Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
19.04.24 - klo:06:16

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Pääkokonaisuudet
| |-+  Kulmanurkkaus
| | |-+  Leffat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Leffat  (Luettu 60194 kertaa)
F P
Etanat

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 378



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #195 : 05.02.16 - klo:15:29 »

Hmm vois heittää pitkästä aikaa tähän jotain kun itse aloitettu aihekin on..

The Revenant tuli käytyy katsomassa. Kyseessä siis viikko sitten Suomessa ensi-iltaan tullut, uusin Leonardo DiCaprion tähdittämä tositapahtumiin perustuva elokuva. Hugh Glass(DiCaprio) joutuu yksin selviytymään ulos erämaasta intiaanien alueilta jouduttuaan karhun raatelemaksi ja metsästystiiminsä hylkää hänet metsään kuolemaan.

12 eri Oscar-ehdokkuutta kertoo varmaan hyvin elokuvan tasosta. Alusta noin puoleenväliin asti mietin, miksi elokuva on niin hehkutettu. Juonelliset käänteet siihen asti olivat hyvin odotettavia, mutta loppua kohden elokuva parani siinäkin suhteessa roimasti. Leonardon pääosa oli jälleen huikean hyvin näytelty, kuten myös muiden roolit. Loput asiasta saatte tietää katsomalla kyseisen elokuvan.

12 oscar ehdokkuutta siis 15 kategoriasta, missä Revenant olisi voinut edes olla. Ohjauksesta vastaa viime vuoden Oscar-rohmun Birdmanin ohjaaja Alejandro G. Iñàrritu. Kaksi varsinaista menestyjää siis kameran molemmin puolin omissa päärooleissaan. Todennäköisesti tämän vuoden parhain elokuva, vaikka suurelta yleisöltä salassa ollut ensi-ilta olikin jo viime vuoden puolella jenkeissä(ja siksi kilpailee jo tulevassa oscar gaalassa tässä kuussa, eikä ensi vuonna).

ps. aika jännä ku lentokassa on jo keskellä viikkoa pelaajia yhden-kahden aikoihin  Hymyilee leveästi

« Viimeksi muokattu: 05.02.16 - klo:15:31 kirjoittanut F P » tallennettu
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #196 : 09.02.16 - klo:19:07 »

Jos mulla nyt olisi aikaa hieman (oon nyt tehnyt putkeen 16 päivänä töitä).

Kävin katsomassa noin 2 viikkoa sitten myös The Revenantin.
Mulle tuli sama juttu, että vasta n. puolen välin jälkeen sitä alkoi joko ymmärtämään leffan "hienouden" tai sitten leffa alkoi parantua sen jälkeen. Tämän takia haluaisin nähdä sen uudelleen, jotta tietäisi, kummasta on kyse. Ehkä juurikin se, että DiCaprio joutui näyttelemään sen yhden vaiheen käytännössä vain silmillään, niin en tiedä pääsinkö jutun juoneen kunnolla tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, vai kävinkö henkisesti liikaa ylikierroksilla, että tuollainen kerronta ei uponnut heti ja kuitenkin leffan tempo oli alun rytinän jälkeen selkeästi hitaampi kuin Birdmanissa. Kävin tosiaan töiden jälkeen, joten ylikierrokset oli mahdollisia. Tarkoitan, että periaatteessa juonen voisi kertoa yhdellä kahdella lauseella, mutta samalla siinä tulee ohittaneeksi paljon asiaa. En taida vielä uskaltaa antaa pisteitä.

*** Oscarkisa-Asiaa***

Oscarit ovat lähellä. Olen miettinyt, että Oscar-kisani järjestettäisiin tänä vuonna blogissani. Toinen muutos olisi, ettei osallistujat kilpailisi mua vastaan, vaan toisiaan vastaan annetuista ehdokkaista. Laittaisin tosin omat suosikit listauksen, kun olisin katsonut Oscar-elokuvat, se ei välttämättä olisi kuitenkaan se, millä saa täydet pinnat (koska mun suosikit ovat aiemmin olleet eri tyypit kuin ne, ketkä saavat palkinnon). Miltä kuulostaa?

