Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
21.05.24 - klo:09:32

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 158506 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #225 : 22.04.16 - klo:13:19 »

[F.L2] Tengsinge

Olette yksi heistä, jotka kiroavat välillä vastustajan olleen onnekas kun tämä tiputtaa sinut. Onko kyse vain sanahelinästa vai ajatteletteko todella siten? Miten paljon näette, että lentsikassa on ylipäätään kyse tuurista?
Suuressa osassa huonoon tuuriin vetoamisesta on luonnollisesti kyse puhtaasta pään aukomisesta, mutta siitä huolimatta niin usein se on kuitenkin ihan aiheellista. Suhtautumiseni lentsikassa esiintyvän tuurin määrään on itseasiassa asioita, joissa oon muuttanut näkemystäni myöhemmillä vuosillani. Siis nimenomaan siinä mielessä, että sitä on yllättävän paljon olemassa ja se saattaa vaikuttaa tasaisen kamppailun lopputulemaan.

Näkyvin tuurin muoto on se, että joku osuu suoraan suhun kohtaamisvaiheessa ja itse et saa mitään vahinkoa aikaan. Usein kyse on myös omasta mokasta, kun et ole huomannut koneiden asentoja ja tajunnut väistää tai teet korjeusliikkesi vastustajaa kohden huonosti kun alat ampumaan. Välillä taas et ole tehnyt periaatteessa mitään väärää, vaan vastustaja on yksinkertaisesti sattunut ampumaan suoraan sinne mistä tulet ja kuolet välittömästi. Tuollainen kuuluu kuitenkin pelin henkeen, eikä se nyt ihan valtavasti mua yleensä häiritse.

Itseäni häiritsevät asiat liittyvät enemmän virheisiin pelin fysiikassa. Suurin ongelma niihin liittyen on se, että usein kun olet tehnyt hypyn ja koneen asennosta näkyy, että se on ehditty tekemään, saa vastustaja jostain syystä tapon itselleen. Toinen merkittävä ongelma on kutien ja jopa törmäysten eriarvioinen vaikutus. On ihan ymmärrettävää, että kaukaa tulleet kudit eivät vahingoita niin paljon, mutta ajoittain jopa lähietäisyyden osumat tekevät vähemmän tuhoa kuin pitäisi. Sellaisen vaikutus saattaa ulottua jopa kymmeniin pisteisiin, joten kyse on asiasta, jota ei voi jättää täysin huomioimatta.

Viimeinen tuurin muoto mitä äkkiseltään keksin on pommien ampuminen. Väitän, että kontaktitilanteessa on mahdotonta tietoisesti pohjata peliään toisen pommien ampumiseen, joten on erittäin raivostuttavaa, jos olet selvästi osunut toiseen, mutta hän onnistuu jollain ihmeen kaupalla selviämään siitä. En välttämättä poistasi mahdollisuutta ampua pommit, mutta fysiikan milloin nuo tuhoutuvat tulisi olla selkeämpi. Yksi vaihtoehto olisi mahdollistaa parempi pommien ampuminen ja vastavuoroisesti nostaa salmsonin kestävyyden muiden koneiden tasolle. Siinä tapauksessa kaikissa pommien ampumisissa ei olisi kyse tuurista..

Tuuriongelma on siis ehdottomasti olemassa ja siitä on hyvä olla tietoinen. Uskon tuurin menevän aika tasan pitkässä ottelussa, mutta näen silti mahdollisena että se ratkaisisi ottelun. Todennäköisyys sille on kuitenkin varsin pieni, joten ehkei 5-0 tappiota kannata pistää pelkästään onnen piikkiin. Tämä siis ilmaiseksi vinkiksi ifreetille, jolle tulevan sunnuntain teema on sana tappio ja edellä mainitun kaltaiset lukemat.

Edellisessä osassa puitiin F.L:n historian synkempää puolta. Mutta entäpä jos siirrytään yleiseen tasoon: koetteko että silloin löytyy yhtä tuomittavia tekoja? Mikä on kaikkien aikojen parhaiten moraalin omaava klaani?
Moni jengi on ehtinyt pelaamaan vuosia liigassa, joten olisi suorastaan ihmeellistä, jos he eivät olisi tehneet mitään hiukan kyseenalaista asiaa. Näen siis asian siten, että aikalailla kaikki pitkäaikaisemmat klaanit ovat jossain vaiheessa töpeksineet.

Sen lisäksi että F.L teki törkyteon Etanoita kohtaan, niin muita isompia moraalin rajamailla liikkuvia asioita ovat esimerkiksi Kaljojen ja MunQien marttyyrimainen taistelu klaanitagipakon poistamisesta ja siinä esiintynyt ymmärryksen puute valvojia kohtaan. Edes TyQ, tuo vanhojen, kypsien ja hyvän moraalin omaavien klaani, ei ole aina ollut täydellinen. Sortuihan se kauden '14 (02) loppupuolella selvään etiketin vastaiseen toimintaan, kieltäydyttyään poistua omien kenttien päältä ympillä, ellei vastustaja tuhonnut kenttiä. Ja tämä ohje oli vieläpä lähtöisin latesofilta, joka on ehkäpä lentsikan puhtain pulmunen.

Asia on mihin pyrin siis on se, että aikalailla kaikilla on takanaan huonompia hetkiä. Ei ole kuitenkaan järkevää lähestyä klaanien tai yksilöiden asemaa pelkästään yhdestä näkökulmasta tai lähteä määrittämään tätä yksittäisen teon perusteella, vaan on fiksua miettiä myös toista puolta. Esimerkkejä kunnioitettavista teoista on nähty viimeaikoina useita: Tónks laittoi miehen vaihtoon kun vastustajalla oli vajausta, Dove suostui siirtämään pelin arkiviikolle vastustajan johtajan toiveesta, TyQ antoi vastustajan ottaa tuuraajan kun he sitä tarvitsivat. Parasta koko asiassa on, että noita tapauksia löytyy paljon enemmänkin.

Toki useassa tilanteessa solidaarisuutta osoittanut osapuoli on kärsinyt siitä, joka on periaatteessa vähän sääli. Ainakin edellä mainitut kolme tiimiä ovat hävinneet sen takia pisteitä että ovat olleet reiluja vastustajaa kohtaan. Mutta ainakin itselläni olisi huomattava kynnys klaaninjohtajana esimerkiksi evätä joltain joukkueelta tuurauslupa, jos tietäisin että he sallisivat sellaisen meille päittäisessä tilanteessa. Tahdon siis uskoa, että moni ihminen muistaa reilut teot ja että ne maksavat itsensä takaisin pitkässä juoksussa.

Ihan suoraa vastausta kysmykseen en tainnut antaa, mutta ehkei sille ole tarvetta.

Lentokonepelin strategisesta puolesta kuulee usein keskusteltavan. Miten pitkälle näette itse että taktiikat huippuottelua varten voi viedä?
Kuten edellisessä osassa totesin niin uskon vakaasti, että suurin osa on lähtöisin yksilöistä. Vaikka kuinka pelaisi erinomaisesti yhteen ja harjoittelisi edistyksellisiä strategioita niin pelkästään se ei riitä. Enkä muutenkaan usko, että tietyn pisteen saavutettua on juurikaan hyötyä lähteä syventämään joukkueen toteuttamaa taktiikkaa.

Liigan uusimman paluun jälkeisenä aikana tietoisuus neliöstä käytävästä kamppailusta, jossa ihmiset noudattavat tiettyä pelipaikkaa, on kasvanut aivan eri ulottuvuuteen kuin mitä se oli aikaisempina vuosina. Oikeastaan kaikki kärkiklaanit toteuttavat positioita jossain määrin. Eikä F.L2 ole tässä mikään poikkeus, vaan olen täysin sovittujen pelipaikkojen puolestapuhuja, koska ne mahdollistavat paremman vastustajan lukemisen, pakottavat yhdessä lentelyyn ja mahdollistavat suuremmassa määrin yksilön vahvuuksien korostamisen ja heikkouksien piilottamisen, olettaen että paikat laaditaan väen ominaisuuksien mukaan.

Mitä tulee strategian syvyyteen niin on tärkeä tehdä ero puolten välillä. Mielestäni keskusvalloilla ei ole mahdollista pelata yhtään sen tarkemmin kuin että ollaan sovituilla pelipaikoilla, sillä optimaalinen väli on täysin vakio. Tietysti jos vastustajalla on salmia niin voidaan miettiä miten se otetaan - eli lähestyykö edessä-ylhäällä pelaava heppu koneita normaalia alempaa, vastustajan brissen tukkiessa ylätien, ja keskittyykö takana-ylhäällä pelaava alba enemmän antamaan painetta vastustajan takarintamalle, sen sijaan että jäisi yläilmoihin tekemään syöksyjä vastustajan etupelaajia kohden. Myös tuo on kuitenkin niin pienistä seikoista kiinni, että on parempi antaa yksilöiden tehdä itsenäiset ratkaisut.

Ympärysvalloilla uskon, että on hiukan enemmän pelivaraa sovituille kuvioille. Jos albojen asemointi keskenään on vakiomainen, niin bristolien kohdalla se ei sitä ole. Bristoleita käyttäessä kannattaa vaihtaa välejä, riippuen millaista kaavaa vastustajajoukkue (lue: sen yksilöt) toteuttavat. Tuon lukeminen ja reagointi on se viimeinen askel, jonka näen että nykyiset liigaklaanit voivat ottaa - sen tarkemmassa lentelyssä on liikaa muuttujia.

Vaikkei joukkueena ole siis mielestäni mahdollista pelata yltiöjärjestelmällisesti niin yksilöille jää silti rutkasti puitavaa. Yksilö, joka onnistuu lukemaan vastustajan väistöjä, lentokorkeuksia ja muita ominaisuuksia koskevia toistotapoja, sekä tekemään omat reagoinnit sen mukaisesti, on hyvin vahvoilla ottelussa. Kaiken a ja o on pystyä olemaan askeleen edellä vastustajaa, eli jos esimerkiksi olet juuri itse kuollut suoraan tulikohtamisessa niin ota se vahvuutena: seuraavalla kerralla vihollinen olettaa sinun samoin, joten yllätä hänet ja vaihda korkeuttasi tai tee ihan erilainen väistö.

Noin muutenkin lentsikassa on hirveästi kyse peliin liittyvien deltajien lukemisesta ja sen taitaminen tekee yhdessä reagointinopeuden kanssa eron hyvän ja eliittipelaajan välillä.

Kysymysten esittäjä haluaa pitää itsensä salassa.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.04.16 - klo:13:50 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #226 : 23.04.16 - klo:07:36 »

Kuten edeltä näkyy niin mulla on itselleni kohdistettujen kysymysten sarja käynnissä. Aion jatkaa sitä vielä ainakin muutaman kolmen kyssärin setin verran, joten laittakaa palauteaiheeseen tai yksärillä viestiä, jos tahtoisitte että käsittelen jotain tiettyä aihetta. Oon vähän kiittämätön ja valikoin kysymyksiä jos löytyy valinnanvaraa, ja muokkaan ne sitten itse lopulliseen muotoon. Laittakaa silti mielellään uteluja jos mielessä on jotain, sillä nää aiemmatkin on ollut hirvittävän kiintoisia vastattavaks.

Ainakin seuraavia kysymyksiä aion toiveiden myötä käsitellä:
- miten tulee reagoida vastustajan merelle menemiseen
- ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat naispilotit
- miksi liigapaneeli aikoinaan epäonnistui
- mikä on kaikkien aikojen paras tiimi
« Viimeksi muokattu: 23.04.16 - klo:07:43 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #227 : 24.04.16 - klo:18:54 »

[Dove] KIRSI2

1. Doven menestys alkukaudella on ollut parempaa kuin mitä tuskin kukaan osasi villeimmissäkään unelmissaan odottaa. Joukkue on kolmen kierroksen jälkeen saalistanut 12 pistettä, ollen vain kaksi pistettä sarjataulukon ykkösenä olevan Tónksia perässä. Miten se on onnistunut?
Tiimipelillä ja ahkeralla pisteidentarkkailulla sekä yritetään-välttää-virheitä-joita-teimme-viimeksi- taktiikalla. Toisaalta, sanoisin syyksi myös sen, että alkukausi oli aika helppo Dovelle, koska vastustajaklaanit ei ehkä sitä kärkikastia ole. Poislukien ehkä se F.L2 jolla kävi tuuri kun onnistui voittamaan. Vaikeemmat ajat on vasta edessä.

2. Doveen kuulunut Dudders järkytti koko lentokonepeli-yhteisöä, siirtymällä kilpailijaklaani stUkan riveihin. Mitä ihmettä luulette hänen päässään liikkuneen, kun historiansa parhaassa vedossa oleva klaani vaihtui uppoavaan laivaan?

Luulen, että Dudden aivot ja järki ovat jo kesälomalla, joten sahanpuru ja kaurapuuro tuli tuuraan niitä. Harmi vaan, että niitä ei ole luotu ajattelutarkoitukseen.
Voi olla, että Dudde kaipasi vaihtelua tai muuta seuraa, mitkä sinällään on hyväksyttäviä ja ymmärrettäviä asioita, ajoitus ja tilanne nyt vaan oli erittäin huonoja.
Dudde tykkää enemmän sukeltamisesta kuin lentämisestä?

3. Duddersin lisäksi myös Supermanveera jätti Doven, jonka myötä teillä on enää neljä jäsentä. Koska yksi jäsenistä on Larens, lienee aiheellista väittää että teillä on kriisitilanne päällä. Miten ihmeessä tästä selvitään ja Dove palautetaan takaisin elävien kirjoihin?
Niin, Veera tosiaan lähti muttei se Dovelle kauhean suuri menetys ollut, kun ei häntä peleissä juuri näkynyt.
Kriisitilanne on, mutta Fär koittaa tehdä ihmeitä. Jos ei muuta, niin voitetaan kaikki kolmella pelaajalla..

4. Doven rivit ovat selvästi tiivistyneet sitten aiempien aikojen ja joukkueella on ollut erittäin pieni vaihtuvuus otteluiden välillä. Kuinka hyvin viihdytte itse joukkueessa? Mitä klaaniuskollisuus merkitsee teille?
Viihdyn Dovessa mainiosti ja kieltäydyin "kohteliaasti" kutsusta liittyä sTukan riveihin tuossa toissapäivänä (sama päivä, kun Dudde lähti, ajankohta vain myöhempi). Klaaniuskollisuutta pidän erittäin suuressa arvossa (tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että väkisin pitäisi olla klaanissa, jossa ei lainkaan viihdy). Olen Dovessa luultavasti niin kauan, kun se on liigassa.

