Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
09.05.24 - klo:20:29

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Pääkokonaisuudet
| |-+  Kulmanurkkaus
| | |-+  Leffat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Leffat  (Luettu 60686 kertaa)
MisseKissa
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 735


Maailmanparantaja


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #45 : 13.05.13 - klo:12:46 »

Ittellä meinas itkut piästä kun sitä koiraa katteli lopus. Outoo... Mut pidin sitä vähän koskettavana.

Juu isoja koiria tuli hieman vältettyy... Hymyilee leveästi
tallennettu

Pidän kissoista
Glowzor
ALKO

Poissa Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 319


Je vois tout.


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #46 : 13.05.13 - klo:12:58 »

Mm en kyl haluu nähä sitä enää uudestaan Virnistää
tallennettu

♠ ALKO ♠
► I'll be your scapegoat, I'll be your saviour. I'm the better of two evils.
Inearthed
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 343



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #47 : 13.05.13 - klo:13:29 »

Hölmö leffa se Cujo.
tallennettu
F P
Etanat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 378



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #48 : 17.07.13 - klo:03:57 »

Suosittelen kahta Frank Darabontin legendaarista elokuvaa, ensimmäisenä mainittua monet sanovat maailman parhaaksi elokuvaksi..mun mielestä molemmat näistä vois olla. Varmaan monet nähneetkin mutta tosiaan, kannattaa ehdottomasti katsoa mikäli et ole vielä nähnyt.

Rita Hayworth - Avain pakoon(The Shawshank Redemption)

Vihreä maili(The Green Mile)
tallennettu
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #49 : 03.08.13 - klo:18:01 »

Kävin lomallani katsomassa aika kasan elokuvia. Toisen tai kolmannen elokuvan jälkeen päässäni alkoi muhia, että voisin kirjoittaa leffa-aiheeseen katsomistani elokuvista esittelyä ja pisteytystä. Tästä tuli aika pitkä ja vaikka tiedän varmaksi, ettei varmaan kukaan jaksa kaikkea lukea, omaksi ilokseni päätin aina parin elokuvan jälkeen kirjata ylös, mitä elokuvassa tapahtui, mitä pidin siitä ja paljon se pisteitä ansaitsi. Joskus teki mieli muuttaa pisteitä, mutta sen jälkeen kun ne pisteet kirjoitin, päätin ne pitää, koska pidemmän päälle ajateltuna, ne kuitenkin ansaitsivat juuri ne pisteet, mitkä saivatkin.

Elokuvat olivat (ehkä katsomisjärjestyksessä, jos muistan oikein):
Itse Ilkimys 2
Iron man3
Pilvikartasto
Yhdet häät ja kolme anoppia
Väärät paperit
Warm Bodies
The Bling Ring
After Earth
Unelmien pelikirja
Obvilion
World War Z

Jotkut elokuvat (tai elokuva) sai hieman huonommat pisteet, mutta kuitenkin mielestäni jokainen elokuva oli katsomisen arvoinen, ainakin uusi elämys, vaikka en kaikista elokuvan elementeistä pitänytkään ihan niin paljon. Elokuvat ovat minun oman käsitykseni mukaisessa paremmuusjärjestyksessä, niin että parhain on viimeisenä.

Tuntui, että taisin enemmän kritisoida parhaimmat pisteet saaneita elokuvia (lukuun ottamatta parhaita, koska ne olivat vain omaa luokkaansa), mutta luulen, että ne vähän kuin kestävät sen, eikä tarvinnut kytkeä elokuvaa katsoessa ”aivot narikkaan” –moodia, jolloin sitä ehkä huomaa kritisoitavaa enemmän. Noh, mitä tässä selittelemään, mun pisteet ovat nyt nämä ja paremmuusjärjestys juuri tämä. Ottakaa tai jättäkää!

Pisteytyksestäni hieman:
Pisteinä toimivat hymynaamat (  Hymyilee ) ja pisteitä on maksimissaan 5
Naurunaama ( Hymyilee leveästi ) kertoo, kuinka naurettava elokuva oli mielestäni ja nämä on ujutettu peruspistehymiöihin. Kauhuntuntemusmääränä on myös ujutettu peruspisteisiin  Järkyttynyt – hymiöllä.
Surkunaamoihin ei tarvinnut turvautua.

11) Warm Bodies –  Hymyilee Hymyilee +
Zombiromantiikkaa. Elokuva kertoo rakkaustarinaa, Zombista ja elävästä tytöstä. Zombit ovat vallanneet USA:n, lukuun ottamatta ainakin yhtä aidattua (hyvin korkea muuri) aluetta, mistä ihmiset joutuvat aika ajoin lähtemään, saadakseen lääkevarastoihin lisää täytettä. Erään tällaisen retken aikana zombit haistavat heidät, ja hyökkäävät.