Niin joo, oon muuten katsonut (uusintalaskennan mukaan) 9/16. Taidan katsoa lisäleffan, mikäli aikaa riittää tässä kiireisessä elämässäni Hymyilee leveästi
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #197 : 12.02.16 - klo:16:16 »

The Revenant

+ Maisemat huippuluokkaa ja erityisesti elokuvanäytöltä katsottuna iski voimakkaasti sellainen olo, että tekisi itsekin mieli mennän liikuskelemaan vastaavanlaiseen maastoon. Tosin jos ollaan kuusimetsän ja veden lähellä niin olisi pikemmin suoritus epäonnistua tässä puolessa..

+ Juoni varsin onnistunut, olkoonkin että ennalta-arvattava. Se ei ollut olennaisin asia elokuvassa, joten siihen nähden käänteet eivät jääneet häiritsemään.

+ Yleisesti ottaen ote ei karannut vaikka elokuva olikin pitkä.

- Ajoittainen epärealistisuus. Erityisesti kohta kun DiCaprio pystyi taas ryömimään tuntui tajuttoman kaukaa haetulta, ottaen huomioon ettei hän juuri aiemmin ollut kyennyt tekemään mitään vaikka lähistöllä tapahtui kauheuksia. Myös takaa-ajokohtaus, jossa intiaanit pääsivät ihan iholle kiinni mutteivat osuneet jousipyssyillään tuntui älyttömältä, puhumattakaan siitä seuranneesta tapahtumasta.

- Olisin kaivannut lisää syventymistä henkilösuhteisiin. Mielestäni keskityttiin liikaa siihen että DiCaprio liikuskeli liikuntarajoitteisena itsekseen ja olisi ollut parempi ratkaisu ottaa aikaisemmassa vaiheessa toverit rinnalle. Nyt olleet kaksi apuria olivat onnistuneet valinnat tämän tyyliseen elokuvaan jossa repliikkejä ei ole paljon, mutta heidän kohtalonsa huomioon ottaen tuon olisi voinut toteuttaa paremmin. Varsinkin eläintoverin olisi pitänyt tulla aikaisemassa vaiheessa kuvioihin ja siten oltaisiin voitu vahvistaa elokuvassa ollutta teemaa lähimmäisten välittämisesta.

4/5
« Viimeksi muokattu: 12.02.16 - klo:16:24 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #198 : 21.02.16 - klo:22:30 »

Otetaas pikaviesti viime aikoina katsomistani Oscar-elokuvista.

Inside out - Mielen sopukoissa  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee -

Synopsis
Ollaan siis kirjaimellisesti erään tytön mielessä kokemassa yhtä elämän suurimpia muutoksia.

Mun mielestä tunnevalikoima oli jotenkin kovin suppea. Tarina oli hyvä, elokuva oli hyvä, jännittävä ja kiehtova. Loistavaa viihdettä.

Carol  Hymyilee Hymyilee Hymyilee +

Synopsis
Eletään 50-lukua ja Carol elää kulissiavioliitossa ja tykkää naisista.

Elokuva oli upeasti näytelty, hieno tarina, huipputoteutus ja kokonaisuus oli ajalteltu loppuun asti. Ansaittu Oscar-pystiehdokkuussaldo. Miksi vain reilu 3 hymynaamaa? Syystä, että mä kaipaan elokuvilta myös sellaista, mikä jää sopivasti kutkuttamaan mieltä, jota on kiva ajatella myöhemminkin.

Tanskalainen tyttö - The danish girl  Hymyilee Hymyilee Hymyilee +

Synopsis
Eletään 20 -lukua ja Eddie Redmayne näyttelee miestä, joka kokee olevansa nainen miehen kehossa.

