Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
10.05.24 - klo:14:11

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 157930 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #360 : 28.11.16 - klo:15:41 »

Jetal ennakko

(kaaos ennakko edellisellä sivulla)
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #361 : 01.12.16 - klo:12:17 »

Kauden jälkilöyly [Dove]

1. Kärsimästänne Jetal-tappiosta on nyt muutama päivä aikaa. Joko tuska alkaa lievenemään vai tekeekö yhä tiukkaa muistella tapahtunutta? Oliko tappioa kirvelin kokemanne?

justus pirpana: Kyllä se melko kirvelevä oli, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että ollaan vielä kaukana kirvelevimmistä tappiosta, sillä tässä ei vielä ollut suuria panoksia. Kyllä ne pahimmat tappiot löytyy FL-historiasta, milloin hävittynä hopeana ja milloin välierätappiona.

Viherjaakko23: Hyvä peli, huono tulos

WäZ: Tuska ei lopu ennenkun saadaa revanssi. Ja on kirvelevin, varsinki ku itte pelas nii huonosti.


2. Ennen ottelua singen vedonlyöntinurkka arvioi joukkueiden voittotodennäköisyydet muotoon 85-15. Oliko ennen peliä olleiden tietojen perusteella voima-arvio mielestänne aiheellinen vai mentiinkö siinä mönkään?

justus pirpana: En kyllä ennen peliä pitänyt meitä ikinä noin selvänä altavasaajana, olisin arvottanut todennäköisyydet maksimissaan 70-30. Pelin tuloksellahan ei lopulta ole mitään merkitystä todennäköisyyksien kanssa, mutta ehkä nyt arvioisin tilanteen vieläkin paremmaksi meidän kannalta, vaikka Jetal kyllä pysyisikin suosikkina.

Viherjaakko23: reps

WäZ: Ennen ottelua oli aiheellisia tai ei ainakaan paljoa menny mönkää.


3. Summerin soidessa ottelun alkamisen merkiksi, mikä oli oma arvionne ottelun lopputulemasta? Uskoitteko kunnolla voittoonne? Jos ette, missä vaiheessa tajusitte että pudotuspelipaikka oli täysin saavutettavissa?

justus pirpana: Uskoin voittoon, mutta todennäköisimpänä pidin 3-2 tappiota. Heti ensimmäisessä erässä tajusin, että tämä voidaan vielä voittaa, koska vastus pelaa selvästi huonommin kuin odotin.

Viherjaakko23: koko ajan se oli otettavissa, emme luovuttaneet vaikka ero oli lähemmäs 150 pistettä pariinkin otteeseen. tokavika kohtaaminen oli taas jotain niin käsittämätöntä

WäZ: Totta puhuen en kunnolla uskonu, ajattelin että mahdollisuudet on muttei hääppöset. Siinä ku ekas eräs jätkät nousi lähelle erävoittoa nii tuli semmone fiilis, että ei helvetti voidaan voittaa tää.


4. Dovelta on kauden mittaan nähty hyviä otteita ja ainakin TM:n papereissa se oli jo ennen Jetal-peliä suurimpien onnistujien joukossa. Pelasiko Dove kuitenkin kauden parhaan pelinsä vasta viime sunnuntaina? Havainnollistikaa esitystänne halutessanne joukkuerankingin muodossa.

justus pirpana: Kyllä tämä oli meiltä kauden paras esitys, mutta väitän, että potentiaalia jäi vielä paljonkin käyttämättä. Pieniä virheitä yhteispelissä, joista helposti tulee lopulta satoja pisteitä lopputulokseen.

Viherjaakko23: nojoo ei yhtäkään 5-0 häviötä, mutta ei nyt varsinaisesta onnistumisestakaan voi puhua. niin paljon enemmän olisi otettavissa. tasasuutta ja varmuutta lisää, huonoja suorituksia tulee edelleen kaikilta liikaa

WäZ: Se ottelu oli kyllä niin omituinen, kun suoraa tuli molemmista puolista nii paljon, muttaa ottaa huomioon ottelun merkityksen  ja vastapuolen tason niin kyllä se parasta peliä joukkueellisesti oli. Tonks peli oli kans hyvää, mutta tonksista ny ei tiedä, että kui hiki pinnas ne väänti nii en nosta sitä parhaimmaksi. En osaa sanoo oikeaa ränG tolle pelille.


5. Dovella on aktiivinen viiden jäsenen joukkue, josta kenet tahansa voi laittaa tosipaikan tullen kentälle. Tämä näkyi ottelu aikana tapahtuneena vaihtorumbana. Koetteko sen olleen etu vai haitta esimerkiksi Jetaliin nähden, joka pelasi koko ottelun samalla nelikolla?

justus pirpana: Yleisesti vaihtelu on aina haitaksi joukkueelle, se on selvä. Laajuudesta on hyötyä vain, jos on lagiongelmaa tai joku alisuorittaa reilusti. Nuori Suomi -tyylillä vaihtelu on kuitenkin poikkeuksetta haitallista lopputuloksen kannalta, sanoo kukkahatut mitä tykkää.

Tässäkin ottelussa olisi ollut lopputuloksen kannalta parempi, jos optimaalisin nelikko olisi pelannut kaikki erät. Siihen en ota kantaa, mikä se olisi ollut tai kuinka se olisi pitänyt selvittää, se on johtajan murhe. Toki myöskään ei ole kirkossa kuulutettua, että lopputulos pitäisi olla kaikki kaikessa.

Viherjaakko23: vähän se syö joukkuepeliä

WäZ: Näen etuna, vaikka jetal pelissä se näkyi haittana monelle. Ekassa erässä Färin ajoittainen lagi häiritsi ja vipan erän kohuvaihdossa olisi allekirjoittaneen mennä vaihtoon JP:n sijasta (otan syyn siit). Mutta tykkään ite aktiivisesta viidestä, varsinkin jos tulee lagia tai sitten ei kerkee koko peliä tai ei kerkeä alkuun. Jetal pelissä tosin meni ehkä jopa enemmän haitaksi kuin eduksi, mutta ei kaaduttu siihen.


6. Doven eturintama voitti hyödyllisten pistetapahtumien summassa Jetalin vastaavan lukemin -896 vs -1217. Oliko se pääsyy sille miksi ottelusta tuli ennakoitua tiukempi?

justus pirpana: Kyllähän se selvää oli, että eturintaman osalta ollaan parempia. Tuo noin 80 pistettä per erä oli varmaankin melko odotettu.

Viherjaakko23: kyl

WäZ: En näe syynä. Joo voitimme niitte eturintama, mutta sitten oltii liia varovaisia singeä kohtaan ja ei pystytty normaalitasoseen suorittamiseen JP:n ekan erän singen pimennystä ja VVL:n ekaa keskusvalta erää lukuunottamatta.


7. Vastaavasti Dove hävisi Jetalin takarintamassa samaisella mittarilla lukemin -816 vs -385. Käykö siis Doven "viimeistelijäosastoa" syyttäminen tappiosta?

justus pirpana: Sekin oli etukäteen selvää, että takarintaman osalta tullaan häviämään tämä tarkastelu. Olenkin sanonut, että yhdellä top 4 profiilihankinnalla takalinjoille Dove olisi mestaruudesta taisteleva joukkue.

Viherjaakko23: ei ollu paras peli meikältä, muutenki peli oli ihmeellinen eturintamien näytös, olin tokassa yv vikana ja voitettiin helposti

WäZ: Ihan koko joukkueena kaaduttii, ei mee kenenkää yksityisen henkilön piikkii. Takarintama ei tossa tilastossa onnistunu, mut siihenki vaikuttaa ain moni asia, ettei sekään pääsyy ollu. Parempi voitti, meil oli meidä paikat mut ei onnistuttu.


8. Peliaikaa on jäljellä 43 sekuntia, tilanne on Doven hyväksi 260-231. Ajassa 0:28 Jetal on kuitenkin mennyt johtoon lukemin 271-237. Dove häviää yhdessä kohtaamisessa 53 pistettä. Onko kyse silkasta huonosta tuurista vai alkoiko joukkueen puntti tuntisemaan ratkaisuhetkellä?

justus pirpana: Jaa-a, näin ei kyllä pitäisi vaan käydä.

Viherjaakko23: tää oli kyl uskomatonta, ehkä kokemattomuus näky. ois pitäny tehä vaan singet eli heti ku punasta näkyy tutkassa nii 180 käännös ja takas ei tulla

WäZ: Varmaan tuurilla oli pieni osa, ehkä tietynlaine liiallinen varmistelu kostautui, tommoset on ain vähä hämäriä. Toki siin pelissä oli paljon tuommoisia kohtaamisia puolin ja toisin.


9. Mikäli olisitte voittaneet Jetalin ja edenneet pudotuspeleihin, vastaan olisi asettunut MunQ. Kuinka hyvät saumat koette että teillä olisi ollut edetä aina finaaliin saakka?

justus pirpana: Lähes olemattomat, fakta taitaa olla se, että tämän ottelun panoksena oli liigan neljäs sija. Tuollaisella pelillä molemmat joukkueet ovat aivan liian kaukana kärkikolmikosta.

Viherjaakko23: ei toi munqikaa niin ihmeellinen jengi oo mikäli koiskis pelaa, siitä huolimatta tsäänssit ois ollu jotai 30-70.

WäZ: Olisi vaatinut joka jätkältä huippupelin. Äärinmäisen vaikiaa MunQi kaataminen olisi ollut mutta ei ny mahdottomuus, semmonen 90-10.


10. Dove kausi on nyt B-finaalia vaille paketissa. Millaiset ovat yleisfiilikset sen jäljiltä? Toivotteko klaanin jatkavan taivaltaan ensi kauden puolella vai oliko tämä tässä?

justus pirpana: Kausi oli hyvä, ja joukkueen panos liigaan onnistunut, eli hyvä maku jäi. Tulevaisuudesta en osaa sanoa. Tavallaan toivoisin jatkoa, mutta toisaalta olen myös sitä mieltä, että nykyisellä top 5 klaanien pelaajapoolilla olisi pienillä siirroilla mahdollista rakentaa 5 oikeasti mestaruudesta kamppailevaa joukkuetta ilman, että taso edes heikentyisi.

Viherjaakko23: jaa-a jos vvl nyt oikeesti lähtee nii en tiiä

WäZ: Urani mukavin ja kenties paras kausi. Ehdottomasti toivon, että jatkamme tuolla rungolla ja saisimme korvattua klaanista lähteneen pelaajan. Fär on mieluisa johtaja ja vaikka mulla oli jagen kanssa ongelmia Anal aikoina, niin sen kanssa pelaaminen rullaa nykyään.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 01.12.16 - klo:12:23 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #362 : 02.12.16 - klo:15:00 »

Totta vai tarua [MunQ-Jetal] (osa 1/2)

1. MunQ oli runkosarjassa täysin tappioton, siinä missä Jetal nujertui MunQia ja Tónksia vastaan, voittaen muut pelinsä. Ottaen huomioon voittojen määrä ja erityisesti MunQin niskalenkki Tónksista ja Jetalin kaaoksesta, kummankin runkosarja oli plusmerkinteinen.

Pelaajien tuomio

Adju: aivan yhden tekevää

kellonaika: totta

Gents8: Totta. Molemmat olivat runkosarjan suurimpia onnistujia.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: tuloksellisesti positiivinen mutta mahtui mukaan myös nobbailuja

justus pirpana: Tarua, MunQilla kyllä plusmerkkinen, mutta jetal +-0, tai viimeisimmän esityksen varjolla jopa hieman negatiivinen..?

lemonlight: Juu totta

pallosalama: Kyllä näin on.

pehmo: Totta. Otteluparin kumpikin joukkue on parantanut viime kaudesta. On jopa hieman harmillista, että jompikumpi joukkue tippuu nyt tässä vaiheessa jatkosta pois. Eri välieräpareilla loppuotteluista olisi tullut mielenkiintoisempia.

Saial: Jos ymmärsin kysymyksen oikein... joo miksei.

Thamlen: Joo eikai tota kiistää voi.

Viherjaakko23: öö

VVL 01: totta

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



2. Siinä missä Jetal voitti kolmannella pelikierroksella yhtenä mestarisuosikkina pidetyn kaaoksen, kukisti se vain vaivoin kärjen perässä jonkun verran olevan Doven. Tulosten perusteella joukkueen todellista iskukykyä pudotuspeleihin lähdettäessä on erittäin hankala arvioida.

Pelaajien tuomio

Adju: tässä taas sama juttu kuin sulla jää kiekossa katselisit niitä pelejä etkä teksti tv tilastoja niin ei olisi mitään epä selvää kenellekkään todellisesta isku kyvystä

kellonaika: tarua, joukkoeella oli tuuria kaaosta vastaan, dove ottelu kertoi todellisen isku kyvyn

Gents8: Totta. Vaihtelua on tapahtunut melko suurissa määrin eri peleissä.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: hohhoijaa mehustelet jo toisessa kysymyksessä putkeen jotain pullatusta kierrokselta 3.. jetal on jatkossa vain ja ainoastaan doven loppu hetkien nobbailujen seurauksena, ei pelillisten ansijoidensa perusteella

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta

pallosalama: Jengi saalisti pudotuspaikan, joskin vain vaivoin. Nimien perusteella Jetal on kovempi, kauhean vaikea sanoa vaan pääsikö parempi jatkoon. Sanon kysymykseen totta.

pehmo: Totta. Asiassa on semmoinenkin puoli, että Kaaosvoitto tuli hieman alakanttiin pelaavaa joukkuetta vastaan, kun taas Dove pisti kaiken peliin. Näin olisi luontevaa heittää Jetal jonnekkin Kaaoksen ja Doven väliin. Kokonaiskuvaa on kuitenkin vaikea arvioida. Viime kauden Jetal oli pudotuspeleissä selvästi jäljessä kolmesta kilpakumppanistaan. Tämän kauden Jetal on osoittanut olevansa paljon parempi kuin viime kauden ja etäisyyttä huippujoukkueisiin on saavutettu. Mutta onko sitä iskukykyä vieläkään tarpeeksi, siinäpä kysymys.

Saial: Tässä pitää myös miettiä sen hetkistä vastustajan tasoa, oliko minkälaiset lagiongelmat, pelivireet ja mahdolliset peluutukset suhteessa Jetaliin. Toki sama pitää huomioida Jetalin kohdallakin. Sanoisin, että 69% totta.

Thamlen: Kun otetaan sana erittäin pois, voin sanoa totta. Itselläni ainakin on pienoinen ennakkokäsitys siitä, miten ottelu tulee etenemään.

Viherjaakko23: dove-munq oli ihan läpsyttelyy, mut joo ei oo mikää ylivoimanen

VVL 01: Tarua Dove pelasi hyvän ottelun ja Singe tiimin taso on tuo kaaos alisuoritti Jetalia vastaan.

WäZ: Totta, koska Kaaos-Jetal ja Dove-Jetal olivat omalla tavallaan todella omituisia pelejä.


Väitteen todenmukaisuus: 60 %



3. MunQin runkosarjaotteet valoivat valtavasti uskoa sen mestaruussaumoihin. Siitä huolimatta, joukkue lähtee pudotuspeleihin vasta kolmossuosikkina. Riippumatta kenet se kohtaisi finaalissa, olisi se siis ennakkoon ajateltuna altavastaaja.

Pelaajien tuomio

Adju: vittu mitä tuuli viiri porukkaa nobba liigassa yhdellä tai kahdella vähän huonommalla pelillä ei mitään merkitystä isossa kuvassa lähdemme täydellisenä ennakko suosikkina jatko peleihin kuten aina mikään ei voi pysäyttää meitä

kellonaika: tarua, kaikki merkit viittaavat mestaruuteen

Gents8: Tarua. Nostan MunQin Tonksin suurimmaksi haastajaksi.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: kääöstä vastaan olisi ennakko suosikki, mutta tällaista ottelua ei tulla tämän kauden aikana käymään

justus pirpana: En vaan osaa arvottaa näiden kolmen voimasuhteita, joten pidän kaikkia yhtä suurina suosikkeita. Kaaoksella on ehkä paperilla etu, mutta kun pää ei kestä ja tekniikkaa ei ole, niin se etu kääntyy tasatilanteeksi kahden muun kanssa.

lemonlight: Hmm varmaan totta

pallosalama: Olen samaa mieltä.

pehmo: Totta. MunQilla on paljon todistettavaa finaalissa, siis jos Jetal heidät sinne asti päästää.

Saial: En tiedä onko se vain minun oma kokemus, mutta käsittääkseni MunQ:lla oli rikkonaisempi kausi tällä kertaa kuin viime kerralla, vaikka ensioletuksena luulisi, että se olisi ollut hieman toisinpäin. En kuitenkaan sanoisi sen olevan kolmantena.. sillä periaatteessahan mitä vain voi tapahtua. 50% totta.

Thamlen: Jaa-a. Kaippa tääkin on totta.

Viherjaakko23: ehk

VVL 01: Tarua Pidän MunQin toisena mestarisuosikkina. MunQin peli on ollut parempaa tällä kaudella verrattuna viime kauteen.

WäZ: Tarua, Tonksia vastaan altavastaaja ja Kaaos on paperilla kovempi, mutta pelissä näen MunQin parempana.


Väitteen todenmukaisuus: 30 %



4. Jetalin eturintama on mennyt tällä kaudella eteenpäin ja Gents8 tuntuu istuvan paremmin taka-alapaikalle kuin justus pirpana. On siis aiheellista väittää, että kauden '16 (05) Jetal on askeleen kauden '16 (04) vastaavaa edellä. Samalla sillä on realistisemmat saumat haastaa isompiaan pudotuspeleissä.

Pelaajien tuomio

Adju: jetalilla ei ole ollut eikä tule koskaan olemaankaan minkään laisia mahdollisuuksia

kellonaika: 1ka väite totta, 2nen tarua

Gents8: Totta. Eturintama on ottanut kehitysaskelia ja täten tämän hetkinen Jetal voittaisi viime kauden Jetalin. En seurannut jptä viime kaudella, joten paha lähteä sanomaan mitään takarintamasta.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: totta kuin kirkon rotta

justus pirpana: Ehkä aavistuksen on pelaajien kehitys vienyt nykyjetalin kovemmaksi, mutta ei näe silti kovin realistisia saumoja jatkopeleissä.

lemonlight: Totta. Gents ei vain istu paremmin taka-ala paikalle. Hän on viime kauden vastaavaa 5-6 sinerankingpinnaa edellä

pallosalama: Gents on ollut selvästi joukkuetta hyödyttävä rekry, joten eipä tässä epäselvyyksiä. Totta.

pehmo: Totta. Kuten sanoin, tämän kauden Jetal on kovempaa kamaa, kuin viime kaudella nähty. Gents8 on suuri osa sitä, mutta tuntuu myös siltä, että joukkue pelaa yhteen paremmin kuin viime kaudella. Olen ihaillut erityisesti joukkueen nykyistä kykyä säilyttää momentum pelitapahtumien murroskohdissa.

Saial: No joo, totta, vaikka en osaakkaan sanoa mikä on kenenkin paikka. Eikö koko ajan samalla paikalla lentely käy tylsäksi?

Thamlen: Pitää paikkansa. Jetalilla on mahdollisuus kukistaa MunQ, Kaaos ja Tónks yksittäisessä ottelussa.

Viherjaakko23: aika samat mahkut

VVL 01: 50/50 on parempi,mutta sillä ei riitä saumat isompiaan vastaan.

WäZ: Totta/tarua, paitsi en näe, että Gents sopii paremmin, ennemmin Gentsin aktiivisuuden tuottama kehitys.


Väitteen todenmukaisuus: 70 %



5. Kenraali Koiskiksen parempi tottuminen liigapeleihin ja Adjun siirto ylös vaikuttaa tuoneen täysin uutta ilmettä MunQin otteisiin. Siksi on hyvin epätodennäköistä, että yksikään joukkue saisi nollattua sen tällä kertaa yhtä hyvin kuin mitä Tónks edellisessä loppuottelussa.

