Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
21.05.24 - klo:07:54

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 158503 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Loppuottelu Tónks-Sieni
« Vastaus #210 : 12.03.16 - klo:09:03 »

Esipuhe
Olen tehnyt ennen muutamaa loppuottelua varsin kattavan ennakon, joissa on arvioitu muun muassa finaalijoukkueiden jäsenistöä, lähtöasetelmia ja lopputulosta. Koska huomenna pelataan omasta mielestäni kiintoisin loppuottelu sitten kauden '13 (03), tartuin härkää sarvista ja toteutin urakan jälleen kerran. Matka ei ole ollut missään nimessä helppo, mutta sain sen nyt päätökseen ja voin julkaista aikaansaannokseni.

Olen kauden aikana seurannut kummankin joukkueen otteita ja myös selostanut heidän pelejään, mutta näin aiheelliseksi katsoa kuvanauhalta uudelleen tarkemmin pari matsia, jotta voisin tehdä kattavamman analyysin. Pyrin olemaan kiinnittämättä huomiota yksittäisiin tapahtumiin ja yleistämään niiden pohjalta, mutta koska katseluotantani ei ole valtavan suuri niin joukkoon sisältynee virhearviointeja. Koko kirjoitus pohjautuu muutenkin pelkästään omiin mielipiteisiini, joten asioita ei kannata ottaa minään ainoana totuutena - sitä se ei nimittäin missään nimessä ole.

Mietin pitkän tovin kuinka suorasanainen uskallan olla, mutta päätin lopulta ottaa riskin ja lähteä koittamaan kepillä jäätä. Toivoa sopii, ettei kirjoitus aiheuta kenessäkään pahennusta niin uskallan jatkaa rohkeammalla linjalla jatkossakin.

Ensimmäisessä osassa puidaan miten loppuotteluun on tultu, toisessa arvioidaan sen osapuolia ja kolmannessa joukkueiden jäsenistöä. Sen jälkeen vuorossa on pelaavien henkilöiden mielipiteitä, kun taas viimeisessä osassa selvitellään lentokonepeliasiantuntijoiden näkemyksiä. Kaikkea tätä luvassa seuraavassa.


Yleistä
Munkkiliigan kausi '16 (01) lähenee loppuaan ja vuorossa on enää viimeinen - liigamestaruuden ratkaiseva - pelikierros. Pari kuukautta kestänyt kausi on ollut paras pitkään aikaan, kun joukkueita on ollut runsaasti ja kärki on ollut aikaisempaa tasaisempi. Kauden odotetuin asia eli loppuottelu on kuitenkin vielä edessä. Lähtöasetelmat finaalia varten ovat vähintäänkin kihelmöivät, kun vastaan asettuu runkosarjan ykkönen Tónks ja pisteen päähän jäänyt Sieni. Joukkueiden johtajat eli ifreetti ja pallosalama kohtasivat jo viime kauden loppuottelussa, jossa ensinmainitun joukkue veti pitemmän korren. Mutta miten käy tällä kertaa - iskeekö salama?


Tausta
Kauteen lähdettäessä sekä Tónks että Sieni kuuluivat suurimpiin mestarisuosikkeihin. Lopulta he valtasivatkin runkosarjan sarjataulukon sijat yksi ja kaksi, joten juuri näiden joukkueiden esiintyminen loppuottelussa ei ole missään nimessä sattumaa. Ennakkoon ajateltuna Tónks lähtee otteluun kenties jonkinlaisena ennakkosuosikkina, mutta kuten ensimmäisen kierroksen ottelu joukkueiden välillä osoitti niin mitä tahansa saattaa käydä. Jos Sienen voittoa voitaisiin pitää hienoisena yllätyksenä, niin yllättävää olisi myös se, että Tónks voittaisi ottelun suoraan kolmessa erässä.


Sieni
Kauden '14 (01) hopeamitalisti Sieni teki paluun kaksi vuotta finaalipaikkansa jälkeen. Silloinen johtaja pallosalama oli jälleen kapellimestarina tähän kauteen lähdettäessä, kokoonpanon näyttäessä muuten osittain uusiutuneelta. Aikaisemmista jäsenistä Chasseur ja Exe-ler olivat edelleen tallella, mutta mukaan oli tullut myös lemonlight ja Apeliz. Täten Sienellä oli käytössään yksi laadukkaimmista pelaajamateriaaleista.

Ensimmäisellä pelikierroksella Sieni pelasi tulevaa finaalivastustajaansa Tónksia vastaan häviten ottelun 4-1. Häviö itsessään ei kuitenkaan siinä vaiheessa ollut suuri murhe, vaan joukkuetta vaivannut pelaajapula. Joukkueen johtaja pallosalama lähti uhkarohkealla taktiikalla liikkeelle asettamalla kokoonpanoon ainoastaan viisi pelaajaa, joista kahden aktiivisuus ei ollut korkeinta mahdollista luokkaa. Tämä uhkapeli vaikuttaa kuitenkin kannattaneen, sillä ensimmäisen ottelun tappion jälkeen joukkueen pelaajat ovat löytäneet itsensä peleihin ja joukkueella on siten viiden pelaajan laadukas joukkue, joka on mahdollistanut peluun aina loppuotteluun asti.

Pelillisesti Sienen kulku on noudattanut aikalailla samaa kaavaa kuin pelaajien aktiivisuus: ensin oli vaikeaa, mutta myöhemmin on mennyt erittäin hyvin. Toisella kierroksella Sieni nimittäin kukisti puhtaasti TyQin, vaikka heidän kenttien tuhoamisensa tuottikin hiukan vaikeuksia. Kolmannella kierroksella puolestaan kaatui 5-0 -lukemin F.L2, joka ei tosin lennellyt parhaalla mahdollisella miehistöllään. Neljännellä kierroksella oli Etanan vuoro nujertua, mikä olikin Sienelle sen ensimmäinen "iso voitto" tällä kaudella. Samalla Sienestä oli viimeistään tässä vaiheessa tullut varteenotettava mestarikandidaatti.

Voitettuaan Etanat, Sienellä oli pallosalaman sanoin helppo loppukausi edessään. Ensin kaatui Rotta selvästi ja sitten Dove, joka tosin hätyytteli erävoittoa loppuun saakka. Näiden jälkeen oli Nokan aika hävitä 5-0 ja ottelu muistetaan samalla viimeisen pudotuspelipaikan ratkaisseena trillerinä. Sienellä loppukauden vire merkitsi pisteiden tulemista liukuhihnalta, mutta se ei aivan riittänyt runkosarjan voittoon saakka. Tónks oli nimittäin voittoisan runkosarjan loputtua pisteen edellä.

Välierässä Sieni sai ennakkoon kovemman vastustajan kuin runkosarjan voittajalle tuli, kun toiseksi osapuoleksi valikoitui Etanat. Sieni voitti ottelun kaksi ensimmäistä erää selvästi ja oli lähellä katkaista ottelun jo kolmanteen erään, mutta niin vain Etanat onnistuivat voittamaan sen. Viimeisessä erässä ei käytännössä ollut pelattavaa kun Sieni oli venyttänyt ottelun ensimmäisellä puoliskolla eron niin suureksi, että nousu olisi ollut liki mahdottomuus. Lopulta joukkue hävisi kuitenkin viimeisenkin erän ja näin Sieni passitettiin kaksi erätappiota niskassaan lukemin 3-2 loppuotteluun.


Tónks
Tiettävästi vain päivää-paria ennen liigakauden alkamista koottu Tónks on yhdistelmä viime kauden mestaruuden voittanutta siima-joukkuetta ja edesmennyttä Fizziä. Kauteen lähdettäessä joukkue näytti aavistuksen kahtia jakautuneelta ja turhan isokokoiselta, mutta kummatkin huolet ovat sittemmin osoittautuneet turhiksi. Joukkue on nimittäin ulospäin ollut yhtenäisen oloinen, eikä liiallisesta pelaajamäärästäkään voi puhua, kun muutama pelaaja inaktivoitui kauden kynnyksellä. Osittain myös näillä avuilla joukkue marssi runkosarjan voittoon ja sunnuntain loppuotteluun.

Tónksin alkukauden ohjelmisto oli erittäin kova, kun vastaan asteli ensin Sieni ja sitten F.L2. Tuore joukkue otti kuitenkin haasteen mainiosti vastaan ja tuomisena oli 4-1 ja 3-2 -voitot. Kummatkin matsit olisivat periaatteessa voineet päättyä myös vastustajan eduksi, mutta toisaalta Sientä vastaan kentällä ei ollut paras kokoonpano ja F.L2:ta vastaan myös erävoitot ympärysvalloilla olivat todella lähellä. Nämä voitot kenties kahta muuta suosikkia vastaan sen kun vahvistivat Tónksin asemaa mestarisuosikkina ja takasivat heille varsin hyvät asetelmat ajatellen runkosarjan voittoa.
 
Ensimmäisten kierrosten jälkeen vastukset kevenivät hieman, kun vastaan tuli ensin TyQ ja sitten Rotta. TyQiä vastaan Tónks ei poistanut jalkaa kaasupolkimelta, vaan murskasi vastustajansa täysin ja vastasi yhdestä liigahistorian selkeimmistä voitoista. Myöskään Rotasta ei ollut Tónksin pysäyttäjäksi ja osapuolten välisestä matsista ei jäänyt hirveästi jälkipolville muisteltavaa. Näiden 5-0 -voittojen myötä Tónks lähti hyvistä asetelmista otteluun sarjataulukon ykköstilaa pitäviä Etanoita vastaan.

Etanoita vastaan käyty ottelu oli jopa selkeämpi kuin parin ensimmäisen kierroksen pelit ja Tónks varmisti ottelun voiton jo kolmannen erän loputtua. Neljänteen erään Tónks päätti yllättäen lähteä tuhoamaan kenttiä, joka koitui kohtalokkaaksi ja Etanan puolustus vei pitemmän korren. Aikaisemman menestyksen ansiosta pistemenetykseen oli kuitenkin varaa ja neljä pistettä takasi vankan aseman kärjessä. Runkosarjan loppu olikin lähinnä kosmetiikkaa ja voitettuaan Nokan ja Doven runkosarjan voitto oli tosiasia. Välierä Dovea vastaan oli myös yhtä selvää kauraa ja Tónks katkaisi ottelun näytöstyyliin suoraan kolmessa erässä.
« Viimeksi muokattu: 12.03.16 - klo:09:47 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Loppuottelu Tónks-Sieni
« Vastaus #211 : 12.03.16 - klo:09:05 »

Joukkuearviot
Finaaliin asti edennyt joukkue ei tällaisella kaudella voi olla huono tai päässyt sinne sattumalta. Mutta millaisia klaaneja Sieni ja Tónks tarkalleen ottaen oikein ovat? Alla kuvaillaan joukkueita, ruotien niiden koostumusta, roolitusta ja tunnuspiirteitä. Loppuun on lisätty arvio kummankin joukkueen tasosta kun lyödään kaikki seikat yhteen. Asteikkona toimii NHL-pelien tapaisesti 50-99, jossa 50 on huonoin mahdollinen lukema ja 99 paras. Miten hyviä joukkueita Sieni ja Tónks Teng's Magazinen mielestä oikein ovat? Vastauksen saat tietää alta.


Sieni
Sienellä on käsissään todella tasainen nippu, josta ei oikeastaan löydy heikointa lenkkiä. Pelaajien keskinäinen vertailukin on äärimmäisen vaikeaa, sillä johtaja pallosalaman jälkeen muut seuraavat todella lähellä perässä. Onkin ollut pitkälti ottelukohtaista, kuka on ollut Sienen parhaiten esiintynyt henkilö. Jääkin mielenkiintoiseksi seurattavaksi aiheeksi, kuka nousee finaalissa esiin.

Sienellä on etuna otteluun lähdettäessä se, että heillä on käytössään selkeät paikat, joita on noudatettu läpi kauden. Ne tukevat myös pelaajien ominaisuuksia varsin hyvin, joten sekin tulee parantamaan joukkueen iskukykyä sunnuntaita varten. Kuten välieräpeli Etanoita vastaan kuitenkin osoitti, yksilötasolla usealla löytyy vielä hiomisen varaa oman roolin täydellisessä toteuttamisessa. Sienen pelaajia yhdistää se, että he luottavat varsin paljon samaan lentokorkeuteen.

Joukkuetasolla Sieni lipsuu turhan paljon neliöstä kun rintaman toinen pelaaja on usein liian edessä ja toinen liian takana. Nähdäänpähän heiltä myös välillä keskusvalloilla erikoisia lähtöjä, joissa muodostetaan kolmen hengen rintama ja viedään siten omien liikkumatila. Normaalilähdöissäkin heillä on kv:lla tiivis paketti, takarintaman ollessa ainakin kirjoittajan mielestä turhan lähellä edessä lentäviä. Asiaa ei myöskään auta, että takana olevilla on tapana ampua jo ennen vihollisen näkymistä ja sortua siten samaan virheeseen: omien liikkumatilan rajaamiseen liiaksi.

Keskusvalloilla pelatessaan tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka Sieni hoitaa salmin pois. Alhaalla edessä lentelevä pallosalama kuollee kohtaamisissa melko nopeasti, jos hän jatkaa samalla tavalla kuin aiemmin, kun taas hänen perässä lentelevä Exe-ler keskittynee enemmän edessä pelaavien Jazazkan ja HUUHAATONTU:n listimiseen. Vastuu jääkin aika pitkälti lemonlightin harteille, joka paikkansa puolesta saa muutenkin tulikosketuksen ensimmäisenä salmin kanssa. Hänen takanaan pelaava Apeliz onkin suuren kysymyksen äärellä, kun hän joutuu ratkaisemaan milloin kannattaa sännätä tappamaan salmia ja milloin jäädä ottamaan varmat tapot vastustajan eturintamasta.

Ympärysvalloilla ollessaan Sienen koneiden asemoitumiset keskenään ovat myöskin vaihdelleet, mutta se ei vaikuta olleen kovin tietoista. Yksi asia, joka heidän saattaa kannattaa toteuttaa tietoisesti on kuitenkin se, että he vaihtelisivat rintamien välisiä välejä kesken ottelun. Ainakin aikaisemmin vastaava on tuottanut harmia Tónksille.

Kokonaisuus: 86



Tónks
Tónksilta ei löydy yhtä tasaista pelaajanelikkoa kuin mitä Sieneltä, mutta toisaalta heillä on ennakkoon ajateltuna selvästi terävämpi kärki. Finaalin yksilötasollisesti kaksi parasta pelaajaa tunnustaa nimittäin Tónksin värejä, joten odotukset kohdistuvat paljolti siihen suuntaan. Toinen kaksikko ei missään nimessä sekään ole huono, vaikka he kenties ovatkin hieman Sienen pelaajia perässä. Kaikkia kuitenkin tarvitaan.

Tónksilla ei liene ennalta määrättyjä pelipaikkoja, mutta käytännössä ottaen he toteuttavat sellaisia kyllä. Eteen menevät Jazazka ja HUUHAATONTTU tekevät joukkueen maksimaalisen suorittamisen kannalta pakollisen uhrauksen ja ottavat huonoimmat paikat itselleen. Tämä onkin sapluuna, jota kaikkien joukkueiden, joissa on tasoeroja tulisi toteuttaa: taitavimmat pelaajat sijoitetaan taakse, jotta nämä säilyvät kauemmin hengissä ja voivat lentotaitoisina tappaa viholliset pienkamppailuissa. Jos näin tehdään on joukkue, jonka pelaajien tasot ovat 90, 90, 70 ja 70 selvästi parempi kuin sellainen, jossa kaikkien neljän taso on 80.

Takana ovat lennelleet siis kellonaika ja ifreetti, jotka ovat valinneet tilanteen mukaan paikkansa. Suurimmassa osassa tilanteita päällä on kuitenkin ollut ifreetti ja alla kellonaika. Finaalia varten olisi tärkeää, että paikat lyötäisiin lukkoon ja joukkue lähtisi jokaiseen kohtaamiseen kyseisillä positioilla. Alhaalla pelatessaan ifreetillä on nimittäin ollut hienoisia ongelmia, kun taas kellonaika taitaa paikan äärimmäisen hyvin.

Keskusvalloilla ollessaan Tónksin koneet sijoittuvat paremmin kuin Sienen, mutta myös heillä on välillä ongelmia puuttuvien pelaajien kanssa. Tónks lähtee varsin suoraviivaisesti liikkeelle jahkailematta turhia, jonka takia pelin ulkopuolelle jäänyt henkilö sekavoittaa kokonaisuutta varsin paljon. Toinen suurempi kehityskohta liittyy ironista kyllä takarintaman peliin. Sekä ifreetti että kellonaika ovat tämän kauden otteluissaan tehneet virhearvioita sen suhteen, milloin kannattaa kääntyä takaisin vastustajan eturintaman perään ja milloin jatkaa suoraan. He tekevät aika usein samoja ratkaisuja ja pyrkivät näin tukemaan toisiaan, mutta välillä pitäisi ymmärtää päästää irti ja lähteä tukemaan toista kaksikkoa.

Tónksin eturintama lienee sunnuntaina haasteiden edessä, jos heidät jätetään hirveästi kahdestaan vastustajien kanssa. Yleensä kun takarintamalaisille tulee tilaisuus katkaista vastustajan rintamat ja sännätä heidän edessä pelaavien perään se kannattaa, mutta kuten sanottu niin ifreetti ja kellonaika joutuvat hankalan tasapainottamisen eteen. Täysin yksin kun edessä oleviakaan ei voi jättää. Sienellä on ympärysvalloilla pelatessaan melko "eteenpäin menevä" pelitapa, joten superkaksikon suuntaan kohdistunee enemmän painetta kuin kertaakaan tällä kaudella. Onnistuvatko he purkamaan sen on yksi mestaruuden ratkaisevista asioista.

