Munkkiliiga

Arkisto => Liiga-arkisto => Aiheen aloitti: latesofi - 10.04.13 - klo:21:21



Otsikko: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: latesofi - 10.04.13 - klo:21:21
Viime sunnuntaina käydyssä Kalja-Fizz -matsissa nähtiin 2 kpl pelaajien tagin puuttumisesta johtuvaa bannia. Keskustelu asiasta ajautui hieman väärille urille. Sen sijaan, että keskustellaan tästä yksittäistapauksesta, pitäisi keskustella siitä, mikä sen aiheutti ja mitä tälle aiheuttajalle pitäisi tehdä.

Liigasäännöt sanovat tagin käytöstä seuraavaa

Selkeyden vuoksi pelaajien tulee käyttää lentueen ilmoitettua tagia liigapeleissä.

Pelivalvoja voi poistaa pelaajia huoneesta virheellisen tagin vuoksi huomautuksen jälkeen. Valvojan ei kuitenkaan ole pakko reagoida tagivirheisiin, vaan hän päättää linjansa itse.


Sääntökohta lisättiin alunperin, jotta sääntöihin saataisiin maininta tagin käytöstä, jota liigassa on aina ollut tapana käyttää. Ja koska se lisättiin sääntöihin, haluttiin pelin valvojalle antaa myös mahdollisuus siihen puuttumiseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä siitä tunnetun polkupyöräkypärän käyttöpakkolain kaltainen sääntö, josta valvoja voisi ainoastaan huomauttaa.

Ilmoitettujen tagien käyttämisessä liigapeleissä on useita hyviä puolia:
- Pelien seuraaminen on helpompaa, kun tageista näkee, heti kumpi tiimi on kummalla puolella. Tämä koskee niin pelin valvojaa, katsojia kuin myös niitä, jotka mahdollisesti katsovat peliä videolta vuosien päästä. Kaikki eivät muista pelaajien nimistä, missä klaanissa he pelaavat. Tämä koskee etenkin uusia liigapelaajia.
- Pelin valvoja näkee tagien avulla helpommin, jos joku menee vahingossa väärälle puolelle ja voi poistaa tämän nopeasti
- Estetään asiattomien tagien käyttö

Tagisäännön haittapuolena taasen on se, että se antaa pelivalvojalle mahdollisuuden puuttua pelin kulkuun ratkaisevalla tavalla. Tagisäännön ero muihin sääntökohtiin (kuten kykkimis -ja aulahyppelysääntöihin) on, että sen rikkominen ei anna etua rikkovalle tiimille, mutta jos valvoja huomauttaa ja poistaa sen vuoksi pelistä, sillä voi olla ratkaiseva merkitys pelin lopputulokseen.

Paras tilannehan on se, ettei valvoja tee peleissä muuta kuin ottaa pisteet ylös eristä ja hoiitelee restartit tarvittaessa ja tähän tulisi myös pyrkiä. Liiga ei halua valvojien roolin korostumista pelituloksissa, vaan pyrimme siihen, että pelit ratkaistaan pelaamalla.

Näistä lähtökohdista kysymyksiä:
Välitätkö henkilökohtaisesti siitä, millaisia tageja liigapeleissä käytetään vai käytetäänkö ollenkaan ja mitä tagisäännön suhteen pitäisi tehdä? Pitäisikö se poistaa kokonaan ja tehdä tagin käytöstä vapaaehtoista liigapeleissä. Tällöin poistuisi myös tarve ilmoittaa klaanin tagi kaudelle ilmoittautuessa. Vai pitäisikö valvojalta poistaa mahdollisuus kickata ja bannata sääntöä rikkovia pelaajia ja jättää taginkäyttö klaanien ja klaanijohtajien kontrolloitavaksi ja jättää valvojalle ainoastaan huomautusmahdollisuus? Vai pitäisikö sääntökohta säilyttää nykyisellään, mutta tehdä tarkempi ohjeistus pelivalvojille, miten tagivirheisiin tulee puuttua, jos niin haluaa tehdä?


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: kellonaika - 10.04.13 - klo:21:36
Pitäisikö valvojalta poistaa mahdollisuus kickata ja bannata sääntöä rikkovia pelaajia ja jättää taginkäyttö klaanien ja klaanijohtajien kontrolloitavaksi ja jättää valvojalle ainoastaan huomautusmahdollisuus?

Ehdottomasti, pallosalamalta nyt erityisesti :D


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: JP - 10.04.13 - klo:21:37
Tagit kuuluu liigapeleihin ja imo niiden pakollinen käyttäminen on ihan oikein. Ja rangaistuksena kickaaminen ja/tai pistemenetykset(asianmukaisten varoitusten jälkeen) ovat aivan oikein..


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: CONST - 10.04.13 - klo:21:58
Mun mielestä tämä koko keskustelu aiheesta on vähän tyhmää. Jokainen jengi on vastuussa siitä, että sen pelaajat käyttävät oikeaa tagia - jos et noudata sääntöä niin sinua voidaan rangaista.

