Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
10.05.24 - klo:11:03

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  SP-pelit perjantaisin 18:30
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Ovatko rhöh-pelit moraalisesti väärin?
Kyllä - 10 (32.3%)
Ei - 21 (67.7%)
äänestäjiä yhteensä: 27

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: SP-pelit perjantaisin 18:30  (Luettu 52806 kertaa)
CONST
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 974



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #180 : 23.11.16 - klo:21:52 »

Tällä hetkellä rhöh-peleillä on takanaan noin kahdeksan kuukautta aktiivista pelaamista ja lähes vuoden päivät jossain muodossa. Kyseessä ei siis ole ilmiö, joka olisi syntynyt kesän tai viime kuukausien aikana. Siksi osa ihmetyksestäni kohdistuu puhtaasti siihen, että miksi nuhteet tulevat niin voimakkaasti vasta nyt? Miksi niitä ei tullut maaliskuussa tai huhtikuussa, jolloin rhöh-pelejä käytiin pitkälti samalla kaavalla kuin mitä tänä päivänä? Miksi vasta marraskuussa "kissa nostetaan pöydälle" ja sanotaan, että rhöh-pelaaminen on suurin vääryys maan päällä?
Olen esittänyt ensimmäiset vastakkaiset mielipiteeni aiemmassa viestissäni mainitsemista syistä kuin tähänkin asti jo aiemmin syksyllä ja jatkanut samoilla sävelillä myös senkin jälkeen. Aiheesta olen käynyt keskustelua muun muassa myös sinunkin kanssasi. Perimmäiset pointtini ja mielipiteeni pelaajien eriarvoistamisen suhteen ovat pysyneet samana alusta asti ja olen tuonut sen myös näiden pelin kritisoinnin lisäksi julki esimerkiksi lehtesi rankingsysteemiisi negatiivisesti suhtautuen. Jos kissaa ei mielestäsi siis ole aikaisemmin nostettu pöydälle, mitä olen pyrkinyt kyllä tekemään, niin nyt käytävä keskustelu aiheesta lienee enemmän kuin paikallaan.

Viimeinen pääpointtini on kyseenalaistaa väitteet mitä esität alla. En nimittäin muista nähneeni vastaavaa kertaakaan, joten toivon sun avaavan tilannetta.
Kysyn siis seuraavia: puhutaanko nyt keväästä, kesästä vai syksystä? Kuka nämä viestit foorumeille toimitti? Ketkä olivat pelien aikaan lentelemässä? Oliko viestin välittänyt henkilö mukana? Kuinka kauan olit aulassa odottelemassa? Tarjottiinko sinulle ja muille jotain syytä miksette päässyt mukaan? Kuinka moni kuuluu viiteryhmään "moni muu"? Oliko heitä niin paljon, että olisitte voineet pelata keskenään siinä sivulla? Kuinka monta kertaa näin kävi? Voisitko kenties pyytää heitä omalla nimellään tai anonyymisti avaamaan tapahtunutta?

tänään illalla pelejä
Tänään pelejä
Käskettiin välittää viesti: huomenna ja ylihuomenna pelejä seiskan jälkeen.
tänää peliä 20-->
tänään 1930 eteenpäin taas
Kyseiset lainaukset ovat esimerkkejä F.L:n foorumeilta chat-topicista loppukesän ja syksyn ajalta. Missään kohtaa ennen tätä kukaan ei ole jaotellut, että peleihin olisivat tervetulleet vain henkilöt x, y, z jne., vaan esimerkiksi itse oletin niiden olevan avoimia kaikille. Otin ja varasin muutamaan näistä itselleni aikaa, ilmestyin aulaan jossa ilmaisin lisäksi pelihaluni ja tästäkin huolimatta paikalle saatettiin odottaa esimerkiksi nyt vaikkapa Adjua, jota sitten saatettiin odottaa parhaimmillaan jopa puoli tuntia.