Pelaajien tuomio

Adju: ei hävitä enään koskaan

kellonaika: totta

Gents8: Totta. Adjun siirto ylös teki tiimistä vahvemman ja Koiskis on myös näyttänyt parantavia otteita.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: tällä kertaa otamme käsittelyyn taka rintaman ja nollaamme sen ensiksi

justus pirpana: Totta

lemonlight: Juu totta tämäkin

pallosalama: Voihan sitä hävitä vaikka 1p eroilla 3-0? Tarua Pyörittää silmiään

pehmo: Totta. Kenraalin kehityspotentiaali ja kokemus tuovat pikkuhiljaa tulosta. (Pro tip: Kenraali saisi treenata enemmänkin, nyt kehitystä tulee vain liigapeleissä ja se on hidasta.)

Saial: Nyt täytyy myöntää, että en ole ehtinyt niin paljon tarkkailla MunQ:n kehitystä, että olisin muodostanut varman mielipiteen siitä. Luulen kuitenkin syyn viime kaudella Koiskisen nostoon ylös, olleen eräs muu inhimmillisempi syy kuin sinun ehdottamasi. Sanotaan siksi 60% totta.

Thamlen: Totta. Adjun siirto ylös jättää hänelle enemmän tilaa toimia. Alapaikka on kuitenkin aika vaikea pelata hyviä joukkueita vastaan.

Viherjaakko23: joo

VVL 01: Totta todellakin MunQ on kova tänä vuonna.

WäZ: Totta, Koiskis on pian parempi ku Adju


Väitteen todenmukaisuus: 90 %
« Viimeksi muokattu: 04.12.16 - klo:16:40 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #363 : 04.12.16 - klo:17:07 »

Totta vai tarua [MunQ-Jetal] (osa 2/2)

6. TM:n loppukauden ennakossa mcboxerjr ja Tengsinge pukivat Jetalin ja MunQin eturintaman voimasuhteen hyvin sanoiksi: se kumman takana pelaat, on luultavasti mielestäsi parempi. Täysin objektiivisesti katsottuna on kuitenkin hankala sanoa kumpi kaksikosta Adju & Kenraali Koiskis - Aristotele77 & Chessmate vetää pitemmän korren.

Pelaajien tuomio

Adju: lol vien noita noobeja vaikka 2 vs 1

kellonaika: njaa tarua, adju&kenraali parempia

Gents8: Totta. Sunnuntaina olemme tietoisempia.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: päivänselvä valinta ottaa adju ja kenraali.. ei kummosia väitteitä toistaiseksi

justus pirpana: totta

lemonlight: No mahdotontahan se on sanoa ennen peliä objektiivisesti kumpi veti sen pidemmän korren.

pallosalama: Adju on parempi kuin kumpikaan Jetalin vastaava, mutta Jetalilaiset ovat yhdessä voimakkaampia. Ikävä että etupelaajana kohtaamiset ovat usein enempi lottoa kuin puhdasta taitoa.

pehmo: Totta. Näitä on selvästi mietitty siellä studiossa.

Saial: Se fiilis, mikä noista kahdesta eturintamasta välittyy, ovat he tavallaan toistensa vastakohta. Mutta joo voisin sanoa, että totta.

Thamlen: Onhan se aika paha sanoa, mutta sanoisin Ariston ja Chessmaten olevan ihan hieman edellä.

Viherjaakko23: hmm

VVL 01: Suorasin A77 aika monen monta kertaa Jetal-Dove pelissä ja muutenkin uskon MunQin eturintaman antavan huikean haasteen.

WäZ: Totta, ootte te vaan bobon kaa fiksui poikii


Väitteen todenmukaisuus: 70 %



7. Takarintamavertailussa kellonaika & mcboxerjr - Gents8 & Tengsinge, ensimmäisenä mainittu vie auttamatta pitemmän korren keskusvalloilla. Puolestaan ympärysvalloilla ero tämän tasoisessa Munkkiliigassa ei ole niin merkittävä, etteikö Jetalin takarintama pystyisi yksittäisessä ottelussa päihittämään kilpakumppaninsa.

Pelaajien tuomio

Adju: ja miksi helvetissä pystyisi hohhoiaa

kellonaika: 1ka väite totta, 2nen täyttä tarua

Gents8: Totta. Välillä pelin lopputulos riippuu siitä kenelle sattuu hyvä tai huono päivä, joten en näe syytä miksei Jetalin takarintamalla olisi mahdollisuutta voittaa MunQin takarintama.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: näin voi joskus käydä

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta

pallosalama: Gentsin parantuneet otteet ja Tengsingen kyvyt huipussaan tekevät paremman puolen valitsemisesta todella vaikeaa. Ensimmäiseen väittämään sanon tarua, toiseen neutraali ja kolmanteen totta.

pehmo: Totta tämäkin

Saial: Paperilla katsottuna nuo kaksi takarintamaa vaikuttaa hyvinkin tasavahvoilta. Ottelusta tulee varmasti tasainen. Päättele tästä vastauksesta, minkä prosentin annan tälle väitteelle (vähän hommia sulle) Hymyilee leveästi

Thamlen: Totta

Viherjaakko23: niih

VVL 01: Tarua mietis ny singe vähä kyl ne vie silti pitemmän korren.

WäZ: Totta/tarua, riippuu täysi kui hyvin osut "pro koneella"


Väitteen todenmukaisuus: 80 %



8. Kun muistetaan että Adju heräsi Tónks-pelin päivänä peräti kello 13:47 ja pelasi parhaiten miesmuistiin, ovat MunQin johtajan kädet todella sidotut. Joukkueen loppukautta ajatellen on välttämätöntä, että kukko kiekuu Hartolassa kahteen mennessä.

Pelaajien tuomio

Adju: asioilla ei yhteyttä

kellonaika: totta

Gents8: Tarua


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: aikainen lintu madon nappaa

justus pirpana: totta

lemonlight: Tarua

pallosalama: Älä adju hyvä mies herää kahdelta jos joudut pelaan matsin kädet sidottuina. Tähän sanon tarua, ei heräämisajankohta niin paljoa vaikuta jos on saanut unta.

pehmo: Totta. Toivottavasti koko joukkueella on nyt Adjun kännykkänumero tallessa, niin voivat soitella kahteen mennessä herätyssoittoja ja sen jälkeen tarkistussoittoja sen suhteen, että Adju on saatu hereille.

Saial: Hyvä aamupala, suihku ja hammaspesu, rentouttava kävely metsässä kuunnellen We are the champions- ja Eye of the tiger -biisejä, venyttelyt, kevyt lounas ennen peliä, pieni sormilämmittely, sitten hetken pelailua, sormivenyttely ja itse ottelu. Luulisi, että kiireettömällä rytmillä kello 2 lienee hyvä herätysaika.

Thamlen: Turkua

Viherjaakko23: YLÖÖÖÖÖÖÖÖS

VVL 01: Totta

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 60 %



9. Mikäli Kenraali Koiskis ei kykene tulemaan peliajankohtana paikalle, roikkuu todellisen pannukakun ainekset ilmassa. Jetalin on nykytilanteessa käytännössä mahdotonta käydä kamppailua 3 vs 3-muodossa tai antaa tuurauslupa Nasse-setä01:lle. Ainoa tapa saada mahdollinen Kenraali Koiskiksen poissaolo nollattua on korvata hänet pehmolla.

Pelaajien tuomio

Adju: miksi vitussa ottelu on 19 ? kaikki tietää että 19 on aivan perseestä nobba liigan päättäjät yrittävät järjestää jetalille voiton todella alhaista jopa sulta

kellonaika: njaa

Gents8: Totta. 3v3 Jetal on niin suuressa alakynnessä että voitto on miltei mahdoton ja Nasse taasen vahvistaisi MunQia liiaksi.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: menee aika nobbailuks jos kenraali ei tuu

justus pirpana: Totta pannukakun osalta. Ottelussa ei ole lopulta mitään järkeä, mikäli kenraali ei tule paikalle. Ainut järjellinen korvike olisi Jusse, joka ei suostu pelaamaan.

lemonlight: Tarua tarua tarua. On taas niin psykedeelistä settiä singeltä että jää salaman pallokin kakkoseks

pallosalama: Pakollinen pelin siirto, jos Koiskis ei pääse paikalle. Tämä olisi kyllä todella laimeaa ja toivon että siihen ei jouduta.

pehmo: Ai kenellä? Voisitko toistaa kysymyksen, kun en ole nyt varma kuulinko oikein?

Saial:  Mhh...  Epävarma
Ettei sitten latesofi?

Thamlen: Totta. Vaikea tilanne Jetalia kohtaan, jos Koiskis ei pääse paikalle.

Viherjaakko23: jep

VVL 01: Totta nasse oot pro

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



10. Sopivat voimasuhteet ottelua varten ovat 70-30 MunQin hyväksi.

Pelaajien tuomio

Adju: mitä paskaa taas oikeat voima suhteet ovat 100-0 joukkoeeni hyväksi

kellonaika: totta

Gents8: Totta. MunQ lähtee materiaaliedun sekä runkosarjavoiton turvin peliin ennakkosuosikkina.


Kilpailijoiden tuomio

ifreetti: 69-31

justus pirpana: Ei jetal kyllä keskimäärin joka kolmatta peliä voita, ennemmin joku 80-20, ellei jopa enemmän.

lemonlight: Juu totta vaikka. En mä osaa näitä kovin hyvin määritellä kun en pelejä oo katellu pahemmin

pallosalama: Kyselyn kirjoittaja yrittää rakentaa vedonlyöntisuhteet itselleen edullisiksi. Todellisempi suhde lienee lähempänä 60-40

pehmo: Totta. Mennään MunQ on selvästi ennakkosuosikki otteluun, mutta toisaalta Jetal ei ole aivan toivottoman kaukana siitä, että pelistä tulisi yllättäväkin lopputulema.

Saial: Mä väittäisin, että 59-41, eli ei totta? Hymyilee leveästi

Thamlen: Ennemmin 65-35, ei MunQ ihan noin suuri ennakkosuosikki ole.

Viherjaakko23: kai

VVL 01: 75-25

WäZ: Tarua, 80-20


Väitteen todenmukaisuus: 60 %
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #364 : 04.12.16 - klo:17:28 »

Totta vai tarua [kaaos-Tónks] (osa 1/2)

1. Viime sunnuntain kaaos-Tónks -ottelun lopputulos selittyy täysin HUUHAATONTUn poissaololla. Hedonist-ifreetti-Jazazka-Thamlen- ja Apeliz-lemonlight-pallosalama-Vata56 -nelikoiden mitellessä paremmuudesta liigasäännöillä, jälkimmäinen on vähintään 85 %:n todennäköisyydellä voittaja.

Pelaajien tuomio

ifreetti: viedään kunhan ei mahakipua ja läg ja pullaa

lemonlight: Sillä selittyy juu. Loppukysymykseen en ota kantaa

pallosalama: Olemme paperilla selvästi vahvempi joukkue, mutta niinkuin se on aikasemminkin nähty ei se aina riitä voittoon.
Matsin tulos puolestaan selittyy Tonksin perseilyllä, pelillä mitä he pelasivat ei lopputulos olisi muuttunut vaikka HUUHAA olisi ollut kentällä.

Thamlen: 1nen totta 2nen turkua. Ei ne ihan 85% todennäkösyydellä voittais, joku 75% on parempi.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: hedöllä selvästi lagasi ottelussa siinä syy häviöön

GCKatariina: Huuhaan puuttuminen oli selkeä heikennys Tónksin kokoonpanoon, kun kokoonpanot olivat edelläkuvatut voisi todennäköisyyksien sanoa olevan luokkaa 40-60.

Gents8: Totta. HUU on elintärkeä Tonksille.

pehmo: Tarua. Huu pelasi ottelun loppupuoliskolla, mutta se pelaaminen ei vaikuttanu erien lopputulokseen. Tonksin epävireeseen on muitakin selityksiä, kuin Huun puuttuminen. Joukkue vaikutti heikosti motivoituneella ja aikalailla tärkeimmäksi asiaksi pelissä mudostui Ifreetin heittarinhaku. Joukkueen luulisi pystyvän parempaan, jopa ilman Huuta, kun heillä on Sunnuntaina ensimmäistä kertaa vähään aikaan selkä seinää vasten.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 60 %



2. Tónksin runkosarja ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, johtuen pitkälti sisäisen palon puutteesta. Heidän kannaltaan ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä tosipelien koittaessa joukkue syttynee jälleen pelaamaan kunnolla.

Pelaajien tuomio

ifreetti: runko sarja on puuhastelua tosipelit alkaa NYT

lemonlight: totta

pallosalama: Toivotaan että näin tapahtuu.

Thamlen: Runkosarjalla ei merkitystä, 2nen totta.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: voitaisiin laittaa pro joukkoeet heti väli eriin vain noobi joukkoeet pelaamaan runko sarja nobbailuja mitä mieltä ?

GCKatariina: Triplamestarille alkulohkon peleillä ei ole muuta merkitystä kuin taata pääsy pudotuspeleihin ja sitä kautta finaaliin. Peliotteiden voi odottaa paranevan, kun pelien merkitys kasvaa.

Gents8: Totta. En osaa sanoa heidän sisäisestä palosta mitään, mutta joukkue pärjää paremmin pleijareissa..

pehmo: Totta, pelaamisesta näkyi pientä motivaation puutetta, mutta onko se syttyminen tosipeleissä sittenkään aivan varmaa?

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

WäZ: Tarua, ottaen huomioon heidän panostuksensa peleihin nii tulos on perus.


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



3. TM:n aikaisempaa arviota Tónksin mestaruuden todennäköisyydestä on syytä korjata. Apelizin ja lemonlightin siirto kaaokseen ja MunQin piristyneet otteet Adjun yläsiirron myötä, ovat oleellisesti heikentäneet triplamestarin saumoja. Tónksin mestaruuden todennäköisyys on tällä hetkellä 3:lla alkava.

Pelaajien tuomio

ifreetti: ok..

lemonlight: Totta kait. En sitten noista prosenteista tiedä

pallosalama: Muut joukkueet ovat todellakin muuttuneet, tonksin pysyessä käytännössä ennallaan. Totta.

Thamlen: Todennäköisyys 100%.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: kaikki tietää arviosi olleen päin persettä mutta yrittäisit nyt edes pysyä mieli piteesi takana yhtä tuntia kauenmin

GCKatariina: Pitäisin todennäköisimpinä mestaruuskandidaatteina Tónksia ja MunQia.

Gents8: Tarua. Sanoisin Tonksin mestaruuden todennäköisyyden olevan noin 50%.

pehmo: Totta, että mestaruuden todennäköisyys on heikentynyt. Vahvan ennakkosuosikin asemassa Tonks kuitenkin vieläkin on.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo ei tuu niin helposti nytte, menee jopa neljänteen erään finus.

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 70 %



4. kaaoksen kauden selkeästi tärkein päivämäärä on 19.11, kun Apeliz palasi joukkoon ja lemonlight liittyi uutena jäsenenä mukaan. Ilman näitä kahta rekrytointia, ei kaaos olisi lähtökohtaisesti mestaruudesta taisteleva joukkue.

Pelaajien tuomio

ifreetti: valitettava tosi asia, jota kaikki eivät vielä ole hyväksyneet, on ettei kaaos todellisuudessa taistele mestaruudesta, sillä tähtiin on kirjoitettu että 4.12.2016 murskataan jälleen kerran palleron epä realistiset kuvitelmat nobbaliigan voitosta

lemonlight: Joo kai se näin on. Oleellinen osa siirrossa on tuo apeliz joka palautti jälleen mestaruussaumat.

pallosalama: Eipä tätä kieltääkkään voi. Vaikka juupeli olisi päässyt peleihin, ei hänen nykyisillä otteillaan oltaisi päästy juuri mihinkään, ja olisimme hyvin mahdollisesti tippuneet pudotuspeleistä.

Thamlen: Totta


Kilpailijoiden tuomio

Adju: nobolizin piti lopettaa ja täälä se vaan pelaa miten tyhmä pitää olla ?

GCKatariina: Ilman näitä rekrytointeja Kaaosta olisi ollut vaikea pitää todellisena mestaruuskandidaattina ja myös matka pudotuspeleihin olisi todennäköisesti ollut kivinen.

Gents8: Totta. Ilman heitä tiimi häviäisi Tonksille suoraan kolmessa erässä.

pehmo: Totta. Joukkue ei olisi selvinnyt enää pidemmälle ilman vahvistuksia. Kysymysmerkiksi olisi muodostunut jopa runkosarjan kunniallinen loppuunpeluu, ei pelkästään mestaruus.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 100 %



5. kaaoksen pelaajien ominaisuudet huomioonottaen sopivien roolien löytäminen on erittäin hankalaa. Kokonaisuuden kannalta paras ratkaisu on kuitenkin pistää etupelaajiksi lemonlight ja pallosalama, kun taas taakse Apeliz ja Vata56.


Pelaajien tuomio

ifreetti: asia puhetta .. veikkaan kuitenkin ettei pallo ymmärrä joukkueen parasta vaan menee itsekkäästi parhaallepaikalle... ainakin Syyllisen etsintä ottelun jälkeen on helpporasti

lemonlight: Ei. Itse en lähtökohtaisesti pelaa. Pallosalama taasen on huippu takana. Etupelaajana menee taidot hukkaan+ tottumattomuudesta ei edesaä loista.

pallosalama: Ensimmäiseen oikein, toiseen tarua. Joukkueemme kaikki pelaajat kykenevät pelaamaan missä tahansa, mutta lemonlight hyödyttää enempi edessä ja allekirjoittanut takana.

Thamlen: Njaa vaikea sanoa, ite peluuttaisin takana Apelizia ja pallosalamaa ja edessä lemonlight Gruusom.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: lemon ligt pallero taakse noboliz vata eteen

GCKatariina: Totta

Gents8: Tarua. Lemon ja pallo on selvä eturintama ja taakse taas ape ja vata ovat selvä valinta.

pehmo: Totta. Hankalaa on, enkä uskaltaisi sanoa edes parhaaksi ratkaisuksi esitettyä kokoonpanoa.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

WäZ: kai tää on totta


Väitteen todenmukaisuus: 50 %
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #365 : 04.12.16 - klo:18:06 »

Totta vai tarua [kaaos-Tónks] (osa 2/2)

6. Olettaen että kaaos tekee TM:n suositusten mukaan, joutuu se  poikkeukselliseen tilanteeseen. Ei ole liioittelua väittää, että kaavailtu lemonlight-pallosalama eturintama on yhtä hyvä ellei parempi kuin sen takarintama Apeliz-Vata56.

Pelaajien tuomio

ifreetti: totta

lemonlight: En taas ota kantaa.

pallosalama: Tengsingelehden pitää lähettää konkreettisia lahjuksia ennenkuin suostumme muuttamaan peluutustamme Epävarma

Thamlen: Ehkä taidolliselta kokonaisuudeltaan kun mietitään pelaajia sinänsä, mutta pallosalaman otteet edessä eivät ole saman rankingin luokkaa kun ne ovat takana. Sinänsä väite siis olisi turkua.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: käytät tota poikkeusellinen sanaa aivan liikaa näissäkin kysymyksissä 3 kertaa yritäs vähentää sitä ok ?

GCKatariina: Totta.

Gents8: Totta. Eturintama olisi tuolloin parempi kuin takarintama.

pehmo: Totta. Liigajoukkueet ovat nykyään melko takapainotteisia, Kaaos on ainoita joukkueita joilla on jakaa ratkaisuvoimaa koko kentälle

Rammi96: No varmaan aika saman tasoisia. Totta.