5. Asteikolla 1-10, miten pisteyttäisit seuraavien asioiden mielekkyyden: duff-beer, Hedonist, JussePal, Rottamipii, sTuka.
Täydet pisteet ansaitsevat mukavat ja kivat ihmiset, sellaiset joista mulla ei oo pahaa sanottavaa ja kaksi jäljelle jäänyttä henkeä ansaitsevat heitä vähemmän pisteitä ja koska sTuka on klaani eikä henkilö, niin se saa seiskan, koska se itsessään ei ole tehnyt mitään "pahaa", vaan henkilöt sen sisällä ovat.

Haastattelu sisältää vanhentunutta tietoa, haastattelijan hitauden johdosta.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #228 : 27.04.16 - klo:19:03 »

[F.L2] Tengsinge

Lentokonepelissä on aikojen saatossa nähty lukuisia taitavia naispilotteja. Kuka heistä vetää kaikista pisimmän korren? Millainen on top kolme?
Hyvin mielenkiintoinen kysymys taas kerran. Lähden liikkeelle siitä, että tarkoituksenani ei ole arvioida henkilöiden ulkoista tai sisäistä olemusta, eikä varsinkaan sitä piisamin toivomaa kriteeriä. Oletan siis, että minun täytyy keskittyä ruotimaan suorittamista lentokonepelissä.

Pitää heti alkuun sanoa, että olemme olleet onnekkaita saadessamme Nalan, Veeran, Rammin, Kattilac:n, myslan, blacklotusin, Rakin, Kirsin, Pinksin, Kätsyn, Saialin, Smally Myyn ja Growwin (ei ihkujärjestykses) tapaisia henkilöitä tasapainottamaan tällaistä yltiömiehistä porukkaa. Kyseisestä joukosta löytyy useita persoonana todella miellyttäviä tapauksia. Eikä pelilliselläkään puolella mene hirvittävän huonosti, vaan tuolla listalla on monta sellaista lentäjää, jotka tuottavat ainakin itselle harmaita hiuksia.

Jos vihdoin mennään kysymykseen, on ilmiselvää että kaksi neitokaista erottuu edukseen. Uskoisin, että suurin osa valitsisi nimenomaan jomman kumman näistä historian parhaaksi lentäjättäreksi. Nämä henkilöt ovat koko liigankin mittapuulla ylempää keskitasoa, edustaen paperilla ehkä jotain kokonaistasoa 80-82. Kumpi sitten on lopulta parempi, on osittain vähän makuasiakin.

Luulen, että suurin osa pitää lentsikan parhaana naispelaajana Small Myytä, eikä se ole missään nimessä mikään huono näkemys. Jos kuitenkin lähestyn asiaa siten, että kenet ottaisin mieluummin joukkueeseeni kauden tärkeimpään otteluun, niin oma valintani olisi Growwi. Omissa papereissani hän on numero ykkönen ja Small Myy kakkonen.

Growwi teki itseeni suuren vaikutuksen pelatessaan F.B.ssa. Katsoin heidän pelejään useasti tarkkaan lävitse, antaen palautetta todistamastani. Lähes joka kerta katsoessani kakkoslentueemme otteita erottui nimenomaan Growwi edukseen. Erottuminen joukkueessa, jossa pelasi mm. Boxer, seva, juupeli, Bondrago, JP, Jazazka, herjari ja tietysti duff-beer, ei ole ollenkaan huono suoritus. Se on suoritus, johon en usko, että yksikään toinen lentäjätär olisi kyennyt samoissa määrin.

Jos mennään seuraavaan ryppääseen, niin esiin nousevat nimet Kirsi, Veera, Rammi ja Pinksy. Ei ole helppo työ valita tuosta pronssimitalistia, vaan näkisin että ainakin kaksi henkilöä voisi sijoittaa siihen. Koen, että lopullinen valinta tulisi kuitenkin tehdä Rammin ja Veeran väliltä. Myönnän, että vaihdoin mieltäni jopa kirjoituksen aikana, mutta mennään nyt vahvemman intuition mukaan ja valitaan Veera. Olkoon siis Veera kolmas mitalisijan saaja.

Tietysti koko tätä tilannetta vaikeuttaa se, miten tulisi asemoida nimet kuten Rakki ja blacklotus. He ovat ehdottomasti kummatkin olleet taitavia pelaajia, mutta otanta kunnon peleistä vain on kovin pieni. Näkisin, että lotuksella olisi ollut ainesta kuulua tuohon toiseen aaltoon, kun taas Rakilla olisi ollut sauma jopa päästä kärkimimmien ryhmään.

Lentokonepelin paluun jälkeen ollaan nähty paljon ns. tasokkaiden ihmisten pienpelejä. Miksi niitä pelataan? Ovatko ne turhan sulkeutuneita? Mitä ajattelette todellisuudessa niistä esiintyvistä henkilöistä?
Tosiaan, useat arki-illat ollaan tahkottu tietyllä porukalla pääosin 2 vs 2 - ja 3 vs 3 -pelejä. Kyseisissä väännöissä on ollut lähes joka kerta mainio meininki korkean pelitason, tavoitteellisuuden ja sopivan huulenheiton muodossa. Tavoittelemisen arvoisia asioita siis.

Viime aikoina lentsikassa on jälleen nähty paljon "mättöpeleiksi" kutsuttuja massapelejä, joissa jengi lentelee pelkästään alballa/junkella ja salmilla. Itse en oikein saa kyseisestä pelimuodosta mitään irti, vaan pinna palaa viimeistään yhden kokonaisen erän jälkeen. Siksi jätän ne pääosin suosiolla väliin ja lentelen pelkästään, jos saadaan totisempaa taistoa.

Jotkut saattavat suhtautua totiseen peliin huonona asiana, mutta mä ajattelen eri tavalla. Se on oman pelielämyksen kannalta hirvittävän olennainen juttu, että jengi panee itsensä likoon ja pyrkii tosissaan voittamaan. Lisäksi jos nämä kaikkensa antavat kuuluvat taidollisesti pelin kärkipuoliskoon, motivaatio nousee olennaisesti kun tulee haasteellisempia tilanteita vastaan. Tietysti joku voisi ajatella, että sittenhän mun pitäisi vetää ensimmäistä kertaa peliä pelaavan rinnalla, mutta sitä taas en koe mielekkääksi siksi, että pitemmän päälle on rasittavaa lennellä sen olettamuksen mukaan, että oma tiimikaveri ei tee loogisinta ratkaisua. Varsinkin juuri ne mainitsemani liikkumalinjojen leikkaukset syövät suuren osan motivaatiosta.

En ajattele, että pienpelimme olisivat turhan sulkeutuneita. On ihan rehellistä tunnustaa, että joidenkin ollessa läsnä se pelaaminen on yksinkertaisesti miellyttävämpää, eli siksi tietty sulkeutuneisuus on hyvästä. Niissä onkin ollut tietynlainen runko, mutta on sinne otettu myös hiukan kokemattomampiakin kavereita. Hyvin laadittujen joukkueiden kautta myös jonkun kokemattomamman pilotin kanssa voi kehkeytyä loistava taisto. Samalla on ihan selvää, että eihän kukaan kehity muuten kuin pelaamalla.

Pientaistojen ydinhenkilöistä annoinkin vähän vihiä jo aiemmin. Siellä on tosiaan tyyppejä, jotka itseni tavoin tykkää aukoa päätään, mikä saattaa helposti johtaa vääränlaiseen tulkintaan. Olennaisinta ei nimittäin ole mitä tarkalleen ottaen sanot, vaan kenelle sen sanot. Mielestäni meillä on oikein hyvä meininki, sillä harvemmin joku taidollisesti perässä oleva, joka ei sano muille yhtään pahaa sanaa, saa yhtään mitään kuittia otteistaan. Ne kohdistetaan ihan ylivoimaisella enemmistöllä sellaisille, jotka itsekin aukovat päätään. Näin on nähdäkseni mahdollista olla samaan aikaan värikäs (ei kuten extra), mutta ei k*siaivo (kuten extra).

Pelin tiimellyksessä tulee usein vastaan tilanne, jossa vihollisjoukkueen pelaaja säntää merelle. Miten joukkueen tulisi reagoida siihen?
Kaiken lähtökohta on tunnustella, millainen tilanne on tarkalleen ottaen kyseessä, erityisesti oman joukkueen pelaajien sijaintien ollessa olennaisia. Jos omat tiimiläiset eivät ole valmiita lähtemään liikkeelle, vahvimman koneen omaavan tulisi pelata tiimiläisilleen aikaa jäämällä noin toisen ja kolmannen tallin väliseen alatilaan odottelemaan, josko vihollinen palaisi.

Kaikkien pelaajien ollessa kasassa kannattaa lähteä nopeasti liikkeelle ja suunnata kohti vastustajan kolmikkoa. Näin saadaan aikaan ylivoimatilanne, joka on luonnollisesti tavoittelemisen arvoinen asia. Vastustajan puuttuvaa pelaajaa ei kuitenkaan saa unohtaa, mutta vastuu tämän huomioinnista jää pelkästään taka-ylä -pelurille. Hänen tulee kyetä suuntaamaan katseensa samanaikaisesti kahteen paikkaan tehden tarvittavat reagoinnit tilanteen mukaan. Siinä vaiheessa kierosti katsovan tiimiläisen arvo nousee huippuunsa.

Moni saattaa ajatella, että järkevintä on lähteä jahtaamaan merelle mennyttä vastustajaa, mutta itse ajattelen eri tavalla. Se on järkevää vain lyhyen matkaa, olettaen, että samalla pelataan saumaa omille heikoille tiimiläisille laskeutua ja että näyttää todennäköiseltä, että voitat kyseisen 1 vs 1 -tilanteen. Muussa tapauksessa on järkevintä unohtaa karkulainen ja sännätä nopeasti kohti vastustajia hyödyntäen 4 vs 3 -tilanteen. Näen, että ylivoimatilanteen hyöty ylittää helposti riskin siitä, että kalastelija pääsisi jonkun selkään tai luikkisi muuten vain karkuun. Selkään hänen ei muutenkaan tulisi päästä, sillä taka-ylä -peluri kykenee tekemään niin nopean käännöksen, ettei koneiden keulien sojottamisen väärään suuntaan pitäisi haitata.

Tilannekohtaista tuo siis vähän on, mutta painottaisin enemmän merelle menevän jäämistä vähäiselle huomiolle. Se on samalla tapa, jota olen neuvonut tähtisikermääni toteuttamaan.

Kysymysten esittäjät haluavat pitää itsensä salassa.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 27.04.16 - klo:19:23 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #229 : 28.04.16 - klo:17:36 »

[Dove] Viherjaakko23

1. Doven hetken käytössä ollut nelikko murtui kun Dudders siirtyi kilpalijaklaani stUkaan. Miksi kukaan haluaisi vaihtaa (silloin) 12 pistettä keränneesta joukkueesta 2 pojoa saalistaneeseen? Arvioi siirron loogisuutta.
En todellakaan tiedä mitä oman T.K klaanini perustajajäsen ajatteli, kun lähti varmasta playoff-klaanista pois. Ehkä voittaminen alkoi pelottamaan, kun peleissä vaadittiin onnistumisia. Stukassa Dudders pääsee lentelemään ilman paineita, ei huolta playoffeista eikä muustakaan vakavammasta. Siirto tuli Dovelaisille yhtä yllätyksenä kuin klaanin ulkopuolisillekin. Sinänsä olen surullinen siirrosta sekä pelaajan että klaanin kannalta, oli Dudders kuitenkin kaikkien pitämä hahmo jo valmiiksi kivenkovassa nelikossa ja uskollinen tulemaan peleihin.

2. Dove paikkasi tilanteen ja värväisi joukkueeseen Apelizin ja lemonlightin. Pänniikö teitä ettette ole enää klaanin kuningas vai oletteko pelkästään riemuissanne miehistön tason nousemisesta?
En ole enää kuningas? Kuka se sitten on? Viher ''kuningas'' jaakko (23 tappoa erässä) tulee olemaankin seuraava lempinimeni liigapeleissä kiitos piikittelystä. Apelizin ja lemonlightin tulo klaaniin ei voisi paremmassa paikassa tapahtua. Toisaalta klaanissa on tällä hetkellä 5 aktiivipelaaja silloisen 4 sijaan, joten yksi tai kaksi joutuvat näin ollen väistämättä vähemmälle peliajalle. Nämä kaksi tulevaisuuden supertähteä pelaavat mainiosti yhteen keskenään, sekä antavat fiksusti tilaa muille. Uskon, että vahvistusten myötä myös omientappaminen vähentyy merkittävästi peleissä, voihan jokainen ihastella Doven yli 50 omantappoa (rotta vastaan yli 60) pelissä. Keskiviikkoinen 3v3 antoikin jo tarpeeksi esimakua mitä Etanoita/Tonksia/F.l2 vastaan on luvassa...

3. Viime kaudella Dove onnistui etenemään välieriin, eikä nytkään näytä ollenkaan huonolta sen suhteen. Millaiset pelilliset tavoitteet asetatte joukkueellenne loppukautta varten?
Klaanistamme ei yhtäkään heikkoa lenkkiä löydy mikäli Färin lagiongelmat eivät astu esiin kriittisissä peleissä. En näe mahdottomaksi uusien vahvistusten myötä miksemme voisi yltää jopa finaaliin asti.

4. Tónks on ollut suorastaan murskaava alkukaudesta. Koetteko että kyse on täysin voittamattomasta porukasta vai löytyykö liigasta neljä heidät kukistamaan kykenevää yksilöä vakavassa ottelussa?
Kyllähän se jo viime kauden MVP-Tonks ottelussa nähtiin, miten neljän eri klaanin avainpelaajat kukistivat mestarin selkeästi 4-1. Tonks on tällä hetkellä vakuuttavassa vireessä voitettuaan F.L2 hieman yllättäenkin lukemin 5-0. Uskon silti, että Tonks tulee häviämään ensimmäisen liigapelinsä tällä kaudella joko Dovelle tai F.L2:lle.
Tonksin ollessaan tappioasemassa kupoli ei enää kestä, vaan jokainen lähtee yksin ajamaan päätyyn.

5. Liigassa on varsinkin pari vuotta sitten nähty hirvittävän tasokkaita ja mielenkiintoisia kärkitaistoja. Onko teille jäänyt mieleen jokin tietty ottelu ylitse muiden? Haluaisitteko kenties palata johonkin aikaan?
Olen sinänsä vielä poikanen liigakentillä. Jos viime kautta ei lasketa mukaan, pelasin kokonaisen liigakauden viimeksi kun olin oman klaanini T.K:n johtajana vuonna 2011. Viimeisen viiden vuoden aikana kalenterini on ollut täynnä kaikenlaista muuta, mutta olen pysynyt kuvioissa mukana käytännössä klaanien taustapelaajana lähinnä Kaljoissa ja KKK1 riveissä. Kovatasoisimmat liigapelit käytiin mielestäni vuosina 2011-12, kun liiga oli palannut tauoltaan.

