Munkkiliiga

Munkkiliiga => Uutiset => Aiheen aloitti: latesofi - 28.03.20 - klo:14:33



Otsikko: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 28.03.20 - klo:14:33
Hyvät naiset ja herrat!

Minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa teille lentokonepelin uudesta tulemisesta. Nyt nimittäin ollaan jo niin lähellä sitä, että pelin kehittäjän luvalla sitä uskaltaa jo vähän hypettää.

Pelattavaa versiota ei siis vielä ole tarjolla, mutta jos kiinnostuksesi heräsi, niin laitahan nämä foorumit taas vähän tiiviimpään seurantaan pysyäksesi kartalla tilanteesta.

Pelin kehittäjän tavoitteena on tehdä tietyiltä osin parannettu, mutta pelattavuudeltaan mahdollisimman tarkka kopio alkuperäisestä lentokasta. Jos siis tunnet, että sinulla voisi olla jotain annettavaa yksityiskohtien hiomiseen huippuunsa testipelaajan roolissa, laita privaviestiä minulle saadaksesi kutsulinkin pelinkehittäjän Discord-kanavalle.

Nähdään taivaalla!

PS. Tämä ei ole mikään etukäteisaprillipila!

PPS. Harkitsin sitä.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: paras poika123 - 28.03.20 - klo:14:48
pog!!!!!!!!!!!! yesyesyes


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Extra - 28.03.20 - klo:15:07
Pogostick champion


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: -DogFighter- - 28.03.20 - klo:17:06
vihdoin ja viimein


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Primera - 31.03.20 - klo:19:06
Jes, näinä aikoina kerrankin hyviä uutisia.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: duff-beer - 01.04.20 - klo:16:02
Kappas mitä näenkään? Oisko se sitten liigan comeback? (epäilen mut never know)


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Turrikka - 02.04.20 - klo:18:29
Onko siis ihan pelin alkuperäinen kehittäjä tässä mukana?


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 02.04.20 - klo:22:07
Ei ole alkuperäisellä kehittäjällä osaa eikä arpaa, ihan reverse engineering -periaatteella mennään. Onneksi materiaalia on tallessa aika paljon vaikka itse peli onkin toistaiseksi mennyttä :)

Tällä hetkellä tosiaan peli alkaa olla pelifysiikkojen mallinnusta vaille valmis.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 06.04.20 - klo:12:17
Tilannepäivitystä sen verran, että ensimmäisiä testilentoja on jo päästy tekemään ja niistä palautetta antamaan. Piakkoin pitäisi tulla testikäyttäjille ulos versio, jossa käyttäjät pääsevät itse säätelemään koneiden lento-ominaisuuksiin vaikuttavia muuttujia ja tuomaan pelattavuutta lähemmäs alkuperäistä.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: WäZ - 07.04.20 - klo:00:48
ois pikkase kiimasta nibitzal töräytellä vähä lentokkaa iltavapail


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: palomummo - 08.04.20 - klo:10:12
Tämä on kyllä mahtava uutinen! Jatketaan sitten samoilla hahmoilla ja meiningillä.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 12.04.20 - klo:16:15
Noniin, nyt olisi tarjolla ensimmäistä pelattavaa myös näin julkisesti:

https://mattbruv.github.io/lento-demo/

Toistaiseksi kyse on pelifysiikkojen testauksesta yksinpelimoodissa. Oletusarvot on mun testien perusteella muodostetut, mutta niitä saa vaihtaa ihan mielensä mukaan ja vaikka testailla, miltä tuntuis lennellä Junkersilla, joka on Sopwithia ketterämpi ja nopeampi. Jos löydät muuttujien arvoyhdistelmän, joka mielestäsi toimii jollekin koneelle mun arvojani paremmin, niin laita viestiä tänne. Niitä ei ole mitenkään lukkoon lyöty vielä.

