Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
03.05.24 - klo:11:57

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 35
1  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30 : 23.11.16 - klo:21:52
Tällä hetkellä rhöh-peleillä on takanaan noin kahdeksan kuukautta aktiivista pelaamista ja lähes vuoden päivät jossain muodossa. Kyseessä ei siis ole ilmiö, joka olisi syntynyt kesän tai viime kuukausien aikana. Siksi osa ihmetyksestäni kohdistuu puhtaasti siihen, että miksi nuhteet tulevat niin voimakkaasti vasta nyt? Miksi niitä ei tullut maaliskuussa tai huhtikuussa, jolloin rhöh-pelejä käytiin pitkälti samalla kaavalla kuin mitä tänä päivänä? Miksi vasta marraskuussa "kissa nostetaan pöydälle" ja sanotaan, että rhöh-pelaaminen on suurin vääryys maan päällä?
Olen esittänyt ensimmäiset vastakkaiset mielipiteeni aiemmassa viestissäni mainitsemista syistä kuin tähänkin asti jo aiemmin syksyllä ja jatkanut samoilla sävelillä myös senkin jälkeen. Aiheesta olen käynyt keskustelua muun muassa myös sinunkin kanssasi. Perimmäiset pointtini ja mielipiteeni pelaajien eriarvoistamisen suhteen ovat pysyneet samana alusta asti ja olen tuonut sen myös näiden pelin kritisoinnin lisäksi julki esimerkiksi lehtesi rankingsysteemiisi negatiivisesti suhtautuen. Jos kissaa ei mielestäsi siis ole aikaisemmin nostettu pöydälle, mitä olen pyrkinyt kyllä tekemään, niin nyt käytävä keskustelu aiheesta lienee enemmän kuin paikallaan.

Viimeinen pääpointtini on kyseenalaistaa väitteet mitä esität alla. En nimittäin muista nähneeni vastaavaa kertaakaan, joten toivon sun avaavan tilannetta.
Kysyn siis seuraavia: puhutaanko nyt keväästä, kesästä vai syksystä? Kuka nämä viestit foorumeille toimitti? Ketkä olivat pelien aikaan lentelemässä? Oliko viestin välittänyt henkilö mukana? Kuinka kauan olit aulassa odottelemassa? Tarjottiinko sinulle ja muille jotain syytä miksette päässyt mukaan? Kuinka moni kuuluu viiteryhmään "moni muu"? Oliko heitä niin paljon, että olisitte voineet pelata keskenään siinä sivulla? Kuinka monta kertaa näin kävi? Voisitko kenties pyytää heitä omalla nimellään tai anonyymisti avaamaan tapahtunutta?

tänään illalla pelejä
Tänään pelejä
Käskettiin välittää viesti: huomenna ja ylihuomenna pelejä seiskan jälkeen.
tänää peliä 20-->
tänään 1930 eteenpäin taas
Kyseiset lainaukset ovat esimerkkejä F.L:n foorumeilta chat-topicista loppukesän ja syksyn ajalta. Missään kohtaa ennen tätä kukaan ei ole jaotellut, että peleihin olisivat tervetulleet vain henkilöt x, y, z jne., vaan esimerkiksi itse oletin niiden olevan avoimia kaikille. Otin ja varasin muutamaan näistä itselleni aikaa, ilmestyin aulaan jossa ilmaisin lisäksi pelihaluni ja tästäkin huolimatta paikalle saatettiin odottaa esimerkiksi nyt vaikkapa Adjua, jota sitten saatettiin odottaa parhaimmillaan jopa puoli tuntia.

Muistan muutaman kerran, jolloin kukaan ei millään tapaa edes noteerannut "voin tulla mukaan" -vastaustani kysymykseen "ketkä vs. ketkä" sanomalla että pelit on sovittu etukäteen muulla porukalla. Välillä salasanalla varustettu huone luotiin ja yksi kerrallaan paikallaolevat ja tulevat valuivat sanaakaan sanomatta sinne, jolloin ylimääräiset jäivät auttamatta sivustakatsojan rooliin. Katsomoon/aulaan jäi näillä kerroilla 3-4 pelaajaa, esimerkiksi Kirsi ja Wäz jäivät kanssani rannalle varsin usein. Tämä yhdistettynä jatkuviin julkaisemiisi arvosanamittareihin antaa väistämättä sen kuvan, ettei peleihin ole enää jatkossa asiaa. Revi siitä nyt sitten omalle osallesi peli-intressejä. Parempia speksejä en kykene sinulle antamaan.

