Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
18.05.24 - klo:22:53

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Arkisto
| |-+  Liiga-arkisto
| | |-+  Vanhat uutiset
| | | |-+  Pienet uutiset
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Pienet uutiset  (Luettu 53266 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #90 : 13.02.14 - klo:13:13 »

Liigavaltuusto on puinut 3. pelikierroksen kamppailu L.F-ALKO:n tapahtumia ja ratkaisut on nyt saatu aikaan. Ottelussa useampi henkilö puki päällensä väärän tagin, laittaen nimimerkkinsä jatkeeksi vastustajajoukkueen tai muiden liigaklaanien tageja. Adminit katsovat moisen käytöksen olevan selkeästi protokollan ja sallittavan käyttäytymisen vastaista, joten tapausten ympäriltä järjestettiin normaalin kaavan mukainen käsittely.

skeeter: Asianomainen syyllistyi raporttien perusteella useamman erän aikaiseen vastustajajoukkueen tagin käyttöön. Pitkän herjauksen ja nimenomaan ALKO-tagin käytön johdosta, skeeterille langetetaan kahden (2) ottelun pelikielto. Adminit eivät nähneet tarpeen muuttaa tuomiota herjailun luonteen vuoksi, mutta haluavat sen sijaan muistuttaa klaaninjohtajuuden muodostamasta vastuusta. Toivotaan siis että skeeter lunastaa jatkossa paikkansa johtajana paremmin.

PSmasa: Asianomainen syyllistyi raporttien perusteella useamman erän aikaiseen vastustaja- ja muiden liigajoukkueiden tagin käyttämiseen. Niin ikään pitkäkestoiset herjaukset ja vihollistiimi ALKO-tagin käytön vuoksi, myös PSmasa huilaa 2 seuraavaa ottelua. Myöskään tätä tulosta adminit eivät nähneet tarpeen peukaloida, vaan toivottovat hänet jälleen tervetulleeksi liigakentille C-playoffien käynnistyessä.

pieni ukkeli: Asianomainen syyllistyi raporttien perusteella satunnaiseen vastustaja- ja muiden liigajoukkueiden tagin herjaamiseen. Tämän seuraamuksena liigavaltuusto on päättänyt, että pieni ukkeli on pelikelvoton kahdessa (2) seuraavassa kamppailussa. Adminit ovat kuitenkin päättäneet yhteiseillä päätöksellä kumota päätöksen, koska liian monen L.F:n jäsenen asettamisen pelikiellossa nähdään tässä tapauksessa liigan etujen vastaiseksi, ja saatujen tietojen mukaan nimenomaan pieni ukkeli syyllistyi tagiherjailuun vähemmässä määrin kuin jotkut muut. Täten pieni ukkeli on pelikelpoinen vastaisuudessakin, sillä edelletyksellä että nyt nähdyn kaltainen käytös ei toistu.

jussi kepponen: Asianomainen syyllistyi raporttien perusteella satunnaiseen muiden liigaklaanien tagin käyttämiseen. Liigavaltuusto on sen vuoksi nähnyt parhaaksi varoittaa käyttäjää, muttei koe tarpeen asettaa joukkuelaisiin verrattuna lievemmin herjailuun taipunutta jussi kepposta pelikieltoon. Adminit kokevat päätöksen olevan linjassa muiden tuomioiden kanssa, joten myöskään jussi kepposen kohdalla ei tyydytä muuhun kuin antamaan varoituksen sanat. Toivotaan että se riittää.

EINSTEIN: Asianomainen syyllistyi raporttien perusteella lyhytkestoiseen ottelun toisen osapuolen tagilla lentelyyn. Täten liigavaltuusto päätyi kaksivaiheisen äänestyksen jälkeen langettamaan varoituksen hänelle tempustaan. Adminit pistävät päätöksen toteen sellaisenaan, huolimatta käyttäjän ansioituneesta menneisyydestä sääntöjen rikkomisen saralla, koska herjailu päättyi ripeästi ja oli todennäköisesti seuraamusta vastustajajoukkueen provosoinnista toimimaan juuri näin.

Toivottovasti kyseiset toimenpiteet riittävät kytkemään vastaavanlaiset inhimilliset erehdykset jatkossa, eikä ainakaan tästä pykälästä tarvitsisi jaella enää sanktioita.

Adminit ovat käsitelleet 02.02 pelattua 7. kierroksen ottelua D̀̉̃́-F.L ja tehneet ratkaisunsa. Ottelussa Entisten Nuorten Sävellahjoihin kuuluvat pelaajat tuhosivat omia kenttiään, piilottelivat minuuttien ajan vastustajiaan ja tappoivat tarkoituksella toisiaan. Tämän vuoksi adminit ovat päättäneet langettaa varoituksen ottelun tapahtumien johdosta, samalla toivoen ettei D̀̉̃́ tai mikään muu joukkue, anna jatkossa syytä puuttua vastaavanlaiseen reilun pelin -hengen vastaiseen toimintaan. Päätöstä tehdessä otettiin huomioon liigavaltuuston äänestys, missä suuri enemmistö oli varoituksen kannalla.