Kokonaisuus: 88
« Viimeksi muokattu: 12.03.16 - klo:09:14 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Loppuottelu Tónks-Sieni
« Vastaus #212 : 12.03.16 - klo:09:05 »

Pelaajaesittelyt
Loppuottelussa nähdään liuta huippuyksilöitä, joiden pudottaminen on haastavaa kokeneimmillekin piloteille. Mutta mikä tekee kentällä esiintyvistä pelaajista niin hyviä suhteessa muihin tai ovatko he edes sitä? Löytyykö finalisteilta mitään heikkoja kohtia joihin kannattaa iskeä? Millaisen pelityylin kukin joukkueiden jäsenistöstä omaa? Näihin kysymyksiin pyritään ottamaan kantaa seuraavassa kohdassa.

Kuvauksen päätteeksi jokaiselle henkilölle on lisätty kokonaisuusarvo, jonka on tarkoitus selventää kirjoittajan näkemyksen mukaista hyötytasoa joukkueelle. Arvioissa on painotettu viimeaikaisia otteita liigaotteluissa ja virallisissa peleissä. Asteikkona toimii samalla tavalla kuin joukkueita arvostellessa 50-99.

Listatut pelaajat ovat johtajien TM:lle ilmoittamat alustavat kokoonpanot.


[Tónks]

ifreetti
Tónksin johtajalla ifreetillä on pitkälti ne ominaisuudet, joita huippulentäjällä kuuluukin olla: hän on äärimmäisen taitava väistämään, tekee käännökset nopeasti ja hän kykenee tappamaan erittäin nopeasti vastustajan, jos tämä tekee huolimattoman liikkeen. Ihan puhtaasti lentotaidolla mitattuna kyse on loppuottelun parhaasta pelaajasta. Erityisesti pienessä tilassa ja usean vastustajan ollessa ympärillä ifreetti tekee lähes poikkeuksetta oikean ratkaisun. Tämä taito korostuu tilanteissa, joissa hän jää alballa vastustajien kenttien päälle. Usein tätä tehdessään hänellä on aavistuksen heikko kone, joka on tämän herran kohdalla omiaan ruokkimaan oivaa liikkumatyöskentelyä. Tilanteissa, joissa joutuu keskittymään myös ampumiseen väistämisen ohella näkyy kenties ainoa heikkous ifreetin liikkumatyöskentelyssä: hän tekee pitkälti alaväistöjä, toteuttaen välillä sellaiset kumpaakin rintamaa kohtaan. Noin muuten ifreetin heikkoudeksi voi laskea myös ajoittaisen pelin ulkopuolelle ajautumisen, joka Tónksin kaltaisessa joukkueessa on merkittävä asia. Roolituksen kannalta ifreetti on tärkeä sijoittaa ylös, sillä hän on syöksymisessä melko hyvä ja toisaalta hänen pelatessaan alhaalla syntyy ongelmia, kun asianomainen ampuu niin ylös ja nostaa lentokorkeuttaan enemmän kuin paikalla pitäisi.
Kokonaisuus: 95


Jazazka
Täksi kaudeksi Munkkiliigaan palannut Jazazka on lennellyt pitkälti edessä ylhäällä, jossa hän jatkanee myös loppuottelun ajan. Kokonaisuudessaan paluu on ollut varsin tyylikäs ja nyt on tilaisuus hänen ensimmäiseen liigamestaruuteensa, joten se jos mikä sytyttänee pohjoisen pojan finaalia varten. Pelillisesti Jazazka ei kenties ole täysin samalla tasolla kuin joukkueen kärkipelurit, mutta kauden mittaan on tapahtunut selvää kehitystä. Bristolilla pelatessaan hän on vastustajalle selvä uhka, eikä keskusvalloillakaan mene niin älyttömän huonosti. Suurimmat kehityskohdat liittyvät korjausliikkeisiin kohtaamisissa (ne ovat välillä myöhässä), ammusten levittämiseen (sitä tapahtuu melko paljon) ja jarrujen käyttöön (vastustajat pelaavat joskus sen puutteen takia itsensä taakse). Toisaalta Jazazka on melko hyvä valitsemaan mihin tulisi liikkua, jos peli on pirstounut pienkamppailuihin.
Kokonaisuus: 79


HUUHAATONTTU
Tónksin toinen eturintaman peluri HUUHAATONTTU on totuttu näkemään klaaninsa parhaana pelaajana, mutta tällä kaudella hän on uudessa tilanteessa kun hän ei lähtökohtaisesti sitä ole. Roolin vaihdos on kuitenkin vaikuttanut tapahtuneen varsin vaivattoman näköisesti ja HUUHAATONTTU on yleensä nähty eturintaman alempana pelaajana. HUUHAATONTTU toteuttaakin paikalle ominaista tapaa, pelaamalla erittäin suoraviivaisesti ja keskittymällä paljolti ampumiseen. Hän on kuitenkin vienyt homman asteen pitemmälle ja poistanut väistöt käytännössä kokonaan, lyöden usein jarrut pohjaan ja ampuen kuin viimeistä päivää. Henkilölle, joka on epävarma omasta väistötyöskentelystään kyse on järkevimmästä tavasta, mutta yleensä myös silloin vaihdellaan edes hiukan lentokorkeutta - toisin kuin mitä HUUHAATONTTU tekee. Onkin mielenkiintoista nähdä, jatkaako hän finaalissa samanlaisella pelitavalla, jossa myös yksinäisiä brissejä kohtaan ajetaan surutta. Mitä muihin herran ominaisuuksiin tulee, kehitettävää lienee eniten jarrutyöskentelyssä, kun taas vahvuudeksi voi laskea kyvyn arvioida, milloin tulee mennä pelin ulkopuolelle ja milloin ei.
Kokonaisuus: 81


kellonaika
Joukkueen toinen kärkipyssy kellonaika ei hänkään ole ollenkaan hassumpi tapaus. Kellonaika ei kenties ole yhtä hyvä kuin johtajansa joissakin liikkumiseen liikkuvissa nyansseissa, kuten valinnassa mihin väliin ajaa, mutta vastaavasti hän on joissakin asioissa parempi. Ennalta-arvaamattomuus on kellonajan ehdoton vahvuus, häntä on yksinkertaisesti erittäin vaikea lukea. Välillä asianomaiselta nähdään suoraviivaista peliä, jossa pyritään ensisijaisesti osumaan vastustajaan ja toissijaisesti selviämään itse vähillä vahingoilla, kun taas välillä hän harrastaa harmonisempaa väistötyöskentelyä. Tässä kohdassa hän tekeekin poikkeuksen käytännössä kaikkiin aktiivisiin huippupelureihin. Kellonajan pelityyli sopii ehdottomasti parhaiten takarintaman alapeluriksi, nimenomaan aiemmin mainitun vaihtelutyylin vuoksi. Kellonaika on myös siinä mielessä kuin tehty kyseiselle paikalle, että hän jättää todella paljon tilaa yllä pelaavalle henkilölle ja antaa täten tälle mahdollisuuden toteuttaa itseään.
Kokonaisuus: 95



[Sieni]

Apeliz
Ensimmäisessä finaalissaan sunnuntaina esiintyvä Apeliz on ottanut suuria kehitysaskeleita viimeaikoina kuuluen niihin harvoihin pelaajiin, jotka eivät välttämättä ole vielä saavuttaneet maksimaalista tasoaan. Erityisesti ylhäällä pelaamisessa Apeliz on mennyt eteenpäin, ollen Sienen parhaiten lentokorkeutta hyödyntävä henkilö. Hänen pelissään näkyykin paljon ylhäältä tehtyjä syöksyjä, joihin hän tosin välillä luottaa liiaksi johtaen siihen, että hän pelaa itsensä vastustajan taakse. Toinen asia, jota Apelizin tulee vielä tehdä kuuluakseen ihan pelin kärkikaartiin on väistöjen lisääminen. Liikkumisessa itsessään hän on joukkueensa toiseksi paras yksilö, mutta väistöt loistavat välillä vähän turhan paljon poissaolollaan. Osittain pelipaikan (takana ylhäällä) ja osittain hänen väläyttelemänsä taitavan väistämisen vuoksi saattaisi olla tarpeen tehdä enemmän väistöjä ja vähemmän jarrut päällä osumiseen pyrkimistä. Loppuottelua varten kiintoisaksi jääkin, hiooko Apeliz kv-pelaamistaan johonkin suuntaan vai pysyykö hän mukavuusalueellaan.
Kokonaisuus: 85


Exe-ler
Täksi kaudeksi liigaan palannut Exe-ler on korkeasta pelitasostaan huolimatta varsin tuntematon kasvo suurelle yleisölle. Olemme tottuneet näkemään hänet korkealla pistetaulukossa, mutta juuri mitään muuta emme hänestä tiedä. Exe-lerin pelipaikka on tällä kaudella ollut alhaalla takana, joten hän nauttii ilmeisesti myös joukkueen sisällä luottamusta. Exe-lerin vahvuus on, että pelin levitessä hän on hyvä valitsemaan kenen kimppuun kannattaa mennä ja hän on riittävän hyvä reagoimaan vastustajan liikkeisiin käyttääkseen saumat hyväkseen. Toisaalta kohtaamisen alkuvaiheessa vastustajan valinta ei onnistu aina yhtä hyvin, sillä Exe-lerillä on pienoinen taipumus kääntyä vastustajan eturintaman perään. Välieräottelussa Etanoita vastaan tapahtui useita virhearvioita keskusvalloilla, kun hän yritti katkaista vastustajan rintamia liian innokkaasti, minkä seurauksena hän kärsi liudan kuolemia. Ympärysvalloilla vastaavat sujuivat hiukan paremmin, mutta se puolestaan johti henkilökohtaiseen pistevääristymään, varsinkin kun muut joukkuelaiset eivät harrastaneet juurikaan samaa. Exe-lerin liikkuminen ei myöskään ole yhtä sulavaa kuin esimerkiksi Apelizilla, vaan hän liikkuu paljon "aalloittain" ja on vailla selkeitä liikkeitä. Se taas sinänsä saattaisi puoltaa vaihtoa ylös, jossa tuota voi paremmin harrastaa. Niin tai näin, kyse on yhdestä finaalin kiintoisimmista seurattavista.
Kokonaisuus: 85


lemonlight
Nimimerkkinsä perusteella erittäin hyvän juomamaun omaava lemonlight on Sienen toinen johtaja. Kauden aikana uudestaan lentokonepelin löytänyt entinen varusmies on samaa tahtia parantanut peliään kuin mitä kiinnostus on noussut. Hieman kankean alun jälkeen lemonlight on esittänyt parempia otteita kuin koskaan aiemmin, nousten aikalailla joukkueensa kakkospyssyksi. Edessä ylhäällä lentelevä lemonlight on ollut melko hyvä tasapainottamaan alla lentelevän pallosalaman ajoittaista tapaa sännätä vastustajien koneiden perään ja perässä olevia tiimiläisiä. Pelitavaltaan hän on varsin suoraviivainen, mennen paljolti suoraan kohti vastustajaa, jopa jarrut päällä. Erityisesti bristolilla pelatessaan hän pyrkii puhtaaseen osumiseen, eikä juurikaan tee väistöjä. Keskusvalloilla lemonlight toteuttaa väistönsä yleensä alas, eli vastustajan etummaisista pelaajista katsottuna keskelle. Finaalia varten saattaisi olla järkevää tehdä välillä myös yläväistöjä, jotta hän ei olisi niin ennalta-arvattava. Haasteensa asettaa tosin myös Tónksin salmi, jonka kanssa lemonlight tulee joutumaan jatkuvasti tulikohtauksiin. Mielenkiintoiseksi jää, ajaako lemonlight suoraviivaisesti sitä kohti vai pyrkiikö hän vetämään sen sivummalle, toivoen että joku joukkuelainen hyödyntää hänen petaamansa ampumapaikan.
Kokonaisuus: 86


pallosalama
Joukkueensa johtaja pallosalama lähtenee sunnuntain peliin motivoituneempana kuin kukaan muu. Kolmen finaalitappion myötä hopeatila on tullut tutuksi, mutta tällä kertaa hänen rinnallaan on paremmat pelaajat kuin koskaan aiemmin. Edellytykset pallosalaman ensimmäiselle mestaruudelle ovat siis olemassa. Pelillisesti pallosalama on joukkueensa tärkein palanen, vaikka hän pelaakin huonointa paikkaa ollessaan edessä alhaalla. Pallosalama pelaa kuten paikalla pitääkin: menee varsin suoraan kohti, mutta toteuttaa satunnaisesti väistöjä. Käytännössä ottaen hänellä on käytössään kaksi variaatiota, joissa ensimmäisessä hän menee maata hipoen suoraan kohti vastustajaa, kun taas toisessa hieman ylempää ja tekee alaväistön. Kolmannen variaation lisääminen myöhään tehdyllä yläväistöllä voisi myös olla paikallaan. Toinen mahdollinen kehityskohta pallosalaman pelissä on ukkoihin keskittyminen vähemmän, sillä hän säntää niiden perään myös tilanteissa, joissa joku vastustaja on vielä ilmassa. Nähtäväksi myös jää, miten hyvin pallosalama onnistuu tavaramerkissään, riskialttiissa kärkkymisissä alballa.
Kokonaisuus: 89
« Viimeksi muokattu: 12.03.16 - klo:09:27 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Loppuottelu Tónks-Sieni
« Vastaus #213 : 12.03.16 - klo:09:07 »

Starojen mielipiteet
Kuka olisikaan parempi arvioimaan kauden '16 (01) loppuottelua kuin siinä esiintyvät pelaajat itse? Niinpä, ei kukaan. Seuraavassa pelaajien mietteitä matsista.


1. Tónks keräsi runkosarjassa 31 pistettä kun taas Sieni 30p. Miten hyvin tuo kuvastaa joukkueiden välisiä voimasuhteita teidän mielestänne?

ifreetti: Mittarina runkosarjassa saavutettuja pisteitä ei voi pitää, sillä Sienelle tarjottiin useammin kuin kerran ilmaiset pisteet ennakkoon tasaisissa otteluissa. Tónksia vastaan lähes jokainen joukkue esiintyi parhaalla miehistöllään ja näin ollen voidaankin Sienen nähdä päässeen melkoisella vapaalipulla pisteen päähän. Todellisuudessa ero on siis suurempi kuin mitä pisteet antavat olettaa.

kellonaika: Sanoisin, että todella huonosti. Eri muuttujia oli kauden aikana paljon, joten vertaileminen on vaikeaa pelkästään pisteiden valossa katseltuna. En toki tiedä sitäkään, millä asenteella Sieni pelasi kautensa, mutta me pidimme vain hauskaa ja pisteet tulivat siinä sivussa.

lemonlight: Melko hyvinhän tuo kuvastaa sitä, kuinka tasaisiksi nämä joukkueet näen. Lähdemme tuohon lievänä altavastaavana, mutta niinkuin viimeisten kolmen sm-liigakauden finaalisarjat ovat osoittaneet, paras ei aina voita.

pallosalama: Varsin tasaisina. Tonksin pelit ovat kyllä olleet tasaisempia, mutta esimerkiksi keskinäisen pelin piste-erot olivat todella pieniä.


2. Tónks voitti joukkueiden keskinäisen runkosarjakohtaamisen lukemin 4-1, ensimmäisten kolmen erän mennessä niukasti Tónksille ja neljännen Sienelle. Onko teillä mitään kommentoitavaa runkosarjan peliinne liittyen?

ifreetti: Loppujen lopuksi ottelusta irtosi melko selkeä voitto, jossa ei ollut missään vaiheessa hädän päivää, vaikka kentällä ei nähty edes Tonksin parasta miehistöä. Tämäkin seikka enteilee selvää tulosta loppuottelussa.

kellonaika: Itselläni ei pahemmin ole tuohon mitään sanottavaa, koska en ollut pelissä paikallakaan. Kyseessä oli kuitenkin vasta ensimmäinen runkosarjaottelu, joten pelin panos oli tuolloin vielä pieni.

lemonlight: He olivat silloin reippaasti meitä parempia, jopa enemmän kuin tulokset antavat olettaa. Peli pelattiin silloin 3vs3, joten yksilötaito ratkaisi voiton. Nyt 2 kuukautta myöhemmin voin sanoa ainakin oman ruosteeni hioontuneen pois. Tasoton pelaamiseni tuossa kauden ensimmäisessä pelissä oli suuri syy miksi siinä ylipäätään tuli takkiin. Tähän seuraavaan peliin saamme toivon mukaan sen 4 pelaajaa ja kykenemme pelaamaan parempaa joukkuepeliä kuin vastustaja.

pallosalama: Matsi olis voinu päättyä kummalle tahansa.


3. Tónks sai kenties helpomman tien finaaliin kuin Sieni, joka kohtasi välierässä kivikovan Etana-tiimin. Onko asialla vaikutusta? (Tonks: koetteko että teitä on mitattu tällä kaudella vielä kunnolla?)

ifreetti: Etanat pelasivat itsensä ulos finaalista, Sieni ei pelannut Etanaa ulos.. karu fakta, jonka jokainen lajia seuraava varmasti huomasi peliä katsoessa. Siinä mielessä Sienen tie välieriin oli aivan yhtä kevyt, vaikka kahdessa viimeisessä erässä nähtiinkin Etanoilta jo kohtalaista peliä oli ottelu jo käytännössä ohi kahden erän jälkeen. Ainoa todellinen testi kuluvalla kaudella on ollut ottelu F.L2 vastaan ja välierästä heitä vastaan olisikin varmasti muodostunut erittäin mielenkiintoinen.

kellonaika: Nyt on myönnettävä, että en koe. En kyllä koe sitäkään, että meidän koko potentiaalista olisi ollut edes tarve näyttää kaikkea tällä kaudella. En usko finaalinkaan muuttavan tätä tilannetta.

lemonlight: Peli Etanoita vastaan valmisti meitä finaaliin ja näytti sen, ettemme olleet siihen vielä valmiita. En jaksa uskoa Tonksin saaneen tuosta Dove pelistä paljoa irti, mikäli peli on ollut samanlaista mitä pelin tuloksista voisi päätellä.

pallosalama: Tuskin. Ei tässä vaiheessa kautta enää yhden pelin "harjottelusta" paljoa hyödy.