Hyvin tuotettu ja näytelty. Mua alkoi ehkä vain hieman jurppia se, että vaikka Redmaynen viime vuotinen Oscar-elokuva Kaiken Teoria oli toisenlainen, siinäkin päärooli oli maailmankaikkeuden mahtavin rakkaustarina, niin niin on tässäkin. Eli alkoi ärsyttää, kun tarinat hieman tuossa asiassa toistivat toisiaan. Redmayne on kyllä kuitenkin todella hyvä näyttelijä, siitä ei eroon pääse. En tosin usko, että olisi ehkä kaikkein parhaimmillaan maskuliinisten miesten roolissa.

The Hateful Eight  Hymyilee Hymyilee

Tarantinon western henkinen elokuva, missä etsitään murhaajaa.

Siis Tarantino niin toistaa vanhoja tarinoitaan. Ei minkäänlaista uudistumista. Aika tylsä veto ja on tyhmää, että Tarantinon nimi on niin iso, että teki hän mitä vain, saa ehdokkuuden käsikirjoituksesta tms.

The Big Short  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee +

Tositapahtumiin perustuva tarina, mistä siis tämä nykyinen maailmanlaajuinen lama sai alkunsa. Parit sijoittajat haistivat tilanteen ja yrittävät tehdä sillä rahaa.

Tykkään toki siitä, että vakavaan aiheeseen saadaan mukaan huumoria. Mutta tiesin kyllä aika aikaisessa vaiheessa, että tämän elokuvan päätähdet ovat kyllä myös tarinan pahiksia. Eivät ehkä pahimpia, mutta pahiksia kuitenkin. Kenties tarinateknisistä syistä yhdelle laitettiin hieman katumusta mukaan ja toinen kertoi juhliville nappuloille, ettei ole syytä juhlia, tehän teette rahaa sillä, että 8miljoonaa menettää työpaikkansa ja 6 miljoona kotinsa. (Ei noilla sanoilla sanonut, mutta tuohan oli tilanne.) Eli musta tuntui, ettei välttämättä jokainen katsoja tajunnut sitä, että hei he ovat hurraamassa sympaattisten pahisten tekemisille. Elokuvasta tuli kuitenkin ahdistunut olo kahdesta syystä, koska tästä taloustilanteesta ei syytetä oikeita syyllisiä ja normaali veronmaksaja maksaa pankkiirien sikailun, jota pankkiirit käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen, toisekseen, ne jatkavat sitä samaa paskaa edelleen ihan surutta ja ilman omatunnontuskia.

Haluaisin tämän jälkeen mainostaa blogissani olevaa Oscar-kisaa: klick!

Niin joo Oscarleffa countdown on tällä hetkellä: 13/16
« Viimeksi muokattu: 21.02.16 - klo:23:03 kirjoittanut Saial » tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #199 : 28.02.16 - klo:11:29 »

Jatketaas Oscar-leffa listausta... (Jos Oscareiden jälkeen pääsisin katsoon Deadpoolin ja ehkä Love recordsin.)

Straight Outta Compton  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee (Tuli dvd:lle/vuokrattavaksi n. viikko sitten)

Synopsis
Leffa on tositapahtumiin perustuva tarina N.W.A rap-yhtyeestä, joka nousi kantaaottavilla riimeillään isoksi nimeksi. Alunperin bändissä vaikuttivat sellaiset nimet kuin Ice Cube, Eazy-E ja ehkä enemmän tuottajana itselle tutummaksi tullut Dr Dre (löysi mm. Snoopy Dogin ja Eminemin).

Leffa sai vain siis käsikirjoitusoscarehdokkuuden. Samaan aikaan kun hastag Oscarsowhite nousi, oli myös puhetta, että tämä leffa olisi ansainnut niissä enemmän huomiota. Olen samaa mieltä, sillä elokuva oli vaikuttava sekä vakuuttava, mielenkiintoinen ja hyvä ja ehkä myös hieman ahdistava, koska mukana oli jengihommia jne.