Yksi zombipoika on hieman erilainen, hän ajattelee hieman sarkastisesti ja on muutenkin tunteellisempi. Tämä samainen poika on yksi noista zombeista, jotka hyökkäävät ihmisten kimppuun heidän lääkehakumatkallaan. Zombipoika tuntui ihastuvan heti yhteen matkalla olleeseen tyttöön ja ”pelastaa”/vie tämän tytön omaan kotiinsa. Zombi alkaa muuttua pikkuhiljaa ja pystyy puhumaan enemmänkin kuin yksittäisiä sanoja.

Elokuvassa on romantiikkaa, komediaa, actionia ja jokunen pelottava kohtakin (ainakin minulle).
Warm Bodies on katsottava viihdepaketti, jossa oli hauskoja kohtia, tai ainakin zombinpojan monologi alussa, missä hän sarkastisesti vinoilee elämälleen, oli viihdyttävä. Itse en vain ole silleen zombi-elokuvien ystävä ja elokuva oli paikoitellen hieman etova, kun aivoja hieman mässyteltiin (ei kannata syödä paljon kuvaa katsoessaan). Kuitenkin ihan katsomisen arvoinen elokuva, Zombi-sarkasmillaan, mutta muut vain vievät monta kertaa isomman korren.

10) Iron man 3 –  Hymyilee Hymyilee  Hymyilee leveästi
Marvel-action -elokuva. Jatkoa Iron mannin tarinalle, missä Tony Stark (Iron man) kokee paniikkikohtauksia, eikä voi nukkua, vaan sen sijaan rakentelee robottiasuja. Maailmalla tapahtuu outoja räjähdyksiä, mistä ei jää räjähdejälkiä. Myös ihmiset, joiden amputoidut raajat ja muut tappelunvahingot korjaantuvat silmien alla, hämmentävät Iron mania. Tony Stark haastaa syyllisiä tulemaan kotiinsa, haastamaan riitaa, jos heillä on pokkaa ja niinhän he myös tulevat.

Kesti hyvin pitkään, ennen kuin pystyin myöntämään itselleni, ettei marvel-elokuva pääse kärkikahinoihin tässä listassani. Tämä elokuva ei tosiaan räjäyttänyt tajuntaani samalla lailla, kuten Avengers tai X-men –elokuvat. Pidin kyllä tästäkin marvel-teoksesta, mutta se ei ollut parhaimmasta päästä. Marvelit ovat aina olleet mun juttu. Tämä oli hauska, vauhdikas ja paikoitellen hieman liian pelottava (mun makuun), mutta hieman liian tavallinen marvel-pläjäys. Viihdyttävä tämä oli ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

9) After Earth –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee
Toimintaelokuva. Ihmiskunta on jättänyt maapallon, tuhottuaan sen asumiskelvottomaksi ja ovatkin löytäneet uuden planeetan, jossa ovat asuneet n. 1000 vuotta. Will Smith (Cypher Raige) poikansa (Kitai Raige) kanssa on avaruusaluksessa, mikä kohtaa meteoroidi parven ja alus vahingoittuu siitä niin paljon, että se on hajoamassa osiin, joten he joutuvat tekemään pakkolaskun maahan. Alus halkeaa kahteen osaan ja eloon jää vain Cypher ja hänen poikansa Kitai (koneen etupuoli). Cypher on loukkaantunut niin pahasti, ettei voi liikkua, joten Kitain pitää lähteä hakemaan hälytyslaitetta koneen takaosasta, mikä on 100km päässä ja kohtaamaan ne kaikki eläimet ja kasvit, mitä maassa nykyään on.

Elokuva on puhtaasti toimintaelokuva, ei romantiikkaa, ei komediaa. Oli jotenkin ihana nähdä, että maassa villieläimet olivat löytäneet paikkansa ja metsää kasvoi valtoimenaan ja maa tuntui voivan hyvin (yksi ituhippiluonnonsuojelija intoutui valtoimenaan), mutta kaikkea en tunnistanut maasta. Hassua oli se, ettei esmes raunioita näkynyt säilyneen, mutta ehkä he sitten onnistuivat laskeutumaan paikkaan, missä ei asutusta ollut. Hyvää elokuvassa oli myös se, että alkuintroa ei ollut kovinkaan pitkästi, vaan se tosiaan pääsi alkuun suht sutjakasti. Outoa oli se, ettei maapallolta löytynyt tarpeeksi pahaa loppuvihollista, vaan se piti tuoda avaruudesta maahan. Myös merissä olevien valaiden määrä oli niin massiivinen, ettei heillä voinut olla oikeasti tilaa uiskenteluun. Kyllähän tuota tosiaan katsoo ja on varmasti hyvä valinta, jos tykkää seikkailutoimintaelokuvista ja yksinäisistä selviytymistarinoista.

8 ) Unelmien pelikirja –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee + (tanssista toinen lisä +)
Väittää olevansa romanttinen draamakomedia. On todellisuudessa romanttinen draama. Elokuva kertoo miehestä (Pat), joka löytää vaimonsa suihkusta harrastamassa seksiä yhden kollegansa kanssa. Hänellä pimahtaa ja hän hakkaa tämän henkihieveriin ja joutuu joksikin aikaa pakkohoitoon. Sen jälkeen hänen äitinsä tulee hakemaan poikansa asumaan luokseen. Hän saa kutsun ystävänsä illallisjuhliin, jossa hän tapaa ystävän vaimon siskon (Tiffany). Heillä tavallaan synkkaa heti, jonka takia he tapaavat useammin sen jälkeen. Jotta Tiffany välittäisi kirjeitä Patin entiselle/nykyiselle vaimolle, hän lupautuu toteuttamaan Tiffanyn unelman.