Palaisin siis takaisin vuoteen 2010, jolloin ensimmäisen kerran ilmoilla lentelin. Divided. Kierrokset. 10 poikki 5 vaihto. Katsellessani F.L sivuja ja miettiessäni kuinka hienoa olisi nähdä nämä herrat vielä kerran ilmoilla. En edes tajunnut kuinka vähän aikaa liigan lopettamisesta oli kuin alotin pelaamisen.

Ja sitten kaikki tapahtui. Vähitellen, yksi kerrallaan, vanhoja pelaajia alkoi ilmaantua lentokonepeliin. Uudet tähdet olivat syttyneet, kun katselin Terra-Stuka peleissä lentäneitä suuruuksia kuten kellonaikaa, vataa, vernoonia ja ifreettiä. Samalla ''vanhat'' pelaajat olivat siinä käsityksessä, ettei uusilla pelaajilla olisi mitään mahdollisuuksia kun pelattaisiin jatkuvalla pelisysteemillä. Ja kun ensimmäinen kausi starttasi, tajusin että se todellakin tapahtuu. Kaljamahojen mestaruus kyseisellä kaudella jättää iloisen muiston historiasta käteen. Ja sen, kuinka valta oli hetkellisesti vaihtunut. Tuon ajan voisin elää uudestaan.

6. Liigapeleissä pelikartta classic2 on onnistunut löytämään tiensä väen sydämiin. Näettekö että vakavampia 4 vs 4 -pelejä voisi pelata millään toisella kartalla? Jos voisi, mikä se olisi?
Pienpeleissä käytetty classic parantaa pelitempoa mukavasti, mutta sen käyttö 4v4 peleissä ei toimisi kun kenttiä olisi vähemmän. Lähes kaikissa muissa kartoissa pelaaminen perustuu enemmän tai vähemmän bunkkereiden/kenttien tuhoamiseen sekä niiden puolustamiseen. Jos uusia karttoja haluttaisiin ajaa sisään, pitäisi niihin asettaa jokin uusi sääntöpykälä pommittamiseen, jotta pelaaminen olisi mielekästä.

7. Foorumeilla on viime päivinä käyty kiivasta keskustelua kykkimisen ympäriltä. Oletteko jaksaneet lukea viestejä? Koetteko sen reilun pelin hengen mukaiseksi pelata passiivisesti?

En ole jaksanut lukea yhtään kilometrin pituisia pehmon viestejä kykkimisestä. Jokainen varmasti tietää, että vastustajan päätyyn ei kannata ajaa jatkuvasti, eikä varsinkaan yksin. Kykkiminen on aivan perseestä, josta muistuttaa monta vuotta sitten käyty kierrosdueli Adjun kanssa tämän tulessa maksimissaan puoleen väliin jarru pohjassa ja käännös kotiin.

8. Liigassa on aikojen saatossa nähty henkilöitä moneen lähtöön ja useasta heistä aika on on jo jättänyt. Ikävöittekö erityisen paljon jotain tiettyä pelissä ollutta henkilöä?
Tottakai vanhat propelaajat ovat ikävästi vaihtaneet maisemaa kuten koko munq klaani, osa f.l ja kaljoja. Liigassa ei ole enää klaaneja, jotka tosissaan voisivat kisata paremmuudesta, vaan ajatellaan liigan parasta pelattavuudessa ja mietitään mikä olisi järkevintä kaikkien kannalta. Eniten ikävä tulee siis koko Munq klaania parhaalla nelikolla: avento,novalog,adju,ine, jota vastaan tietääkseni kaljamahat eivät koskaan päässeet kunnolla pelaamaan.

9. Jääkiekohan MM-kisat alkavat ensi viikon perjantaina. Aiotteko seurata kisoja lainkaan? Kiinnostaako teitä minkään muun urheilulajin tapahtumat juuri tällä hetkellä erityisen paljon?
MM-lätkä on ihan mukavaa viihdettä vapun kylkiäisenä. Pelin taso ei yllä lähellekkään maailmanmestarin titteliä, joka toisaalta syö kiinnostavuutta ja uskottavuutta koko kisoista. Ainoa kysymys on tavataanko torilla vai ei.

10. Kesän pitäisi lähestyä, vaikka kokoajan ei tunnukkaan siltä. Odotatteko jo kovasti grillikauden alkua vai onko se jo tapahtunut? Mitä grilliherkkuja suosittelette muille liigalaisille

Itsehän olen jo kuukausi sitten grillannut ensimmäiset makkarat Weberin kaasugrillillä. Pidän grillaamisen yksinkertaisena, en ala pipertämään vartaita tai herkkusieniä. Tässä ohjeet makuelämykseen: Laita härän sisäfile grilliin, mausta, syö.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 28.04.16 - klo:17:42 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #230 : 02.05.16 - klo:18:06 »

[Etana] juupeli k

1. Kauteen lähdettäessä povailin Etanoista ainoaa Tónksille potentiaalista haastajaa. Olinko turhan hätäinen sysätessäni paineet teidän niskaan? Miten asemoisit joukkueenne tällä hetkellä?
Olen nähnyt pitkään joukkueemme putoavaan rakoon keskikastin ja ylemmän kastin väliin. Jo kaudelle lähdettäessä on ollut selvää kenelle pärjäämme ja kenelle emme. Emme ole aivan pärjänneet suurille klaaneille kuten Kaljalle, MunQ:lle ja F.L:lle, mutta olemme olleet kuitenkin parempia kuin keskikastin klaanit. Liigan ja Etanoiden palattua kaudelle 15(01) asetelma, ainakin paperilla, on muuttunut. Vanhoja suuria klaaneja ei enää ole ja niiden jäljelle jääneet pelaajat ovat jakautuneet tasaisesti eri klaanien välille. Etanat ovat kuitenkin onnistuneet pitämään lähes saman porukan kasassa. Paperilla näyttää hyvältä.

Inaktiivisuuden ja muiden seikkojen takia emme ole päässeet samalle tasolle kuin ennen taukoa. Potentiaalia olisi toki enempäänkin, mutta parhaillaan olemme kärkiklaaneja vähän jäljessä. Tällä kaudella erot klaanien välillä ovat kuitenkin niin pieniä, että joudumme vääntämään tosissaan jokaista klaania vastaan.

Kausi on näyttänyt, että nykyisestä Etanasta ei ole haastajaa Tónksille. Tónks on voittanut tähän mennessä jokaisen pelinsä erittäin vakuuttavasti. Kauden aikana tapahtuneiden värväysten ansiosta F.L2 ja Dove ovat nousseet mukaan kärkikamppailuun. Odotan näistä klaaneista kovaa haastajaa Tónksille.

2. Etanoiden pelaajia näkee vaihtelevasti lentokonepelissä. Kuinka vakavasti otatte tiimitasolla Munkkiliigan tällä hetkellä? Uskotteko että toimintanne jatkuu myös kesän jälkeen vai jääkö juhlakausi viimeiseksenne?
Emme ole kovinkaan vakavalla asenteella liikkeellä. Varsinkaan runkosarjavaiheeseen emme tule erityisemmin panostamaan peliimme. Etana klaanin rosteri on parhaillaan sen ikäistä, että suurin osa klaanistamme suorittaa asepalveluksen tulevan kahden vuoden sisällä. Siksi en usko, että klaanimme voisi jatkaa ainakaan nykyisessä muodossaan. En usko, että Etanat hylkäisivät peliä kuitenkaan vielä kokonaan. Niin pitkään kuin mukana on haastajia ja mahtavia kanssapelaajia, saavumme aina sunnuntai-iltaisin haastamaan liigamestaruutta.

3. Etanat ovat kummallakin liigan paluun kauden jälkeisellä kaudella olleet kolmansia. Periaatteessa rahkeita olisi pitänyt riittää enempäänkin, joten mistä ihmeestä kiikastaa? Miksi ette suoriudu vaadittavalla tasolla hetkillä kun sillä on oikeasti merkitystä?

Ongelman alkuperänä ovat olleet esimerkiksi kiireet koulun suhteen. Inaktiivisuus on näkynyt myös kentän puolella. Kirjoitusten ollessa vihdoin ohi on Etanoidenkin jäsenillä ollut aikaa pelata myös liigapelien ulkopuolella. Tulette näkemään sen otteissa myöhemmin kaudella. Pidimme paluun jälkeen huonosti yhteyttä toisiimme. Etanoiden perustamisen aikoihin käytimme ryhmächatteja pitääksemme yhteyttä muihin. Tämä helpotti harjoittelu- ja peliaikojen sopimista. Informaatiokatkokset pelaajien ja johtoportaan välillä ovat vaikuttaneet pelaajien peleihin saapumiseen. Ratkaisevia pelejä on vaikea voittaa ilman avainpelaajia. Viime kauden välierätappion jälkeen olemme sopineet pelien aikatauluista huolellisemmin.

4. Oman arvioni mukaan huippumatseja ei voi viedä tarkemmalle tasolle kuin välien vaihtelemiseen. Koetteko että enempi on mahdollista, esimerkiksi joukkuetasolla tapahtuvan ylä- tai alatilan painottamisen kautta? Entäpä koneiden vaihtelu: olisiko mahdollisesti järkevää ottaa yksittäisiin kohtaamisiin junke?
Ennen liigan tauolle menoa keskityimme klaanina enemmänkin kohtaamisissa tapahtuviin väistö- ja ampumasuuntiin. Olen kuitenkin huomannut yhä enemmän kuinka älykäs yksilöpelaaminen tuottaa usein parempaa tulosta. Varsinkin kun tasokkaampi vastustaja löytää jo parin kohtaamisen jälkeen kuviota vastaan toimivat väistelylinjat. Kesken ottelun otettu kuvio, jossa bristolit pakottavat etualbat tietynlaiseen väistöliikkeeseen voi tuo usein voitokkaan kohtaamisen. Tälläisen kuvion jatkuva pakottaminen ei ole kuitenkaan fiksua.

Ympärysvaltapuolella on kuitenkin kannattavaa tehdä tiettyjä asioita. Kuvio kannattaa usein tuoda hieman alemmas kuin vastustajan albamuodostelma. Tällöin vastustaja lähtee todennäköisemmin väistämään yläkautta joka helpottaa bristolin ampumista. Myöskin salmsonilla pelatessa on fiksua, että ainakin takimmainen bristol katsoo, ettei päästä liian helposti alboja ylitseen.

Keskusvaltapuolella yksittäisten junkersien käyttämien on hieman kyseenalaista. Junkers toki toimii koneena, jos pelaajat eivät ole ylempää kastia tai ovat vain muuten vain nukuksissa. Useampaa nousua kovassa pelissä en lähtisi junkersilla tekemään. Hyvin koordinoidun vastustajan on helppoa voittaa kohtaamiset, joissa yksi kone ei pärjää kaarretaisteluissa. Ympärysvalloilla sen sijaan yksi salmi tai useampi sopwith on aivan toimiva. Ympärysvalloilla koneen muutokset muuttavat liigapelin mekanismeja hieman. Bristolin pois vaihtaminen heikentää kohtaamisia. Salmsonin tilalle ottaminen parantaa kaarretaisteluita ja ohjaa tulta ylös. Sopwith taas vahvistaa kaarretaisteluita ja auttaa purkamaan painetta paineistavia alboja vastaan.

5. Klaaninne vaikuttaa ainakin ulospäin varsin tiiviiltä. Joko olette päässeet sille tasolle, että kanssaihmisten esittely äipälle olisi ajankohtainen asia? Oletteko saaneet yhteisöstä mitään sellaisia siteitä, jota voisi melkein määritellä ystävyyssuhteiksi?
Ollaan vähintäänkin niin läheisiä. Pelaillaan lentokonepelin lisäksi myös muita pelejä yhdessä. Osa meistä on myöskin tavannut kasvotusten. Ehdottomasti.

6. Joukkueessanne vaikuttaa tällä hetkellä myös duff "pro peluri" "heppatyttömagneetti" "kahden minuutin mies" b33r. Onko hän iästään johtuen tiimin isähahmo vai jäsen siinä missä muutkin? Millainen duff-beer on joukkueen saunailloissa?
Duff-beer on se vanha parrakas mies, jonka ympärille nuoret teinit kerääntyvät kuuntelemään tarinoita mahtavasta elämäkokemuksesta. Hänen kokemuksensa heppatyttöjen kanssa ovat auttaneet myös nuorempaa sukupolvea vastakkaisen sukupolven pokaamisessa. B33r on se jätkä joka ei poistu saunasta ennen kuin kaikki muut ovat lähteneet. Kun pullo laitetaan kiertoon hän tyhjentää sen yhdeltä istumalta. Kun kyse on juomapeleistä, toiset makaavat jo lattialla siinä kohtaa kun B33r on saanut juotua pahimpaan janoonsa.

7. Olette ehtineet pelaamaan muun muassa T.F.C:ssa, F.B:ssa ja Etanoissa. Onko jotain tiettyä aikaa Munkkiliigassa, jota ikävöisitte erityisen paljon. Onko jotain tiimiä, johon olisitte aikoinaan tai haluaisitte nyt erityisen paljon kuulua?
Mieleenpainuvimmat kaudet ovat olleet 12(01) ja 13(03). Kaudella 12(01) liityin F.B riveihin. Pelattiin aikaa jolloin lentokonepeli oli aktiivisimmillaan. Lentokonepelissä oli pelaajia mättämässä päivät ja yöt. Sairastelin tuohon aikaan, joten koulu ja kaverit jäivät taka-alalle. Pelasin valtavasti lentokonepeliä päivittäin. Kehityin valtavasti tuon kauden aikana F.B klaanista saamieni oppien ja puhtaasti pelattujen tuntien ansiosta.

Kaudella 13(03) pelasin toista kauttani Etanoiden riveissä. Olimme pitäneet pientä taukoa Etana-projektista, mutta nyt oli aika palata taas pelaamaan porukkana. Jokainen tiimimme pelaaja oli ottanut edellisinä kausina jättiharppauksia yksilötaidoissa ja sama tahti jatkui kauden aikana. Kausi näytti hyvältä ja uskoimme pystyvämme haastamaan suuria klaaneja. Kausi kuitenkin kaatui pudotuspeleissä lagisiin yhteyksiin. Varsinkin pronssipeli MunQ:a vastaan oli selvästi voitettavissa, mutta erään pelaajamme poistuessa kesken pelin ja minun jouduttua kentälle katkeilevan yhteyden kanssa, onnistuimme vielä häviämään helpon voiton viimeisessä erässä. Tällä kaudella nähtiin kaikkien aikojen kovin Etana.