Etenkin Bristolilla ja Alballa lentäessä tulet huomaamaan pieniä eroavaisuuksia vanhaan, johtuu ihan siitä, että pelin vanhaa lähdekoodia ei ole ollut saatavilla vaan fysiikkamallinnus on pitänyt tehdä puhtaalta pöydältä. Aika lähelle on mielestäni kuitenkin päästy, vai mitä? Toiveissa on, että noihinkin puutteisiin löytyisi vielä jossain vaiheessa ratkaisu.

Välilyöntiä painamalla saat aloitettua uudestaan koneenvalinnasta. Puolenvaihtoon sivupäivitys.

Tässä vielä lyhyesti, miten kunkin arvon muuttaminen vaikuttaa.

Gravity
Painivoiman suuruus. Nostaminen vaikeuttaa lentokorkeuden kasvattamista ja saa nopeuden kasvamaan enemmän alaspäin mennessä.

Recovery angle
Kulma, jonka kone kääntää nokkaa alaspäin sakkauksen tapahtuessa. (Jos olen oikein tulkinnut).

Thrust
Koneen kiihtyvyys. Korkeampi kiihtyvyys tarkoittaa myös korkeampaa ilmanvastusta, eli nopeampaa vauhdin hidastumista moottorin sammutuksen jälkeen.

Max speed
Maksiminopeus

Stall speed
Sakkausnopeus, eli pienin nopeus, jolla lennettäessä kone ei sakkaa. Lukeman kasvattaminen saa siis koneen sakkaamaan aiemmin vauhdin hidastuessa.

Turn radius
Kääntösäteen suuruus, pienempi lukema tarkoittaa ketterämpää konetta.

Max altitude
Maksimilentokorkeus, jonka kone voi saavuttaa ilman moottorin sammumista

Flight time
Polttoaineen kesto


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: lodureu - 12.04.20 - klo:17:41
Kokeilin vasta Junkersia muutaman minuutin ajan, mutta tuli jo oikeastaan ensimmäisellä nousulla huomattua aika iso eroavaisuus.

Kun Junkea kääntää tarpeeks, niin liike oli alkuperäsessä aivan eri, kun tässä, ja kun moottorin sammuttaa, sen varsinkin huomaa.

Tossa (https://youtu.be/eh_ShBlqjtU?t=426) duffin junkepyöritystä tilanteesta mitä tarkoitan, ensimmäinen mikä tuli pikasella haulla vastaan.


... pyörittelin loputkin koneet läpi, ja se, miten ne moottorinsammutuksen yhteydessä taittuu maata kohti, tuntuu erittäin väärältä. Plus alba tuntuu turhan hitaalta.  :-\

A for effort kuitenkin.

*e*

Seuraavilla muokkauksilla toi junken taittuminen alko tuntumaan paremmalta:

Recovery angle 25 -> 50
Thrust 300 -> 380
Stall speed 70 -> 90

*e2*

Ilman moottoria pääsee ilmasiks tuon classicin päästä päähän ja ylikin (ainakin junkersilla ja fokkerilla), ei muistaakseni ollut mahdollista alkuperäisversiossa. Vaatis varmaan jonkin sortin variableja, mitä tuossa ei tällä hetkellä ole tarjolla.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 12.04.20 - klo:21:01
Kiitos vastauksesta ja testailusta, laitan noi sun ehdotukset muistiin :) Tuolla recovery anglen ja stall speedin kasvatuksella on tosiaan myös sellainen vaikutus, että jos lennät yläviistoon konetta samalla ylöspäin kääntäen sakkauspisteeseen asti, niin lentorata muuttuu vielä pahemmin pieleen kuin mun asetuksia käyttäen. Mutta se lienee ehkä kuitenkin epäoleellisempi lentofiilikseen vaikuttava tekijä kuin tuo kääntyminen?

Edit. Lisäksi kone tuntuu thrustin kasvattamisen myötä kipuavan nopeammin ylöspäin kuin alkuperäisessä, lieneekö tämä kuitenkaan haitta?