Tagit kuuluvat peliin ja mun mielestä liigaa tulee kunnioittaa sen verran, että pelatessa pidetään oikea tagi. Mikäli tagi on väärä, tulee valvojan huomauttaa asiasta. Mikäli pelaaja osoittaa täydellistä väliinpitämättömyyttä, idioottimaisuutta tai muuten vain erittäin ylimielistä käytöstä, voidaan hänet heittää minuutin tai kahden jäähylle huoneesta. Siinäpähän sitten kärsii. Asiasta on ainakin varoitettu.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Legend JJL - 10.04.13 - klo:22:03
Mielestäni tagin käyttö pitäisi olla pakollista. Laten mainitsemat tagien hyvät puolet tekevät mielestäni liigaottelut mahdollisiksi. Nimimerkkien vaihtelu on nykyään niin vilkasta, että on kohtuutonta odottaa valvoja muistavan kaikkia. Ilman tagia pelaaminen tai random-tagit aiheuttaisivat vain kaaoksen peleihin, kun kaikki aloittelijat ovat millä puolilla sattuu, eikä tiimin johtaja pidä väliä asiasta.

Valitettavasti se on niin, että kun toiminta laajenee, niin tarvitaan enemmän ja parempia työntekijöitä. Paremman valvojan illuusio saadaan aikaan tarkoilla toimintaohjeilla.

Tageista murehteminen saisi edelleen olla valvojan oman harkinnan alla. Toimintaohje pitäisi olla jotakuinkin tällainen: huomautus -> kick -> x min bannit -> loppuottelu banneissa. Tällöin ne sääntöjen rikkomisesta aiheutuneet bannit eivät tule kellekään yllätyksenä.

Minusta 2 min bannit olisivat ihan ok sanktioksi nro. 3. 1 min on kuitenkin käytännössä sama kuin kick ja 3 min on liikaa.

Tästä tuli vähän tällanen kootut selitykset III, mutta kai pointtini tuli selväksi?


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: latesofi - 11.04.13 - klo:17:26
Saanko vastata näin?

Ehdottomasti, pallosalamalta nyt erityisesti :D

Itse en ollut katsomassa tapahtunutta, joten en tiedä, miten tilanne pääsi kärjistymään tuohon tilanteeseen asti. Mutta kertoisitko, mitä pelivalvojan olisi pitänyt tehdä toisin saadakseen Kaljojen pelaajat käyttämään tagia? Se nimittäin ei ole pallosalaman syytä, että nykyisissä liigasäännöissä vaaditaan pelaajia käyttämään tagia ja annetaan pelivalvojalle mahdollisuus reagoida siihen, jos tagit ovat virheellisiä.

Peräänkuuluttaisin nyt hieman kunnioitusta ja arvostusta pelivalvojia kohtaan, sillä ilman heidän aktiivisuuttaan ja arvokasta panostaan liiga ei nykymuodossaan voisi toimia. Toki myös pelivalvojilta edellytetään vastavuoroisesti pelisilmää siihen, etteivät ota pelin ratkaisijan roolia valvoessaan, että sääntöjä noudatetaan kirjaimellisesti.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: kellonaika - 12.04.13 - klo:17:29
Mitä pelivalvojan olisi pitänyt tehdä toisin saadakseen Kaljojen pelaajat käyttämään tagia?

Noh, jos eri valvoja olisi valvonut, niin asia olisi hoidettu heti. Pallon tapauksessa hänen olisi pitänyt pyytää kauniisti polvillaan anoen. :)


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: !HHH! - 12.04.13 - klo:21:08
Eipä kai sillä valvojal mitää merkityst pitäis olla....


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Minimaalinen - 12.04.13 - klo:22:31
Nään tän kaljojen osalta aika säälittävä ruikutuksena, miksi vastustaa valvojan auktoriteettia kun voisi kiltisti totella, eikä sitten jälkeenpäin valittaa, eskari meininkiä sanon minä :D Aivan oikein pallo teki kun bannas kun sääntöjä rikottiin


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: abisnail - 12.04.13 - klo:22:33
Nään tän kaljojen osalta aika säälittävä ruikutuksena, miksi vastustaa valvojan auktoriteettia kun voisi kiltisti totella, eikä sitten jälkeenpäin valittaa, eskari meininkiä sanon minä :D Aivan oikein pallo teki kun bannas kun sääntöjä rikottiin
Jos sulla ei oo harmainta aavistusta siitä mitä on tapahtunut niin älä ota kantaa..


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: yu aksu - 12.04.13 - klo:22:41
Jos sulla ei oo harmainta aavistusta siitä mitä on tapahtunut niin älä ota kantaa..
+1 abi snail olen samoilla linjoilla. Aiheeseen varoituksista otetaan opiksi eikä itte sooloilla mistään tagista, bannaus tullee. Olen ollut paikalla tapahtumanaikana, nii mua ei voi syyttää mistään!


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: lodureu - 13.04.13 - klo:00:10
(Disclaimer: pienellä kirjoitettu osuus viestistä sisältää pieniä osia, jotka voi juuttua hengitysteihin ja aiheuttaa pahan mielen jos pahaa mieltä väkisin haluaa hakea. Lukeminen omalla vastuulla.