4. Sienen riveissä pelaavat mm. pallosalama, lemonlight, Apeliz, Chasseur ja Exe-ler, kun taas Tónksilla HUUHAATONTTU, ifreetti, Jazazka ja kellonaika. Mitä ajattelette pelillisesti vastapuolella vaikuttavista herroista: onko siellä ketään, jonka takia joukkuelaistenne yöunet kärsivät vai nukutteko yönne rauhassa?
ifreetti: Lyhyt lista melko mitäänsanomattomia keskikastin pelaajia, ei mitään syytä murehtia ketään sen kummemmin..

kellonaika: Sienen kokoonpano on kieltämättä melko tasainen ja sieltä on vaikea vetää yksittäistä henkilöä, joka olisi heistä paras. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän keskitasoon kuuluvia pelaajia.

En näe mitään syytä sille, että meidän tulisi menettää yöuniamme ainakaan heidän pelillisten kykyjen takia. Toisaalta taas Sienen pelaajalistan katsomisen jälkeen voi olla toki vaikeaa mennä nukkumaan heidän tekemien tappouhkauksien vuoksi. Ei kai kukaan halua nähdä unia, joissa sinut myrkytetään niinkin yksinkertaisella tavalla kuin kirjekuorta avaamalla..

lemonlight: Kovia pelaajia koko lista. Kyllä ne yöunet lähtevät tuon koostumuksen takia, eikä niinkään kenenkään yksilön. Se mahdollinen salmittaja(ifreetti/kellonaika) on sellainen, jonka takia pitää olla varuillaan, mutta todennäköisin yöunien viejä pelaajillamme on mahdollinen rankha peliä edeltävän yön yöelämä.

pallosalama: Kaikki ovat laadukkaita pelaajia, suurimpana uhkana ainakin itselleni näen HUUHAATONTUN kovan osumatarkkuutensa takia kohtaamisissa.


5. Ainakin pisteiden valossa ifreetti ja kellonaika ovat olleet Tónksilla tiimiläisiään edellä, kun taas Sienellä tilanne on ollut tasaisempi ja asetelma on vaihdellut. Koetteko että omassa joukkueessanne jäsenet ovat pelillisesti yhtä lähellä toisiaan kuin mitä vastapuolella?

ifreetti: Kuilu joukkueen sisällä on ehkä hieman suurempi kuin Sienen vastaava, mutta oikealla roolituksella sitä voi toisaalta pitää myös etuna.

kellonaika: Sanoisin, että eroa on pelaajien välillä ehkä enemmän verrattuna Sienen rosteriin. Oikealla peluutuksella eroja on kuitenkin vaikea nähdä. Tiimimme on pelannut loistavasti koko kauden ajan, enkä näe tälle tapahtuvan muutosta.

lemonlight: Kyllä meillä vähän tasaisempi tiimi on. En kuitenkaan näe Tonksin pelaajien välillä niin suuria eroja kuin moni muu ehkä näkee.

pallosalama: Kun sitä kaikki toitottaa, niin kai se täytyy uskoa :D
Aika pieniä taitavat erot kummassakin joukkueessa olla.


6. Kummatkin joukkueet ovat tällä kaudella vetäneet varsin pienellä porukalla. Tuleeko oman joukkueen tilanteeseen muutosta sunnuntaina vai lähdettekö liikkeelle totutulla kokoonpanolla?

ifreetti: Vastikään joukkueeseen liittynyt uusin vahvistus Tengsinge tuo kaivattua syvyyttä joukkueeseen. Toivon mukaan päästään nauttimaan 4 taitopelaajan kokoonpanosta, kuten aiemminkin tällä kaudella.

kellonaika: Mielestäni tiimimme yhteishenki on ollut loistava ja olemme hitsautuneet kauden aikana hyvin yhteen. Peli kulkee moitteetta, joten ilman yllätyksiä tulemme pelaamaan finaalin samalla kokoonpanolla kuin edellisetkin ottelut.

lemonlight: Lähtökohtaisesti tutulla kokoonpanolla, riippuen tietenkin paikalle tulevista. Tässä on nyt pienellä kysymysmerkillä Exen ja chassen paikalle pääsy, joten saatetaan viedä tuo läpi kolmellakin pelaajalla.

pallosalama: Samoilla mennään, sopivaa neljättä pelaajaa ei enää tässä vaiheessa löydy, ja vaikka löytyisikin, tuntuisi kaikille osapuolille ikävältä ottaa yksi pelaaja pelaamaan yhden matsin.


7. Tónks saa sunnuntaina päättää kummalla puolella aloittaa. Kuinka paljon koette, että aloituspuolella on merkitystä ottelun kulun kannalta?

ifreetti: Tämä seikka on jokseenkin yhdentekevä, mutta olen aina kokenut keskusvalloilla aloittamisen olevan turvallisempi ja rennompi vaihtoehto

kellonaika: Rehellisesti sanottuna en koe, että aloituspuolella olisi tässä ottelussa niinkään jotain merkitystä. Erät tulevat päättymään samoilla eroilla meidän hyväksemme - aloitimmepa kummalla puolella tahansa.

lemonlight: Näen molemmilla puolivalinnoilla hyvät sekä huonot puolensa. Uskon Tonksin valitsevan aloituspuolekseen keskusvallat, joka ei sinänsä meitä haittaa, sillä emme aio ottaa 3-0 pataan. Näenkin keskusvaltojen olevan hyvä puoli meille neljänteen erään, sillä se antaa paremman mahdollisuuden taktikointiin.

pallosalama: Keskusvalta on valttia, kv-alotuksen ottava on siis hienoisessa etulöyntiasemassa.


8. Tonks: Vastapuolella vaikuttava pallosalama on kolmen finaalitappion myötä takuulla liikkeellä raivoisalla otteella. Tuletteko laittamaan erityisvartioinnin tämän herran ympärille?
Sieni: Vastapuolella vaikuttava ifreetti on kova aukomaan päätä. Aiotteko vastata sunnuntaina verbaalisesti takaisin vai aiotteko hiljentää hänet pelillisin avuin?


ifreetti: Tällainen olisi lähinnä voimavarojen haaskaamista, eikä siihen ole mitään syytäkään kun vartioitavan pelaajan potentiaali tehdä tuhoja ei juurikaan eroa rivimiehestä. Häviöihin elämässään tottunut pallosalama saanee jälleen kerran maistaa tappion katkeraa kalkkia ja tyytyä sijaan 2.

kellonaika: Ikävä kyllä pallosalamaa odottaa jo neljäs perättäinen finaalitappio ja tämä varmasti kismittää jo etukäteen. Tämän takia ylilyöntejä on odotettavissa. Fakta on kuitenkin se, että pelasipa hän kuinka raivon vallassa tai ei, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Hänen tasoiselleen pelaajalle ei erityisvartiointia tarvita.

lemonlight: Toivon mukaan pelillisin avuin. Tuskin häntä muuten hiljaiseksi saakaan, eikä se turha uhoaminen ja pään aukominen ketään hyödytä. Pieni pelko toki perseessä, että vastapuolen heikot provosointiyritykset vaikuttavat jonkun pelaajamme peliin.

pallosalama: Ehdottomasti ankaralla pelaamisella!


9. Loppuottelua saapunee todistamaan toistakymmentä katsojaa. Kuinka suuresta katsojaluvusta elättelette toivoja? Mihin seikkoihin suosittelette katsojien kiinnittävän huomiota?

ifreetti: Uskoisin 20 katsojan rajan menevän rikki, mutta en näe että 30 olisi mahdoton luku. Toivoisin katsojien kiinnittävän erityistä huomiota pallosalaman suorituksiin ottelun aikana. Pelin suurimmaksi egopelleksi muodostuneella pallosalamalla on suuria käsityksiä omista pelitaidoistaan ja siten paljon lupauksia täytettävänään: nyt nähdään onko mies puheidensa veroinen vai epäonnistuuko surkeasti.

kellonaika: Itse näkisin mahdolliseksi sen, että katsojia voisi saapua paikalle jopa päälle kolmisenkymmentä. Finaalin todellista katsojamäärää saattaa kuitenkin vähentää sen ennalta-arvattavuus. Veikkaisin katsojamäärän siis olevan noin 22-25.

Katsojille pelin seuraaminen saattaa tulla tylsäksi. Tónks vie ja Sieni vikisee. Mielenkiintoisena voidaan pitää tietenkin yhtä seikkaa. Nimittäin sitä, mitä Sieni tekee turhautuessaan.. Historia osoittaa, että he eivät osaa hillitä itseään kovin hyvin ja tappouhkauksiltakaan ei olla vältytty.

lemonlight: Sellainen 23-25 katsojaa olisi sellainen realistinen määrä, jota vielä uskaltaa toivoa. En osaa suositella mitään mihin kiinnittää erityistä huomiota, mutta meikäläisen peliä varmaan mukava seurailla.

pallosalama: 20-30 välillä, kunnioitettava määrä siis. Suosittelen katsomaan muutakin kuin pisteitä ja statseja.


10. Miten kauden '16 (01) loppuottelu päättyy?

ifreetti: Tähän kysymykseen ei ole kuin yksi oikea vastaus: TONKS voittaa mestaruuden näytöstyyliin, kuten koko kauden ajan on ennakoitu

kellonaika: Sieni yrittää varmasti kaikkensa, mutta se ei vain riitä. Joka erä tulee päättymään noin 75-250p erolla Tónksille. Kun otetaan vielä huomioon se, että olemme jättäneet parhaimmat paukut vielä varastoon niin se ei lupaa Sienelle mitään hyvää. Tasoerot joukkueiden välillä tulevat näkymään kentällä selvästi.

Lopputulos on siis hyväksemme 3-0, kokonaispiste-eron ollessa noin 450p.

lemonlight: 3-2 meitille olisi se ihanne tulos. En halua luoda minkäänlaisia odotuksia tuohon peliin, joten en lähde veikkaamaan tulosta.

pallosalama: Pienillä piste-eroilla neljän erän jälkeen. Matsi voi hyvin mennä kummalle tahansa.
« Viimeksi muokattu: 12.03.16 - klo:18:42 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Loppuottelu Tónks-Sieni
« Vastaus #214 : 12.03.16 - klo:09:08 »

Asiantuntijoiden lausunnot
Asiantuntijoiksi on määräytynyt viisi lentokonepelin ja Munkkiliigan parhaiten tuntevaa henkilöä. Heitä voidaankin hyväällä syyllä pitää eräänlaisina lentokonepeli-professoreina. Teng's Magazinelle tarjoutui harvinaislaatuinen tilaisuus haastatella kaikkia näitä viittä viisasta Tónks-Sieni -loppuotteluun liittyvillä kysymyksillä. Yhdessä he tarjoavat lukijoille omia näkemyksiään siihen liittyvistä seikoista, kuten joukkueiden voimasuhteista, pelaajien asemoinnista ja henkilökohtaisista toiveista. Olkaa hyvä.


1. Kauden '16 (01) loppuotteluun selviytyivät runkosarjan ykkönen Tónks (31p) ja kakkostilalle jäänyt Sieni (30p). Ovatko mielestänne oikeat joukkueet loppuottelussa vai tulisiko siellä olla jokin muu tiimi toisen heistä tilalla?

CONST: Käytännössä runkosarjan jälkeen pystyi jo aistimaan, että kahden kärki kohtaa finaalissa. Oikeat joukkueet siis.

duff-beer: nojoo pro tiimi jäi ulos eli ei

Nasse-setä01: Oikeat joukkueet ovat.

Saial: Uskoin kauden alussa, että Etana olisi sekoittanut enemmän pakkaa, mutta se ei tehnyt sitä. Siksi mielestäni siellä ovat oikeat joukkueet, vaikka olisin suonut Etanoiden olevan finaalissa.

WäZ: Nokan pitäis kyl tuol olla mut laq


2. Tónks ei ole hävinnyt tällä kaudella otteluakaan ja sen pari ydinpelaajaa, ifreetti ja kellonaika, ovat viimeisen parin vuoden aikana olleet murskaavia liigassa ja sen ulkopuolella. Miten tuollaiset pelaajat omaava joukkue oikein kaadetaan? Onko Tónks täysin edellä mainittujen herrojen varassa vai löytyykö taustatukea?

CONST: Mulla ei rehellisesti sanottuna ole aavistustakaan siitä, keitä muita pelaajia Tonksien riveissä on. Epäilemättä pelaamalla niitä vastaan paremmin.

duff-beer: nojoo voihan ne antaa tasotusta jos jäävät penkille...

Nasse-setä01: kyllä freetti ja kello on kovia pelaamaan ja on melkeen niitten varassa.

Saial: Uskon, että Fretti ja Kello ovat tärkeimpiä miehiä Tónksin kokokoonpanossa, mutta onhan siellä muitakin hyvin pelitaidollisesti luotettavia pelaajia, eli onhan heillä heittää kentälle myös hyviä vaihtomiehiä. Vanhat peliä dominoivat pelaajat ovat jättäneet aktiiviuransa, jonka takia kylmiltään haastaminen on käytännössä mahdotonta. Siksi tällä hetkellä heidän kaataminen ei ole helppoa nykyään aktiivisella pelaajamateriaalilla. Fretin ja Kellon tasaväkiseen haastamiseen tosiaan vaaditaan taidollisesti kyvykkäitä ihmisiä, jotka eivät ole pitäneet vuoden lepotaukoa ja ovat hyvin hitsautuneet omaan tiimiinsä.

WäZ: Pitää vaa pelata hyvin nii kyl ne häviää viel, eise ny ihan täysin niitten varassa oo, Jaza ja HuuHaaki on hyviä pelaajia


3. Viimeisestä viidestä loppuottelusta neljässä toinen osapuoli on jäänyt kokonaan ilman erävoittoja. Oletteko pettynyt jos loppuottelu ratkeaa jälleen suoraan kolmessa erässä? Kuinka tiukkoja eriä odotatte että näemme sunnuntaina?

CONST: Aivan jäätäviä vääntöjä. Toivon, että häviävä osapuoli saa nipistettyä ainakin erän ja vie väännön vikalle minuutille asti. Kunnon jännärifinaalia ei ole ihan toviin ollut.

duff-beer: eiköhän salama tiimi yhden vie

Nasse-setä01: En ole pettynyt jos ratkeaa heti 3 voitosta. Varmasti on melko tiukkoja eriä luvassa.

Saial: Olisin hieman pettynyt, sillä olisihan se kiva, että ottelu olisi suht tasainen. Luulen ja odotan kuitenkin Tónksin hoitavan pelin omiin nimiinsä. Vaikea sanoa pisteissä, että kuinka tasaisia eriä odotan, sillä eihän pisteet kaikkea kerro: ottelu on voinut olla aluksi hyvinkin tasainen, mutta loppuminuuteilla tilanne on voinut muuttua.

WäZ: Enmä pettyny oo ellei siel oo tyylii 1000-500 tyylisiä tulkksia ja menee vaa pelailuksi vaan olis tiukkaa pelii loppuun asti. Noh noist viimmekausist in ehk 1 kunnollinen kausi ilman törkeetä säätöö ja vastaavaa ettäh. Öh kyl mä aik tiukkaa vääntöö odotan!


4. Millaisiin asioihin aiotte ottelun katsojana kiinnittää huomiota tai saavutteko edes paikalle? Kumman toivotte voittavan matsin vai onko se teille yhdentekevää?

CONST: Mitä luultavimmin menen nukkumaan juuri finaalin alkaessa. Toivon paremman voittavan.

duff-beer: kait tuon vois kattoa vaikka tiedetään se jo miten siinä käy

Nasse-setä01: kyllä saavun paikalle. En ole kummankaan osapuolen kannalla. Parempi voittaa.

Saial: En ole varma kuinka intensiivisesti aion peliä katsoa, sillä se riippuu tilanteesta. Yleensä kiinnitän huomiota ihmisten hyppimiseen koneista, mutta myös on ilo katsoa sellaista pelaajaa, jolla taito on hyppysissä. Tónks mielestäni kuitenkin runkosarjaa silmällä pitäen ansaitsee voiton finaalista.

WäZ: Sanoisin et visavin otteisiin katsomossa, mut se on ulkomail nii kyl pallosalaman ja ifreetin parisuhdedraama on aika hyvää viihdet. Enmä varsinaisesti kannata kumpaakaan


5. Kello tikittää, sunnuntai lähestyy ja pian on totuuden hetki. Miten loppuottelussa oikein tulee käymään: kenet kruunataan kauden '16 (01) mestariksi?

CONST: Kuulin huhua että lopulta toinen voittaa.

duff-beer: tonks vie 4-1

Nasse-setä01: tónks voittaa 3-2

Saial: Luulen, että pelin alku on tasaisempi ja varsinkin ensimmäisessä erässä pisteet voivat kulkea melko rintarinnan, mutta puolen välin jälkeen ero alkaa varmaan kasvaa hieman. Joku erä voi olla tasaisempi, mutta luulen, että pelin loppupuolella Sienellä ote herpaantuu ja tulee otteluväsymystä, jolloin Tónksi näyttää oman pitkänmatkan pelikestävyyden.

WäZ: Kyl täs tunnelma on pian käsikosketeltavaa! Kyl mä uskon et Tónks hoitaa


--------------

Saapukaa sunnuntaina kello 20.00 katsomaan miten käy!