Alban nopeutta on helppo kasvattaa, voi olla että se jäi vähän pieneksi, nopeudet ja lentokorkeudet on ihan perstuntumalta tosiaan asetettu, koneiden väliset järjestykset huomioiden. Itsellä oli noin 6h testaussessiot, että pääsin noihin arvoihin, niin loppuajasta alkoi olla jo sellainen tuntuma tullut tuohon, että tuoreet testausfiilikset joltakin, joka ei vielä ole pelaillut, voisivat tulla tarpeeseen :D

Muutkin saa antaa kommentteja ja parempia arvoja!

Tähän samaan syssyyn saa muuten myös ehdotella, josko jonkin koneen suhteellista paremmuutta muihin nähden olisi syytä mielestänne parantaa ja jos, niin miten?


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: lodureu - 13.04.20 - klo:11:27
"sun kannattaa vinkata että Windows98 laski pikselin tarkkuudella ne nopeudet ja kiihtyvyydet johonkin" -Lege

Kävin wayback machinella tuolta kuolleelta munkkiliiga-domainilta keräämässä tän talteen sitte Legen vinkin mukaan. Klik klik. (https://i.ibb.co/hLSj3zs/bleh.png)


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 13.04.20 - klo:12:43
Joo, tuo taulukko on kyllä ollut tallessa, en tiedä miksei me sitä hyödynnetty noihin nopeuksiin. Huomasin tuossa, että nuo prosentuaaliset nopeudet ukon nopeuteen mätsää useimpien koneiden kohdalla tosi hyvin suoraan noihin arvoihin, mitä kokeilemalla saatiin (Junkersin arvo 270, taulukossa 271%, sama Bristolilla 280, taulukossa 281% ja Sopwithilla 320, 330%). Joten noi vois varmaan loputkin muuttaa suoraan taulukon arvoiksi eli tällöin Albatrosin nopeus nousisi 300 -> 330%, Fokkerin nopeus laskisi 315 -> 292, Salmsonin nopeus laskisi 330 -> 317. Varmaan ihan toimiva muutos, testailkaapa noilla arvoilla, miltä nopeudet tuntuu?


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 13.04.20 - klo:19:50
Uutta versiota tarjolla parannetuilla pelifysiikoilla
https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/

Sakkauksesta on nyt tehty periaatteessa kaksivaiheinen ja fysiikkamuuttujiin lisätty glide angle. Recovery angle määrittää nyt siis sen, missä vaiheessa koneen kontrollit palautuvat sakkauksen jälkeen moottorin ollessa päällä. Glide angle puolestaan määrittelee sen, missä kulmassa kontrollit palautuvat silloin kun moottori ei ole päällä.

Kumpainenkin on vaakatasoon nähden positiivisia arvoja, recovery angle yläviistoon ja glide angle alaviistoon.

En ole vielä ehtinyt itse testaamaan ja määrittelemään mun makuun sopivia arvoja, teen sen tässä myöhemmin tänään.

Edit. Ilmanvastuksenkin pystyy nyt näköjään määrittelemään erikseen (drag). Tällä voi siis vaikuttaa koneen hidastumiseen moottori sammutettuna, maksiminopeuteen sillä ei ole vaikutusta.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 14.04.20 - klo:01:20
Ja nyt siellä olis tosiaan uusilla mun testaamilla arvoilla pelattavissa fysiikkatestimoodia, siitä vain kokeilemaan miten niitä saisi paremmiksi :) Parani ainakin omasta mielestäni huomattavasti tuntuma, vaikka vielä on tiettyjä kehityskohtia jäljellä.

https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: lodureu - 14.04.20 - klo:16:27
(sorry, aika pienistä asioista teen näitä huomiota, on kuitenkin sellasia mitkä ainakin omaan peliin vaikuttais)

