Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
09.05.24 - klo:16:03

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Pääkokonaisuudet
| |-+  Kulmanurkkaus
| | |-+  SM-liiga
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Kuka voittaa mestaruuden?  (äänestys päättynyt: 24.03.13 - klo:17:06)
HIFK - 2 (8.7%)
HPK - 1 (4.3%)
Jokerit - 2 (8.7%)
JYP - 3 (13%)
Lukko - 0 (0%)
KalPa - 3 (13%)
Kärpät - 7 (30.4%)
SaiPa - 1 (4.3%)
Tappara - 2 (8.7%)
Ässät - 2 (8.7%)
äänestäjiä yhteensä: 14

Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: SM-liiga  (Luettu 61700 kertaa)
Paras-POIKA123
Vieras
Vs: Sm-liiga 2013-2014 joukkueiden voimasuhteet
« Vastaus #300 : 25.05.13 - klo:19:38 »

Neljän parhaan joukko:

1. KÄRPÄT♥♥♥
2. Jokerit
3. Jyp
4. I.F.K
tallennettu
guikkaa
SatQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 151


Profiili
Vs: Sm-liiga 2013-2014 joukkueiden voimasuhteet
« Vastaus #301 : 25.05.13 - klo:19:50 »

Mun veikkaus lopullisita sijotuksista


1.Tappara
2.Lukko (verivihollinen mutta kyllä joukkue vahvistunut niin paljon että mitalli näyttä todennäköiseltä mm. Uusikartanolla Vihainen Vihainen )
3.Ässät (kyllä hallitseva mestari ja oma suosikkijoukkue pitää laittaa mitaleille Cool )
4. Kärpät

Ässien kokoonpanoa en viitsi ainakaan toistaiseksi laittaa kun niin paljon kysymysmerkkejä pelaajien suhteen.
tallennettu

.
-Zombie
Vieras
Vs: SM-liiga
« Vastaus #302 : 28.06.13 - klo:11:03 »

Jokerit menee KHL. Reps. Ei vuttu oikeesti. KHL:n tasoahan on yritetty nostaa NHL:ä paremmaksi. Jokerit tulee pian häntä koipien välis takaasin. Muutenkaan ei mitään järkee. Hyvä Harkimo Pyörittää silmiään
tallennettu
Apple
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Viestejä: 546



Profiili
Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #303 : 21.08.13 - klo:23:03 »


Keskustelua Liigasta kaudella 2013-2014

Uusi nimi, uusi ketju. Tässä ketjussa keskustelemme kotimaisen jääkiekkosarjan Liigan kaudesta 2013-2014. Tulen päivittelemään tähän avausviestiini oman koosteeni kaikista joukkueista sekä muutamia tilastoja alkavalle kaudelle. Avataan peli kuitenkin muutamalla kysymyksellä, joiden toivon herättävän keskustelua tässä ketjussa.

1) Kuka lähtee mielestänne ennakkosuosikkina alkavalle liigakaudelle?

2) Jokerit jättää Liigan tämän kauden jälkeen. Toivotko, että kotimaiset joukkueet seuraisivat perässä? Vai toivotko, että Mestiksestä nostetaan yksi joukkue Jokereiden paikalle ja jatketaan ilman sen siurempia muutoksia?

3) Kuka voittaa pistepörssin ja miksi?

4) Aiotko hankkia kausikortin/Nelonen median liikkuvan kuvan paketin?



Elpan ennakko

Elpan ennakkko avataan esittelemällä sinikeltaisen Satakunnan joukkueet.

Lukko Rauma

Raumalla odotetaan varovaisen optimisisissa merkeissä uutta liigakautta. Joukkue on muuttunut varsinkin hyökkäyspäässä melko paljon, ja tämä osasto onkin Lukon suurin vahvuus ensi kaudella. Toni Koivisto, Ville Vahalahti ja Aki Uusikartano voidaan laskea varmoiksi suorittajiksi, mutta kaukalossa kannattaa kiinnittää huomiota juuri lukion aloittaneeseen Aleksi Saarelaan, joka tätä kirjoittaessa johtaa Lukon preseasonin piste- ja maalipörssiä. Myös ensimmäisen ehjän kesän pitkään aikaan harjoitellut Lauri Tukonen on Lukon hyökkäyksen johtohahmoja. Leveyttä joukkueessa riittää, sillä Lukon listoilla on hyökkääjiä kuuteen ketjuun. Esimerkiksi Jarkko Kauvosaari uhkaa jäädä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle Raumalla.

