Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
05.05.24 - klo:20:26

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 124
1  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 20.05.20 - klo:11:48
Kävi joo mielessä, saisko kannatusta? Toistaiseksi ehkä mieluummin en ainakaan itseeni sitoisi kiinteisiin aikatauluihin, mut toisaalta eipä nuo pelit nykyisessä moodissaan kummempaa ”isäntää ” tarvii.
2  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 16.05.20 - klo:16:57
Ja tosiaan, tänään mennään kuudelta pelaamaan, tulkaapa paikalle jos satutte huomaamaan tämän ajoissa Hymyilee
3  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 16.05.20 - klo:14:44
Anteeksi, vähän jäi tämän postaaminen tänne myöhäiseksi kun jäin odottelemaan lisäkehitystä, mutta moninpeliäkin pääsee nyt jo pelaamaan. Ominaisuuksia siitä tosiaan edelleen puuttuu kuten pistelasku, lentokenttien toiminnallisuus, taukoajat ja pommien ampumismahdollisuus, mutta pahimmat lastentaudit siitä on jo saatu karsittua.

Täällä pääsee testailemaan: http://lento-demo-eu.herokuapp.com/
4  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 26.04.20 - klo:20:41
Taas on otettu askelia eteenpäin sitten viime kerran, käykäähän tuorein voimin ja mielin testailemassa mm. ampumista, pommittamista ja koneesta hyppyjä ja sanokaa mikä mättää. Plussaa siitä jos viitsii kokeilla toimivampia arvoja asetuksista!

https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/

... Joo, Junkella pystyy nyt tekemään ympyrän ja muillakin koneilla hieman vastaavaa ongelmaa, mut ei juututa nyt niihin! Korjataan ne sitten jos saadaan lähdekoodia.

Piakkoin pitäisi tulla tarjolle myös moninpeliä, pysykäähän valppaana!
5  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 23.04.20 - klo:23:52
Kiitos kannanotosta, välitän sen eteenpäin! Hieman tuli tuossa taas ennakoimattomia viivästyksiä, mutta projekti ei tosiaan ole jäänyt kesken.
6  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 14.04.20 - klo:19:11
Just noita pieniä asioita tässä vaiheessa haetaan Hymyilee niillä toki on merkitystä lähinnä niille, jotka on aikanaan pelanneet, mut kaikkia yksityiskohtia on yksittäisen testaajan aika mahdotonta saada kohdilleen, niin siksi on musta loistavaa, että oot mukana tässä projektissa!

Itse en niin älyttömästi loppupeleissä alballa pelannut, joten jotkut yksityiskohdat on mulle täysin hämäriä. Videolta kattelin, että esim. Bristolilla kun tekee puoliympyräkäännöksen yläkautta, johon juuri ja juuri vaihtoehto riittää, niin siinä tulee sellainen pieni tiukempi kurvi siihen loppuvaiheeseen. Sitä se pieni töksähdys siinä simuloi, se pitää toki saada sulavammaksi. Voisin olettaa, että alballakin kävi vastaavaa?

Tuo töksähdyksen suuruushan määräytyy tosiaan näillä fysiikoilla recovery anglen mukaan. Ja se, kuinka herkästi se tapahtuu niin nimenomaan thrustia ja stall speediä säätämällä (ja gravityä, mut jos nyt ei siihen koskettais suuremmin, tuo 425 on musta aika hyvä?)
7  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 14.04.20 - klo:01:20
Ja nyt siellä olis tosiaan uusilla mun testaamilla arvoilla pelattavissa fysiikkatestimoodia, siitä vain kokeilemaan miten niitä saisi paremmiksi Hymyilee Parani ainakin omasta mielestäni huomattavasti tuntuma, vaikka vielä on tiettyjä kehityskohtia jäljellä.

https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/
8  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 13.04.20 - klo:19:50
Uutta versiota tarjolla parannetuilla pelifysiikoilla
https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/

Sakkauksesta on nyt tehty periaatteessa kaksivaiheinen ja fysiikkamuuttujiin lisätty glide angle. Recovery angle määrittää nyt siis sen, missä vaiheessa koneen kontrollit palautuvat sakkauksen jälkeen moottorin ollessa päällä. Glide angle puolestaan määrittelee sen, missä kulmassa kontrollit palautuvat silloin kun moottori ei ole päällä.