Tulevana sunnuntaina pelataan kuin pelataankin Suomi-Kanada jääkiekkopeli kello 19.00 alkaen. Kyseisellä päivämäärälle on tosiaan merkattu myös Munkkiliigan otteluita, joten toivomme että liigalaiset ovat muistaneet ottaa asian huomioon. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa siis olla otollinen aika ottaa vastustajajoukkueen johtajaan yhteydessä jonkinlaisen ratkaisun löytämiseen, mikäli jäsenistöllä on intresseillä seurata leijonamiehistön ja Kanadan vaahterapaitojen yhteenmittelöä.
« Viimeksi muokattu: 26.02.14 - klo:12:53 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #91 : 16.02.14 - klo:02:05 »

- Käyttäjä ifreetti on pelikiellossa viidennen kierroksen otteluista poistumisrikkeidensä vuoksi.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #92 : 18.02.14 - klo:20:30 »

Sunnuntaina jo kauden toisen luovutuksensa antanut SatQ on poistettu liigasta ja samalla heidän jatkosarjan ottelut mitätöity. Sääntöihin on aikaisemmin lisätty luovutusrajoitus, joka pitää sisällään sen, että kaksi luovutustappiota kärsinyt joukkue suljetaan liigasta loppukaudeksi. Adminit eivät tässä tapauksessa näe syytä toimia laadittua pykälää vastaan, varsinkaan kun kauden kesto huomioon ottaen, kahden luovutuksen antaminen on yksinkertaisesti liikaa. Pyritään siis saamaan pelaajat jatkossa paikalle, ettei kenenkään muun joukkueen taival katkea näinkin turhan seikan vuoksi.

Neljännen kierroksen SatQ-TyQ -ottelun aikana toistuvasti poistumispykälää rikkoneen ifreetin sanktion puiminen on tullut päätepisteeseensä. Useilla poistumisillaan aika- ja pistehyötyä saavuttanut ifreetti, kuittaa tempustaan loppukauden kestävän pelikiellon. Liigavaltuuston äänestyksessä enemmistö oli kauden loppuun saakka ulottuvan huilin kannalla, eivätkä adminit harkintojen jälkeen näe tarpeen muuttaa päätöstä.

Itse ottelun tulokseen ei tule muutosta, koska kärsinyt osapuoli ei toivonut käsittelyä ja poistumisista saavutettu hyöty oli niin marginaalista, että sen vaikutus pistejakauman muodostumiseen oli mitätön. Ottelun tulokseksi kirjataan siten 3-2 voitto TyQille, olkoonkin että sarjataulukkoon siitä ei SatQun keskeyttämisen johdosta merkitä.

Adminit ovat asettaneet roeeelqv:n käsittelyn aikaiseen pelikieltoon valkeidenteon johdosta, joka sai sijaa viidennen kierroksen Nokka-Dove pelissä.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #93 : 26.02.14 - klo:12:52 »

- Liigavaltuusto on äänestänyt roeeelqv:n asettamisesta kahden (tämä ja tuleva) liigakauden mittaiseen pelikieltoon liigaottelun aikana tapahtuneen valkoisten teon johdosta. Päätös pysyy ainakin toistaiseksi sellaisenaan, mutta mikäli tilanne vaikuttaa olevan suotuisa uuden mahdollisuuden antamiseen, saatetaan pelikiellon tarpeellisuutta pohtia uudelleen.
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #94 : 03.03.14 - klo:15:42 »

Käynnissä oleva kausi alkaa olemaan loppumaisillaan ja on playoffeja lukuunottamatta taputeltu. Toivotamme onnea vielä mukana oleville joukkueille kyseisiin karkeloihin, mutta samalla haluamme pikkuhiljaa siirtää katseet kohti tulevaa. Tuleva kausi alkaa nimittäin jo olemaan ajankohtainen kun turhalle odottelulle ei ole sijaa, joten tässä on pieni kattaus siitä mitä olisi tarpeen tietää ennen kun pääsemme tositoimiin.

- Ilmoittautuminen kaudelle '14 (02) alkaa välittömästi ja sulkeutuu alustavasti sunnuntaina 16.03 kello 23.59 (Hartolan aikaa 22.59). Liigaan mielivillä joukkueilla on seuraavat kaksi viikkoa aikaa jättää hakemuksensa, minkä jälkeen se on liian myöhäistä. Puolestaan ensimmäinen pelikierros on tarkoitus käydä jo viikkoa myöhemmin.

- Myös haku liigavaltuustoon on nyt auki. Jos kaipaat vastuulliseen tehtävään ja mielit mukaan tuomitsemaan sääntörikkeitä, kerro siitä tässä aiheessa. Tavoitteena on että jokainen valtuustoon hamuava pääsisi siihen mukaan tai ehdolle mahdollisiin vaaleihin. Lisäksi otamme oikein mielellämme vastaan hakemuksia valvojan tontille.

