Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
27.04.24 - klo:10:58

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Pääkokonaisuudet
| |-+  Kulmanurkkaus
| | |-+  Leffat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 ... 15 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Leffat  (Luettu 60313 kertaa)
F P
Etanat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 378



Profiili
Leffat
« : 18.04.12 - klo:22:10 »

Nonii, eka aloitukseni yleiselle.

Mikä on suosikkielokuvanne? Suosikkinäyttelijä vai onko sitä? Draamaa vai komediaa? Suomalainen elokuva vai ulkomaalainen? Mihin elokuvaan olet pettynyt? Käytkö usein elokuvateattereissa? Vai oletko elokuvaihmisiä ollenkaan?

Tässä illankuluksi aattelin alkaa jotain elokuvaa kattomaan ja aattelin nyt että täältä voi ottaa ylös muutamia hyviä mitä kerrotte. Harvoin ittellä tulee muuta kuin komediaa katottua mutta jos ollaan kaveriporukalla tai muutenkin useempia ympärillä, jaksan katsoa hyvin muidenkin tyylien näytelmiä.

Omaa suosikkinäyttelijää ei ole mutta Man and the naked gun- sarjasta ja sen päänäyttelijästä pidän erittäin kovasti. Suomalaisista elokuvista pidän, ettei tarvi keskittyä lukemaan tekstejä ja ne tuntuvat olevan helpommin tajuttavissa.

Heittäkääs pari hyvää elokuvaa ja pieni esitelmä elokuville.
tallennettu
raija123
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #1 : 19.04.12 - klo:07:25 »

Hmm. En oikein pidä elokuvista, mutta kyllä jotkin elokuvat menettelee, jokaisesta kategoriasta. Olen erittäin pettynyt elokuvaan "Eragon", toteuttivat ihan päin persettä sen, kun miettii, miten kirja meni. Puuttui liikaa yksityiskohtia, eikä elokuvaa nro 2 koskaan pystytä tekemään, ellei kokonaan rekonstruktoida aivan koko elokuvaa.

Siinä tarpeeksi tällä kertaa, ottakaa toki tuohon Eragoniinkin kantaa, haluan tietää muidenkin mielipiteitä, jos vaan ootte nähny.
tallennettu
kellonaika
Kaljamahat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 936



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #2 : 19.04.12 - klo:07:57 »

Fast & Furious 5. Ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa.
tallennettu

The King of Kaljamahat
Jazazka
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #3 : 19.04.12 - klo:08:40 »

Tähän voisin heittää sen nimisen elokuvan kuin Fly boys. Katsominen arvoinen elokuva.
Pieni linkki priiffiin elokuvasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Flyboys_(film)
tallennettu
Growwi
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #4 : 19.04.12 - klo:10:42 »

^- Fly boys on aivan älyttömän hyvä.

Itse pidän parhaimpina elokuvina Saw sarjaa (1-7). Pidän paljon juonesta, joka niihin kätkeytyy. Jokaisessa osassa oli jotain hämmentävää, joka sekoitti kokonaan omasta mielestä niin selkeän ajatusmaailman. Muutenkin olen kauhuelokuvien expertti  Cool heittäisin listaan myös Fear dot comin.
tallennettu
tomich
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 206


Spray and pray!


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #5 : 19.04.12 - klo:13:27 »

Eilen katoin elokuvis "Battleship".Oli ihan hyvä annan sille kolme tähteä
tallennettu

I.H -> B.F.B -> D2ve -> Dove -> SatQ -> SWAT-> Jämät -> JKL

ilmottaudun pelaajaksi tai varapelaajaks oon kuitenkin niin luottavainen voittoomme että sen prosentit on 100 mut voijjaan viellä playereihin päästä
Velo
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #6 : 19.04.12 - klo:20:44 »

Oma suosikkini ehottomasti koko X-Men sarja. Jos supersankarimättö kiinnostaa niin tässä sitä riittää. Hymyilee leveästi Elokuvia yhteensä 5kpl joist jokaisest pistän wikilinkit. Juoni kohta valitettavan tarkkaan paljastaa koko leffan juonen joten en suosittele lukemaan sitä kohtaa... Välttämättä. Mutta linkit pöytään:

X-Men 1
X-Men 2
X-Men 3: The Last Stand
--
X-Men Origins: Wolverine (Tämä kertoo X-men sarjojen ehkätä suosituimman päähahmon, Wolverinen, elämäntarinan.)
X-Men: First Class (Tämä elokuva kertoo miten koko X-Men saaga sai alkunsa, keskittyen pääasiassa molempien mutanttijoukkojen "johtajien", Magneton ja Professor X:n elämäntarinoihin.)
tallennettu
Gents8
Etanat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 772


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #7 : 19.04.12 - klo:21:46 »

Tykkään kauhuista kuten texasin moottorisahamurhaajasta, saweista ja paranormal activityistä. Komediassa hyviä ovat scary moviet ja mies ja alaston ase, mr beania unohtamatta. Fast and furious sarja on kanssa hyvä, 2 osa taitaa kuitenkin olla paras. Pettymyksiä olivat nämä kaikki uudet animaatiot, vanhoissa disneyn piirretyissä paljon parempi tunnelma. Pettymyksiin kuuluu myös indiana jones.
tallennettu

Foliot hattuun
Xtrdnry
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #8 : 19.04.12 - klo:21:59 »

Suosittelen lämpimästi kaikille Daft Punk's Electromaa. Ei todellakaan ole tavallisimmasta päästä tämä, mutta ite oon kattonu ainakin kahteen kertaan. Avartava kokemus.
tallennettu
Jusse
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 699


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #9 : 20.04.12 - klo:01:51 »

Siinä tarpeeksi tällä kertaa, ottakaa toki tuohon Eragoniinkin kantaa, haluan tietää muidenkin mielipiteitä, jos vaan ootte nähny.
Samaa mieltä, todella iso pettymys oli silloin viitisen vuotta sitten kun kävin katsomassa. Käytännössä vain hahmojen nimet olivat uskollisia kirjalle. Kuvaavasti parhaita paloja oli ne kohtaukset, missä oli mukana se pahiskuningas, jolla ei kirjassa ollut minkäänlaista roolia.

Paras näkemäni on puolestaan Tropic Thunder.
tallennettu
raija123
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #10 : 20.04.12 - klo:07:30 »

Kuvaavasti parhaita paloja oli ne kohtaukset, missä oli mukana se pahiskuningas, jolla ei kirjassa ollut minkäänlaista roolia.


Pakko olla samaa mieltä. Elokuvasta puuttui muutenkin kaikki mahdolliset yksityiskohdat, tärkeimmät sellaiset.. Hymyilee leveästi
tallennettu
Megabomber00
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #11 : 20.04.12 - klo:07:50 »

Fast & Furious 5. Ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa.
Samaa mieltä!
tallennettu
duunipoju
Vieras
Vs: Leffat
« Vastaus #12 : 20.04.12 - klo:18:38 »

Iron sky on paras
tallennettu
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #13 : 21.04.12 - klo:17:24 »

Aikoinaan katsoin paljonkin elokuvia, teatterissa, vuokraten ja ostaen. Nykyään elokuvia en katso niin paljon, kun läppärillä katsoessa se on vähän ankeaa. Myös elokuvamakuni on vuosien saatossa muotoutunut hieman erilaisemmaksi kuin kavereiden, jotka tuntuvat katsovan vain vaikeaselkoista taide-elokuvaa. En osaa päättää yhtä ainoata parasta elokuvaa, sillä niitä on monia, eri lajeissa. Minulle parhain sillä hetkellä riippuu niin paljon mielialasta, kun kaikkiin mielialoihin ei sovi jokainen elokuva. Poikkeuksena on kauhuelokuvat, joita en katso lainkaan.

Jos tykkää vanhan ajan murhamysteereistä, "Gosford Parkissa" on jotain äärimmäisen viehättävää. Mutten kyllä yksistään rankkaisi tätä parhaimmat elokuvat listauksessa edes top 5:een, mutta joskus A. Chriestie tyyppiset rikostarinat kiinnostaa ja mielestäni elokuva on mielenkiintoinen.

Suomalaisista elokuvista ehdoton suosikkini on "Haarautuvan rakkauden talo". Yhdestä viiteen pisteasteikolla ehdottomasti 5 pisteen elokuva. Toki suomalaiset eivät ole parhaita tekemään komedioita, mutta farssit luonistuu ja tämä on juuri loistava farssi. Elokuva kertoo pariskunnasta, joiden tarkoitus on erota sivistyneesti.