Toivoin et voisin sivuuttaa tän aiheen, mut en voi vaan katsoa vierestä kuinka syitä ja syyllisiä haetaan ihan vääristä paikoista. Mä niiiiiin ennustin että tästä tulee vielä joskus jotain hässäkkää, tämänkaltaiset aukot vaan odottaa tilaisuuttaan päästä aiheuttamaan turhia häiriötilanteita.

Tästä taginkäytöstä oli jokunen kuukausi sitten juttua, oliko pelivalvoja- vai liiga"valtuusto"alueella. Peräänkuulutin silloin, että yhteinen linja pitäisi saada, ettei annettaisi näin pienen asian aiheuttaa turhaa häiriötä pelin kulkuun. Tagilla kun nyt ei pelillisesti ole yhtään mitään merkitystä, ja - omasta mielestäni - niin mitätön asia ettei säännöissä kuuluisi edes pykälää aiheesta olla. Entisenä pelivalvojana olisin siitä huolimatta toki hyväksynyt minkä hyvänsä yhteisen linjan joka siitä olisi päätetty.

En syytä tilanteesta todellakaan vihreäjaakko23:a enkä abisnailia. Enkä suoranaisesti pallosalamaakaan, vaikka jatkuva peliä häiritsevä jankkaus olikin mielestäni täysin tarpeetonta. En tiedä mikä on Kalja-klaanilaisten "suhde" pallosalamaan - sekä toisinpäin, mutta jotenkin tuli kieltämättä sellainen tunne, että taustalla oli jotain henkilökohtaisia patoutumia. Syy tilanteen kulkuun johtui kuitenkin yksinomaan siitä, ettei tähän ympäripyöreään "sääntökohtaan" oltu ilmoitettu mitään suoraa linjaa, ainoastaan; "Valvojan ei kuitenkaan ole pakko reagoida tagivirheisiin, vaan hän päättää linjansa itse." Lisäksi minusta "huoneesta poistaminen" on esitetty hyvin epäselkeästi - itse käsitän tuon kickinä, en bannina.

Tällaisten tilanteiden annetaan tapahtua, jättämällä yhden henkilön harkintakyvyn varaan se, miten tilanteessa toimii. Heitänkin ilmoille kysymyksen, että onko jonkun mielestä todella oikeutettua häiritä peliä broadcastein parikymmentä minuuttia, ja kickiä & bannia - vain siksi, että pelaaja kieltäytyy tottelemasta mielivaltaista simputusta koskien asiaa, joka ei itse pelin kulkuun vaikuta mitenkään?

Mitä olen jutellut Fizziläistenkin kanssa, tilanne ei heidänkään kannalta ollut kovin mielekäs. Katsomossakin pyydettiin heidänkin toimesta, että annettaisiin asian olla. Huomioonotettavaa on myös se, ettei tilanteessa kärsi vain ne jotka mahdollisesti poistetaan huoneesta, vaan myös toinen joukkue. Kukaan ei halua katsoa simputusta vihreänä tekstinä minuuttikausia, eikä luultavasti pelata ylivoimaisenakaan. Koen, että tämän pelleilyn vuoksi kaikki vain kärsivät.

Otetaan esimerkkitilanne. Pelaaja tulee kesken erän sisään. Tilanne on tiukka. Pitääkö siinäkin alkaa säheltämään tagin kanssa? Pieni asia, mutta voi aiheuttaa helposti keskittymiskyvyn herpaantumisen. Ja jos yksinkertaisesta ja melko mitättömästä asiasta ei haluta tehdä monimutkaista sääntöhelvettiä, myös tässä tilanteessa pitäisi riivata pelaajaa tagittomuudesta. Olen kuullut myös pelaajista, joilla konsoli ei toimi...

Esimerkkitilanteeni ei liity suoraan tapaukseen Kalja-Fizz, mutta kyse lieneekin nyt tagin käytöstä yleisesti, keskustelun synnyttyä tästä aiheesta tuon tapauksen jälkeen.)


Itse aloituspostauksen kysymyksiin:

"Välitätkö henkilökohtaisesti siitä, millaisia tageja liigapeleissä käytetään vai käytetäänkö ollenkaan ja mitä tagisäännön suhteen pitäisi tehdä?"
V: En välitä. Tagisääntöä tulisi tarkentaa, tai poistaa kokonaan. Itse käytän klaanini tagia pääasiallisesti, mutta mielestäni tagi ei ole niin tärkeä, että klaaninsa tagin käyttämättäjättämisestä pitäisi sanktioita jakaa.

"Pitäisikö se poistaa kokonaan ja tehdä tagin käytöstä vapaaehtoista liigapeleissä. Tällöin poistuisi myös tarve ilmoittaa klaanin tagi kaudelle ilmoittautuessa."
V: Esitin mielipiteeni ensimmäisessä kysymyksessä. En tosin näe, miten tämä poistaisi tagin hyvät puolet - useimmat kuitenkin käyttävät klaaninsa tagia ihan vapaaehtoisesti.