- Tämän kauden sarjajärjestelmän tiimoilta olemme saaneet niin julkista kuin yksityistäkin palautetta, missä on pääosin toivottu tulevalle kaudella erilaista mallia. Myönnämme ettei nyt nähdyn kaltainen sarjajärjestelmä ole ollut missään nimessä ideaali, ja pyrimme ensi kaudelle jakamaan joukkueet harvempaan lohkoon. Tulevalla kaudella pitäisi siis olla inhimillisimpi systeemi, kun käytettävissä olevia viikkoja on kaksi enemmän.

Muistakaahan ilmoittautua!
« Viimeksi muokattu: 04.03.14 - klo:04:23 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #95 : 08.03.14 - klo:15:28 »

- Aikaisemmin ilmoitettu takaraja ilmoittautumiselle (su 16 03 kello 23.59) on päätetty lyödä lukkoon, kuten myös avauskierroksen pitäminen viikkoa myöhemmin. Täten Munkkiliigan tulevalle kaudelle haluvien klaanien on tämän tai ensi viikon aikana käytävä ilmoittautumassa täällä. Toimi siis äkkiä jos ja kun haluat päästä mittelemään viimeiselle kesää edeltävälle kaudelle, sillä pian hiekka tiimalasissa on valunut jo loppuun saakka.

- Liigavaltuusto on päättänyt asettaa valkoistentekoon syyllistyneen skeeterin tulevan kauden kestävään pelikieltoon. Vaikka tuomio onkin kova ja mahdollistaa skeeterin peluun vasta kesäkauden tullessa, eivät adminit ainakaan tässä vaiheessa aio lieventää sitä. Katsomme sen sijaan aiheelliseksi evätä skeeterin toimimisen johtajan ominaisuudessa toistaiseksi, sillä aikaisempi huomautus ei vaikuta tuoneen toivottua ryhtiliikettä.

- Alkuviikosta käynnistynyt haku liigavaltuustoon sulkeutuu sunnuntaina 09.03 kello 23.59. Ilmoittakaa kiinostuksesta siis tosiaan siihen mennessä jos mielitte mukaan.
« Viimeksi muokattu: 08.03.14 - klo:15:30 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #96 : 10.03.14 - klo:02:56 »

Liigavaltuuston kokoonpano:
21 henkilöä

Liiga-adminit (4):
Apple
JussePal
latesofi
Tengsinge

Pelivalvojat (10):
Chessmate
duff-beer
CONST
ifreetti
kellonaika
mcboxerjr
pallosalama
pehmo
Saial
yu aksu

Muut jäsenet (7):
Aristotele77
EINSTEIN
guikkaa
justus pirpana
KIRSI2
Verno
WäZ
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #97 : 15.03.14 - klo:17:39 »

- Adminit ovat päättäneet poistaa WäZin johtajuuskiellon osittain ja sallia hänen toimimisen johtotehtävissä tietyin edellytyksin. Käyttäjälle langetettiin syyskauden loppuvaiheessa toistaiseksi voimassa oleva johtajuuskielto, jota ei ole nähty tarpeen kumota ennen tätä hetkeä. Nyt kun joitakin kuukausia on ehtinyt vierähtää tapahtumista, uskomme että henkilölle on sopiva aika antaa mahdollisuus koittaa jälleen siipiään. Täten olemme tulleet ratkaisuun että WäZ saa toimia varajohtajana jo nyt, ja jos hän osoittaa kykenevänsä virkaan niin myös toimiminen täysmittaisena johtajana tullaan pian sallimaan. Samalla muistutamme että myös tässä tapauksessa voidaan aikaisempia tekoja käyttää rankentavana seikkana mahdollisissa uusissa rikkomuksissa.

Päätöstä tehdessä otettiin huomioon valtuustossa järjestetty neuvoa-antava äänestys, jossa suuri enemmistö oli koko johtajuuskiellon poistamisen kannalla.
tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #98 : 16.03.14 - klo:22:46 »

- Jo rutiiniksi muodostunut kautta edeltävä irc-kokous järjestetään jälleen ennen kauden alkua. Se on tuttuun tapaan kaikille avoin, eli jokainen voi iästä, sukupuolesta ja rodusta riippumatta tulla mukaan päättämään liigan tulevaisuudesta. Käsiteltäviä asioita ovat tällä kertaa mm. ensi kauden sarjajärjestelmä, klaanihakemusten arviointi, pelilisenssien myöntämiset, kesäkauden järjestelyt ja mahdollisesti myös lisäykset päättäjistöön. Arvioitu aloitusaika tälle kaikelle on ensi yönä n. 03.00, joten ole läsnä jos haluat vaikuttaa!
« Viimeksi muokattu: 16.03.14 - klo:22:49 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #99 : 17.03.14 - klo:17:36 »

Kaikille liigalaisille avoin ML:n irc-kokous on nyt onnistuneesti takanapäin. Pyrimme kokouksella saamaan kuvan mitä liigalaisten mielessä pyörii kussakin liigan kannalta ajankohtaisessa asiasta, antamalla jokaiselle mahdollisuuden päästä vaikuttamaan tulevaisuuteemme pelkästään viitsimällä tulla paikalle ja kertomalla mielipiteistänsä. Koemme kokouksen, jota käytiin siis viime yönä klo 3.10-5.40 välisenä aikana vastanneen tähän huutoon oikein mainiosti ja toivottovasti myös kaikki paikallaolijat tuumivat samoin. Samalla tahdomme tietysti kiittää jokaista joka saapui paikalle siitä huolimatta että ilmoitus tuli lyhyeellä varoitusajalla. Toivotaan että kaikki tämä johti parempaan huomiseen.