Finaaliennakon laadinnassa hyödynnettiin laajasti käyttäjän JussePal lennokasta kirjoitustyyliä ja aukotonta kielikorvaa. Ilman henkilön panosta kokonaisuus olisi jäänyt puolitiehen, joten olkaamme kiitollisuuden velkaa hänelle. Kiitos Lahti, Kiitos Jusse.


palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 12.03.16 - klo:09:35 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #215 : 12.03.16 - klo:19:59 »

MUNKKILIIGAN FINAALI!

!!! PUUHASTELIAPORUKKA/YLLÄPIDONSUOSIKIT VS AMMATTILAISPELAAJAT!!!
Sieni Tönks



Täytyy ensimmäisenä toki todeta että tönksi teki huomattavia virheitä kauden alla pelaaja hankinnoissa ja hankki riveihinsä lähes täydellisiä alotteliapelaajia Groosom/ Legend....Mikäli johto ei jatkossa paremmin pysty harkitsemaan vahvistuksia joukkoeeseensa on kyseessä kyllä sen luokan riman alituksia ettei niitä ihan pelkällä selittelyllä pysty edes itselleen ymmärrettävästi kertomaan. Kummallakin pelaajalla on maine lähinnä selittämisessä ja tekosyiden keksimisessä ja keskenkaiken poustumisessa

Huhujen mukaan munkkiliigassa on aika paheksuvasti suhtauduttu siihen että jotkkut ovat ilmaisseet kannattavansa tönksiä...Kun munkkiliigan johto taas valmistautuu jaffan foimalla fanittamaan... Sieniä....Ilmeisesti ottelun taustalle on tulossa musiikkipätkiäkin siitä kun munkkiliigan johtokunta laulaa ja huutaa sienen kannatuslaulua.... Ja monet odottaa onnellista loppua ottelulle...Niinkun kovissa miesten keskeisissä kamppailuissa voi odottaakkin....

Ottelun kunniavieras ineheart on ymmärtääkseni tulossa katsomoon ja valitsee pelin parhaanpelaajan...Ennakkotietojen mukaan VAIN mies voi voittaa...johtuneeko siitä että vain miehiä on pelaamassa vai jostain muusta?


Koska olemme singe lehdessä on varsin tärkeetä nähdä myös itsekriittisesti oman tiimin eli FL2 sen menestys liigassa joka nyt ei sitten mitään tähtitiedettä ollutkaan. Menikö kausi pieleen sitten sen takia et rammi joutu välillä viedä hevosille heinään sen siaan että olisi tallista löytänyt sen lentokoneen millä pääsee ilmaan...Ja miten hänen uusipoikaystävänsä....pysty peleissä keskittymään mihinkään..Kun rammin ex singe.. oli samassa pelissä ja mustasukkasuus olisi voinut kohota isompaankin asemaan.....



Laten johtama tyq tiimi oli kyllä taas yksi kauden suurimmista vitseistä ei sinäänsä että sen menestymättömyys muuten naruattaisi mutta kyllähän joukkoeella on ollut tässä jo montavuotta aikaa rakentaa tiimiä millä menestyä mutta sen siaan on tehty vain leipävideoita youtubeen..Jokohan ensivuonna varsin vanhentunut joukkoe uusituisi eikä.. hyväveli höpsöttely jatkuisi ja veljet ja tyttöysytävät jäisivät joukkoeesta pois ja alettas pelaamaan..


Illan finaali tulee olemaan tönksin näytöstä missä sienen pelaajat välillä katoavat katsomon puolelle ja palaavat takaisin...Otteluun on huhuttu osallistuvan myös Singe...Joka tulee vaihdosta kun yksi pelaaja puuttuu.

Ja se sirkuksen määrä kun kausipäättyy väärin ja selittelyn tason liikuttavuus ja legendan itkut lentokonpelin paskuudesta tulevat olemaan lähes teatraallisen näyttäviä ja hupasia.. myös meille katsojiille....

Minun nimeni oli pehtori ja minä olen sinun ystäväsi....

Teksti on Pehtorin Yöradion käsialaa

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #216 : 14.03.16 - klo:21:55 »

[TyQ] Saial

1. Munkkiliigakausi päättyi eilen pelatun viimeisen kierroksen myötä. Kuinka onnistuneena pidätte kulunutta kautta? Entäpä onko tulevaisuutemme nyt turvattu vai vieläkö meidän tulisi olla huolissamme rakkaan liigamme puolesta?
Varsin onnistuneena. Mielestäni sääntöjen karsiminen aikoinaan oli oikea ratkaisu, sillä aikoinaan jotkut sääntöpykälät, vaikka ne olikin harkiten ja suurella taidolla kirjoitettu, olivat ehkä hieman vaikeaselkoisia ja tuntuivat ihmisistä vaikeasti lähestyttäviltä. Toki aina on joitain pieniä kärhämiä ja henkilökemiaongelmia, mutta ainahan sellaista on ilmassa, kun kisataan parhaimmuudesta. Toki aina ihmisille tulee elämänvaiheita, jolloin ei ole aikaa olla intensiivisesti läsnä ja liiga vaatii kuitenkin viikoittaista panostusta. Pidän kuitenkin tulevaisuutta hyvänä nykyisessä muodossa, vaikka ei koskaan kannata vain elää kuin Ellun kanat tyytyväisenä omaan olemassa oloon, kyseenalaistamatta asioiden tärkeyttä. Eli kovin huolissaan ei tarvitse olla, vaikka se ei tarkoitakaan, etteikö olisi joitain asioita, missä voisi parantaa käyttäjämukavuutta. Itse en toistaiseksi tiedosta, mitkä nämä asiat ovat.

2. TyQ onnistui jälleen kerran venymään ratkaisevilla hetkillä, nousten viimeisen kierroksen sensaatiomaisella voitolla pudotuspeleihin. Lopulta kohtaloksi koitui kuitenkin olla B-finaalin häviävä osapuoli. Mitä mieltä olette joukkueenne kaudesta: oliko se onnistunut vai olisiko teillä riittänyt rahkeita vielä parempaan?
Kaikki klaanit kehittyvät kausien saatossa. Siksi oma kehitys pitäisi ottaa aina enemmän harppauksia, kun alussa ollaan lähdetty sen verran matalalta. Meidän tiimillä on paljon kehityttävää ja itse olenkin kritisoinut joissain tilanteissa sitä, että annetaan mennä kuin ne Ellun kanat, sen sijaan että oltaisiin keskitytty kehittymään tappiollisen pelin lomassa. Itselläni on ainakin kehitettävää monitahoisempaan peliin, missä en tekisi samankaltaisia ratkaisuja, vaan pyrkisin olemaan monisävyisempi pelaamisessa. Meidän klaanihan ei juurikaan pelaa enää omissa oloissaan treenausmielessä. Kuitenkin B-finaalissa meidän tiimin toinen parhaista/ paras pelaaja, Pehmo, ei pelannut lainkaan. Siitäkin huolimatta onnistuttiin venymään kahteen erävoittoon, vaikka Käyttäjä Tengsinges otti yksin niitä 700-950 pisteen eriä. Olen siis tyytyväinen tietyssä mielessä klaanimme kauteen, olosuhteisiin nähden (alkukausi meni 1-2 pelaajalla jatkuviin lagipeleihin), mutta ei se tarkoita, ettemmekö voisi yrittää kehittyä enemmän. Toisaalta minun pitäisi myös persoonana kehittyä ystävällisemmäksi ja huolellisemmaksi pelaajaksi. Uskon kuitenkin, että tiimillämme olisi potentiaalia kehittyä enemmän, vaikkakaan en usko, että olisimme paljoa enempää tällä kaudella voineet tehdä.

3. Lentokonepelissä on aina ollut suuri ikähaitari ja haastattelijan tietojen/uskomusten mukaan, vanhin liigassa esiintynyt pelaaja on syntynyt 1960-luvun puolella, kun taas nuorin on ollut vain 8-vuotias tehdessään ensiliitonsa liigassa. Koetteko sen olevan rikkaus vai rasite, että meitä on niin moneen lähtöön?
Siis mähän täytin juuri helmikuussa häthätään tuon seniorijoukkueen ikävaatimuksen verran! (Ihan vain, ettei mua kuvitella missään nimessä ikälopuksi Hymyilee leveästi ) Ikävaihtelut ovat tientenkin rikkaus, vaikka myönnän, etten aina muista, että jotkut pelaajistamme ovat kovin nuoria.

4.  Lentsikkalaisten välille on aikojen saatossa muodostunut useita ystävyyssuhteita ja joskus vähän enemmänkin. Koetteko että olette vielä ehtineet löytämään keskuudestamme ketään, jota voisit kutsua ystäväksesi? Ketkä ovat teille kaikista tärkeimmät käyttäjät?
Myönnän kyllä, että liigassa on jokunen ihminen, jolle on tullut puhuttua hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Enkä mä koe sitä huonoksi asiaksi. Minulla on siis sekä irl- ystäviä, että netti-ystäviä, jos sen näin voi ilmaista. Ihmiset, jotka nyt liigasta tulen seuraavaksi luettelemaan, eivät ole tärkeysjärjestyksessä, mutta olen siis puhunut omasta elämästäni enemmänkin Käyttäjä Tengsingesille, Käyttäjä Pehmolle ja Käyttäjä Latesofille. Aikoinaan tuli höpistyä myös paljon Käyttäjä Pinksylle.. ja Extraordinarykin taisi kuulla enemmän kuin on tarpeen siinä samalla Hymyilee leveästi Käyttäjä Kirsin kanssa meillä on kovinkin intsensiiviset keskustelut parhaasta sarjasta ikinä ja sen ohella paljon muustakin. Voipi olla, että ei ole fiksua kertoa totta ja olla oma itsensä, mutta toisaalta se antaa myös paljon naurua ja hyvää mieltä. Toki on paljon muitakin liigalaisia, joiden kanssa keskustelen paljon irl-asioista ja autan heitä, jos he kokevat, että voin heitä auttaa ongelmissa. Tapanani ei myöskään ole laverrella muille, jos joku on kertonut jotain luottamuksellista. Mhh.. nyt kun menin listaamaan tiettyjä henkilöitä, tulee mieleen, että pitäisikö sitä nimetä enemmän ihmisiä, joiden kanssa tulee satunnaisesti puhuttua enemmän elämän polttavista asioista. Jätän nyt listani tähän, eikä se tarkoita, etteivätkö muutkin olisi tärkeitä Hymyilee

5. Kenties maailman merkittävin yksittäinen virka, eli USA:n presidenttiys, on pian taas tarjolla jollekin valtaa hamuavalle. Onko teillä mitään kantaa tähän yhteen ympäröivän maailman kuumimpaan perunaan: kenet tulisi valita jatkamaan Obaman jalanjälkiä? Ottaisitteko ketään ehdokkaista lämmöllä vastaan Suomen poliittiseen johtoon vai onko maamme johto jo riittävän hyvissä käsissä?

Hahaa, uskalsit kysyä politiikkaa multa Hymyilee leveästi Olen siis nainen, jolla on jopa mielipiteitä ja sehän taitaa olla paha juttu Hymyilee leveästi Eli on minulla vahvakin kanta tähän kysymykseen. Trumppi ärsyttää niin vietävästi, että suorastaan pelkään kuinka kamalaksi maailma muuttuu, mikäli hänelle annetaan tuo maailmanpolitiikan merkittävimpiä pestejä (Nykyaikana taitaa Saksan liittokansleri ja Jenkkilän pressan virka olla näkyvämpiä rooleja ainakin Suomesta katsottuna). Toivon siis, että presidentin vaalit voittaa Clinton, vaikka hän onkin ryvennyt joissain skandaaleissa. Toki todellista johtamiskyvykkyyttä on vaikeampi arvioida toisesta maasta käsin, kun julkisuuteen tulee vain tietyntyyppisiä asioita. Mutta kyllä olen melko varma, että jos USA:ssa asuisin, niin naista äänestäisin näissä vaaleissa.
Maamme johto ei ole riittävän hyvissä käsissä, ei alkuunkaan, mutta en nyt jenkkilästä pelastajaa ottaisi. Tosin suomalaiset poliitikot eivät osaa itse tehdä päätöksiä, joten he tuntuvat mielellään antavan kaiken päätöksenteon ruotsalaisille. No voisivathan suomalaiset poliitikot tietenkin huonomminkin valita, mistä pyytää apuja, mutta onhan se hieman hassua, etteivät suomalaiset asiantuntijat kelpaa antamaan analyyseja, tutkimuksia ja raportteja.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 14.03.16 - klo:22:17 kirjoittanut Saial » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #217 : 17.03.16 - klo:23:56 »

[Dove] KIRSI2

1. Munkkiliigan loppuottelu pelattiin viime sunnuntaina ja mestariksi selviytyi Tónks 4-1 lukemin. Mitä ajatuksia finaali herätti teissä? Kävikö ottelussa siten kuten uskoitte?
Finaali oli juuri sellainen kuin kuvittelin, poislukien ensimmäinen erä, joka oli hieman epätasainen. Oon iloinen Tonksin puolesta, jota myöskin kannatin henkilökohtaisesti voittajaksi.

2. Häviäminen ei koskaan tunnu hyvältä, mutta erityisen vaikealta se tuntunee neljännen perättäisen finaalitappion jälkeen. Mitä viestiä tahtoisitte lähettää pallosalaman suuntaan, jolle on jäänyt kyseinen epäonnen soturin rooli?
Tuo peli ei oo niin vakava, että siitä pitäis masentua jos käy häviää. Pitää osata suhtautua rennosti, pelata rennosti, kestää takaiskut ja pitää hauskaa: hauskanpitohan se siinä on pääasia, ei voittaminen. Jatka, älä luovuta. Se, että taistelee tiensä finaaliin noinkin monesti on jo saavutus.

3. Dove hävisi pronssipelissä Etanoille 3-2. Mitä ajattelette tuosta ilmeisen vaiherikkaasta ottelusta? Koetteko että kolmannesta sijasta peluu oli tarkoituksenmukaista vai olisiko ollut parempi, jos ohjelmistoon ei olisi merkitty pronssipeliä lainkaan?
Mitaleita jaetaan kolme: kulta, hopea ja pronssi. Jokaisesta mitalista taistellaan loppuun saakka (paitsi, hopea hävitään mutta on sekin eräänlainen voitto). En kauden alussa todellakaan uskonut Doven pelaavan pronssiottelussa, hyvä kuitenkin että sinne päädyttiin.

4. Dove sijoittui siis lopulta neljänneksi, joka vaikuttaa viime kauden viimeisen sijan jälkeen hyvältä suoritukselta. Oletteko tyytyväisiä kauteenne? Mikä oli avainsyy parannukseen?
Oon tyytyväinen kauteen ja omassa kehityksessäni siihen, että risse sujuu nykyään ja tuntuu peräti kivalta lentää sillä. Ei, noilla kahdella asialla ei oo mitään yhteyttä. Uskaltakaakin epäillä. Ja muutenkin tuo vakinelikko, joka paikalle jaksoi ilmestyä peli toisensa jälkeen tuntuu olevan tyytyväisiä kauteen, vaikka omat ongelmat siinäkin oli (vallaton puluparvi). Muista ei ole kuulunut pihahdustakaan, mutta uskon että kyllä hekin syvällä sisimmissään ovat iloisia kauden menestyksestä.

Avainsyy on Jake. Kaikki kunnia Jakelle. Niin. No okei, se nelikko (mä, Dudde, Fär ja Jake) oppi tiimipeliä ja järjestystä joka osaltaan vaikutti siihen että lentämisessä oli vaihteenvuoksi joku logiikka. Mun salmin vaihtamisessa risseksi on varmasti myös jonkinverran vaikutusta.

5. Tällä kaudella oli peräti kahdeksan joukkuetta mukana ja ilahduttavaa kyllä, kaikki niistä osoittautuivat varsin aktiivisiksi. Kuinka vankoilla jaloilla näette Munkkiliigan seisovan tällä hetkellä? Oletteko iloinen kun liiga on tullut takaisin?
Taasko kysyt tätä? Oon iloinen liigan paluusta. Ne jalat on varsin hatarat viellä: ei yksi menestyksekäs ja klaanirikas kausi tarkoita, että seuraavastakin tulisi samanlainen. Tosin, tällä logiikalla ne jalat on aina hatarat. Kai sen voi sentään sanoa, että ensi kausi tulee, eri asia sitten se, millainen siitä tulee, montako klaania ilmoittautuu ja ketkä jatkavat.

6. Ensi sunnuntaina pelataan Munkkiliigan tähdistöottelut. Jaksaako teitä kiinnostaa tuollainen tapahtuma? Mikä joukkue (Etelä-Suomi, Pohjois-Suomi, Vanhukset, Teinit) vetää pisimmän korren?
Jaksaa kiinnostaa. Se on vähän kuin tavallinen mättö, sillä erotuksella, että sitä pelataan tietyissä tiimeissä. Pelaaminen on kivaa, ellei sitten lagaa. Voittajatiimistä on paha sanoa mitään kun ei tiedä pelaajia, joten sanotaan että Teinit vie, vaikkakaan ei ehkä mun ansiosta.

7. Meillä kaikilla lienee ollut oma esikuvamme lentsikassa ja sen ulkopuolella. Ketkä ovat sinun idolisi rakkaasta pelistämme? Entäpä sen ulkopuolelta?
Mä niin näen sun loistavan siellä. Hohdat oikein kultaa ja hopeaa ja rintakehäsi kaareutuu kaarelle kilpaa hymysi kanssa. Me molemmat tiietään tähän vastaus ja luulisi muunkin kansan nyt tietävän, jos omaavat vähääkään päättelykykyä. Adjua tosiaan tarkoitin, jos se ei nyt kuitenkaan selvinnyt kaikille.

