Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
18.05.24 - klo:17:56

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Arkisto
| |-+  Liiga-arkisto
| | |-+  Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys  (Luettu 2068 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« : 19.03.12 - klo:01:25 »

En osaa sanoa johtuuko joukkueiden tasoerosta, vai mistä, mutta tuntuu siltä, että jokainen liigaottelu päättyy nykyään 5-0. Kuvaavaa tilanteesta on se, että kaikki kauden tähänastiset pelit ovat päättyneet niihin lukemiin. Viime kauden loppupuoliskolla 5-0 voittoja esiintyi paljon, ja tuntuukin siltä, että niitä tulee kokoajan enemmän.

Ensi kierroksella nähtäneen ensimmäinen muihin lukemiin päättynyt ottelu, mutta silti n. 3/4 peleistä päättyy edelleen siten. Itse näkisin että syy on tietysti se, että erävoiton saaminen on näkökulmasta katsoen erittäin vaikeaa/helppoa. Joukkueet kentällä eivät koskaan ole samantasoisia, ja puolten ero harvoin kompensoi eroa.

Huono- tai keskitasoisissa peleissä erot puolten välillä ovat suuremmat, minkä takia niissä esiintyy lukemien valossa tasaisempia pelejä. Niissä kv saattaa olla jopa sen 200p parempi, mikä voi siivittää jopa huonomman joukkueen erävoittoihin. Ero johtuu siitä, että huonotasoisten pelaajien kesken löytyy isompia eroja sen suhteen, miten osataan käsitellä koneita. Eritoten junke ja alba sopivat kun nenä päähän tämän kategorian pelaajille.

Korkeatasoisessa peleissä, yhden erän voittaminen on jo todella vaikeaa. Jos voitat yhden, olet lähes varmasti paremmassa joukkueessa. Tälläisisissä matseissa kerätään myös paljon vähemmän pisteitä, minkä takia 100p on paljon, verrattuna siihen mitä se olisi jämäpelissä.

Voidaan myös miettiä pisteystä, onko se hyvä? Onko takavuosien pisteytys parempi? Pitäisikö pisteytyksessä tarkemmin heijastua erän sisäset tapahtumat, eikä vaan "merkitä" voittajaa? Onko parempia ehdotuksia? Pitäisikö kokonaispisteille antaa enemmän tai vähemmän arvoa? Itse olen miettinyt viimeistä kysymystä viime vuoden ensimmäisen finaalin takia, missä MunQit voittivat kokonaispisteet mutta hävisivät ottelun.

En usko että tuo mihinkään muuttuu, mutta ihan mielenkiinnon ja keskustelun vuoksi kyselen.
tallennettu
MiB-Bail
Kaljamahat

Poissa Poissa

Viestejä: 598



Profiili
Vs: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« Vastaus #1 : 19.03.12 - klo:14:03 »

Tasokkaat klaanit A)Lohkoon ja nobat B) lohkoon.

Paljon tasaisempia ja tasokkaampia matseja, lisäksi nobilla ei heti tule itku silmään kun tulee 3x 0-5 häviötä putkeen, varmasti enemmän innostaa pelaajia jatkossa paikalle ja muutenkin tuo iloa enemmän.  Lisäksi kyllä näiden parempien klaanienkin edustajilta kuulee, kuinka tylsää aina pelata ''heikompia'' klaaneja vastaan..

Helpostihan nuo nykyiset klaanit jakaa nobbiin ja vähän tasokkaimpiin, ei sillä.. Ettei tasokkaammassakin lohkossa 5-0 voittoja voisi tulla.
« Viimeksi muokattu: 19.03.12 - klo:20:59 kirjoittanut latesofi » tallennettu

Lainaus käyttäjältä: duunipoju
mid mail älä kuule esitä kaikki kannustaa ketä haluaa ja olet itse urpo kun toisia hauktu
-SnowFlake-
Vieras
Vs: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« Vastaus #2 : 19.03.12 - klo:17:45 »

Kyllähän ne voittaa jos monta vuotta yhdessä pelanneet änkee aina samaan klaaniin pelaamaan.
« Viimeksi muokattu: 19.03.12 - klo:19:24 kirjoittanut -SnowFlake- » tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 211



Profiili
Vs: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« Vastaus #3 : 19.03.12 - klo:18:41 »

Oma mielipide: Nykysysteemi on lukuisista 5-0 -tuloksista huolimatta hyvä, eikä sitä ole syytä lähteä muuttamaan.