Viherjaakko23: ykköstähti puuttuu, siitä ei hyvää seuraa, tasaset rintamat kyllä

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



7. Tónksin eturintaman pelaajat, Jazazka ja Thamlen, eivät kenties ole yksilötaidoiltaan samalla viivalla kuin kaaoksen vastaavat, mutta on silti epätodennäköistä, että he jäävät välierässä täysin telineisiin. Tónksin työmiehet sopeutuvat poikkeuksellisen hyvin kokonaisuuteen ja tuppaavat olemaan ratkaisuhetkinä parhaimmillaan.

Pelaajien tuomio

ifreetti: näin tulee käymään, sillä parin viime pelin aikana on nähty ettei voitot tipu ilmaiseksi, vaan TYÖN, HIEN ja VEREN kautta. tässä onkin voiton avaimet

lemonlight: Totta. Hyviä pelureita molemmat

pallosalama: Toivottavasti näin käy, sanotaan siis totta

Thamlen: Näinhän se on.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: tonskin etu miehet joka osaaluella edellä

GCKatariina: Totta.

Gents8: Totta. Tonksin eturintama jää kaaokselle melko hyvin, muttei suinkaan niin paljon etteikö ero olisi kirittävissä paremmalla takarintamalla.

pehmo: Totta

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: saas nähä osuuko suoralla

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 100 %



8. Klaanien johtajien taistossa momentum on poikkeuksellisesti pallosalaman puolella. Kaaoksen kärkihahmon onnistuttua väistämään ifreetin lukuisat heittopommiyritykset, on hänellä selkeä henkinen yliote kollegastaan. Näin ollen pallosalamalla on elämänsä tilaisuus tehdä sen missä hän on viidellä edellisellä yrittämällä epäonnistunut, eli kukistaa ifreetti katkaisupelissä.

Pelaajien tuomio

ifreetti: lol.......

lemonlight: Toi momentum kohta on tarua ja muut voi jotenkin allekirjoittaa. Ei viime viikon heittarin väistelystä ole mitään hyötyä tähän peliin.

pallosalama: Ifreetin on parasta pelata elämänsä paras peli, koska häviön koittaessa tulee yksityisviestinä sellaset trash-talkit että jätkä katoaa maan rakoon ja hänet nähdään seuraavan kerran 7 vuoden päästä

Thamlen: Totta. Nyt on vaan pallosalamalla se, että käyttääkkö momentum hyödyksi vai hävitä sen väärinkäyttöön.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: pallero ei uskaltanut ottaa miehestä mittaa vaan lähti aina karkuun henkinen yli ote täysin i freetillä

GCKatariina: Tilanne on katkeran suloinen pallon kannalta, koska mahdollisesti kovin vastus tulee eteen jo ennen finaalipeliä ja matka voi tyssätä tässä vaiheessa. Ainakaan nyt ei nähdä sitä katkeran suloista toista sijaa, jos positiivisia puolia haetaan.

Gents8: Tarua. Ei muutama epäonnistunut heittariyritys asioita muuta.

pehmo: Tarua. Kuten Winston Churchill aikoinaan totesi: taisteluita ei voiteta pakoon ajelemalla. Seuraavaan otteluun lähtiessä Pallosalaman pitää palata normaaliin päiväjärjestykseen ja tehdä osuutensa ifreettin vastaisessa rintamassa. Ifreetti ei saanut heittaria, mutta samalla tekemisellä ifreetillä on edelleen etu Pallosalamaan nähden. Mikäli Tonks tulee peliin tarvittavalla asenteella ja Pallo jatkaa edellisen ottelun linjalla, on Kaaokselle luvassa todella vaikea peli.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: Virnistää viidellä edellisellä yrittämällä epäonnistunut Virnistää

WäZ: Tarua, mutta totta, että nyt on parhaat mahikset


Väitteen todenmukaisuus: 30 %



9. Joukkuepeli vs yksilötaito, kokemus vs voitonnälkä, ifreetti vs pallosalama kentällä, visavi vs Gruusom sikakatsomossa. Mahdollisuus että peli jää Tónksin viimeiseksi, panoksena finaalipaikka. kaaos-Tónks -kamppailu on ennakkoasetelmiltaan yksi tämän vuoden herkullisimmista ellei herkullisin taisto.

Pelaajien tuomio

ifreetti: viedään 3-0 MURSKA VOITTO paras voitto ja pallo poistuu itkien kentältä

lemonlight: Totta. Gruusom tosin ei ole katsomossa

pallosalama: KAIKKI KATSOMAAN!

Thamlen: Herkullisin on FINAALI.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: kaaoksella ei mitään saumaa miksi yrität hypettää tällästä ottelua ?

GCKatariina: Totta. Tämä peli voi olla jännittävämpi kuin tuleva finaali.

Gents8: Tarua. MunQ-Tonks oli herkullisin.

pehmo: Tarua. Tätä peliä ennen pelataan kahden otteitansa parantaneen joukkueen ottelu, josta tulee mielenkiintoinen, jos altavastaaja (Jetal) pysyy pelissä mukana. Finaalistakin on tulossa viimekauden vastaavaa isompi spektaakkeli.

Rammi96: En usko, et tuosta tulee tiukointa mahdollista peliä tai jännittävintä, mut ei nyt varmasti tylsintäkään. Tarua.

Viherjaakko23: tulispa tiukka peli, ois kiva

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 50 %



10. Voimasuhteet ottelua varten ovat aikalailla täysin 50-50.


Pelaajien tuomio

ifreetti: usko unelmiisi ..

lemonlight: Joo

pallosalama: Tarua. 60-40 meille.

Thamlen: Suhteellisen hankala arvioida. En ihan täyttä 50%a varmaan antaisi kaaokselle, tosin en tiedä, katsooko sitä hieman oman joukkoeen väristen lasien läpi.


Kilpailijoiden tuomio

Adju: voima suhteet tonksille 99-1

GCKatariina: Kumpikin joukkue tahtoo varmasti päästä finaaliin. Koska Tónksilla on kokemusta ratkaisupelien kääntämisestä puolelleen, näkisen sen lähtevän matkaan pienestä etumatkasta. Voimasuhteet olisivat täten noin 40-60.

Gents8: Tarua. 65-35 Tonksille.

pehmo: Tarua, mutta melko lähelle 50-50. Sanoisin about 60-40, etu Tonksilla.

Rammi96: No vaikka kummallakin pelais parhaimmat tuossa pelissä, niin taitaisin silti lyödä vetoa Kaaoksen voiton puolesta. Siksen sanois tuon pelin olevan aivan 50-50. Tarua.

Viherjaakko23: aika lail

WäZ: Totta, näen kylläkin tonksilla pienoisen edun


Väitteen todenmukaisuus: 50 %

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 04.12.16 - klo:18:16 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #366 : 05.12.16 - klo:04:02 »

Tónks ennakko
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #367 : 05.12.16 - klo:14:16 »

Kauden jälkilöyly [TyQ]

1. Kauteen lähdettäessä allekirjoittanut uskoi TyQin pistesarakkeen olevan pelien päätyttyä joko kolme tai neljä. Puhtaasti todennäköisyyksillä mitattuna, oliko arvio mielestänne reilu vai sorruinko teidän aliarvointiin alusta alkaen? Oliko teillä mitään omia ajatuksia miten tulisi käymään?
Korjaus: "Odotettavissa on kuitenkin 4-5 pisteen kausi ja viimeinen sijoitus." (Pätkä TM:n joukkuennakosta)

latesofi: Mukavampihan se näin päin on, että ylitetään odotukset. Mutta kyllä minä itse näin, että meillä on mahdollisuus ottaa eriä ihan joka klaanilta kaiken mennessä putkeen, vaikka otteluvoitot olisivatkin tiukassa. F.L2 -peli toki ratkaisi paljon lopullisen pistesaldon suhteen. Tottakai etenkin Nassen kehitys oli isossa roolissa menestyksen suhteen, muiden panosta väheksymättä.

pehmo: Lähtökohdat huomioonottaen arvio oli oikeaa suuruusluokkaa. Tälläkään kaudella satunnaismuuttujilta ei voitu välttyä. TyQin pistesarakkeessa näkyy selvästi F.L2:sen floppaaminen, mitä kukaan ei toivonut tai aavistanut kauden alussa. Toisaalta ei olisi mikään ihme, jos yksittäisiä pisteitä satunnaisista erävoitoista olisi vielä muutama lisää.

Saial: Mä itse uskoin ennemminkin 4-6 pinnaan. Ja yksittäisten pinnojen kohdalla sinne tai tänne, ei se loppuviimeksi merkkaa yhtään mitään, ellei puhuta selkeistä piste-eroista ennakkoasetelmaan nähden.


2. TyQ pääsi lopulta kuuteen pisteeseen, eli peräti tuplasi viime kauden pistesaldonsa ja singen tälle kaudella langettamat odotukset. Mitkä koette keskeisimpinä tekijöinä muutoksen takana? Oliko kyse enemmän ulkoisista vai sisäisistä seikoista?

latesofi: Ehkä sekä että. Kyllä me on pelattu parasta peliä pitkään aikaan. Tottakai vastustajien suorituksilla peleissä on ollut oma osuutensa asiaan

pehmo: Nasse-setä on päässyt paremmin peliin mukaan ja joukkueen pelaamiseen on haettu pientä taktista päivitystä. Toki ulkoiset seikat, kuten F.L2 -floppi vaikuttavat, mutta on tässä mukana myös sisäistä kehitystä.

Saial: Käytiin Bhutanin munkkiluostarilla treenileirillä. Se sijaitsee todella korkealla, ollen siis korkeanpaikan leiri. Siitä tämä 2 pisteen lisämatka johtuu. Pyörittää silmiään


3. Tónks-leiristä kantautuneiden puheiden mukaan, Tengs magazinen ottelupäivänä julkaisema TyQ-teksti sai vastustajan harvinaisen nälkäiseksi. Pitääkö paikkaansa, että tunsitte erityistä paloa saada erävoiton hallitsevaa liigamestaria vastaan?

latesofi: Lähdemme joka erään asenteella, että tämä erä voitetaan, riippumatta vastustajasta tai pelitilanteesta. Tonksin kanssa kaikki osui siinä erässä kohdalleen ja hermotkaan eivät kenelläkään pettäneet ratkaisuhetkillä. Luonnollisesti meillä on ollut palava halu näyttää epäilijöille, että meillä on potentiaalia pärjätä ja aliarviointi kostautuu herkästi.

pehmo: Jatkuva vastustajan haastaminen altavastaajan asemasta kuuluu TyQin imagoon. Tonksia vastaan lähdettiin haastamaan ihan sillä samalla rutiinilla, kuin muitakin joukkueita vastaan. Mikäli se olisi pelkästään asenteesta kiinni, niin silloin TyQ olisi varmaan moninkertainen liigamestari.

Saial: En usko (ainakaan minulle), että sillä on merkitystä, kuka on vastassa. Siinä ruokkii se, kun huomaa, että joissain erissä onkin johdossa, jolloin sitä alkaa pelata ehkä jollain tapaa tarkemmin, jolloin se erävoitto alkaa häämöttää silmissä. Se yksistään riittää. Toki liian usein ollaan johdettu aika loppumetreillä (ympeillä erityisesti viime aikoina), mutta sitten tapahtuu jotain masentavaa.


4. Tällä kaudella voititte erän Tónksia vastaan ja olitte lähellä toistaa tempun MunQin kohdalla. Nyt kun näyttää siltä, etteivät suurimmat mestariehdokkaat pelaa niin hampaat irveessä ”turhia runkosarjapelejä”, onko odotettavissa vastaavanlaisia yllätyksiä jatkossa? Onko loppupeleissä TyQin helpompi saada erävoitto voittamiseen kyllästynyttä Tónksia kuin motivoituneempaa Jetalia vastaan?

latesofi: Väite saattaa vaikka pitääkin paikkaansa. Oma peli on kuitenkin lopulta se, joka ratkaisee kummassakin tapauksessa. Jetal kieltämättä onnistui nollaamaan meidän vahvuutemme erinomaisesti keskinäisessä matsissa siinä missä me onnistuimme hyödyntämään Tonksin heikkouksia.

pehmo: Lyhyesti sanottuna: on. TyQin asema tässä liigassa on ikäänkuin toimia kantona kaskessa. TyQin kohdalla monikin joukkue voi höllätä kaasua, mutta siltikin voittamiseen vaaditaan täysi päivätyö, liika löysäily kostautuu helposti.

Saial: Luulen, että sillä on jotain tekemistä asian kanssa, että kuinka takki auki jengi tulee peliin. Jos on selkeästi mestarisuosikki, tullaan paikalle nyt vaan hoitamaan peli, koska sillä ei ole merkitystä loppusuoritukseen. Kun taas miettii lähempänä meidän tasoa olevia tiimejä, heidän pitää nimen omaan ottaa ne pisteet meistä, päästäkseen korkeammalle. Toki tämä ei ole näin mustavalkoista kuin asian esitin. En kuitenkaan usko, että Tónksissa oltaisiin kyllästyneitä. Mitä tulee MunQ:n peliin... joo hahmoni oli katsomossa ja teamspeak oli auki, mutta suurimman osan pelistä vietin sängyn pohjalla, joten vaikea kommentoida tätä peliä sen kummemmin.


5. Näkemykseni mukaan joukkueen yhtenäisyys mitataan vasta siinä vaiheessa kun alkaa tulemaan ensimmäiset vaikeudet vastaan. Liigan tuoreimmat paluun jälkeen, TyQin rooli on ollut erilainen kuin paria vuotta aikasemmin, eli se on pudonnut keskitason liigatiimistä kohti häntäpäätä. Miten ihmeessä onnistutte yhä olemaan niin yhtenäisen oloisia?

latesofi: Meillä on niin hyvä johtaja, tietty! Toki osuutensa on myös sillä, että kaikille on ollut tarjolla runsaasti peliaikaa ja kaikki tiedostavat oman tärkeytensä joukkueelle. Tottakai pieniä säröjä tulee ajoittain, mutta ne on saatu aina loppuunkäsiteltyä sisäisesti.

pehmo: Oloisiako vain?

Tärkeintä ei ole mestaruus, vaan matka sitä kohti. Tärkeintä ei ole voittaminen, vaan osanotto kisaan. Kun pelin jälkeen voi rehellisesti sanoa, että kaikki mitä oli tehtävissä tuli tehtyä ja kentälle tuli jätettyä kaikki, jäljellä on vain kunnioitus lopputulosta kohtaan ja tyytyväisyys siihen, että oma ruutu tuli täytettyä.

Tällä rosterilla menestyminen nykyliigassa ei ole kovin realistista. TyQ on liigan ainoa joukkue, jossa ei pelaa yhtään liigan tähtipelaajaa.

TyQ on mielenkiintoinen sekoitus eri persoonia, joista muodostuu osatekijöitään suurempi kokonaisuus. Pelaamisesta on jonkillainen konsensus tiimin kesken, pelejä pelataan aika ammattimaisesti ja kaikki pelleilyt ja hölmöilyt jätetään pois kun tosipaikka koittaa. (Liekkö osansa joukkueen ikäjakaumalla.) Toisaalta taas, vaikka joukkue ei useinkaan riitä taistelemaan voitosta, pelitapahtumien sisältä on löydettävissä viihdyttävää sisältöä ja hauskoja pelitilanteita, joille usein naureskellaan joukkueella teamspeakissa. Myös tilannehuumorille ja peliin liittymättömille kuiteille on oma paikkansa, kunhan ne eivät häiritse muuta pelaamista. Peli on ennenkaikkeaan TyQille sosiaalinen tapahtuma, joka jatkuu usein keskusteluna ja yhteydenpitona vielä tunteja pelin jälkeenkin. Silloin on luvassa pelin jälkipuintia ja epämuodollisempaa keskustelua esimerkiksi illan elokuvatarjonnasta.

Saial: Ööö Vaikenee


6. Joukkueen johtaja, latesofi, totesi joskus jotakuinkin seuraavasti ”tärkeintä ei ole että kaikilla on saumat mestaruuteen, vaan oleellista on pikemmin se, että kaikilla olisi vähintään yksi suunnilleen samaa tasoa oleva klaani”. Mikäli F.L2 toteuttaa uhkauksensa ja jättää liigan taakse, miten ihmeessä teille löytyy hyvä kilpakumppani? Kuinka oleellisena koette että liigassa on joukkue, jonka voitte realistisesti kukistaa?

latesofi: Se on toki toivottavaa, mutta ei toinenkaan vaihtoehto katastrofi ole. Ainakin voisimme lähteä kauteen asenteella "ei mitään hävittävää" siinä missä kaikilla vastustajillamme jokainen erä olisi ns. pakkovoiton paikka.

pehmo: Joku saa kertoa herra johtaja latesofille, että tuo on paskapuhetta, enkä se ole varmasti minä!

F.L2:sen merkitys TyQille on ihan sama, kuin Tonksin, MunQin tai Doven. Tämän liigan, pelin ja joukkueen hauskuus on siinä, että täällä ajellaan joka Sunnuntai vastustajan parhaita pelaajia neljänkymmenen minuutin ajan. Yksi F.L2 sinne tai tänne ei paina minkään vertaa, verraten liigan muihin joukkueisiin. Päinvastoin joukkue joka ei ole ihan täysillä mukana, kuten tämän kauden F.L2, on urheilullisesti hyvin epämielyyttävä vastustaja.

Saial: Tietenkin se lisää motivaatiota, jos olisi tasaisempia pelejä, en kiellä. Mitenköhän asiani esittäisin. Onhan se harmi, että niin moni tiimi on yhden kauden tähdenlento.


7. TyQin pelaajia pohdittaessa yksi poikkeaa joukkueesta. Hän on joukon selkeimmin kehittyvä pilotti, ehkäpä motivoitunein ja muutenkin uransa eri vaiheessa kuin muut. Hän olisi näkemäni perusteella täysin kykeneväinen olemaan osa pudotuspelipaikkaa havittelevan joukkueen etulinjastoa. Oletteko samaa mieltä, että Nasse-setä01:sta olisi astumaan isompiinkin saappaisiin? Löytyykö mielestänne perusteita sille, miksi olisi henkilön oman edun mukaista jäädä vielä yhdeksi kaudeksi TyQiin?

latesofi: Nasse on osoittanut kykynsä pärjätä 1v1 -tilanteissa ketä tahansa vastaan ja olisi varmasti toimiva osa minkä tahansa nykyklaanin pelaajarosterissa. Eniten hänellä on kehitettävää siinä, ettei suotta antaisi tappoja vastustajille (siinä missä Saial loistaa tässä tilastossa).

TyQin riveissä tosiaan tuskin mestaruusmaljaa pääsee nostamaan, joten jos se on tavoitteena niin jokin toinen klaani on luonnollinen suunta. Jos taas hyvä peliseura ja taattu 4 erää peliaikaa joka pelissä on hänen sydäntään lähellä, niin meitä parempaa klaania siihen tarkoitukseen tuskin löytyy.

pehmo: Olemme samaa mieltä asian suhteen. Nasse-setä on voimakkaasti kehittyvä pelaaja. Valitettavasti TyQillä ei ole resursseja tämän kehityskaaren loppuun katsomiseen. Jossain vaiheessa tiimikaverit alkavat toimia ankkurina, jotka jarruttavat kehittymistä. (Joku toinenkin pelaaja saattaa olla tuskaillut asian kanssa.) Urheilullisesti olisi siis ihan perusteltua lähteä hakemaan isompia saappaita ja suurempaa vastuuta muualta.

TyQiin jäämisen perusteet ovat lähinnä tiimikaverien kiitollisuudessa ja siinä, että nyt vaikuttaa kovin todennäköiseltä, että aapelin lentokonepelin aikakausi on saavuttanut jo iltaruskonsa eikä niitä sopivia saappaita kerkeä löytyä ennenkuin valot sammutetaan.

