Munkkiliiga

Pääkokonaisuudet => Turnaukset & kilpailut => Aiheen aloitti: latesofi - 19.07.12 - klo:22:37



Otsikko: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 19.07.12 - klo:22:37
Kokeillaanpa mitä tästä tulee. Tarkoituksena pelata tykkipelissä 3vs3 -tiimiturnaus 8 tiimillä.

Peliaika
Sunnuntai 29.7. kello 18:00 alkaen. Turnauksen alkulohkot kestänevät n. 2h. Välierille ja finaalille on syytä varata 40min kummallekin.

Miten pääsee mukaan?
Turnauksessa on mukana 4-6 kpl tykistien tiimejä, 2 tengun tiimaritiimiä. Lisäksi on mahdollisesti 2 kappaletta vielä varmistamattomia tiimejä. Jos näitä tiimejä ei saada mukaan niin sitten kokoan useamman tykistitiimin.

Tykistitiimiin pääsyn edellytyksenä on, että olet käynyt pelaamassa vähintään kerran tykistien peleissä. Halukkaat tykistit voivat joko koota oman tykistitiiminsä ja ilmoittaa sen mukaan tai laittaa minulle viestiä olevansa käytettävissä, jolloin muodostan tiimit. Itse pelaan Saialin ja pehmon kanssa, joten 9-15 lisätykistiä kaivataan.

Turnaussysteemi
Tiimit arvotaan kahteen lohkoon siten, että kummassakin lohkossa on tiimaritiimi, ulkopuolinen tiimi ja 2 tykistitiimiä. Lohkoissa tiimit pelaavat toisiaan vastaan ja parhaat kaksi selviävät välieriin. Välierien voittajat pääsevät finaaliin ja häviäjät saavat halutessaan pelata pronssista.

Alkulohkoissa tiimit pistetään järjestykseen pelaajien kolmessa pelissä saamien pisteiden perusteella. Esim. jos 1. pelissä tiimin pelaajien yhteispisteet ovat 52, 2. pelissä 40 ja 3. pelissä 38 niin yhteensä heillä on 130 pistettä, jota verrataan muiden tiimien vastaaviin. Tasatilanteessa keskinäisen pelin tulos ratkaisee ja tarvittaessa pelataan 5 kierroksen lisäpeli.

Turnauksen pelisäännöt
Pelaajia: 8
Kierroksia: 20
Aseiden jako: vähenevä
Pelijärjestys: Samanaikaisesti
Miettimisaika: 60 sekuntia
Tuuli: Normaali
Suutarit: Ei
Pisteitä saa: Tuhoamisesta ja selviytymisestä
Salasana: lähetetään yksityisesti turnauksen osallistujille ennen turnausta.

Muuta
Valitsen joka peliin vastuuhenkilön, joka tekee pelin ja kirjaa tulokset siitä pelaajakohtaisesti tulostaulukkoon pelin loputtua. Tulostaulukkolinkin lähetän vastuuhenkilöille aikanaan.

Turnausaikataulut! (https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0Anya9lWG3u5AdFQzYjVORk9Mb1FEU1JnZnNYS3RnN2c&gid=2)



Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Tähtiyksikkö - 19.07.12 - klo:23:10
Tuleeko tässä siis voitto jos tiimiläisesi on ensimmäinen pisteissä vai lasketaanko kaikkien joukkuejäsenien pisteet yhteen ja eniten pisteitä saanet tiimit pääsevät jatkoon?


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 19.07.12 - klo:23:17
Jälkimmäinen vaihtoehto. Eli tiimin yhteispisteet on ne, jotka merkkaa. Harkinnassa oli muitakin vaihtoehtoja, mutta päädyin tuohon.


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Gents8 - 20.07.12 - klo:00:14
Voiko osallistuu jos on ollu yhes pelis, mut se on jääny kesken koska tiles. :D


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: duunipoju - 20.07.12 - klo:10:35
voinko osallistuu


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Tähtiyksikkö - 20.07.12 - klo:12:30
Ja mitä nämä tengun tiimaritiimit ovat  :D


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Someone44914 - 20.07.12 - klo:12:48
Mukana oon, ketään kahta vapaaehtost pelaa mun kaa?

Ja jos oikein ymmärsin, niin myös tiimiläisiä saa tuhota aivan vapaasti?


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Inearthed - 20.07.12 - klo:13:00
Mukana oon, ketään kahta vapaaehtost pelaa mun kaa?

Ja jos oikein ymmärsin, niin myös tiimiläisiä saa tuhota aivan vapaasti?
Tietenkin saa, se on usein kannattavaakin.


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Yayoottenubs - 20.07.12 - klo:14:18
Voisin osallistuu jos pääsen


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: duunipoju - 20.07.12 - klo:15:03
some oon vapaa ehtone


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 20.07.12 - klo:15:29
Gentsille, voi osallistuu, mutta laitan tykistien tiimeihin luonnollisesti enemmän etusijalle ne, jotka ovat pelanneet enemmän. Eli odottelen jonkin aikaa, ketä kaikkia on tulossa.

