Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
06.05.24 - klo:10:40

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 29
1  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 01.04.20 - klo:16:02
Kappas mitä näenkään? Oisko se sitten liigan comeback? (epäilen mut never know)
2  Munkkiliiga / Uutiset / Kun aika meistä jättää : 16.02.18 - klo:20:58
Munkkiliiga on pysynyt pystyssä yli vuosikymmenen ajan ja sellaista ei tapahdu ilman tavanomaista korkeampaa innostusta. Nyt tämä innostus on kuitenkin kadonnut taka-alalle siinä määrin, että koemme aiheelliseksi keskeyttää ilmoittautumisen ja valmistelut uutta kautta varten. Toisin sanoen Munkkiliiga vetäytyy tällä erää määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Siksi on sopivaa muistella, millaisia tuntemuksia liiga on vuosien aikana herättänyt.

Vuodet vierivät kalenterissa eteenpäin hullun lailla, kuten myös sitä kääntävien ihmisten elämä. Koulua, töitä, harrastuksia, vakiintumista, perheen perustamista, mahdottoman tuntuisia haasteita ja mitä kaikkea muuta. Reilu 12 vuotta sitten tapahtui ihme, kun osa samoja arjen haasteita kohtaavia henkilöistä löysi pelin nimeltä lentokonepeli. Joukossa oli niin ikänsä, asuinpaikkansa, kuin luonteensa puolesta monenlaisia ihmisiä. Oli heitä, jotka joutuivat pelatessaan katsomaan olkansa yli pelätessään vanhempien yllättävän, samaten kuin jälkikasvua jo omasta takaa omaavia. Yhteisenä nimittäjänä oli kuitenkin halu käyttää vapaa-aikaansa sotapelin ja sen ympärille rakentuneen liigan parissa.

Kuten osa keskuudessamme olevista konkareista muistaa, vielä liigan ensimmäisinä vuosina 2006-2009 liigatoiminta oli säännöllisen epäsäännöllistä. Liigataistoja järjestettiin suurimman osan ajasta vain pari kuukaudessa ja niihin harvoihin oli ajoittain ongelmia saada pelaajia saapumaan. Vasta kun pelaajat innostuivat uudemman kerran lentelystä hetkenä, jona se vaikutti kaikista epätodennäköisemmiltä, valkeni mitä kaikkea tulevaisuus voisi tuoda tullessaan. Seuraavien taukoa seuranneiden vuosien aikana villeimmätkin unelmat ylittyivät ja liiga tavoitti ennen näkemättömän määrän ihmisiä. Parhaimmillaan vuosien 2011 ja 2014 välisenä aikana joukossa oli peräti 13 klaania ja noin 80 aktiivista pelaajaa ja käytiin kuuden ottelun liigakierroksia. Herkkua saatiin tuolloin nauttia yhteensä 11. kauden ajan ennen kuin toiminnalle tuli hetkellinen päätös.

Vuoden mittainen levähdystauko oli tarpeeksi ja loppuvuodesta 2015 Munkkiliiga saatiin jälleen kerran jaloilleen. Tuoreimman tulemisen aikana osanottajia ei ollut lähellekään yhtä paljon kuin aiemman huipun aikana, mutta monessa mielessä asiat olivat kuitenkin jopa paremmin kuin silloin. Tällä kertaa huomioi kiinnittyi nimittäin entistä enemmän itse pelaamiseen, yhteisö oli tiivistynyt, pelaajien luotettavuus oli korkeampi ja pelillisesti päästiin todistamaan useita huipputaistoja. Omalla tavallaan voisi siis väittää todellisen kulta-ajan koittaneen vasta vuosikymmen pelin julkaisemisen jälkeen. Jo pelkästään se, että moisen väitteen voi esittää uskottavasti, kertoo ettei liigatoiminnassa ollut kyse vain väkinnäisestä pyrkimyksestä pysyä pystyssä nostalgian nimissä.