Muistan muutaman kerran, jolloin kukaan ei millään tapaa edes noteerannut "voin tulla mukaan" -vastaustani kysymykseen "ketkä vs. ketkä" sanomalla että pelit on sovittu etukäteen muulla porukalla. Välillä salasanalla varustettu huone luotiin ja yksi kerrallaan paikallaolevat ja tulevat valuivat sanaakaan sanomatta sinne, jolloin ylimääräiset jäivät auttamatta sivustakatsojan rooliin. Katsomoon/aulaan jäi näillä kerroilla 3-4 pelaajaa, esimerkiksi Kirsi ja Wäz jäivät kanssani rannalle varsin usein. Tämä yhdistettynä jatkuviin julkaisemiisi arvosanamittareihin antaa väistämättä sen kuvan, ettei peleihin ole enää jatkossa asiaa. Revi siitä nyt sitten omalle osallesi peli-intressejä. Parempia speksejä en kykene sinulle antamaan.

Tekemäsi äänestys vahvistaa sen minkä lienemme jokainen jo todenneet tai mahdollisesti tienneet jo etukäteen - muodostamillanne peleillä on varmasti vankka kannattajakuntansa mutta ne eivät miellytä meitä kaikkia, joskin me pettyneet jäämme auttamatta vähemmistöön. Taitotason perusteella pelaajien jakaminen eri koreihin ja sitä myötä liigan ulkopuolisiin mittelöihin ei edusta sitä liigaa ja sen yhteisöä johon olen aikanaan kokenut tulleeni mukaan eikä sellaista jossa tahtoisin enää tänä päivänä olla mukana. Jokaisella toki on tästä omat mielipiteensä.

Aina täytyy kuitenkin katsoa asioiden valoisaakin puolta - käyty keskustelu on poikinut ainakin tällä viikolla useampaan kertaan jo ilmeisen hyvät pelit joihin on saapunut pelaajia edustettuna koko liigan aktiiviringistä aina laidasta laitaan. Toivoisinkin kyseisen linjan pitävän sen verran, ettei sitä tarvitsisi nähdä vain väkisin tämän kriittisen mielipiteen vastaiskuksi luotuna ilmiönä.

Lopuksi tahdon myös pyytää anteeksi jokaiselta mahdollisesti vastapuolelta löytyvältä osapuolelta, jolle kärkkäät ja tietoisesti valitsemani provosoivatkin linjanvedot ovat luoneet ylle muutaman ylimääräisen myrskypilven. Myönnän, että olisin voinut sanoa muutaman asian toisin ja huomattavasti miellyttävämpään sävyyn. Tarkoituksenani ei ole ollut polttaa lopullisesti yhtäkään henkilökohtaista siltaa minun ja kenenkään liigassa mukana olevan henkilön välillä ihmisinä ja toivonkin, että liigan ulkopuolella voimme edelleen kohdata toisemme muistelematta tulisesti viimeisintä välillämme vallinnutta eripuraa.
tallennettu

Vuoden herrasmiespelaaja (2012), kiitos äänestäneille!
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges
Ja sit kun se on niin ilonen nii kukaan ei jaksa mököttää sille yhtää...
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #181 : 24.11.16 - klo:14:14 »

Olen esittänyt ensimmäiset vastakkaiset mielipiteeni aiemmassa viestissäni mainitsemista syistä kuin tähänkin asti jo aiemmin syksyllä ja jatkanut samoilla sävelillä myös senkin jälkeen
....
Vastaukseni on kyllä, en koe että kissaa on nostettu pöydälle aikaisemmin. Olemme saaneet syksyn mittaan tietää sun vihaavan menettelyämme, pitävän sitä typeränä ja ajattelevan sen olevan idioottimaista. Olemme myös saaneet kuulla, että peliemme pitäisi loppua ja että ainoa paikka rhöh-taistoille ovat sunnuntain liigapelit. Mitään varsinaista tilaisuutta selittää omaa näkökulmaamme meille ei ole tarjoutunut.

En totta puhuen ole täysin varma, onko päätarkoituksesi ollut silkka provokaatio vai pyrkimys saada oikeasti muutosta asioihin. Jos kyse on ollut ensimmäisestä niin ei siinä mitään, pitää sitä saada vähän hauskaa pitää tosikkojen kustannuksella. Jos taas jälkimmäisestä, ihmettelen miten kuvittelit saavasi kunnollista dialogia aikaan tai oliko se asialistallasi ylipäätään. Ainakaan omaan makuun toimintatapasi alkusyksystä ei kuitenkaan luonut pohjaa käydä mitään oikeaa keskustelua asiasta.