Saial: Mun mielestä kenenkään muun kuin henkilön itsensä ole oikeutettu sanomaan, mitä hänen pitää tehdä. Tämän takia en nyt kommentoi sitä asiaa enempää, pitääkö hänen lähteä vaiko ei.


8. Jos Nasse-setä01 tekee sen minkä singe kokee hänen kehityksensä kannalta olevan paras ratkaisu, eli hakeutuu seuraavan portaan joukkueeseen, jää TyQiin vain kolme jäsentä. Millaisia ominaisuuksia vaadittaisiin joukkueen uudelta jäseneltä? Kannattaisiko TyQin mielestänne lähteä yrittämään ns. isoja kaloja ja pyrkiä siten kohti liigatiimien tasokeskittymää?

latesofi: Asiassa on kaksi puolta. Toisaalta tiimin tasaisuus on myös hyvä valttikortti, mutta fakta on myös se, että ilman vähintään yhtä huippupelaajaa on vaikea haastaa pudotuspeleihin tähtääviä klaaneja. Toisaalta myös sitoutuminen klaanin pelitapaan ja kyvyt tukea sitä on varsin oleellista, samoin kuin valmius teamspeakin käyttöön.

pehmo: Tässä nyt oletetaan, että TyQiin jäisi jostain syystä kolme pelaajaa Nassen lähdön jälkeen. Edellisen kauden jälkeenhän tilanne oli jo se, että Nassea vietiin muualle, mutta samalla ovenavauksella joukkueesta olisi lähtenyt eräs toinenkin pelaaja hakemaan suurempaa urheilullista haastetta. Lopulta tilanne kääntyi niinpäin, että jälkimmäinen oli lähempänä toteutua, mutta pelaajasiirrot jäivät tapahtumatta TyQin edun sitä vaatiessa.

Mikäli kuvitellaan, että TyQille oltaisiin hankkimassa neljättä (tai viidettä) pelaajaa, tärkein kriteeri olisi joukkueeseen sopivuus. Tämä tarkoittaa sitä, että kaveri on myös miellyttävää seuraa pelin ulkopuolella. Pelitaidoista ei olisi tietenkään haittaa, mutta mikäli TyQ lähtisi pelaamaan menestys edellä tulisi mietinnän alle myös se, että mahtuvatko kaikki nykyisestä kokoonpanosta kentälle.

Saial: Oletko valmis isompaan paatosmaiseen vuodatukseen? Se, ketä tulisi tällaisessa tilanteessa neljänneksi, ei pitäisi valikoida henkilökohtaisten taitojen perusteella, vaan yksinomaan tiimipelaamistaitojensa. Tiedän, että olen eräälle maininnut tästä asiasta, mutta siltikkin sain kuulla, että olisi ollut parempi.. joo tiedän tiedän, puhun hämärästi. Alotan alusta.

Jos pelaaja menee oman tiimin koneen alle piiloon pelin tuoksinnassa useasti, jos valitaan pelitaktiikka ajatellen hänen toiveitaan ja kuitenkin hän ei suorita pelitaktiikkaa, vaan etsii itselleen pisteitä, hänen pelitapansa huonontaa koko TyQ:n peliä niin, ettei sillä voiteta yhtään hemmetin erää, jolloin tiimi on paskempi, vaikka olis kuinka virtuoosi pelaamassa. Mitä v*:n väliä on sillä, että on saanut 400 pinnaa henkilökohtaisesti, jos tiimi on hävinnyt sen erän? Ehkä sillä halutaan osoittaa vain, että olen itse joutunut paskatiimiin, tulkaa pyytämään mut parempaan. Eli kukaan sellainen, joka tunnistaa itsessään piirteen, että ensin omat pisteet, sitten tiimin pisteet, ei pitäisi edes yrittää päästä TyQ:n, koska sillä tavalla syö ainakin minun pelihaluni täysin. Eli itsekästä pelitapaa suorittavat, älkää pliis edes vaivautuko!


9. Olen aikaisemmassa kysymyksissäni lähtenyt olettamuksesta, että TyQin taival jatkuu ensi vuoden puolella. Olenko mennyt asioiden edelle vai voiko lentsikkaväki houkaista helpotuksesta ja laskea TyQin varmojen jatkajien joukkoon?

latesofi: Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, mutta yli 90% varmuudella TyQ on mukana myös ensi kaudella.

pehmo: Huokaista helpotuksesta, vai pettymyksestä?

Mikäli Nasse lähtisi nyt etsimään isompaa roolia, TyQin purkautuminen pelaajasiirtoina muihin liigajoukkueisiin olisi mahdollinen. Nykytietämyksen mukaan TyQ tulee kuitenkin jatkamaan, kuten ennenkin.

Saial: Luulen, että se riippuu tyystin Latesta, hän ei ole asiaa kommentoinnut, eli voimme olettaa, että homma jatkuu. Lukekaa siis hänen vastaus.


10. Yhdeksän kysymyksen jälkeen pääni lyö tyhjää ja en tahdo keksiä viimeistä. Siispä omistan TyQin jälkilöylyn viimeisen osan joukkueen seuraikonille, jänkälle, jota liigayhteisö tuskin koskaan unohtaa. Kuinka paljon ikävöitte joukkueen ”kettuosaston” pääpamppua? Millaiseksi koitte pelata tämän legendan rinnalla? Jakakaa halutessa omakohtainen muisto, joka liittyy jänkään.

latesofi: Kaikki tykkipeliin. Joo. Tai jotain. Jos ei mitään muuta jänkästä muista niin ainakin nuo lausahdukset. Jänkähän oli loistava luottopelaaja. Liigapelien ulkopuolella nähtiin toki kaikenlaista, mutta peleissä hän antoi aina 100% kaikkensa ja oli erittäin merkittävä osa klaania ja oli myös tappavan tehokas, vaikka pelimäärät olivatkin melko pieniä moniin muihin pelaajiin nähden. Oli suorastaan hämmästyttävää miten hyvin hän aina liigapeleissä pelasi. Mielelläni ottaisin hänet takaisin mukaan kokoonpanoon, vaikka kieltämättä hän hieman omalaatuinen olikin etenkin pari lasillista otettuaan. Tosin ne lasilliset taisivat olla kirkasta tavaraa. Ei mulla sen kummempia omakohtaisia muistoja jäänyt mieleen ylitse muiden, vaikka todella paljon tuli tykkipelejä tämän tyypin kanssa pelattua.

pehmo: hmmm... joo, tai jotain

Omapäinen kaveri ja ikimuistoinen persoona. Toivottavasti löysi elämän tämän nörttitaivaan ulkopuolelta.

Saial: Aaah Hymyilee leveästi Siis ei tästä ole tyyliin kuin viime kaudella viimeksi kaipasin jänkää pelikentälle. "Siviilissähän" me ei jänkän kanssa tultu yhtään toimeen. Harva se päivä olin verisesti suuttunut hänelle, mutta se oli hienoa, että kun liigapeli tuli, hän unohti oman egonsa ja pelasi tiimille. Silloin pystyi aina luottamaan, että hän hoitaa oman tehtävänsä ja sen puoleen me kaikki tiesimme, miten toinen pelaa. Olen edelleen sitä mieltä, että hän kuuluu TyQ:n all star -tiimiin, vaikka pelikentän ulkopuolella hänhän oli aikamoinen k*pää Hymyilee

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 05.12.16 - klo:14:29 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #368 : 06.12.16 - klo:00:28 »

Kauden jälkilöyly [Jetal]

1. Kärsimästänne MunQ-tappiosta on nyt pari päivää aikaa. Joko tuska alkaa lievenemään vai tekeekö yhä tiukkaa muistella tapahtunutta? Oliko tappioa kirvelevin kokemanne?

Chessmate: Ei lievitä, eikä oo kirvelin.

GCKatariina: Olisi ollut hienoa, jos joukkueemme olisi edennyt munkkiliigan finaaliin. Tällä pelillä se ei kuitenkaan ollut mahdollista ja tuntui pahalta katsoa, kun kolmannessa erässä yli 200 pisteen johto hävisi. Ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia, että finaalipaikka jäi nyt saavuttamatta, koska se auttaa lisäämään nälkää seuraavalle kaudelle.

Gents8: Ei ole tuska miettiä tuota peliä. Paska tapa hävitä peli, muttei jäänyt kummittelemaan. Tietysti asioita olisi voinut tehdä toisin, tuottaen ehkä erilaisen lopputuloksen, mutta vastustaja veti yksinkertaisesti pidemmän korren tällä kertaa. Tappio ei ole siis kirvelevin.

Tengsinge: Tappio sijoittuu harmittavuudeltaan parin finaalitappion ja erään Tónks-pelin häviämisen taakse, mutta valehtelisin jos väittäisin, etteikö sunnuntainen olisi tuntunut erittäin pahalta. Valtava panos, vankka johto, kellonajan voittaminen katkaisupelissä, Adjun mestaruushaaveiden pilaaminen, henkilökohtainen virhe kamppailutilanteessa minuuttia ennen loppua.. Kaikki niin lähellä, mutta lopulta jäi pelkkä luu käteen.


2. Ennen ottelua singen vedonlyöntinurkka arvioi joukkueiden voittotodennäköisyydet muotoon 70-30. Oliko ennen peliä olleiden tietojen perusteella voima-arvio mielestänne aiheellinen vai mentiinkö siinä mönkään?

Chessmate: 60-40 lähempänä

GCKatariina: Arvio oli varsin asiallinen. Tiimimme oli selvä altavastaaja pelin alkaessa.

Gents8: Kyllä oli ihan aiheellinen, prosentit pitivät mielestäni hyvinkin paikkaansa.

Tengsinge: Kappas, miten sattuikin että mietin tismalleen samoja numeroita.. Arvio oli siis mielestäni aiheellinen: MunQ oli selkeä ennakkosuosikki, mutta Jetalilta oli odotettavissa parempaa vastarintaa kuin edellisellä yrittämällä.


3. Summerin soidessa ottelun alkamisen merkiksi, mikä oli oma arvionne ottelun lopputulemasta? Uskoitteko kunnolla voittoonne? Jos ette, missä vaiheessa tajusitte että loppuottelupaikka oli täysin saavutettavissa?

Chessmate: Uskoin voittoon ensimmäisen kohtaamisen jälkeen.

GCKatariina: Ennen pelin alkua uskoin, että voisimme taistella mahdollisesti yv-erästä ja tavoitella tasaisia eräpisteitä, mutta MunQ:in vievän varsinaisen ottelun itselleen. Kahden ensimmäisen erän jälkeen, kun peli näytti sujuvuvan rupesi voittokin näyttävän mahdolliselta, mutta silti jännitys kesti loppuun asti.

Gents8: Jos ei usko omaan voittoon, ei ole syytä edes pelata koko peliä. Elämässä pitää olla kunnianhimoinen, muuten mistään ei koskaan tule vittuakaan.

Tengsinge: Pidin numeroiden valossa todennäköisimpänä lopputuloksena MunQin 4-1 voittoa. Ajattelin keskusvalloilla erävoittojen haalimisen olevan kenties vähän turhan kovan työn takana, mutta ympillä meillä olevan saumat mihin tahansa. Ottelun lähtiessä käyntiin omasta keskusvaltavuorostamme ja tilanteen pysyessä pitkään tasaisena, heräsin hetkeen ja aloin uskomaan täysin voittoomme. Huomattavaa oli, että vaikkei oma panokseni joukkueeni hyväksi ollut sillä tasolla millä sen olisi pitänyt olla, onnistuimme kääntämään erän itsellemme. Sen jälkeen hoin itsekseni, että nyt on myös mun aika alkaa hoitamaan oma rooli ja antaa joukkueelle eväät voittoon.


4. Ottelua on pelattu kaksi erää, tilanne on Jetalin hyväksi 2-0, +215p. Kymmenen minuuttia myöhemmin MunQ on kuitenkin onnistunut kirimään eron täysin pois. Puolestaan neljännessä erässä ajassa 7:09, tilanne on Jetalin hyväksi 183-45. Seuraavassa kohtaamisessa Jetal häviää 65 pisteellä ja MunQ ajaa lopulta ohitse. Onko kyse silkasta huonosta tuurista vai alkoiko joukkueen puntti tuntisemaan ratkaisuhetkellä?

Chessmate: No kolmannessa erässä en ainakaan henkilökohtaisesti pystynyt keskittymään ja siinä varmaan se puntti sitten tutisi. Mielestäni neljäs erä pelattiin kuitenkin aika hyvin, MunQ pelasi vain paremmin

GCKatariina: Tuollaisen eron kutistumista ei voi selittää pelkällä huonolla tuurilla. Toinen joukkue pelaa silloin yksinkertaisesti paremmin. Meidän on opittava virheistämme ja oltava toistamatta niitä.

Gents8: MunQ paransi otteitaan loppuu kohti ja vähän kyllä tuntui siltä että omilla etumiehillä alkoi ote lipsumaan jännityksen tiivistyessä, olihan kyseessä kuitenkin heille ensimmäinen varsinainen finaalipaikka otettavissa. Pelasin itse myös lopussa huonommin kuin alussa, tiedä sitten mistä se johtui.

Tengsinge: Kiitos näistä muistutuksista. Kysymys menee liikaa tunteisiin voidakseni vastata siihen analyyttisesti. Sanonpa vaan, että nyt ymmärrän vielä vähän paremmin miltä Doven miehistä on mahtanut tuntua runkosarjan viimeisen kierroksen ottelun jälkeen.


5. Mikäli olisitte voittaneet MunQin ja edenneet loppuotteluun, vastaan olisi asettunut Tónks. Kuinka hyvät saumat koette että teillä olisi ollut voittaa kausi '16 (05)?

Chessmate: Huonot

GCKatariina: Sanoisin sellaista 35 prosentin luokkaa.

Gents8: Hyvät. Tuntuu että mahdollisuudet mestaruuteen olisivat olleet samat kuin MunQilla nyt. Tietenkin jos runkosarjan Jetal-Tonks olisi pelattu parhaimmilla miehistöillä, voisi tarina olla toinen.

Tengsinge: Tälläiseen kysymykseen vastatessa joutuu pikkasen miettimään kuinka suoraan asioita on miellyttävää tai tarkoituksenmukaista sanoa ääneen. Itse suosin kuitenkin linjaa, jossa sanotaan rehellisesti missä mennään, eikä pyritä kaunistelemaan voimasuhteita turhaan, vaan yritetään ennemmin uhmata niitä. Siispä vastaan, että mestaruuteen oltaisiin vaadittu selkeästi Jetal-historian parasta peliä, eikä välttämättä sekään olisi riittänyt. Olisimme luultavasti tarjonneet varteenotettavan vastuksen Tónksille, mutta todellinen voitosta tappelu olisi ollut hankalaa. Jos annoin välierälle lukemat 70-30 niin mahdollinen loppuottelumme olisi kenties ollut asetelmiltaan noin 77-23. Eli kyllä on mielestäni paikallaan antaa tunnustusta MunQin suuntaan ja todeta, että he ovat ainakin toistaiseksi meiltä valmiimpi joukkue ja omaavat luultavasti paremmat edellytykset kaataa triplamestarit.


6. F.L2:ta vastaan kahden erän jälkeen piste-ero oli 18 pistettä, kun taas kaaosta ja Dovea vastaan ottelu ratkesi viimeisessä kohtaamisessa ja MunQia toiseksi viimeisessä. Miksi Jetalille tuntui kerääntyvän tasaisia pelejä älyttömän paljon yhdelle kaudelle?

Chessmate: Ei saa ottaa niit voittoja liian helpolla, pitää jättää jotain mielenkiintoista sinne pelin loppuunkin. No, liiga on täl kaudella muutenkin tosi tasainen mielestäni.

GCKatariina: F.L2:sen peliä en laittaisi tähän listaan sen vuoksi, että kyseessä oli ensimmäinen pelimme ja siinä kaikki hakivat paikkojaan plus omaa pelitapaansa. Se oli iso syy tuon pelin tasaisuuteen.  Muuten sanoisin, että peliemme tasaisuus liittyy osittain siihen, että joukkueessamme on vielä hieman epätasapainoa etu- ja takapelaajien suhteen. Varsinkin pelin edetessä tulee pistemenetyksiä, kun pelaajien väsyessä kohtaamisista ei saada tarvittavia pisteitä.

Gents8: Hyvä kysymys. Itellä ei oo hajua mistä se johtuu.

Tengsinge: Tämä on kyllä mielenkiintoista. Liigan ulkopuolisissa taistoissa on huomattu ettei yhden ratkaisevan kohtaamisen trillerit ole järin yleisiä, vaikka jaot olisivat miten tasaisia tahansa ja peliaika liigapelejä lyhyeempi. Pelin luonne on vähän sellainen, että vaikka olisi kaksi keskenään samalla viivalla olevaa nelikkoa, päättyy peli todennäköisimmin jommallekummalle 4-1 kuin viimeisillä sekunneilla 3-2. Nyt me ollaan onnistuttu uhmaamaan normaalia kaavaa täysin ja saatu - ei yksi tai kaksi, vaan peräti kolme kihelmöivän jännittävää taistoa.

Vastaus kysymykseen on kuitenkin liigan tasaisuus ja Jetalin taso. Olemme sellaisessa asemassa ML:ssa, että omaamme peräti neljä jokseenkin samaa tasoa olevaa kilpailijaa. Siinä missä Doven sauma kukistaa esimerkiksi Tónks on suhteellisen mitätön, olemme sopivasti siinä välissä, voidaksemme huonona päivänä hävitä ensimmäiselle ja hyvänä kukistaa jälkimmäinen. Kolmessa tiukassa ottelussamme kävi kenties siten, että kaaosta ja MunQia vastaan vastustajamme alisuorittavat hiukan, kun taas Dovea vastaan me teimme saman. Juuri yksittäisen ottelun mahdollistama heittely ja riittävän pieni marginaali ovat siis avaintekijöitä selittämään, miksi olemme lyhyeen ajan sisään tarjonneet kolme hyvää ehdokasta "vuoden ottelu" -kategoriaan.

Se mun täytyy kuitenkin vielä sanoa, että tuntuu etuoikeutelta kun on päässyt ottamaan osaa kolmeen liki täydelliseen matsiin tällä kaudella. Mikään ei anna lentsikan saralla suurempaa tyydytystä kuin pelata ottelussa, jossa jokainen linjan hakeminen, yläsyöksy tai ukon tappaminen on elintärkeä. Puhumattakaan olotilasta kun ottelussa on jäljellä kaksi minuuttia, tilanne on tasan ja huomaat kuinka pulssisi nousee, käsiin alkaa tulemaan vapinaa ja muutama hikipisara putoaa otsalta. Mun toiveissa on oikeastaan mitään mestaruutta tai muuta menestymistä enemmän pääsy jatkossakin vastaaviin "kaikki tai ei mitään" kamppailuihin, jonka jäljiltä olet joko onnesi kukkuloilla tai murtunut mies pari päivää.


7. Jetal voitti Dovea, kaaosta ja MunQia vastaan ympärysvalloilla käytävän puoliskon, mutta vastavuoraisesti hävisi joka kerta keskusvalloilla. Onko mielestänne sattumaa, että Jetalin saldo kyseisistä otteluista oli pelin oikealla puolella 4-2, +276p, kun taas vasemmalla 3-3, -219p?

Chessmate: Ei

GCKatariina: Se ei ole sattumaa. Meidän pitää petrata kv-pelaamista.

Gents8: Ei. Itsellä keskusvaltapelaaminen on heikkous joten ero osittain selittynee sillä. Toinen syy varmaan singen onnistunut salmitus.