Onko lentokan ulkopuolella elämää? Juku, oikeesti?

No jos yhen kehtaan nimetä niin Don Rosa (koska Roope Ankka on paras hahmo ankkatarinoissa, mutta vain Rosan tarinoissa, muuten paras hahmo on Aku. Rosalla nyt muutenkin on hahmoissa mukana enemmän sielua kuin muiden piirtäjien piirtämissä hahmoissa).

8. Munkkiliigassa on nähty useita hienoja ja perinteikkäitä joukkueita, joista jotkut ovat mukana vielä tänäkin päivänä. Onko jotain klaania, jonka riveissä olisit halunnut erityisen paljon lentää?
Lakkaa jo loistamasta.

9. Teidät on totuttu näkemään melko hiljaisena yksilönä. Oletteko noin yleensä sisäänpäin suuntautunut vai noudatatteko kyseistä käytösmallia pelkästään lentsikassa? Millaisena persoonana noin muuten näette itsenne?
Joo no, mua vähän paremmin tuntevat tietää, että kyllä mä puhun suhteellisen paljonkin, vaikken silloinkaan ehkä mene sinne kaikista puheliaimpien joukkoon. Jos jaarittelen tästä asiasta enempää, jaarittelen siitä kolme makasiinisivua, joten todetaan vain, että oon kyllä aidosti hiljanen, mutta siihen vaikuttaa monet asiat ja tilanteet. Eli olen yleensäkkin sisäänpäin suuntautunut.

Millainen persoona noin muuten? Omasta mielestäni ihan tuntemisen arvoinen ystävä.. oon jokseenkin lämminsydäminen ja sinnikäs ihminen, joskin laiskahko. Aika herkkä ja luova.

10. Olette viime viikkoina osallistuneet erittäin ahkerasti golf-peleihin. Mikä saa lukiossa opiskelevan henkilön pelaamaan kuuden henkilön pallomittelöä aamumyöhään saakka, johtaen välillä siihen että yöunet jäävät pariin tuntiin?
Köh, tarkoitat kai kaheksaan tuntiin? Ei siinä, tykkään pelata. Ja läsnäoloni siellä peleissä mahdollistaa myös muiden hauskuuden. Ainakin toivon että heilläkin on hauskaa.

11. Käyttäjät Adju ja ifreetti ovat herättäneet närää useamman meistä mielestä, lukuisia vastapuolta halveksuvilla kommenteillaan. Koetteko että lentokonepeli tarvitsee ihmisiä, joista juuri kukaan ei pidä? Mitä ajattelette kyseisistä henkilöistä?
Adju on kiva aina siihen asti kunnes se suuttuu. Mut on se sillonki iha kiva.

Fret, muistatko sen idiootin joka lähetteli sulle kaveripyyntöjä monta vuotta sitten usean päivän ajan, kun ei suostunut hyväksymään sitä, että et hyväksynyt kaveriksi? Anteeksi.

Vaikka fanittamiseni onkin vähentynyt niin on Fret loppupeleissä ihan kiva kans kait, mutta eii mulla kumpaakaan vastaan oo mitään ja toivottavasti se on sama toisinkin päin.

Kuvitelkaa lentokonepeli jossa kukaan ei aiheuta draamaa tai sano pahaa toisesta, pelataan sovussa solvaamatta vastapuolta, ei rageta pienistä vastoinkäymisistä ja kaikki ovat muutenkin hyvää pataa keskenään, kuin valkoisia lampaita kaikki. Ei, kyllä sinne sekaan täytyy mahtua myös niitä mustia lampaita, jotka tuovat vähän väriä sekaan. Mansikkakakku, josta tulee makeampi kun sinne lisätään mustikoitakin? Ympyrä joka saa kulmat?
Mutta en välttämättä koe, että se olisi välttämätöntä. Erikoista se ainakin olisi, jos joukossa ei ois ketään josta juuri kukaan ei pitäisi. Kunhan nyt jokaisella on joku, niin asia on ihan hyvä.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 17.03.16 - klo:23:59 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #218 : 21.03.16 - klo:18:09 »

Pehtorin Yöradio

1. Olitte sunnuntaina pelaamassa Munkkiliigan tähdistöpelejä, vaikka ette ole pelanneet ainuttakaan ottelua koko liigassa. Miten ihmeessä tuo on mahdollista?
Olisi syytä jättää tuo sana tähdistö pois tapahtumasta ja nimetä se jotenkin todenmukasemmin jonkun laiseksi kauden jälkeiseksi hyvänmielen puuhastelu höntsäksi johon otetaan vielä täydentäviä pelaajia liigan ulkopuolelta uskoen siihen että osa ilmottautuisi liigaan mutta saamieni tietojen mukaan liigaan ilmottautuneiden uusienpelaajine määrä on ollut lähes mitätön viimevuosien aikana...Jos ei oteta jazkan takasin tuloja huomioon joka toinen vuosi. Se että minä olin mukana tapahtumassa toki nostipelillistä tasoa mutta en usko että se auttaa liigan kasvamisessa kovinkaan paljon. Toki liiga on kasvanut taas isommaksi mutta kasvu alkaa olemaan aika maximi jos mukana pyörii vain vanhajoukko

2. Kritisoitte kovin sanakääntein viime kertaista tähdistöturnausta, jossa edustamanne Hartola putosi välierävaiheessa turnauksen voittaneelle Etelä-Suomelle. Oliko nyt yhtään onnistuneempi rupeama?
Olihan tämä valovuoden edellä sitä viimekertaista epäonnistumista. Nyt kun vielä pääsemme siihen tilanteeseen että joukkoeet valitsevat itse pelaajansa niin olemme taas yhden askeleen pidemmällä onnenruudukossa. Lisäämällä kilpailua tähänkin tapahtumaan saataisiin enemmän voitonhalua ja häviämisen pelkoa.. ja niin kauan kun se kuuluisa pelaajienpistepörssi ei ole käytössä niin on pelko että peliin pääsevät myös muut kun oikeasti tatonsa todistaneet tähdistöottelun tasolle sopvivaksi. Cs pelissä on havaittu hyväksi nämä Mikit missä muut pelaajat voivat sitten huutaa täysillä jos joku ei oikein tunnu onnistuvan missään joka on mielestäni tuntuvasti lisännyt sitä yrittämisen määrää ja sitä että paskasta suorituksesta tulee välittömästi tiukka palaute

3. Olitte vuonna 2011 mukana kaatamassa silloisen mestarijoukkueen F.L:n kourallisen täysin sattumanvaraisesti valittujen pelaajien kanssa. Joitakin kuukausia sitten tein itse saman ja valitsin seuraukseni kaksi ensimmäistä vastaan tullutta henkilöä ja yhdessä veimme kerta toisensa jälkeen pitemmän korren kolmesta mestarijoukkue siiman pelaajasta. Sama toistui eilen tähdistötapahtuman päätteeksi käydyssä Tónks-MVP ottelussa, jossa viiden eri klaanin pelaajat kaatoivat lukemin 4-1 kauden kaikki ottelunsa selvästi voittaneen Tónksin. Miten ihmeessä on mahdollista, että toisilleen tuntemattomat henkilöt voivat piestä vuosikausia yhdessä pelanneet henkilöt?
Tätä asiaa ei pitäisi edes keskustella. On häpeällistä että olemme siinä tilanteessa että liigan voittaja jengi ei todellisuudessa pärjää edes peliä harrastamattomille amatööreille tämä syö liigan uskottavuutta ja vie oikeastaan kaiken mahdollisen kiinnostuksen rippeen pois...Näinhän tämä ei voi mennä jatkossa.

4. Kauden loppuottelua oli katsomassa parhaimmillaan 29 henkilöä ja monta kertaa kauden aikana rikottiin 20:n henkilön haamuraja. Uskotteko kaikkien olleen vaan pallon kaksoisnimimerkkejä vai mistä on kyse? Mitä piditte loppuottelusta noin muuten?
Eilisen sattumanvaraiset vs liiganvoittaja ottelun lopputuloksen jälkeen liigan finaali ja sen voitto on lähes vitsin tasolla. Pystyisin millon vaan keräämään kovempitasoisen porukan kasaan kun liigan pitkäaikaiset tiimit jotka ovat vuosia tätä puuhastelua harrastelleet.

5. Onko duff-beer tällä hetkellä lentokonepelin paras pelaaja?
Tähän kysymykseen olisi huomattavasti helpompi vastata kun se pelaajienpistepörssi nyt herran jumala sentään tulisi jokupäivä liigaan. En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeeta kerätä pelaajien tehot ottelun jälkeen niistä sarakkeista ja laskea kauden jälkeen pelaajien tehot....Sitä enne kysymykseen vastaaminen on mielipide kysymys joka ei ole missään tekemisissä sen kanssa että puhuttaisiin jonkun paremmuudesta...Olisihan se hienoa saada nobbaliigaan tähdistökentällinen tehopörssinkin perusteella ja sitä sitten peluuttaa sattumanvaraisia vastaan. Munkkiliigan sivuilla voisi olla joukkoeranginkin vieressä pelaaja ranking... jengi kusis hunajaa kun siinä olis parhaat top15 ja tehot näkyvillä...Olisi kärkipelaajilla kova kysyntäkin...Nyt parhaiden pelaajien arvijoiminen on täysin tunnepitoinen kysymys että kenestä tykkää eniten eikä et kuka osaa eniten.

6. Mitä mieltä olette Munkkiliigan asettamasta rekisteröitymispakosta? Onko se perusteltu vai häätääkö se vaan turhaan uusi pelaajia pois?
Jos pelaajapulassa oleva liiga on tälläsen päätöksen tehnyt niin ei voi muuta sanoa kun että hattupois päästä ja täydet kunniat säännön keksijälle

7. Liigasäännöt mahdollistavat pelaajan siirtymisen klaanista toiseen missä vaiheessa kautta tahansa. Onko se oikein?
Mielestäni pelaajien pitäisi sitotua joukkoeeseen ainakin pariksi kaudeksi kerrallaan näin tulisi enemmän yhteisiä pelejä samojen pelaajien kanssa joka nostaisi joukkoetaktiikoiden tasoa ja parantaisi yhteistä pelattavuutta sen siaan kun se että loikitaan menestyksen perässä aina tiimeihin mitkä pääsee jatkoon ei kyllä pitkällä aikavälillä ole hyödyksi noin suurinpiirteen yhtään.kautta tahansa. Onko se oikein?

8. Jos siamilaiset kaksoset aloittavat lentokonepelin niin tulisiko heidän saada pelata eri klaaneissa?
En ota kantaa tähän kysymykseen

9. Mikäli pelaaja saa todistettavasti sairauskohtauksen kesken ottelun niin tulisiko se keskeyttää? Vaatisitko säännöllisiä terveystarkastuksia riskitapauksille?
Mielestäni pelaajien terveystarkastus ei olisi ollenkaan hullunpi idea. Näkisin täysin tarpeellisena esimerkiksi yleislääketieteen erikoislääkärin antamaa lausuntoa terveydentilasta ennenkauden alkua ja todistuksen näyttämistä liiganjohtoportaassa. Ja toki myös sitten helpotuksia pelaajalle mikäli on ilmeistä että kausi on liian raskas. (Tuleehan todistukseenkin mukautetut mikäli matematiikka ei onnistu siinä tasossa mitä vaaditaan)

10. Milloin uskotte Munkkiliigan twitter-tilin ylittävän maagisen 1000 seuraajan rajapyykin?
Liigan suosio on kovasti ollut laskussa joten ei ole tulossa näillänäkymin

11. Pelasitte sunnuntaina tagilla "Ine". Miksi?
Liigan historian yksi parhaita lentokoneenperämiehistä ansaitsee ehdottomasti kunnia maininnan

12. Mikä on suurin kehitysehdoksenne Munkkiliigaan liittyen?
Niinkun tuossa aiemminkin jo mainitsin .. liigaan on saatava pikavautia se pelaajienpistepörssi ja vakiotiimit eikä niin että joka vuosi vaihdetaan tiimin nimeä jottei tilastot mene pilalle.. pistepörssin myötä sitten käytäntöön myös se että ensin kaudella huonommin sijottuneet saavat valita pelaajia ja vasta viimesenä munkkiliigan voittanut.

13. Jos ifreetti ja pallosalama ottaisivat pukkitappelun niin kumpi poistuisi voittajana?
En tunne kumpaakaan näistä henkilöistä enkä ole heidän kanssaan ollut missään tekemisissä joten en lähde tähän heittämänä mitään arvausta.

14. Voittaako HIFK liigan?
J O K E R I T ....Mikä vitun HIFK????

15. Haluatko miljönääriksi?
Joskus kysyttii koivulta että onko raha muuttanut häntä ihmisenä ja hän vastasi että ei ole...Huoh

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 21.03.16 - klo:18:15 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #219 : 23.03.16 - klo:19:01 »

"Anna ajan hallita, sillä se on neuvonantajista paras", sanoi Perikles jo 400 eKr. Moni asia on muuttunut kuluneiden yli 2000 vuoden aikana, mutta kyseinen viisaus pätee yhä. Samalla se on erittäin sopiva tilanteeseen, jonka ympäröimänä juuri sinä seisot näinä aikoina.

29. toukokuuta vuonna 2006 oli suurimmalle osalle maapallon ihmisistä melko tavallinen päivä. Tuolloin Indonesiassa koettiin tuhoisa mutapurkaus, Jarkko Nieminen putosi Ranskan avoimista, lämpömittari mateli alle 15 asteessa koko maassa ja Lordi-huuma oli kovimmillaan. Olihan yhtye tehnyt sellaisen tempun, johon yhdenkään suomalaisyhtyeen ei kuviteltu pystyvän ennen helvetin jäätymistä ja napannut Euroviisujen ykköstilan suvereenilla esityksellä. Lisäksi koululaiset olivat valmistautumassa kesälomiinsa, Montenegro itsenäistymiseensä ja jalkapallomaailma Saksan MM-kisoihin. Mutta jotain muutakin tapahtui. Kyseisestä kalenterilyömästä tuli yhden ryhmän kannalta alku jollekin suuremmalle. Jollekin, jonka merkitystä ei kukaan osannut villeimmissäkään unelmissaan aavistaa.

Lapsen, joka syntyi tuona toukokuisena maanantaina, piti olla vain hetkellinen auringon aiheuttama päähänpisto. Sen piti olla pähkähullujen vanhempien luoma otus, joka ei pärjää ympäröivälle maailmalle ja häviää kuin tuhka tuuleen ajan kuluessa. Kyseessä oli lapsi, jolta ei odotettu mitään. Lapsi, josta ei edes kunnolla tiedetty haluttiinko sitä.

Ensimmäinen kesä meni huumassa ja lapsen ympärillä oli kasvavaa vilskettä. Vähitellen se osoitti kehityksen merkkejä ja alkoi ryömimään, siirtyen pikkuhiljaa avustettuun kävelyyn. Vuoden loppuun mennessä ensimmäiset omat askeleet olivat takana ja luulot pelkästä tähdenlennosta oli kuitattu. Epäilijät hiljenivät vähitellen vuosipäivän tullessa ja toinenkin vuosi sujui pieniä kuhmuja lukuun ottamatta hyvin.

Lapsen päästessä kunnioitettavaan kahden vuoden ikään alkoi todellisuus iskemään päin näköä ja suuret ongelmat realisoitua. Sen suosio väheni oleellisesti muihin tarhalaisiin nähden, eikä tämä tiennyt enää syvintä olemustaan. Lopulta tilanne kärjistyi siihen pisteeseen saakka, ettei lapsi kokenut itseään enää riittävän halutuksi ja se päätti lopettaa tarhankäynnin siltä erää.

Muiden tarhalaisten oltua puoli vuotta ilman hyljeksittyä lasta he tajusivat, että jokin oli vialla. Jotain puuttui, jotain joka oli tarhan hyvinvoinnin kannalta välttämätön palanen. Yhdessä pari tarhalaista päätti korjata aikaisemman erheensä ja saada lapsen takaisin. He onnistuivat siinä pienen taivuttelun jälkeen päättäen, että tarhan käytännöt muuttuvat vastaamaan ajanjakson tarpeita. Niin ympäristö oli saatu taas elinvoimaiseksi ja suosio varmistetuksi.

Lapsen ollessa kolmevuotias kävi selväksi kehityksen olleen niin nopeaa, että murrosikä oli jo saavutettu. Kaiken ympäröivän sekavuuden ja itsensä hakemisen keskellä lapsi seisoi ensimmäistä kertaa sen tilanteen edessä, ettei hän oikeasti tiennyt, mitä halusi. Olemattomien odotusten reilu ylittäminen oli saanut takin niin tyhjäksi, ettei tämä enää tiennyt mitään varmaksi. Mitään muuta ulostietä ei ollut näkyvillä kuin tilanteesta lähteminen, vaipuminen ruususen uneen määrittelemättömäksi ajaksi.

Päivät vierivät, kuukaudet vaihtuivat ja tarinan henkilön etsikkoaika oli historiaa - tai niin ainakin kaikki kuvittelivat. Osaan kanssaihmisistä tämä oli kuitenkin jättänyt niin vankkumattoman vaikutuksen, että he tunsivat jotain uupuvan elämästään. Ensimmäisen rohkelikon avattua suunsa riensi kohtalotovereita yksi toisensa perään takaisin ja samaistui tilanteeseen: he halusivat saada pian viisi vuotta täyttävän ystävänsä takaisin. He halusivat tämän sunnuntai-iltojensa pelastajaksi.