"Vai pitäisikö valvojalta poistaa mahdollisuus kickata ja bannata sääntöä rikkovia pelaajia ja jättää taginkäyttö klaanien ja klaanijohtajien kontrolloitavaksi ja jättää valvojalle ainoastaan huomautusmahdollisuus?"
V: Mielestäni kyllä. Asia on niin mitätön, ettei sen tulisi johtaa huoneesta poistamiseen ja turhaan nipotukseen.

Vai pitäisikö sääntökohta säilyttää nykyisellään, mutta tehdä tarkempi ohjeistus pelivalvojille, miten tagivirheisiin tulee puuttua, jos niin haluaa tehdä?
V: Yhteinen linja. Tehtiin sääntökohdalle mitä vain. Eikä mitään ympäripyöreätä vemppaamista.

Parhaaksi näkisin ehkä vaihtoehdon: tagista voi huomauttaa, mutta jatkotoimenpiteisiin ei asian tiimoilta tule ryhtyä. Musta on vähän singolla kärpäsenampumista jakaa sanktioita jostain tagista. It's all fun and games, vaikka tää tuntuukin karkaavan käsistä ihan liian totiseksi välillä. :)

- Gruu "ongelmalapsi" "silmiin sattuu" "väärä mielipide" som -

Ugh. Olen puhunut. Virhe. Paha virhe.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Minimaalinen - 13.04.13 - klo:16:02
+1 abi snail olen samoilla linjoilla. Aiheeseen varoituksista otetaan opiksi eikä itte sooloilla mistään tagista, bannaus tullee. Olen ollut paikalla tapahtumanaikana, nii mua ei voi syyttää mistään!

Älä jaksa nuolla, olin paikalla ja oon kuullu molemmilta osapuolilta mitä muka tapahtu ja uskon kyllä siten, ett' pallo teki oikein


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Ilari_Melart - 13.04.13 - klo:16:08
Jostain tagista näin iso juttu :o


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Apple - 13.04.13 - klo:17:07
Jostain tagista näin iso juttu :o

Valitettavasti tästä nyt saatiin käsiteltäväksi tapaus, joka aiheutti vähän jokaiselle osapuolelle mielipahaa. Olen oman mielipiteeni ilmaissut adminpuolella ja valtuustossa hyvinkin pitkän kaavan mukaisesti. Olen sitä mieltä, etä pelissä valvoja jätti käyttämättä pelisilmää ja aiheutti toiminnallaan suuremmat seuraukset kuin toimimatta jättämällä. Tagin käyttäminen on ihan asiallista ja selkeyttävää, mutta mikäli näin ei toimi, onko kolmen minuutin bannaus sopiva rangaistus siitä? Mielestäni ei, vaan rangaistus on täysin ylimitoitettu.

Tähän ei kuitenkaan saada ratkaisua muuta kuin tekemällä jonkinnäköinen äänestys, joka asian ratkaisee. Kolikolla on molemmat puolensa.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Minimaalinen - 13.04.13 - klo:17:25


Tähän ei kuitenkaan saada ratkaisua muuta kuin tekemällä jonkinnäköinen äänestys, joka asian ratkaisee. Kolikolla on molemmat puolensa.

Äänestys on kyllä niin naurettava ratkaisu, eiköhän kaikki tiedä miten siinäkin tulee käymään ku kaljat vinkkailee ja lahjoo :DD


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: abisnail - 13.04.13 - klo:17:28
Äänestys on kyllä niin naurettava ratkaisu, eiköhän kaikki tiedä miten siinäkin tulee käymään ku kaljat vinkkailee ja lahjoo :DD
Oot säkin kyllä yks idiootti


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Minimaalinen - 13.04.13 - klo:17:33
Oot säkin kyllä yks idiootti

Turha alkaa törkeeks ja haukkuu. Itkupotku raivarilla selvii helpommin  :-\


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: JP - 13.04.13 - klo:18:42

 vain siksi, että pelaaja kieltäytyy tottelemasta mielivaltaista simputusta koskien asiaa, joka ei itse pelin kulkuun vaikuta mitenkään?
Pelaaja kieltäytyy tottelemasta mielivaltaista simputusta, vaiko ehkä kuitenkin pelaaja kieltäytyy tottelemasta yksiselitteistä munqqiliigan sääntöä...

Siitä kuitenkin samaa mieltä, että yhteinen linja on saatava, oli se sitten minkä tahansa. Ja kuten aiemmin totesin, olen itse vahvasti taginkäyttöpakon kannalla. Luonnollisesti valvoja voi käyttää pelisilmää tilanteessa missä pelaaja tulee kesken erän paikalle, siten että pelaaja laittaa tagin viimeistään tauolla, mikäli pelissä on hektinen tilanne ja tagia ei muista/ehdi kesken erän laittamaan. Ja tosiaan älkää nyt ainakaa missään nimessä tehkö siitä tällaista pyöräilykypäräpakon kaltaista sääntöä...


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Ilari_Melart - 13.04.13 - klo:19:08
Tagia ei sais mun mielestä poistaa munkkiliigan käytöstä, mutta siihenhän vois tehä niin että jos on väärä tagi tai ei käytä tagia niin 3 min jäähy, mutta eka valvoja varoittaa ja sitten bannaa jos ei usko. Ja se pitäis olla oikee sääntö


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: !HHH! - 13.04.13 - klo:20:27
Pelaaja kieltäytyy tottelemasta mielivaltaista simputusta, vaiko ehkä kuitenkin pelaaja kieltäytyy tottelemasta yksiselitteistä munqqiliigan sääntöä...