Puolustuspäähän Lukko hankki leijonalegendan Petteri Nummelinin, joka ehjänä pysyessään on aivan koko Liigan kärkinimiä. Kokenut pelaaja vain yksinkertaisesti osaa asiansa, pelaaminen on helpon näköistä ja avaussyötöt maagisia. Tosin omassa päässä pelatessaan tämä turkulainen tukkajumala saattaa olla hieman vaikeuksissa. Muuten loukkaantumisista kärsivä puolustusosasto voi osoittautua Lukon kompastuskiveksi, varsinkin kun maalia ei tulevalla kaudella vartioikaan Vehasen Pete vaan kaksikko Zapolski-Setänen, joiden todellinen suorituskyky nähdään vasta kauden edetessä. Puolustuspään takuuvarmoja suorittajia ovat Harri Tikkanen sekä Otto Honkaheimo. Lisäksi Ilkka Mikkola tuo mukanaan verkkaista liikettä ja voittamisen kulttuuria. Nuoret puolustajat Jesse Virtanen, Roni Viirlas ja Juho Tommila taistelevat peliajasta keskenään. Lukon ykkössentteri Steve Zalewski on pitkään kauden alusta sivussa, joten korvaaja hänelle saattaa Lukolla olla haussa.

Seuraa heitä:
#87 Aleksi Saarela. Kakkosketjun laitaa pelaava superjuniori esittelee itsensä yleisölle ensi kaudella. Kaikki edellytykset olla vuoden tulokas.
#33 Petteri Nummelin ei esittelyitä kaipaa, mutta pystyykö Petu pelaaman ehjän kauden?
#6 Ilkka Mikkola. Kokenut ja menestynyt, vieläkö riittää nälkää?

Sijoitusveikkaus: 1-6.


Ässät Pori

Hallitseva mestari lähtee kauteen uuden valmentajan alaisuudessa ja ilman muutamia mestaruutta ratkaisemassa olleitta pelaajia. Näistä pahimpia menetyksiä mielestäni ovat Joel Armia, Veli-Matti Savinainen ja Shaun Heshka. Ässien puolustuspelaaminen on periaatteessa aika hyvällä pohjalla, mutta hyökkäysosasto on mielestäni Ässien suurin kysymysmerkki. Niklas Hagman, Dragan Umicevic ja Mika Niemi ovat kyllä ihan pelimiehiä, mutta voi olla, että syksyn edetessä Porissa on iso ikävä Joel Armiaa.

Maalivahtiosastolla Ässät luottaa hopeaa joukkueelle 2006 torjuneeseen Juuso Riksmaniin, jonka loukkaantumishistoria on kaikkien lajia seuraavien tiedossa. Kakkosmaalivahti Rasmus Rinne on kuitenkin isokokoinen ja lupaava nuori maalivahti, joka ainakin harjoituspeleissä on pelannut varsin lupaavasti. Mikäli Riksman joutuu olemaan paljon sivussa, joutuu Rinne kovaan testiin.

Ässät mestaruuteen valmentanut Karri Kivi valmentaa nyt nuoria Leijonia, ja Ässien päävalmennusvastuun kantaa tulevalla kaudella Pekka Virta, jonka näytöt Kuopiosta ovat kovat, mutta viimeisin pesti Turussa päättyi kesken kaiken potkuihin. Mielestäni on mielenkiintoista nähdä kuinka riisutusti Pekka Virran Ässät pelaa kiekkokontrollikiekkoa, vai onko Virta keksinyt peliinsä paljonkin uusia tuulia. Henkilökohtaisesti en pidä kiekkokontrollista, vaan itse tykkään enemmän jopa dump 'n chase -lätkästä, jos näitä kahta ääripäätä pitää verrata.

Seuraa heitä
#10 Niklas Hagman. Riittääkö motivaatio kokeneella pelurilla? Viimeksi herra on pelannut tulosyksikössä noin 10 vuotta sitten, joten uusi rooli tuo Niklakselle varmasti mielenkiintoisen haasteen.
Maalivahdit. Pysyykö Riksman ehjänä? Kaappaako Rinne ykkösmolarin paikan itselleen?
Pekka Virta, päävalmentaja. Millaista kiekkoa Ässät pelaa? Varmaa on ainakin se, että värikkäitä kommentteja on tulossa.
#63 Patrik Parkkonen. Lupaava puolustaja. Murtautuuko ensi kaudella Ässien kuuden pelaavan puolustajan joukkoon?