8. Vuonna 2012 F.B:seen samaan aikaan kanssasi kuulunut justus pirpana, täräytti kesken tärkeän ottelun edeltävien harjoitusten pommin, tiedustellessaan äitiäsi koskevia tarkkoja kysymyksiä. Oletteko jo päässeet yli tapahtuneesta? Koetteko että jp sopisi isäpuoleksenne?
Joo no ei ole ensimmäinen joka kyselee. Ehdoton ei.

9. Ylioppilasjuhliinne ei ole enää pitkä aika. Odotatteko niitä paljon vai onko se toissijainen asia muiden eteen tulevien kysymysten rinnalla? Tuleeko teille isot kekkerit vai oletteko tutun porukan kesken? Kehtaatteko pitää ylioppilastodistustanne esillä vai piilotetaanko se?
Aika moni asia ajaa parhaillaan tulevien ylioppilasjuhlien edelle. Pidän pienet juhlat porukan kesken, ja sitten illalla biletetään kavereiden kanssa kunnolla. Kyllähän tuo tulee aika hyvä olemaan. Pari laudaturia kirjoitin jo aiemmin eivätkä kirjoitukset nyt keväälläkään huonommin menneet.

10. Kesä (ainakin toivon mukaan) lähestyy. Onko teillä suunnitteilla mitään matkaa ulkomaille tai muuta kertomisen arvoista reissua? Oletteko mökkeilyihmisiä?

En ole suunnitellut vielä mitään kesää varten, mutta on ollut tapana kavereiden kanssa lähteä nauttimaan luonnosta. Todennäköisesti jonkinlainen pyöräily/vaellusreissu tulee taas tehtyä tänä kesänä. Omistamme mökin, mutten itse juurikaan ole mökkeillyt lähivuosina.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 02.05.16 - klo:18:09 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #231 : 15.05.16 - klo:14:20 »

Esipuhe
Munkkiliigan 10-vuotisjuhlakausi on alkanut kääntymään jo ehtoopuolelle. Kausi on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäätiin ja tuonut sunnuntai-iltoihin viihdettä. Mutta miten on loppukauden laita: kuka voittaa mestaruuden tällä kertaa?

Viimeiselle pelikierrokselle lähdettäessä on selvää, että mestarikandidaatteja on jäljellä enää neljä kappaletta. Nämä joukkueet ovat Dove, Etana, F.L2 ja Tónks. He tulevat ratkomaan keskenään sen, kuka seisoo viimeisenä pystyssä. Kruunataanko mestariksi jälleen viime kauden voittaja Tónks vai nouseeko F.L2 tai Etanat sen ohitse? Kykeneekö viime kauden sensaatio Dove sekoittamaan pakkaa yhtään?

Teen kirjoituksen tässä muodossa ja tässä ajassa siksi, että loppukauden ohjelmistoon (finaaliajankohtaan) saattaa tulla muutoksia. Käsittelen ensin joukkueiden asetelmia pudotuspelikilpaan, sitten joukkueiden pelaajien arvoa ja sen jälkeen annan arvioni lentueiden tasosta ja kohtalosta. Tämän jälkeen vuoron saa kahdeksan hengen asiantuntijarypäs, joka ottaa kantaa muutamaan väitteeseen ja lopulta arvioi kanssapelaajat. Pysy taajuudella!

Dove
Dove lähtee pudotuspeleihin selvänä altavastaajana. Joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon toisena, mutta sitä on silti hankala pitää ennakkosuosikkina finaalipaikkaa ajatellen. Joukkueen sisällä tavoitteet on kuitenkin takuulla asetettu korkealle.

Doven tähänastinen kausi on ollut onnistunut. Joukkue on onnistunut varmistamaan pudotuspelipaikkansa ajoissa ja ottamaan ainakin lähtökohtaisesti itselleen helpomman vastuksen. Sitä ajatellen olennaisia tuloksia olivat kahden pisteen saalistaminen F.L2:lta ja neljän Etanoilta. Kolmatta suurta, eli Tónksia, he eivät olekaan vielä kohdanneet.

Doven kauden tärkeimmät tapahtumat ovat kuitenkin liittyneet pelikentän ulkopuolisiin seikkoihin. Duddersin lähtemisen ja vastapainoksi Apelizin ja lemonlightin tulon myötä joukkue on uudenlainen. Pelillisesti ajatellen muutos on ollut positiivinen. Joukkue on nyt vielä vahvempi kuin alkukaudesta ja jopa finaalipaikka on mahdollinen. Voimme siis jälleen sanoa, että nyt on käsillä kaikkien aikojen kovin Dove. Erityisen huomattavaa tämä on siksi, että kauden kunniakas läpivienti ylipäätään ei ole ollut kaiken aikaa itsestäänselvyys.

Doven palasia purkaessa voimme huomata, kuinka klaanin sisäinen voimatasapaino on muuttunut kuukauden takaisesta. Silloin, kuten myös kauteen lähdettäessäkin, esiin nousi erityisesti Viherjaakko23:n nimi. Hän oli varsin selvällä marginaalilla joukkueensa kantava voima. Nyt tuo viitta on kuitenkin siirtynyt suuria harppauksia ottaneelle Apelizille, joka erityisesti viime kauden ratkaisupeleissä (välierä ja finaali) oli parhaimmillaan. Asema asettaa melko suuret paineet Apelizin niskoille varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka tajuttoman taitavia muiden kärkitiimien ykköspyssyt ovat. Ihan vastaavaa kuin ifreetiltä tai mcboxerjrlta häneltä ei kuitenkaan voida odottaa.

Apelizin jälkeen Doven tärkeimmät pelaajat ovat lemonlight ja Viherjaakko23. Heitä on keskenään erittäin hankala asettaa paremmuusjärjestykseen, mutta kenties myös toinen henkilö vanhasta stUka-duosta, lemonlight, vetää pitemmän korren. Kuitenkin nimenomaan yhdessä he kykenevät tuomaan laajuutta Doveen ja tekemään siitä hankalasti voitettavan joukkueen. Ihan samankaltaisia kakkos- ja kolmospelureita he eivät kuitenkaan ole kuin esimerkiksi Etanoiden vastaavat.

Edellä mainittujen henkilöiden jälkeen jäljelle jäävät siis Fär ja KIRSI2. Kummatkin ovat Doven identiteetin kannalta elintärkeitä henkiöitä, eikä Dovea voi oikein kuvitella ilman heidän läsnäoloaan. Vaikka myös he ovat sinänsä taitavia yksilöitä, tulisi heidän antaa tilaa muille jäsenille maksimaalisen suorittamisen saamiseksi. Mikäli Dove haluaa haastaa isompiaan, tulee vaihdot siis tehdä "ydinkaksikon" välillä. Tarkemmin pohtien järkevintä olisi, että neliön viimeisenä kulmana toimisi joukkueen johtaja Fär.

Kokonaisuus: 85
Arvio: Välierässä tulee yksi erävoitto, mutta todellinen kamppailu jää syntymättä. Pronssiottelusta Dove kykenee kovemman motivaation ansiosta tekemään ottelun.


Etana
Etanat lähtee pudotuspeleihin mustana hevosena. Joukkueen todellista iskukykyä ei tällä hetkellä tiedä kukaan - eivät edes he, jotka ovat kaikista lähimpänä tiimiä. Kysymys kuuluu, jääkö ratkaisuotteluista jälleen pelkkä luu käteen vai onko tässä hiukan yllättäen juhlakauden voittaja?

Munkkiliigan paluun jälkeisenä aikana Etanoista on tullut todella vaikeasti arvioitava tiimi. Toisaalta se on pelaajamateriaaliltaan rautaa ja esitykset ovat välillä (esimerkiksi Etana-stUka -ottelu tällä kaudella) olleet sen mukaisia, mutta toisaalta olemme nähneet sulamisia tärkeillä hetkillä. Nimenomaan arvaamattomuutensa takia ei vaikuta todennäköisimmiltä skenaariolta, että Etanat pääsisi tälläkään kertaa loppuotteluun. Jos palaset loksahtavat kohdalleen, se on kuitenkin täysin mahdollista, eikä mestaruuskaan ole utopistinen ajatus.

Etanoiden kannalta kauden tärkein päivämäärä oli 01.05. Silloin joukkue teki äärimmäisen kovan kaappauksen lisätessään MunQin vanhan pelurin mcboxerjr:n riveihinsä. Värväyksen merkitys on erittäin suuri, sillä sen lisäksi, että kyse on hyvin muiden tiimiläisten kanssa toimeen tulevasta henkilöstä, puhumme tasollisesti yhdestä pelin parhaista pelaajista. Hän tarjoaa sen, mitä joukkueella ei ole viime aikoina ollut: pelillisen johtajan, joka kestää vertailun kenen tahansa kanssa.

Keihäänkärjen jälkeen Etanoista löytyy myös paljon muutakin. Erityisen tärkeäksi on noussut juupeli k:n rooli. Hänen kiinnostuksensa peliä kohtaan on selvästi ollut kasvamaan päin ja hän pelaa tällä hetkellä paremmin lentokonepeliä kuin koskaan aiemmin. Mikäli hän saa tartutettua asennettaan edes pieniltä osin muihin tiimiläisiin, syntyy joukkueen sisälle tervettä kilpaa paremmuudesta. Se saattaisi johtaa jopa niin hullulta kuulostavaan tilanteeseen kuin että juupeli k olisi nelikon "huonoin" lentäjä. Vastaavanlaisen tilanteen syntyminen missään muussa liigaklaanissa olisi täysin mahdotonta, sillä ei ole välttämättä liiottelua todeta, että juupeli k olisi missä tahansa toisessa joukkueessa vähintään kolmanneksi paras pelaaja.

Toista nelikkoa purkaessa jäljelle jäävät Futis Poju ja Gents8. Ensinmainittu on, kuten TM:n kaikkien aikojen 25:n kovimman pelaajan listan sijasta 12 voi päätellä, kirjoittajan mielestä äärimmäisen taitava pelaaja. Silti hän ei mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle ole ykköspelaajana ihan omillaan, vaan juuri kakkospilotin rooli on parempi. Sellainen hän mcboxerjr:n tulon myötä tulee myös olemaan, joten Futis Poju joutuu ensimmäistä kertaa moneen vuoteen siihen tilanteeseen, ettei hän ole enää joukkueensa tärkein pelaaja. Välttämätön mestaruuden saamiseksi hän silti on.

Joukkueen johtaja, Gents8, on puolestaan jäänyt vähemmälle huomiolle. Yleensä olemme tottuneet näkemään hänet pelillisesti juupeli k:n kanssa lähes samalla viivalla, Gents8:n ollessa askelmitan verran edellä. Tällä hetkellä he ovat edelleen tasollisesti erittäin lähellä toisiaan, mutta tilanne on kenties kääntynyt nurinkurin ja juupeli k on mennyt hiukan ohitse. Se ei silti poista sitä tosiseikkaa, että hän ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta osakseen, vaan kyse on jopa pelin aliarvostetuimmasta lentäjästä. Hän on osa liigakenttien selvästi kovinta alempaa kaksikkoa ja mahtuisi helposti minkä tahansa tiimin avausnelikkoon.

Jäljelle jääviä etanalaisia ovat Gaxor, Tähtiyksikkö ja duff-beer. Periaatteessa Etanat pysyy iskukykyisenä, vaikka kentällä olisi esimerkiksi Tähtiyksikkö, mutta se voi silti olla se ero, joka vesittää mestaruushaaveet. Erityisesti jos lentelemässä nähdään sillä asenteella varustettu Tähtiyksikkö, jota viime kauden välierässä ja välillä tällä kaudella on nähty, tulee Etanoille todella hankalaa voittaa otteluita. Puolestaan joukkueen nestori duff-beeristä joukkue saa pelaajan, joka saapuu aina paikalle ja vaikuttaa suhtautuvan katsomossa olemiseen ymmärtäväisesti. Täten ja pitkän Etana-historiansa myötä tätä pelaajatyyppiä, jota jokainen klaaninjohtaja haluaisi joukkueeseensa, edustavan duff-beerin voidaan nähdä olevan iso osa mahdollista mestaruutta, vaikkei hän esiintyisikään tärkeimmissä otteluissa kentällä. Tiimipelaajana hän myös varmasti haluaa tehdä kaiken voitavansa joukkueen menestyksen eteen.

Kokonaisuus: 88
Arvio: Uuden vahvistuksen ja laajuuden ansiosta joukkue yllättää Tónksin välierässä ja pääsee vihdoin loppuotteluun. Sen tulos on kiinni kiinnostuksesta peliä kohtaan.
« Viimeksi muokattu: 15.05.16 - klo:14:33 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #232 : 15.05.16 - klo:14:20 »

F.L2
Viime kaudella jälleen B-mestaruuden voittanut F.L2 on yksi neljästä mestarikandidaatista. Se on jo nyt varmistanut korkeamman sijoituksen kuin mitä viime kausi toi tullessaan, mutta joukkueella on takuulla vielä nälkää jäljellä. Riittävätkö rahkeet kuitenkaan finaaliin tai mestaruuteen saakka? Muuttuvatko lukuisat B-mestaruudet A-mestaruudeksi?

Yleisesti ottaen vaikuttaa siltä, että F.L2:n odotetaan olevan toinen finalistijoukkue, mutta loppuottelun häviävä osapuoli. Siinä, miten todellisuudessa käy, tulee viimeisen runkosarjakierroksen Etana-ottelu näyttelemään suurta roolia, sillä se määrittää, tuleeko välierään vastaan Dove vai Tónks. Mikäli F.L2 saa vähintään kaksi pistettä Etanoita vastaan astelee vastaan Dove, joka ennakkoon ajatellen on helpompi vastus.

Jos Dove on vahvistunut Apelizilla ja lemonlightilla ja Etanat mcboxerjr:lla, ei F.L2 jää hirvittävän kauas taakse. Miesvahvuuteen liittyneen pallosalaman myötä joukkue kamppailee tosissaan mestaruudesta, kun taas muutoin jopa finaalipaikka olisi ollut kova suoritus. Samalla pallosalama tuo mukanaan myös "finaalikirouksensa", joka on huomionarvoinen asia erityisesti taikauskoisille. Täytyy toki pitää mielessä, että vaikka viime kauden tiimikaverit Apeliz, lemonlight ja Exe-ler muodostivat kovan trion, voidaan F.L2:n justus pirpanan, Tengsingen ja mywayn/Rammi96:n nähdä olevan kolmikkona hiuskarvan edellä.

F.L2:n pelaajia pohdittaessa katseet kohdistuvat ensin kolmikkoon justus pirpana, pallosalama ja Tengsinge. Viime kuukausina pelatuissa 2 vs 2 -taistoissa F.L2:n kaverit ovat melko järjestään kykeneet vetämään pitemmän korren Tónksin superduosta, joten joukkueen kärki on varsin terävä. 4 vs 4 -taistoihin siirryttäessä F.L2 ei kykene täysin vetämään vertoja Tónksille ylemmän kaksikon osalta, mutta toisaalta kolmospelurin turvin ero kuroutuu umpeen. Kaikki ainekset mestaruuteen pitäisi siis olla olemassa.