Komedia-viitteistä huolimatta elokuva ei ollut naurattava. Naurahdin tosin loppupuolella jollekin jutulle ja hymyilin joillekin. Elokuvassa on yritetty saavuttaa jotain uutta romanttisten komedioiden saralla, ja siksi he ovatkin tuoneet kaksi mielialahäiriöistä ihmistä yhteen ”tilaan”. Eli elokuva on omalla tavallaan synkkä ja siihen on haettu outoutta mielialahäiriöstä kärsivistä ihmisistä. Kuitenkin annan hurjan ison plussan siitä, että elokuvassa opetellaan erästä harrastustani ja sitä oli hyvin ilahduttava nähdä loppupuolella. Myös Jennifer Lawrence on saanut roolistaan Oscarin, mitä ei sovi ohittaa olan kolautuksella. Elokuva oli luonnolliseen tapaansa hyvä, vaikkakin minua häiritsi synkkämielisyys ja, että elokuvassa riideltiin ja huudettiin usein, monesti vieläpä päälle toisen ihmisen, sekä se, ettei se tosiaan ollut lupauksistaan huolimatta romanttinen komedia. Elokuva oli kuitenkin viihdyttävä, synkkämielisyydestään huolimatta, viehättävän outo, tassi on aina järjetön iso plussa ja, jos näyttelijä on saanut suorituksestaan Oscarin, on hän eläytynyt rooliinsa hyvin.

7) Identity Thief / Väärät paperit –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi +
Komedia. Elokuva kertoo Sandy (nimi on unisex Sandyn mielestä) Pattersonista (mies), jonka henkilöllisyys varastetaan: luottokortit ja henkilökortti. ”Sandy” (nainen) kuluttaa ihan törkeästi rahaa (ostaa jopa kavereita, tavaroista puhumattakaan) ja Sandy saa lopulta poliisit niskaansa ”Sandyn” tekosten takia. Sandy päättää lähteä hakemaan ”Sandyn” kotiosavaltioonsa, puhdistaakseen maineensa työnantajansa silmissä ja samalla ilmiantaisi hänet poliisille, mutta matkalla tapahtuu useampi mutka.

Elokuva oli hauska. Naistähti oli koomisempi kuin miestähti.  Alku ei lähtenyt ihan niin lentävästi käyntiin, mutta sen jälkeen se rullasi oikein mallikkaasti. Mielenkiintoiseksi asian teki se, että nais-Sandy ei edustanut perinteistä hollywoodmallia, vaan oli hyvinkin pyöreä ja samalla hänessä oli tavallaan enemmän potkua kuin mies-Sandyssä. Vitsejä siis tuli nössöstä Sandyistä ja ylipainoisesta ”Sandystä”.  Viihdyttävä paketti kaikin puolin suosittelen katsottavaksi vaihtoehtokomediaksi, Jim Careyn naamavääntelyn oheen.

6) Wordl War Z –  Järkyttynyt Järkyttynyt Järkyttynyt +
Zombie-toimintaa. Brad Pitt on ottanut lopputilin YK:n jonkinlaisista sotajoukoista, ollakseen perheensä kanssa enemmän. Ollessaan perheensä kanssa matkalla, iskee virusaalto kohdalle. Jonkinlainen rabies ihmisille, jolloin ihminen muuttuu raivopäiseksi saatuaan pureman sairastuneelta. He pelastuvat ja lopulta pääsevät Atlantin tukikohtaan, mikä on 300km Amerikan rannasta. Siellä selviää, että koko maapallo on saanut saman ongelman, missä ihmiset saatuaan viruksen, parissa sekunnissa tulevat raivopäisiksi, eli Zombieiksi. Taatakseen perheelle turvallisen paikan olla, Brad Pitt lupautuu takaisin omiin hommiinsa ja lähtemään erään tutkijan saattojoukkueeseen, selvittämään, mistä virus on peräisin, ja mikä on sen parannuskeino.