Vaikka liigan tuorein tuleminen on pessimistisestäkin näkökulmasta ollut onnistunut ja saimme kokea tukun ikimuistoisia kausia, ei voi kieltää, etteikö jatkuvasti aleneva pelaajamäärä olisi asettanut omat haasteensa. Toisaalta toimintaa on kaudesta toiseen varjostanut epäily, kuinka kauan liigan -- tai ylipäätään koko pelisivuston -- taivalta on enää jäljellä ja toisaalta eri tahoilta on tarvittu yhteisen hyvän ajattelemista. Milloin se on tarkoittanut peliaikataulussa joustoa viime hetkellä, milloin koko ohjelmiston muuttamista lennosta, milloin pelien keskeyttämistä häiriötekijöistä kärsineen takia, milloin elinvoimaisuuden jakamista laajasti ja milloin ties mitä muuta. Kenties juuri nähdyn kaltaiset myönnytykset ovat myös yksi isoimmista tekijöistä selittämään sen, miten liigan elinkaari onnistuttiin venyttämään näin äärimmilleen. Voisi siis summata tilanteen yhteen sanomalla, että ulkoisesti vaikeat ajat ovat tuoneet sisäisesti parhaat puolet esiin.

Edes yhteen hiileen puhaltaminen ei kuitenkaan pelasta loputtomiin, jos pelaajat yksinkertaisesti puuttuvat. Oiva muistutus siitä saatiin taas viime kesän lopun yhteydessä, kun liiga pyrittiin herättelemään lomalta ja se osoittautui hankalaksi urakaksi. Pitkään näytti jopa todennäköiseltä, että liiga oli tullut tiensä päätökseen. Lopulta uusi kausi saatiin kuitenkin aloitettua ja myös sen suuremmitta ongelmitta viimeisteltyä. Varsinkin kun otetaan huomioon miten keskeisiä liigalaisia oli siirtynyt pidennetylle kesälomalle, voidaan syyskauteen olla tyytyväisiä. Munkkiliiga oli jälleen osoittanut harvinaista sinnikkyyttä ja uusiutumiskykyä kyetessään uskottavaan kauteen monen avainpelaajan lähdön jälkeen.

Syyskauden lykkääntymisen myötä uutta kautta ei olisi keretty saamaan päätökseen ennen vuoden vaihdetta. Siksi oli loogista odottaa sen koittamista ja selvittää sitten millainen on yleinen tahtotila. Näin myös toimittiin ja tammikuun koittaessa liigapaneelissa tivailtiin liigalaisten ajatuksia jatkosta. Selvä enemmistö oli äänestyksen perusteella myönteinen ajatukselle uudesta kaudesta, joten ilmoittautuminen käynnistyi hetken päästä virallisesti. Onhan se käytännössä ainoa mittari selvittämään onko todellisuudessa edelletyksiä uuteen kauteen.

Siitä pääsemmekin nykyhetkeen.. Ilmoittautumisen seuranneen reilun kuukauden aikana pöhinä on vaikuttanut olevan poissa ja käytännön toimia on näkynyt harvakseltaan. On ollut aistittavissa, ettei kovin moni ole elätellyt toivoa jatkon suhteen ja se on vuorostaan lamaannuttanut järjestäytymistä. Kyseistä ajatuksenkulkua on helppo ymmärtää, ottaen huomioon, että pelaajien ydinjoukosta on katoamassa lisää henkilöitä, ei ole ollut yksittäistä/yksittäisiä henkilöitä johtamaan hanketta edestä ja harva tuntuu tahtovan saada kauden hinnalla millä hyvänsä. Käytännön tasolla jatko vaatisi ainakin muutamaa lopettamisaikeensa ilmaisseista pyörtämään päätöksensä tai laajaa hyväksyntää neljän joukkueen liigalle. Koska näköpiirissä ei ole kumpaakaan, ovat vaihtoehdot vähissä.