Neljättä pelaajaa pohdittaessa F.L2 on täysin erilaisessa tilanteessa kuin kilpaklaaninsa. Joukkueella on kyseiselle tontille heittää sekä myway että Rammi96, joten sillä ei ole yhtä selvää tilannetta kuin muilla tiimeillä. Joukkueen iskukyvyn kannalta ei ole suurta merkitystä kumpi pelaa, sillä he seisovat aika lailla samalla viivalla. Pelillisten ominaisuuksien takia myway on sopivampi heikko- ja keskitasoisia tiimejä vastaan, kun taas Rammi96 soveltuu asteen paremmin kärkipeleihin. Paljon on kyse myös roolituksesta ja osittain myös vastustajasta mietittäessä, kumpi lähtökohtaisesti auttaa joukkuetta enemmän. Yleisesti ottaen kummatkin ovat tehneet pieniä pelillisiä muutoksia tämän ja viime kauden aikana kehittyen henkilöiksi, jotka kykenevät ottamaan paikkansa nykyajan kärkipeleissä. Meni peluutus kummin päin tahansa, tarjoavat he joukkueelle sauman voittamiseen.

Yleisesti ottaen olennaista F.L2:n kannalta on myös päivän vire. Joukkueen jäsenistä pallosalamalla ja justus pirpanalla on maine kärkipelaajien keskuudessa lentäjinä, joiden pelillinen taso vaihtelee rutkasti. Tulkinta on täysin oikea. Mikäli F.L2 mielii voittaa mestaruuden, tulee olemaan olennaista, että Tampereen kaksikko on parempi kuin Tónksin parivaljakko kellonaika & HUUHAATONTTU ja Etanoiden tuoreet ylioppilaat Futis Poju & juupeli k. Mihinkään huonoon hetkeen kauden tärkeimpinä aikoina ei siis ole varaa, jos ja kun pallosalamalle halutaan hänen ensimmäinen mestaruutensa.

Kokonaisuus: 88
Arvio: Toinen finalisti, ainakin jos runkosarjan kolmostila pysyy. Loppuottelussa kaikki on mahdollista, oli vastassa sitten Etanat tai Tónks.


Tónks
Viime kauden liigamestaria ja tämän kauden runkosarjan todennäköistä voittajaa Tónksia ei voida pitää minään muuna kuin mestarisuosikkina. Joukkue ei ole hävinnyt yhtäkään liigaottelua, eikä se ole sitten viime kauden F.L2-ottelun hävinnyt missään pelissä edes kahta erää. Loppukauden mielenkiinnon kannalta olisikin suotavaa, että aikaisempaan nähden saataisiin muutos. Mutta osoittaako joukkue mitään armoa muita kohtaan?

Tónks esiintyy parhaillaan etenkin ifreetin ja kellonajan klaanina. Joukkueen kärkikaksikkoa mietittäessä vaikuttaa lentsikkapiiri melko yksimieliseltä siitä, että nimenoman ifreetti seisoo tasollisesti hiukan edellä ja on lentsikan numero uno. Yhtä selvältä vaikuttaa kellonajan oleminen seuraava nokkimisjärjestyksessä. Pientä painetta heidän suuntaansa kohdistuu mcboxerjr:n paluun myötä, joten ihan mielin määrin nämä kaksi henkilöä eivät jatkossa kykene hallitsemaan liigakenttiä. Silti Tónksin etu kärkipelaajissa on yhä olemassa.

Mukana vuosisadan menestystarinassa olevat HUUHAATONTTU ja Jazazka ovat selvästi nostaneet osakkeitaan liigalaisten silmissä. Tónksin vakuuttavien esitysten myötä vaikuttaa siltä, että nimenomaan näiden henkilöiden arvostus kärkipelureiden keskuudessa on ollut nousussa. Erityisesti HUUHAATONTUn pelillistä kehitystä ei ole voinut olla huomaamatta. TM:n viime kauden finaaliennakossa antamani kokonaisuus 81 on hävyttömän pieni, sillä hän on osoittanut pystyvänsä täysin vastaamaan nykyisissä kärkiotteluissa vaadittavaa tasoa. Sen myötä ei voida puhua enää vain kovasta kaksikosta, vaan joukkue on myös triotasolla sen verran tasokas, että yhtä hyviä kolmikoita ei saa kasattua yhtä enempää. Nelikkotasolla ainakin kahden Tónksin tasoisen joukkueen kasaaminen on mahdollista, mutta nähtäväksi jää, riittääkö F.L2:n ja Etanoiden iskukyky.

Kokonaisuus: 89
Arvio: Kaikkia odotuksia vastoin joukkue putoaa jo välierävaiheessa. Pronssiottelussa joukkueella nähdään normaalista poikkeava kokoonpano ja matsista tulee kihelmöivä.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #233 : 15.05.16 - klo:14:21 »

Starojen mielipiteet
TM on pyytänyt kahdeksaa Munkkiliigan juhlakauden mestaruudesta taistelevaa henkilöä ottamaan kantaa kymmeneen väitteeseen. He tarjoilevat asiantuntevia näkemyksiään siitä, millaisista asetelmista lähdetään loppukauteen ja miten tulee käymään. Olkaa hyvät, arvon starat.

Väite 1: Tónks lähtee selvänä suosikkina loppukauteen. Joukkue on kokonaan tappiottaman (Tónks-MVP -ottelua lukuun ottamatta) historiansa turvin odotetuin juhlakauden voittaja.

lemonlight: Näin on

Viherjaakko23: Tonks on ollut kauden mittaan odotetun kova, eikä mestaruutta näytä estävän kukaan. Kuitenkin niin F.L2, Dove kuin Etanat ovat saaneet riveihinsä todellisia vahvistuksia, joten ainakin paperilla Tonks joutuu pelaamaan kultansa eteen. F.L2-Tonks ottelu antoi ehkäpä vääränlaista kuvaa joukkueiden tasoerosta lukemin 5-0 tonksin hyväksi. (en nähny peliä)

Futis Poju: Tosi

juupeli k: Tosi

justus pirpana: Ei pidä paikkaansa, vaikka kyllä vakuuttavasti ovatkin pelanneet, niin todellinen tason mittaus uupuu vielä. Henkilökohtaisesti en pidä Tonksia edes suosikkina, saati selvänä.

pallosalama: Kyllä näin on. 0 Hävittyä liigapeliä, kunnioitettava historia. Ei heidän voittamisensa toki mahdotonta ole, mutta virheisiin ei ole varaa.

ifreetti: Totta, edes pelaajakaupoilla joidenkin papereissa jopa ennakkosuosikeiksi vahvistuneet F.L2 ja Etana eivät kykene pysäyttämään tätä joukkuetta. Tappioton putki sen kuin jatkuu näytöstyyliin.

kellonaika: Tosi. Millään muulla klaanilla ei ole mahdollisuuksia mestaruuteen tai edes sen hätyyttelemiseen.


Väite 2: Runkosarjan voittaminen on tällä kertaa huono asia. Helpomman tien mestaruuteen saa olemalla toinen tai kolmas, ei ensimmäinen.

lemonlight: Paha sanoa, kun periaatteessa runkosarjan voittajaa ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Etanan ja doven välillä en näe suurta eroa. Nuo molemmat voivat kuitenkin haastaa F.L2:den.

Viherjaakko23: Riippuu vähän kenen näkökulmasta tätä tarkastelee. Luulen, että tonks kohtaa mielummin välierässä Etanan kuin F.L2.

Futis Poju: Tosi

juupeli k: Tosi

justus pirpana: Ehkä näinkin, tosin jäljellä olevilla joukkueille luulisi olevan vain kaikilla vain yksi tavoite eli kulta, joten suurta merkitystä ei välieräpareilla ole.

pallosalama: En harrasta taktikointia helpoimman finaaliin pääsyn suhteen, joten en osaa sanoa tästä juuta enkä jaata.

ifreetti: Taktikoinnilla ei mestaruuksia voiteta, se paras jäljellä oleva joukkue on kuitenkin kohdattava finaalissa, mikäli välierissä heidät vältetään

kellonaika: Epätosi. Yksi klaani on ylitse muiden ja loput tulevat melko tasaisena kolmikkona perässä.


Väite 3: Pelaajamateriaalilla mitattuna Tónksilla on paras ylempi kaksikko. Mikäli liigapelit käytäisiin 2 vs 2 -muodossa olisi Tónks todennäköisin voittaja.

lemonlight: Kyllä. Mutta F.L2:den kaksikko ei jää paljoa, sillä näen tengsingen parhaana. Toisaalta ifreetti ja kello ovat papereillani pallosalamaa edellä.

Viherjaakko23: On kiistaton fakta, että ifreetti ja kellonaika muodostavat käytännössä Tonksin voitokkuuden. 2v2 on kuitenkin erilainen pelimuoto verrattuna liigapeleihin.

Futis Poju: epätosi

juupeli k: Tosi

justus pirpana: Höpöhöpö, 2v2 peleissä FL:n singe ja jp on voittanut ainakin toistaiseksi useammin tonksin kaksikon, joskin pelit ovat oilleet pääsääntöisesti tasaisia. Kuitenkin kun yllä oleva kaksikko ei taida olla edes FL:n paras kaksikko, niin väite voidaan kumota kevyesti.

pallosalama: Olen ehdottomasti eri mieltä. Minun ja Tengsingen 2v2-pelit ifreettiä + kellonaikaa vastaan ovat olleet useammin meidän eduksemme päättyviä, ei vastustajien.

ifreetti: Pitänee paikkaansa

kellonaika: Tosi


Väite 4: Parasta kolmikkoa mitatessa pisimmän korren vetää F.L2. Mikäli liigapelit käytäisiin 3 vs 3 -muodossa olisi F.L2 todennäköisin voittaja.

lemonlight: Ei pidä paikkaansa. Kärkikaksikot ovat tasaiset, mutta huuhaatonttu on melko selvästi mywayta ja justus pirpanaa edellä.

Viherjaakko23: En nää perusteita tälle väitteelle. HUUHAATONTTU on nostanut mielestäni tasoaan sille seuraavalle levelille mitä tulee liikkumiseen ja ampumapaikan luomiseen. Hän ei ole enää tykinruokaa eturintamassa, vaan yksilönäkin pärjää vastustajan takapelaajaa vastaan. Äsken mainitut seikat korostuisivat nimenomaan 3v3-pelimuodossa.

Futis Poju: Epätosi

juupeli k: Epätosi

justus pirpana: pienpelit ovat osoittaneet tämän selkeästi, joten väite pitää paikkansa

pallosalama: Tässä onkin huomattavasti vaikeampi kysymys. Nykytilanteessa on todella monta klaania, joista löytyisi kolme kovaa. Taitaisi tasaisempia matseja oikeastaan tulla, jos näin pelattaisiin. Sanottakoon vain että kaikista pudotuspeleihiin päässeistä joukkueista voitaisiin tehdä suhteellisen tasaisia 3v3 -ryhmiä.

ifreetti: Tässä tilanteessa voittaja olisi huomattavasti vaikeampi ennustaa, mutta Tónks vetää tässäkin pitemmän korren.

kellonaika: Epätosi


Väite 5: Doven ja Etanoiden vahvuudet piilevät laajuudessa. Joukkueiden sisällä ei ole niin isoa eroa parhaimman ja huonoimman jäsenen välillä.

lemonlight: Näin on, mutta molemmilla tiimeillä on pelaajia, jotka pystyvät ihmetekoihin oikean päivän sattuessa.

Viherjaakko23: Dovessa ei ole tällä hetkellä heikkoja lenkkejä mikäli paras vihollisemme (lagi) ei haittaa kenenkään pelaamista. Laajuus on hyväksi siinä mielessä, että kelle tahansa voi pelata paikkoja ja olettaa, että kaikki hoitavat paikkansa. Haitaksi nään pelipaikkojen muodostumisen, sillä eturintamaan ei laiteta välttämättä niitä huonoimpia pelaajia.

Futis Poju: Tosi

juupeli k: Epätosi

justus pirpana: Tämä pitää paikkansa, joskin ongelmana on, että pelaajamateriaali on tasainen muiden kärkiklaanien heikomman osaston kanssa, mutta todelliset huiput puuttuvat

pallosalama: Olen samaa mieltä. Tonksin ja FL:n heikommat pelaajat erottuvat vahvemmista selvällä marginaalilla, vaikkeivät hekään toki huonoja ole.

ifreetti: Molemmat joukkueet koostuvat melko samantasoisista pelaajista, Etanoiden ollessa kokonaisuutena muutaman singepisteen edellä.

kellonaika: Tosi. Etenkin Dovella on hyvin tasainen nelikko, mutta ongelmana on ehkä se, että kukaan ei nouse selvästi esille parhaimpana pelaajana. Kenellä heistä on avaimet ratkaisijan rooliin? Etanoillakin on melko tasainen nelikko, mutta Boxer erottuu kuitenkin joukosta ja paineet kasautuvatkin pitkälti hänen päälleen.


Väite 6: Etanat vahvistuivat mcboxerjr:n lisäyksen myötä merkittävästi ja jopa mestaruus on mahdollinen. Joukkueen alempi kaksikko on selvästi liigan kovatasoisin.

lemonlight: en tiedä merkittävästä vahvistumisesta. Jälkimmäisen väitteen allekirjoitan.

Viherjaakko23: Eli ketkä Hymyilee leveästi? ''selvästi liigan kovatasoisin'' on aika paksua tekstiä puhuttaessa yhden pelaajan lisäyksestä ilman ainuttakaan ottelua. Motivaation menettänyt mcboxerj ei Etanoita pelasta.

Futis Poju: Tosi

juupeli k: Tosi

justus pirpana: Pitää osittain paikkansa, ei tosin ole ainakaan selvästi kovatasoisin, jos ylipäänsä on ollenkaan

pallosalama: Pidän tätä hyvin mahdollisena, ainakin jos boxer pelaa samaan malliin kuin ennen taukoaan. Alempien kaksikoiden voimatasapainoista en osaa sanoa.

ifreetti: Paperilla Etanoilla on vahva joukkue ja alempi kaksikko on liigan paras, mutta kausi tulee jälleen kerran päättymään FLOPPIIN

kellonaika: Tosi / epätosi. Etanat vahvistuivat selvästi Boxerin lisäämisen myötä. Ongelmaksi nousee kuitenkin se, että välierässä vastaan asettuu Tónks, mikäli he eivät voita runkosarjan viimeistä peliään vähintään 4-1. Boxerin lisäyksen myötä Etanat nostivat itsensä liigan kakkospaikalle.


