Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
05.05.24 - klo:18:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Historia
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Haluaisitko, että kausille 2012 (01-03) olisi oma historiansa kirjoitettuna?
Kyllä
En

Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Historia  (Luettu 2801 kertaa)
Tähtiyksikkö
Vieras
Historia
« : 02.11.12 - klo:19:01 »

Munq-foorumin historia -kohdasta löytyy selosteet aina liigan alkamisesta 2006 vuoteen 2011. Nyt kysyisinkin, minkä takia vuoden 2012 historiaa ei ole tehty? Pidetäänkö asioiden muistamista itsestään selvyytenä? Ainakin uusille pelaajille olisi helpompi hahmottaa kunkin klaanin liigahistoria tuolta, tokihan se ei varmasti kaikkia kiinnosta, mutta aina löytyy niitäkin, jotka haluavat ottaa asioista selvää. Maksaisiko liigahistorian tekeminen tosiaankin paljon vaivaa, jos ei, niin eikö sellainen olisi sama väsätä?

Esitä toki oma mielipiteesi: Onko historialla merkitystä? Oletko kenties itse lukenut kyseisen alueen 'Historia'? Mitä tunteita sen lukeminen on kenties herättänyt? Entä olisiko hienoa saada se omakin klaani sinne?
tallennettu
Gents8
Etanat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 772


Profiili
Vs: Historia
« Vastaus #1 : 02.11.12 - klo:21:24 »

Haluatko auttaa meitä täydentämään Munkkiliigan historiaa? Ota ylläpitäjiin (latesofi/Tengsinge) yhteyttä ja lähetä vinkkisi/tekstisi yksityisviestillä foorumillamme tai Aapelissa. Muista mainita, mille vuodelle tekstisi sijoittuu! Näin saamme kokoon myös puuttuvat kohdat.


Ja tuon kauden historiankirjoitusta ei ole vielä keritty pistää. Klaanille löytyvät omat historiankirjoitukset, jos se ei miellytä, voi ottaa yhteyttä ko. klaanin johtajaan ja kertoa muokata sitä. Historia on siis paremmin kuin hyvin esillä foorumeilla.
tallennettu

Foliot hattuun
Tähtiyksikkö
Vieras
Vs: Historia
« Vastaus #2 : 02.11.12 - klo:22:25 »

Klaanille löytyvät omat historiankirjoitukset, jos se ei miellytä, voi ottaa yhteyttä ko. klaanin johtajaan ja kertoa muokata sitä. Historia on siis paremmin kuin hyvin esillä foorumeilla.

Omat historiankirjoitukset joo, mutta ei kai olisi mukavampi saada niistäkin yksi, tiivis paketti, kuin 10 eriä?
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Vs: Historia
« Vastaus #3 : 18.11.12 - klo:11:51 »

Voin myöntää, että Historia-osion päivittäminen on jäänyt tänä vuonna hieman paitsioon muiden ylläpitotehtävien tieltä. Toisaalta, olisi hyvä saada välillä myös uutta väriä sinne.

Tällä hetkellä olevat kohdat on kirjoitettu pitkälti Tengun toimesta, lukuunottamatta kautta 2011 (02), jonka itse kirjoitin. Nyt siis jos liigalaisista löytyy joku halukas kirjoittamaan vuoden 2012 historiaa, niin rohkeasti vain hihastani kiinni, olisi hienoa saada myös tämä asia kuntoon!

Jos materiaalia tarvitsee muistin tueksi, niin liiga-arkistosta löytyy.

Mitä tulee klaanien historiaan niin tuolta uudelta Klaaniesittelyalueelta löytyvät niin historiallisesti merkittävät klaanit kuin myös käynnissä olevalla kaudella mukana olevat klaanit, joista kullekin on listattu sijoitukset niiltä kausilta, joille ne ovat osallistuneet. Sinne on pyritty luomaan tiivistetty faktoihin perustuva tietopaketti aktiivisista klaaneista. Tulkinnanvaraisemmat kuvaukset on jätetty klaanijohtajien huoleksi.
tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Historia
« Vastaus #4 : 02.12.12 - klo:08:25 »

Noissa historikirjoituksissa suurin ongelma ja syy viivästyksiin on niitten tekemisen tylsyys. Se puolestaan johtuu siitä, ettei kirjoituksissa voi käyttää minkäänlaista värikynää koska teksti on virallista ja menee aina liigasivuille asti, ja joutuu siten olemaan täysin objektiivinen. Ainakin itse pidän nimenomaan mielipiteitä kirjoittamisen suolana ja ellei niitä saa olla, muuttuu työ yleensä epämiellyttäväksi. Historiakirjoituksissa ne eivät tosiaan ole mahdollisia, vaan pitää jättää tulkinnanvaraisuudet sivuun ja lopputulos on siis kirjoittajan näkökulmasta äärimmäisen inhottava homma, josta tulee väkinnäistä puuhaa. Tulee jopa sellainen olo, että kuka tahansa pystyisi tuottamaan samanlaisen pätkän kunhan hieman perehtyisi kauteen selailemalla tuloksia, mikä ei sekään nosta motivaatiota.