Se mitä jäin itse kaipaamaan oli toisen osapuolen tarkoitusperien ja toimintatapojen tivailua, varteenotettavien parannusehdotusten esittämistä, rakentavaa sävyä ja tiettyä ymmärrystä. Paras mahdollinen tapa ei siis välttämättä ollut käyttää voimakkaita sanoja ja sanoa perusfilosofian kuoppaamisen olevan ainoa mahdollinen ratkaisu ongelmaan. Melkeinpä väittäisin ehdottomuutesi ja voimakkaiden sanojen kasvattaneen vastakkainasettelua suuremmaksi kuin mitä se todella oli ja käännyttäneen samalla ison joukon itseäsi vastaan. Kritiikki saa tietysti esittää, mutta sitten olisi hyvä suoda vastapuolella asiaan kuuluva tilaisuus tarjota oma versionsa.

Kyseiset lainaukset ovat esimerkkejä F.L:n foorumeilta chat-topicista loppukesän ja syksyn ajalta. Missään kohtaa ennen tätä kukaan ei ole jaotellut, että peleihin olisivat tervetulleet vain henkilöt x, y, z jne.
....
Pitää paikkaansa, olen heittänyt pelikutsuja F.L-alueella. Koska foorumeiden yksityisviestitoiminto on kömpelö (varsinkin kännykällä niiden saapumista ei tahdo huomata) ja tuntuu mukavammalta säästää pari klikkiä, olen kokenut sen kätevämmäksi paikaksi ilmoittaa peleistä Adjulle, JP:lle, Hedgelle ja pallolle. Joissain kutsuissa on eritelty, että se on suunnattu kyseiselle nelikolle kun taas joissain ei. Syy miksi en ole harrastanut nimimerkkien mainintaa joka kerta on se, että oletin sen olevan tulkittavissa mihin suuntaan ilmoitus menee. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole ollut, jos olet sorvannut iltasuunitelmasi uusiksi ja tullut aulaan viestieni johdosta. Myönnän nähneeni syksyllä muutaman otteeseen sun olevan paikalla rhöh-pelien aikaan, mutta kuvittelin sun tulleen itekseen sinne eikä mun toiminnan takia.

Annoit nyt esimerkin kehnosta kommunikaatiosta, hyvä niin. Tunnustan siis että olisin voinut olla selkeämpi ja tietäessäni asian oikean laidan olisit ansainnut selityksen tapahtuneelle anteeksipyynnön kera. Esitettäköön se siis tässä ja nyt.

Muistutan kuitenkin miten muotoilit alkuperäisen väitteesi.

"Jossain kohtaa foorumeille ilmestyi julkisia viestejä peleistä klo se ja se, joihin varasin (ja sen on tehnyt kysymäni mukaan moni muukin) aikaa ja ilmestyin paikalle huomatakseni, etten päässytkään mukaan"

Jäin yhä kaipaamaan kuvailemasi tunnuspiirteitä vastaavia tapahtumia. F.L-alue ei välttämättä täytä julkisen alueen vaatimuksia ja jäi epäselväksi ketkä nämä monet muut ovat (Kirsi ja WäZ tuskin tulivat alueemme viestien takia paikalle). Mulle välittyi alkuperäisestä kertomuksesta kuva, että joku olisi toistuvasti pistänyt kaikkien näkyville pelipyyntöjä ja sitten jättänyt ison joukon (noin 5 ihmistä?) ulos. Pidän sellaista moukkamaisena, joten kiinnostaisi yhä kuulla mistä on kyse.