Väite 7: Doven on pelattava upporikasta ja rutiköyhää käyttäen salmia. Muiden pudotuspelijoukkueiden on sen sijaan viisaampaa lentää neljällä bristolilla.

lemonlight: En halua ottaa kantaa. Joka klaanissa on varmaan hyvä salmittaja ja salmin toimiessa, sillä saadaan merkittävää hyötyä.

Viherjaakko23: Uusien pelaajien myötä salmin käyttö on ollut osana lähes jokaista ympärysvaltaerää. Hyväksi koettua taktiikka lienee turha muuttaa, kun siihen ehti jo totuttautua Duddersin aikaan. Apeliz on vähintäänkin pelin top5 salmittajia, joten en nää estettä miksi (salainen)ase jätettäisiin käyttämättä.

Futis Poju: En kommentoi

juupeli k: Epätosi

justus pirpana: Hmm ehkäpä näin, sillä Dove jää ainakin minun papereissa juuri mitalien ulkopuolelle.

pallosalama: En näe syytä miksi Doven kannattaisi pelata salmia sen enempää kuin minkään muunkaan joukkueen, heillä kuitenkin kaikki ovat osaavia rissepelaajia.

ifreetti: Dove pystyy hyvin pelaamaan neljällä bristolilla siinä missä muutkin joukkueet, mutta salmsonilla lentäminen ole nykymuotoisessa liigassa lainkaan kannattamatonta mikäli joukkueelta löytyy osaava lentäjä ruoriin.

kellonaika: Epätosi. Toki he voivat sitä yrittää, mutta tuskinpa sillä pitkälle pötkitään.


Väite 8: Doven finaalipaikka tai edes mitalisija olisi yllätys. Joukkue lähtee selvänä altavastaajana pudotuspeleihin ja jo erävoittojen saalistaminen voi olla hankalaa.

lemonlight: Lievänä altavastaavana, mutta erävoittoja tulee varmasti Etanaa ja F.L2:ta  vastaan.

Viherjaakko23: Hyvä, että Dovea jälleen kerran aliarvioidaan. Onpahan taas näytettävää epäilijöille pudotuspeleissä.

Futis Poju: Epätosi

juupeli k: Epätosi

justus pirpana: Kyllä ne erävoittoja napsivat, mutta finaali jää kyllä haaveeksi.

pallosalama: Dovella on vahva kolmikko eikä Färkään ole olennaisesti jäljessä, en pitäisi voittoa Etanaa vastaan mahdottomuutena joskin kovaa peliä se vaatisi. Altavastaaja voi yllättää!

ifreetti: Dove on välttänyt suurimman esteen välierissä ja saakin vastaansa joko fllän tai Etanan. Joukkue on osoittanut kaudella pystyvänsä todella haastamaan kummankin joukkueen voittaen runkosarjassa Etanat ja ottaen fllältä 2 erää. Finaalipaikka olisi yllätys, mutta mitalisija ei lainkaan mahdoton ajatus.

kellonaika: Tosi / epätosi. Dovella on ihan hyvät mahdollisuudet päästä loppuotteluunkin asti etenkin nyt, kun Tónks ei ole tulossa vastaan välierässä. Olettaisin ainakin heidän rahkeensa riittävän kahteen erävoittoon välierässä, mutta kykenevätkö he löytämään vielä sen viimeisen silauksen, jotta pääsisivät loppuotteluun?


Väite 9: Loppuottelu ei tule päättymään lukemiin 3-0. Se tulee lisäksi olemaan tiukempi kuin viime kauden Tónks-Sieni -finaali.

lemonlight: Ei varmaankaan pääty 3-0 ja tonksin vastustajasta riippuu onko tiukempi kuin viime kaudella.

Viherjaakko23: Näin uskoisin itsekin. Finaali on kuitenkin vain yksi ottelu, joten pannukakun mahdollisuus on olemassa. Varsinkin jos ja kun Tonks pääsee aloittamaan keskusvalloilla.

Futis Poju: Tosi

juupeli k: Tosi

justus pirpana: Tämä pitää paikkansa, jos vaan finaalissa pelaavat parhaat sinne päässeistä tiimeistä

pallosalama: Toivon todella niin tapahtuvan, olin sitten itse finaalissa pelaamassa tahi en. Yksipuoliset finaalit ovat hyvin tylsää pelattavaa ja katsottavaa.

ifreetti: Ottelu tulee päättymään 3-0, vaikka siitä tulee todennäköisesti tasaisempi kuin viime finaalista. Viime finaalin erävoitto oli lähinnä kosmetiikkaa pelin ollessa jo melko pahasti ratkennut ensimmäisen erän murskauksen jälkeen.

kellonaika: Epätosi. Loppuottelu tulee olemaan edelliskauden finaalia helpompi ja päättyy lukemiin 3-0.


Väite 10: Neljä hopeamitalia voittanut pallosalama jää jälleen kerran nuolemaan näppejään. Hänen kohtalonaan on taas olla finaalin häviävän osapuolen edustaja.

lemonlight: Katsotaan ensin ovatko he finaalissa. Mikäli ovat, niin pelistä tulee tasainen

Viherjaakko23: RIP PALLO. Ihmeitä pitäisi tapahtua, jotta hopeapallo saisi maistaa sitä kirkkainta mitalia. Vain voittajat muistetaan vai miten se meni...

Futis Poju: Epätosi

juupeli k: Epätosi. Salama pelaa pronssista tällä kaudella

justus pirpana: höpöhöpö, pallosta tulee juhlakauden suurin voittaja jos vaan pää kestää

pallosalama: Täytyykö tätä edes kysyä? Luonnonlakihan tämä on jo

ifreetti: pallosalamaa ei ole luotu voittajaksi. Tie vie todennäköisesti välieristä finaaliin, jossa noutaja tulee kolmessa erässä Tónksia vastaan.

kellonaika: Tosi. Ei ole kuitenkaan edes varmaa, pääseekö kyseinen henkilö + F.L2 edes finaalipeleihin asti.
« Viimeksi muokattu: 15.05.16 - klo:14:55 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #234 : 15.05.16 - klo:14:22 »

Pelaajaesittelyt
Mestaruudesta taistelee liuta huippuyksilöitä. Ketkä kuitenkin vetävät pisimmän korren? Miltä suunnalta joukkueiden iskukyky syntyy? Tähän saat vastauksen alta.

Kahdeksan edellisessä kohdassa väitteisiin kantaa ottanutta huippupelaajaa on arvioinut kilpakumppaniensa tason. Yksilöt ovat antaneet numeraalisen arvosanan (50-99) muiden joukkueiden pelaajille, mutta eivät omilleen. Koska vastaajia on kahdeksan ja jokaisesta joukkueesta on kaksi henkilöä, on kullekin henkilölle annettu kuusi arvosanaa. Lopullinen arvo on tehty karsimalla korkein ja matalin numero pois, laskien keskiarvon neljästä jäljellä jäävästä. Mikäli lopputulos on ollut kahden arvon välissä, on se pyöristetty ylöspäin.

TM valikoi itse jokaisen joukkueen kohdalta neljä henkilöä arvosteltavaksi. Valinnat kohdistettiin klaanien pelillisesti tärkeimpiin pilotteihin.


Dove

Apeliz: 88
Annetut arvot: 91-88-88-87-87-86

Fär: 83
Annetut arvot: 85-85-84-84-79-75

lemonlight: 86
Annetut arvot: 87-87-86-85-85-85

Viherjaakko23: 88
Annetut arvot: 90-89-88-87-86-85

TM:n kommentti: Apelizin ja Viherjaakko23:n kilpaileminen ykköstykin viitasta ei ole yllätys. Apelizin kohdalla arvo on juuri oikea, mutta Viherjaakko23:n vastaavassa on kenties pari pistettä liikaa. Hänen ailahtelevaisuutensa takia myös lemonlight ajaa hiukan ohitse, mutta kummallekin kuuluisi kokonaisuus 86. Färin arvosta voisi myös ottaa ainakin yhden pois.


Etana

Gents8: 85
Annetut arvot: 87-86-86-84-83-80

juupeli k: 87
Annetut arvot: 88-88-87-87-85-82

Futis poju: 87
Annetut arvot: 88-87-87-87-87-85

mcboxerjr: 89
Annetut arvot: 91-91-90-87-84

TM:n kommentti: Etanoiden pelaajat ovat selvästi vaikeimpia arvioitavia. Ongelmia tuottaa erityisesti kolmikon Futis Poju, juupeli k ja Gents8 järjesteleminen. Koko trion kokonaisuus tulisi olla välillä 86-88, joten Gents8:n saama arvo on liian pieni. Suurin ongelma on kuitenkin mcboxerjr:n saama kokonaisuus, jossa on ilmeisesti otettu huomioon viimeaikainen inaktiivisuus voimakkaasti. Tasollisesti hän on vähintään 91, mieluiten 92.


F.L2

justus pirpana: 87
Annetut arvot: 87-87-87-87-86-81

myway: 79
Annetut arvot: 81-81-80-79-77-75

pallosalama: 89
Annetut arvot: 93-90-88-88-88-87

Rammi96: 80
Annetut arvot: 81-81-81-79-78-76

TM:n kommentti: Annetut arvot ovat hyvin lähellä todellisuutta. Tarkempaa puintia kirjoittaja ei asemastaan johtuen viitsi tehdä.


Tónks

ifreetti: 94
Annetut arvot: 95-95-95-94-93-92

kellonaika: 92
Annetut arvot: 93-93-92-92-91-91

HUUHAATONTTU: 86
Annetut arvot:87-87-86-86-84-84

Jazazka: 82
Annetut arvot: 84-84-83-82-80-77

TM:n kommentti: Jokainen vastaaja antoi (aiheesta) ifreetille kaikista korkeimmat pisteet. Oikea arvo riippuu myös hieman asteikon tulkitsemisesta, mutta kenties 95 olisi sopivin. Kellonajan oleminen kaksi pistettä jäljessä on oikea tulkinta, mutta oikea taso olisi 93. Puolestaan HUUHAATONTUn hyvät otteet on selvästi huomattu, mutta kenties 85 olisi parempi arvo. Jazazkalta taasen olisi hyvä ottaa muutama piste pois.


--------------

Allekirjoitatko TM:n näkemykset vai näetkö niissä puutteita? Ovatko tähtipelureiden mielipiteet totuudenmukaisia? Keskustelua voidaan jatkaan täällä.

Jännittävää loppukautta odotellessa!

Loppukauden ennakon laadinnassa hyödynnettiin käyttäjän JussePal aukotonta kielikorvaa. Olkaamme kiitollisuuden velkaa hänelle. Kiittäkäämme myös kaikkia mielenkiintoisia näkemyksiä tarjonneita tähtipelureita.
« Viimeksi muokattu: 15.05.16 - klo:14:56 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Teng's Magazine
« Vastaus #235 : 18.05.16 - klo:18:26 »

F.L2 kärsi runkosarjan viimeisellä kierroksella selvähkön 4-1 -tappion Etanoita vastaan. Mitä mietteitä ottelu herättää teissä? Mitä siinä tapahtui?
Tulosta katsottaessa saattaa tosiaan herätä mielikuva, että ottelu olisi ollut katastrofaalinen meille. Niin saattoi olla Tónks-ottelun kohdalla, mutta nähdäkseni nyt se ei ollut tilanteen laita. Toki emme saaneet kaikkea, mitä lähdimme hakemaan, mutta matsissa oli myös hyvät puolensa.

Ensinnäkin täytyy muistaa, että kyse oli runkosarjamatsista. Runkosarjassa onnistumista ei aina mitata pelkästään pelillisen annin perusteella, toisin kuin pudotuspeleissä. Ottelu voi olla onnistunut, vaikka häviäisi samaa tasoa olevalle jengille. Näen jopa jatkuvan erinomaisen pelillisen suorittamisen huonona asiana. Useasti on nimittäin siten, että epäonnistumisista oppii eniten. Jos esimerkiksi jokin kokeilu on osoittautunut huonoksi, tarjoaa se tärkeää tietoa tulevaa varten. Silloin tiedetään, että siten ei kannata tehdä jatkossa.

Jos vielä tarkennan, mitä äskeisellä tarkalleen ottaen meinaan, teen sen nostamalla esiin juttuja, joita itse hain Etana-pelistä. Olen listannut seikat kuuteen asti, koska olen Arnoldin kova fani. Hänen kultainen kuusikkonsa on myös siltä osin ajankohtainen, että sen avulla aion myös nousta lihasmassassa Extran ohitse. Mennäänpä kuitenkin hormonipesäkkeistä matsin tavoitteisiin..

1: Peliajan antaminen kaikille paikalle saapuville. Emme tiedä, mitä kesä tuo tullessaan tai että mikä on liigan, organisaatiomme ja sen yksilöiden tila. Mielestäni runkosarjan viimeisessä matsissa on annettava jokaiselle mahdollisuus lentelyyn, jos kyse ei ole elämän ja kuoleman kamppailusta. Se on vähintä, mitä he ansaitsevat uhraamansa ajan ja vaivan jälkeen.

2: Kovan matsin saaminen pudotuspelejä varten. Liigamatsit ovat erilaisia ja toiset ovat hyödyllisempiä jatkoa ajatellen kuin toiset. Vireen saaminen hoituu kuitenkin parhaiten pelaamalla tasokkaan ottelun kovaa vastustajaa vastaan. Se jos mikä valmistaa tulevaa varten.

3: Saada selvennettyä, kannattaako meidän pelata neljällä vai viidellä henkilöllä. Olemme ainoa tiimi, jonka saattaa olla järkevää tehdä vaihtoja kesken ottelun. Mikään muu kuin lentely tasokasta vastustajaa vastaan ei kuitenkaan osoita paremmin sitä, onko se todella joukkueen iskukyvyn kannalta parhaaksi vai ei. Tätä meidän tulee samalla joukkueena pohtia.

4: Saada selvennettyä, kuinka laajalta salmia kannattaa käyttää ja kenen toimesta. En pidä salmin käyttöä yleisesti ottaen järkevänä, mutta riittävän tappioaseman tullessa se on paras vaihtoehto. Kysymys kuuluu, milloin se tulee? Toinen kysymys on se, että kannattaako sillä lennellä pallosalaman vai Tengsingen?

5: Saada selvennettyä joukkueemme iskukykyä alboilla. Jos joukkueiden voimasuhteet ja piste-ero ovat tietynlaiset, voi junkerseilla pelaaminen olla paras vaihtoehto. Esimerkki siitä, milloin tuo tulkittiin oikein oli viime kauden finaalin viimeinen erä. Mitä paremmin tiedämme, mihin kykenemme alboilla, sitä paremmat lähtökohdat on ratkaista, kannattaako junkerseilla pelata.