Huhhuh! Siis. Katsottuani elokuvan, huomasin heti sen jälkeen napsuttelevani huulteni takaa hampaita, kuten loppupuolen Zombie. Pelkäsin ihmisiä ympärilläni ja hyppäsin nahoistani joka kerta, kun kuulin kovan kolauksen ensimmäisen 5 minuutin aikana. Huomasin olevani hyvin hengästynyt ensimmäisen 40 minuutin aikana, elokuvan loputtua, koska sydän hakkasi vielä niin kovaa. Ostin jopa pari kuivamuonaa ihan vaan kaiken varoiksi (hävettää myöntää, mutta totta se on). Siis ihan liian pelottava elokuva Saikulle. Luulen, että tuo määrä pisteitä herui vain siksi, että se elokuva pelotteli minut niin perusteellisesti, ettei mitään rajaa. Elokuva oli siis ihan järjettömän pelottava, eikä sitä kannata katsoa, jos on yhtä säikky, kuten Saikku, ellei ole Brad Pitt vieressä mukana katsomassa elokuvaa. Vinkkinä voinen sanoa, että kannattaa seurata häntä ja totella ihan viimeistä pilkkua myöten, mitä hän sanoo, vaikka kuinka pelottaisi! Ja niin… olla todella hiljainen! Eli siis… kaiken pelottavuuden alla, elokuva oli varsin oivallinen jännitys-toiminta-pätkä. En oikeasti tiedä kuinka paljon pelottavuuspisteitä tuo sai, kun en voi katsoa tuollaisia pätkiä. Mutta paria ”silmät kiinni” –kohtausta lukuun ottamatta oli hyvinkin katsottava elokuva. Sitä en tiedä, miten nukun ensiyön.

5) The Bling Ring –   Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee -
Tositapahtumiin perustuva nuorisodraama. Kertoo kouluikäisestä kaveriporukasta, jotka eivät lopulta alkukohtausta lukuun ottamatta koulussa näy, vaan todennäköisemmin heidät löytää baareista. Marc tutustuu ensimmäisenä koulupäivänä Rebeccaan, joka tarkastaa autojen ja talojen ovia, ihan vain jos ne olisivat auki. Tietenkin samalla hän löytää käteistä, luottokortteja ja jopa niitä autoja. Rebecca haluaa myös tietää, kuka Marcin tietämistä ihmisistä on matkoilla, jonka jälkeen he aukinaisen oven kautta käyvät ensimmäisellä varkauskeikalla. Marc tutustuu Rebeccan muihinkin ystäviin, joista jokainen käyttää päihteitä, juhlii ja miettii enemmän Facebook-päivityksiä. Juhlimisen ohella heitä yhdistää tavaroiden omistamisen himo. Huomattuaan, kuinka helposti julkisten asuntoihin pääsee, he alkavat käydä usein tavaranhakukeikoilla.

On varmasti aika todennäköistä, että elokuva tulee saamaan Oscar-ehdokkuuksia kahdesta syystä: ohjaaja kuuluu Coppola- sukuun ja aihe koskettaa Hollywoodia paljon. Monissa kohtauksissa näyttelijät ovat teennäisiä, mutta luulen sen olleen tarkoituskin, sillä aihe oli mitä oli ja henkilöhahmot, olivat mitä olivat. Olihan tämäkin elokuva hyvä, mutta mielestäni tapahtumattomilla hetkillä elokuvaa oli pidennetty tarpeettomasti. Nämä kohtaukset siis olivat niitä, jolloin he vetivät paljon huumeita, joivat, tanssivat ja ajoivat autoa, kuunnellen musiikkia, jolloin itse tarina ei kulkenut millään tavalla eteenpäin. Tuli vähemmälläkin määrällä selväksi, että nuoret olivat sekaisin kaikenaikaa. Itse kaipasin, että noille täytehetkille enemmän tarinaa, kuten olisi kertonut, mihin jäi se mainoskeikka, koska puhuivat, että se on pakko hommata. Myös osa murroista kuvattiin ylimalkaisesti, jolla olisi voinut lisätä tarinaa, niiden tyhjien sekoilukohtauksien sijaan. Jos kuitenkin tarina oli kerrottu lyhyemmin, miksei elokuvaa vain voinut lyhentää lyhyemmäksi, vai olikohan siinä minuuttiraja, mikä piti täyttää. No eniveis, se huononsi elokuvaa radikaalisti, enkä usko, että bilejaksoja vähentämällä se olisi siltikään kilpaillut lähimainkaan kesäelokuvasarjani voittajan kanssa. Kuitenkin ihmiset, jotka arvostavat materiaa, bling blingiä, merkkejä, muotia, juhlia jne. varmasti nauttivat elokuvan tarjonnasta paljon, sillä esittäähän se makeaa elämää ja muotia.

4) Yhdet häät, kolme anoppia –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi
Romanttinen komedia. Elokuvan nimi olisi pitänyt olla yhdet häät, neljä anoppia, koska niitä on neljä. Maineikkaita näyttelijöitä mm. Susan Saradon, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Robert de Niro, Robin Williams jne.
Alejandro on adoptoitu Kolumbiasta. Kolumbialainen äiti on vanhan aikainen asenteissaan, eikä suvaitse avioeroja. Alejandron adoptiovanhemmat ovat taasen eronneet ja hänen ottoisänsä on löytänyt uuden naisen elämäänsä ja asunutkin tämän kanssa jo vuosia. Alejandro ja Missy aikovat naimisiin ja häihin on kutsuttu kaikki nuo Alejandron äidit. Miellyttääkseen hänen biologista äitiään, päätyvät hänen alkuperäiset adoptiovanhemmat esittämään vieläkin pariskuntaa. Tästä Alejandron isän uusin naisystävä ei pidä.