Sijoitusveikkaus: 1-6

Noniin, jatkan tosiaan avausviestin päivittelyä vielä ennen liigakauden alkua. Seuraavaksi vuorossa pääkaupunkiseudun joukkueet. Ja ne tulevat tässä:

IFK Helsingfors

Helsingin punaiset lähtevät kauteen yllättävän kehnolla rosterilla. Maalivahtiosastolla Thiessen on vielä varsin kirjoittamaton kortti, eikä puolustuksen muukalaislegioonakaan ainakaan allekirjoittanutta vakuuta. Kevään 2011 mestari taistelee paikasta sääliplayoffeihin, eikä tänä vuonna mielestäni yllä materiaaliltaan kuuden kärjen tasolle.

Hyökkäyspäähän IFK:n nimekkäimmät hankinnat ovat reservin alokas Tony Salmelainen ja perusporilainen Matti Kuparinen sekä Juuso Puustinen. Heidän takana on hieman nimettömämpää, mutta onhan leijonaikoni Ville Peltonen vielä vanhoilla päivillään taattu pelimies. Samoin varmoiksi suorittajiksi voidaan laskea Eero Somervuoren ja Arttu Luttisen.

Valmentaja Summanen on räjähdysherkkä pelaaja, ja ennustankin jonkinasteisia välirikkoja joukkueen ja valmennuksen välillä. Parhaimmillaan Summasen joukkue pelaa taistelevaa ja voittavaa kiekkoa, kuten Suomi World Cupissa 2004. Viime keväänä IFK ei pelannut mitaleista, enkä usko näin olevan tänäkään vuonna.

Seuraa heitä:
#8 Tony Salmelainen tulee olemaan korkealla pistepörssissä.
#71 Juuso Puustinen. Mielenkiintoinen pelaaja, jonka otteita näemme taas pitkästä aikaa kotoisessa Liigassa.
Raimo Summanen.

Sijoitusveikkaus: 7-9.


Jokerit Helsinki

Viime kaudella runkosarjan voittaja putosi yllättäen puolivälierissä Rauman Lukolle. Tänäkin vuonna Jokerit lähtee Tapparan ohella ennakkosuosikkina kauteen. Jokainen osasto tuntuu olevan liigan kärkitasolla. Maalivahtikaksikko Kilpeläinen-Irving on kunnossa, puolustus liigan ehdottomasti kovin ja hyökkäys hyvällä tasolla. Ainoastaan sentteriosasto on Jokereilla hieman kysymysmerkki, mutta Teuvo Teräväinen tulee olemaan ensi kaudella kovaa valuuttaa.

Puolustus on hirvittävä. Markus Nordlund joutui tekemään tilaa Jere Karalahdelle ja lisäksi pakistosta löytyy liigan ehdotonta eliittiä Ossi Väänäsen, Mikko Kousan, Jeremy Dehnerin ja Teemu Erosen muodossa. Tämä osasto on Jokereilla mielestäni koko Liigan paras.

Hyökkäyskin on varsin tasapainoinen. On Teräväistä, Mosesia, Lahtea, Tyrväistä, Hardtia ja Ritaa. Valmennus on hieman kokematon, viime kaudella Lämsän Jokerit floppasi keväällä Lukkoa vastaan. Syyttävä sormi osoitti silloin Eero Kilpeläistä tolppien välissä, mutta ei valmennuskaan puhtaita papereita kevään playoff-peleistä saa.

Seuraa heitä:
#10 Jere Karalahti.
Keskittyykö pelaamiseen? Jos kyllä, on todella kova.
#21 Teemu Eronen. Lupaava puolustaja, murtautuuko Liigan eliittiin?
#86 Teuvo Teräväinen. Ensi kaudella änäriin?

Sijoitusveikkaus: 1-6.


Blues Espoo

Espoon Blues on mielestäni tänä vuonna hieman hajuton, väritön ja mauton. Maalivahtiosastolla vastuun käytännössä yksin kantaa Mikko Koskinen, tosin taustalla on kaksi lupaavaa maalivahtia: norjalainen Lars Volden ja lupaava Kaapo Kähkönen.

Puolustuksen johtohahmo on Arto Laatikainen, mutta muuten puolustus on hieman yksipuolinen. Jyväskylästä valmentaja Ahon perässä Bluesiin siirtyivät Kalle Kaijomaa ja Olli Malmivaara.