Siitä kuitenkin samaa mieltä, että yhteinen linja on saatava, oli se sitten minkä tahansa. Ja kuten aiemmin totesin, olen itse vahvasti taginkäyttöpakon kannalla. Luonnollisesti valvoja voi käyttää pelisilmää tilanteessa missä pelaaja tulee kesken erän paikalle, siten että pelaaja laittaa tagin viimeistään tauolla, mikäli pelissä on hektinen tilanne ja tagia ei muista/ehdi kesken erän laittamaan. Ja tosiaan älkää nyt ainakaa missään nimessä tehkö siitä tällaista pyöräilykypäräpakon kaltaista sääntöä...

Samaa mieltä tosiaan. Ja varoitusta tosiaan ja jos ei totella nii kyllähä siin oikeus on pihalle laittaa. Mun mielestä siin ei oo loppujen lopuks vaikeeta sitä kirjottaa sinne konsoliin. Mut ei sille mitää mahra jos se on haasteellinen tehtävä. Mut se on mun mielestä aiva tyhmää ku sanotaan et valvojalla muka olisi merkitystä.. :D


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: -SnowFlake- - 13.04.13 - klo:22:12
Heti pellolle pariksi minuutiksi niin kyllä uskoo. ;)


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: tomich - 14.04.13 - klo:10:15
Heti pellolle pariksi minuutiksi niin kyllä uskoo. ;)

Tukka pöllöä tagia käyttämättömille! Perkele


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Velo - 14.04.13 - klo:10:17
Imo, kunhan tagi olis suunnilleen oikein niin ei siitä tarviis nipottaa, mut jos tagi on iha jtn muuta niin voi siitä sanoa, mut ei siitä tosiaa tarvii puolta matsia broadcastilla raikattaa 30 sec välein, siinä menee vaa katsojiltakin hermot.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: myway - 14.04.13 - klo:12:01
Jos pelaajat ovat niin ylimielisiä, etteivät kunnioita valvojaa ja hänen kehotuksiaan, bannaus on erittäin toivottu keino.

Lainaus
mitä pelivalvojan olisi pitänyt tehdä toisin saadakseen Kaljojen pelaajat käyttämään tagia?
    Noh, jos eri valvoja olisi valvonut, niin asia olisi hoidettu heti. Pallon tapauksessa hänen olisi pitänyt pyytää kauniisti polvillaan anoen.

Tuossa mennään jo yksittäisen pelaajan, Pallon, syrjintään ja vähättelyyn. On ihmeen ala-arvoista touhua.
Toisekseen pelivalvojan ei olisi tarvinut tehdä juuri mitään yhden kehotuksen lisäksi - ei ole Pallon häpeä, jos pelaajat eivät ymmärrä selvää puhetta, vaan tekevät itsensä vaan entistä naurettavimmiksi kiukuttelemalla.



Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Extra - 14.04.13 - klo:12:26
Kyllä pitää olla aika lapsellista meininkiä jos on vaikea laittaa (oikea) tagi pelin ajaksi. Ansaitsevatko nää pelaajat sit loppujen lopuksi olla liigassa ollenkaan, jos ei voi kunnioittaa yksinkertaista sääntöä? Pallosalama on mun silmissä toiminut tässä tapauksessa ihan oikein. Ymmärrän et jäähy tuntuu kovalta rangaistukselta, mut oikeesti, ei se max viiden kirjaimen tagin laittaminen ole niin vaikeeta.

Jos tageista ei jatkossa haluta aiheutuvan ongelmia, on taginkäyttö lakkautettava peleissä kokonaan, tai sit saada pelaajat vaan noudattamaan sääntöjä. Mun mielestä tagien lakkauttaminen olis suurempi paha, etenki ku oikean tagin käyttäminen oikein tuntuu olevan hankalaa vaan tietyille yksilöille. Taas: kuuluvatko kyseiset pelaajat siis liigaan ollenkaan? Bannit liigasta tagin vuoks saattaa tuntua naurettavalta ajatukselta, mut kyl näiden jonnejen/huomiohorojen toiminta on vähintään yhtä naurettavaa.

mut ei siitä tosiaa tarvii puolta matsia broadcastilla raikattaa 30 sec välein, siinä menee vaa katsojiltakin hermot.
Juu, katsojien iloksihan pelejä pelataan ja säännöt asetetaan.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Velo - 14.04.13 - klo:12:39
Juu, katsojien iloksihan pelejä pelataan ja säännöt asetetaan.

En tiedä heititkö tän vinoiluna tai muuna, mut huomaa "-kin" pääte.
En usko että se jatkuva vihreä teksti on pelikentälläkään pelaaville kiva, sillä yleensä jos liigapelin aikana jotain broadcastilla sanotaan, on se yleensä ollut ilmoitusluontoinen asia adminilta, jonka useimmiten pelaajat lukevat. Jatkuva broadcastaaminen siis häiritsee peliä.