Kumpainenkin on vaakatasoon nähden positiivisia arvoja, recovery angle yläviistoon ja glide angle alaviistoon.

En ole vielä ehtinyt itse testaamaan ja määrittelemään mun makuun sopivia arvoja, teen sen tässä myöhemmin tänään.

Edit. Ilmanvastuksenkin pystyy nyt näköjään määrittelemään erikseen (drag). Tällä voi siis vaikuttaa koneen hidastumiseen moottori sammutettuna, maksiminopeuteen sillä ei ole vaikutusta.
9  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 13.04.20 - klo:12:43
Joo, tuo taulukko on kyllä ollut tallessa, en tiedä miksei me sitä hyödynnetty noihin nopeuksiin. Huomasin tuossa, että nuo prosentuaaliset nopeudet ukon nopeuteen mätsää useimpien koneiden kohdalla tosi hyvin suoraan noihin arvoihin, mitä kokeilemalla saatiin (Junkersin arvo 270, taulukossa 271%, sama Bristolilla 280, taulukossa 281% ja Sopwithilla 320, 330%). Joten noi vois varmaan loputkin muuttaa suoraan taulukon arvoiksi eli tällöin Albatrosin nopeus nousisi 300 -> 330%, Fokkerin nopeus laskisi 315 -> 292, Salmsonin nopeus laskisi 330 -> 317. Varmaan ihan toimiva muutos, testailkaapa noilla arvoilla, miltä nopeudet tuntuu?
10  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 12.04.20 - klo:21:01
Kiitos vastauksesta ja testailusta, laitan noi sun ehdotukset muistiin Hymyilee Tuolla recovery anglen ja stall speedin kasvatuksella on tosiaan myös sellainen vaikutus, että jos lennät yläviistoon konetta samalla ylöspäin kääntäen sakkauspisteeseen asti, niin lentorata muuttuu vielä pahemmin pieleen kuin mun asetuksia käyttäen. Mutta se lienee ehkä kuitenkin epäoleellisempi lentofiilikseen vaikuttava tekijä kuin tuo kääntyminen?

Edit. Lisäksi kone tuntuu thrustin kasvattamisen myötä kipuavan nopeammin ylöspäin kuin alkuperäisessä, lieneekö tämä kuitenkaan haitta?

Alban nopeutta on helppo kasvattaa, voi olla että se jäi vähän pieneksi, nopeudet ja lentokorkeudet on ihan perstuntumalta tosiaan asetettu, koneiden väliset järjestykset huomioiden. Itsellä oli noin 6h testaussessiot, että pääsin noihin arvoihin, niin loppuajasta alkoi olla jo sellainen tuntuma tullut tuohon, että tuoreet testausfiilikset joltakin, joka ei vielä ole pelaillut, voisivat tulla tarpeeseen Hymyilee leveästi

Muutkin saa antaa kommentteja ja parempia arvoja!

Tähän samaan syssyyn saa muuten myös ehdotella, josko jonkin koneen suhteellista paremmuutta muihin nähden olisi syytä mielestänne parantaa ja jos, niin miten?
11  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 12.04.20 - klo:16:15
Noniin, nyt olisi tarjolla ensimmäistä pelattavaa myös näin julkisesti:

https://mattbruv.github.io/lento-demo/

Toistaiseksi kyse on pelifysiikkojen testauksesta yksinpelimoodissa. Oletusarvot on mun testien perusteella muodostetut, mutta niitä saa vaihtaa ihan mielensä mukaan ja vaikka testailla, miltä tuntuis lennellä Junkersilla, joka on Sopwithia ketterämpi ja nopeampi. Jos löydät muuttujien arvoyhdistelmän, joka mielestäsi toimii jollekin koneelle mun arvojani paremmin, niin laita viestiä tänne. Niitä ei ole mitenkään lukkoon lyöty vielä.

Etenkin Bristolilla ja Alballa lentäessä tulet huomaamaan pieniä eroavaisuuksia vanhaan, johtuu ihan siitä, että pelin vanhaa lähdekoodia ei ole ollut saatavilla vaan fysiikkamallinnus on pitänyt tehdä puhtaalta pöydältä. Aika lähelle on mielestäni kuitenkin päästy, vai mitä? Toiveissa on, että noihinkin puutteisiin löytyisi vielä jossain vaiheessa ratkaisu.