Pidän itse eniten juurikin romanttisista komedioista. Tämä oli varsin hauska ja paikoitellen roisi, romanttiseksi komediaksi. Tarinakaan ei ollut ihan samanlainen kuin ne yleensä on, vaikkakin toki se perusteema, vaikeuksia rakkaudessa ja parin löytäminen on teemana, mutta ne raamit, mistä tarina lähtee, ei ole ihan perinteisimmästä päästä. Pidän Sarandonista ja Keatonista, ja toki nuoremmistakin näyttelijöistä. Tiedän, että ostan elokuvan itselleni joskus ja siitä tulee paremmat pisteet saava elokuva, mutta syy, miksei se nyt saanut enempää pisteitä, oli se, että menin katsomaan elokuvan väärällä mielentilalla.

3) Despicable me 3D/ Itse ilkimys 2 –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi
Animaatio ja komedia. Gru, kätyrit ja adoptiotytöt ovat palanneet. Gru on jättänyt rikollisen elämänsä ja yrittää tehdä elantonsa hilloalalla. Rikollisuudenvastainen järjestö tarvitsee apua erään rikoksen (kuinka eräs laboratorio on varastettu) selvittämisessä ja Grun apuriksi tulee Lucy Wilde järjestöstä. Laboratoriossa on tehty eräänlainen virus, jota antamalla eläimet ja ihmiset muuttuvat raivopäisiksi ja heidän pitää löytää tuo aine. Grulle ongelmia aiheuttaa myös se, että tytär Margo alkaa seurustella latinopojan kanssa.

Elokuvan pisteytykseen todennäköisesti vaikutti se, että se oli 3D. Se tekee elokuvista hieman enemmän elämyksellisen. Se, kuinka paljon se vaikuttaa, ei voi nyt tietää. Tämä oli ensimmäinen elokuva, minkä katsoin ja sekin varmasti vaikuttaa pisteisiin, sillä huomasin useamman elokuvan oltua takana, katsovani elokuvia kriittisemmin (eli esim esittely ja osa kritiikistä on kirjoitettu aiemmin). Elokuva on hauska ja viihdyttävä, kuten ensimmäinenkin elokuva oli. Vaikka se onkin lapsille suunnattu animaatio, huumori toimii myös aikuisemmalle. Kannattaa tosiaan katsoa, vaikka ei normaalisti piirrettyjä katsoisikaan, luvassa on huumoria ja kiperiä tilanteita.

2) Obvilion –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee +
Toiminta sci-fi. Avaruudesta tulleet hyökkääjät ovat räjäyttäneet kuun. Sen seurauksena maapallolla oli katastrofeja toistensa perään, sekä sota, minkä ihmiset voittivat. He joutuivat käyttämään ydinaseita heitä vastaan, jonka takia maa muuttui asumiskelvottomaksi. Tämän takia, ihmiset perustivat ”tukikohdan/asumispaikan” Titan -kuuhun. Kaikki ihmiset ovat jo lähteneet sinne. On jäänyt vain yksi kahden hengen ryhmä, mies (Tom Cruise) ja nainen (Andrea Riseborough), varmistamaan, että merien vedet yms, saadaan imettyä energiaksi. Samaan aikaan pieni joukko ulkoavaruuden valloittajia vielä taistelee ja tuhoaa luotaimia ja muita kohteita.  Tom Cruisen ja naisen pitää varmistaa luotaimien toimintakyky ja onnistunut energian varastointi. Vai ovatko asiat näin?

Huomasin miettiväni elokuvaa paljon sen katselun jälkeen. En tiennyt, minkä takia elokuva jäi kaihertamaan päätäni pitkäksi aikaa sen katselemisen jälkeen. Varsinkin, kun elokuvaa katsoessa havahduin joskus miettimään ajan kulkua. Muistin, että esittelyssä tai jossain lukemassani kritiikissä oli mainittu moderni arkkitehtuuri ja sisustus ja tosiaan, jos moderni arkkitehtuuri ja sisustus kiinnostavat, sitäkin löytyy elokuvasta! Mutta ehkä se ei ollut vain se. Ehkä elokuva oli vain hurjan vaikuttava. Ja pelottava! Siis paikoitellen. Saikku joutui ainakin kahdesti sulkemaan silmänsä, mutta kyllä sen pystyi kuitenkin katsomaan. Hieno ja oli jollain selittämättömällä tavalla vaikuttava elokuva. Tykkäsin hulluna. Kritiikkinä oli se lapsi, mikä pitää aina löytyä lopuksi, jos kaikki muut ovat pettäneet… noh, näette, kun katsotte, että mitä tarkoitan tuolla. Hyvä sci-fi-pätkä.