Muistan muutaman kerran, jolloin kukaan ei millään tapaa edes noteerannut "voin tulla mukaan" -vastaustani kysymykseen "ketkä vs. ketkä" sanomalla että pelit on sovittu etukäteen muulla porukalla.
....
En ole itse nähnyt kenenkään antavan julkisesti katteettomia lupauksia tai pelien jyräämistä alta, mutta sitä vastoin sitä mitä nyt kuvailit olen. On siis ihan totta, että joku saattaa kysellä pelejen perään tai ilmoittaa lentelyhalukkuudesta kun väkeä alkaa ilmaantumaan aulaan, huomaten pian että nämä etukäteen välilleen taistot sopineet henkilöt luikkivat mitään sanomatta salasanalliseen huoneeseen. Kyse on pohjimmiltaan vähän samasta kuin että jos joku on ilmestyy sattumalta lentsikkaan, liittyy pelihuoneeseen ja vie peleihin kutsutun henkilön paikan, lähtevät muut pelaajat toiseen huoneeseen ja alkuperäinen tyhjenee.

Näen sun nyt osuneen kultasuoneen ja nostaneen esiin asian, jonka usea kokee ongelmalliseksi. Ainakin mua on muutamaan otteeseen lähestytty juuri saman asian tiimoilta, todeten että rehellisellä tilanteen ilmoittamisella aiheutuu vähemmän mielipahaa kuin häipymisellä vähin äänin. "Pakoilulla" on ollut päämääränä minimoida muiden loukkaaminen, mutta on kai ihan rehellistä tunnustaa, että tosiasiallinen vaikutus on ollut pikemmin päinvastainen. Allekirjoitan siis sanomasi ja totean, että juuri tämän kaltaista kritiikkiä olisin alunperin toivonut.

Tekemäsi äänestys vahvistaa sen minkä lienemme jokainen jo todenneet tai mahdollisesti tienneet jo etukäteen - muodostamillanne peleillä on varmasti vankka kannattajakuntansa mutta ne eivät miellytä meitä kaikkia, joskin me pettyneet jäämme auttamatta vähemmistöön.
Itse taas en usko peleillämme olevan erityisen voimakas kannattajakunta. Näen äänestystuloksen pikemmin kuvastavan sitä, että on yleisellä tasolla hyväksyttävää joltain ryhmältä kysellä toisten menoista, sovittaa aikataulujaan yhteen, noudattaa sopimuksiaan ja lopulta pelata määrätyn joukon kesken koko illan, oli alkuperäinen kasausperuste mikä tahansa. Uskoisin että jos joku käyttäisi valintaperusteena vaikkapa tietyllä automerkillä operoimista ja ei päästäisi yhtäkään toisen mallisen käyttäjää mukaan, tehden muuten täysin samaa kuin me nyt, yleinen vastaanotto olisi vähintään yhtä myönteinen. En siis oikein jaksa uskoa, että loppupeleissä kyse olisi rhöh-pelien erityisestä asemasta liigalaisten sydämissä.

Mielestäni on siis tehtävä ero sen välillä, pitääkö alkuperäistä kasaamisperustetta järkevänä ja miten lopulta suhtautuu ryhmittymän toimintaan. Arvelen äänestäneiden joukoissa olleen sellaisia, jotka kokevat puhtaaseen taitotasoon perustavaa valikointia kömpelönä tapana, mutta ovat ajatelleet, että jos jotkut saavat peli-iloa sitä kautta, suotakoon se heille. Luultavasti osa pitää korkean pelitason käyttämistä valintakriteerinä suorastaan idioottimaisena, mutta kokee että pelien organisoija tehköön mitä haluaa ja ettei taistot ole välttämättä itseltä pois. Se taas osoittaa mielestäni erittäin kypsää ajattelua, että vaikka joutuu olemaan syrjässä, kykenee ajattelemaan, ettei pelien ydinajatuksesta luopuminen ole välttämättä paras tie.