- Kokouksessa päädyttiin yksimielisellä päätöksellä valitsemaan tulevan kauden sarjajärjestelmäksi runkosarja. Viime kauden sarjajärjestelmä, jossa yksittäisten otteluiden merkitys korostui ennnenäkemättömällä tavalla, keräsi niin kokouksessa, päättäjistössä kuin myös monen liigalaisten mielessä negatiivisiä tuntemuksia, joten aikarajan niin salliessa tulemme ottamaan askeleen taaksepäin. Toivottovasti paluulla syyskauden sarjajärjestelmään saadaan tätä kautta ihanteelliset lähdökohdat ensi kautta varten.

Sarjajärjestelmän valinta merkitsee suurempaa määrää otteluita ja vähemmän lepoa kuin olisi muuten tullut, joten toivotaan että tässä suhteessa ei tule ongelmaa. Onneksi aikaisemmin ja erityisesti viime kaudella joukkueet ovat kyenneet taistelemaan ilmojen herruudesta jokaisena sunnuntaina, niin kunhan sama linja saadaan pidettyä niin eiköhän tästä hyvä tule. Väliviikkojen uupumiseen toivottiin kokouksessa puututtavan sääntöjen kautta jollain tavoin, ja hyvin todennäköistä lienee että jonkinlaista hienosäätöä otteluiden siirtämisestä on tiedossa. Mutta kuten aina, niin tahdomme muistuttaa että paras lääke pelien sopimiseen on ollut ja tulee aina olemaankin, kyky asettaa joskus oma etunsa sivuun ja tekemään myös kompromissiratkaisuja yhteisen hyvän kannalta.
tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #100 : 18.03.14 - klo:13:11 »

Liigaotteluiden ultimatet
Kuten moni varmastikin muistaa, teki administo valtuuston tuella suuria muutoksia ultimateajankohtiin syys- ja talvikauden välissä, jakaen pelit yhä useammalle kellonajalle ja ottaen myös puolelta alkavia kamppailuja mukaan. Kokeilujen onnistuneisuudesta voi olla montaa mieltä ja myös valtuuston puolella on ollut kriittisiä äänenpainoja, mutta uskomme että suurin osa pitää peliajankohtien muutosta lähtöasetelmiin nähden ainakin kohtuullisina. Koemme siis ettei ultimatejen saralla ole syytä tehdä mitään suurempia muutoksia tässä kohtaa, vaan viime kauden rungossa kannattaa pysyttäytyä kiinni ja lisäksi antaa myös liigajoukkueilla jälleen mahdollisuus vaikuttaa peliaikojen jakautumiseen.

Ainoat muutokset mitkä tehdään ultimateajankohtien suhteen ovat ne, että klo 21.00 poistetaan vakituisista ultimateista ja otteluita jaksoitetaan jatkossa myös 18.00:ksi. Muutos tehdään koska viime kaudella ilmoitettujen peliaikojen sopivuuden ja joukkueiden intressien yhteensovittamisten yhteydessä paljastui, että liigaklaanien halukkuus pelata myöhäisillä kellonlukemilla vaikutti pienemmältä kuin valtuustolaisilla ja siten oli ongelmaista kun yhdeksän otteluille ei tahtonut löytyä kysyntää. Lisäksi pakote asettaa yksi peli yhdeksäksi sitoi adminien käsiä turhankin paljon ajankohtien laitossa, pakottaen välillä pelin laittamisen yhdeksäksi vaikka kokonaisjärjestely olisi sujunut paremmin jonkun ottelun ollessa mielummin kuudelta. Näemme siis tämän jäykkyystekijän poiston edistävän liigajoukkueiden ottamista yhä paremmin huomioon ja siten hyödyttävän kokonaisuutta.

Kokonaisuudessaan peliaikojan pohdiskellessa voidaan varmaan yhteen ääneen todeta että yhtenä liigatoiminnan kannalta kaikista olennaisimmista asioista, tulee aihe varmastikin aina jakamaan mielipiteitä moneen suuntaan. Täten lienee joissakin kohtaa järkevää pohdiskella jälleen miten järjestelyt tulisi tehdä, mutta sitä ennen täytyy toivoa että vaihdokset tulevat tepsimään ja ottaisi riittävän hyvin niin liigajoukkueet kuin pelivalvojatkin huomioon.