Toinen syy innostukseni lopahtamiseen on sitten yleisen kiinostuksen puuttuminen - tai ainakin kuvittelen niin. Välillä tulee jopa sellainen olo, ettei kukaan ylipäätään lue noita liigasivulla olevia kirjoituksia, vaan mikäli sivuille eksytään niin luetaan maksimissaan säännöt. Hieman yllätti, että joku jopa huomasi noitten viime kausien kirjoitusten ammottavan tyhjyyttään, mitä en olisi osannut kuvitella ottaen huomioon kuinka rauhassa nuo ovat saaneet olla keskusteltulta. Hyvä kuitenkin että niin tehtiin, sillä se tuskin hidastaa muutosten tapahtumista.

Nykyisin minulla on tosiaan tällä alueella toinen aihe, mihin voin kirjoitella liigan ajankohtaisista asioista ja muusta kiinostavasta. Se on siinä mielessä paljon miellyttävämpää, ettei tarvitse miettiä lainkaan mitä kirjoittaa, vaan voi täysin oman mielen mukaan laittaa mitä huvittaa, eli voi vaikka sanoa Synnoeven olevan lentokonepelin paras pelaaja. Siten tekstistäkin tulee paljon kiinostavampaa, kun ei ole pelkästään mitäänsanomattomuuksia, vaan kiistanalaisia mielipiteitä mistä voi seurata jotain keskusteluakin. Samalla lukijalle ehkä jää enemmän käteen, kun pitää tosissaan miettiä että mihin yhtyy ja mihin ei. Hirveän vaikea kuvitella että historiankirjoituksella olisi samanlainen efekti, kun kaikki on sellaista mistä ei voi olla kuin yhtä mieltä.

Aikamääräisesti historiakirjoituksen tuottaminen ei olisi vaiva eikä mikään. Uskon että sellaisen tekemiseen ei menisi hirveästi enempää aikaa kuin tämän viestin kirjoittamiseen, joten ajanpuutteen taakse en voi itse mennä. Varsinkin kun aletaan vertaamaan TM:n joihinkin kirjoituksiin mihin paloi hirveästi aikaa, korostuu asia entisestään - aika ei tosiaankaan ole ongelma, vaan enemmän aikaisemmin mainittu materiaalin tuottamisen tylsyys. Noin simppelisti voisi sanoa, että käytän satakertaa mielummin viisi tuntia kirjoituksen tekemiseen mistä voin ensinnäkin itse nauttia ja toiseksi tiedän jonkun jopa tykkäävän tuotetusta materiaalista, kun puoli tuntia johonkin mistä en todellakaan pidä ja tuskin hirveän moni innostuu.

Kokonaisuudessaan halu kirjoittaa tekstiä ja se miten paljon muut tulevat pitämään siitä muodostaa lopullisen motivaation. Toisen puuttuminen on todella paha, mutta mikäli toinen on tarpeeksi korkea, voi se olla tarpeeksi kompensoimaan puutetta. Historiakirjoitusten ongelma on juurikin se, että halu kirjoittaa on todella alhaalla ja muille tuottama ilo on tuskin myöskään hirveän korkea. Se alkaa olemaan niin pulmallista että työ on nyt jääny tekemättä - ja jää niin pitkäksi aikaa kunnes ainakin toiselle käy jotain. Ehkä joskus, mutta nyt ei vaan huvita.

Saa nyt nähdä miten historiakirjoitusten käy. Ainakaan toistaiseksi minua ei huvita kirjoittaa niitä ihan vaan senkin takia, etten välttämättä pystyisi tekemään laadukasta tekstiä. Parempi tehdä se sitten kunnolla kun siihen tielle erehtyy, eikä vaan mitään huolimatonta materiaalia missä paistaa läpi kiinostuksen puute. Jos täältä löytyy pelastavia enkeleitä, niin ottakaa tosiaan vaan yhteyttä johonkin adminiin niin voidaan katsoa mitä tehdään sen suhteen. Täällä on monia muitakin tarpeeksi kyvykkäitä henkilöitä hoitamaan tuon toistaiseksi tekemättä jääneen urakan.
tallennettu
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024