1) Pilvikartasto/ Cloud Atlas –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi+
Scifiä, osa tarinoista ainakin. Näyttelijöinä mm. Halle Berry, Tom Hanks, Susan Saradon jne. Elokuva on monitahoinen, missä 6 tarinaa, menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevasta kietoutuu toisiinsa. Elokuva ainakin yrittää selittää/esittää elämän tarkoituksen ja siinä on viitteitä Ranskan vallankumouksen teemaan. Tarinoissa on muun muassa tarina orjuudesta, vanhuskotiin teljetyistä vanhuksista, Bioroboteista, jotka on varta vasten tehty palvelemaan ravintoloissa jne. Elokuva on viimeistä piirtoa myöten mietitty, näyttävä tarinakudelma, jossa on 6 juonta ja pääsanoma.

Elokuva on saanut ristiriitaisen vastaanoton. En suosittelekaan elokuvaa juonisokeille tai jotka pitävät toimintapätkien juonta tarpeeksi monimutkaisena. Vaikka pystyisikin seuraamaan monimutkaista juonta, tämä elokuva on sellainen, joka ei kokonaisuudessaan aukea ensimmäisellä katselukerralla, sillä on paljon huomioitavaa. Elokuva on kuitenkin kaikin puolin antoisa. Se on näyttävä ja huikea. Tarinat ovat yllättävän hauskoja ja mielenkiintoisia ja näyttelijät hyviä.  Haluan nähdä tämän uusiksi ja tiedän, että vaikka katson tämän useammin, se ei huononna elokuvaa, sillä siitä on antaa joka kerta uutta nähtävää ja mietittävää. Tämä on niitä harvoja elokuvia, jotka nousevat minun parhaimmat elokuvat kautta aikain listalle. Viisi pistettä voi antaa usealle elokuvalle (yhdelle toisellekin tässä listassa olleelle, mutta halusin erottaa toisena olevan tästä), mutta lopulta on harvoja elokuvia, joita voi kutsua parhaimmiksi elokuviksi kautta aikain, mitä on nähnyt. Omalle kohdalleni tämä nousi sille listalle.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #50 : 28.08.13 - klo:21:46 »

Taas jatkan vanhaa aihetta hieman, kun olen jatkanut elokuvien katselua. Tahti on hidastunut merkittävästi, mutta tähän väliin päätin lisätä kaksi elokuvaa, kun nyt on tulossa joidenkin viikkojen paussi elokuviin.

Hieman vanhaa ja lisättynä uutta...

Pisteytyksestäni hieman:
Pisteinä toimivat hymynaamat (  Hymyilee ) ja pisteitä on maksimissaan 5
Naurunaama ( Hymyilee leveästi ) kertoo, kuinka naurettava elokuva oli mielestäni ja nämä on ujutettu peruspistehymiöihin. Kauhuntuntemusmääränä on myös ujutettu peruspisteisiin  Järkyttynyt – hymiöllä.
Surkunaamoihin ei tarvinnut turvautua.

13) Warm Bodies –  Hymyilee Hymyilee +

12) Iron man 3 –  Hymyilee Hymyilee  Hymyilee leveästi

11) After Earth –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee

10) Unelmien pelikirja –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee + (tanssista toinen lisä +)

9) Identity Thief / Väärät paperit –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi +

8 ) Wordl War Z –  Järkyttynyt Järkyttynyt Järkyttynyt +

7) The Bling Ring –   Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee -

6) Rakkautta ennen keskiyötä –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee
Ihmissuhdedraama. Pienen budjetin elokuva.

Pari sanaa kirjoitan tästä elokuvasarjasta ja tarinasta. Päähenkilöt ovat Jesse (Ethan Hawke, amerikkalainen poika, sekä kirjailija) ja Celine (Julie Delby, ranskalainen tyttö, joka päätyy ympäristöalalle). Ensimmäinen elokuva tehtiin 1995, jolloin näyttelijät näyttelivät hieman päälle 20 -vuotiaita. He tapasivat interrail –matkan aikana Wienissä elokuvassa Rakkautta ennen aamua. 9 vuotta myöhemmin, kolmekymppisinä, he tapaavat seuraavan kerran, kun Jesse on tullut Jenkeistä Pariisiin promoamaan uutta kirjaansa, elokuvassa Rakkautta ennen auringonlaskua (2004). Elokuvasarja nojautuu täysin kahden päähenkilön monitahoiseen ja polveilevaan dialogiin. Elokuvissa ei ole lainkaan erikoistehosteita ja jopa taustamusiikki on minimoitu, sillä pääosassa ovat nämä kaksi ihmistä ja heidän tunteensa. Elokuvien tapahtumat ajoittuvat n. 12 tunnin ajaksi yhteen päivään ja sinä päivänä käytyihin keskusteluihin.  Ethan Hawke ja Julie Delpy ovat olleet mukana käsikirjoituksen kirjoittamisessa. Vaikka aiempia elokuvia ei ole nähnyt, tämän voi katsoa varmasti itsenäisenä elokuvanaan, sillä pääasiassahan elokuva käsittelee heidän suhdettaan nyt, eikä aiempien elokuvien katsominen ole välttämätöntä pysyäkseen kärryillä.