6. Saada vältettyä Tónks välierässä - tai tarkemmin ottaen saada Dove vastaan siihen. Etanoiden ja Tónksin väliltä olisi ollut yhdentekevää, kumpi tulee.

Viiden kohdan osalta tavoite täyttyi melko hyvin auttaen useaa palasta loksahtamaan paikoilleen. Se puuttuva asia, eli kahden pisteen saaminen, jäi kuitenkin saavuttamatta. Se on ehdottomasti pettymys, sitä en kiellä. Se on samalla mestaruussaumojamme heikentävä tekijä syystä, jonka voi päätellä viestini viimeisestä kappaleesta. Toisaalta erävoiton lipsuminen käsistä korvaantuu aika suurelta osin sillä, että nyt nähtiin matsi, jossa CONST ei ainakaan mun katsellessa noussut päin. Sitä en uskaltanut toivoa edes villeimmissä unelmissani. Hyvä CONST!

Jos palataan vielä tulokselliseen puoleen, olisin henkilökohtaisesti ollut tyytyväinen kahteen pisteeseen. Itse asiassa ajattelin ennen matsia, että enempi olisi epätodennäköistä. YV-erien voittamista pidin jokseenkin mahdottomana ja kokonaispisteiden ajattelin karkaavan reilun peluutuksen takia. Kuvittelin, ettei siihen ole voittamista ajatellen varaa Bobollista Etanoita vastaan ja niinhän siinä sitten kävi. Jätkähän teki aivan mitä tahtoi, vaikka edellinen ilta ja yö (ja aamu) oli menny kosteissa merkeissä. Kiva muuten nähdä hänet taas ilmassa.

Palatakseni aiheeseen, täytyy selventää, että vaikka peluutimme kuutta henkilöä Etanoita vastaan, vedimme kolme erää sillä koostumuksella, jolla voisimme hyvin lähteä pudotuspeleihin. Kyseisistä eristä emme puolten eriäväisyydet huomioon ottaen voittaneet ainuttakaan: kaksi päättyi suunnilleen tasapeliin (erät 1 ja 4), kun taas yhdessä vastapuoli otti selvän niskalenkin (erä 3). Oma johtopäätökseni on siten se, että tappion suuruutta voimme lähteä selittelemään peliajan jakamisella, mutta tappiota itsessään emme.

Lopputulema on siis, että Etanat ei ollut selvästi parempi joukkue, mutta parempi se silti oli. Se onnistui olemaan hereillä läpi matsin hyödyntäen nukuksissa olemisemme kolmannessa erässä ja nousten 100 pisteen tappioasemasta 100 pisteen johtoon kahdessa minuutissa. Tuota ei huono jengi tee. Samalla se kuvastaa täydellisesti sitä, missä F.L2:n suurimmat haasteet ovat tällä hetkellä.
« Viimeksi muokattu: 19.05.16 - klo:07:38 kirjoittanut Jusse » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #236 : 19.05.16 - klo:06:56 »

Liigapeleissä on mahdollista käyttää tiimichattia. Kuinka järkevänä näette sen käytön? Koetteko, että on olemassa mitään parempaa tapaa kommunikoida?
Niin, onneksi meillä on tuota violettia tekstiä tuottava tiimichatkomento. Se tuo meille ilmiselvän kommunikaatiotavan. Sen käyttöä on kuitenkin hyvä rajoittaa, ellei nimimerkkisi satu olemaan pallosalama ja haluat jakaa tiedon marjapensaista. Kommunikaation voi hoitaa muutenkin.

Itse en koe, että tiimichatin käyttö pelin tiimellyksessä on kovin tarkoituksenmukaista. Se vie helposti fokusta olennaisesta ja tuo harvoin sen suurempaa lisäarvoa. Tämä ei siltikään tarkoita sitä, että sen käyttämistä tarvitsisi kokonaan lopettaa. Sen lisäksi, että erien välissä voi käydä jotain pieniä juttuja lävitse, on mahdollista laittaa tsemppausviestejä muille. Koen ainakin itse, että hyvin ajoitetut, maltillisesti toteutetut ja jokseenkin järkevästi muotoillut motivaatioviestit ovat hyödyllisiä. Lentsikkapelit ovat kuitenkin sen verran pitkiä, että keskittyminen lipsuu vähän väkisin siitä täydestä 100 %:sta. Tähän kanssapelureiden tsemppaaminen saattaa tuoda osalle jonkinnäköistä helpotusta.

Sen lisäksi, että on olemassa tiimichat, pelin aikana tapahtuu kommunikaatiota muutenkin. Näen, että itse asiassa merkittävin vuorovaikutusmetodi on lentotavalla annettavat signaalit. Se on tapa, jota harrastamme vaihtelevassa määrin, enemmän tai vähemmän tietoisesti. Se on samalla äärettömän tärkeää. Loogisten, tarkoituksenmukaisten ja informatiivisesti oikeiden eleiden antaminen on yksi niistä deltajeista, jotka tekevät eron pelaajien välillä. Se on samalla yksi suurimmista seikoista, missä sä Viherjaakko23 jäät lemonlightille ihan homona.

Esimerkkejä, mitä eleillä tarkoitan, on useita. Yleisimmät taitavat kuitenkin olla lähtöön ja tiimiläisten kohtaamisiin liittyvät jutut. Lähtöjä pohtiessa voimme jakaa eleet kahteen osaan: on olemassa liikkeelle menemiseen ja odotteluun viittaavia signaaleja. Mikäli haluat osoittaa joukkuelaisillesi, että kaikki ovat kasassa ja on aika mennä, ajat luonnollisesti eteenpäin, mahdollisesti jarrutellen tai tehden pieniä käännöksiä. Mikäli puolestaan haluat odottaa vielä muita, tulee sinun pysyä maltillisesti kenttien päällä tai liikkua suurella säteellä, painopisteen ollessa hieman taaempana. Nämä ja lähtöliikkeille tehdyt vastaeleet lienevät kuitenkin jengille aika tuttua kauraa.

Mitä tiimiläisten kohtaamisiin tulee, on mainittava, että myös sen hoitamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkein asia, jota haluan nostaa sillä saralla esiin, on reagointi omille kentille palaavaan tiimiläiseen. Nyrkkisääntö on, että palaava lentäjä tulee alta, ellei joku nouse ihan viimehetkillä tallista (silloin mennään päältä) tai tilanne johtaa pahaan liikkumalinjojen leikkaukseen. Mikäli käsillä on kuitenkin sellainen tilanne, että joku jahtaa kentälle palaavaa konetta, on tämä useasti pakotettu ajamaan ylös. Jos hän tekee siten oltuaan ensin alempana, on se signaali että häntä jahdataan takaa ja toisen on mukautettava ratkaisunsa siihen. Silloin palaavalta tiimiläiseltä ei voida edellyttää muiden huomiointia normaaliin tapaan.

Asia mihin pyrin siis on se, että lentäjien asema vaihtelee. Välillä toisen on tärkeämpää antaa signaaleja kuin toisen. Välillä toisen signaalit ajavat edelle. Esimerkiksi liikkumatilanteissa painotus annetaan enemmän heikommassa asemassa olevalle koneelle. Joskus se saattaa johtaa siihen, että linjan leikkaaminen on oikea ratkaisu. Silläkin on merkitystä, onko liikkumisen pyrkimys ennemmin väistellä vai hyökätä kohti vastustajaa. Ehkä en mene tuohon kuitenkaan enempää, ettei merkkimittari tule täyteen..

Vielä "viimeinen" juttu, jonka haluan nostaa esiin, on muiden koneiden ohjaaminen lähtötilanteissa. Jos olet yläpeluri, voit antaa viestin "mennäänpä alemmas", laskemalla lentokorkeuttasi maltillisesti ja siirtämällä tiimiläistä siten alaspäin. Jos tuo on toteutettu johdonmukaisesti ja tiimikaveri ei ole täysi uuno, pysyy hän alhaalla vaikka nousisitkin myöhemmin hiukan ylös. Sama pätee myös alapelureihin - yllä olevia voi ohjailla. Kyseistä menettelyä voi noudattaa myös rintamien väleihin. Jarrujen käytön avulla tai niiden käyttämättömyydellä voit osoittaa, tuleeko nelikon olla kuin ruotsalaisessa saunassa vai ei.

Ihan kaikkea haluamaani en saanut puettua sanoiksi, mutta toivon, että löysitte punaisen langan. Toivon myös, ettei kellään muulla teistä kuin Adjulla ole kokemusta oikean ruotsalaisen saunan tunnelmasta.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #237 : 22.05.16 - klo:04:09 »

 [Etana] mcboxerjr

1. Olette palanneen Munkkiliigaan. Oletteko tulleet jäädäksenne? Mikä ylipäätään mahdollisti paluun?
Jos taso pysyy tarpeeksi korkealla ja mielenkiintoisia pelejä riittää, niin kyllä meikä jää pelaamaan liigaa. Lähinnä lopetin pelaamisen intin takia, mutta nyt kun intti keskeytyi terveydellisistä syistä, on taas aikaa pelailla. Meikä on takasin.

2. Siirryitte teiniporukka Etanoiden riveihin. Miksi näin? Onko tämä keino saada itsenne näyttämään kypsemmältä kuin todellisuudessa olette?
Tuli hätähuuto etanoilta ja aattelin tulla voittaa mestaruuden, tuottaen F.L -nimiselle joukkueelle häviön. Varokaa vaan.

3. Ihminen on monen mielestä kauneimmillaan ilman rihman kiertämää. Listaa tällä hetkellä liigaklaanissa olevat yksilöt, jotka olette nähnyt ilkosillaan. Kuka vei voiton? Kenet haluaisitte listan jatkoksi?
Valitettavasti olen nähnyt kaksi henkilöä ilman mitään. Toinen niistä on sellainen käyttäjä kuin Tengsinge. Ehkä olette kuulleetkin jo hänestä. Lupaan käsi raamatulla, että välillämme saunassa ei tapahtunut mitään muuta kuin oluen siemailua ja saunomista. Toisen henkilön voitte itse arvata. Molemmat oli kyllä aika hyviä näkyjä, mutta jos arvostelemaan on pakkoa ryhtyä, vie tämä mysteerihenkilö voiton. Ette tiedäkkään kuka hän on.

4. Kotikonnuillanne vaikuttaa myös eräs suurista lihaksistaan tunnettu henkilö. Mitä terveisiä tahtoisitte lähettää Extran suuntaan?
Sellaset terkut Extralle, että sen kerrostalo on tosi kaunis, varmaan vähän liianki kaunis kun et koskaan poistu sieltä. Hyvin sulla menee.

5. Saitte kanssapelureiltanne arvosanan 89. Miksi luulette jengin olevan niin pihalla? Näettekö itsellänne sauman ottaa lentsikan toisiksi parhaan lentäjän valtikan kellonajalta itsellenne?
Siis, olin aika pöyristyny kun näin tuon tuloksen.. Jengi on kyl oikeesti ihan kujalla, koska nähtiinhän se vastikään, kuinka mestarin otteet on yhä tallella. Kyllä kellonaikakin jää taakse, vaikka mestari hänkin on. Terkkuja vaan sinnekkin.

6. Kuulutte siihen harvalukuiseen joukkoon, joka on nähnyt pallosalaman omilla silmillään. Kuvaile sitä miten näitte. Uskotteko, että hän on näin kesän tullen rantojen halutuin alfauros?
Tämä on todella hieno stoori. Olin assyillä serkkuni kanssa ja istuimme katsomossa, rupatellen niitä näitä. Yhtäkkiä kuulen puheen äänen kaiken melun keskeltä, joka tarttui korvaani kertaheitolla. Se oli pallosalaman ääni. Näin uljaan uroksen kävelevän noin metrin päästä minua stetsoni päässä, adidakset jalassa, kääretorttu ja ISO coca-cola pullo käsissään. Uros meni kaverinsa (poikaystävänsä) kanssa katsomon takaosaan, samaan aikaan kun minä jatkoin pallosalaman seuraamista haukankatseellani. Olin shokissa, sillä tämä oli täysin sattumaa. Se oli yksi elämäni hienoimpia hetkiä. Toivon todella, että pääsen vielä vaihtamaan tämän uroksen kanssa sanasen jokin kaunis päivä. Juteltavaa varmasti riittää.

7. Vaikutitte MunQissa useamman kauden ajan, ehtien tutustumaan muun muassa IneartheDin ja Adjun sielumaisemaan. Mitä ajattelette heistä? Kuvaile Adjua johtajana.
Molemmat on mahtavia pelureita, jotka pelaavat suoraviivaisesti ja hyvin tiimin kanssa yhteen. IneartheDin toivon vielä palaavan, jotta pääsisin vielä pelaaman yhdessä - kenties juuri MunQissa. Adjua parempaa johtajaa taas ei ole. Häneltä ei ironnut turhia taktiikoita tai mitään paskapuhetta, vaan pelkästään kunnon peliä. Olen otettu, että pääsin pelaamaan MunQissa muutamia kausia ja laadukkaita matseja. Kiitos jätkät.

8. Jos tiedossa olisi lauantai-ilta Turussa, ketkä viisi liigalaista ottaisitte seurauksenne? Mitä ohjelmaan kuuluisi? Mitä illan aikana tapahtuisi?
Tää on paha. Olen viettänyt jo iltaa liigalaisten kanssa, joten porukan valitseminen olisi helppoa, jos valitsin tuttuja ja turvallisia henkilöitä. Tällä kertaa taidan kuitenkin päätyä kunnon äijäporukkaan, ketä on valmiita saunomaan ja keskustelemaan yömyöhään mistä sattuu. Valitsen samalla mukaan monia sellaisia henkilöitä, joita en ole ikinä tavannut. Valitut henkilöt ovat Tengsinge, Latesofi, Adju, Pehmo - ja jotta Tengsingekin voisi pitää hauskaa niin viimeinen henkilö on Extra. Siinä olis ainakin mielekiintoinen poppoo ja hauskanpitoa riittäisi.

9. Liigalaisten keskuudessa tunnut nauttivan moitteetonta mainetta. Oletteko niin kova mielistelijä, että kaikki pitävät teitä vai oletteko yksinkertaisesti helkkarin hyvä tyyppi?
En kyllä osaa sanoa yhtään. Monet meikäläisen tuntee ja oon kyl ollu mukana aika kauan Munkkiliigassa, osallistuen muutenkin kaikenlaiseen toimintaan. Ehkä loppupeleissä salaisuus on vaan se, että oon jotenkin luonu hyviä suhteita ja löytäny muutamia erittäin hyviä tyyppejä, joita tosiaan tullu tavattua kasvotusten. Ei siinä sen kummoisempaa.