Nykyisissä olosuhteissa liigan vetäytyminen taka-alalle on ilmiselvä ratkaisu. Se on silti haikea sellainen, sillä sunnuntai-iltojen viihdyttäjä on tarjonnut vuosien mittaan lukuisia riemun hetkiä ja toiminut irtiottona kiireiseen arkeen. Sen ansiosta on edes hetkeksi aikaa pystynyt unohtamaan kaiken muun. Suotavaa tietysti olisi, että lasku olisi edes hieman pehmeä ja pelaamisen ei tarvitsi päättyä kokonaan. Niimpä ajoittaiset pientaistot, esimerkiksi kuukauden tai kahden välein, voisivat tulla kyseeseen jollain aikavälillä. Samalla vaikkei liigan palaaminen ole kovin todennäköistä, on syytä pitää sekin vaihtoehto avoimena pelkästään aimpien tapahtumien valossa.

Tahdomme vielä muistuttaa hiljattain käyttöön otetusta Discord kanavasta, joka on suunnattu liigayhteisön jäsenille. Suosittelemme liittymään sinne, jollette ole sitä jo tehneet ja mielitte vaihtaa kuulumisia vanhojen pelitoverien kanssa. Ohjeet liittymisen löytyvät täältä.

Administo toivottaa kaikille liigan toimintaan osallistuneille tai siitä vaikuttuneille onnea mihin sitten ikinä he pyrkivätkään. On ollut ilo päästä kokemaan yhdessä nämä vuodet.
3  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Adminit tiedottavat : 08.01.18 - klo:02:45
Liigapaneelissa on ollut käynnissä kysely, jonka tarkoitus on ollut selvittää liigan tulevaisuutta. Toistaiseksi selvä enemmistö (10/12) äänestäneistä kannattaa uuden kauden järjestämistä. Vaikkei otanta ole kovin suurin, koemme tuloksen nojalla aiheelliseksi avata ilmottautumisen mahdollista uutta kautta varten. Ainakaan tässä vaiheessa sen tarkempia suunnitelmia ei vielä lyödä lukkoon.
4  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30 : 10.11.17 - klo:19:06
peliä nabs
5  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Adminit tiedottavat : 05.11.17 - klo:20:20
Kausi '17(03) on päättynyt. Mestaruuden saavutti Elämön kolu voitettuaan huh mitkä siiderit lukemin 4-1. Onnittelut saavutuksesta ja kiitokset kaikille kauteen osallistuneille. Muistutamme että tulevalle kaudelle ilmoittautuminen on käynnissä. Seuraavan kauden ensimmäiset pelit käydään viimeistään marraskuun viimeisenä sunnuntaina mikäli klaanimäärä sen mahdollistaa.

Liigapaneelissa on käynnissä mielipidekysely koskien tähdistö- ja SP-pelejä. Käykäähän vaikuttamassa.
6  Arkisto / Klaaneja jäsenineen kausittain / Vs: Kokoonpanomuutokset kaudella '17 (03) : 31.10.17 - klo:17:30
Lainaus käyttäjältä: säännöt
Pelaaja saa automaattisesti suorittaa kauden aikana korkeintaan yhden siirron. Sen ylittäviin siirtoihin tarvitaan klaanineuvoston lupa.

Asia on klaanineuvoston käsittelyssä. Päätös tulee torstaina.
7  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Adminit tiedottavat : 30.10.17 - klo:16:00
Seuraavalle kaudelle ilmoittautuminen avataan tässä ja nyt. Kauden aloituksesta tiedotetaan myöhemmin.
8  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30 : 25.10.17 - klo:22:02
lol ok kovis perjantaina pelit
9  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30 : 25.10.17 - klo:17:53
hopi hopi peleille
10  Arkisto / Klaaneja jäsenineen kausittain / Vs: Kokoonpanomuutokset kaudella '17 (03) : 17.10.17 - klo:22:31
Vahvistan pallosalaman nimissä valtakirjan allekirjoitus on vielä tekovaiheessa ja todistajat hukassa mutta kyllä siirto toteutuu tervetuloa pallosalama saat saman tien myös varajohtajan oikeudet ja mestaruusjuhlien juomamestarin kunniatittelin vastaathan ilmoitukseen päivän kuluessa millä tahansa tavalla esim. koko asian kieltämisellä jotta pääsemme sopuun asian tiimoilta. Ilo pelata pitkästä aikaa kanssanne ja olen varma että jokainen tiimiläinen on onnessaa myös farmijoukkoelaiset wäz ja v23 tämän siirron myötä


Toivoisin, että jatkossa ilmoitat selkeämmin nämä muutokset, tulkintani tällä kertaa oli että pallosalama tiimiin ja varajohtajaksi.