Tengsinge: Olihan se jo kauteen lähdettäessä selvää kuinka voimakkaasti iskukykymme nojaa ympärysvaltoihin. Ajattelin itseasiassa mielessäni, että jos laadittaisiin erikossääntö, joka soisi Jetalille oikeuden pelata pelkästään ympillä koko kausi, omaisimme heti realistiset saumat jopa mestaruuteen. Nimenomaan suuri ero keskusvaltapelaamisessa kärkikolmikkoon nähden teki siis meistä papereissani altavastaajan ja loi "pakotteen" kaikkien yv-erien voittamiseen.

Statistiikan antama vastaus (80p parempi soveltuvuus ympärysvalloille) vastaa aikalailla ajatuksiani. Tuota eroa on kauden mittaan saatu hieman pienennettyä ja olemme onnistuneet paikoitellen näyttämään myös alboilla mestaruutta tavoittelevalta joukkueelta, mutta huonoina minuutteina olemme valovuoden esimerkiksi kaaosta perässä. Koska pidän keskusvaltoja edelleen sinänsä parempana puolena, pitäisi nimenomaan sillä lentelyn parantua, jotta voisimme helpommin voittaa otteluita. Samalla bristolin suoraosumisessa ja salmin pommituksissa on sen verran rutkasti vaihtelua, ettei ole ideaalitilanne pohjata iskukykyään puoleen, joka vaatii hetkessä onnistumista ja ripauksen suosiollista tuuria. Mutta ei, kyse ei ole sattumasta.


8. Kauden mittaan Jetal tuntui olevan varsinkin ottelun alkupuoliskolla parhaimmillaan. Dove- kaaos- ja MunQ -otteluissa Jetal voitti kaksi ensimmäistä erää lukemin 5-1 ja piste-erolla 533p, kun taas kahdessa viimeisessä erässä vastaavat lukemat olivat 2-4 ja -476p. Mitä joukkue tekee otteluvalmistautumisessaan oikein? Entä tulisiko joukkueen joululomalla keskittyä kuntonsa nostamiseen?

Chessmate: Oon ainaki omassa pelaamisessa tän kans huomannu, et oman pelin taso ajan funktiona on aidosti vähenevä. En osaa sanoo minkä takii tiimillä aina näin käy ja jätän vastuun tän asian korjaamisesta klaanin johtajalle.

GCKatariina: Viittaan edelliseen vastaukseeni ja sanon, että Jetalin pelissä on havaittavissa peliväsymystä. Lähdemme joka peliin niin suurella tarmolla, että se sama vauhti ei kestä aina kahteen viimeiseen erään. Toivon luottoa tiimin kaikille pelaajille, jotta voimat saadaan jaettua tasaisesti. Treeni ei ole koskaan turhaa, vaan auttaa pääsemään tavoitteeseen ja tulemaan paremmaksi lentäjäksi.

Gents8: Juomat loppuu kesken ottelun, joten taso alkaa laskemaan. Kunnon sijasta tulisi keskittyä parempaan nesteytykseen.

Tengsinge: Näemmä kysymysten laatija pohtii hämmästyttävällä prosentilla samoja asioita kuin minäkin. Olen siis miettinyt ihan samaa, että miten voi olla että alussa sujuu niin lennokkaasti, mutta loppua kohden meno hyytyy. Erityisen hämmästyttävää asiasta tekee se, että koen että mulla on mennyt tällä kaudella täysin vastakkaisesti (293 pistettä parempi hyödyllisten pistetapahtumien summa jälkimmäisillä matsipuolikkailla). Varsinkin Dove ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä ja MunQ-välierän avauskymmenminuuttisella en koe olleeni lainkaan tehtävieni tasalla, kun taas kummankin otteluiden lopuissa erissä suoritin osaamiseni rajoissa. Joukkuelaisillamme taas on mennyt vastakkaisesti ja yleensä huono eräni on ollut tae voitolle. Oikea lääke olisi siis kuntokuurin sijaan antaa mun olla kohmeessa koko ottelu ja antaa muun joukkueen hoitaa voitto kotiin.


9. Jetal onnistui tällä kaudella haastamaan isompiaan, mutta ei ihan kyennyt kukistamaan yhtäkään heistä katkaisupeleissä. Miten asemoisit loppupeleissä Jetalin suhteessa muihin liigajoukkueisiin? Lyöttäytyikö joukkue mukaan "kärkitrioon" vai kategorisoituuko se ennemmin samaan nippuun Doven kanssa?

Chessmate: Kyllä mä sanoisin, et kun pelataan omalla tasollamme niin ollaan Dovea parempia. Kärkitrioon kuulumisesta en oikein tiedä, kun neljässä parhaassa ei ole sitten enää joukkuetta, jota me oltais selkeästi parempia. Ehkä se on sitten "kärkiquatro"

GCKatariina: Jetal pääsi mukaan pudotuspeleihin ja sinne se ehdottomasti myös kuului. Mielestäni olimme omalla paikallamme. Toivottavasti pystymme seuraavalla kaudella haastamaan myös isompiamme.

Gents8: Kyllä Jetalin voi laskea mukaan kärkiklaaneihin. Kaikkien kanssa saa parhoilla nelikoilla käydä tasaisia kamppailuja, joskin Jetal lähtee kaikkiin hieman altavastaajana.

Tengsinge: Nykyliigassa erot joukkueiden välillä on niin naurettavan pienet, että joukkueiden lokeroiminen "kärkijoukkueisiin", "keskitason joukkueisiin" ja "pieniin joukkueisiin" on todella hankalaa. Itse tahdon luonnollisesti ajatella meidän olevan lähempänä kaaosta ja MunQia kuin Dovea, mutta kyllä tässä tarvittaisiin pronssipeli tilanteen avaamiseen. En myöskään tiedä omaisimmeko paremmat saumat Tónksia vastaan kuin Dove meitä. Yksi harvoja harmittamaan jääneitä asioita kuluneella kaudella onkin ettemme saaneet tilaisuutta mittauttaa itseämme Tónksia vastaan totisessa pelissä.


10. Jetalin kausi on nyt pronssipeliä vaille paketissa. Millaiset ovat yleisfiilikset sen jäljiltä? Toivotteko klaanin jatkavan taivaltaan ensi kauden puolella vai oliko tämä tässä?

Chessmate: Hiukan jäi paskan maku suuhun, mutta ens kaudella MunQ tai joku muu pääsee sitten pronssipeliin

GCKatariina: Jetalissa on mukava pelata, kun tiimikaverit ovat parhaasta päästä. Jos asia yhtään minusta riippuu haluaisin tiimimme jatkavan.

Gents8: Kausi sujui paremmin kuin odotin. Taka-ala tuli omaksuttua joissain määrin ja tiimi pelasi hyvin yhteen. Olisi melko sääli, muttei suinkaan maailmanloppu jos Jetal lopettaisi.

Tengsinge: Päällimmäisenä olotilana on luonnollisesti edelleen pettymys käsistä livenneestä finaalipaikasta, mutta yleisesti ottaen kausi oli mainio. Pääsimme pelaamaan monta loistavaa kamppailua, kykenimme peluuttamaan kokoonpanoamme viime kautta laajemmin, olimme kauden lopussa parempia kuin sen alkaessa ja kykenimme hiukan kiusaamaan kärkijoukkueita. Mielestäni olisi huono veto keskeyttää näin nousujohteessa ja vielä lunastamatonta potentiaalia omaavaa projektia. Jos vain kanssapelurit haluavat Jetalin yhä jatkavan, ei tässä mun mielestä ole vaihtoehtoja.
« Viimeksi muokattu: 06.12.16 - klo:05:15 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #369 : 07.12.16 - klo:02:45 »

Kauden jälkilöyly [kaaos]

1. Kärsimästänne Tónks-tappiosta on nyt pari päivää aikaa. Joko tuska alkaa lievenemään vai tekeekö yhä tiukkaa muistella tapahtunutta? Oliko tappioa kirvelevin kokemanne?

Gruusom: Oho perkele, niinpä onkin. Kyllä noita paljon pahempia tappioita on tullu historiassa koettua.

lemonlight: Tappio ei oikeastaan tuonut mitään tunteita. Vähän harmittaa ehkä tiimin puolesta. Itse tiimissä vain varamiehenä olleena ja finaalin katsomossa istuneena, joten ei tappio hetkauta ollenkaan.

pallosalama: Ei tunnu missään. Oon hävinny niin monta tärkeetä peliä et tää alkaa tuleen jo rutiinina. Rankkaisin mm. Tonks - Emt välierän ja F.L2 - Tonks matsit (vähemmän yllättävästi kaikki 3 samaa vihua vastaan) ikävämmiksi.


2. Ennen ottelua singen vedonlyöntinurkka arvioi joukkueiden voittotodennäköisyydet muotoon 50-50. Oliko ennen peliä olleiden tietojen perusteella voima-arvio mielestänne aiheellinen vai mentiinkö siinä mönkään?

Gruusom: En oikeen tykkää latinankielisii fraaseja lainata, mut nimi on enne. Tämä joukkue ja sen kausi on ollut aika kaaoksensekaista puuhastelua alusta loppuun, joten mulle ei nyt varsinaisena yllätyksenä tuo tappio tullut. Virheet tehtiin jo aiemmassa vaiheessa kautta, mitkä sitten suoraan heijastui tähän välierään. Vaikka peli ei täydellinen katastrofi ollut meiltäkään, niin pitää muistaa Tónksin olevan yhteenpelaamisessa paljon meitä edellä, joten sen puolesta en olisi ihmetellyt edes lukemia 65-35 heidän hyväkseen. Tiimipeli > räng.

lemonlight: Ihan aiheellinen

pallosalama: Meidän eduksemme, joskaan ei kauhean paljoa. Riittää että katsoo joukkueiden kokoonpanoja.


3. Kaaos teki TM:n makuun oudolta tuntuneen ratkaisun pistäessään lemonlightin vaihtoon ja pitäessään hänet siellä koko ottelun ajan. Tuliko päätökseen vaikuttaneet jotkut tekijät jotka ulkopuoliset eivät tunne, vai näittekö muuten vaan kyseisen järjestelyn parhaaksi?

Gruusom: Lemolla oli lagia ensimmäiseen erään, ja sen jälkeen ilmeisesti informaatiokatkoksen vuoksi jäi myös muut vaihtomahdollisuudet käyttämättä.

lemonlight: Oli ihan oma päätökseni olla viemättä alkuperäisten pelaajien peliaikaa. Sain jauhaa olevani vaihdossa melko pitkään, kunnes asia sisäistettiin. Tein ennen peliä tosin selväksi, että olen käytettävissä viimeisissä erissä, jos vaihdolle olisi syytä. Totta puhuen tuli yllätyksenä, ettei toisen tai kolmannen erän jälkeen käsketty sisään.

pallosalama: Lemonlight sanoi ennen matsia että nettinsä toimii virheettä, joten tarkoitus oli peluuttaa häntä. Kuitenkin juuri ennen aloitusta tuli päinvastainen tieto, joten Gruusom oli sitten kentällä.

Netti ei liene ollut suurin syy tähän katsomopyyntöön vaan se, että lemonlight koki olevansa väistävän asemassa tultuaan joukkueeseen kesken kauden.

Ei todellakaan ollut mikään paras järjestely, lemon on parempi etupelaaja kun kukaan muu joukkueessa, ja istui nyt penkillä koko erän.


4. Otteluselostuksessa kaksikko böxer & singe kaipaili Apelizia takayläpaikalle ja Vata56:ta ainakin ympärysvalloilla muualle kuin etualapositiolle. Pystyttekö samaistumaan palautteeseen vai seisotteko yhä ennen ottelua sovittujen järjestelyiden takana? Olisiko ottelun lopputulos voinut olla muutoksilla erilainen?

Gruusom: Eihän tohon kovin korkeeta älykkyyttä ja hyvää harkintakykyä tarvia että moiseen tulokseen tulee kohdissa a, b ja c. Olisi siis voinut tehdä huimaa eroa, kuten myös se, että lemo olisi tullut joko allekirjoittaneen tai vata56:n tilalle.

lemonlight: En olisi peluuttanut vataa etualana jälkimmäisessä ymp erässä. Se ratkaisu tuli kyllä yllätyksenä. Lopputulos olisi voinut tottakai olla erilainen.

pallosalama: Apelizin peluutus taka-alapaikalla oli hänen oma ehdotuksensa ja tämän toimittua tarpeeksi hyvin aikaisemmin en nähnyt syytä muuttaa toimintaa, sama oli Vatan kanssa. Jos nyt voisin mennä takaisinpäin ajassa niin tottakai muuttaisin molempia.

Kenties, mutta mennyt on mennyttä eikä se jossittelemalla muutu  Pyörittää silmiään


5. Takarintamien taistossa kaaoksen Apeliz & pallosalama duo hävisi hyödyllisten pistetapahtumien summassa Tónksin HUUHAATONTUlle ja ifreetille lukemin -486 vs -507. Ottaen kuitenkin huomioon Tónksin salmsonin käyttö, jonka vääristävä vaikutus lienee noin sadan pisteen luokkaa, tilanne kääntyy kaaoksen hyväksi. Onko mielestänne liioittelua väittää, että kaaoksen viimeistelijät eivät vieneet taistoaan pelkästään suhteellisesti, vaan myös absoluuttisesti?

Gruusom: Epävarma ei pärjätty paineelle.

lemonlight: Keskusvalloilla veivät, mutta ympillä eivät.

pallosalama: 163 tappoa vs 145 siitäkin huolimatta että allekirjoittanut pelasi yv-erät ihan surkeasti kertonee kaiken olennaisen tässä tilanteessa.


6. Eturintamien taistossa kaaoksen Gruusom ja Vata56 nujertuivat Tónksin Jazazkalle ja Thamlenille hyödyllisten pistetapahtumien summassa lukemin -1209 vs 1412. Ottaen huomioon että kaaoksen suurimman vahvuuden piti ainakin TM:n mielestä olla leveydessä, vaikuttaa tulos heikolta. Osaatteko avata minkä vuoksi Tónksin eturintama vei ainakin numeroiden valossa voiton?

Gruusom: Katso pelaajan "Gruusom" keskusvaltapeliä ja pelaajan "Vata56" ympärysvaltapeliä annetuilla pelipaikoilla niin kai tuost jotain selkiää.

lemonlight: Olisi mukavaa tietää kuinka paljon tuosta tuli meidän pelatessa ympillä. Ympillä tosiaan huomasi, että vata ei soveltunut etualapaikalle. Näytti vähän, että hänen tarkoituksenaam oli paljolti väistää thamlenia, jolloin Thamlen pääsi vapaasti tekemään tuhojaan takakentälle. Niinkuin jo mainitsin, en ikimaailmassa kuvitellut, että kaaos pelaisi samoilla pelipaikoilla ainakaan enää jälkimmäisessä yv-erässä.

pallosalama: Välit etu-ja takarintaman välillä venyivät ihan liian usein liian isoiksi, jolloinka vastustaja pääsi eristämään etupelaajat ja tekemään heistä selvää.


7. Mikäli olisitte voittaneet Tónks ja edenneet loppuotteluun, vastaan olisi asettunut MunQ. Kuinka hyvät saumat koette että teillä olisi ollut voittaa kausi '16 (05)?

Gruusom: Mikäli. Oispa mikäli. Hirveen helppohan se on sanoa että oltais voitettu MunQ jo uutena teamina kauden ekalla kierroksella, mikäli nassusetä ei olisi tullut tuuraamaan kahteen viimeiseen erään. Ja että se peli olis ollut MunQin osalta sama kun finaali. Perstuntumalla kuitenkin sanoisin, että MunQ on näistä kahdesta finalistista se helpompi nakki, joten olisin nähnyt meidät hienoisena ennakkosuosikkina. 55-45?

lemonlight: Ihan hyvät kai

pallosalama: Oikein mainiot.


8. Kaaoksen kokoonpanosta löytyy puolen tusinaa viime kausina huippujoukkueissa pelannutta pelaajaa. Koetteko sen olleen missään vaiheessa ongelma, että joukkueesta löytyi jopa vaihtopenkille asti staroja?

Gruusom: Virnistää

lemonlight: Oon väärä mies vastaamaan, koska olin vain hätävaraukkona pari peliä.

pallosalama: Ei tämä ollut ongelma kellekkään, paitsi ehkä penkille istuneille pelaajille. Peluutus oli välillä aikamoista temppuilua jo silkan pelaajamäärän takia.


9. Joukkueen ydinhenkilöistä moni oli kauteen lähdettäessä ilman mestaruutta ja kaaos-hankkeen oli tarkoitus muuttaa asia. Nyt kun tämäkään yritys ei tuottanut toivottua tulosta lienee paikallaan udella, minkä uskotte olevan perimmäinen syy miksi kirkkain kruunu ei ole osunut omalle/joukkuelaistesi kohdalle?

Gruusom: Tiimipelin puute yhdellä ja samalla joukkueella. Ei ehtinyt syntyä mitään rutiinia siihen, lähdettiin vaan kokeilemaan jotain, mikä ei toiminut.

lemonlight: Oon edelleen väärä mies vastaamaan. En ole perillä, mikä on ollut hankkeen tarkoitus. Minua ei liikaa tuo mestaruus kiinnosta, kunhan saa pelata kivalla tiimillä tiukkoja kamppailuja.

pallosalama: Tipuimme pudotuspelissä pois  Iskee silmää


10. Kaaoksen kausi on nyt pronssipeliä vaille paketissa. Millaiset ovat yleisfiilikset sen jäljiltä? Toivotteko klaanin jatkavan taivaltaan ensi kauden puolella vai oliko tämä tässä?

Gruusom: Mä toivon, että tuo Vata ei ole muuttanut mieltään, vaan että hänen kanssaan tuotaisiin klaani ensi kauteen. Tässä tämänhetkisessä kokoonpanossa en kylläkään tule jatkamaan.

lemonlight: Olen pelannut klaanissa yhden erän, joten en voi tiivistää mitä fiiliksiä kauden jälkeen on. Klaani ei jatka taivaltaan.

pallosalama: Ajanhukkaahan tää kausi taas kerran oli kun ei voittoa taaskaan tullut. Oli kiva pelata uusien joukkuelaisten kanssa ja voisin kuvitella että jatkamme ainakin osan kanssa, jos mitään ihmeitä ei tapahdu

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.12.16 - klo:02:47 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #370 : 10.12.16 - klo:01:27 »

MunQ-Tónks

Esipuhe
Sen suurimman ja kauneimman ottelun pelaamiseen on enää reilu päivä! Vain reilu 42:n tunnin päästä olemme siis viisaampia sen suhteen, ottaako Tónks neljännen peräkkäisen kiinnityksen mestaruuteen vai palaako MunQ 2.5 vuoden tauon jälkeen Munkkiliigan kuninkaaksi. Kysymys kuuluu, nouseeko Tónks MunQin rinnalle mestaruuksien määrässä vai saako MunQ kasvatettua eroa muihin nähden?

Ennakkoasetelmat
Lähtöasetelmiltaan loppuottelu ei välttämättä ole yhtä mielenkiintoinen kuin viimeksi. Siinä missä edelliseen loppukoitokseen lähdettäessä asetelma tuntui olevan lähelle 50-50 ja oli erittäin hankala sanoa miten käy, on nyt olemassa selkeä ennakkosuosikki matsia varten. Tuo ennakkosuosikki on luonnollisesti Tónks, joka lähtee TM arvion mukaan peräti 68-32 suosikkina kamppailuun. Lehden simulaation lopputulos olisi siis että karvan yli kaksi kolmesta ottelusta päättyisi Tónksin mestaruusjuhliin.