Room  Hymyilee Hymyilee Hymyilee +

Synopsis
Joy on vangittu äänieristettyyn vajaan 16 vuotiaana ja on viettänyt siellä 7 vuotta. Leffa alkaa siitä, kun hänen poikansa Jack täyttää 5 vuotta, joka on elänyt koko elämänsä sen vajan sisäpuolella, synnyttyään siellä. Hänelle huone/vaja on koko maailma, kun ei muusta tiedä.

Trillerimäinen tarina ihan jäätävän kamalasta tilanteesta. Elokuva ei onneksi ollut ihan niin ahdistava kuin pelkäsin sen olevan, mutta itseäni ei ainakaan naurattanut (kuten joitain muita leffakatsojia) jotkut vitsit, sillä samaistuin liikaa Joyn tilanteeseen, jossa koko elämä on tuhottu ja kaikki normaalit mahdollisuudet, mitä vapaina elävät ihmiset pääsevät kokemaan ja tekemään noinkin kriittisessä vaiheessa oli evätty.
Harmi, että leffassa oli vain yhdessä sivulauseessa sanottu asia, mikä mahdollistaa monenkin kauhean asian tapahtumisen: Tytöt opetetaan aina olemaan kilttejä! Pitää olla kiltti kaikille ihmisille ja olla kiltti kaikenlaisissa tilanteissa. Pojat saavat olla hieman rasavillimpiä, sillä hehän ovat poikia. Mutta kun tytöt opetetaan, että kaikille pitää olla kiltti, tulee tilanteita, missä se voi aiheuttaa ongelmia. Vaikka joku tuntematon tyyppi on kuinka kusipää, pitää olla kohtelias jne. Grrrr.

Oscarcountdown on tällä hetkellä 15/16. Menen tänään katsomaan viimeisen elokuvan, ennen Oscaryötä, joka on siis nyt tulossa. Harmi, että edes se henkilö, joka pyysi minua järjestämään Oscarkisan, ole osallistunut siihen, sillä tänäänhän tuo aika menee umpeen.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #200 : 28.02.16 - klo:21:53 »

Brooklyn  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee

Synopsis
Eilis lähtee Irlannista työnperässä Amerikkaan. Aluksi hän ei pidä lainkaan Amerikasta, mutta löydettyään poikaystävän mieli muuttuu.

Elokuva henkii kyllä jokaisella hengen vedollaan romantiikkaa, enkä puhu mistään siirappisesta romantiikasta. Ei minkäänlaista. Elokuva oli kyllä virkistävä poikkeus tämän vuoden paras elokuva -sarjassa. En tiedä onko tämä varsinaisesti Spoiler allert!, mutta mielestäni päähenkilö meni kyllä väärän ihmisen kanssa naimisiin, vaikkakin valitsi oikean kaupungin.

Nyt tilanne on 16/16

Oma Oscarsuosikkilistani näyttää tältä:

Paras elokuva

The Big Short

(Vaikea valinta spotlightin, vakoojien sillan, yksin marssissa ja big shortin välillä, haluaisin kyllä valita jokaisen noista. Hitsit... että on vaikea valinta.)

Ohjaus

Tom McCarthy (Spotlight)

(Alehandro Iñárritu sai pokaalinsa viime vuonna, siksi valintani meni spotligtin ja big shortin välillä)

Naispääosa

Brie Larson (Room)

Miespääosa

Leonardo DiCaprio (The Revenant)

Naissivuosa

Alicia Vikander (Tanskalainen tyttö / The Danish Girl)

Miessivuosa

Mark Rylance (Vakoojien silta / Bridge of Spies)

Alkuperäiskäsikirjoitus

Straight Outta Compton / Andrea Berloff, Jonathan Herman, S. Leigh Savidge, Alan Wenkus

(kisa päässäni käytiin tämän ja Vakoojien sillan välillä...)