Muuten oon samaa mielt tuosta, et kyl parin minuutin jäähy on paikallaa jos ei tagi ole edes sinne suuntaan kun pitäs.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Legend JJL - 14.04.13 - klo:13:21
No, nyt kun aihe muuttui vuoden pelivalvojien ja muiden vuoden superihmisten aikaansaannosesta muotoon: "Pallosalama valvojana - uhka vai mahdollisuus", niin otan minäkin kantaa asiaan:

Siis kyllähän se Pallosalaman syytä selkeästi on, että broadcasti-teksti on vihreää. Parempi olisi ollut esim. kirjoittaa valkoisella(???).
Mitä ilmeisemmin Pallo ei halunnut banni/kickiä väkeä vaan yritti keskustelemalla hoitaa asian. Pelisilmäperiaatteen mukaan tässä kuitenkin on jotain väärää, kuten kickimisessä ja bannimisessa.

Tämä "pelisilmä" jne. on kyllä tosi jaloa ajatusmaailmaa, mutta ei sellainen Lentokonepelin parissa päde. Ei se johda mitenkään parempaan lopputulokseen. Ajatellaan, että Pallo olisi toiminut mielestänne "järkevästi" tilanteessa ja antanut pelaajien riehua mielin määrin, niin varmaan olisi tullut yhtälailla lokaa niskaan.

Minusta Pallon toiminta kyseisessä tilanteessa oli jopa liian lepsua. Ensimmäinen erä kului huomautuksia jaellessa ja kickiessä. Toisessa vasta tuli bannit - eikä nekään erän alkaessa. Tässä valossa ajatellen ne MAKSIMISSAAN 4 min bannit olivat aika vähän siitä, mitä kickleikkiin kului aikaa.

Minusta aika söpöä, että Kaljojen selkeä ja useamman katsojan toteama loppuerien sopupelaaminen ei ole edes mainitsemisen arvoinen sen rinnalla, että Pallosalama kirjoitti vihreällä tekstillä :D


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Velo - 14.04.13 - klo:13:28
...Pliis.

En varmaa oo ainoo pelaaja joka pitää vihreetä tekstiä tärkeenä ilmotuksena. Imo jos parilla huomautuksella ei ole vaikutusta asiaan niin sitten pitää jo antaa korkokenkien laulaa, ja sitten banhammer.

30 sec välein ilmesyvät broadit vaa häirihtee. Vähemmän vihreetä ja enemmän kovempia keinoja jos ei vihreellä tekstillä uskota.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: abisnail - 14.04.13 - klo:13:38
Ajatellaan, että Pallo olisi toiminut mielestänne "järkevästi" tilanteessa ja antanut pelaajien riehua mielin määrin, niin varmaan olisi tullut yhtälailla lokaa niskaan.
Pakko nyt tähän sanoo et pallo oli ensimmäinen valvoja joka puuttuu asiaan millään tavalla


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: duff-beer - 14.04.13 - klo:13:41
Pakko nyt tähän sanoo et pallo oli ensimmäinen valvoja joka puuttuu asiaan millään tavalla


Olet väärässä. Olen tällä ja viime kaudella useasti puuttunut asiaan, ja Nala vielä tätäkin aikasemmin.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: latesofi - 14.04.13 - klo:13:43
Samoin olen itse huomautellut tageista, viime aikoina siihen ei omissa otteluissani tosin ole juurikaan ollut tarvetta pelaajien oma-aloitteisuuden vuoksi.

"Ottelua valvoo latesofi ja olen sen verran natsi valvoja, että laittakaahan tagit kuntoon ettei tarvii banneja jaella" tjsp.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Velo - 14.04.13 - klo:13:53
Njuu, iteki pelin alussa ilmoitin asiasta.
"Puuma olis kiitollinen jos eksyis oikeet tagit päälle." tms.

Ja aina jos kesken pelin piti tagist huomauttaa, niin myös kiitin pelaajaa/pelaajia siitä kun laittoivat tagin päälle. Mun mielestä se kiittäminen edisti sitä, että jatkossakin eksyy se oikee tagi päälle.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: tyttöstadista - 14.04.13 - klo:13:56
Hommatkaa valvojat, jotka eivät kysele vielä huoneen asetuksia silloin kun peli on merkattu alkavaksi. Ainakaan minun silmissäni tuo ei kunnioitusta kohota.

Ensin varoitellaan lukuisia kertoja ja kun rohkeus riittää poistamaan pelistä, heti perään tullaan aulaan yksityisviestein ruikuttamaan, että tule nyt takaisin peliin, naurettavaa toimintaa.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: abisnail - 14.04.13 - klo:14:03

Olet väärässä. Olen tällä ja viime kaudella useasti puuttunut asiaan, ja Nala vielä tätäkin aikasemmin.
No meidän peleissä ei ainakaan ole puututtu. Ja pointtinahan oli se, että onko kukaan koskaan ennen saanu lokaa niskaansa siitä, että on jättänyt puuttumatta?


