Munkkiliiga

Pääkokonaisuudet => Lentokonepeli => Aiheen aloitti: pallosalama - 08.12.13 - klo:02:44



Otsikko: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: pallosalama - 08.12.13 - klo:02:44
Ja näin on taas yks huone sekoitettu, tällä kertaa ML-huone jonka olin epähuomiossa jättänyt nyt tämän yön salasanatta... Sinne menee taas hukkaan kuukausi huoneaikaa[120 taatelia 3kk ajasta laskettuna].

Eiköhän se oo aika selvä, että tämä sekoittamisjuttu on suurin ongelma, mikä tällä hetkellä aiheuttaa lentokan kuolleisuuden ja mahdollisesti lopullisesti tappaa pelin tulevaisuudessa. Kun ilmeisesti millonkaan ei voi jättää huonetta valvomatta ton sekottamisen pelon vuoks. Eikä se uusille pelaajillekkaan kovin rohkasevaa ole, että joka ikinen huone joka toimii on salasanallinen.

Olen sitä mieltä, että liigalaisten pitäs nyt massiiviseti alkaa ylläpitoa pommittamaan valituksilla aiheesta.
1) Pyrittävä EDES tuo huoneidensekottamisbugi saatava korjattua. [Kun] Jos ylläpidolta ei resursseja/kiinnostusta asiaan ole, niin tarjotaan että joku liigalainen asian korjaisi, eiköhän täälläkin joku java-koodausta osaava ole. Eli antasivat edes lähdekoodin tutkittavaks.

2) Peliä haittaavien bugien (valkoset, aulabugi) korjaaminen. Jos tämäkään ei ylläpidolta onnistu, niin lähdekoodi taas saataville jollekkin korjaamiseen kykenevälle

3) Koko pelin saatto aapelista irralliseks, mahdollisesti omat sivustot jne. En tiedä miten peliserverin pystyssäpito onnistus, mutten usko tätä mahdottomaks asiaks. Tietenkin pelaajien löytö vois olla hieman hankalaa, mutta ei ainakaan tarttis olla ylläpidosta riippuvainen


Oonko mä ainut, joka muutoksia peliin kaipaa? Pystyttäskö joku massaviestien laitto organisoimaan, esim kuukauden ajan kerran viikossa valitusviesti jokaiselta liigalaiselta? Luulis siinä jo ylläpidon alkavan jotain tekemäänkin


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Tengsinges - 08.12.13 - klo:06:29
on aika yhdistää voimamme ja ryhtyä järeisiin toimiin pelin pelastamiseksi

minä, me, PALLO


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Extra - 08.12.13 - klo:10:10
eiköhän täälläkin joku java-koodausta osaava ole
Herättäkää mut sit ku ootte löytäny tän satuhahmon.

En haluais maalata piruja seinille, mutta en vaan näe yhdenkään mainituista skenaarioista tapahtuvan. Oishan se ihanaa jos tässä yhteisössä olis joku sellanen, joka osais korjata lentokan viat ku ylläpito ei oo selvästikään halukas, mutta uskooko kukaan muka, että ylläpito sallii ulkopuolisen hässiä niitä koodeja?

minä, me, PALLO
Uskomatonta miten aina vaan yllätät nerokkuudellas.. Sun vetovoima sen kun kasvaa. <4


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: yu aksu - 08.12.13 - klo:10:40
oon itte ihan samaa mieltä kanssas pallo, jotain on tehtävä. Mä oon yrittäny saada sitä koodia itteleni mutta aapelin yhteyshenkilöt suhtautuu siihen varsin äkäsesti eikä anna mitään... Kun kuitenkin se yks pelintekijä siel blogissaan ehotti lähekoodin julkiseks laittoa johonki sivulle, niin aapelin tyypit ei kuitenkaan tee sitä. Tottahan se on, että lentokka on melko iso rahanpesukone ylläpidolle, mutta pakottaa meidät pelaamaan bugista peliä. Missä oikeus ja kohtyus?

Nyt on ylläpidon vuoro joustaa ja päästä irti viime vuosikymmenen periaatteistaan, me olemme odottaneet niin kauan!


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Paras-POIKA123 - 08.12.13 - klo:10:41
joo oon samaa mieltä


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: WäZ - 08.12.13 - klo:11:58
Oke laitan kaikilla mun tuplilla valitusta


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: WäZ - 08.12.13 - klo:11:59
Ja tuli juttu mieleen. Miksei niitä huoneita oo sekoitettu mis eioo passua..