Pelien valvonta
Iänkaikkinen keskustelu valvonnan järjestämisen ympäriltä on jälleen ollut läsnä ainakin päättäjistössä ja yöllä järjestetyssä kokouksessa. Selvää lienee että jokaiselle lienee intresseissä saada valvonnan toiminta niin määrällisesti kuin laadullisestikin klaanien ansaitsemalla tasolle, mutta ero tuleekin keinojen valinnassa. Jotkut kannattavat pelivalvonnan korostamista nykyistäkin enemmän kun taas toiset näkevät että koska se on usein riistiriidassa klaanien huomioon ottamisen kanssa, tulee valvontaa edistäviin toimenpiteisiin suhtautua kriittisesti.

Suurin yksittäinen kiistakapula valvontaan liittyen on kenties ollut peliajankohtien jakaminen. Muutos mitä sen suhteen viime kaudeksi tehtiin ja josta jo aikaisemmin mainittiinkin, pistettiin toteen tosiaan pitkälti valvonnallisista seikoista johtuen. Vaikka se asetti eittämättä omat haasteensa kun usein valvoja kykeni valvomaan vaan osan ottelusta, niin viime kausi vaikutti valvonnallisesta perspektiivistä menneen parempaan päin. Silti osa aktiivisista, tilanteen hyvin tuntevista ja liigan kannalta välttämättömistä henkilöistä haikailee vielä valvojien ottamista paremmin huomioon, sillä kuten viime kausi osoitti niin kaikki ei ole edelleenkään täydellisesti ja vaihtoehtoja olisi edelleen tärkeä miettiä.

Viime kaudella kokonaisuus oli tosiaan valvonnallisesta näkökulmasta isossa kuvassa tosiaan varsin hyvällä tolalla, mutta ongelmaksi muodostui erityisesti tilanteet joissa pelejä oli paljon päällekäin, mikä johti luonnollisesti mahdottomaan yhtälöön kun potentiaalisia valvojia oli vähän ja sitä tarvitsevia paljon. Käytännössä ottaen ainoa keino estää moista ja samalla kyetä tarjoamaan parempaa valvontaa, olisi nykyisiä suurempien siirtorajoitteiden asettaminen. Koska myös liigajoukkueet on otettava huomioon, niin adminit tulevat pohtimaan vielä parin päivän ajan että missä suhteessa näitä osapuolia tulisi ottaa huomioon ja mitä ratkaisuja kannattaisi sitten tehdä. Otamme erityisesti tämän aiheen tiimoilta mielellään palautetta vastaan, joten antakaa vaan tulla jos ette päässeet kokoukseen jostakin ihmeellisestä syystä.
« Viimeksi muokattu: 18.03.14 - klo:13:14 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #101 : 26.03.14 - klo:22:03 »

Toissapäivänä uutiset-osioon tuli ilmoitus parista sääntömuutoksesta koskien pelien sovintaa. Vaikkei mitään kovin mullistavaa tällä kertaa nähtykään, niin voisi olla silti paikallaan avata hiukan ajatuksenjuoksua muutosten takana ja siten nopeuttaa liigalaisten sulatteluprosessia, joka luonnollisesti vie oman aikansa.

- Kuten suurin osa liigalaisista ja ainakin varmasti kaikki klaaninjohtajat ovat huomanneet niin viime sunnuntaina alkaneella '14 (02) kaudella emme tosiaan pidä väliviikkoja, vaan vedämme koko kauden yhteen putkeen. Se asettaa aivan takuulla monelle joukkueelle haasteensa, mutta toivotaan että jokainen tiimi saa vedettyä kauden kunnialla loppuun saakka. Aikaisemmin helpostusta toi kun väliviikkoja vielä oli ja sitä kautta oli mahdollista siirtää huonoille raoille osoneet pelit niille, mutta kun aikataulu ei tällä kertaa anna periksi moisille niin sääntöjä on muutettava sen mukaisiksi. Siksi sääntöihin kirjataan kohta jonka myötä toinen joukkue ei yksipuolisesti kykene vaihtamaan pelipäivää, vaan jos niin halutaan tehdä on molempien suostuttava siihen ja siten pelattava jonain sunnuntaina kaksi ottelua.

Vaikka toinen joukkue ei voi enää yksinään "pakottaa" pelipäivän vaihtoon ja siten heidän mahdollisuutensa saada täydellinen ajankohta heikkenee, ei säännöistä kuitenkaan poisteta kokonaan yksittäisen joukkueen mahdollisuutta muuttaa pelin läpikäyntiin liittyviä seikkoja hätätilanteessa. Jatkossa adminit päättävät tilannekohtaisesti miten mennään, voiden pakottaa joukkueet peliajan siirtoon tai muuttaen ottelun 3 vs 3 -muotoon (kuten taannoin Kalja-Etana -ottelun kohdalla tehtiin). Sanomme kuitenkin jo tässä vaiheessa että oletamme joukkueiden neuvottelen ensin keskenään pyriten löytämään yhteisymmärryksen, ja vasta viimeisenä vaihtoehtona tulisi anoa muutosta pelimuotoon. Samalla joukkueiden on kyettävä suhteellistamaan että milloin kyse on oikeasti hädästä, sillä mitä useammin joukkue anoo muutosta niin sen vaikeammin moista tullaan myöntämään.