Ihmisten määrätietoinen tavoite saada aikanaan Munkkiliigaksi ristitty lapsi palaamaan kantoi lopulta hedelmää. Munkkiliiga yhdisti seuranneiden vajaan neljän vuoden aikana alkuperäistovereita uudempiin tulokkaisiin, jotka ilman häntä tuskin olisivat koskaan olleet tekemisissä keskenään. Hän vietti ikävuotensa 5-8, parhaat aikuisvuotensa, erittäin onnellisesti. Välillä oli ryppyjä rakkaudessa, mutta suuri kuva oli kuitenkin selvä: Munkkiliiga tuli jättäneeksi jälkensä häntä ympäröineisiin ihmisiin ikuisiksi ajoiksi. Se tuli tarjonneeksi tunnetiloja aina läheisen menettämiseen verrattavasta tuskasta aina oman lapsen syntymän kaltaiseen olotilaan.

Tätä herkkua saatiin nauttia yhdessä pitkään, mutta Munkkiliigan täyttäessä 8 vuotta taivaanrantaan oli ilmestynyt pilviä. Terveys ei enää ollut entisellä tasolla ja keski-iän kriisi iski päälle. Liiga eristäytyi löytääkseen itsensä uudelleen. Vuoden tauon jälkeen akut saatiin kuitenkin ladattua jälleen täyteen ja paluu oli tosiasia. Oli (jälleen kerran) mitä todennäköisimmin viimeisen ristiretken aika.

Arvon kanssaihmiset, arvon liigalaiset. Lapsi, joka oli alun perin herrojen kuten Creazure, latesofi, larry ja Proksu luomus on vuosien varrella kehittynyt joksikin aivan muuksi kuin mitä se ensin oli. Se on tullut meidän kaikkien omaksi lapseksi, joka on tavalla tai toisella vaikuttanut elämäämme. Joillekin Munkkiliiga on merkinnyt uusia ystäviä tai ensi-ihastuksia, toisille tapaa saada mahdollisimman paljon irti rakkaasta pelistä ja kolmansille yksinkertaisesti tapaa paeta arjen rutiineja. Joillekin se ei ole merkinnyt mitään noista äskeisistä, mutta ehkä sitten jotain muuta kun kerran luette tätä viestiä.

Ensi viikon sunnuntaina käynnistyy uusi kausi, järjestyksessään 16. Alkava kausi on kuitenkin kaukana normaalista, sillä sen aikana Munkkiliiga täyttää 10 vuotta. Tuollainen jakso on kenen tahansa ihmisen elämässä pitkä aika, varsinkin jos se koskee elämän alkuvaihetta, jonka aikana luomme perustan tulevaisuudellemme. Vuosikymmenen aikana lähes kaikki ehtii muuttumaan aina asuinpaikasta ystäväpiiriin, harrastuksiin ja kouluun, mutta Munkkiliiga on toiminnallaan tarjonnut vastapainoa muuttuviin olosuhteisiin. Se on tarjonnut turvasataman myrskytuulten keskellä.

Tässä vaiheessa lienee jokaiselle selvää, että Munkkiliigalla on eilisiä takana enemmän kuin mitä on huomisia edessä. Jos sitä lähtee kuvailemaan henkilönä, kuten minä tein aiemmin, niin se voisi olla varhaiseläkkeeltä palannut 65-vuotias virkeä ja energinen, mutta elämän ehtoopuolella oleva seniori. Sillä olisi edelleen paukkuja tallella, mutta hiekka tiimalasissa alkaisi hiljalleen valua loppuun. Edes Munkkiliiga ei voi paeta luonnon lakeja - ei, vaikka hän on osoittanut olevansa harvinaisen pitkäkestoista sorttia.

Tuleva kausi ei todennäköisesti tule olemaan viimeinen, mutta on mahdollista, että se on viimeinen suuren mittakaavan kausi. Muutamille henkilöille juhlakausi jäänee viimeiseksi ja koska kesät ovat osoittautuneet myrkyksi lentokonepelille, saattaa tuo joukko kasvaa ja syödä nykyistä kahdeksan lentueen liigaamme. Siksi käsillä saattaa olla viimeinen tilaisuus pelata liigan kulta-aikojen tapaisia kausia. Romahdus voi siis tapahtua varsin äkkiä, josta saimme viimeksi nähdä esimerkin noin kaksi vuotta sitten.

Ilmoittautumisaikaa tulevalle kaudelle on noin viikon verran, joten vielä on aikaa kaikenlaisille viritelmille. Toivon todella, että mahdollisimman moni noudattaa Perikleen neuvoja ja antaa ajan hallita, tullen vaikka sitten viimeistä kertaa pelaamaan Munkkiliigaan.
« Viimeksi muokattu: 25.03.16 - klo:21:01 kirjoittanut Jusse » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #220 : 30.03.16 - klo:17:12 »

ruoskapoika

1. Vaikutitte aikaisemmin nimimerkillä pulleropallero. Miksi olette vaihtaneet toiseen tunnukseen?
koska halusin vaihtaa nimee

2. Olitte pitkään poissa lentsikasta, mutta nyt teitä on näkynyt enemmän paikalla. Mikä sai teidät tulemaan takaisin?
olin pitkään poissa koska ei täällä ollut ketään ja nyt kun tein comebackin nii alunperin ideana oli tulla katsomaan että onko täällä ketään

3. Millaisia lentsikkapelejä pelaatte mieluiten: mättopelejä vai pienpelejä?
pelaan mieluiten mättöjä

4. Nimesitte vuosia sitten lentsikkaidoleiksenne mm. duff-beerin, Nalayanan, seva2:n, Novalogin, Avennon ja Growwin. Ketkä ovat nykyään idoleitanne?
ei oo ilodeja ne ihaile ketää

5. Löytyykö klaanitagia jota ette ole vielä herjannut?
löytyy Nokka Dove Kalja

6. Etsittekö klaania tulevalle Munkkiliiga-kaudelle?
Etsin

7. Pelaatteko muita pelejä kuin lentsikkaa? Mitä pelaatte?
pelaan änäriä mineä cs escapist codeja fallout watchdogs

8. Millainen musamaku teillä on? Kerro joku kuuntelemisen arvoinen kappale.
kuuntelen räppiä ja jos pitää suosikkibiisi nimetä niin Br. sult ei löydy taitoo

9. Missä päin Suomea ette missään nimessä haluaisi asua?
en haluaisi asua itäsuomessa

10. Paljonko käytösnumeronne on koulutodistuksessa?
tällä hetkellä 6.

11. Mitä mieltä olette käyttäjästä ifreetti?
eipä semmoset pellet paljo mun elämää vaikuta

12. Mikä on lempijuomanne?
Coca cola tai jokin energiajuoma

13. Kannatatteko maahanmuuttoa? Mitä mieltä olette maahanmuuttajista?
en puutu maahanmuuttoon. maassa maan tavalla tai maasta pois

14. Mikä on lempisarjanne?
kaikki on samaa ?¤%#%

15. Jos valitsisitte apuvälineen kamppailuun niin mikä se olisi?
nössöt tarvii käyttä pitempää

%?#%¤ kysy jotain järkevää

16. Mikä on lempiaineenne koulussa?
maantiede

17. Mitä aiotte tehdä kun lumet ovat sulaneet ja auringonpaiste yltynyt?
kalastan ja mökkeilen mahdollisuuksien mukaan olen kavereiden kanssa ja pelailen

18. Mitkä ovat mielestänne parhaat ajanviettotavat mökillä ollessa?
kalastus veneily ja metsässä seikkaileminen

19. Mitä asiaa odotatte täysi-ikäisyydessä eniten?
autokorttia autoa ja omaa kotia ja lemmikkejäö

20. Oletteko koskaan olleet tekemisissä virkavallan kanssa?
en kommentoi

21. Millaisista vastakkaan sukupuolen henkilöistä pidätte eniten?

bruneteista, hauskoista ja pitkistä

22. Mikä on lempijoukkueenne NHL:ssa?

chigago blackhawks
kaikki muu on ¤?%##stä

23. Onko Patrick Kane maailman paras jääkiekkoilija?
patrick kane ja oveckin

24. Minnesota Wild kukisti Chicagon runkosarjakohtaamisissa voitoin 5-0. Onko Minnesota Chicagon suurin haastaja?
minnesota on chigagon suurin haastaja ja joukkue jota vihaan eniten

25. Mikä on lempiharrastuksenne?
kalastus sen jälkee tulee sähly ja kokkaaminen

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 30.03.16 - klo:17:34 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #221 : 01.04.16 - klo:13:16 »

Joukkueanalyysit '16 (02) osa 1
TM tarkasteli jokaista liigajoukkuetta Munkkiliigan 10-vuotis juhlakautta varten. Ensimmäisenä klaani- esittely ja arviointi, perässä pelaaja johon kannattaa kiinnittää huomiota, kun taas lopuksi arvio sijoituksesta ja tasosta.


Dove
Viime kaudella sensaatiomaisesti sijalle neljä yltänyt Dove on TyQin jälkeen useimmalle liigakaudelle osallistunut aktiiviklaani. Ottaen huomioon joukkueen menneisyyden vuosilta 2008-2009, voidaankin hyvällä syyllä sanoa, että kyseessä on tämän hetken perinteikkäin liigatiimi. Juuri heidän saamisensa juhlakaudella onkin siksi hieno asia.

Dove lähtee sikäli oudoista lähtökohdista kauteen, että kaikki vaikuttaa nyt erittäin hyvältä. Sillä on takanaan ensimmäinen kausi, jonka päätteeksi se sijoittui taulukon ylemmälle puoliskolle. Se löysi ensimmäistä kertaa luotettavan ja tiiviin rungon, jonka varaan voi rakentaa menestystä - ja mikä tärkeintä, se pysyi täysin kasassa. Odotukset ovat siksi korkeammalla kuin koskaan aiemmin.

Yleisesti lentokonepelipiireissä ja Dove-joukkueen sisällä Viherjaakon värväystä on pidetty käänteentekevänä asiana kurssin kääntymisessä. Onkin erittäin vaikea kiistää, etteikö tämä olisi juuri se suurin yksittäinen selitys sille, miksi viime kaudella nähtiin kaikkien aikojen Dove. Hän on tulollaan saanut nostettua joukkueen tasoa, tuonut jonkinlaiset kasvot sille ja tehnyt siitä ensimmäistä kertaa porukan, johon lentsikkalaiset haluaisivat päästä. Eikä viimeinen ole turhan tuttu tilanne Dovelle, vaikka sen juuret ovat melko syvällä maassa.

Kaikesta huolimatta Viherjaakon merkitys ulottuu ennen kaikkea joukkueen imagoon. Pelillisesti hänen merkitystään saatetaan jossain määrin jopa liiotella, sillä vaikka kyseessä on joukkueen taidokkain pelaaja, niin kuilu muihin ei ole niin suuri kuin mitä vastaava osassa muissa klaaneissa. He eivät häviä kamppailua siltä istumalta jos herra puuttuu, verrattaen vaikkapa klaaneihin kuten F.L2, Nokka ja Tónks, jotka ovat kärjistetysti sanottuna täysin riippuvaisia yksittäisestä/yksittäisistä jäsenistä. Muut pelaajat Dovessa eivät siis todellakaan ole täysin kädettömiä.

Pelillisesti ajateltuna joukkueen toiseksi tärkein henkilö lienee joukkueen johtaja Fär. Hänet on totuttu näkemään klaaninsa parhaana pelaajana, mutta ei hän nyttenkään jää siitä tittelistä kovin kauas. Eikä hirvittävän kauas jää myöskään Dudders, joka oli viime kaudella paikoitellen jopa tiiminsä paras, mutta jolta puuttui selvästi neliöissä käytävän 4 vs 4 -taiston rutiini. Neljäs lenkki eli KIRSI2 ei missään nimessä hänkään ole huono, varsinkin jos hän jatkaa siitä mihin jäi viime kaudella, eli käyttää bristolia salmsonin sijaan. Kyseisellä koneella hänestä saadaan nimittäin joukkueelle suurempi hyöty kuin millään toisella.

Muut kokoonpanoihin ilmotetut henkilöt, eli Larens ja Supermanveera tuskin esiintyvät tälläkään kaudella kovin monessa ottelussa. Kumpaakin vaivaa lievä kiinnostuksen puute, eikä heidän saamisensa peleihin ole tullut kuuloon muuten kuin hyvissä ajoin tehtävällä ottelumuistutuksella. Kummatkin ovat kuitenkin kun keskittyvät tai isä ei kutita iskukykyisiä pelaajia, jotka vastaavat joukkueen yleistasoa. Varsinkin Supermanveera olisi puitteiden ollessa kunnossa Dovelle selvä vahvistus.

Seuraa häntä: Larens. Viime kaudella muut jäsenet yllättyivät kun Larens pelasi yhden ottelun selvin päin ja kunnolla. Oliko se suonenveto vai onnistuuko sama uudestaan?
Arvio: Varma B-finalisti.
Kokonaisuus: 81


Etanat
Sijoille 3-4 jämähtänyt Etanat ei viimekään kaudella onnistunut lunastamaan ensimmmäistä finaalisijoitustaan, vaikka edellytykset siihen olivatkin olemassa. Kauden päätteeksi napsahtaneesta pronssista siis tuskin heräsi niin korkeaa olotilaa kuin mitä se joillekin toisille olisi tuonut. Nähtäväksi jää, onko juhlakausi juuri se kausi jolloin kuparinen murtuu ja loppuottelu kutsuu vihdoin ja viimein.

Vuosien 2012-13 välissä Etanat totuttiin näkemään neljänneksi parhaana liigaklaanina, joka ei täysin vetänyt vertoja ajan suurille klaaneille, F.L:lle, MunQille ja Kaljalle, mutta joka tuli silti tiukasti vanavedessä. Silloin he kuitenkin onnistuivat voittamaan kaikki näistä kolmesta suuresta ainakin kertaalleen ja varsinkin MunQia vastaan käydyt keskinäiset ottelut sujuivat mainiosti. Kyseessä onkin jälkeenpäin ajateltuna ajan ainoa varteenotettava vastus kyseiselle triolle, joka muuten hallitsi menneisyyden vuosia miten tahtoi.

Nyt kun Etanat näyttää hyvin samankaltaiselta kuin mitä vuosia aiemmin on kysyttävä, että miten joukkue ei ole parilla liigan uusimman paluun jälkeisellä kaudella kyennyt parempaan? He kykenivät nimittäin Munkkiliigan tasokkaimmalla aikakaudella pistämään kampoihin joukkueille, jotka olisivat nykypäivänä täysin pitelemättömiä, joten jo silloisilla esityksillä olisi kaiken järjen mukaan pitänyt napsahtaa vähintään yksi finaalipaikka.

Vastaus äskeiseen mysteeriin liittynee joukkueen ratkaisupelien kokoonpanoon ja sen yleisilmeeseen. On hankala voittaa kauden tärkeintä ottelua, eli viime kaudella välierää, jos joukkueen tärkein pelaaja saapuu myöhässä ja korvaajasta ei ole astumaan tämän saappaisiin, yhden jäsenen lennellessä samaan aikaan krapulapäissään salmsonilla ja tehdessä joukkueen mielialaa rankasti laskevia alkeellisia virheitä.

Jotta Etanoiden suunta muuttuisi, vaaditaan että muutkin kuin Gents ja juupeli nousevat esiin. Vaikka kummatkin ovat aktiivipelaajien kymmenen parhaan joukossa, ei heillä ole rahkeita samanlaiseen joukkueen kantamiseen kuin mitä Tónksin pojat ovat esittäneet. Siksi Futis Pojun on saatava lagiongelmansa kuriin ja lakattava esittämästä niin suosittua ettei ehdi peleihin, kun taas Tähtiyksikön tulisi vaihtaa alkoholin sietokykyään joukkueen nestorin duff-beerin kanssa, jotta tämä voisi toimia joukkueen cheerleaderina katsomosta käsin.

Materiaalinsa puolesta joukkue on rautaa, joten nähtäväksi jää miten käy. Karu fakta on kuitenkin se, että Etanat on nykyisellään ainoa klaani, jonka pitäisi materiaalinsa puolesta omata saumat Tónksin haastamiseen. Koko liigaväen tulisi siksi kaivata juhlakaudelle motivoitunutta Etana-laumaa.

Seuraa häntä: Tähtiyksikkö. Viime välierän kaltainen farssi ei voi enää toistua. Ottaako hän opiksi tapahtuneesta vai toistuuko samainen asia?
Arvio: Kolmas perättäinen pronssi vaikuttaa pelottavan mahdolliselta.
Kokonaisuus: 85


F.L2
Kuudennelle liigakaudelle lähtevä F.L2 on tietänyt minne majottautua. Jokaisella kaudella B-finaalissa esiintynyt joukkue teki nimittäin viime kaudella sen, jonka se oli tehnyt jo niin monta kertaa aiemmin: voitti B-mestaruuden. Loppusijoitus oli viime kaudella suuri pettymys, joten nyt joukkueelta odotetaan parempaa.

Viime kaudella F.L2:n otteita kuvasi sana ailahtelevaisuus. Toisaalta joukkue tarjosi liigamestari Tónksille tasaisimman ottelun mitä se sai koko kaudella ja voitti Etanat selvähkösti, mutta toisaalta taas heikkosalamaa vastaan tuli rökäletappio ja Dovelta pari kertaa kuokkaan. Vaihtelu johtui pitkälti ottelukohtaisista poissaoloista, eikä joukkue päässyt kertaakaan pelaamaan kokonaista matsia parhaimmalla mahdollisellä miehistöllään.

Juhlakauteen lähdettäessä joukkueeseen on tullut pieniä muutoksia viime kauteen nähden. F.L2:n johtoon on hypännyt sen alkuperäinen johtaja Tengsinge, kun taas jäsenistöstä Hedgehog ei ole enää miesvahvuudessa. Ensimmäinen seikka, eli titteleiden vaihtuminen vaikuttanee tai lienee vaikuttanut erilaiseen - enemmän tuloskeskeiseen mentaliteettiin. Sen myötä joukkue porrastaa peliaikaa suuremmalla kädellä ja lähtee määrittämään pelipuolet, positiot ja koneet enemmän menestymisen vaatimalla tavalla, eikä muista poiketen lähde ensisijaisesti viihtymään otteluihin.