Alba sais lähteä vähäsen nopeempaa, sillä meinaan pystyi heti hangaarista lähdettäessä tekemään 180° käännöksen, mikä ei tällä hetkellä onnistu. Ja se suoraanhangaaristakäännös on hieman jäykkä verrattuna täydellä vauhdilla tehtyyn, puoliympyrä sulkeutuu niin, että koneeseen itseensä kohdistuu about 20° "töks". Huomaat, että olen ammattilainen näissä fysiikka-jutuissa kun sanasto on kohdillaan.  8)

Halutun tuloksen tohon saavuttais kyllä nostamalla thrustia neljäänsataan, mutta se ei liene mielekästä sitten muuten alban handlaamiseen..? *edit* Thrustin kun jätti 380 ja stall speedin 105, niin tuntui muutenkin alballa lentely tutummalta.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 14.04.20 - klo:19:11
Just noita pieniä asioita tässä vaiheessa haetaan :) niillä toki on merkitystä lähinnä niille, jotka on aikanaan pelanneet, mut kaikkia yksityiskohtia on yksittäisen testaajan aika mahdotonta saada kohdilleen, niin siksi on musta loistavaa, että oot mukana tässä projektissa!

Itse en niin älyttömästi loppupeleissä alballa pelannut, joten jotkut yksityiskohdat on mulle täysin hämäriä. Videolta kattelin, että esim. Bristolilla kun tekee puoliympyräkäännöksen yläkautta, johon juuri ja juuri vaihtoehto riittää, niin siinä tulee sellainen pieni tiukempi kurvi siihen loppuvaiheeseen. Sitä se pieni töksähdys siinä simuloi, se pitää toki saada sulavammaksi. Voisin olettaa, että alballakin kävi vastaavaa?

Tuo töksähdyksen suuruushan määräytyy tosiaan näillä fysiikoilla recovery anglen mukaan. Ja se, kuinka herkästi se tapahtuu niin nimenomaan thrustia ja stall speediä säätämällä (ja gravityä, mut jos nyt ei siihen koskettais suuremmin, tuo 425 on musta aika hyvä?)


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: palomummo - 23.04.20 - klo:23:20
Vaikka ajatus on jalo, että koneet olisivat täysin samanlaisia lento-ominaisuuksiltaan, ei tarvitsisi autenttisuutta tavoitella, pelaajat oppii uudet jutut nopeasti kumminkin. Jos lähtökohtana on jo autenttisuus ikuisten purnaajien joukko ei saa koskaan haluamaansa. Pistä latesofi sivu pystyyn ja pelit käyntiin mahollisimman nopeasti, se on pääasia. Jengi kyllä innostuu.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 23.04.20 - klo:23:52
Kiitos kannanotosta, välitän sen eteenpäin! Hieman tuli tuossa taas ennakoimattomia viivästyksiä, mutta projekti ei tosiaan ole jäänyt kesken.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Mcboxer - 24.04.20 - klo:10:08
Tosiaan projektin aloittajalla ja pääasiallisella kehittäjäl, kuka on siis amerikkalainen, niin on ollu nyt ongelmia muualla, joten hän ei oo pystynyt koodata peliä eteenpäin. Ja me muut noudatetaan sitä hänen aikatauluaan, sillä hänen projektistaan kuitenkin on kyse.

Alkuperäinen tavoite oli tosiaan, että tehdään mahdollisimman samanlainen peli, mut kuitenkin saada pelattava versio ulos nopeemmin, tässä tehdessä on huomattu et se on hyvin vaikeeta saada fysiikat oikein. Meillä on siis lentokan alkuperänen kehittäjä polo mukana auttamassa ja metsästämässä alkuperästä lähdekoodia, tällä hetkellä sekin vaan näyttää hyvin vaikeelta saada, vaikka hänellä onkin hyvät yhteydet.

Pelistä tosiaan puuttuu vielä paljon olennaisia asioita, että sitä voisi pelata oikeasti. Iso osa ajasta on käytetty lentofysiikoiden parantamiseen, mitkä saatiinkin aika hyvälle mallille. Me pelaajat ollaan sit autettu selittään paljon, minkälainen peli ylipäätään oli, sillä kehittäjä ei oo pelannu läheskään niin paljon kuin me. Siihen on kulunut myös paljon aikaa ja tavoiteltu ehkä vähän liian täydellistä, mikä sinänsä olikin tavoitteena alussa.