- Viime kaudella nähtiin parhaimmillaan tilanne jossa viisi ottelua pelattiin samaan aikaan ja valvontaa ei siten saatu järjestettyä kunnolla. Vastaavilta tilanteilta pyritään välttymään tällä kaudella ja siksi toinen sääntömuutos mitä tehdään on pelien siirtorajoitusten lisääminen. Aikaisemmin olennaisin rajoite lienee pakote hankkia itse valvoja jos siirtää peliä pelipäivänä, johon siis nyt tulee jatkeeksi velvollisuus etsiä valvoja omatoimisesti mikäli kellonaikana jolle peli siirretään käynnistyy jo kaksi tai useampi ottelu. Toivotaan että se edistää riittävästi valvonnan toimivuutta tällä erää

Mahdolliset kysymykset ja/tai palautteet voi esittää jälleen palautenurkkaan.
« Viimeksi muokattu: 26.03.14 - klo:22:06 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Jusse
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 699


Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #102 : 01.04.14 - klo:08:36 »

Vuorokaudet vierivät eteenpäin, päivät pitenevät ja lämpötila nousee tappavan tasaisesti. Kaiken pitäisi siis olla enemmän kuin hyvin niin oikeassa elämässä kuin myös Munkkiliigassa, jossa asiat ovat monelta osin paremmin kuin koskaan aiemmin. Mutta kuten kaikkialla muuallakin, on tässäkin yhteisössä olemassa se pieni ja äänekäs joukko, joka ei suostu tunnustamaan ilmiselviä faktoja. Ei, koska he ovat syntyneet kultalusikka suussaan, eikä mikään tunnu kelpaavan, vaikka kaikki olisi sitten kuinka hyvin tahansa.

Asia, mitä administo yrittää sanoa on se, että olemme saaneet osaksemme viime aikoina jatkuvasti huonoa palautetta, jopa suoranaisesti haukkuvia kommentteja. Olemme seuranneet tilanteen kehitystä äärimmäisen huolestuneina ja olleet suorastaan voimattomia yhä aggressiivisemmiksi äityvien kannanottojen edessä, joilla ei ole ollut selvästikään mitään muuta tarkoitusperää kuin mielipahan aiheuttaminen. Ikään kuin meilläkin ei olisi tunteita. Ikään kuin olisi oikeutettua, että herrat, jotka paiskivat pyyteettömästi yötä päivää työtä yhteisön eteen valittamatta koskaan saavat jatkuvalla syötöllä lokaa niskaansa. Ikään kuin meidän pitäisi todella joutua kestämään kaikkea tätä. Näin ollen olemme päättäneet pysäyttää tämän vastenmielisen kehityksen kertaheitolla.
 
Adminit ovat päättäneet tehdä ainoan oikean ratkaisun liigan tulevaisuuden kannalta ja laittaa säännöt nykyoloja vastaavalle tasolle. Jatkossa administon julkinen arvostelu on kiellettyä ja voi johtaa aina varoituksesta porttikieltoihin foorumeille tai jopa täysmittaiseen liigabanniin asti. Käytännössä tämä julkinen kielto kritisoida admineita tarkoittaa sitä, että he, jotka haluavat vastaisuudessakin kirjoittaa tänne, eivät saa suunnata negatiivista palautetta meitä kohtaan sen enempää täällä kuin lentokonepelissäkään. Lisäksi ilmoitamme, että myös törkeisiin päättäjistöön kohdistuviin moitteisiin kahdenkeskisissä keskusteluissa voidaan puuttua, sikäli mikäli saamme käsiimme aineistoa sellaisen tapahtumisesta.

Yksittäisten rikkeidentekijöiden osalta olemme päätyneet seuraaviin toimenpiteisiin:

ElNSTEIN: Viime sunnuntaina ottelussa TyQ-Jämät valkeat tehnyt ElNSTEIN osoitti jälleen niin ottelun aikana kuin sen jälkeenkin, miksei hän ole kykeneväinen sopeutumaan yhteisöömme, hänen arvostellessaan liigalaisia ja admineita jatkuvalla syötöllä. Käyttäjälle on annettu mahdollisuuksia yksi toisensa perään, mutta mikään ei tunnu tepsivän tämän taparikollisen kohdalla. Kun kaikki tämä häiriökäyttäytyminen, jota nähtiin jälleen sunnuntaina, yhdistetään administoon kohdistettuihin moitteisiin, olemme päättäneet, että ElNSTEIN erotetaan liigavaltuustosta ja hänelle asetetaan toistaiseksi voimassa olevat foorumibannit. Samalla harkitsemme vakavasti asianomaisen mahdollisuuksia jatkaa liigassa pelaamista.