Toisen muutoksen eli Hedgehogin poistumisen myötä, F.L2:n pelaajamateriaali on heikompi kuin mitä se viime kaudella oli. Viime kaudella joukkueella oli yksilötasoltaan mestaruuteen vaadittavalla tasolla olevat henkilöt, mutta nyt vastaava on vasta kolmanneksi tai jopa neljänneksi paras. Onnistuessaan ulosmittamaan edes jotenkin potentiaalinsa, viime kauden sijoitus kuitenkin noussee parilla pykälällä.

Pelillisesti ajateltuna odotukset kohdistuvat paljolti justus pirpanaan. Tällä hetkellä kovaan vireeseen äitynyt Tampereen oma upseerimies pelaa tällä hetkellä paremmin lentokonepeliä kuin koskaan aiemmin, onnistuen ainakin väliaikaisesti ottamaan Tengsingen kanssa henkisen yliotteen Tónksin kärkikaksikosta, olemalla niskan päällä viimeaikaisissa pienpeleissä. Mikäli samat otteet siirtyvät liigakaukaloon, ei F.L2 tule kärkensä puolesta jäämään yhdellekkään liigatiimille tulevalla kaudella.

Kokonaisuus: 85
Arvio: Yltää mitalisijoituksille, mutta enempään vaaditaan venymistä.
Seuraa häntä: Rammi96. Rankasti aliarvostettu lentäjä, joka osaa väistää ja tekee harvoin suuria virheitä. Löytyykö suoritusvarmuus ja lunastuuko potentiaali?


Rotta
Toiselle kaudelleen lähtevä Rotta onnistui viime kaudella yllättävän hyvin, kun sen saumat pudotuspelipaikkaan olivat hengissä aina viimeisen kierroksen TyQ-otteluun asti. Eivätkä he todellakaan olleet täysiä vastaantulijoita siinä, vaan myös toisen keskusvaltaerän saalistaminen oli enemmän kuin lähellä.

Juhlakautta varten Rotta sai pidettyä joukkonsa kasassa ilahduttavan hyvin, mutta täysin muutoksilta hekään eivät säästyneet. Riveihin hyppäsi nimittäin lentokonepelin valovoimaisin maisteri, jopa lisensiaattityön suorittanut GCKatariina. Hän tuokin erityisesti mentaalipuolella paljon, nostaen positiivisuudellaan, nokkeluudellaan, sydämellisyydellään, mukavuudellaan, avustavaisuudellaan, omatakeisuudellaan, huumorintajullaan ja ulkonäöllään joukkueen yhteishengin tappiin.

Kokonaisuudessaan Rotan joukkue on mielenkiintoinen yhdistelmä iän tuomaa viisautta ja nuoruuden innostusta. Liigajoukkueiden sisällä jäsenistön passeissa on yleensä lukenut jotakuinkin sama numero, mutta Rotta tekee siihen poikkeuksen, kun GCKatariinan ohella vanhempaa (ja sanotaan nyt vielä fiksumpaa, ettei aiheudu mielipahaa kätsy) kaartia edustaa johtaja Primera, kun taas loput neljä pelaajaa ovat lentsikan nuoremmasta päästä. Vaikka osan jäsenistön vaippavuosista ei olekkaan paljoa aikaa niin joukkue ei kuitenkaan vaikuta hirvittävän räjähdysherkältä tai vaikeasti johdettavalta, kuten on välillä ollut junnujoukkueiden laita.

Pelillisesti ajateltuna joukkueesta on erittäin vaikea nostaa ketään yksittäistä henkilöä esiin, sillä suurin osa seisoo aikalailla samalla viivalla. Katseet kohdistavat kuitenkin ehkä eniten johtajaduon (Primera & VVL 01) ja Chessmaten suuntaan, joiden keskinäinen järjestys vaihtelee jopa ottelun ja erän sisällä. Saadessaan vielä hyvän ja luotettavan neljännen lenkin siihen, voi joukkue parhaimmassa tapauksessa haastaa TyQin ja ottaa kurinalaisella pelillä irtopisteitä muitakin joukkueita vastaan.

Seuraa häntä: Chessmate. Liigamestaruuden makuun johtajan ominaisuudessa kyenneitä ei ole montaa, mutta tässä on yksi. Hyödynnetäänkö hänen oppejaan?
Arvio: Erävoitoitta jääminen olisi yllätys, mutta niin olisi myös B-finaaliin yltäminen.
Kokonaisuus: 72
« Viimeksi muokattu: 01.04.16 - klo:16:26 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #222 : 01.04.16 - klo:16:27 »

Joukkueanalyysit '16 (02) osa 2


Nokka
Edellisen kauden antisankari Nokka lienee yksi motivoituneimmista joukkueista tällä hetkellä. Yhden pisteen erätappion kärsiminen ja samaisessa ottelussa parin muun erän johtoaseman menettämisen myötä, joukkue jäi ulos pudotuspeleistä ja sijoittui seitsemänneksi. Se ei kuitenkaan tule riittämään Nokalle nyt, ei sitten millään.

Nokka oli Munkkiliigan paluun jälkeisellä kaudella toisia ja materiaaliltaan he ovat nyt suunnilleen samalla tasolla kuin mitä silloin. Koska heillä on käytössään todella hyvät pelaajat ja kilpailu kärjen tuntumassa on kiristynyt, on helppo ennustaa että sijoitus tulee kyllä olemaan korkeampi kuin viime kaudella, mutta tuskin niin korkea kuin mitä sitä edellisellä. Siten kyseeseen tulevat sijat 3-6, eli joko välierässä putoaminen ja pronssiotteluun joutuminen tai vaihtoehtoisetsi B-finaaliin päätyminen.

Viime kaudeksi joukkueeseen tullut Vata56 on yksi liigan seuratuimmista henkilöistä. Välillä nähtiin valopilkahduksia siitä mihin tämä parhaimmillaan kykenee, mutta liian usein oli joko lagia koneessa tai päässä, johtaen siihen että ilmassa ei nähty sitä TM:n sijalle 2. rankkaamaa taituria. Kyseessä on silti nykykunnossaankin ifreetin ja kellonajan jälkeen kolmanneksi paras aktiivipeluri, joten mistään karmaisevasta pudotuksesta tai eläkepäivien julistamisesta on turha aikaista vielä puhua.

Mitä tulee muuhun joukkueeseen niin kenties liian vähän osakseen on saanut huomiota kaksikko Aristotele77 & WäZ. He ovat aktiivisia, paljon pelaavia henkilöitä, jotka tekivät saman kuin mitä esim. kellonaika, Hedgehog, Vata56 ja IneartheD vuosina 2010-11, ottaen Munkkiliigan tauon aikana valtavia harppauksia eteenpäin. Ensimmäisellä kaksikolla on vielä vähän matkaa jälkimmäisen nelikon saavutuksiin, mutta he ovat jo nyt liigan mittapuulla hyvää- tai jopa ylempää keskitasoa.

Vata, Aristotele, WäZ -kolmikon varaan on erittäin hyvä rakentaa joukkuetta, mutta ongelmaksi muodostuu neljäs palanen. Vielä yhdellä pelin terävimpään kärkeen kuuluvalla henkilöllä pelaajalla Nokka voisi yltää vaikka mihin, sillä tasollisesti edellä mainittu kolmikko on samaa tasoa, ehkä jopa parempi kuin Tónksin avaukseen kuuluva trio kellonaika, HUUHAATONTTU ja Jazazka. Käytännössä vaadittavan kaltaisen pilotin löytäminen on kuitenkin erittäin hankalaa, joten mistään mestarikandidaatista ei voida puhua - mitaleillekin yltäminen olisi kova suoritus.

Seuraa häntä: Bondrago. Ei saanut toivotulla tavalla koneistoaan käyntiin viime kaudella, mutta ainesta on. Onko hänestä neliön yhdeksi kulmaksi?
Arvio: Taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta.
Kokonaisuus: 81


stUka
stUka on juhlakauden ainoa debytantti, mutta koska sen pelaajat ovat liigatasolla tuttuja kasvoja, ei käytännössä ottaen voida mistään tulokkaasta puhua. Ovathan kaikki esiintyneet jossain vaiheessa tätä vuosikymmenttä vähintään yhden ottelun verran Munkkiliigassa, joten tavoitteet lienevät sen mukaiset.

Vasta aivan kauden kynnyksellä koottu ja tietävästi vain päivää ennen ilmoittautumisajan takarajaa lukkon lyöty sTuka on mielenkiintoinen yhdistelmä. Se sisältää elementtejä viime kauden hopeamitalisista heikkosalamasta, Exe-lerin, Apelizin ja lemonlightin myötä, mutta sitten siinä yhdistyy Hedonistin ja Rottamipii:n vireille panema hanke. Joukkueen kuudes henkilö, visavi, vaikuttaa kuuluvan jälkimmäiseen leiriin, joten porukka on ainakin vielä täysin kahtia jakautunut. Seikat kuten kumpi sanoo viimeisen sanan ja päättää asioista, ja miten klaani onnistuu puhaltamaan yhteen hiileen, tulee näyttelemään isoa osaa menestyksessä.
 
Ainakin tällä hetkellä stUkan johtajana toimii Hedonist. Olikin varsin yllättävä veto, että liigakentiltä niin pitkään poissa ollut henkilö toimii kapellimestarina, saaden noinkin nimekkäitä pelaajia mukaansa. Hän vaikuttaa ottaneen tilanteen varsin hyvin hoitaakseen, osoittaen heti ilmoittautumisesta lähtien parhaita puoliaan. Vaikka historia tuntee miten viimeksi kävi kuin Hedonist toimi johtajana, niin käytännössä ottaen hän on ollut sen verran kauan pois liigaympyröistä, että pelillisten asioiden delegointi tai vähintään ohjeiden tivaileminen muilta jäseniltä on optimaalisen suorittamisen kannalta pakollista. Riitääkö kalakukkomaan herran ylpeys siihen?

Pelillisesti ajateltuna tärkein palanen on Apeliz. Viime kaudella itsensä läpi lyönyt Apeliz oli erityisesti tärkeinä hetkinä hyvä, esiintyen sekä välieräottelussa Etanoita vastaan että finaalissa Tónksia vastaan mallikkaasti. Hän olikin noissa matseissa jopa tiiminsä paras pelaaja, tai vähintään pallosalaman jälkeen sijalla kaksi. Nyt kun pallosalama on poissa, onkin Apelizin rooli iso, sillä hän on viimeaikoina noussut myös lemonlightin ohitse pelaajien hierarkiassa. Joukkueen pelillisesti kolmanneksi tärkein henkilö onkin sitten heikkosalaman kolmas jäsen, Exe-ler.

Muut kolme henkilöä, eli Hedonist, Rottamipii ja visavi ovat jonkun verran jäljessä toista kolmikkoa. Keskenään he ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan ja nähtäväksi jää, kuka esiintyy eniten edukseen. Lähtökohtaisesti ajateltuna kaikki voi tarpeen vaatiessa laittaa kentälle, mutta erityisesti jos he alkavat syömään Apelizin ja lemonlightin peliaikaa niin joukkueen taso laskee. Peluutuksen porrastuksen määrä tärkeimmissä otteluissa onkin yksi avaintekijöistä määrittämään sen, että riittävätkö rahkeet pudotutuspelipaikkaan vai kutsuuko B-finaali.

Seuraa häntä: ruoskapoika. Tarkoituksena oli kehottaa katsomaan kuinka kauan  asianomainen pysyy joukkueessa, mutta hän lensikin jo kesken kirjoituksen.
Arvio: Taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta.
Kokonaisuus: 82


Tónks
Viime kauden mestari Tónks voitti viimeksi kaikki liigapelinsä ja hoiti loppuottelunkin lopulta varsin vaivatta. Ironista kyllä ainoa tappio tulikin tähdistötapahtumassa viiden eri joukkueen pelaajia vastaan, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä. Pienestä kauneusvirheestä huolimatta, harvoin mikään joukkue on ollut niin suuri mestarisuosikki kuin mitä Tónks on juhlakauteen lähdettäessä.

Edellisen kauden tärkeimmät palat ovat tallella, eli johtajakaksikko ifreetti ja kellonaika sekä ensimmäiset mestaruutensa juuri saavuttaneet HUUHAATONTTU ja Jazazka. Ainoa käytännön muutos onkin visavin lähteminen, joka hiukan kirpaisee, mutta josta joukkue kyllä selviää. Olihan hän muiden tiimiläisten kanssa hyvin toimeen tuleva henkilö, joka saapui tunnollisesti peleihin ja joka oli riittävän hyvä, että hänet olisi tarpeen tullen uskallettu laittaa kentälle. Sikäli Tónksissa olisi tilaa vielä yhdelle roolipelaajalla, mutta nähtäväksi jää löytyykö sopivaa henkilöä.

Viime kaudella joukkue oli tasollisesti selvästi kahtia jakautunut, eikä meno muuttunut finaalia varten ja tuskin ensikään kaudelle. Siinä tosin kävi vielä paremmin ilmi se, että vaikkei alempi kaksi vedäkkään vertoja nykyiselle johtajakaksikolle niin he toteuttavat rooliaan pelitaitojen mahdollistamissa puitteissa erinomaisesti, pärjäten nykyisissä kärkikamppailuissa etupelaajina hyvin. Samalla heille sallittakonee ensimmäistä kertaa liigamestaruuden voittaneina pieni mestaruuskrapula.

Toinen loppuotteluissa ilmi käynyt asia oli että myös ifreetin ja kellonajan otteissa näkyi eroa, ensimmäisen ollessa varsin selvän oloisesti loppuottelun paras pelaaja. ifreetti vaikuttaakin soveltuvan nykyisen tason kärkiotteluihin erittäin hyvin, kyeten ottamaan vastustajan heikoimmista lenkeistä tappoja paremmin kuin kenties kuka tahansa muu tällä hetkellä. Uusimpien arvioiden mukaan henkilöiden välillä vallitsee siis aikalailla sama tasoero kuin mitä toisen kaksikon. Mielenkiintoista kysymys onkin, että kumpi vetäisi pitemmän korren ennen tärkeää peliä edeltävässä 2 vs 2 -kamppailussa, ifreetti & Jazazka vai HUUHAATONTTU & kellonaika?

Viimeinen huomio Tónksista ensi kauten varten on se, että heillä on nyt vain yksi varajohtaja - ei neljää tai viittä. Tarkoittaako tämä hulvattoman huumorin aikakauden loppua vai vain väliaikaista vallan keskittämistä johtajalle?

Seuraa häntä: Lodureu. Liigapeleissä viime kaudella harvakseltaan käynyt henkilö, jolla löytyisi myös pelillistä annettavaa. Joko on kunnollisen paluun aika?
Arvio: Vain Hedgehogin palaaminen F.L2, mcboxerjin liittyminen Etanoihin tai roima pudotus suhteessa viime kauden otteisiin voi estää juhlakauden voiton.
Kokonaisuus: 88


TyQ
Viime kaudella TyQ teki sen mitä se on tehnyt niin monta kertaa aiemmin. Se ylitti sijoituksen, josta sen olisi pelaajamateriaalinsa puolesta pitänyt taistella, kiusasi useassa ottelussa isompiaan ja pääsi lopulta pudotuspeleihin. Miten se on oikein mahdollista, että kerta toisensa jälkeen sama joukkue lyö ällikällä kaikki lentokonepelitietävät?

Yksi looginen vastaus olisi, että TyQiä yksinkertaisesti aliarvioidaan. Se saattaa olla osa totuutta, mutta katsoen TyQin pelaajien kääntymisiä ja liikkumalinjoja, kyseessä on silti allekirjoittaneelle yksi lentokonepelin suurimmista ihmetyksen aiheista, että miten he oikein onnistuvat pelaamaan joukkueena niin paljon paremmin kuin yksilöinä? Jonkinlainen teoria siitä on tarjottu tässä viestissä, joten kiinnostuneet voivat klikata siitä ja yrittää muodostaa oman vastauksensa asiaan.

Jos puidaan tarkemmin TyQin yksilöitä niin on hankala tehdä mitään hirveän kattavaa analyysiä. Pelillisesti ajateltuna joukkueen johtaja, latesofi, on tiiminsä terävin syömähammas. Sijalla kaksi lienee Vaasan opiskelija, pehmo, tai sitten Someone95941, joka on vähäisestä pelaamisesta huolimatta joukkueelle tärkeä henkilö. Oikein roolitettuna Nasse-setä01 tai Saial eivät myöskään kaada klaania, mutta jos TyQ haluaisi väkisin lähteä metsästämään menestystä niin vaihdot tulisi suorittaa heidän välillään.

Peliaikojen tehtävää porrastusta TyQ tuskin tulee tekemään, mutta se ei silti poista mahdollisuutta antaa neljä erää joukkuetta hyödyttävälle henkilölle ja kohdentaa vaihdot omien pelaajien vahvuuksien ja vastustajan tason mukaan siten, että otteluissa jossa tavoittelee voittoa laittaa parhaan miehistön ympärysvalloille, kun taas selvästi parempia vastaan keskusvalloille, yrittäen saada sen yhden pisteen. Juuri irtopisteissä piileekin TyQin ohut sauma B-finaaliin, sillä jo kahden voiton saaminen tulee olemaan heille vaikeaa. Sama on tosin kuultu jo niin monta kertaa aiemmin, joten toistuuko jälleen kerran sama virsi?