Hyökkäysosasto on sanalla sanoen vaatimaton. Hirschovits, Märkä-Simo ja Tommi Huhtala ovat värikkäitä pelaajia, mutta muuten Bluesin hyökkäyskaluston tason ei pitäisi riittää kuuden parhaan joukkoon. Valmentaja Aholla onkin iso näytönpaikka Bluesin kanssa, mutta joukkue ja organisaatio on yleensä ollut parhaimmillaan altavastaajan asemassa.

Seuraa heitä:
#15 Miro Aaltonen.
Lupaava hyökkääjä, nuorisomaajoukkueen vakiokasvoja. Miten sujuvat miesten pelit?
#19 Mikko Kuukka. Onko edelleen yhtä hukassa kuin oli pelatessaan Lukossa?
#30 Kaapo Kähkönen. Lähtökohtaisesti kolmosmolari, mutta voi hyvinkin pelata uransa ensimmäisen aikuisten ottelun tulevalla kaudella.

Sijoitusveikkaus: 7-9.
« Viimeksi muokattu: 22.08.13 - klo:15:47 kirjoittanut Apple » tallennettu

 Munkkiliigan admin
 Elppa
Someone44914
TyQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 469


Axu :3


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #304 : 21.08.13 - klo:23:41 »

Uudesta nimestä en tykkää, liigoja on monenlaisia mutta sm-liigoja oli vain yksi.
Logo on modernimpi, ja  tavallaan hienompikin mutta olisi saaneet samoina  pysyä.

1) Kerhoa veikataan ja toivotaan.
Erityisesti hyökkäysosasto näyttää hyvältä, vaikka puolustus saattaakin Tuuskin poissaolon seurauksena olla heikompi.
Kokonaisuudessaan viime kautta parempi joukkue,nääntiinhän Kerhon taso jo SKA ja Pelicans peleissä.

2) Vähän huonompi juttu kun Mestiksestä joudutaan joku nostamaan Liigaan.
Eihän uudella joukkuella voi olla mahdollisuukaia ensimmäisenä kautenaan kovin hyvin pärjätä.
Pitäisin khlää parempana vaihtoehtona esim. Eilitserienin ja liigan yhdistymist,missä jos nyt ainakin pelejä tulisi.

3) Tiedot muiden  joukkueiden rostereista on vähän hatarat, mutta Joonas Vihko voi olla kova haastaja.


4) Kuka televisiosta maksaa...
Yleltä saa selostuksen.
tallennettu

ES Cool
Velo
Vieras
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #305 : 22.08.13 - klo:12:52 »

Itse en nykysestä nimestä myöskään pidä, logo on ok. JYPille liputan, ja seuraan lähinnä lehdistä pelituloksia, ei sen hirveemmin jaksa tästä SMtasosta hurrata Hymyilee

Edit: liputteluista mieleen, oon funtsinu että mitähä kävis jos tänne Kuopio torille menisin hihhuiloimaan JYP-lippu käessä? :--D

Viime keväänä kun kävin JYP-SaiPa pelin katsomassa ja eksyin Synergia Areenan pihalla niin meinasin juosta SaiPalaisten bussiin, muutama jo mulkas mua sen näkösenä että tajusin lähteä eri suuntaan ennenku saan turpaani Hymyilee leveästi
« Viimeksi muokattu: 22.08.13 - klo:12:56 kirjoittanut Rynn » tallennettu
Tazd
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 189


?


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #306 : 22.08.13 - klo:13:42 »

Kärpät, Pelsut ja Lukko kannatuksen alla!

Kärpillä on kyllä loisto joukkue koossa.. Maalin suulla loistava Rynnäs ja muuten tasainen pakka hyökkäyksessä sekä puolustuksessa

Ketjuissa ehkä jotain tän tapasta...

Donskoi - Maxwell - Pyörälä
Huml - Viuhkola - Kveton/Junttila?
Keränen - Komulainen - Kveton/Junttila
Kähkönen - Kemppainen - Alikoski

Lehtonen - Eminger/Kukkonen
Vallin - Eminger/Kukkonen
Ohtamaa - Pokka

Rynnäs
Karhunen
__________________________________

Lukon joukkue alkaa näyttää ihan makeelta..

