Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
09.05.24 - klo:03:29

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Arkisto
| |-+  Liiga-arkisto
| | |-+  Vanhat uutiset
| | | |-+  Mikä muuttuu ja miksi?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Mikä muuttuu ja miksi?  (Luettu 1449 kertaa)
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Mikä muuttuu ja miksi?
« : 15.11.15 - klo:22:03 »

Moni yhtynee näkemykseen siitä, että liigatoiminta meni liigan ollessa suurimmillaan hieman turhan vakavaksi touhuksi. Nyt kun toimintaa ollaan jälleen käynnistämässä uudelleen, katsoimme parhaaksi mukauttaa sitä pienemmän pelaajamäärän tarpeisiin paremmin sopivaksi ja ottaa liigan tavoitteeksi reilu peli ja rennompi asenne. Useista muutoksista on äänestetty väliaikaisessa neuvostossa ja osa harkituista muutoksista on vastustuksen seurauksena myös hylätty.

Ensimmäisenä haluamme mainita, että selkeytimme ja lyhensimme liigan sääntökokoelmaa, johon oli vuosien varrella kertynyt melkoinen pykäläviidakko. Kaikkiin sääntölisäyksiin oli aikanaan toki hyvä peruste, mutta nyt haluamme korostaa terveen järjen käyttöä sääntöpykäliin takertumisen sijaan. Keskeinen osa tätä muutosta on klaanineuvosto, joka korvaa pahamaineisen liigavaltuuston. Neuvostoon tulevat kuulumaan adminit ja aktiivisten liigaklaanien johtajat. Näin saamme kaikkien klaanien äänen tasaisesti kuulumaan päätöksenteossa ja myös toimivan tavan päivittää neuvoston kokoonpanoa kausien vaihtuessa.

Ehkä tärkein muutos on kuitenkin uusittu rangaistusmenettely. Pelaajan rankaisemisesta huolehtii jatkossa klaanijohtaja, liiga ei puutu siihen. Sen sijaan klaanineuvosto voi rangaista klaania, mikäli sen pelaajat syyllistyvät rikkeisiin. Rikkeitä ei enää erikseen mainita säännöissä, vaan ne on korvattu yleisluontoisella kuvauksella.

Muita muutoksia:
- Liiga ottaa käyttöön myös liigapaneelin, johon kuuluvat adminien lisäksi kaikki aktiivisten liigaklaanien jäsenet. Paneelia tullaan käyttämään mm. neuvoa-antaviin äänestyksiin ja äänestyksiä voivat tehdä adminien lisäksi kaikki liigalaiset.
- Liigapelien oletusaika on jatkossa aina sunnuntai-iltaisin joko kello 19:30 tai 20:00. Lopullinen päätös tehdään liigapaneelin äänestyksen jälkeen. Käy siis vaikuttamassa! Klaanit voivat toki halutessaan sopia myös toisen peliajan. Muutoksen taustalla on halu vaikeuttaa tuplailua ja toisaalta yksinkertaistaa sarjaohjelman luomista. Lisäksi oletamme, että klaaneille ja myös liigalaisille on helpompaa, kun pelit ovat lähtökohtaisesti samaan aikaan joka viikko sen sijaan, että aika vaihtelisi useilla tunneilla.
- Tuuraussääntö uudistuu. Klaanien tai lentueiden välinen tuuraus on lähtökohtaisesti kiellettyä. Vastustajan luvalla ja yhteisymmärryksessä tuuraajia saa kuitenkin käyttää tarvittaessa. Tällöin tuuraaja voi olla kuka tahansa, myös sellainen henkilö, jolta foorumitunnus puuttuu. Klaania vahvistavan tuuraajan käyttöä tulee kuitenkin aina välttää. Ainoa poikkeus lupamenettelyyn on 2vs4 -tilanne, jolloin alivoimalla oleva lentue saa käyttää yhtä saman klaanin toisen lentueen pelaajaa myös ilman vastustajan lupaa.
- Klaanissa saa jatkossa olla enintään 8 pelaajaa. Tämä muutos tehtiin, jotta pelaajia riittäisi paremmin useampaan klaaniin liigatoiminnan käynnistysvaiheessa ja sitä voidaan tarkastella jatkossa uudelleen.
- Liigan järjestämä pelien valvonta poistuu käytöstä. Jatkossa klaanit hankkivat itse valvojan peleilleen. Jos valvojaa ei onnnistuta saamaan, niin klaanien johtajat valvovat pelin yhdessä.
- Ottelukoon voi jatkossa muuttaa 3vs3 -muotoon ilmoittamalla siitä viimeistään 2 päivää ennen peliä. Oikeuden väärinkäyttö on luonnollisesti rangaistavaa.
- Pelaaja voi vaihtaa klaania kerran kauden aikana kuten ennenkin. Tämä rajoitus ei kuitenkaan ole enää ehdoton, vaan klaanineuvosto voi antaa luvan ylimääräisille siirroille.
- Mikäli adminien kesken ilmenee erimielisyyttä klaanin liigakelpoisuudesta ilmoittautumisvaiheessa, hyväksyntä siirtyy klaanineuvostolle.

P.S. Tulevalle liigakaudelle ilmoittautuminen päättyy tulevana torstaina 19.11. klo 23:59. Älä siis enää viivyttele, mikäli aiot tuoda klaanisi mukaan.
tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024