pallosalama: Niin palautenurkassa, liigavaltuustossa kuin lentokonepelinkin puolella pallosalama on moittinut administon toimia milloin mistäkin syystä ja täten asettanut meidät huonoon valoon. Olemme olleet käyttäjään yhteydessä viimeisten viikkojen aikana ja pyytäneet häntä ensin ystävällisesti, sitten vähän painokkaammin ja lopulta käskeneet lopettaa välittömästi palautteen, jota hän itse kutsuu "rakentavaksi kritiikiksi", antamisen. Mutta mikään ei ole tehonnut. Ei, vaikka pyynnöt tekisi kuinka hyvin perustellen tahansa. Koemme, että pallosalama on ylittänyt hyvän maun rajan jo ajat sitten, eikä ole siten jatkossa enää tervetullut kirjoittelemaan palstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa ovat poistettu toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Otimme päätöstä tehdessä huomioon myös sen, että meillä on syytä epäillä pallosalaman ottaneen valvottavakseen niin paljon liigapelejä tarkoituksenaan saada itsensä näyttämään korvaamattomalta ja oikeuttaakseen näin tekonsa. Lopuksi ilmoitamme, että Sieni-klaanin tulee nimittää varajohtaja hoitamaan foorumeille tehtävät ilmoitukset.

Saial: Vastikään moderaattoriksi ja neuvoa-antavaksi adminiksi valittu Saial on päätetty erottaa virastaan. Saial on esittänyt tyytymättömyytensä liigan johtamistapaa kohtaan ja viimeistään julkista arvostelukieltoa laatiessa tuli ilmi, miksi päättäjistöön ei tahdo oikein tulla naispelaajia. Emme koe oikeutetuksi, että yksikään henkilö voi nyt nähdyn kaltaisella tavalla yrittää sabotoida työtämme sisältä käsin, olivat tarkoitusperät kuinka hyviä tahansa. Näin ollen näemme siis aiheelliseksi jatkaa ilman häntä. Koska meillä on aihetta pelätä, että Saial yrittää tulevaisuudessakin tehdä kaikkensa välttämättömien päätöksien jarruttamiseksi, ja uskomme, että hän saattaa tällä kertaa vaikeuttaa toimintaamme manipuloimalla pahaa aavistamattomia liigalaisia päättäjistöä vastaan, tiedoitamme, että myös Saialin kirjoitusoikeudet ovat poistettu. Samalla etsimme uutta moderaattoria hänen tilalleen. Hakemuksia voi laittaa joko palautenurkkaan tai ottamalla yhteyttä administoon.

WäZ: Adminit ovat saaneet runsaasti palautetta WäZin kirjoitusasusta tai tarkemmin sanottuna sen puutteesta, ja tahdomme todeta panneemme merkille saman. Emme voi millään mittarilla hyväksyä, että WäZin viesteissä on yksi toisensa jälkeen lukemista haittaavia kirjoitusvirheitä, ja että niissä on usein äärimmäisen adminkriittisiä sävyjä. Siten emme näe muuta vaihtoehtoa kuin asettaa myös WäZ toistaiseksi voimassa oleviin foorumibanneihin ja poistaa hänet liigavaltuustosta. Samalla varoitamme käyttäjää, että hän on edelleen erityistarkkailun alla ja mikäli näemme tulevaisuudessa Aapelin puolella hänen arvostelevan adminien päätöksiä, olemusta tai edes ulkonäköä, tulemme tekemään porttikiellosta täysimittaisen ja siten eväämään myös pelioikeuden. Olkoon tämä varoituksena myös muille liigalaisille.

Tiedostamme, että uusi sääntömuutos saattaa vaikuttaa rajulta ja annetut sanktiot joiltain osin myös epäoikeudenmukaisilta, mutta korostamme sitä, ettei meille yksinkertaisesti ole jätetty vaihtoehtoja. Foorumit eivät ole mikään hiekkalaatikko, eivätkä adminit mitään sylkykuppeja, joihin voi kohdistaa kaiken pahan olon mitä itsellä sattuu olemaan. Toivottavasti jokainen kykenee ymmärtämään tästä eteenpäin, että jokaisella administon teolla on pyritty ja pyritään ajamaan vain yhteistä etua, eikä teillä ole siten mitään oikeita perusteita millään tasolla kritisoida meitä. Näillä päätöksillä teemme liigasta jälleen hieman paremman paikan meille kaikille.
« Viimeksi muokattu: 01.04.14 - klo:08:39 kirjoittanut Jusse » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #103 : 02.04.14 - klo:11:16 »

Hiljattain palautenurkassa esitetyn toiveen mukaisesti järjestimme ensimmäisen kauden aikana pidetyn irc-kokouksen. Viime yönä klo 03.02-04.16 pidetyssä kaikille lentokonepeliläisille avoimessa kokouksessa keskusteltiin liigan tulevaisuudesta ja saatiin samalla aikaan tärkeitä päätöksiä, joilla uskomme että liiga voi ottaa seuraavan askeleen kohti täydellisyyttä. Heille jotka ihmettelevät että tieto kokouksesta ei kantautunut omiin korviin, tarkennamme vielä sen verran että emme tosiaan tällä kertaa nähneet tarpeen mainostaa kokousta tällä palstalla, vaan teimme sen lentokonepelin puolella taataksemme myös muidenkin kuin liigaan kuuluvien henkilöiden huomioon ottamisen. Osittain myös sen ansiosta saatiin aikaan paketti joka pitää sisällään vaatimattomasti sanottuna erinomaisia uutisia.