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: ifreetti - 08.12.13 - klo:12:48
kääntykäämme yhteis tuumin tätä terrorisointia vastaan tuomitkaamme tällainen toiminta ja parantakaamme lentokonepelin sairaudestaan


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Chess - 08.12.13 - klo:13:29
Joo, mäkin voin "kiltisti" pyytää niitä tekeen jotain. Milloin sitä ylläpitoo pitäis pommittaa? Tuskin ne mitään tekee jos kerran, kaks viikossa tulis jotain viestejä


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Gents8 - 08.12.13 - klo:15:10
Playforia on käännetty yli 15 kielelle. Pelaajia on siis yli 15 maasta, joista nykyisin vain ja ainoastaan Suomessa pelataan tätä peliä. Pelaajamäärillä ei ole hurraamista, sillä nykyisin peli tuskin vetää yli 50 eri henkilöä paikalle yhtä aikaa, aktiivisten pelaajien määrän ollessa alle 100. Pelaajamäärä on aivan liian pieni, jotta olisi järkevää tehdä mitään suuria muutoksia. Rahaa Playforia saa aivan varmasti tarpeeksi muistakin peleistä, joten pelin poistaminen ei vaikuttaisi yhtiön tuloksiin.

Kuten Jim77:n (muistinkohan oikein) mietteistä kävi ilmi:
Pelin koodannut henkilö teki monia virheitä. Koodi oli sekavaa, sen pohja vielä sekavampaa ja kaiken lisäksi koodaaja on poistunut Aapelista. On kuulemma erittäin vaikeaa yrittää korjata jonkun toisen koodia, koska jokaisella koodaajalla on omat tapansa. Koodiin käsiksi käyminen voisi tuoda peliin uusia bugeja, tai pahimmassa tapauksessa rikkoa pelin. Siksi on erittäin epätodennäköistä, että Playforia luovuttaisi koodia kenellekkään.

Peli on mitä se on, teinä olisin vain hiljaa ja pelaisin sitä mitä vielä on jäljellä. Olemme lähettäneet jo monesti viestiä ylläpidolle asiasta, mutta ei se auta mitään. Mikäli jatkamme viestittelyä, jossa ilmaisemme olevamme tyytymättömiä peliä kohtaan, voivat he yksinkertaisesti poistaa sen valikoimastaan, koska eivät he oikein muutakaan asialle voi.


Helpoin tapa on vain lopettaa pelin pelaaminen ja siirtyä muihin peleihin.


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: pallosalama - 08.12.13 - klo:16:13
-

Jam777hän se oli.


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Epizzz - 08.12.13 - klo:16:19
Toivon että tää peli kaatuu lopullisesti koska nauttisin suuresti siitä ku nörtit jää itkemään foorumeille niistä "pelleistä" jotka muka pilasi lentokan. Nyt herätys pallo ja muut nörtit , tää peli on kuollut jo kauan sitten


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Torso Pää - 08.12.13 - klo:16:22
Jos saatte hankittua minulle sen lähdekoodin, niin voin katsoa, että mitä sille on tehtävissä.

Muuten tilanne on niin kuin PV:ssä sanotaan, "tosi kurjaa".


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: WäZ - 08.12.13 - klo:16:34
Gents angstaava idiootti. Vaikka sä loppaat ei tarvi tääl huudella, että muittenki pitäis. Peli se on ja lentokas on maksaviq henkilöitä, joten järki poistaa? Aapeli tietää, että lentokassa on oma yhteisö ja onhan pelissä sunnuntaisin jopa yli 70 pelaajaa, ja se ei ole edes vähiten aapelissa. Lentokassa on enemmän porukkaa, kun esim erottajas,sudokus,Go:ssa,Othellossa..


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Legend JJL - 08.12.13 - klo:16:53
Kuten Jim77:n (muistinkohan oikein) mietteistä kävi ilmi:
Pelin koodannut henkilö teki monia virheitä.
Tuollaista ei siellä tekstissä eikä sen rivien välissäkään mainittu. Lentokan koodari - jota Poloksi kutsuttiin - teki ymmärtääkseni harvinaisen vähän virheitä. Latesofi varmaan osaisi kertoa paremmin, paljonko niitä bugeja siinä beta-versiossa oli. Se, miksi Lentokonepeli prakaa, johtuu siitä, että Java on epätäydellinen koodikieli, joka itsessään on täynnä virheitä. Sen koodikirjastoon on tehty lähes aina suurehkoja muutoksia, kun Java-kääntäjän versionumero saavuttaa uuden kokonaisluvun. Osa aulan bugeista saattaa johtua siitä, että aulan koodia on käyty muuttamassa joskus 2008 jälkeen, vaikka virallisen lausunnon mukaan Lentokan koodiin ei enää kosketa.