Seuraa häntä: pehmo. Vaasan nuori poika osoitti pahempaa puoltaan jättämällä väliin rankingpeliin Rottaa vastaan. Kuka antaa hänelle jälki-istuntoa tapahtuneesta?
Arvio: Mahdollisuus pisteisiin lähes kaikkia vastaan, mutta joukkueen materiaali ei riitä B-finaaliin. Säilyttänee kuitenkin teoreettiset saumat viimeiselle kierrokselle asti.
Kokonaisuus: 76

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 01.04.16 - klo:16:37 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #223 : 14.04.16 - klo:17:53 »

[stUka] lemonlight

1. Edustatte tällä kaudella stUkaa, joka saatiin kokoon vasta aivan ilmoittautumisajan takarajalla. Miten kuvailisitte prosessia, jonka jälkeen päädyitte lopulta joukkueeseen?
Vähän sekavahan tuo oli. Tarkoitushan oli tulla samalla kokoonpanolla tälle kaudelle, mutta pallosalaman jättäydyttyä klaanista, ei aktiivisia pelaajia ollut tarpeeksi.

2. Kaksi ensimmäistä kierrosta on tuonut mukanaan stuKalle kaksi tappiota ja vain yhden pisteen. Onko joukkueen suorittaminen ollut teille tähän saakka pettymys vai ovatko pelilliset vaikeudet johtuneet käsittämättömän kovasta alkukaudesta?
Alkukausi oli kova, joten tuo 1 pistekin lämmittää vähän. Peli varsinkin Etanaa vastaan oli luokatonta, joten eipä tuo hyvää lupaa kaudelle.

3. "Takkuisan" alkukauden lisäksi myös pelaajarintamanne ovat kokeneet suuria muutoksia: ensin lähti ruoskapoika ja Thamlen, sitten visavi ja lopulta Apeliz. Miksi luulette että niin monen entisen jäsenenne visiitti on ollut lyhyt?
Ruoska ja Thamlen nyt lähtivät kun muuta porukkaa tuli tilalle. Nuo muut eivät kaiketi tykänneet joistakin pelaajistamme ihmisinä, eivätkä myöskään heidän esityksistään kentillä.

4. Joukkueen johtaja Hedonist väläytteli teistä jopa mestarikandidaattia, mutta nuo haaveet ovat kenties kokeneet jonkinasteisen kolauksen. Kuinka korkeasta sijoituksesta uskallatte tällä hetkellä elätellä toiveita vai menettekö ottelu kerrallaan?
Ottelu kerrallaan. En itse ole mitään mestaruutta ollut jahtaamassa missään vaiheessa tällä kaudella. Pallosalaman liittyminen F.L2:een vei kokonaan nuo finaalihaaveetkin, joten tässä nyt pelaillaan ja katotaan mihin riittää.

5. Jos lähestytään liigaa isommassa mittakaavassa niin Tónks oli ainakin kauteen lähdettäessä suurin mestarisuosikki. Näettekö että asia on yhä siten vai ovatko voimasuhteet muuttuneet? Mitä tiimejä pidätte kaikista tasokkaimpina?

Tonksille en nähnyt kunnon haastajaa kaudelle, mutta nyt F.L2 antaa sille kovan kilpailijan. Nuo 2 taistelevat finaalissa ja toivottavasti Tonks korjaa potin.

6. Olette asemoineet itsenne huomattavasti rauhallisempaan ja enemmän pidettyyn rooliin kuin vaikkapa pari vuotta sitten. Onko edellä mainittu virhetulkinta vai oletteko todella rauhottuneet sitten liigan aikaisemman jakson?
Ikää ja järkeä tullut lisää, niin käytös muuttunut. Olen siis todellakin rauhoittunut.

7. Asutte tällä hetkellä Tampereella. Mitä pidätte kaupungista ja voisitteko suositella sitä meille muille? Voisitteko kuvitella asuvanne jossain toisessa kunnassa lähitulevaisuudessa?

Suosittelen lämpimästi kaikille Tamperetta, jos opiskelun tai muun takia muuttoa miettii. Voin kuvitella asuvani muuallakin ja luultavasti vaihdankin maisemaa syksyllä opintojen perässä.

8. Munkkiliigassa esiintyy henkilöitä, jotka joko tällä hetkellä tai pian tunnustavat puolustusvoimien värejä. Millaisia terveisiä tahtoisitte lähettää lentsikan nykyisten ja tulevien varusmiesten suuntaan?
Hajotkaa. Vaikka ihan kivoja muistoja ja kavereita tuleekin, niin on se aika sielä yhtä helvettiä.

9. Liigan finaalissa kohtaavat tällä kertaa HIFK ja Tappara. Oliko Kärpät-Tappara -sarja jo moraalinen finaali vai onko HIFK:sta haastajaksi? Kuinka monessa ottelussa sarja ratkeaa ja kumman hyväksi?
Tuo seiskapelin voitto kärpistä kyllä tuntui kuin olisi finaalissa se voitto tullut, mutta odotan tuolta seuraavalta sarjalta enemmän. Kärpät ei peleissä juurikaan vastusta tarjonnut, vaikka seitsemänteen peliin menikin. Kärppien pelaaminen oli haluttoman näköistä ja muutaman pelin voiton nappasi kyllä kaikin muin kuin omin avuin... HIFK tarjoaa varmasti enemmän vastusta kun Kärpät ja toivon(myös uskon) heidän kaatuvan vasta seitsemännessä pelissä.

10. Tällä hetkellä on käynnissä useita laatusarjoja, kuten Temptation Island, Bachelor, Kielletty rakkaus ja Mustat lesket. Katsotteko mitään noista äskeisistä tai kenties jotain muuta sarjaa? Mitä pidätte seuraamastasi sarjasta?
Temptation Islandia seuraan aktiivisesti. Kiellettyä rakkautta sekä Bacheloria tullut katsottua pari jaksoa. Temptation Island ei kyllä pettänyt tälläkään kaudella. Loistavasti valitut parit ja hyvä että tämä yksi korvattiin, sillä heidän touhujaan jaksoi innolla seurata sen pari viikkoa, mutta sen jälkeen olisi mennyt jo tylsäksi. Kielletyssä rakkaudessa pari mielenkiintoista paria ja laadukkaita jaksoja, mutta eivät nuo "normaalit" parit kiinnosta. Bachelorkaan ei niin paljon kiinnostaisi, että sitä satunnaista katselua fanaattisemmin seuraisi.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 14.04.16 - klo:17:56 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #224 : 19.04.16 - klo:15:13 »

[F.L2] Tengsinge

F.L2 vastasi kenties liigakauden kovimmasta kaappauksesta, lisätessään riveihinsä pallosalaman viime viikon puolella. Mitä hankinnalla haettiin ja miksi se oli juuri pallosalama? Miten uskotte että hän tulee vaikuttamaan F.L2:ään?
Sopimusneuvottelut kestivät liki kaksi viikkoa, joten asia tuli punnittua täysin läpikotoisin ennen kuin lopullinen ratkaisu tehtiin. Vastakkain seisoivat tarve uudelle pelaajalle ja mestaruussaumojen herättäminen sekä huoli liigajoukkueiden tasoerojen kasvusta ja toisen tiimin potentiaalisen henkilön viemisestä. Ei mikään ihan helppo yhtälö siis.

Suurin pelaajavärväyksiä ohjaava tekijä on luonnollisesti tarve. Tälle kaudelle saatiin pidettyä Hedgehogia lukuunottamatta rivit kasassa, eikä hänen merkityksensä pelaajien paikalle saamisen kannalta ollut kovin suuri, sillä hän lensi viime kaudella vain kolmessa matsissa. Sinällään myös pelkällä alkuperäisellä viisikolla jatkaminen olisi ollut mieluisa vaihtoehto, mutta muutaman jäsenen kasvaneen oheistoiminnan takia se olisi ollut erittäin riskialtis valinta. Jos muut klaaninjohtajat olisivat olleet solidaaria niin se olisi kenties onnistunut, mutta ainoastaan sen varaan laskeminen on kaukana ihanteellisesta tilanteesta. Paine uudelle taiturille oli siis kova, eikä vaihtoehtojakaan ollut pilvin pimein.

Myönnän, että henkilökohtaisella tasolla pallosalaman tulo herättää yhä ristiriitaisia ajatuksia. Sen myötä meillä on ehdottomasti paljon varmemmat lähtökohdat peleihin lähdettäessä, saapuuhan pallosalama tunnetusti aina paikalle, ja tyyppinä hän jokaisella jäsenellemme tuttu. Persoonansa puolesta hän sopii meille siis ihan hyvin, mutta liikkeenä tuo sotii aika pahasti perusajatusta vastaan jakaa tasokkaat pelaajat useaan joukkueeseen. Se kun on ollut liigan uudelleen tulemisen parhaita puolia, että kärkipään pelaajat ovat tietoisesti jakautuneet useampaan tiimiin ja siten lisänneet jännitystä rutkasti.

Olen toiminut johtajana F.L:na monena sellaisena kautena, kun meillä on ollut hirvittävän tasokkaita kavereita. Joka kauteen lähdettäessä yksi tavoitteesta on kuitenkin ollut se, että mestaruus ei tule ilmaiseksi ja löytyy vähintään yksi toinen samaa tasoa oleva tai parempi jengi. Vaikka nykyinen tiimimme ei ole tasoltaan sitä mitä F.L oli parhaimmillaan, niin mielestäni mun johtajakaudella nyt on ensimmäistä kertaa käsillä se tilanne, että meillä on pelaajamateriaaliltaan liigan kovin klaani. Se ei tietysti suoraan ole tae millekkään, kuten aneeminen esitys Dovea vastaan osoitti. Tunteena tämä on silti vähän erikoinen, sillä olen jokaiseen kauteen lähdettäessä ajatellut, että meillä on toisiksi parhaat yksilöt ja siten selvästi voitettavaa. Seuraavan sunnuntain ottelu Tónksia vastaan osoittaa sitten miten hyvin tulkitsen joukkueiden ja pelaajien voimasuhteita, eikä ole ollenkaan mahdotonta että me se hävitään.

Jos kuitenkin käsitykseni ihmisten tasosta osoittautuu oikeaksi niin se tuntuu vähän ikävältä saavuttaa materiaalietu klaaniin koskaan kuulumattoman henkilön kautta, mutta toisaalta taas se oli mestaruussaumojen herättämiseksi välttämätön toimenpide. Mielestäni nimittäin vain yksi loppuottelu [F.L-MunQ kausi '11 (02)] Munkkiliigan historiassa on voitettu vastapuolta huonommilla pelaajilla, enkä näe että olisi hirvittävän todennäköistä, että oltaisiin alkuperäisellä miehityksellä kyetty olemaan se toinen.

Itselläni ei ole ilmi tulleiden kantojen perusteella yhtä suurta hinkua voittaa mestaruutta kuin tiimiläisilläni, sillä vaikken ole läheskään eniten ykköstiloja napannut henkilö, niin onnistuin saalistamaan niitä sellaisena aikakautena, joiden menestyksen arvostan varsin korkealle. Toki juhlakausi tekee kauden voittamisesta normaalia isomman jutun ja tieto siitä, että kausi jää ainakin joillekin meistä todennäköisesti viimeiseksi. Yritetään siis napata kulta erityisesti heille, jotka eivät ole voittaneet vielä sitä mestaruutta tai joista aika jättää tämän jälkeen. Sitäkin hienompaa olisi tosin se, että nyt saataisiin trillerimäinen finaali, jonka lopputulos ratkeaa parin viimeisen minuutin aikana.

Jotkut meistä ovat pelanneet vuosia yhdessä, kun taas toiset paljon vähemmän. Kuinka paljon koette että tiimipelillä on merkitystä suhteessa yksilötaitoon? Koetteko että siitä on rutkasti hyötyä, jos pelaa vuosikaudet toisen vierellä?
Se kuulostaa kauniilta ja sorrun välillä itsekkin siihen, jos sanotaan että tietyt henkilöt ovat kuin paita ja peppu, täydentäen toinen toisiaan täydellisesti. Mielestäni tiimipelin merkitystä tai luonnetta tulkitaan kuitenkin helposti väärin, sillä pelejä hyvin harvoin voitetaan pelkällä yhteen pelaamisella, vaan menestys tulee ennen kaikkea taitavien yksilöiden kautta. Lentsikassa onkin huomattava ero muihin joukkuelajeihin nähden, jossa huonommat pelaajat omaavat joukkueet vetävät usein pitemmän korren.

En tahdo kuitenkaan väheksyä yksilöitä, jotka tekevät joukkuelaisia helpottavia asioita, sillä ajattelen että se itsessään tekee heistä yksilötasolla hyviä. Vieroksun siis lähinnä ajattelutapaa, että joistakin yksilöistä voisi ajan kanssa kasvaa hirvittävästi enemmän kuin osiensa summa. Varsinkin kun mennään kohti tasokkaimpia pelaajia niin en näe, että edes vuosien yhdessä pelaamisella on järisyttävää hyötyä. Tietysti se auttaa hoitamaan roolitukset paremmin kuntoon jos on tutut kaverit, mutta koska ne ovat sinällään aika vakiot, niin näen että saman tasoisen yksilön on yksinkertaisesta jopa lyhyessä ajassa päästä lähes identtiseen tulokseen.

Eniten on siis lähtöisin pelaajista itsessään, enkä TyQinkään kohdalla koe että jatkuva itsensä ylittäminen koskee sitä, että he puhtaltaisivat tajuttoman taitavasti yhteen hiileen - he vaan yksinkertaisesti tekevät yksilötasolla kömpelöllä junkersilla pelattessa parempia ratkaisuja kuin muuten. He toki hyötyvät ainakin jossain määrin siitä että sinne on kasaantunut tietyn pelaajaprofiilin pelaajia, mutta jos sinne laitettaisiin joku duff-beer tai Jusse (samantyylisiä lentäjiä) ja annettaisiin pari matsia heille alle, niin ei se mihinkään siitä uskoakseni muuttuisi. Terveisiä muuten Jusselle.

Munkkiliigan kaudella 2012 (03) nähtiin yksi liigahistorian vastenmielisimmistä tapauksista, kun sensaatiomaista tuloskautta pelannut Etanat jäi ulos pudotuspeleistä F.L:n annettua täydellä pelaajamäärällä luovutuksen vajaalla olleelle kakkosjoukkueelleen F.B:lle. Miten selitätte tapahtuneen näin 3.5 vuotta myöhemmin vai oletteko jo ehtineet sulkemaan pois asiat mielestänne?
Hah, no nyt iskettiin kovalla. En ole täysin varma, että onko 3.5 vuotta tarpeeksi pitkä aika että tapahtunutta voisi lähteä lähestymään yhtä kylmähermoisesti kuin joku ulkopuolinen tai että onko mielekästä nostaa klaanin synkempää puolta esiin. Koitetaan nyt kuitenkin, valiten tylsästi asteen vakavamman linjan.

Noin ensiksi niin kyseessä oli "toimenpide", joka oli erittäin väärin hyvin vetänyttä Etanoita kohtaan. Sen puolen myönsin jo silloin ja myönnän nyt. Omalta osaltani jälkihoito meni turhan paljon selittelyn puolella ja tuo viesti hukkui teon puolestelun lomassa. Varmaan ihan senkin takia muissa jengissä heräsi selvää ärtymystä ja näin jälkeenpäin ajateltuna pidän Kaljan ja MunQin vastaavan luovutuksen kautta annettuja viestejä oikein ryhdikkäinä ja oikeutettuina tekoina.

Jos puhutaan "sopupelistä" itsessään niin ajattelen siitä kuitenkin aika samoin kuin aiemmin. Seison yhä sen takana, että kyse ei ollut ennalta sovitusta asiasta, jonka päätarkoituksena oli pelata F.B pudotuspeleihin. Tein toki päätöksen kysyttyäni tiimiläisten näkemystä tietäen sen, että niin todennäköisesti tulee käymään, mutta teon syyperä piili silkassa ajan säästämisessä. Asetelmassa, jossa omalla joukkueella on kuusi pelaajaa ja pari astetta heikommalla vastustajalla kaksi, en ainakaan itse löydä yhtään mitään pelattavaa. Ei, vaikka kuinka lähtisi pelaamaan 2 vs 2-matsia.

Vaikka F.L joukkueena teki selvästi epäreilun teon, niin koen että myös muilla rintamilla mentiin pieleen. Suurin ongelma oli juuri tuo äskemmin mainitsema sääntöjen luoma pakote täysikokoisen tiimin ja kahden pelaajan väliseen mittelöön. Toinen ongelma oli se mitä en asemani vuoksi tohtinut tuoda silloin esiin, mutta mitä voin nyt toki sanoa, eli mielestäni F.B:n ei olisi pitänyt ottaa luovutus vastaan. Pyysin heitä ennen matsia muutamaan otteeseen luovuttamaan sen ja on sääli ettei niin tehty. Haluttomuus johtui suurelta osin miinuspisteiden pelosta, mutta ellen muista ihan väärin niin sen lopputulema olisi ollut aikalailla sama kuin nolla pistettä.

Jälkeenpäin ajateltuna koko episodi olisi pitänyt välttää siten, että olisimme yrittäneet painostaa F.B:ta tuhoamaan ensimmäisessä erässä kenttänsä ja luovuttamaan matsi sen jälkeen, jolloin heiltä ei olisi otettu pois yhtäkään pistettä. Jos he eivät olisi suostuneet siinä niin oltaisiin jätetty halukkaat meikäläiset pelaamaan, muiden lähtiessä sunnuntai-illan viettoon. Jos ketään ei sitten olisi kiinnostanut lennellä, niin sitten se luovutus olisi voinut tulla kyseeseen, sillä ainakin oltaisiin saatu itsemme näyttämään enemmän syyttömältä osapuolelta..

Kysymysten esittäjä haluaa pitää itsensä salassa.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 19.04.16 - klo:16:32 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024