Tekemäsi äänestys vahvistaa sen minkä lienemme jokainen jo todenneet tai mahdollisesti tienneet jo etukäteen - muodostamillanne peleillä on varmasti vankka kannattajakuntansa mutta ne eivät miellytä meitä kaikkia, joskin me pettyneet jäämme auttamatta vähemmistöön. Taitotason perusteella pelaajien jakaminen eri koreihin ja sitä myötä liigan ulkopuolisiin mittelöihin ei edusta sitä liigaa ja sen yhteisöä johon olen aikanaan kokenut tulleeni mukaan eikä sellaista jossa tahtoisin enää tänä päivänä olla mukana. Jokaisella toki on tästä omat mielipiteensä.

Aina täytyy kuitenkin katsoa asioiden valoisaakin puolta - käyty keskustelu on poikinut ainakin tällä viikolla useampaan kertaan jo ilmeisen hyvät pelit joihin on saapunut pelaajia edustettuna koko liigan aktiiviringistä aina laidasta laitaan. Toivoisinkin kyseisen linjan pitävän sen verran, ettei sitä tarvitsisi nähdä vain väkisin tämän kriittisen mielipiteen vastaiskuksi luotuna ilmiönä.

Lopuksi tahdon myös pyytää anteeksi jokaiselta mahdollisesti vastapuolelta löytyvältä osapuolelta, jolle kärkkäät ja tietoisesti valitsemani provosoivatkin linjanvedot ovat luoneet ylle muutaman ylimääräisen myrskypilven. Myönnän, että olisin voinut sanoa muutaman asian toisin ja huomattavasti miellyttävämpään sävyyn. Tarkoituksenani ei ole ollut polttaa lopullisesti yhtäkään henkilökohtaista siltaa minun ja kenenkään liigassa mukana olevan henkilön välillä ihmisinä ja toivonkin, että liigan ulkopuolella voimme edelleen kohdata toisemme muistelematta tulisesti viimeisintä välillämme vallinnutta eripuraa.
2  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30 : 21.11.16 - klo:18:35
Seison edelleen sanojeni takana: mielestäni on täysin naurettavaa jakaa liigayhteisö useampaan eri osaan pelitaitojen osalta. Mulla on pelin puolesta myös kymmenvuotinen historia ja nostan heti käteni ylös siinä kohtaa, kun kysytään pelitaitojen puolesta liigayhteisön häntäpäähän kuuluvia lentäjiä. Joku on joskus puhunut että nykyiset muodostetun sisäpiirin pelit luovat pohjan jokaiselle kehittyä omantasoisessa porukassaan vaan höpönlöpön - jokainen meistä ei kehity ja monet meistä eivät myöskään siihen tähtää. Käytännössä sen myötä esimerkiksi multa on aika tehokkaasti evätty mahdollisuus pelata sunnuntain liigapelejä lukuunottamatta merkittävänkokoista osaa yhteisössä olevia vastaan, koska heillä on omat pelinsä joihin kuulumallani osalla yhteisöä ei tule koskaan olemaan mitään asiaa. Kuten moni tässä avauksessa on jo todennut, muodostettuun sisäpiiriin kuuluvia kun ei muiden kanssa kiinnosta pelata.

Mitä meikäläisen aktiivisuuteen tulee, lopetin aulassa päivystämisen siihen, kun huomasin etten ole kyseisiin peleihin tervetullut. Jossain kohtaa foorumeille ilmestyi julkisia viestejä peleistä klo se ja se, joihin varasin (ja sen on tehnyt kysymäni mukaan moni muukin) aikaa ja ilmestyin paikalle huomatakseni, etten päässytkään mukaan. Viimeistään tässä vaiheessa yllätyn, jos joku ihmettelee pelihalujeni olevan nolla ja sitä miksen jaksa päivystää aulassa.

Näin pienessä yhteisössä en näe mitään järkeä porukan jakamisessa kahteen/kolmeen ryhmään taitotason perusteella - päinvastoin. Jämien on tällä hetkellä pakko tyytyä siihen mitä jää ja toivoa saavansa edes jonkinlaisia räpellyksiä aikaan. Se ei mielestäni ole kovinkaan kohtuullista meitä kohtaan.