- Kokouksessa päädyttiin yksimielisellä päätöksellä hyllyttämään JussePal pääadminin virasta. Eilinen mielivaltainen tempaus kieltää adminien julkinen arvostelu osoitti jälleen kerran kuinka henkisesti epävakaa Jusse on ja mitä Munkkiliigan tulevaisuus hänelle todella merkitsee. Siten Jussea ei tulla jatkossa päästämään vetelemään naruja ja hänen omapäisesti tekemä päätös kumotaan. Jatkossa adminien arvostelu on siis jälleen sallittua, joten muistakaa käyttää oikeutta riittävästi hyväksenne.

- ElNSTEINin foorumibannit ovat poistettu. Uskomme käyttäjän katuvan syvästi viimeaikoista käytöstään ja ottaneen opiksi porttikiellostaan, ollen valmis keskustelemaan jälleen kanssamme ja olemaan yksi meistä. Haluamme myös sanoa että banneja seurannut palauteryöppy, jossa usea liigalainen esitti huolensa liigan yhteisöllisyyden vähenemisestä ElNSTEINin huilin myötä oli viimeinen sinetti ratkaisun tekemiseen. Tulemme käyttäjän valtaisasta suosiosta huolimatta kuitenkin vielä pohtimaan että onko hän kykeneväinen jatkamaan liigavaltuustossa.

- pallosalaman kirjoituskielto on kumottu. Samalla harkinnassa ollut hanke hyllyttää pallosalaman jatko valvojista on kariutunut useiden liigajoukkueiden vastutuksen vuoksi. Joudumme myöntämään ettemme osanneet etukäteen odottaa että pallosalaman toimiminen valvojana olisi niin tärkeää aina liigan perustajaklaanista uusiin tiimeihin, mutta vakuutamme että asia aiotaan ottaa huomioon jatkossa. Sen vuoksi tulemme harkitsemään että pitäisikö sääntöihin kirjata kiintiö, joka takaisi että jokainen liigatiimi saa herran valvomaan otteluaan vähintään kerran kauden aikana.
 
- Saial on päätetty rekrytoida uudeksi moderaattoriksi ja hänen kirjoitusoikeutensa palautuu. Usea henkilö on viimeaikoina esittänyt huolensa liigan demokratian puutteesta ja tarkoituksenamme on hiljentää tämä joukko. Olemme siis päättäneet tulla liigalaisia vastaan sen verran että rekrytoimme neuvoa-antavan adminin, jonka virkaa Saial siis hoitaa. Tällä eleellä pyrimme samalla osoittamaan että jokaisen liigalaisen mielipiteellä on todellakin väliä ja että olemme tarpeen tullen kykeneväisiä kompromisseihin. Päätöstä tehdessä otettiin huomioon tasa-arvoavaltuutetun yhteydenotto missä uhattiin oikeudellisilla toimenpiteitä mikäli emme toimisi näin.

- WäZ on otettu takaisin liigavaltuustoon ja hän on taas tervetullut keskustelemaan myös yleisiin osioihin. Otettuamme tarkemman katsauksen WäZin kirjoituksiin ja vertailemalla niitä muihin keskustelupalstamme luonnoksiin olemme arvioineet käyttäjän tekeleiden ylittävän selvästi foorumeiden yleisen tason. Sen myötä näemme että kirjoituskielto ei ole enää miltään osin perusteltu, vaan pikemmin toivomme että hän viestittelisi jatkossa vielä enemmän että myös kokemattomat kirjoittelijat voisivat ottaa oppia käyttäjältä. Samalla uskomme että WäZ kykenee toimimaan jonkinlaisena roolimallina jonka viestit luettuna muistaisimme mistä hyvä kirjoitus todella koostuu.

Lopuksi administo haluaa toivottaa oikein hyvää huhtikuun alkua jokaiselle liigalaiselle. Otetaanhan kaikki irti parista ennen kesätaukoa jäljellä olevasta kuukaudesta.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Pienet uutiset
« Vastaus #104 : 08.04.14 - klo:19:37 »

- Valtuusto on päättänyt langettaa ElNSTEINille kahden kauden liigabannit toisella pelikierroksella ottelussa TyQ-Jämät sattuneista valkoisista. Adminit ovat tulleet lopputulokseen ettei päätöstä ole aikaisemman rikehistorian vuoksi ainakaan tässä vaiheessa syytä muuttaa, joten siten ElNSTEIN ei ole näillä näkymin pelikykyinen kevät- tai kesäkaudella. Toivotaan siis että pieni huili tekee hänelle terää.

- Adminit ovat päättäneet poistaa WäZin osittaisen johtajuuskiellon ja sallia täysmittaisen johtajuuden. Olemme pitäneet näkemästämme viimeisten viikkojen aikana ja koemme siksi että voimme edetä seuraavaan vaiheeseen.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024