Taitotason perusteella pelaajien jakaminen eri koreihin ja sitä myötä liigan ulkopuolisiin mittelöihin ei edusta sitä liigaa ja sen yhteisöä johon olen aikanaan kokenut tulleeni mukaan eikä sellaista jossa tahtoisin enää tänä päivänä olla mukana. Jokaisella toki on tästä omat mielipiteensä.
Meillä kaikki on takuulla asioita, jotka "eivät edusta sitä liigaa ja sen yhteisöä johon olemme aikanaan kokenut tulleemme mukaan eikä sellaista jossa tahtoisimme enää tänä päivänä olla mukana". Se vain kuuluu elämään, että tulee ristiriitoja ja ei pidetä kaikesta mitä muut sanovat ja tekevät. Jonkun kohdalla kriteerit täyttyvän siinä vaiheessa kun joku pyrkii kerran viikossa mahdollisimman tasokkaisiin peleihin, kun taas jonkun toisen kohdalla jonkun klaanin johtaja väite oman joukkuelaisten ylivertaisuudesta muihin nähden on liikaa. Ero tulee kuitenkin siinä kuka tekee asiasta kynnyskysymyksen ja vaatii toisen muuttavan menettelyään lähtemisen uhalla. Koen siis sun ajaneeni itse itsesi nykyiseen asemaan ja ettei rhöh-pelaajien tulisi potea huonoa omatuntoa, jos olet valinnut kuolettavaksi iskuksi meidän toiminnan.

Aina täytyy kuitenkin katsoa asioiden valoisaakin puolta - käyty keskustelu on poikinut ainakin tällä viikolla useampaan kertaan jo ilmeisen hyvät pelit joihin on saapunut pelaajia edustettuna koko liigan aktiiviringistä aina laidasta laitaan
...
Näin on, allekirjoitan sanomasi jokaista sanaa myöten.

Lopuksi tahdon myös pyytää anteeksi jokaiselta mahdollisesti vastapuolelta löytyvältä osapuolelta, jolle kärkkäät ja tietoisesti valitsemani provosoivatkin linjanvedot ovat luoneet ylle muutaman ylimääräisen myrskypilven.
...
Hyvä. Toivottavasti tämä meinaa sitä, että näemme vastaisuudessa enemmän yhteisössä laajamittaista arvostusta nauttinutta ja vuoden herrasmiespelaajaksi valittua CONSTia.
tallennettu
Thamlen
Vieras
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #182 : 25.11.16 - klo:18:26 »

Ja tänään taas mättöä ft. karpalomehu!!!
tallennettu
Paras-POIKA123
Vieras
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #183 : 25.11.16 - klo:18:36 »

tänään vois ft karpalomehu
KYLLÄ
tallennettu
Fär
Dove

Poissa Poissa

Viestejä: 415



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #184 : 20.01.17 - klo:18:30 »

tänään!11
tallennettu

Dove
paras poika123
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 488


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #185 : 27.01.17 - klo:18:14 »

tänään vois ft karpalomehu
tallennettu

Pelle
paras poika123
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 488


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #186 : 10.02.17 - klo:16:44 »

tänään vois ft karpalomehu
Kyllä
tallennettu

Pelle
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #187 : 13.03.17 - klo:12:58 »

Viimeisiä tässä joka tapauksessa viedään

jippii

hmm

Java 9 julkasupäivää pidemmälle (Tällä hetkellä 27.7) --> vanhat javaversiot pitäisi toimia, JRE 9 pitäisi myös toimia, jos niiden suunnitelmat pitää paikkaansa.
tallennettu

Boxx
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #188 : 13.03.17 - klo:15:41 »

Saa tuulettaa
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
duff-beer
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Viestejä: 1 208

sdfjshdf


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #189 : 31.03.17 - klo:16:59 »

Iloksenne (ja joittenki harmiks) olen "palannut" . Tänää porukkaa paikalle niin saadaan pelejä for the old good times Hymyilee leveästi
tallennettu

joo
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #190 : 31.03.17 - klo:17:07 »

tänään vois ft karpalomehu
en kyl ite tuu mut jonku pitää laittaa tää
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
duff-beer
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Viestejä: 1 208

sdfjshdf


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #191 : 31.03.17 - klo:17:19 »

jaha karpalomehulegenda elää edelleen
tallennettu

joo
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #192 : 31.03.17 - klo:17:48 »

Aina
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
paras poika123
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 488


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #193 : 07.04.17 - klo:15:57 »

tänään vois ft karpalomehu
tallennettu

Pelle
ifreetti
Tónks

Poissa Poissa

Viestejä: 733



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #194 : 07.04.17 - klo:16:49 »

ei karpaloa tänään
tallennettu
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024