Nyt 9 vuotta myöhemmin, noin nelikymppisinä, Rakkautta ennen keskiyötä elokuvassa Jesse ja Celine ovat parisuhteessa ja saaneet lapsia. He asuvat Pariisissa ja ovat Kreikassa lomamatkalla. Elokuva alkaa, kun loma on loppumaisillaan ja arki Pariisissa alkaa jo häämöttää. Arjesta on tullut uuvuttava ja kumpikin on joutunut tekemään myönnytyksiä elämälle, jotta perhe-elämä sujuisi hyvin.

Tämä elokuva on vakavampi ja monitahoisempi kuin edeltäjänsä. Tässä elokuvassa on enemmän sivuhenkilöitä kuin missään aiemmassa ja heillä on paljonkin puheenvuoroja, mikä on uutta tälle elokuvasarjalle.  Elokuvassa keskustellaan paikoitellen niin kipakasti, että tulee olo, että he riitelevät enemmän kuin keskustelevat. Mutta sen jos minkä aistii, että Ethan ja Julie eivät vain näyttele roolejaan, vaan he elävät, tuntevat ja hengittävät kuten hahmonsa. Elokuvassa on useita hämmästyttävän pitkiä kohtauksia, missä keskustelu kulkee luontevasti, eivätkä näyttelijät takeltele ja jopa sävy keskusteluissa muuttuu kevyestä raskaaseen ja takaisin kevyeen. Tätä ei voi lakata hämmästelemättä. Dialogi on mielenkiintoista ja luontevaa. Hahmot ovat niin monitahoisia, että kummassakin löytyy omat vikansa, ja loppumetreillä alkaa paljastua jo todella pahojakin asioita heidän elämästä.

Pidän kovasti puhutuista elokuvista. Luulen myös, että kovin moni ihminen ei ole katsonut elokuvia, jotka puhutaan alkukohtauksesta loppukohtaukseen. Itse suosittelen sellaista katsottavaksi ja jos ihmissuhdedraamat eivät toimi, on ainakin vielä Kunnian miehet, jossa keskustellaan toisesta kohtauksesta loppukohtaukseen asti (ensimmäinen on kuitenkin toimintaa). Pidin tästä valtavasti, ja ainakin monta kertaa enemmän kuin riitelystä yleensä voi pitää.

5) Yhdet häät, kolme anoppia –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi

4) Despicable me 3D/ Itse ilkimys 2 –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi

3) Obvilion –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee +

2) Matkarakastajat –  Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi +
Pervo espanjalainen komedia.

Etuliitteen lisääminen oli pakko laittaa, sillä tämä on sitä. Elokuvassa on 3 homoa stuerttia, pari biseksuaalia, jotka ovat ehkä sittenkin homoja, Domina ja jokunen himokas hetero. Elokuvassa ei kuitenkaan ole näytetty lainkaan paljasta pintaa/kriittisiä paikkoja, vaikkakin seksistä puhutaan kaiken aikaa ja myös harrastetaan.
Elokuva kertoo siis lentokoneen matkustajista (1. luokka), jotka eivät voi laskeutua lentokentälle laskutelineen vian vuoksi ja he siis lentelevät ilmassa odotellen tyhjää lentokenttää. Kuoleman pelko saa ihmiset ajattelemaan elämästään uudella tavalla.

Minua ei häirinnyt lainkaan se, että elokuvassa puhuttu kieli oli espanja. Elokuva oli hieman kreisikomediamainen, mutta sekään ei haitannut, koska aihe kyllä vaati moisen otteen. Tarinaan uppoutui, elokuva oli roisiudessaan hauska ja mielenkiintoinen, sekä viihdyttävä.
Tosin, jos menisin jonkun muun kanssa elokuvaa katsomaan, seuran valitsisin tarkoin, ettei tulisi kiusallisia hetkiä. Tykkäsin oikein kovasti, vaikka en enempää tästä osaakaan kertoa, paljastamatta liikaa juonta.

1) Pilvikartasto/ Cloud Atlas –  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi+

Nuo pelkällä nimellä mainitut elokuvathan on esitelty aiemmassa viestissäni.
« Viimeksi muokattu: 28.08.13 - klo:21:48 kirjoittanut Saial » tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #51 : 28.08.13 - klo:22:31 »

Uuden Percy Jacksonin meen kattoon elokuvateatteriin,Luukaupungin ja Nälkäpeliä kattoon sit ku tulee Näyttää kieltä
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
pinkset
Naiset

Poissa Poissa

Viestejä: 83



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #52 : 30.08.13 - klo:23:53 »

Tulin just 15min sit elokuvista... Kävin kattoo city of bones, lähes pelkästään näyttelijöiden takia. Yllätyin ihan hirveesti, sillä leffa oli paljon parempi mitä kuvittelin. Ei ollu twilightin kaltasta klisee paskaa. se 2h ja rapiat meni hetkessä. Iha mahtava leffa :--)
tallennettu

6/5
MisseKissa
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 735


Maailmanparantaja


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #53 : 30.08.13 - klo:23:59 »

Voi vittu pinks nyt rauhotu. Kävin kattoo saman leffan, koska kirjat oon lukenu.. En meinannut eka mennä kattoo kun näyttelijät kaikki päin persettä! Ne ei ollu yhtään kirjan tapasia, joillakin oli jopa hiustenväri eri kuin kirjassa.. Huoh.