"Salaisuuksia ja valheita" -elokuvaa en suosittele kenellekkään, varsinkaan miespuolisille actionhömppää tuijottavalle, sillä tästä puuttuu kaikki hollywoodsäihke. Tämä on siis loistava englantilainen draamaelokuva. Tosin tätä ei kannata katsoa, jos ei jaksa keskittyä vähän arkisempaan kuvaan, jossa päähenkilö on varsin surkea tapaus, jonka suurinosa perheenjäsenistä on surkeita, sekä elämäkin on surkeaa. Kuitenkin näyttelijät tekevät tästä elokuvasta minulle todella mielenkiintoisen ja tarina on koskettava.

Tarantinon elokuvista paras on "Pulp Fiction". Ohjaajalla on mielenkiintoinen tapa kertoa tarinaa, ja elokuvassa on mietitty kaikki jopa musiikkia myöten ja dialogit ovat rikkaita ja hauskoja. Mielenkiintoiseksi Tarantinon elokvissa tekee sen, ettei pahiksista voi olla pitämättä ja tämä on hänen elokuvistaan mehukkain.

Komedioissa on kaksi ehdotonta suosikkia: "Housut pois" - elokuva on ainoa, jonka teatterissa nähtyäni nauroin melkein ensimmäisistä sanoista lähtien lopputeksteihin asti. Toki se ei enää naurata niin paljon, mutta aikoinaan tuo oli hyvinkin erilainen elokuva. Elokuvassa englantilaiset duunarit ottavat siis housut lopulta pois, nimensä mukaan.

Toinen on "Nyt tai ei koskaan", jossa loistavat näyttelijät (J. Nicholson, M. Freeman) ja hauska tarina vie mukanaan. Mielestäni tämä loistava elokuva on saannut aivan liian vähän huomiota osakseen. Elokuvassa siis vähän varttuneemmat miehet kuulevat kuolevansa parin kuukauden sisään ja päättävät toteuttaa ennen kuolemaa-listan mukaan erilaisia asioita, vielä kun ehtivät.

Romanttisia komedioita tulee katsottua eniten, koska niistä tietää, että kaikki kääntyy lopulta hyvin, ja monesti tulen katsoneeksi elokuvaa, kun haluan onnellisia loppuja. On monia hyviä, mutta ehkä tällä erää mainitsen vain hieman varttuneimmista ihmisistä kertovan elokuvan "Jotain annettavaa", jossa näyttelee J. Nicholson ja D. Keaton. Tämä ei ehkä ole niin siirappinen kuin monet muut samankaltaiset elokuvat.

Elokuvasrajoista katselen mieluiten Harry Pottereita, pitänee myöntää. Vaikka noita elokuvia on parjattu ties miten, etteivät tee oikeutta kirjoille ja ovat muutenkin surkeita, niin kun olen lukenut kirjat pari kertaa ja katsonut elokuvatkin pari kertaa, niin kummissakin on omat hyvät ja huonot puolensa. On joitakin kirjoja, joissa elokuvan juonikuvio on vain hieman oivallisemmin tehty. Kirjoissa voi juonikuviot olla pitkiä ja polveilevia, mutta sellaisenaan ne eivät koskaan sovellu elokuviksi, sillä niistä tulisi pitkiä ja joidenkin asioiden selittäminen sillä formaatilla ei vain toimi. Joissakin elokuvissa juonikuvio on peräti loistavakin ja tiedän saavani tällä kommentilla sekä kirjasarjan fanien että muutoin Pottereita vihaavan ihmismassan halveksunnan. Mutta jos miettii, miten itse tekisi jostain kirjasta elokuvan, niin ei se voi onnistua oikomatta ja paisuttamalla asioita hieman eri vinkkelistä. Kirjoissa on aina enemmän yksityiskohtia, eikä niitä vain ole mahdollista saada elokuvalliseen muotoon, tekemättä 10 tuntisia spektaakkeleita ja kuka sellaisia jaksaisi katsoa?

Sarjiksista tehdyistä elokuvista juuri Nalayanan mainitsemat X-men -sarja on paras.

Surkeimmat elokuvat koskaan ikinä tehty ovat Hiljaiset sillat ja Satimessa. Nämä elokuvat on tehty vain ja ainoastaan kidutustarkoituksessa! Hiljaiset sillat oli siitä äärimmäistä kidutusta, että katsoin sitä kaveriporukan kanssa teatterissa, enkä tämän takia voinnut lähteä kesken kaiken pois, vaan jouduin istumaan yli kaksi tuntia siellä. Satimessa elokuvan lainasin, kun siinä luvattiin lopussa tapahtuvan jotain yllättävää... Katsoin alun, kelasin loppuun ja voinen sanoa muillekkin, ettei se oikeasti ole mitään yllättävää tai tee elokuvasta yhtään sen parempaa. Jopa noiden kahden elokuvan muisteleminen on kiduttavaa.