Mutta kuten viime finaalia ennen nähtiin, ei ennakkoon tasaiset lähtökohdat ole tae millekään. Sama pätee tietysti myös käänteisesti, eli Tónks on kaikkea muuta kuin varma mestari. Saatiinhan joukkuetta horjutettua jo kuudennen kierroksen keskinäisessä ottelussa, jonka MunQ otti upeasti nimiinsä. Vaikkei finaalia voi etukäteen lähteä mainostamaan vuosituhannen kohtaamisena, ei siis ole missään nimessä mahdotonta, ettemmekö voisi saada upealle kaudelle sen ansaitseman päätöksen. Rima on välierien kaltaisten jännitysnäytelmien jälkeen taatusti tavallistakin korkeammalla, mutta nähtäväksi jää, saammeko jälleen ehdokkaan "vuoden ottelu" -kategoriaan.

Edellinen ottelu
21.11 käydyssä pelissä Tónks voitti kaksi ensimmäistä erää viimeisten minuuttien terävyydellä, mutta matsin toinen puolisko oli MunQin hallintaa. Painopisteen siirto johtui selostuskopissa olleen singen mielestä pikemmin Tónksin vaipumisesta uneen kuin MunQin heräämisestä. Karusti sanottuna triplamestaria ei vaikuttanut enää kiinnostavan mitä kentällä tapahtui ja se näkyi hetkessä tulostaululla. Vastaavaa motivaatiolla saavutettua etua tuskin saadaan revittyä finaalissa, joten samanlainen esitys ei tule riittämään MunQin mestaruuteen. Kokonaisuudessaan matsi jätti kuitenkin viime kauden hopeamitalistista hyvän kuvan: se ei sortunut samaan kuin edellisessä loppuottelussa, eli luovuttanut ensimmäisten vastoinkäymisten tullessa, ja yksilötasolla nähtiin kosolti onnistumisia. Erityisesti joukkueen johtajan, Adjun, esitys oli vähintäänkin lupauksia herättelevä. Ei ole välttämättä liioittelua sanoa, että kyse oli parhaasta paluun jälkeisestä Adjusta liigaympyröissä.

Välierä [MunQ]
MunQ sai ennakkoon ajateltuna helpomman vastuksen kohdatessaan Jetalin. Jetal osoittautui kuitenkin yllättävän vaikeaksi vastustajaksi ja MunQ oli ensimmäisen ottelupuoliskon jälkeen 2-0 ja yli 200 pisteen takamatkalla. Joukkue kuitenkin selätti vaikeudet ja nujersi vastustajansa kolmannessa erässä riittävän selvänumeroisesti, ottaakseen kokonaispistejohdon. Edes Jetalin käyminen ratkaisevalla kymmenminuuttisella lähes 150 pisteen johdossa ei katkaissut MunQin selkärankaa, vaan se tuli lopulta tasoihin ja ohitse.

Ottelussa oli MunQin kannalta sekä hyvää, että pahaa. Hyväksi asiaksi voi nähdä nousun niin kaukaa takaa voittoon. Se valoo uskoa siihen, että vaikka finaalissa asetelmat olisivat 20-minuutin pelin jälkeen 2-0 Tónksin hyväksi piste-erolla +150, viitsii se yhä antaa kaikkensa ja edes yrittää kuroa eroa umpeen. Toinen merkittävä seikka oli joukkueen eturintaman onnistuminen. Adju sai kontolleen peräti 49 % (29/59) vastustajan etuyläpelaajasta, Chessmatesta, otetuista tapoista. Vaikka hän kuoli itse samalla 21 kertaa, kertoo välierän lukemat hyvin sen, miten inhottava vastus Adju loppupeleissä on. Kyse on pelaajasta, joka tappaa aikalailla joka toisessa kohtaamisessa kilpakumppaninsa. Varmaa siis on, että Jazazkan hermoja tulleen koettelemaan finaalin tiimellyksessä ennennäkemättömällä tavalla. Mutta myös Kenraali Koiskiksen esitystä voidaan pitää erittäin positiivisena. Hänellä on välillä ollut vaikeuksia salmittajien kanssa, mutta välierässä heikkoudesta ei ollut tietoakaan. Itseasiassa, Kenraali Koiskis oli MunQin pelaajista vähiten Tengsingelle kuollut henkilö. Se taas on seuraamusta paremmasta reagointikyvystä ennakkopommeihin, loogisemmista liikkumasuunnista ja mainiosti ajoitetusta maahanajoista. Varsinkin viimeisenä mainitussa kohdasta kuuluu kiittäminen myös hänen joukkuelaisiaan, jotka ovat selkeästi onnistuneet iskostamaan oikean ajattelutavan keltanokan mieleen.

Nuhteet mitä MunQille voi jakaa koskee voiton niukkuutta. Joukkueen eturintaman onnistuttua noinkin hyviä, olisi peli pitänyt voittaa selvemmin. Viimeistelijäosastolta mcboxerjr ei ollut välttämättä täysin tehtäviensä tasalla ensimmäisessä erässä, kun taas kellonajasta voi sanoa samaa toisessa. Kun kummatkin lopulta pääsivät jälkimmäisellä ottelupuolikkaalla vireeseen, oli jälki tuhoisaa. Jotan kertoo se, ettei edes Kenraali Koiskiksen vajoaminen viimeisessä erässä alempaan pistesummaan kuin toisessa tappioon päättyneessä erässä, vaikuttanut pahemmin lopputulokseen. Ottelu kuvasti jälleen kuinka MunQ tarvitsee samanaikaisesti tasollaan olevaa kellonaikaa ja mcboxerjr:ää voittaakseen eriä. Jos välierässä oli käydä jo kylmät, on sanomattakin selvää, ettei joukkueen tähdillä ole finaalissa varaa katsoa sivusta mitä kentällä tapahtuu ja herätä vasta ensimmäisen tai toisen erän jälkeen.

Välierä [Tónks]
Toisen finalistin, Tónksin, kohtaloksi tuli kohdata pallosalaman johtama kaaos. Ottelu eteni viimeiseen erään asti tasaväkisenä, kummankin onnistuessa kääntämään keskusvaltaerät itselleen. Viimeisellä kymmenminuuttisella Tónks oli kuitenkin erityisesti alkuvaiheessa hereillä ja tappoi pelin puoleen väliin mennessä. Joukkue tuli siis tehneeksi saman kuin joka kerta aiemmin, eli hoitaneeksi katkaisupelin nimiinsä.

Pudotuspeleihin lähdettäessä TM näki kaaoksen selkeästi Tónksin suurimpana haastajana ja piti itseasiassa hallitsevaa mestaria hiuksenhienona altavastaajana. Kuvitelma perustui kuitenkin uskomukseen, että joukkueen ykköshaastaja hoitaisi tietyt asiat roolituksessa ja peluutuksessa eri tavalla kuin mitä todellisuudessa nähtiin. Siksi Tónksin osalta on vaikeaa vetää suoria johtopäätöksiä miten hyvin välierä todella sujui. Suuri kysymys on, oliko voitossa kyse enemmän joukkueen hyvyydestä vai kaaoksen epäonnistuneista valinnoista? TM:n lähestymistapa tähän on se, että koska kaaos luopui materiaaliedustaan peluutuksellaan ja ei ottanut pelipaikoissaan riittävästi huomioon yksilöidensä ominaisuuksia, olisi ollut suoranainen ihme, jos Tónks ei olisi selviytynyt kamppailusta voittajana. Se teki siis pikemmin sen mitä olosuhteissa pitikin kuin varsinaisesti ylitti itsensä. Oikeastaan puitteet huomioon ottaen, selkeämpikään taisto ei olisi ollut yllätys. Vielä välierän kaltainen esitys ei siis missään nimessä ole tae Tónksin mestaruudelle.

Välierässä Tónksin ehdottomat onnistujat olivat Jazazka ja Thamlen. Vaikkei kaaoksen eturintama ollutkaan sellaisessa muodossa että kaksikoiden välillä olisi pitänyt olla suurta eroa, oli näin hyvä suoriutuminen kovan luokan temppu. He eivät ainoastaan tyytyneet tasapeliin, vaan voittivat yli 200:lla hyödyllisellä pisteellä oman taistonsa kaaoksen työmiehiä vastaan. Puhtaasti numeroiden valossa Tónksia ei vienyt finaaliin parempi takalinjasto, vaan ero tuli etumiehissä. Koska joukkueen etumiehet olivat takarintaman ohella eron muodostava tekijä myös edellisissä pudotuspeleissä, ei selitykseksi voi tarjota enää pelkkää suonenvetoa. Samalla se on jälleen kerran osoitus miten täydellisesti joukkue on kasattu vastaamaan nykyliigan vaatimuksia.

Ratkaisun avaimet
Ottelussa on kuusi kulminaatiopistettä, jotka TM haluaa nostaa esiin. Pelin sisällä käydään nimittäin useita sisäisiä taistoja, jonka lopputulema vaikuttaa kamppailun lopputulokseen enemmän tai vähemmän.

1. Eturintamien taisto. Kuten välieräanalyyseissa todettiin, vastakkain ovat kaksi viime sunnuntaina erinomaisesti työskentelyssään onnistunutta duoa. Kummankaan ei itseasiassa tarvitse parantaa niin paljoa otteitaan, vaan jo samanlaisella lentelyllä he tarjoavat joukkueelleen eväät voittoon. Etukäteen ajateltuna voimasuhteet ovat hiukan Tónksin puolella, mutta Adjun siirryttyä ylös, on MunQin eturintama muihin pudotuspelijoukkueisiin vertailukykyinen. Vaikka Tónksin haalariosastolta on lähtökohtaisesti lupa odottaa noin 200 pistettä parempaa pistesummaa, ei MunQin etumiehet takuulla tyydy varsinkaan ympärysvalloilla kakkosviulun soittoon.

2. Takarintamien taisto. Kummankaan joukkueen takarintama ei onnistunut välttämättä välierässä parhaalla mahdollisella tavalla, vaan havaittavissa oli hienoista ailahtelevuutta. Loppuottelua varten nimenomaan viimeistelijäosastossa piilee siis kiristysvaraa molempien osalta. Takarintamien taistossa paineet ovat selkeästi MunQilla, sillä lähtökohtaisesti Tónks-kaksikolta ei vaadita absoluuttista voittoa mestaruuden eteen. TM arvioi oletusarvoiseksi lopputulokseksi MunQin viimeisteilijöiden 100:n pisteen voiton hyödyllisissä pistetapahtumissa, mutta epäilee, riittääkö sekään vielä mestaruuteen. Nimenomaan tällä sektorilla eron pitäisi kuitenkin syntyä, jos MunQ haluaa poistua kentältä voittajana.

3. ifreetin pommiosuminen. Tällä kaudella Tónksin johtohahmolta ei ole näkynyt yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta samanlaista joukkueen kantamista kuin ensimmäisellä syyskaudella. Myöskään liigan ulkopuolisissa taistossa ifreetti ei ole pommikoneella ollut yhtä suuri uhka kuin kuukausi-pari takaperin, joten voisi sanoa, ettei hän ole paraikaa kuntokäyränsä huipulla. Välieräottelussa kaaosta vastaan ifreetin pelissä näkyi liiaksi sama vivahde kuin aiemmin, eli pyrkimys surmata erityisesti vastustajan etupelaajia. Tämä havainnollistuu kustakin pelaajista saatuja tappoja tutkailemalla, sillä ne paljastavat, että välierässä 32/48 (67%) ympärysvalloilla saaduista tapoista tuli kaaoksen etupelaajista. Lienee kuitenkin sanomattakin selvää, etteivät taidot ole kadonneet minnekään, vaan hyvän päivän ifreetti kykenee yhä yksin kääntämään ympärysvaltaerän. Mitään viime finaalin ensimmäisen erän kaltaista +40:nen tapon erää ei kuitenkaan ole kohtuullista odottaa herralta, varsinkaan kun otetaan huomioon MunQin eturintaman vähentynyt pommiherkkyys. Se onko lukema kuitenkin lähempänä 20:ta vai 30:ta, kuitenkin on iso tekijä voittajaa pohdittaessa.

4. Adjun suoratarkkuus. Numerolla 69 esiintyvä Adju lähtee peliin isojen odotuksien saattelemana. Hänen viime viikkojen otteet ovat olleet poikkeuksellisen lupauksia herätteleviä ja hän alkaa kokoajan pääsemään kohti nuoruutensa loistoa. Finaalissa Adjulta ei voi odottaa mitään muuta kuin samaa missä hän on niin hyvä: olla vastus, jota vastaan ihmettelet jatkuvasti miten hänellä kävi taas tuuri. Jos Adju onnistuu läpi pelin ottamaan omansa ulos ja tekemään välillä vähän päälle, tarjoaa hän kamppailutaitoisille joukkuelaisilleen täydelliset puitteet loistaa. Myöskään tällä kertaa Adjun arvoa joukkueelle ei siis välttämättä mitata siinä saako hän ottelun ensimmäisen tapon, vaan hänen valttikorttinsa on nimenomaan läpi ottelun tapahtuvassa oivassa kohtaamispeluussa.

5. mcboxerjr:n otteluvire. Ei ole liioittelua väittää, että ottelun lopputulokseen eniten vaikuttava henkilö on mcboxerjr. Viime finaalissa ei nähty omalla tasollaan operoivaa Boboa, eikä hän ole tällä kaudella aina jaksanut syttyä pelaamaan. Nyt kun "turhat taistot" on saatu alta pois, ei mcboxerjr voi piiloutua enää ottelun panoksettomuuden taakse. Hän ei voi myöskään olettaa, että katkaisupelien herra, kellonaika, ottaa yksin orkesterin johtaakseen. Mcboxerjr:lta odotetaan ennen kaikkea hallittuja yläsyöksyjä, ajoittaista ampumalinjojen haistelua salmsoniin ja kokonaisvaltaista kamppailupelaamista. Hänen profiilin pelaajan on kyettävä varsinkin keskusvalloilla kääntämään yksin kohtaamisia joukkueelleen, ottaen paikan auetessa jopa kolme konetta alas. Ei ole kahta kysymystä siitä, etteikö hyvän päivän mcboxerjr kykenisi voittamaan ottelun joukkueelleen, mutta kysymys kuuluu, onko huomenna vire kohdallaan? Näemmekö Bobon, joka on koko ottelun paras pelaaja, vai mateleeko hän varjojen mailla?

6. Katsomotaisto. Eräs suurimmista tekijöistä Tónksin menestystarinassa on ollut lehtereiden ottaminen haltuun. He ovat oivaltaneet, että aktiivisella läsnäololla, hyvillä kannustushuudoilla ja ajoittaisilla katsomorähinöillä, saavutetaan huomattavaa pelillistä etua tarpeen vaatiessa. Aikaisemmin Tónks on voinut luottaa visavin panokseen, mutta kauden mittaan sukupolvenvaihdos on ollut tosiasia ja soihtu on siirtynyt Hedonistille. Hedonistin voidaan nähdä omaksuneen visavin opit yllättävän nopeasti ja olleen Tónksille kuin viides kenttäpelaaja. MunQin kannalta olisi siksi oleellista kyetä tarjoamaan kunnollista vastarintaa, eikä vain antaa ilmainen voitto vastustajalle tärkeästä osa-alueesta. Siispä paljon ratkeaa jo ennen loppuottelua kun näemme ilmestyykö JussePal paikalle. Jos liigan twittervastaava saapuu katsomaan joukkueensa edesottamuksia, on MunQin sikakatsomolla hyvän päivän tullen kaikki edellytykset kaataa Tónksin vastaava.

Lopputulos nähdään kuitenkin huomenna iltakahdeksasta eteenpäin. Siispä saapukaa sankoin joukoin todistamaan itse miten kauden '16 (05) MunQ-Tónks -finaalissa oikein käy.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 10.12.16 - klo:02:06 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #371 : 11.12.16 - klo:03:59 »

Totta vai tarua [MunQ-Tónks] (osa 1/2)

1. MunQin välieräesitys Jetalia vastaan oli kysymysmerkkejä herättelevä. Joukkue näytti haavoittuvaisemmalta kuin mitä oli lupa odottaa ja lähtee siten hiukan epävarmoista asetelmista loppuotteluun.

Pelaajien tuomio

Adju: nobal pelasi kaikkienaikojen pelin keskin kertaisesti suorittanutta joukkoettani vastaan eikä silti rahkeet riittänyt voittoon kertoo jotain yli voimasta

kellonaika: tarua

ifreetti: tarua viimeiset 2 erää osoittivat joukkoeen todellisen taistelu voiman ja jälki oli sen mukaista

Thamlen: Totta. Uskon silti, että he ovat paremmin hereillä finaalissa ja kamppailu on yhtä tiukka kuin Jetaliakin vastaan.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Ja, men man måste komma ihåg att Tengsinge är världens bästa pilot, vilket kan förklara varför resultatet var en aning överraskande. Det kan också bero på att MunQ spelade lite slarvigt eftersom de var en så stor favorit. Jag tror ändå att det här påståendet är sant.

GCKatariina: Jetal esitti erinomaista yhteispeliä kahdessa ensimmäisessä erässä samalla, kun MunQin peli ei päässyt alkuun oikein käyntiin. Kun vastus sitten vähän herpaantui MunQ sai pelinsä kasaan. Finaalissa ei ole tällaiseen varaa vaan on onnistuttava  heti. Sanoisin, että Jetal-matsi toimi herättelevänä tapahtumana ennen pääkoitosta.

Gents8: Totta. Joukkue lähti huonosti käyntiin kyseisessä ottelussa, joten tulee toivoa ettei tämä toistu finaalissa.

Gruusom: Jetal oli mun silmissäni ennakkosuosikki tähän otteluun, niin hyvää näyttöä antanut Gentsin tultua kokoonpanoon mukaan, siinä missä MunQ on näyttänyt heikkouden merkkejä. Puoliksi totta tämä väittämä.

justus pirpana: Totta

lemonlight: Joo vähän sielä alisuoritettiin. Sanotaan vaikka totta, vaikka uskonkin heidän latautuvan tähän kunnolla.

pehmo: Totta. Toisaalta Jetal oli valmiimpi etenemään loppuotteluun, kuin ennen kautta olisi saattanut olettaa.

Saial: Vähän totta, sillä eihän nyt Jetalkaan mikään turha tiimi ole. 60% totta.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

VVL 01: Totta

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 80 %



2. Tónks otti rutiininomaisen voiton taktisia virheitä tehnyttä kaaosta vastaan. Viimeistään kyseisen ottelun myötä, Tónksia ei voi pitää minään muuna kuin ennakkosuosikkina finaalia silmälläpitäen.

Pelaajien tuomio

Adju: noballikin olisi vienyt kääöksen

kellonaika: njaa tarua

ifreetti: totta

Thamlen: Joo no joo.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Det stämmer kanske att Tónks är favoriten, men man kan inte glömma att MunQ vann Tónks senaste gången. Ingen människa kan alltså i slutspelet veta hur spelet kommer att sluta. Påståendet är fiktion.

GCKatariina: Tonksia ei sen voittohistoria huomioiden voi pitää muuna kuin ennakkosuosikkina.

Gents8: Totta. Tosin en antaisi kaaospelistä hirveästi krediittiä Tonksille, koska kaaos ei pelannut lähellekkään optimaalisilla asetelmilla tuossa ottelussa.

Gruusom: Viimeistään. Totta siis.

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta varmaan pieni ennakkosuosikki, mutta ei toi läpihuuto peli ole

pehmo: Tarua. Tonks on ollut koko kauden ennakkosuosikki. Kaaosta vastaan pelattu ottelu pikemmin näytti, kuinka lähellä Tonksin korttipakka olisi kaatumista huonon päivän tullen.

Saial: Taas melko totta. 85%

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

VVL 01: Totta mutta uskon MunQin antavan hyvän vastuksen

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 80 %



3. Tónksin eturintamalaisten yli 200 pisteen voitto kaaoksen vastaavista kertoo oleellisen: joukkueen iskukyky perustuu ennen kaikkea laajuuteen ja itsensä likoon pistäviin työmiehiin.