Ja muille tiedoksi, tässä aiheessa on nollatoleranssi turhille viesteille, jo selkeyden vuoksi, ja tällaisiksi katsotaan myös rivipelaajien tekemät ilmoitukset, koska heillä ei ole valtuuksia ilmoittaa näitä asioita.
11  Arkisto / Liigatuloksia / 5. kierroksen tulokset : 15.10.17 - klo:19:10
Role - huh 0 - 5

500 - 0
500 - 0
500 - 0
500 - 0

2000 - 0

Rolelta 2 paikalla, huh otti luovutusvoiton

Ctrl-tuuba: 5-0
835-81
736-258
627-141
1122-482
3320-962
Ctrl voitti kokonaispisteet 2358p erolla

Tilastot


Rosa-kolu: 2-3
287-479
452-356
192-361
539-405
1470-1601

Tilastot
12  Arkisto / Vanhat liigapelikeskusaiheet / Munkkiliiga '17 (03) 6. pelikierros 22.10. : 11.10.17 - klo:21:44
Su 22.10.17 19:00 huh-kolu

Su 22.10.17 19:00 tuuba-ROSA

Su 22.10.17 20:00 Ctrl-kolu

- Jos klaanit eivät sovi yhteisellä päätöksellä uutta aikaa viimeistään peliä edeltävänä iltana, niin peli pelataan annettuna aikana.

- Jos toinen klaani viimeistään 2 vuorokautta ennen ultimatea (perjantai-iltana 23:59 mennessä) ilmoittaa, että ultimate ei sovi ja klaanit eivät kykene sopimaan uutta peliaikaa, ottelu voidaan muuttaa 3vs3 muotoon.
13  Arkisto / Vanhat liigapelikeskusaiheet / Munkkiliiga '17 (03) 5. pelikierros 15.10. : 11.10.17 - klo:21:43
Su 15.10.17 19:00 Ctrl-tuuba

Su 15.10.17 19:00 huh-Role

Su 15.09.17 20:00 ROSA-kolu

- Jos klaanit eivät sovi yhteisellä päätöksellä uutta aikaa viimeistään peliä edeltävänä iltana, niin peli pelataan annettuna aikana.

- Jos toinen klaani viimeistään 2 vuorokautta ennen ultimatea (perjantai-iltana 23:59 mennessä) ilmoittaa, että ultimate ei sovi ja klaanit eivät kykene sopimaan uutta peliaikaa, ottelu voidaan muuttaa 3vs3 muotoon.
14  Arkisto / Liigatuloksia / 4. kierroksen tulokset : 08.10.17 - klo:19:10
Role - tuuba 5 - (-3)
500 - 0
500 - 0
500 - 0
500 - 0

2000 - 0

tuubalta ei pelaajia paikalla

Rosa-huh: 3-2
559-232
288-403
406-385
634-789
1887-1809

Tilastot

Rosa-Ctrl: 4-1
387-169
387-316
577-113
467-531
1818-1129

Tilastot
15  Arkisto / Vanhat liigapelikeskusaiheet / Munkkiliiga '17 (03) 4. pelikierros 08.10. : 30.09.17 - klo:20:34
Su 08.10.17 19:00 tuuba-Role

Su 08.10.17 19:00 ROSA-huh

Su 08.10.17 20:00 ROSA-Ctrl

- Jos klaanit eivät sovi yhteisellä päätöksellä uutta aikaa viimeistään peliä edeltävänä iltana, niin peli pelataan annettuna aikana.

- Jos toinen klaani viimeistään 2 vuorokautta ennen ultimatea (perjantai-iltana 23:59 mennessä) ilmoittaa, että ultimate ei sovi ja klaanit eivät kykene sopimaan uutta peliaikaa, ottelu voidaan muuttaa 3vs3 muotoon.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024