Sovitettu käsikirjoitus

Yksin Marsissa (The Martian) / Drew Goddard

(vaikea valinta Brooklynin, the big shortin ja yksin marssissa välillä)

Kuvaus

The Revenant / Emmanuel Lubezki

Lavastus

Vakoojien silta (Bridge of Spies) / Adam Stockhausen, Rena DeAngelo, Bernhard Henrich

Puvustus

Mad Max: Fury Road / Jenny Beavan

Äänisuunnittelu

Yksin Marsissa (The Martian)

Erikoistehosteet

Ex Machina

Alkuperäiskappale

Fifty Shades of Grey "Earned It"

Paras animaatio

Inside Out - mielen sopukoissa

(tosin katsoin vain inside outin animaatioista Hymyilee leveästi)

Paras vieraskielinen elokuva

 (En katsonut ainuttakaan tämän kategorian elokuvaa
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #201 : 06.03.16 - klo:20:12 »

Deadpool  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Virnistää ½

Omaa tarinaansa kommentoiva supersankari/superantisankari, ei varsinaisesti halua pelastaa maailmaa, vaan ihan itsensä.

Olisin toivonut enemmän Deadpoolin omia piiroksia tilanteista ja olisi saannut jopa enemmän ottaa kontaktia kameraan ja kertoa omia näkemyksiään. Hyvin hyvin virkistävä mutanttielokuva. Pidin oikein kovasti.. Huumori ei tosin sovi ihan perheen pienimmille, tosin luulen, etteivät kovin nuoret edes ymmärrä esmes joitain nyrkkijuttuja Hymyilee leveästi
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #202 : 15.04.16 - klo:23:13 »

Spy  Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi Virnistää

Joo-o! Muistelin, että olisin kertonut tästä elokuvasta viime kesänä, tai vuosi sitten kesänä, kun kävin leffassa katsomassa, mutta en ainakaan löytänyt viestiä + luulen, että annoin silloin 3-4 hymynaamaa.

Katsoin leffan uusiksi tässä flunssan kourissa ja edelleen nauroin ihan räkäsenä niille jutuille. Mä taidan fanittaa Melissaa Hymyilee leveästi

Synopsis
Vakoojat paljastuvat, joten on otettava vakoojaksi konttorirotta, jota ei vielä tunnisteta pysäyttämään pahikset.

Kuten sanoin, olen nyt kaksi kertaa nauranut vedet silmissä tuolle. Ihan huippuleffa! Hymyilee leveästi
Se on toki hieman hämmentävää, että kauniit ihmiset, jotka ovat sivurooleissa saivat nimensä leffaan ennen vähemmän kaunista päätähteä. Tämä leffa ei kyllä toimisi liian kauniilla päänäyttelijällä. Loistavaa flunssaviihdettä ja miksei muulloinkin.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #203 : 02.07.16 - klo:21:25 »

Independence Day: Uusi uhka  Hymyilee +

Synopsis
Jenkkien itsenäisyyspäivänä vuonna 1996 lyödyt avaruusoliot ovat onnistuneet lähettämään hätäviestin omilleen ennen kuin ne lyötiin. Luonnollisesti sukulaiset ja jätti-iso harvest queen tulee näyttämään maapallolle närhen munat.