Pelaajien tuomio

Adju: kääöksen etu miehet olivat paskoja

kellonaika: totta

ifreetti: jokainen ottaa omanmiehen ja hoitaa oman osuutensa niin voitto on vääjäämätön

Thamlen: Njaa meillä jokanen onnistuu vuoronperään. Jos jollakin eturintamasta on huono päivä, loput kolme kannattelee. Jos taas takarintamalaisilla toisesta on huono päivä, onnistuu toisen jonkin verran kantaa toista ja eturintama tekee tarvittavaa eroa. Me pelaamme viimeisen päälle JOUKKOEENA.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Precis. Tónks har absolut den farligaste startfyran, eftersom det räcker bra spelare både bakom och framför. Påståendet är sant.

GCKatariina: Tonks pelaa joukkueena ja joukkueen puolesta.

Gents8: Tavallaan totta. En tosin pidä kaaospelin tulosta edelleenkään hyvänä mittarina väitteelle, koska kaaos pelasi melko huonolla eturintamalla. Vata ei sovellu eteen ja larry olisi kannattanut korvata lemonlightilla.

Gruusom: Kertoo sen, että Tónksin tiimisynkroniikka on liigan paras, ja reilusti kaaosta edellä. Ymmärrä miten haluat.

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta

pehmo: Totta. Itseasiassa se materiaali ei ole kovinkaan "laaja" siinä merkityksessä, kuin Kaaoksella, jolla oli tähtipelaajia aina katsomossa asti, mutta Tonksin materiaali on kuuliaisempi pelitavalle mitä he noudattavat.

Saial: Totta

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

VVL 01: Totta mut kyl peli elää myös paljon Fredin osumien myötä

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 100 %



4. Myös MunQin eturintama on onnistunut mainiosti tällä kaudella. Iso kiitos siitä kuuluu Adjulle, jonka paras pistesumma kaikissa välierässä pelanneista etumiehistä, antaa hyviä signaaleja. Häneltä ei voi odottaa mitään muuta kuin samaa loppuottelussa.

Pelaajien tuomio

Adju: tärkeintä on että saan 1kkös tapon muulla ei väliä

kellonaika: totta

ifreetti: paljon parjattu taitopelaaja on vihdoin päässyt myös tehollisesti kärki joukkoon ja tämä on myös laitettu merkille... voii olla että adju on merkattu mies sunnuntain koitoksessa

Thamlen: Nojaa helpommat etumiehet kun kaaoksella oli, joten ei voi tuijottaa sokeasti niitä tilastoja, mutta hyvinkin mahdollista, että Adju on meistä paras, myös finaalissa.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Stämmer, men man får inte glömma att Kenraali Koiskis är inte för tillfället som spelare på samma nivå som Adju. Därför är det ofrånkomligt att Adju bär ett större ansvar.

GCKatariina: Totta

Gents8: Totta. Adju on pelannut viime aikoina todella hyvin. Hän on tällä vireellä jatkaessaan ottelun ja kenties koko tämänhetkisen liigan paras etumies.

Gruusom: Adjun ego on jo niin paisunut, että puhkeaa ilmapallon tavoin mikäli sitä vielä ruokkii, en siis tähän kohtaan viitsi sanoa juuta enkä jaata.

justus pirpana: Niukunnaukin finaaliin liigan parhaalla takamiehistöllä, joten ei voida puhua vielä onnistumisesta. Adjulla on kyllä suuri merkitys jos aikovat finaalin viedä

lemonlight: Totta vaikka välillä vähän ailahtelee

pehmo: Totta. Adju on nyt hyvässä vireessä, siitä vireestä pitäisi saada viimeistään tässä vaiheessa kaikki irti.

Saial: Totta tämäkin.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: adju pls

VVL 01: Totta

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 100 %



5. MunQin eturintaman toinen pelaaja, Kenraali Koiskis, jaksaa edelleen hämmästyttää. Hänen välieränsä pistesumma (sijalla 2 etumiehistä) kertoo kaiken siitä, kuinka nopeasti hän on omaksunut lentokonepelin salat. Aletaan olemaan jo rajoilla, voidaanko Hartolan toista osapuolta pitää enää "helppona kohteena".

Pelaajien tuomio

Adju: mitä hämmästyttävää siinä on kuka tahansa normaali älyinen pystyisi samaan

kellonaika: totta

ifreetti: kenraali hoitaa osuutensa paremmin kuin osa 1000 tuntia harjoitelleista konkareista mikä viestii vain ja ainoastaan todellisesta taidosta lahjakkuudesta

Thamlen: Joo no tähän ei enää voi ottaa samaa perustelua ainakaan yhtä painokkaasti… kai hartolassa vaan on joku lentokonepelilahja kaikilla muksuilla..? Joo ei sitä helpoks kai enää voi sanoa, hyvin osaa ajottaa maahanajot kun pommi on tulossa.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Hmm.. han har absolut förbättrat sitt spel, men det kan vara att det har skett en aning för sent. Det är egentligen verkligen svårt att säga varken han är fortfarande ett "lätt mål" eller inte. Möjligheten finns absolut, men personligen tror jag inte på saken. Kanske påståendet är alltså något mera sant?

GCKatariina: Totta

Gents8: Totta. Koiskis on parantunut huomattavasti, eikä missään nimessä ole heittopussi.

Gruusom: Ikävästi en seurannut peliä, joten en tiedä mistä latetilastojen kertomat tiedot johtuu. Uskomatonta olisi, jos vaan liigapelien pelaaminen toisi hänet vaadittavalle tasolle. 50/50?

justus pirpana: En ole nähnyt pelejä, mutta jos näin on niin ehkä onkin sitten syytä kyseenalaistaa äsken mainitsemani liigan paras takamiesosasto

lemonlight: Totta

pehmo: Totta. Kenraali on edelleen parantanut otteitaan ottelusta toiseen, eikä sitä kehityskäyrän päätä ole vieläkään nähtävissä.

Saial: Totta, mutta en mä ole pitänyt häntä helppona aiemminkaan... kertooko vain siitä, että itse olen sysihuono.

Rammi96: On Koiskis varmaan kehittynyt jonkin verran, mut aika helppona kohteena tuo silti taitaa olla näissä ratkaisupeleissä. Tarua.

Viherjaakko23: katsotaan

VVL 01: Hmm 50/50 voi olla muitten huonoa ennaltarvaamis kykyä koska Koiskis voi tehdä outoja väsitöjä joskus

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %
« Viimeksi muokattu: 11.12.16 - klo:15:46 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #372 : 11.12.16 - klo:15:50 »

Totta vai tarua [MunQ-Tónks] (osa 2/2)

6. MunQin kannalta oleellisin asia on mcboxerjr:n onnistuminen. Ottaen huomioon ailahtelevat otteet ja elintärkeä rooli, joukkue lähestulkoon voittaa ja häviää Bobon mukana.

Pelaajien tuomio

Adju: ok...

kellonaika: hhmh kaikkien pelattava tasollaan

ifreetti: onnistumisia vaaditaan kokojoukkueelta böbbelillä on suurin potentiaali voittaviin suorituksiin

Thamlen: Nooh, aika rankasti sanottu mutta aikalailla totta.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Sant. Om boxer inte lyckas i en bra prestation kommer MunQ att förlora.

GCKatariina: Hmm, sanoisin silti, että joukkue voittaa ja häviää yhdessä. Jos jollain menee huonommin muut kompensoivat.

Gents8: Totta. Tosin pelkkä boxin onnistuminen ei riitä, vaan myös etumiehiltä vaaditaan suoriutumista.

Gruusom: Totta, hän on joukkueen kantava voima.

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta

pehmo: Totta. Kellonaika on ollut viime peleissä varma kortti, boxer ei niinkään. Nyt olisi korkea aika boxerillekkin syttyä pelaamaan.

Saial: Melkein totta. Sanotaan 85%.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

VVL 01: 50/50 Kellonaika on yhtä tärkeä mitä box

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



7. MunQin mestaruushaaveiden kannalta on oleellista saada JussePal katsomoon. Muussa tapauksessa Tónks saa lehtereiden taistossa ilmaisen voiton ja kasvattaa etulyöntiään.

Pelaajien tuomio

Adju: EVVVK

kellonaika: tarua, mutta toki toivomme jussepallin läsnäoloa

ifreetti: ?

Thamlen: Totta. Jusse olis tärkee osa MunQia katsomossa nyt.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Nejjj... Både MunQ och Tónks är professionella lag, så det här stämmer inte. Själv skulle jag säga att JussePal är lite av en clown.

GCKatariina: Katsomon tunnelmanluonti on toki ihan tärkeä osa peliä, mutta ei sillä peliä voiteta tai hävitä.

Gents8: Tarua. Visavia parempaa penkinlämmittäjää saa etsiä.

Gruusom: Jusse tuskin tulee paikalle joten jos tällä todella voitto varmistettaisiin, on MunQ auttamasti tappiollisessa asemassa. Visavi toisaalta on joukkueen henkisen voiman rakentajana huippuluokkaa, joten Tönks on selvillä vesillä tämän suhteen.

justus pirpana: Ennemmin kentälle

lemonlight: Tarua

pehmo: Tarua. Tonksin katsomovalmennus on aika heikolla pohjalla, mutta eipä Jussepalinkaan viimeaikojen suoritukset ole vakuuttaneet. Jussen saapuminen ei vaikuta juurikaan suuntaan tai toiseen.

Saial: Totta, kyllä tiimin hyvä Maskotti antaa aina 30% lisää tehoa tiimille.

Rammi96: Näin se kai on.

Viherjaakko23: hmm

VVL 01: Tarua ilman si samat asetelmat

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 30 %



8. Vaikka Tónks profiloituu tällä hetkellä pikemmin keskusvalta- kuin ympärysvaltajoukkueeksi, ei pelipuolella ole merkittävää merkitystä finaalissa. Kummallakin on sekä vasemmalla että oikealla lähes yhtäläiset mahdollisuudet saada erävoittoja.

Pelaajien tuomio

Adju: l0l

kellonaika: totta

ifreetti: aika nopeasti tämänkin roska lehden mielipiteet muuttuu.. mutta väite on tosi

Thamlen: Joo melkein ainakin.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Ja, det stämmer. Ifall ifreetti lyckas med Salmson har Tónks en bra möjlighet att vinna hela matchen.

GCKatariina: Totta

Gents8: Totta

Gruusom: Totta

justus pirpana: Totta

lemonlight: Totta

pehmo: Totta. Tonks on vaarallinen myös Ympärysvalloilla, jos sille antaa siimaa. Kamppailussa tulee olemaan hyvin pieni merkitys sillä millä puolella joukkueet pelaavat, nyt myös aloituspuolellakin on harvinaisen vähän merkitystä.

Saial: Totta taas.

Rammi96: Totta

Viherjaakko23: joo

VVL 01: Tarua kyllä Tonks on vahvempi kv erissä mitä MunQ

WäZ: Totta


Väitteen todenmukaisuus: 90 %



9. MunQ yllättää asiantuntijat ja syöksee Tónksin valtaistuimeltaan. Joukkue pääsee siis 2.5 vuoden tauon jälkeen mestaruussaunaan (pyyhkeet päällä).

Pelaajien tuomio

Adju: joukkoeessani ei vitussa ole mitään hintti saunoja

kellonaika: totta

ifreetti: ei tule tapahtumaan

Thamlen: TURKUA. Tónks voittaa ja Hedonist tarjoaa mökillään kaikille joukkoeessa oleville saunan ja pesee jokaisen selän. Päälle otamme kaveri kapteeni Morganit.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Kanske, men svårt att tro att MunQ:s spelare bär handdukkar med dem när de anländer bastun. Sådant beteende är ett stort misstag, eftersom det är frågan om en helig del av finländska kulturen. Påståendet är både absurd och falsk!

GCKatariina: Taistelusta tulee varmasti tiukka ja jännittävä, mutta pidän kyllä todennäköisempänä Tonksin voittoa.

Gents8: Totta. Saunaan ei kuitenkaan mennä pyyhe päällä.

Gruusom: Höpöö höpö.

justus pirpana: Totta

lemonlight: Ketkä asiantuntijat

pehmo: Tarua. Pessimisti ei koskaan pety.

Saial: Ovatko Munkkilaiset pyyhemiehiä? Mut tää on vähän 60-60 juttu. 60%. (Väittäisin, että kumpi vain voi voittaa, vaikka Tónks onkin hienoinen ennakkosuosikki.)

Rammi96: En usko.

Viherjaakko23: 3-2 tonks

VVL 01: peli päättyy 2.5-2.5

WäZ: totta


Väitteen todenmukaisuus: 30 %



10. Munkkiliigan kauden '16 (05) loppuottelu on peli, jota ei kannata jättää väliin mistään hinnasta. Aion itse saapua paikalle joko pelaamaan tai todistamaan miten siinä käy.

Pelaajien tuomio

Adju: en ikinä suosittelisi kenellekkään mitään nobba kone pelin katsomista tai pelaamista sille ranking 69

kellonaika: totta

ifreetti: vois jättää väliin

Thamlen: Ei kannata ei. Toivottavasti ei tuu samanlaista peliä kun viimeks. Odotettavissa ainakin on tiukempi taisto. Saavun varmasti paikalle.


Kilpailijoiden tuomio

Apeliz: Kom ihåg att ta popcorn och en sur dryck med er! Vi ses på Söndag.

GCKatariina: Melko varmasti tuon pelin katsomoon tulee eksyttyä.

Gents8: Tarua. Jättäisin pelin väliin melko pienestä summasta.

Gruusom: Kai tuo tulee seurattua oman pronssipelin jälkeen, mutta pahoin pelkään ettei tästä mitään huikeaa jännitysnäytelmää saada aikaiseksi. T Ó N K S

justus pirpana: Totta, joskin oma pääsy on epävarmaa

lemonlight: Tarua. Aion kuitenkin saapua paikalle pelaamaan

pehmo: Totta

Saial: Joo totta

Rammi96: No en itse ainakaan taida tulla tuota seuraamaan senkään puolesta, etten usko tuon pelin olevan kauhean jännää katottavaa.

Viherjaakko23: ehdoton ehkä

VVL 01: Totta

WäZ: totta

Väitteen todenmukaisuus: 60 %
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #373 : 19.12.16 - klo:06:53 »

Kauden jälkilöyly [Tónks]

1. Kärsimästänne finaalitappiosta on tullut kuluneeksi lähes viikko. Joko tuska alkaa lievenemään vai tekeekö yhä tiukkaa muistella tapahtunutta? Oliko tappio kirvelin kokemanne?

ifreetti: Tappio ei koskaan hyvältä tunnu, muttei tästä sen suurempia traumaattisia kokemuksia jäänyt, vaikka harvinaista herkkua tämä viime aikoina onkin ollut. 3-0 peleistä harvemmin jää paljoakaan märehdittävää tuleville päiville, voi ainoastaan todeta että ansaitusti hävittiin. Kirvelevimmissä tappioissa ei yllä ainakaan edes kolmen kärkeen. Kirvelevimmät tappiot löytyvät liigaurani ensimmäisiltä kausilta ja varmaan hieman yllättäenkin ykköseksi nostaisin '12 (01) finaalin. Vaikka jälkikäteen voisi ajatella, että itsellä oli epärealistisetkin kuvitelmat oman joukkueen mahdollisuuksista, jäi kyseisestä tappiosta silti kovin paha maku suuhun.

Thamlen: Kyllähän se aika kipeetä tekee. Ei oo ennen tullut kirveleviä tappioita liigakentillä (ainakaan jäänyt mieleen) niin kyllä tää on ehdoton räng 1, koska tää jopa sattui.

visavi: Ihana tulos. Pankkitilissä näkyy ottelun tulos, ei harmita.


2. Alunperin finaali oli tarkoitus pelata sunnuntaina, mutta yhden jouduttua lähtemään parin minuutin jälkeen, piti peli siirtää tiistaiksi. Koetteko lennosta tapahtuneen otteluajan vaihtamisen vaikuttaneen joukkueiden lataukseen?

ifreetti: Kyllä ainakin omalla kohdalla oli selvä vaikutus, 1-10 asteikolla lataus laski ainakin 2 pistettä. Toki jälkikäteen analysoidessa myös vaikuttaa se, ettei ottelusta mitään klassikkoa muodostunut.

Thamlen: En tiedä, muhun vaikutti sen verran etten voinut pelata oikeessa kotona koneella vaan pelasin läppärillä, en sitten tiedä kuinka paljon vaikuttaa 3x pienemmät näppäimet ja 2x pienempi näyttö. Tuskin hirveesti, koska ennenkin on tullut pelattua. Varsinaiseen kysymykseen kukaan ei tiedä vastausta.

visavi: Joo sama kai se on millonka niitä pelataan.


3. Välierässä Tónks kukisti 3-2 lukemin pallosalaman johtaman kaaoksen. Koetteko että voitto, joka vaikutti tulleen osittain myös vastapuolen kehnojen taktisten valintojen johdosta, herätti turhan paljon hyvän olon tunnetta loppuottelua silmälläpitäen?

ifreetti: Aika kyseenalaista kysymysten laatijalta väittää että 3-2 voitto aiheuttaa jotain hyvän olon tunnetta. Molempien voittaessa selvähkösti keskuvaltaeränsä jäi tietysti tunne että ottelu oli koko ajan hallussa. Paremmilla taktisilla valinnoilla kaaoksella olisi toki ollut voiton avaimetkin käsissään.

Thamlen: Ei herättänyt. Kauden päätavoite oli se, ettei singe ja pallo saa mestaruutta ja siinä onnistuimme. Voimme edelleen olla pääosin tyytyväisiä vaikka finaalissa tulikin kirvelevä tappio.

visavi: Itse rehellisesti sanottuna uskoin Kaaoksen voittavan meidät välierissä, mutta kerrankin näin päin. Yleensä parempi voittaa oli lopputulos mikä hyvänsä.


4. Finaalin kulminaatiopisteeksi voi laskea ottelun toisen erän, jonka MunQ kykeni voittamaan peräti 159:lla pisteellä. Mikä on oma tulkintanne sille, miksette kyenneet murtamaan vastustajan tiivistä bristolnelikkoa?

ifreetti: Finaalin jälkeen en tiennyt mitä olisin voinut tehdä toisin, enkä videonkaan katsomisen jälkeen osaa sanoa miten noin tiivis nelikko olisi saatu paremmin murrettua. Moneen vuoteen ei ole yhtä tiivistä nelikkoa vastaan astunut. Astetta parempi suoraosuminen etumiehiä kohtaan olisi ehkä helpottanut kokemaani painetta, mutta en myöskään kyennyt mukauttamaan pelityyliäni suoraviivaisemmaksi ja tehokkaammaksi vallitsevaan pelitilanteeseen nähden.

Thamlen: Adju sai liian hyvin nollattua ifreetin ja MunQin takarintama tuki eturintamaa paremmin kuin esim. viime finaalissa. Tällä kertaa en saanut molempia takamiehiä kääntymään perääni ilmeisesti kertaakaan. Jos sain, en ainakaan muista saaneeni, kun taas viime finaalissa oli kohtaamisia, joissa molemmat takarintamalaiset keskittyivät pelkästään minuun (ja Jazazkaan).

visavi: En kommentoi.


5. Loppuottelussa Tónksin eturintama nujersi MunQin vastaavan lukemin -778 vs -858, kun taas takamiehet hävisivät -578 vs -208. Käykö tappiosta siis syyttäminen joukkueenne viimeistelijöitä?

ifreetti: Näiden lukemien valossa asiaa ei voi kiistääkkään. Jos takalinjasta löytyy joukkueen huonoin +- lukema, niin kovinkaan onnistuneesta ottelusta ei voida puhua. Vastuu ei kuitenkaan nähdäkseni ole pelkästään pelaajalla itsellään vaan yhtä lailla myös joukkueella. Pienillä taktisilla muutoksilla ja ottelun aikana annetulla palautteella olisi varmasti saatu kuvio toimimaan paremmin ja siten saatu kaikki pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillaan.