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: lodureu - 14.04.13 - klo:14:08
No meidän peleissä ei ainakaan ole puututtu. Ja pointtinahan oli se, että onko kukaan koskaan ennen saanu lokaa niskaansa siitä, että on jättänyt puuttumatta?
Se on naamasta kiinni kenen taginkäytöstä nysvätään...


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Legend JJL - 14.04.13 - klo:14:25
No meidän peleissä ei ainakaan ole puututtu. Ja pointtinahan oli se, että onko kukaan koskaan ennen saanu lokaa niskaansa siitä, että on jättänyt puuttumatta?
En muista, mutta eipä tagin laittaminen ennen tätä päivää ole ongelma ollutkaan - tuskin oli tälläkään kertaa. Tosin muista lepsuiluista on huomautuksia jaeltu.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: Saial - 20.04.13 - klo:17:09
Anteeksi, että kirjoitan jo alaspainuvaan avaukseen. Minun oli vain vaikea lukea parisen viikkoa foorumiviestejä, kun sain jonkinlaisen yliannostuksen vaikeista aiheista, pitkistä hyvistä viesteistä ja pitkistä omista viesteistäni, eikä aikaakaan tuhottomasti ollut. Kuitenkin aiheeseen, sillä näitä lukiessa koin, että haluan jotain itsekkin ilmaista.

Noin yleisesti ihmettelen seuraavaa: Miksi ihmiset valitsevat sellaisen klaanin, joiden tageja he eivät halua käyttää? Haluavatko sellaiset ihmiset olla edes kyseisessä klaanissa, mikäli sen tagin käyttö on niin vastenmielistä? Pitäisihän sitä edes sen verran olla klaaniylpeyttä, että haluaa kantaa sitä tagia. Ainakin itselläni on ollut, vaikka alkujaan se tiesi huonoiten menestyvän klaanin tagin käyttöä, mutta se ei haitannut, kun tykkäsin klaanistani vain niin kauhean paljon. Mutta onhan se niinkin, että liigassa on aika paljon sellaisia pelaajia, joilla ei ole muuta yhteyttä klaaniinsa kuin yhteinen menestymisen halu.


Tagia ei sais mun mielestä poistaa munkkiliigan käytöstä, mutta siihenhän vois tehä niin että jos on väärä tagi tai ei käytä tagia niin 3 min jäähy, mutta eka valvoja varoittaa ja sitten bannaa jos ei usko. Ja se pitäis olla oikee sääntö

Siitä kuitenkin samaa mieltä, että yhteinen linja on saatava, oli se sitten minkä tahansa. Ja kuten aiemmin totesin, olen itse vahvasti taginkäyttöpakon kannalla. Luonnollisesti valvoja voi käyttää pelisilmää tilanteessa missä pelaaja tulee kesken erän paikalle, siten että pelaaja laittaa tagin viimeistään tauolla, mikäli pelissä on hektinen tilanne ja tagia ei muista/ehdi kesken erän laittamaan. Ja tosiaan älkää nyt ainakaa missään nimessä tehkö siitä tällaista pyöräilykypäräpakon kaltaista sääntöä...

Itse olen ehkä enemmän pyöräilykypäräpakon kaltaisen säännön ystävä, vaikkakin on mielestä äärimmäisen harmillista, että tagia ei käytetä. Ainakaan itse en ole vielä keksinyt, miten tiettyjä liigalaisia saisi pitämään klaaninsa tagit, lempeiden käytäntöjen kautta, koska lisäämällä rangaistuksia, ei koskaan vähennetä väärää käytöstä. (Ihan vaikka esimerkkinä kuolemanrangaistukset, ne eivät ole vähentäneet rikoksia, vaan päinvastoin, ko maissa on raaempia rikoksia jne.) Esimerkiksi tuo Nalan jälkeenpäin sanottu kiitos, toimisi vasta sen jälkeen, kun joku olisi ensin toiminut toivotulla tavalla, jolloin siitä syntyy ennemminkin ketjureaktio. Tosin se on myös hyvä esimerkki, kuinka positiivisella käytöksellä aikaansaadaan positiivinen tulos, sen sijaan että negatiivisen kautta yritetään aikaan saada muutos.

Kaikki pelivalvojat eivät halua olla ankaria tagin käytön takia, eikä nykyisellään pelivalvojia ole tarpeeksi, joten pehmeämmän linjan toimijoita ei voi karkoittaa liigan pelivalvojista, kun kovemman linjan kannattjia ei ole niin paljon, että heillä olisi aikaa valvoa pelejä. Siksi että annetaan jollekkin moottorisaha, jolla toimia valvonnassa, aiheuttaa epäreilun tilanteen, kun pelivalvojat valikoituvat valvomaan eri pelejä, jolloin toisaalla voi käyttäytyä kuin riehuva kaalipellon mukula ikään ja toisessa pelissä istutaan kädet ristissä kuin pyhäkoulussa. Se ei ole reilua. Jos siis jollakulla ei ole parempaa ratkaisua tilanteeseen, niin mielestäni käytäntöä pitäisi lievennetää huomautukseen (en ole ehkä edes potkujen kannattaja, mutta se olisi ehdottoman maksimi, minkä saisi tehdä, ja senkin vain yhden kerran koko pelissä, ei edes joka erässä siis, kuitenkin bannaaminen tuo hyvin epäreilun tilanteen).