[Huomio: saattaa sisältää spoilereita, mutta mielestäni eivät ole pahoja] Joo, siinä oli vitsejä, mutta mua ei niinkään naurattanut, kun näin vain kliseitä ja samantyyppisiä kohtauksia kuin aiemmassakin leffassa, pahista haukkuva koira pelastetaan viime tingassa, sairaalan potilaat pitää evakoida, mutta kaupunkeja tuhotaan täysin maantasalle, päähenkilö on sopivan hyvä, mutta tekee käskyjen vastaisesti, on sankarillisia ihmisiä, jotka uhraavat elämänsä... mutta omituisin asia on se, että entinen leffan strippari olikin ilman minkäänlaista selitystä nykyisessä elokuvassa ei enempää eikä vähempää kuin lääkäri. Leffa oli jotenkin tyhjänpäiväinen ja munaton actionspektaakkeli. [/mahdolliset juonispoilerit loppuivat tähän]
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #204 : 05.08.16 - klo:21:48 »

Ghostbusters  Hymyilee Hymyilee Virnistää Virnistää ½

Synopsis
Meljä naista ja komea apuri tapaavat eri tavoin toisensa ja pian alkaa näkyä kummituksia pitkin kaupunkia.

Siis... odotin leffalta tosi paljon, eikä pettänyt. Se, että jotakuta harmittaa, että nyt on neljä naista ja antaa ennakko-odotusten sumentaa käsityksensä leffasta... huhheijaa, voisivat vain käsitellä tätä omana taideteoksenaan. On aiemminkin samoista leffoista tehty useampi versio.

Itse asiassa, mä rohkenen väittää, että tämä leffa on parempi kuin alkuperäinen ja mä diggasin alkuperäisestä. Tässä on naurettavammat vistit, paremmat henkilöhahmot, parempi juoni, paremmat toimintaosuudet, paremmat efektit... kaikki.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #205 : 27.08.16 - klo:19:36 »

Nooh, laitan nyt pari leffaa, mitkä olen tässä viimeisen kahden kuukauden aikana kattonu... tai puolentoistakuukauden.. ehkä kuukauden, en muista (joo tiedän, että on nyt muodikasta nimetä viimeisen leffan mukaan, eikä mun lista ole kovinkaan mairitteleva, vaan ennemminkin eläimellistä menoa, mutta ainakaan en ole katsonut uusinta ice agea!) ööh...

Zootropolis/ Zootopia  Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi  Järkyttynyt

Synopsis
Eläimet ovat jotenkin löytäneet keinon elää rauhallisesti keskenään, niin että petoeläimiltä on lähtenyt heidän tappajavaistonsa, mutta kuitenkin eläimet valitsevat itselleen yleensä ammatin, mikä sujuu heiltä luonnostaan.
Judy on kaniini, joka maanviljelyksen sijaan haluaa poliisiksi sarvikuonojen ja puhveleiden ja gnuiden (en tiedä, miten tuo taipuu) joukkoon. Kovan työn jälkeen hän pääsee poliisivoimiin, sakottamaan väärin pysäköityjä autoja. Pian jotain isompaa tulee eteen.

Aivan hulvattoman ihana animaatio. Siis ehkäpä parhain koskaan näkemäni animaatio! Eipä tästä varmaan muuta voi sanoa sen hyvyydeksi.

Lemmikkien salaainen elämä  Hymyilee Hymyilee  Hymyilee Virnistää -

Synopsis:
Max on ihan hullun ihastunut omistajaansa, mutta hänen omistajansa ottaa uuden koiran Duken ja katsojat pääsevät sukeltamaan lemmikkien salaiseen elämään, kun omistajat eivät ole katsomassa niiden touhuja.

Todella loistavan hyvä animaatio kaikin puolin, mutta Zootopia oli vaan huomattavasti parempi.

Forgetting Sarah Marshall  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Virnistää -

Synopsis
Jätetty Peter menee potemaan sydänsurujaan Havajille, missä hänen exänsä myös viettää romanttista lomaa uuden miehensä kanssa.

Jos tykkäät Romkom-genrestä, tätä voinee suositella katsontalistallesi! Viihdyttävä.

Star Trek: Beyond  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee ½

Synopsis
Enteprisen henkilökunta lähtee tutkimaan tutematonta ja tiheää tähtisumua ja joutuu ongelmiin matkallaan.