T. Mulla meni kuukausi saada tämä tieto Jammuset 777:lta itseltään ja muilta koodausammattilaisilta.


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: Gents8 - 08.12.13 - klo:18:02
Gents angstaava idiootti. Vaikka sä loppaat ei tarvi tääl huudella, että muittenki pitäis. Peli se on ja lentokas on maksaviq henkilöitä, joten järki poistaa? Aapeli tietää, että lentokassa on oma yhteisö ja onhan pelissä sunnuntaisin jopa yli 70 pelaajaa, ja se ei ole edes vähiten aapelissa. Lentokassa on enemmän porukkaa, kun esim erottajas,sudokus,Go:ssa,Othellossa..

Sinänsä aika ironista tää sun viestis ja sigis.

...

Arvasinkin et joku tarttuis tohon :) No hyvä että tuli toikin asia korjattua.


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: WäZ - 08.12.13 - klo:18:04
Oon ironin


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: latesofi - 09.12.13 - klo:16:11
En usko, että tuo massapostitus tuohon hirveesti auttaa. Ite kyllä pyrin aina pyytämään taatelit palautuksina itelleni takas jos huone haamuuntuu.. näemmä oli yksi ostamani huone niin tehnyt taas, en tiedä kauanko se on ollut tuossa tilassa :D

Mitä tulee lentokan bugeihin niin Legend niitä tuossa jo selvittikin. Tässä vielä lainaus tuosta toisesta aiheesta (http://munq.arkku.net/forum/index.php?topic=1603.msg19068#msg19068):

Kysymys:

Lainaus
Sopiiko kysyä, että tuliko tästä (lentokonepelin aulabugin) katsomisesta mitään?

Vastaus:

Lainaus
Hei,

Joo, kyllä sitä katsottiin ja vahvistettiin että joo, kyllä se on bugi. Java-kehittäjämme myös jonkun verran paneutui asiaan ja totesi bugin johtuvan siitä että osia siitä pelistä on tehty Javan vanhalla AWT grafiikkakitillä, nykyisemmin (ja jo vuosien ajan) käytössä taas on ollut Swing ui-kitti, ja tätäkin on pelissä käytetty. Molempia sekaisin siis. Ilmeisesti joku juurikin näiden yhteiskäytössä aiheuttaa tuon k.o. renderöinti ongelman.

Ratkaisu olisi kirjoittaa peli käyttämään kokonaan Swing kirjastoa mutta se ei enää ole ihan pikkuhomma.

Eli valitettavasti joudun tarjoamaan ei-oota tässä edelleen. Toivottavasti vähän selvensi kuitenkin.

Hmm, tsekkaillaanpa huvikseen asioita wikipediasta..
Lainaus
Abstract Window Toolkit (AWT) on Java 1.0:ssa vuonna 1995 julkaistu piirto- ja graafisen käyttöliittymän toteuttava kirjasto.

AWT käyttää isäntäkäyttöjärjestelmän käyttöliittymäkomponentteja. Näin ohjelma sulautuu paremmin muiden ohjelmien joukkoon. Toisaalta ongelmana on se, että ohjelma näyttää joka käyttöjärjestelmässä erilaiselta.

J2SE 1.2:ssa AWT:n korvasi Swing, jonka piirtää käyttöliittymän Java-koodilla kirjoitetuilla omilla käyttöliittymäkomponenteilla.

Tuo 1.2 versio siis on julkaistu joulukuussa 98, joten ehkä tässä pieni koodaajan moka on sattunut kun on molempia käytetty vielä 2005 vuonna yhtä aikaa. Tiedä sitten aavistiko polo, että noiden sekakäyttö voisi tällaisia ongelmia aiheuttaa kahdeksan vuoden päästä. Tosin tässähän puhutaan koko ajan pelkästään aulabugista, muiden bugien syyt ovat JJL:n ja muiden valistuneiden arvailujen varassa.


Otsikko: Vs: Pelin korjaaminen
Kirjoitti: nyt vittu - 13.12.13 - klo:17:19
"Pahoittelemme lentokonepelin ongelmista aiheutunutta harmia."