Munkkiliiga

Pääkokonaisuudet => Lentokonepeli => Aiheen aloitti: Tengsinges - 15.10.12 - klo:15:12



Otsikko: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: Tengsinges - 15.10.12 - klo:15:12
Kuten kaikki tietävät, ei lentokonepelin asema ole kansainvälisesti niin vahva - eikä se ole koskaan sitä ollutkaan. Kun Saksassa pelit elävät viimeisiä aikojaan, lähestymme kokoajan sitä päivää kun Aapeli on ainoa paikka missä pelataan. Kauaksi ollaan siis menty ajoista, milloin maaottelut lentokonepelin suurmaiden välillä olivat mahdollisia ja myös Hollannissa oli pari huonetta.

Iso ongelma on ollut se, ettei ulkomailla ihmisillä ole ollut alunperinkään mahdollisuutta taistoihin, milloin he eivät ole vahingossakaan voineet aloittaa lentokonepeliä. Nimittäin jos pelejä ei ole tarjolla kotimaassa, tuskin kukaan jaksa mennä muualle aloittaakseen näin vaikealta vaikuttavaa peliä, mikä ei edes suosituimassa maassaan ole lähelläkään menestyneimpiä.

Useassa Aapelin pelissä (mm. minigolf&linnoitus) ollaan nähty sellaista, että pelaajaamäärää ollaan lähdetty nostamaan yhdistämällä eri maan peli isoksi kokonaisuudeksi. Tällä muutoksella, ollaan sitten pyritty tuomaan tarvittavaa vetovoimaa niihin maihin, missä pelaajia on todella vähän, ja ylläpitämään/nostamaan suosiota paikkoihin suurilla pelaajamäärillä. Koska lentokonepeliä pelataan enää kunnolla vain yhdessä maassa, voisi tälläinen ehkä toimia täälläkin.

Mitä uskotte, piristäisikö yhteinen peli&aula lentsikkaa, vai tulisiko siitä vain liikaa sekaannusta? Vähän epäilen, ettei tämä(kään) olisi koodajan puuttumisen takia mahdollista, mutta ajatusleikkinä mielenkiintoinen.


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: pallosalama - 15.10.12 - klo:15:14
Kyllähän semmonen olis ihan hieno jos olis mahdollista toteuttaa, sinällään harmi jos suomessa pelkästään on mahdollisuus päästä pelaileen lentokonepeliä useemman pelaajan kanssa.


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: Jazazka - 15.10.12 - klo:16:57
Voisi olla toimita idea. Mutta tässätulee vastaan yksi paha seikka. Pelityylit.

Saksassa, suositunpaa on juuri tämä sniputtelu ja näin. Kun taas Suomessa pelataan kuten pelataan. Kenttiä tuhotaan, kk laulaa kokoajan ja pommeja tiputellaan kuin viimeistä päivää. Jos pelit yhistetään. Sen tietää mitä tästä puhutaan.

Pelaajia aletaan nimittelemään noobeiksi ja haukutaan niin ihmisiä, kuin pelityylejä. Tämä taas johtaa siihen, että pelaajia lopettaa ja lähtee lätkimään.

Juuri nämä seikat tulisivat todennäköisesti johtamaan maiden kahtia jakautumiseen ja salasanalla suojatut huoneet yleistyisivät. Puhkeisi siis todellinen sota niin ilmassa, kuin ihmisten välityksellä sanoilla.


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: Larens - 15.10.12 - klo:17:36
Mietin vain tässä, että voisikohan esim. Saksassa lentokonepelin elvyttää päätöksellä, että mahdollisimman moni pelaaja siirtyisi esim 2 viikoksi pelaamaan sinne? Ainakin iltaisin parhaaseen peliaikaan? Tai kenties munkkiliigan matseja pelattaisiin muuallakin ja siinä samassa sitten voisi tulla katsojia ja sekä ennen että jälkeen pelien osa voisi myös jäädä pelaamaan keskenään. Tosin tässä tulee vastaan huone ongelma tietenkin...

Tämä tietenkin on meidän kaikkien halusta kiinni elvyttää lentokonepeliä kansainvälisesti.


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: latesofi - 15.10.12 - klo:17:54
Juurikin eilen eräs englantilainen tuttavani ihmetteli, kun osa peleistä toimii kansainvälisesti ja osa ei.. Olisihan se hyvä lentokassakin olla noin, mutta ei taida tosiaan löytyä koodaria, joka sen saisi järkevässä ajassa tehtyä ilman riskiä pelin rikkomisesta.

Asiasta täysin poiketen, ihmettelin tätä jo silloin 2005-2006 jossakin foorumiavauksessani aapelissa, miksi monistaa muille kielille uusille kielille pelejä, jos niissä ei suomessakaan ole riittävästi pelaajia parhaaseen peliaikaan.. No, ovat ainakin useimpiin peleihin sen puutteen korjanneet.

Pelityylien en uskoisi muodostuvan suureksi ongelmaksi, enemmänkin rikkaudeksi.

Mitä tulee Laren ehdotukseen niin eiköhän meillä ole riittävän suuri työmaa saada pelin suosio kasvamaan tai pysymään ennallaan edes kotimaisella pohjalla. Joukon hajaannuttaminen muille maille vierahille riskeeraisi pelin suosion Aapelissa.


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: D P - 11.05.14 - klo:14:23
Hei nostetaan tämä ja koitetaan saaha saksalaisii pelaa olin pari pv sit siel ja oli 5 pelaajaa  pelaamas :D


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: Naggero - 26.09.17 - klo:20:03
tulkaa koittaa multiplayer 2D lentokonepeliä, jotkut saattanu jo kokeilla.

https://www.multiplayer.gg/tinyplanes/

salis: aapeli


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: nasse-setä01 - 26.09.17 - klo:20:10
ei yhdistä


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: kellonaika - 26.09.17 - klo:21:08
naurettavampaa peliä saa hakea


Otsikko: Vs: Lentokonepeli kansainvälisesti
Kirjoitti: Naggero - 26.09.17 - klo:21:12
heh nasseki alko dominoimaa 15 minuutin jälkeen ku pääs vähä jyvälle.