Projektin kehitys tosiaan jatkuu niinku late mainitsi, mutta irl-ongelmat + pelin toiminnan selvittäminen ilman lähdekoodia on vienyt ja vie paljon aikaa, mutta eiköhän se tästä ala taas etenemään.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 26.04.20 - klo:20:41
Taas on otettu askelia eteenpäin sitten viime kerran, käykäähän tuorein voimin ja mielin testailemassa mm. ampumista, pommittamista ja koneesta hyppyjä ja sanokaa mikä mättää. Plussaa siitä jos viitsii kokeilla toimivampia arvoja asetuksista!

https://mattbruv.github.io/Lentokonepeli/

... Joo, Junkella pystyy nyt tekemään ympyrän ja muillakin koneilla hieman vastaavaa ongelmaa, mut ei juututa nyt niihin! Korjataan ne sitten jos saadaan lähdekoodia.

Piakkoin pitäisi tulla tarjolle myös moninpeliä, pysykäähän valppaana!


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 16.05.20 - klo:14:44
Anteeksi, vähän jäi tämän postaaminen tänne myöhäiseksi kun jäin odottelemaan lisäkehitystä, mutta moninpeliäkin pääsee nyt jo pelaamaan. Ominaisuuksia siitä tosiaan edelleen puuttuu kuten pistelasku, lentokenttien toiminnallisuus, taukoajat ja pommien ampumismahdollisuus, mutta pahimmat lastentaudit siitä on jo saatu karsittua.

Täällä pääsee testailemaan: http://lento-demo-eu.herokuapp.com/


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 16.05.20 - klo:16:57
Ja tosiaan, tänään mennään kuudelta pelaamaan, tulkaapa paikalle jos satutte huomaamaan tämän ajoissa :)


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: lodureu - 18.05.20 - klo:22:24
...
Onko semmosta ajatusta ollut, että näitä pelejä alkas pitämään aikataululla viikonloppusin? Tykistimeininkiin vakioajat milloin kaikki halukkaat löytää paikalle tai jotain joo.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: latesofi - 20.05.20 - klo:11:48
Kävi joo mielessä, saisko kannatusta? Toistaiseksi ehkä mieluummin en ainakaan itseeni sitoisi kiinteisiin aikatauluihin, mut toisaalta eipä nuo pelit nykyisessä moodissaan kummempaa ”isäntää ” tarvii.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Zomo-San - 10.04.21 - klo:22:05
Onko tämä projekti valmistumassa koskaan? Aika hiljaiselta on vaikuttanut keskustelu foorumilla viime aikoina..


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: pallosalama - 10.04.21 - klo:23:52
Vaikuttaa aika nihkeeltä. Peruspeli itsessään on pystyssä, joskin vaatii vielä hienosäätöä. Kaikki muu(lobby jne) on käsittääkseni aika pahasti kesken jos ei ihan lähtökuopissa, meno discordissa on kanssa ollu aika hiljasta pitkän aikaa.


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Zomo-San - 11.04.21 - klo:11:10
Ei kai se niin justiinsa oo, jos lobbya ei saada tehtyä, kunhan vaan saatais serverit ja pelit pystyyn johonkin sovittuun aikaan viikosta?

Voisitko muuten laittaa linkin discordiin tähän?


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Chess - 13.06.21 - klo:02:29
Tänään tuli kova halu päästä pelaamaan lentokonepeliä kun joku puhui lentokoneista


Otsikko: Vs: Lentokonepelin reinkarnaatio
Kirjoitti: Larens - 24.10.21 - klo:21:48
Itsekkin eksyin tänne vuosien jälkeen. Kiinnostava hanke, toivottavasti edistyy :)