Mutta spekulaationa: Mitä jos pelattaisiinkin muuten nykyiseen tapaan, mutta 4 erillisen erän sijasta erät käsiteltäisiinkin kahdessa osassa? Eli laskettaisiin yhteen klaanin saamat pisteet kahdessa ensimmäisessä erässä (kv-vuoro+yv-vuoro) sekä pisteet kahdessa jälkimmäisessä erässä. Hieman pesäpallon vuoroparien tapaan (ei lähimainkaan mutta kuitenkin).

Tällöin voitaisiin kummankin osan voitosta antaa 1 piste. Ja kaikkien erien yhteenlasketuista kokonaispisteistä saisi pisteen nykyiseen tapaan. Tällöin kokonaispisteiden osuus korostuisi huomattavastikin nykyisestä. Jos taas nykyinen pisteytys haluttaisiin säilyttää niin kummankin osan voitosta saisi 2 pistettä.

Valvojan kannalta tämä toki olisi hieman haasteellisempaa, samoin pelin seuraajien kannalta.

Toinen asia on, muuttaisiko tämä mitään oleellisesti. Sanoisin, että se vain tekisi entistä vaikeammaksi heikommille klaaneille saalistaa pistettäkään :p

Lisäspekulaatiota: Takaisin classiciin, mutta 5 minuutin erillä Hymyilee

Ja vielä: Tuo jako kahteen sarjaan on harkitsemisen arvoinen asia, mutta itse en silti tekisi sitä. Tosin vähän vastaava on tälle kaudelle adminpuolella esittämäni ehdotus, joka ei kannatusta saanut, mutta jonka voisin nyt myös tänne kopioida keskustelua herättämään.

Lainaus
Edellisen kauden 4 parasta uudelle kaudelle ilmoittautuvaa klaania pitävät taukoa liigapeleistä alkulohkojen ajan ja tulevat mukaan vasta jatkopeleihin.

Loput lentueet arvotaan kahteen alkulohkoon, joista kummastakin pääsee kaksi jatkolohkoihin edellisen kauden parhaiden kanssa. Alkulohkojen ykkösen ja kakkosen sijoittaisin eri jatkolohkoihin. Kummankin alkulohkon loput lentueet voisivat pelata oman alaloppusarjan myöskin.

Alkulohkojen jälkeen pelataan jatkolohkot, joiden voittajat pelaavat välierissä toisen lohkon kakkosia vastaan. Sitten vielä finaalit päälle.
« Viimeksi muokattu: 19.03.12 - klo:18:49 kirjoittanut latesofi » tallennettu

Kooste kaikista turnauksistani

Tykisti, MunQ -klaanin jäsen,  liiga-admin, sekä Vuoden rantaleijona 2012!

Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« Vastaus #4 : 23.03.12 - klo:01:09 »

Voi sitä valitusten määrää, kun tehtäisiin kuten Deucci sanoi, ja jaettaisiin oman mielen mukaan kahteen koriin. Siitä olisi reiluus kaukana, kun isot herrat päättäisivät huippusalaisissa kokouksissa kuinka hyviä kukin joukkue on. Tulisi toki tiukempia pelejä, mutta sotisi kyllä liian pahasti tasapuolisuutta vastaan.

Voisi tehdä niinkin, että samantapainen systeemi kun 07. Uudet joukkueet "nobbasarjaan" ja viime kauden parhaat ylempään. Käytännössä tuossa ei kuitenkaan olisi mitään järkeä, kun klaanit vaihtuvat joka kausi.

Tällä kaudella oleva järjestelmä on hyvä, tulokset päättävät sarjoista. Valitettavasti alkuun voi tulla hirveitä taso-eroja joukkueiden välillä, mutta kyllä ne vähenevät jatkosarjaan mentäessä. Ainakin tällä järjestelmällä pitäisi tulla tiukempia pelejä kun runkosarjassa. Eiköhän saada ihan hyvät keskustelut kesällä aikaan siitä, millä systeemillä liigaa pelataan syksyllä.
tallennettu
raija123
Vieras
Vs: Liigaotteluiden tulokset&pisteytys
« Vastaus #5 : 23.03.12 - klo:15:55 »

Minun mielestä mitään ei tarvitsisi muuttaa, tämä toimii hyvin näinkin.
Mihin sitä toimivaa sitten muuttamaan? >:s
tallennettu
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024