Ehkä kovimpia lupauksia ovat Generous, Zabolski ja Saarela (16v Järkyttynyt)
« Viimeksi muokattu: 24.08.13 - klo:10:06 kirjoittanut Tazd » tallennettu

"Win the right games"
Juhani Tamminen

Pinks on rakas! Aww <3
Jusse
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 699


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #307 : 12.09.13 - klo:18:35 »

Perinteisen povauksen aika.

1. Tappara
2. Jokerit
3. Kärpät
4. JYP
5. Lukko
6. TPS
7. HIFK
8. Ässät
9. Pelicans
10. Blues
11. KalPa
12. SaiPa
13. HPK
14. Ilves

Aika konservatiivinen veto. Pleijareita en osaa ennustaa edes maaliskuussa, joten en niitä nytkään ala listaamaan. Tai no paalutetaan sen verran, että Kärpät tai JYP ei kannua nostele.

Typerää, että ei aloteta täydellä kierroksella...
tallennettu
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #308 : 12.09.13 - klo:18:43 »

1.Kärpät
2.Tappara
3.HIFK
4.Jokerit
5.Lukko
6.Jyp
7.Ässät
8.KalPa
9.TPS
10.SaiPa
11.Pelicans
12.Blues
13.Ilves
14.HPK

Vähä HIFKiin luottoo Cool
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
Tazd
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 189


?


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #309 : 12.09.13 - klo:20:49 »

1. Kärpät
2. Lukko
3. JYP
4. Pelicans
5. TPS
6. Tappara
7. SaiPa
8. HPK
9. Jokerit
10. Blues
11. HIFK
12. Ässät
13. Kalpa
14. Ilves
tallennettu

"Win the right games"
Juhani Tamminen

Pinks on rakas! Aww <3
Sobek
Vieras
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #310 : 12.09.13 - klo:21:35 »

1. KalPa
En koe tarpeelliseksi edes luetella muita nobba joukkueita
tallennettu
Apple
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Viestejä: 546



Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #311 : 13.09.13 - klo:07:10 »

Tänään lähtee! Paikallinen osa 1 päättyi A-Lukon hienoon 5-2 voittoon, mutta tänään on vuorossa edustusten mittelö Porin ladossa. Fanibussin nokka klo 17 kohti Poria!
tallennettu

 Munkkiliigan admin
 Elppa
piisu
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 374


Herrasmiesfilosofi


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #312 : 13.09.13 - klo:09:17 »

1. JYP
2. Lukko
3. Kärpät
4. Kalpa
5. Pelicans
6. Ässät
7. SaiPa
8. Tappara
9. HIFK
10. Ilves
11. Blues
12. Jokerit
13. TPS
14. HPK
tallennettu

~Melilosvolotta~

Nykyinen käyttäjätunnus: Rottamipii
Jusse
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 699


Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #313 : 13.09.13 - klo:19:25 »

Tänään lähtee! Paikallinen osa 1 päättyi A-Lukon hienoon 5-2 voittoon, mutta tänään on vuorossa edustusten mittelö Porin ladossa. Fanibussin nokka klo 17 kohti Poria!
Kaappiporilainen meni kunnioittamaan viirin hilaamista kattoon? Yhteislaulu raikui ja silmäkulmat kostui?
tallennettu
Apple
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Viestejä: 546



Profiili
Vs: Liiga kaudella 2013-2014
« Vastaus #314 : 15.09.13 - klo:21:51 »

Kaappiporilainen meni kunnioittamaan viirin hilaamista kattoon? Yhteislaulu raikui ja silmäkulmat kostui?

Eivät päästäneet meitä halliin. RB anto ohjeen, et ei katota viirinnostoo. Noh heitin sitten nokkelana poikana josko mentäis porukalla pubiin siks aikaa. Idea sai kannatusta ja marssittiin kohti hallia muiden raumalaisten kannattajien kanssa. Kuitenkin hallin pihalla järkkärit esti syystä x meidän pääsyn halliin. Tästä seurasi se, että emme päässeet kaljalle ja samalla porilaiset olivat vallanneet meidän katsomonosan, jonka toki otimme massan voimalla takaisin haltuun.

Tulos oli karmea, mutta reissu kiva. Vesibusseilijoilla varmaan vielä pari pykälää parempi, mutta linja-autossakin oli tunnelmaa. Eilen olin hallilla työtehtävissä, joten pelin katsominen jäi vähän vähemmälle. Jokereitten kanssa jatkettiin kuitenkin siitä, mihin keväällä jäätiin.
tallennettu

 Munkkiliigan admin
 Elppa
Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024