Tuo oli pohjanoteeraus kirja->leffa tekeleistä, juoni oli muutettu ihan erilaiseksi ja tapahtumat tapahtu ihan eri järjestyksessä. Kaiken kruunas paskat musiikit kohdissa joihin niitä ei olisi pitänyt pistää. Kaiken kaikkiaan kilo paskaa koko leffa, rahat meni hukkaan ja hyvän kirjasarjan maine pilattu totaalisesti.

Säälin kaikkia niitä katsojia, jotka oli meidän porukan kanssa sattunu samaan aikaan kun meidän porukka ei pystyny pidättelemään suutaan + nauruaan leffan aikana. Aivan naurettava leffa! Sanon vaan, että älkää menkö! En oo todellakaan menossa kattoo muita osia... -.-

E: pitää vielä mainita, että jos tuota verrataan twilight niin twilight on mestariteos..... toi oli just sitä kliseisintä paskaa suoraan tuutista kun upeesta kirjasarjasta tehdään teinityttöjen leffa.
« Viimeksi muokattu: 31.08.13 - klo:00:02 kirjoittanut MisseKissa » tallennettu

Pidän kissoista
pinkset
Naiset

Poissa Poissa

Viestejä: 83



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #54 : 31.08.13 - klo:00:31 »

älä rageee nob. Oot liia kiree, loosen up pls. En oo ite kirjaa käsiini vielä saanu, mut näin pelkän leffan nähneenä tykkäsin :--) toki uskon et kirja parempi
tallennettu

6/5
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #55 : 31.08.13 - klo:11:17 »

älä rageee nob. Oot liia kiree, loosen up pls. En oo ite kirjaa käsiini vielä saanu, mut näin pelkän leffan nähneenä tykkäsin :--) toki uskon et kirja parempi
1+

Minä odotan erityiseti Nälkäpekin toista osaa. Eka oli niin hyvä!
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
MisseKissa
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 735


Maailmanparantaja


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #56 : 31.08.13 - klo:12:05 »

älä rageee nob. Oot liia kiree, loosen up pls. En oo ite kirjaa käsiini vielä saanu, mut näin pelkän leffan nähneenä tykkäsin :--) toki uskon et kirja parempi

Nah. Oon jopa sitä mieltä, että jos en olis lukenu kirjaa en olis pitänyt. Meidän porukassa oli yks joka ei ollut lukenut ja se ei saanut ees otetta kiinni leffasta niin jouduttiin selittää leffan jälkeen sen koko pointti.

Mut onhan toi saanut jo suuren suosion, ite en ymmärrä miksi.. mut hyvä jos kirjailija saa rahaa...

Minä odotan erityiseti Nälkäpekin toista osaa. Eka oli niin hyvä!

Same here. Hobittikin olis joulukuussa.
tallennettu

Pidän kissoista
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #57 : 31.08.13 - klo:12:08 »

Nah. Oon jopa sitä mieltä, että jos en olis lukenu kirjaa en olis pitänyt. Meidän porukassa oli yks joka ei ollut lukenut ja se ei saanut ees otetta kiinni leffasta niin jouduttiin selittää leffan jälkeen sen koko pointti.

Mut onhan toi saanut jo suuren suosion, ite en ymmärrä miksi.. mut hyvä jos kirjailija saa rahaa...

Same here. Hobittikin olis joulukuussa.
Mut einil on hyvä pointti. Jos kirja ja elokuva on aevan eri keffa on yleensä pepusta. Hobitti ei nappaa :/
tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
yu aksu
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 669


Some :3


Profiili WWW
Vs: Leffat
« Vastaus #58 : 31.08.13 - klo:12:12 »

Mut einil on hyvä pointti. Jos kirja ja elokuva on aevan eri keffa on yleensä pepusta. Hobitti ei nappaa :/

Hobitti on paras aion itte mennä heti kattoon sen.
tallennettu
hellfish
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #59 : 03.09.13 - klo:13:28 »

Hyviä leffoja joita tulee mieleen näin äkkiseltään: Pulp Fiction, Requiem for a dream, Transoporter-elokuvat, Now you see me, Crank-elokuvat. Kaava 51 on kanssa hyvä, Samuel vetää hyvin.

Lempinäyttelijöitä: Samuel L. Jackson, Vin Diesel, Jason Statham(jos olisin epävarma heteroseksuaalisuudestani ihailisin tätä miestä) Michael C. Hall, Owen Wilson, Vince Vaughn, David Duchovny.

Suosikkisarjoja: Dexter, How I Met Your Mother, Breaking bad, Californication (HANK FUCKING MOODY!)

PS. Dexter on ehkä nerokkain ja paras sarja mitä olen ikinä katsonut. Jatkakaa.
tallennettu

~Essuntassun ylös ja alas ja seiniäpäin~

Dig1tal@Qnet
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024