Perjantain ajankohdan kelvollisuus on kyseenalaistettu tässä aiheessa jo muutamaan otteeseen, olen itsekin tuolloin ollut viimeiset pari kuukautta lähes poikkeuksetta pois joten en osaa sanoa niiden toimivuudesta juuta enkä jaata.

Kuten olen myös aikaisemmin todennut, Aapelin ylläpidon antamat näytöt palvelun jatkumisen puolesta eivät ole viimeisimmästä huoltokatkosta tai taannoisesta suomalaisen pelihuoneen korjaamisesta huolimatta kovinkaan vahvat. Viimeisiä tässä joka tapauksessa viedään ja mielestäni on järkyttävää nähdä, että ne viedään läpi näin vahvassa eriarvoisuudessa ja jaottelussa ottaen huomioon liigalaisten historian tiiviinä nippuna, joka on yhtä köyttä vetämällä pitänyt Aapelin mittakaavassa melko kehnon pelin elossa näinkin pitkään. Olisi kiva pelata vielä loppuun asti koko Munkkiliigan yhteisön kanssa, ei vain kolmasosan kanssa tai pahimmillaan ei ollenkaan.

Toin mielipiteeni julki ja sain siihen kaikua sekä vastaan että myötä, juuri kuten tiesin käyvänkin. Vaikka osa porukasta onkin saattanut ymmärtää perimmäiseksi tavoitteekseni väistämättömän täyskäännöksen nykytilanteesta takaisin vanhaan vaikka mikä tulisi, niin ei mielestäni kummankaan osapuoliryhmittymän kannata lähteä ehdon tahdoin todistamaan toisen puolen väärässäoloa, se kun ei loppupeleissä paranna tilannetta millään tapaa. Vaikka toteaisimmekin uudestaan ja uudestaan pelaajien riittämättömyyden useampaan eri taitotasoon perustuvaan sisäpiiriin, niin tilanne itsessään ei tule muuttumaan saunakaverien pyörittäessä toimintaa kuin muuan suomalaisten urheiluliittoa jättäen meille muille luun käteen kerrasta toiseen. Se tässä lienee joka tapauksessa todettu, minkäs teet.

Totta kai, on olemassa myös muita vaihtoehtoja. Mikäli viimeisin muodostettu sisäpiiri ja sen mukanaan tuoma systeemi ei miellytä, kannatan kaikkia sitä vastustavia äänestämään jaloillaan kuten mitä luultavimmin itse teen. Mitään "const ja hänen porukkansa" -klikkiä ei ole, on vain olemassa mielipide jonka mitä ilmeisimmin jaan muutaman kanssapelaajan kanssa.
3  Arkisto / Vanhat liigapelikeskusaiheet / Vs: Munkkiliiga '16 (05) 4. kierros : 03.11.16 - klo:16:55
TyQ 20?
4  Arkisto / Liigatuloksia / Vs: 3. kierroksen tulokset : 30.10.16 - klo:20:57
MunQ - F.L2
554 - 452
777 - 558
1061 - 786
818 - 737
3210 - 2533

Tilastot
5  Pääkokonaisuudet / Kulmanurkkaus / Vs: Munkkiliigamiittiä, onko intressejä? : 17.10.16 - klo:22:01
Muutama henkilö on ottanut aiheeseen liittyen yhteyttä ja kysellyt huolestuneena miitin järjestelyjen tilasta aiheen hiljennyttyä merkittävästi. Kuten aikaisemmista viesteistä pitäisi käydä ilmi, miitti ollaan edelleen järjestämässä seuraavan kevään/kesän koittaessa. Helmikuun puolella alan luultavasti työstämään projektia seuraavan askeleen osalta.