Tagin käyttö on tarpeen monista syistä, mitä täälläkin joku esitti... (onkohan mulla jossain välilehdellä tuo viesti..)

Mielestäni tagin käyttö pitäisi olla pakollista. Laten mainitsemat tagien hyvät puolet tekevät mielestäni liigaottelut mahdollisiksi. Nimimerkkien vaihtelu on nykyään niin vilkasta, että on kohtuutonta odottaa valvoja muistavan kaikkia. Ilman tagia pelaaminen tai random-tagit aiheuttaisivat vain kaaoksen peleihin, kun kaikki aloittelijat ovat millä puolilla sattuu, eikä tiimin johtaja pidä väliä asiasta.

Myös vasta aloitteleva valvoja on kovan paikan edessä. Pelaajia on paljon, ei vaan voi tietää, kuka missäkin klaanissa on, on muutenkin sählinkiä varmasti ihan kokeneillekkin valvojille, että ihan yleisen viihtyvyden ja selkeyden takia tagit olisi hyvä laittaa päälle. Kyllähän joukkueurheilijatkin pitävät seuransa paitoja päällä, jotta peliä voisi pelata ja seurata paremmin, vaikka varmasti jokainen tietää, millä puolella kukin kuuluisi pelata.

Tästä taginkäytöstä oli jokunen kuukausi sitten juttua, oliko pelivalvoja- vai liiga"valtuusto"alueella. Peräänkuulutin silloin, että yhteinen linja pitäisi saada, ettei annettaisi näin pienen asian aiheuttaa turhaa häiriötä pelin kulkuun. Tagilla kun nyt ei pelillisesti ole yhtään mitään merkitystä, ja - omasta mielestäni - niin mitätön asia ettei säännöissä kuuluisi edes pykälää aiheesta olla. Entisenä pelivalvojana olisin siitä huolimatta toki hyväksynyt minkä hyvänsä yhteisen linjan joka siitä olisi päätetty.

Kuten aiemmin tässä kirjoitinkin, jossa on vastausta tähänkin, niin lisään vielä, että jos kellään ei ole mitään tagia, tai 2-3 pelaajalla koko pelissä, on ihan oma tagi, tuleeko siitä edes olo, että nyt pelataan liigapeliä? Eikö liigapelit pitäisi kutienkin olla hieman erilainen kuin yleisen huoneen ihan sekapelit. Mielestäni se ei ole vain selkeyden vuoksi, vaan pelin kilpailutilanteenkin vuoksi soveliasta, että käytetään tagia, jolloin on vastassa me ja noi toiset, eikä vaan minä ja kasa muita tyyppejä vastassa muita randomilla valittuja pelaajia. Ainakin itselleni tulee enemmänkin tuollainen fiilis, jos katsoo peliä, missä tageja ei näy. Se tuo myös ihan erilaisen hengen peliin. En siis missään nimessä kannata koko tagikäytön poistavaa päätöstä. Itselleni ainakin oma tagini edustaa sitä tiimiä, missä todellakin nautin olla.


Noh, jos eri valvoja olisi valvonut, niin asia olisi hoidettu heti. Pallon tapauksessa hänen olisi pitänyt pyytää kauniisti polvillaan anoen. :)

Huhhuh  :o

Kuten aiemmin sanoin, pelivalvojia on liian vähän. Minuakin on siihen hommaan pyydetty ja olen harkinnut asiaa, mutta.  ::)

Omalla kohdallani homma typistyi ennen kuin alkoikaan siihen, kun eräässä turnauksessa lupauduin valvojaksi, ja ihan kauan mukana olleelta pelaajalta tuli ihan tarpeetonta viestiä, joka sekoitti koko homman, kun yritin kovasti saada hommia pyörimään. Jo sekin vei mielihaluni tuohon toimintaan, ja kun lukee tällaista, taidan pyörtää hieman taas leivenneitä mielipiteitäni asian suhteen.

Vaikka kaikin puolin pitäisi olla puolueeton (sen takia jokaiselle klaanille ei löydy helposti valvojia, koska se saattaa aiheuttaa tarpeetonta häiriötä), siihen puolueettomuuteen pääseminen vaikeutuu, jos toisen osapuolen asenne on jotain... näinkin itseriittoista.

Latesofi sanoikin asian kuten itse asiaa ajattelen (alleviivasin kohdan, mikä on mielestäni tärkeintä muistaa):

Peräänkuuluttaisin nyt hieman kunnioitusta ja arvostusta pelivalvojia kohtaan, sillä ilman heidän aktiivisuuttaan ja arvokasta panostaan liiga ei nykymuodossaan voisi toimia. Toki myös pelivalvojilta edellytetään vastavuoroisesti pelisilmää siihen, etteivät ota pelin ratkaisijan roolia valvoessaan, että sääntöjä noudatetaan kirjaimellisesti.


Otsikko: Vs: Tagin käyttö liigapeleissä
Kirjoitti: F P - 21.04.13 - klo:00:51
..

Lukekaa ihmiset, on täyttä asiaa koko teksti. Hyvä Saial!