10. Liigayhteisössämme on paraikaa kesken Wordszs-turnaus. Valkaise meille amatööreille, että kuinka suuri merkitys sattumalla on? Keiden kesken oikea taisto turnausvoitosta tullaan näkemään?
Kyllähän tossa pelissä tuurilla on aika paljon merkitystä - varsinkin jos pelataan vain yksi ottelu. Toki taidollakin väliä ja ennen kaikkea sillä, kuinka paljon peliä on pelannut. Mutta vaikka toinen pelaaja olisikin parempi, voi heikompi pelaaja helposti voittaa, kunhan se saa jokerit, F,G ja B. Siitä huolimatta sanon et taidolla ja pelitunneilla on enemmän merkitystä kuin tuurilla. Veikkaukseni on et taisto finaalissa tullaan näkemään minun ja latesofin välillä. Tällä kertaa jänkäkään ei ole pilaamassa voittoani, joten luottavaisin mielin lähdetään!

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.05.16 - klo:11:10 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #238 : 22.05.16 - klo:12:14 »

Totesitte muutaman viikko takaperin, että F.L2 on pelaajiltaan liigan kovin joukkue pallosalaman siirron myötä. Miksei se näy tuloksissa? Sanotteko myös saunaillan jälkeen olleesi numero ykkönen, vaikka todellisuudessa seisotte lähimpänä pisuaaria, kun on ollut aika tyhjentää juotua karpalomehua?
Totesin tosiaan Helsingin Sanomissa meidän olevan pallon lisäyksen myötä paperilla numero ykkönen. Lisäksi olen sanonut, että lentsikassa yksilöiltään parempi joukkue voittaa lähes aina. Lausunnoistani on varmaan välillä hankala tulkita milloin olen tosissani ja milloin en, mutta nyt olin. Sen myöntäminen asettaa allekirjoittaneen hiukan kiusalliseen valoon, mutta toivotaan, ettei lehdistö aloita ajojahtia. Yritän mediahallinnan ABC:n mukaisesti lyödä bensaa liekkeihin, palaamalla aiheeseen ja selittelemällä. Joudun ensin ottamaan loikan takaisin ja menemään viime kauteen.

Viime kaudella matsiemme tulokset vaihtelivat tosiaan hirvittävästi - olimme kuin eri joukkue pelistä riippuen. Ottaen huomioon otteluidemme kokoonpanot, matsimme tulokset olivat kuitenkin melko loogisia ja ennustettavia. Henkilökohtaisesti voin sanoa yllättyneeni vain kaksi kertaa kauden aikana. Toinen kerroista oli kauden viimeinen ottelumme, B-finaali TyQiä vastaan, jossa puolustuksemme oli käsittämättömän surkealla tolalla. Toinen kerta kun ihmettelin näkemääni oli se, kun kykenimme pistämään toisella pelikierroksella niin hyvin kampoihin Tónksille. Kuvittelin, että sillä kokoonpanolla rajamme kulkee yhden erän voittamisessa, mutta yllättäen voitimme kaksi, eikä voittokaan olisi ollut täysi mahdottomuus. Jäi tunne, että eikö ne tosiaan parempaan kykene. Jäi tunne, että Hedgen kanssa emme olisi mitenkään voinut töpeksiä tuota.

Kauden edetessä alkoi näyttää yhä enemmän siltä, että välierävastukseksemme valikoituu Tónks. Kyseiseen kuolemanpeliin meidän piti lähteä nelikolla minä, Hedge, myway ja Rammi. Ajattelin mielessäni havaintojeni pohjalta, että tuo on varma 3-2 ottelu, joka päättyy alle 100p erolla suuntaan tai toiseen. Saadessamme monivuotisen takarintaman taitajan lentelemään, meillä oli parempi kokoonpano kuin edellisessä kohtaamisessa. Oli suuri mahdollisuus, että nimenomaan se riittäisi viemään meidät finaaliin. Noh, köpelöstihän siinä sitten kävi..

Seuraavan kosketukseni Tónksiin olikin MVP:n kanssa pelattu kamppailu heitä vastaan. Nähtyäni millaisella periaatteella liigalaiset äänestävät, tiesin että he tulevat vihdoin häviämään. Sinne pyrittiin lähdettämään voittamaan lähtevä joukkue, tinkien joissain tapauksissa (Etanoiden kohdalla) jopa siitä, että kuka sinne olisi eniten ansainnut mennä. Lopulta matsi osoittautui tasaiseksi, mutta MVP-joukkue veti pitemmän korren lukemin 4-1. Tónks ei kenties hoitanut peluutusta siten, kuten he olisivat tehneet jos kyse olisi ollut Munkkiliigan finaalista, mutta se ei ollut ottelun voittajan ratkaiseva tekijä. Jättiläinen oli kaadettu viiden sellaisen henkilön voimin, jotka eivät koskaan aiemmin olleet pelanneet tiiminä yhdessä.

Olennaista kokonaisuutta ajatellen oli myös Tónksin finaalivastus, Sieni. Seurasin Sienen edesottamuksia tiiviisti ja vakuutuin äkkiä sen pelaajista, roolituksesta ja tavoitteellisuudesta. Nähdäkseni se teki kuitenkin yhden suuren virheen: pallosalaman sijoittaminen eteen ja Exe-lerin taakse. Itse koin tilanteen siten, että pallosalama meni hiukan hukkaan etualapelaajana ja Exe-ler ei ollut ominaisuuksiltaan kärkiklaanin takarintamalaiseksi sopiva. Hänen esittämänsä epäonnistuneet käännökset vastustajan eturintaman perään ja asteen puutteellinen jarrujen käyttö, teki takapaikasta hänelle väärän. Yksinkertaisesti hänen pelityylinsä kohtaamisten alku- ja loppuvaiheissa tuotti ongelmia. Hänen henkilökohtaiset pisteensä olivat samalla useasti todellista arvoa korkeammalla.

Sitten oli kauteen lähtevä F.L2. Olimme Hedgehogia köyhempi, eli menetimme luontaisimman vaihtoehtomme taka-ala paikalle. Menetimme henkilön, jonka myötä joidenkin vastustajien eturintaman toteuttama tapa tuplata mut, ei ollut kannattava vaihtoehto. Mikäli hänelle pedattiin paikkoja tai vastustaja keskitty ampumaan pelkästään meikäläistä, käytti hän surutta saumat hyödykseen. Sinällään myös paikkaa paljolti toteuttaneen mywayn otteet olivat siinä ihan mallikkaita, mutta näin hänessä joiltakin osin vähän Exe-lerimäisiä piirteitä. Vastustajan kovatessa kuvasta katoamisen riski oli liian suuri, pääosin liiallisten rintamien murtamien takia. Tavallaan voisi siis sanoa, että sille paikalle henkilön saaminen vahvistaisi meitä kaikista eniten.

Noh, sitten oli halukkuutensa ilmassut pallosalama. Näin hänen sopivan jengiimme täydellisesti. Meillä oli tarjota hänelle paikka, jossa hänen pitäisi päästä toteuttamaan itseään. Meillä oli tarjota hänelle pari tiimiläistä, joiden kanssa hän oli tehnyt murskaavaa jälkeä kuuluisissa pienpeleissämme. Meillä oli tarjota luottoa sille, että hän pelin kärkeen kuuluvana henkilönä tekisi tuhojaan siinä. Yhtälö kuulosti pelillisesti ajateltuna vähän liiankin hyvältä. Sen ei pitänyt nostaa meitä ainoastaan Tónksin rinnalle - sen piti nostaa meidät ohitse.

Olettamukseni perustui siis ennen kaikkea kahteen asiaan:

1) Tónks ei ole vanhojen aikojen jättien tasoinen klaani. Sillä on vanhan F.L:n, Kaljan ja MunQin tasoinen ylempi kaksikko, mutta alemman kaksikon osalta se jää valovuoden. Joukkueen kokonaistaso on siis suunnilleen 88.

2) Pallosalama sopii roolituksensa puolesta meille täydellisesti, tuoden juuri sitä jengiimme, jota kaikista kipeimmin tarvitsemme. Lisäksi hän eliittipelaajana on pelkästään jo yksilötaidollaan hyödyksi.

Vein ajatteluani eteenpäin, jakamalla tiimit kahteen taistelutantereeseen. Ensimmäinen oli tämän pariturnauksen trillerimäisessä finaalissa kohdanneet justus pirpana & pallosalama ja HUUHAATONTTU & kellonaika. Siinä jälkimmäisenä mainitut vetivät 23 pisteen verran pitemmän korren, mutta ajattelin, että oikein roolitettuna saamme kurottua kyseisen marginaalin umpeen. Puolestaan ajatusjuokseni toisessa kahakassa minä & Rammi & myway vs Jazazka & ifreetti näin edun olevan meillä.

Miksi homma ei kuitenkaan näytä menneen siten miten kuvittelin on mulle pienoinen mysteeri. Miten ihmeessä voi olla, että saimme kovempia tuloksia CONSTin kuin pallon kanssa? Osittain kyse on toki siitä, että vaikka Tónksin kokoonpano on pysynyt muuttumattomana, on se silti ottanut askeleen eteenpäin. Arvostukseni joukkuetta ja varsinkin sen alempaa kaksikkoa kohtaan on noussut. Näin jälkeenpäin ajateltuna näen kehityksen ajoituksen kohdentuneen riittävän paljon aikaan ennen viime kauden välierää, jotta mielipiteeni siitä, miten tiukka viime kauden välierä F.L2-Tónks olisi ollut, on muuttunut. Olisihan se heille 4-1 mennyt.

Siitäkään huolimatta Tónksin vahvistuminen ei kuitenkaan selitä kaikkea. Sen taso on tällä hetkellä 89, johon uskoin meidän pallon tulon myötä yltävän. Nyt näyttää siltä, että pelillisesti hän ei ole sopeutunut joukkueeseemme parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tällä hetkellä esittämämme taso on 87, joka on paljon jäljessä siitä, missä näin meidän tässä kohtaa kautta olevan. Myönnän nykyisten tietojen valossa tehneeni räikeän virhearvion ja annan täyden tunnustuksen kysymyksen asettelulle. Se ei silti poista sitä tosiseikkaa, että illan otteluun lähdetään vain ja ainoastaan voitto mielessä.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.05.16 - klo:14:16 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #239 : 22.05.16 - klo:14:01 »

Tónks on hallinnut viime kausina liigakenttiä lähes miten on tahtonut. Kuinka kovana joukkueena pidätte sitä loppupeleissä?
Kuten edellisessä kohdassa totesin, arvostukseni tiimiä kohtaan on ollut nousemaan päin. Koitan ottaa pari uutta näkökulmaa, tuodakseni ilmi jotain uusia asioita. Muuten tää menee vähän saman toisteluksi.

Ensimmäinen ajattelutapa, jota haluan harrastaa on se, että vertaan sitä menneiden aikojen huippuklaaneihin: F.L:ään, MunQiin ja Kaljaan. Lienee selvää, ettei se taistelisi voitosta yhdenkään näiden parhaiden aikojensa nelikkojen kanssa, mutta voimme kysyä, että pistäisikö se yhtään hanttiin? Voittaisiko se erän tai kaksi esimerksi F.L:ää vastaan?

Edellisenä mainitun seuran entisinä edustajina on selvää, että ifreetti ja kellonaika ovat tasoltaan kolmen suuren avausnelikkoa. Silti edes he eivät kykene tekemään eroa kärkikaksikossa pelaajiin kuten Avento, Novalog ja ääliö94. HUUHAATONTTU ja Jazazka jäävät puolestaan vaaditusta pelitasosta melko paljon. Sen myötä todellista vertailua ei voida edes tehdä - oletusarvoisesti Tónks ei voittaisi erää F.L:n, MunQin tai Kaljan parasta kokoonpanoa vastaan.

Jos haluamme viedä ajatuksia eteenpäin, voimme vertailla Tónksia seurojen jonkin ajan nelikkoja vastaan. Erityisen kihelmöivä on miettiä heitä suhteessa MunQin nelikkoon Adju, mcboxerjr, IneartherD ja pehmo. Jos jaamme nelikot pareihin, ovat ne InartheD & mcboxerjr vs ifreetti & kellonaika ja Adju & pehmo vs Jazazka & HUUHAATONTTU. Ensimmäisessä taisteluparissa kokonaistaso on Tónksin hyväksi 94-93. Toisessa puolestaan 84-83 MunQille. Joukkueet ovat siis paperilla täysin samaa tasoa (89) ja voittaja voisi olla kumpi tahansa.

Voimme vertailla Tónksia vielä F.L:n toiseksi tasokkaimpaan nelikkoon Hedgehog, FireStrom xx, justus pirpana ja Tengsinge. Salaisen laskutavan päätteeksi F.L:n kokonaisuudeksi tulee 92. Ottaen huomioon Tónksille annetut pisteet, MunQin pärjäämisen F.L:ää vastaan ja allekirjoittaneen hengiltä kuulemat äänet, saamme selville lopputuloksen. Ottelu päättyisi F.L:n hyväksi numeroin 4-1.

Pyrin palaamaan menneiden aikojen liigaklaanien pohtimiseen ens viikolla, mutta nyt siirryn siihen toiseen mainostamaani ajattelutapaan. Mietin Tónksin tasoa suhteessa nykyiseen pelitasoon. Yksi olennainen juttu on se, että kuinka helppo olisi kasata samaa tasoa oleva joukkue? Kuinka moneen vastaavaan nelikkoon voisi yltää?

Ottaen huomioon Tónks-MVP ottelun lopputuleman, saamme helposti kasaan yhden nelikon. Kootessa MVP:lla esiintyneet viisi henkilöä saadaan vähintään samaa tasoa oleva joukkue. Miettiessä onko enempi mahdollista, tulee tietysti miettiä neljää kovinta jäljellä olevaa pilottia. Lopputulema on, että Etanoiden mcboxerjr:n ympärille kasattu "jämänelikko" kykenisi tuohon 89. Kaksi ainakin samaa tasoa olevaa nelikkoa saa tehtyä.

Entäpä vielä, onko enempi mahdollista? Tutkin asiaa ja kirjoitin paperille kolme keskenään nelikkoa. Nelikot ovat sellaisia, jotka kestävät vertailun joukkueen kanssa.

1: juupeli k, mcboxerjr, pallosalama, Viherjaakko23
2: Apeliz, Gents8, Futis Poju, justus pirpana
3: Aristotele77, lemonlight, Tengsinge, Vata56

Pelkästään liigalaisista kolmen vastaavan joukkueen kokoaminen on siis hankalaa, mutta hirveän kauaksi ei jäädä. Mukaan tarvittaisiin melkein liigan ulkopuolelta Hartolan ylpeys, jolloin saadaan jokaiselle nelikolle kokonaistaso 89. Muussa tapauksessa kolmen yhtä hyvän nelikon kasaaminen ei ole mahdollista.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.05.16 - klo:14:06 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Sivuja: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024