Keskustelu aiheessa toki on siihen asti sallittua ja kaikki mielipiteet ja toiveet voi jo nostaa esille miitin järjestelyihin liittyen.
6  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: Palautetopic Teng's magazinelle : 17.10.16 - klo:21:13
Lainaus
Omien tuomio
.
.
.
CONST: eikä tehnyt edes tiukkaa saada mimmejä

Sain tänään lentueemme tiedottajalta tiedon, jonka mukaan lehtenne on julkaissut nimissäni varsin peräättömiä lausuntoja koskien uusia naispelaajiamme. En tiedä kenen huumorintaju on kirjoitusta luodessa kukkinut mutta omani loppuu tähän. Lausunnon voi tulkita valitettavan eriarvoistavaksi yhteisömme sukupuolivähemmistöä kohtaan. Vaikka roskalehdeltänne tämä tuskin olisi mitenkään tavallisesta poikkeava lausunto, niin en itse ikipäivässä päästäisi suustani moisia sammakoita arvostaessani jokaista naispuolista ihmistä tässä yhteisössä.

Minä ja lentueeni vaadimme lehdeltänne julkista oikaisua pahoitteluineen tapahtuneesta.
7  Pääkokonaisuudet / Lentokonepeli / Vs: Höh -pelien sopimisaihe : 16.10.16 - klo:10:25
Tai sitten vain sovitaan pelejä avoimesti kaikille ja ilmoitetaan tulokset samaan aiheeseen. En tajua tätä vastakkainasettelua kummankaan osapuolen suunnalta.
8  Arkisto / Vanhat liigapelikeskusaiheet / Vs: Munkkiliiga '16 (05) 1. pelikierros 16.10. : 15.10.16 - klo:13:57
Jetal, 20:00?
9  Pääkokonaisuudet / Lentokonepeli / Vs: Pienpelien sopimis- : 11.10.16 - klo:19:16
CONST & KIRSI2 & myway & Rammi96 - GCKatariina, Gruusom, Jazazka, Thamlen
339 - 348
448 - 198

CONST & KIRSI2 & myway & Small Myy - GCKatariina, Gruusom/mcboxerjr, Thamlen/Jazazka, VVL 01
382 - 121
544 - 571

10  Arkisto / Vanhat ilmoittautumiset / F.L2 : 05.10.16 - klo:20:24
F.L2
[F.L2]
CONST
myway
Rammi96

KIRSI2
Small Myy

Emme tahdo omaa foorumialuetta emmekä myöskään muutoksia foorumioikeuksiin vanhojen kuin uusienkaan pelaajien osalta - hoidamme viestintämme muuta kautta.
11  Arkisto / Liigatuloksia / Finaalin tulokset : 02.10.16 - klo:21:31
MunQ - Tónks 0-3
363 - 545
237 - 338
206 - 498
806 - 1381


Tilastot
12  Pääkokonaisuudet / Turnaukset & kilpailut / Vs: Syksyn '16 royalduelturnaus : 24.09.16 - klo:20:14
Kirsi - CONST

85 - 80
70 - 55
13  Pääkokonaisuudet / Turnaukset & kilpailut / Vs: Syksyn '16 royalduelturnaus : 24.09.16 - klo:20:00
CONST - lemonlight

50 - 30
20 - 105
14  Munkkiliiga / Liigan kulmanurkkaus / Vs: Palautenurkka : 18.09.16 - klo:18:22
Kenelle täällä nykyisin pitää purkaa tuntojaan jos kokee liigan sääntöjen olevan puuta heinää ja toiminnan täyttä puuhastelua?

Jos joukkueella Jetal on paikalla viisi omaa pelaajaa, niin millä logiikalla heillä on kentällä kolme omaansa ja tuuraaja ja katsomossa kaksi omaa pelaajansa. Eritoten, kun yksi pelaajista vielä ihmettelee ääneen joukkueen ratkaisua ottaa tuuraaja käyttöön.

Näin nykyliigan ulkopuolisena pelaajana asialla ei ole meikäläiselle henkilökohtaisesti mitään suurempaa väliä mutta eihän tässä loppupeleissä ole järjen hiventäkään.
15  Pääkokonaisuudet / Kulmanurkkaus / Vs: Täällä keskustelemme iloisista asioista : 30.08.16 - klo:15:13
Kävin kaupassa ja nurkan takaa kääntyi valkoinen pakettiauto, jonka kyljessä luki "Salama transport". Sain rekisterinumeron ylös. Minä tuon teepurut.

E: Googlailin tarkemmin ja ilmeisesti auton kyljessä lukikin Salama Saneeraus. Ei se mitään. Tulen kuudelta, kiitos, nähdään!
Sivuja: [1] 2 3 ... 35
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024