Ja mitä nämä tengun tiimaritiimit ovat  :D

Niitä, jotka tiimipelailee öisin tykkipeliä kun kaikki normaalit ihmiset on heräilemässä töihin :D



Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: tomich - 21.07.12 - klo:17:30
Pääsekö tähään turneeseen,jos ei oo tykisteis mut liittyy pian ?  ???


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Tähtiyksikkö - 23.07.12 - klo:01:08
Pääsekö tähään turneeseen,jos ei oo tykisteis mut liittyy pian ?  ???

Jos et lukenut kunnolla niin se riitti että on käynyt tykisti-peleissä, ainakin kerran


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Tengsinges - 24.07.12 - klo:00:05
Ensimmäinen tiimi:

-Fury-
Synnoeve
Tengsinge


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Inearthed - 27.07.12 - klo:14:27
ihq

IneartheD
Pinksy
kellonaika


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 27.07.12 - klo:23:59
Tiimit ovat nyt kasassa ja turnausaikataulut ja tulostaulukot valmiina. Niitä voi tarkastella tämän linkin kautta: Paina mua! (https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0Anya9lWG3u5AdFQzYjVORk9Mb1FEU1JnZnNYS3RnN2c&gid=2)

Pelivastaavaksi merkitty pelaaja tekee pelin ja kirjaa pelaajakohtaiset tulokset pelistä tulostaulukkoon. Jos pelivastaavan yhteys katkeaa niin varavastaava hoitaa homman. Pelit nimetään käyttäen tiimien lyhenteitä Esim. Tyk2-Tiim1.

1 pieni muutos turnauspelisääntöihin: Pelit tehdään 8 pelaajan suuruisiksi, jotta ne eivät ala ennen aikojaan jos joku pelaaja eksyy vahingossa väärään peliin.

Turnaussalasana on lähetetty osallistujille y-viestillä. Samassa viestissä pelivastaaville  on myös tulostaulukkolinkki, johon pelien tulokset merkitään.

Erillisen tiimichatin käyttö on sallittua ja suositeltavaa.

Anteeksipyyntöni vielä kaikille niille halukkaille, jotka eivät mukaan päässeet!

Kysykää jos on vielä jotain epäselvää.

P.S. Varapelaajille voi tulla tarvetta, jos joku on poissa, joten kannattaa notkua tykkipelin aulassa ennen kuutta niin saattaa vielä päästä mukaan. Olisin yllättynyt jos kaikki 24 pelaajaa ovat paikalla niinkuin pitäisi.


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 29.07.12 - klo:17:24
Someone joutui vetäytymään yllättävän menon vuoksi, joten olisko tuuraajaa pelaamaan Katariinan ja duff-beerin kanssa?


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: CONST - 29.07.12 - klo:17:40
Tää on sovittu juttu, put me in!


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 29.07.12 - klo:17:44
ok, CONST


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: _Zironite_ - 29.07.12 - klo:17:51
Late en pääse paikalle kun tuli yllättävä meno......


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Legend JJL - 29.07.12 - klo:21:44
Tosi hyvä turnaus! Pelaisin oikeestaan mieluummin tällaisia kuin normi tykistipelejä, joissa ei tarvitse ajatella ja taktikoida näin paljoa. Lisää täälaisia!

Tosin hiukan risujakin antaisin:
- Tämä ensimmäinen on oikeastaan mielipidekysymys, mutta itse tykkäisin pelata tiimipelejä ilman pisteiden saantia selviytymisestä. Se kuitenkin on aikalailla sattumaa kuka viimeiseksi jää. Kaikki vastaan kaikki -peleissä se tuo tasoitusta pisteisiin, mitä ei minusta näissä kisoissa kaivattaisi.

- Säännöt voisi miettiä loppuun ;)

- Kolmas asia on järjestäjän jämäkkyys. Voi herraje, jos rikotaan "sääntöä, jota ei ole", niin ethän sinä voi kysyä vastapuolelta, että paljos laitetaan miinuksia? :D Sitten menet kysymään suostumusta tähän rangaistavan tiimin pelaajalta, joka ei tajua mistään mitään...
Ymmärrän kyllä, miksei rangaistusta tullut alle viittä pinnaa ja tämä oli muutenkin ihanteelinen tilanne tällaiselle, jonka klaarasit... noh, ihan kohtuu hyvin. Mutta ensikertaa varten vain huomautan, kun elämästä ja kuolemasta kamppailee vastakkain sellaiset you know tiimit ja silloin on kaikki keinot käytössä...


Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: latesofi - 30.07.12 - klo:00:36
Ensiksi, kiitokset kaikille paikalle saapuneista osanottajista! Turnaus sujui lopulta poissaoloista huolimatta yllättävän hyvin. Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka kärsivällisiä kaikki olivat alkusäädön aikana kun noin puolesta tiimeistä puuttui 1-2 pelaajaa. Mutta ihan sujuvasti saatiin kuitenkin pelit käyntiin lopulta ja turnaus pidettyä. Turnauksen voittajaksi selvisi Tiimareiden tiimi, jossa pelasivat Tengsinge, ifreetti ja mcboxerjr, onnittelut heille, taitavaa peliä läpi turnauksen! Roppakaupalla mainetta ja kunniaa tässä, olkaa hyvä!

Kiitokset palautteesta, Legend. Kyllä noissa peleissä ihan toisenlainen tunnelma oli pelata kuin normitykistipeleissä :) Harkitsen ehdotustasi selviytymispinnan jättämisestä pois seuraavassa turneessa jos jossain vaiheessa sellaista laitan pystyyn. Olen hieman kahden vaiheilla sen suhteen, toisaalta innostus oli kovaa, mutta poisjäännit arveluttavat. Aina ei välttämättä mene yhtä sujuvasti säätö kuin tänään. Toki mielelläni kuulen myös muiden mielipiteitä asiaan. Toisi se mukanaan esim. sen, että tiimien kannattaisi aina tappaa toisensa niin, ettei ketään jää henkiin jos pelin lopussa on vain yhden tiimin pelaajia jäljellä. Hyvä vai huono asia?

Säännöissä kieltämättä oli puutteita. Tosin osasyy siihen oli se, etten suotta halunnut tehdä kaikenkattavaa sääntökokoelmaa tällaista ei niin vakavaa turnausta varten.

Mitä tulee krokkaajan saamaan 5 pisteen rangaistukseen.. toki se oli kyseenalainen päätös. Toisaalta ei siitä mielestäni voinut jättää myöskään rankaisematta, sillä niiden käyttö on tykistien hengen vastaista. Ja mikä tahansa lievempi rangaistus ei olisi merkinnyt yhtään mitään (niinkuin ymmärsitkin :)). Miksi kyselin muilta tiimin jäseniltä mielipiteitä? Ihan vain siksi, että tämän turnauksen takia olisi ollut mielestäni ihan turhaa kiristää välejä henkilöihin, joiden kanssa noin muuten olen tullut ihan hyvin toimeen. Etenkin kun tuo teidän kokoonpanonne päätyi tuollaiseksi hieman randomkokoonpanoksi lopulta, kun alkuperäisestä oli vain yksi jäljellä. Noh, ensi kerralla sitten muutama lisäsääntö peliin niin jos ne ongelmat sillä ratkeaa :) Voisi myös olla parempi, että en itse osallistu aktiivisesti tiimien kasaamiseen niin kuin nyt, vaan otan mukaan nopeiten ilmoittautuneet.

Ja tässä niille, jotka ilmoittamatta mitään olivat poissa:  >:( >:( >:( >:( >:(



Otsikko: Vs: Tykistien tiimiturnaus
Kirjoitti: Tengsinges - 30.07.12 - klo:10:29
Hirveän kivaa oli pelailu, jopa parempaa kuin mitä osasin odottaa. Hirveän alkusäädön jälkeen saatiin tosi onnistunut turnauks pelatuksi. Hyvä me. Onneakin oli toki matkassa, sillä kävi tosi iso tuuri pelaajamäärän kanssa, ja saatiin kuusi tiimiä kätevästi kokoon.

Haluaisin sanoa tuosta miinuspisteiden antamisesta sen verran, etten olisi itse antanut siitä sanktiota. Toisaalta koen myös, että olisi ollut väärin päästää joukkue jatkoon, joka ei ollut voittanut ainuttakaan ottelua. Näin ollen oikeus siis toteutui.

Isot kiitokset iffelle ja boxxelle, jotka tulivat onnistuneesti paikkaamaan furua ja mestaria. Kankean alun jälkeen ryhdistäydyttiin, ja vastusten koventuessa pelaamisemme vain parani. Ihmeellistä kuinka sattumanvaraisesti kasattu porukka ilman mitään ulkopuolisia viestintävälineitä onnistui näinkin hyvin. Eihän meillä edes ollut hätää kuin vire alkoi löytymään.

Noh myönnetään se, että pelkäsin pahasti yhdessä vaiheessa finaalia tappion koittavan. Itseltäni loppui hieman puolivälin jälkeen tehokkaimmat aseet (ydäri, ss20, kk), ja ero alkoi sen jälkeen kaventumaan kokoajan. Tyylikäs esiinnousu kuitenkin tiimiläisiltäni ja saatiin melko suurella erolla voitto kotiin. Tuntuipa tuo hyvältä, paremmalta kuin mitä pariturnauksen hoitaminen lentokonepelissä luultavasti tekisi.