Välilyöntiä painamalla saat aloitettua uudestaan koneenvalinnasta. Puolenvaihtoon sivupäivitys.

Tässä vielä lyhyesti, miten kunkin arvon muuttaminen vaikuttaa.

Gravity
Painivoiman suuruus. Nostaminen vaikeuttaa lentokorkeuden kasvattamista ja saa nopeuden kasvamaan enemmän alaspäin mennessä.

Recovery angle
Kulma, jonka kone kääntää nokkaa alaspäin sakkauksen tapahtuessa. (Jos olen oikein tulkinnut).

Thrust
Koneen kiihtyvyys. Korkeampi kiihtyvyys tarkoittaa myös korkeampaa ilmanvastusta, eli nopeampaa vauhdin hidastumista moottorin sammutuksen jälkeen.

Max speed
Maksiminopeus

Stall speed
Sakkausnopeus, eli pienin nopeus, jolla lennettäessä kone ei sakkaa. Lukeman kasvattaminen saa siis koneen sakkaamaan aiemmin vauhdin hidastuessa.

Turn radius
Kääntösäteen suuruus, pienempi lukema tarkoittaa ketterämpää konetta.

Max altitude
Maksimilentokorkeus, jonka kone voi saavuttaa ilman moottorin sammumista

Flight time
Polttoaineen kesto
12  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 06.04.20 - klo:12:17
Tilannepäivitystä sen verran, että ensimmäisiä testilentoja on jo päästy tekemään ja niistä palautetta antamaan. Piakkoin pitäisi tulla testikäyttäjille ulos versio, jossa käyttäjät pääsevät itse säätelemään koneiden lento-ominaisuuksiin vaikuttavia muuttujia ja tuomaan pelattavuutta lähemmäs alkuperäistä.
13  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio : 02.04.20 - klo:22:07
Ei ole alkuperäisellä kehittäjällä osaa eikä arpaa, ihan reverse engineering -periaatteella mennään. Onneksi materiaalia on tallessa aika paljon vaikka itse peli onkin toistaiseksi mennyttä Hymyilee

Tällä hetkellä tosiaan peli alkaa olla pelifysiikkojen mallinnusta vaille valmis.
14  Munkkiliiga / Uutiset / Lentokonepelin reinkarnaatio : 28.03.20 - klo:14:33
Hyvät naiset ja herrat!

Minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa teille lentokonepelin uudesta tulemisesta. Nyt nimittäin ollaan jo niin lähellä sitä, että pelin kehittäjän luvalla sitä uskaltaa jo vähän hypettää.

Pelattavaa versiota ei siis vielä ole tarjolla, mutta jos kiinnostuksesi heräsi, niin laitahan nämä foorumit taas vähän tiiviimpään seurantaan pysyäksesi kartalla tilanteesta.

Pelin kehittäjän tavoitteena on tehdä tietyiltä osin parannettu, mutta pelattavuudeltaan mahdollisimman tarkka kopio alkuperäisestä lentokasta. Jos siis tunnet, että sinulla voisi olla jotain annettavaa yksityiskohtien hiomiseen huippuunsa testipelaajan roolissa, laita privaviestiä minulle saadaksesi kutsulinkin pelinkehittäjän Discord-kanavalle.

Nähdään taivaalla!

PS. Tämä ei ole mikään etukäteisaprillipila!

PPS. Harkitsin sitä.
15  Munkkiliiga / Uutiset / Vs: Viimeiset jäähyväiset : 08.08.19 - klo:09:03
Ja vielä päivitystä: nyt on päästy maagisen 50Mt rajan alle, joten nyt saa juhlia!
Tietokannan koko kaikkinensa on enää 33,8Mt. Eiliset sivuston access ja error -logitiedostot olivat kooltaan arvioimiani isommat ( n. 11 Mt), mutta siitä huolimatta vaadittu raja alittui. Eli nyt ollaan jo aika turvallisilla vesillä Hymyilee
Sivuja: [1] 2 3 ... 124
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024