Lisään vielä jälkikäteen yhden elokuvan: Seikkailufantasiaelokuvista "Tähtisumua" on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Siinä on yllättävänkin kuuluisat näyttelijät ja kirjan filmatisointi on onnistunut. Kuulin itse tuosta vasta vuosien jälkeen sen ilmestymisen ja onnistuin ostamaan alennusmyynnistä. Kirja on hyvä, elokuva on hyvä. Tämä siis kertoo kuinka nuori poika menee hakemaan pudonnutta tähteä päästäkseen kihloihin kylän suosituimman tytön kanssa. Tähti ei vain ole ihan sellainen kuin poika sen kuvittelee olevan.

Minulla ei ole suosikkinäyttelijöitä. Enkä hyviä jaksa alkaa luetella, kun tästäkin viestistä tuli jo ylipitkä.

Kuten huomaatte, kaikki nuo elokuvat ovat enemmän tai vähemmän vanhoja, eli nykyään katselen aika vähän elokuvia, sillä teatterissa ne maksavat maltaita ja läppäri on vain vähän ankea katseluväline.
« Viimeksi muokattu: 21.04.12 - klo:20:48 kirjoittanut Saial » tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Jusse
Modiktaattori / MunQ

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 699


Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #14 : 23.04.12 - klo:02:48 »

Toinen on "Nyt tai ei koskaan", jossa loistavat näyttelijät (J. Nicholson, M. Freeman) ja hauska tarina vie mukanaan. Mielestäni tämä loistava elokuva on saannut aivan liian vähän huomiota osakseen. Elokuvassa siis vähän varttuneemmat miehet kuulevat kuolevansa parin kuukauden sisään ja päättävät toteuttaa ennen kuolemaa-listan mukaan erilaisia asioita, vielä kun ehtivät.
Hyvä elokuvahan tuo oli, joskin näin jälkikäteen en kyllä muista mitään komediallista vivahdetta siinä olleen. Kun luin arvioita kyseisestä leffasta, niin siellä mainittiin jotain lopun arvattavuudesta, eikä kyseessä ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun kriitikot valittavat jonkun elokuvan yllätyksellisyyden puutteesta, vaikka minä en käytännössä koskaan arvaa oikein yhtään mitään. Kieltämättä mukava katsoa jotain perushollywoodkamaakin, kun en ole niin paatunut käsikirjoittajien kuvioihin, että joutuisin kärvistelemään arvattavuuden suossa.

Elokuvasrajoista katselen mieluiten Harry Pottereita, pitänee myöntää. Vaikka noita elokuvia on parjattu ties miten, etteivät tee oikeutta kirjoille ja ovat muutenkin surkeita, niin kun olen lukenut kirjat pari kertaa ja katsonut elokuvatkin pari kertaa, niin kummissakin on omat hyvät ja huonot puolensa. On joitakin kirjoja, joissa elokuvan juonikuvio on vain hieman oivallisemmin tehty. Kirjoissa voi juonikuviot olla pitkiä ja polveilevia, mutta sellaisenaan ne eivät koskaan sovellu elokuviksi, sillä niistä tulisi pitkiä ja joidenkin asioiden selittäminen sillä formaatilla ei vain toimi. Joissakin elokuvissa juonikuvio on peräti loistavakin ja tiedän saavani tällä kommentilla sekä kirjasarjan fanien että muutoin Pottereita vihaavan ihmismassan halveksunnan. Mutta jos miettii, miten itse tekisi jostain kirjasta elokuvan, niin ei se voi onnistua oikomatta ja paisuttamalla asioita hieman eri vinkkelistä. Kirjoissa on aina enemmän yksityiskohtia, eikä niitä vain ole mahdollista saada elokuvalliseen muotoon, tekemättä 10 tuntisia spektaakkeleita ja kuka sellaisia jaksaisi katsoa?
Verrattuna jo mainittuun Eragon-filmatisointiin Potter-elokuvat painivat aivan eri sarjassa. Käsittääkseni Rowling itse valvoi melko tarkasti, ettei elokuviin pääse mitään kirjojen hengen tai tapahtumien vastaista ja tuloksena on aivan katsottavia tekeleitä.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 ... 15 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024