Thamlen: Adju pelasi hyvin suhteessa ifreettiin, joten en näe että ketään kävisi syyttäminen. MunQ pelasi paremman ja motivoituneemman pelin, he ansaitsevat voiton.

visavi: Kyllä. Välillä parhaatki pelaajat pelaa huonosti, mut hyvä kausi kaikkien osapuolien kannalta.


6. Kauden mittaan Tónksista ei ole huokunut samanlaista paloa kuin aiemmin. Onko tulkinta väärä, eikö turhat runkosarjapelit jaksaneet kiinnostaa vai onko yksinkertaisesti motivaatio laskenut kaikkien voittojen jälkeen?

ifreetti: Tottahan tämä on, ja molemmat esitetyt tulkinnat ovat varmasti osasyyllisiä tähän. Ei meillä koskaan runkosarjassa kovinkaan vakavasti olla pelattu, mutta tälle kaudelle mahtui melko monta ''turhaa'' erätappiota verrattuna aikaisempiin kausiin. Palon puute oli ainakin omalla kohdallani tärkein syy joka sai ajattelemaan, että kauden jälkeen olisi aika uusille tuulille.

Thamlen: Itselläni ainakin oli vaikeuksia syttyä runkosarjapeleissä painamaan täysillä.

visavi: Pakkopullana meni tämä kausi. Ei ketään varsinaisesti olisi napannut lähtee tälle kaudelle. Siihen nähden ylisuoritettiin motivaatiopulaan nähden.


7. Välierässä Tónks selvisi ilman hengellistä johtajaansa visavia, mutta finaalissa poissaolo oli liikaa. Koetteko että valta olisi voinut pysyä Tónksilla, mikäli katsomo oltaisiin saatu vallattua edellisten kausien tapaan?

ifreetti: Tätä emme saa koskaan tietää.. mahdollisuuksia se olisi parantanut, vaikka videon perusteella katsomo olikin melko tukevasti 2-0 hallussa.

Thamlen: Hyvinkin mahdollista, mutta turha tätä on jossitella. Ainoo mistä voin visavia syyttää, on huono mentaalivalmennus tähän finaaliin. Viimeks oli parempi.

visavi: I refuse to say anything.


8. Erityisesti yhden henkilön osalta satumainen onnellinen loppu jäi kokematta, kun hän ei saanut ensimmäistä liigamestaruuttaan. Podetteko syyllisyyttä, ettei Hedonist saanut kunnollista loppuhuipennusta uralleen ja päässyt viemään mestaruuspokaalia Kuopion torille?

ifreetti: Kauden ehdoton päätavoite oli saattaa mestaruuspokaali vihdoin ja viimein myös hedon lämpimään syleilyyn. Pitkään oli tiedossa, että voiton osuessa kohdalle hedo olisi se joka nostaa kannun ensimmäisenä ilmaan. Kruunua ei uralle vielä saatu, mutta toivon mukaan sekin päivä koittaa vielä.

Thamlen: Kyllä. Koen, että olisin voinut omalta osaltani pelata vielä hieman paremmin, etenkin ottelun kolmannessa erässä, mutta jostain syystä ei vaan lähtenyt enempää irti. Tein ratkaisuja, jotka tuntuivat siinä hetkessä hyvältä, mutta taaksepäin miettien asioita olisi voinut tehdä paremmin.

visavi: Kyllä. Sori Turre.


9. Tónks on ehtinyt vuoden sisällä kokemaan enemmän menestystä kuin useimmat klaanit koko historiansa aikana. Mikä on ollut itsellenne "suurin voitto" tai kohokohta taipaleen aikana?

ifreetti: Vaikealta tuntuu menestyksen keskeltä nimetä yksittäisiä kohokohtia, mutta kyllä sieltä pari löytyy yli muiden. Ensimmäisenä '16 (02) F.L2 välierä, jossa näytettiin koko maailmalle ettei nobbaliigan mestaruus ole ostettavissa palkkasotureilla. Toisena tulee mieleen kausi '16 (04) joka lähti kangerrellen käyntiin, mutta lopussa koneistosta saatiin irti enemmän kuin kukaan olisi osannut odottaa.

Thamlen: Itselleni suurin voitto on ehdottomasti se, että olen päässyt pelaamaan tässä joukossa. Tämä on Mahtava joukko Mahtavia Pelaajia ja Persoonia. Saavutin myös ensimmäisen liigamestaruuteni Tónksissa, päästen itsekin pelaamaan ratkaisevissa peleissä. Se myös tuntuu erittäin hyvältä.

visavi: Tarinatuokiot Larryn kanssa. Musiikkituokiot Jazan kaa. Joukkuehenki ylipäätään, Tiimihenki muistutti ensimmäisen kauden Siilisiidereitä itselle vähän modernimpana versiona.

Gruusom: Suurin voitto oli päästä tän porukan kanssa ylipäätään pelailemaan. Mutta haluat varmaan jotain konkreettista, mieleenpainuvin voitto oli varmaan voittomme MunQ -klaanista ilman HUUHAATONTTUa. Tää tais olla '16 (04) runkosarjapeli.

kellonaika: Matkan varrella tapahtui monta hyvää asiaa, mutta jos ajatellaan vain otteluita niin "suurin voitto" oli varmaan väli erässä nousu nobba jengiä vastaan 0-2 tilanteesta 3-2 voittoon.


10. Jos tarunne on päättyäkseen tähän, mitä kaikesta jäi käteen? Miten summaisitte yhteen projektin nimeltä "Tónks"?

ifreetti: Kukapa olisi uskonut että talvikaudelle paria päivää ennen kauden alkua kasattu joukkue tulisi hallitsemaan liigaa seuraavat kolme kautta lähestulkoon miten halusi. Väitteen esittäjän uskottavuus olisi ollut kovalla koetuksella. Täytyy muistaa että vaikka joukkue lähtikin jokaiseen finaaliin jonkinasteisena ennakkosuosikkina, sitä se ei kauteen lähdettäessä kuitenkaan ollut. Tämä kyseinen seikka nostaakin projektin mielestäni yhdeksi kaikkien aikojen onnistuneimmista. Kauden tärkein tavoite ei mielestäni ole mestaruus, vaan se että kauden lopussa joukkue on parempi kuin sen alussa. Mestaruuksia tulee siinä sivussa jos on tullakseen. Tässä Tonks on onnistunut jokaisella kaudella viimeistä lukuunottamatta.

Kehityksen lisäksi joukkue pystyi aina olemaan enemmän kuin osiensa summa, mikä johtui pääosin erittäin onnistuneesta rakenteesta, joka on sittemmin toiminut mallina myös muiden joukkueiden kasaamisessa. Etenkin kevätkauden Tonksissa ratkaisuvoimaa oli niin laajalti, ettei yksittäisen pelaajan lievä puuhastelu haitannut menoa lainkaan, esimerkkinä tästä vaikkapa F.L2 välierä, joka omalta osaltani ei mennyt aivan nappiin.

Jonkinlainen hiljainnen päätös se on ollut, mutta kaikille on ilmeisesti ollut jo pitemmän aikaa jokseenkin selvää että kulunut kausi tulee jäämään joukkueen viimeiseksi. Kausi '16 (05) himmentää jossain määrin joukkueen hienoa vuotta, sillä se oli mielestäni selvä epäonnistuminen kaikilta. Ei mitalin hopeisen värin takia, vaan nimenomaan sen vuoksi että joukkueena ei onnistuttu ottamaan askelta eteenpäin. Toisin kuin aiemmilla kausilla, jolloin mentiin askel tai pari eteenpäin, viimeisellä otettiin ainakin yksi taaksepäin.

Thamlen: Jäi käteen muistot parhaasta klaanista, jossa olen koskaan pelannut ja parit ihmiskontaktit, joiden kanssa on aina mukava jutella niin lentokonepelistä kuin sen ulkopuolisistakin asioista. Sain myös paljon oppia lentokonepelistä ja siitä, mitä on todellinen joukkuehenki.

Summa summarum: All dynasties come to an end at some point. This season was the end of the dynasty of Tónks, the biggest and the greatest of all.

visavi: It's always good time!

Gruusom:
Lainaus
Onnittelut triplamestaruudesta, ja kiitos Tónks 2016-2016.

Nyt on kuitenkin tullut minulle aika jättää haikeat jäähyväiset, ansaittuani kolme kultaakin kirkkaampaa mitalia kanssanne tekemättä oikeastaan yhtään mitään.

Tulen rakkaudella muistelemaan hetkiäni Visavin kanssa penkillä, johdattamassa joukkoetta voitosta voittoon. Nämä ovat niitä muistoja, joista kerron lapsenlapsilleni, ja joista sävellän kauniita balladeja sankarista nimeltä ifreetti. Näitä asijoita ei voi kuolemanikaan haalistaa.

Yöjengi jäi ikuiseksi haaveeksi, mutta meillä on aina Tónks.

Rakkaudella,

lörde

Surullinen

kellonaika: Projekti Tönks oli täyttä kultaa ainakin sen ajan mitä siellä ehdin olemaan. Alusta asti homma toimi kuin unelma ja pelaajat tekivät osansa ottelusta toiseen. Peliä parannettiin aina kun tarvittiin ja pelattiin helkkarin hyvin yhteen. Tää oli Joukkoe isolla jiillä.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 19.12.16 - klo:11:32 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #374 : 20.12.16 - klo:07:38 »

Kauden jälkilöyly [MunQ]

1. TM:n tulkinnan mukaan Tónks nollasi MunQin täysin viime kauden loppuottelussa ja nöyryytti joukkuetta enemmän kuin kukaan vuosikausiin. Koitteko siitä tai jostain muusta syystä erityistä näyttämisen halua finaaliin lähdettäessä?

Adju: mäkö tuntisin lento kone pelissä jotain näyttämisen halua ? en v*tussa

kellonaika: Nojaa, eipä tuossa mitään erityistä näyttämisen halua ollut varmaan kenelläkään. Itselleni oli ainakin tärkeintä vaan se, ettei viime kauden esitys toistuisi. Tuolloisesta ottelusta jäi nimittäin todella paha maku suuhun ja paljon parempaan oli eväitä.

mcboxerjr: En tiedä toiko se itselle mitään lisäintoa tähän finaaliin, koska viime kaudella odotukseni ylittyivät jo. Ainoa lisäintoa tuottava asia tämän kauden finaalin oli etumiesten huima tasonnosto, mikä teki myös omasta pelaamisesta mukavampaa.


2. Alunperin loppuottelu piti käydä sunnuntaina, mutta häiriötekijöiden vuoksi se piti siirtää seuraavalle viikolle. Koetteko siirrolla olleen minkäänlaista vaikutusta pelin kulkuun vai oliko se nollasummapeliä?

Adju: miks olis ollut mitään vaikutusta

kellonaika: Minulle sillä ei ollut mitään merkitystä, mutta eihän se mikään ideaali tilanne muiden kannalta varmaan ollut. Pahoitteluni mahdollisesti aiheutuneesta harmista.

mcboxerjr: Ehkä sillä jotain vaikutusta oli joihinkin, jos oli oikein valmistautunut sunnuntain koitokseen. Itsellä ei muuta eroa, kuin se että pelihaluni olivat sunnuntaina korkeat ja en päässyt pelaamaan.


3. Kuulopuheiden mukaan suurin osa Tónksin pelaajista lämmitteli ennen h-hetkeä, kun taas MunQin jäseniä ei näkynyt sen koommin hakemassa lentelytuntumaa. Oliko kyse taktisesta päätöksestä säästää mehuja olennaista varten vai mistä oli kyse?

Adju: lämmittely jossain lento kone pelissä.. lol.. lahjattomat treenaa....nyt en toki väitä että tonks olisi lahjaton joukkoe mutta varmasti olisivat aikansa voineet fiksunminkin käyttää

kellonaika: Huhujen mukaan Tònksin pelaajat eivät olleet huoneessa hakemassa lentelytuntumaa, vaan keskustelivat tulevan viikon säästä ja hyvistä viineistä. En ole koskaan ymmärtänyt "lämmittelyä" ennen peliä. Tähän sopisi hyvin yhden viisaan lentsikkapelurin sanonta; "lahjattomat reenaa". Sillä ei ole yksinkertaisesti mitään vaikutusta tulevaan pelisuoritukseen. Itseasiassa peli kulkee sen paremmin, mitä kauemmin on ollut pelaamatta. Ihan vinkkinä vaan teille muille..

mcboxerjr: MunQ ei lämmittele koskaan ennen peliä, koska jos lämmittelee tulee ylikunto.


4. Finaalissa MunQ vaikutti saavan hämmästyttävän edullisia vaiheita pelin pirstaloituessa osiin. Keskusvalloilla pistitte ajoittain vastustajanne telineisiin heidän kenttien päällä. Miten ihmeessä onnistuitte kummankin osapuolen päädyssä niin hyvin?

Adju: paine ja taito viee

kellonaika: Taito, lahjakkuus ja kokemus. Noilla mennään piiitkälle.

mcboxerjr: Kaikki lähtee kohtaamisesta. Selvisimme lähdöissä hyvin, ja takamiehille jäi koneisiin tarpeeksi healttia, ja pystyimme voittamaan kamppailuita. Jos kamppailut venyivvät, oli mahdollisuus paineeseen. Koen että minä ja kello ja miksei Adjukin olla hyviä arvioimaan se, milloin nopea lähtö kannattaa ja milloin ei.


5. Kenties MunQin isoin peliliike tällä kaudella oli siirtää Hartolan kaksikko päittäin, nostamalla Adjun ylös ja laskemalla Kenraali Koiskiksen alas. Kuinka olennainen kyseinen ratkaisu oli?

Adju: ei olennainen

kellonaika: Olin itse aluksi vähän sitä vastaan, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna fiksu siirtohan se oli vaikka toki vaikeutti hieman omaa peliäni. Kaikenkaikkiaan hyödyimme siitä enemmän kuin osasin edes kuvitellakaan.

mcboxerjr: Varmaan oleellisin juttu koko kaudella, mikä ratkaisi meille mestaruuden. Kenraalin helpompi ampua alhaalla ja tehdä selvempiä ratkaisuja, kun taas Adju ohjaa lähdöt ylhäältä ja voi selvitä kamppailutilanteisiin asti missä hän on parempi kuin Kenraali + Adju on nopeampi reagoimaan suurempiin väistöihin mitä yläpaikalla vaaditaan. Oma työni myös helpottui Adjun ollessa edellä, joten pystyin taka ylhäältä toimimaan paljon vapaammin.


6. Toinen merkittävä ratkaisu oli turvautua pudotuspeleissä lähes pelkästään neljään bristoliin ja jättää yksittäisiä lentoja lukuunottamatta salmson pois. Uskotteko että kyseinen päätös siivitti teidät nähdyn kaltaisiin ympärysvaltaotteisiin? Avatkaa halutessanne ratkaisun taustoja.

Adju: ei mitään hajua ei minun asiani

kellonaika: Tuohon on hieman vaikea vastata. Homma olisi voinut kulkea jopa paremmin salmin kanssa, mutta tiedettiin, että rissellä sujuu, ainakin isommalla todennäköisyydellä, joten päätettiin olla ottamatta sitä turhaa riskiä. Sen takia jätimme salmin lähinnä satunnaiskäyttöön.

mcboxerjr: Lähdettiin varmalla 4 bristolin taktiikalla ihan vain sen takia, että pystymme suojaamaan etumiehiä paremmin, jotta käätymisiä Kenraalin ja Adjun perään ei ole niin helppo suorittaa, vaikka salmillakin voi rankaista mutta yleensä se on hitaampaa. Myös kello varmaan itse halusi pelata taka ala paikkaa mielummin kuin salmia tiettyjä eturintamia vastaan.


7. Pudotuspelien kaksi ensimmäistä erää: erävoitot 0-2, kokonaispisteet -215 (-107p per erä). Pudotuspelien viisi seuraavaa erää: +625p (+125p per erä). Mitä ihmettä tapahtui Jetal-välierän toisen erän jälkeisellä teamspeakilla?

Adju: ei muistaakseni tapahtunut yhtään mitään

kellonaika: Itselläni ei ollut missään vaiheessa epäselvää, ettemmekö kykenisi nousemaan voittoon. Pelattiin vähän löysästi ekat erät, jonka jälkeen oli tulos-tai-ulos tilanne. Edes viimeisen erän synkkä alku ei lannistanut meitä, vaan nousimme mestarien elkein voittoon. Nousu kertoi myös joukkoeemme henkisen vahvuuden, mikä oli omaa luokkaansa tällä kaudella.

mcboxerjr: Kellon palo_puhe


8. MunQin pelaaja Kenraali Koiskis saavutti jotain, jossa moni kokeneempi pelaaja ei ole koskaan onnistunut. Miten ihmeessä noin vähän pelanneesta henkilöstä pystyttiin takomaan liigamestari?

Adju: ihan kun voittaminen tässä pelissä olisi jotenkin vaikeaa tai mikään saavutus EI OLE

kellonaika: Uskomaton tyyppi. Kun otetaan huomioon Kenraalin pelimäärä ja se, miten nopeasti hän kehittyi niin pienessä ajassa.. Vetää ihan sanattomaksi. Se kertoo todellisesta lahjakkuudesta ja toki myös hyvistä geeneistä.

mcboxerjr: Simppeleillä ohjeilla ja niiden täydellisellä noudattamisella. Kenraali harvoin teki mitään typeriä liikkeitä tai riskejä, vaan oli varma pelaaja, joka teki vahinkoa koneisiin ja raivasi tilaa. Myös joissain kamppailutilanteissa kenraali teki oivia ratkaisuja, ja osaa myös ajoittaa hyvin maahanajon.


9. Rankan kauden päätteeksi ja erityisesti Munkkiliigan voiton osuttua kohdalle, pieni itsensä hemmottelu on enemmän kuin paikallaan. Miten palkitsitte itsenne mestaruuden johdosta?

Adju: ei ollut mitään palkittavaa

kellonaika: Ei ainakaan millään homosaunalla vaan Mestaruussaunalla joukkoeen kanssa (tietenkin pyyhkeet päällä). Eiköhän sitä myös lähdetä pian Suomen kylmyyttä ja pimeyttä pakoon.

mcboxerjr: En tainnut palkita itseäni mitenkään, tarvis varmaan jotain kehitellä uudenvuoden suunnitelmiin.


10. Kuluneen liigakauden myötä MunQ nousi sekä voitossa että rankingissa erään F.L:n ohitse. Miten paljon asia merkitsee teille?

Adju: asia ei merkitse mulle mitään olen katsonut taulukkoa vain kerran kun piti tarkistaa millon tulee voitto numero 69 ja sehän tuli kääöstä vastaan joten jäi se pallokin nobba kone pelin historiaan

kellonaika: Eihän tuo ole saavutus eikä mikään. Tuntuu naurettavalta edes verrata MunQia ja tusinajengiä keskenään. Siinä missä MunQ kamppaili Kaljojen kanssa niin tusinajengi oli siellä ne jotkut muut -kategoriassa.

mcboxerjr: Jaa a, itseäni ei niin rankingtaulukko kiinnosta, vaan sellaiset voitot mitkä on pelattu molempien joukkueiden parhailla kokoonpanoilla. Sellaiset voitot tuntuu aina parhaalta, kun toinen joukkue on koonnut parhaat pelaajansa, ja koonnut laadukkaan tiimin, ja voitat sen oman tiimisi kanssa. Tämän kauden finaalin voitosta nautin erityisesti sen takia, että meillä on yksi tulokas pelaaja joukkueessa, ja kuinka Adju on saanut pelivirettään takaisin. Tuntui hyvältä voittaa ei-ylivoimaisella joukkueella.

palaute tänne
tallennettu
Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024