En ole nähnyt mielestäni aiempia elokuvia. Olen joskus jonkun sarjan jakson kyllä katsonut, eli tiesin ennen leffaa, mistä on kyse. Leffa oli jännittäävä ja viihdyttävä, jopa siinä määrin, että hieman harmittaa, etten ole aiemmin katsonut tätä sarjaa ja aion kyllä vastaisuudessa katsoa. Kovat oli odotukset, ja ne täyttyivät.

Yleistä höpinää: Eli joo Star Trek, beyond on nimi tällä hetkellä... huomenna palataan eläimelliseen menoon, sillä menen katsomaan The Lobsterin. En ole varma arvostelenko sen, mutta uskoisin, että se tulee tämän jatkoksi, tähän samaiseen viestiin.

The Lobster  Epävarma Pyörittää silmiään

Synopsis
Davidin vaimo on jättänyt hänet 12 vuoden avioliiton jälkeen. David menee eräänlaiseen täyshoitolaan, missä pitää löytää kumppani 45 päivässä, tai muuten muuttuu valitsemakseen eläimseksi. Davidin valitsema eläin on hummeri.

Kuulemani perusteella kaikki tämän elokuvan katsoneet ovat rakastuneet elokuvaan. Se on voittanut palkintoja ja eräs kriitikkokin antoi tälle 4 tähteä. Näyttäisi siltä, että kaikki pitävät elokuvasta todella paljon... paitsi ilmeisesti mä. Joo olihan se toki virkistävää nähdä hieman omituinen elokuva ja tässä oli mielenkiintoinen idea ja jopa tahallisesti tökeröä ihmistä näyttelevät näyttelijät eivät häirinneet lainkaan... mutta liika on jo liikaa. Miksi ihmeessä ihmisillä piti olla jotain yhteistä? Siis jos jollakulla vuotaa verta nenästä, hänen pitää löytää ihminen, jolla kanssa vuotaa verta. Jos joku linkuttaa, pitää toisenkin linkuttaa, likinäköiset voivat vain mennä naimisiin likinäköisten kanssa jne. Ei outoudet oudossa leffassa pitäisi olla itsetarkoitus. Joo ymmärrän, tuo pitäisi olla jotenkin tosi oivaltava elokuva nyky-yhteiskunnan pariskunnista ja yksinelävistä ja siksi kaikki ovat todella haltioissaan, mutta ehkäpä siksi romantikko kokee tuon vain ylitaiteelliseksi, jolloin itse taide kärsii, kun yritetään liikaa.

Nyt joudun odottamaan n. 2vk seuraavaa elokuvaa, ellei telkkarista näytetä jotain fiksua.
« Viimeksi muokattu: 28.08.16 - klo:17:59 kirjoittanut Saial » tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #206 : 11.09.16 - klo:01:55 »

Captain Fantastic  Hymyilee Hymyilee Surullinen Itkee
*Paina tästä*

Synopsis
Ben ja Leslie ovat päättäneet muuttaa kauas ihmisasusuksestä erämaahan, missä he ovat kasvattaneet perheen 6 lasta vahvoiksi, erämaaselviytyjiksi unohtamatta tietenkään mielen sivistystä, eli jonkinlaista kotikoulua käyvät (oppivat paremmin kuin oikeissa kouluissa). Leslie on joutunut sairaalaan ja aika leffan alussa selviää, että hän kuoli. Tämän takia Ben (Captain Fantastic) lähtee lapsineen erämaan idyllistä kohti suurempia kaupunkeja, ihmisten ilmoille.

Leffassa käsitellään monia asioita, kuten sitä, että minkälainen elämäntapa on oikea ja miten ihmiset pitävät kynsin ja hampain omaa elämäntapaa ainoana oikeana, eivätkä voi ymmärtää muiden tapoja ja ajatuksia. Itse myös hieman mietin sitä, että kun olen lukenut /kuullut, että jopa eläimen tappaminen voi olla ihmiselle shokki, varsinkin lapselle. (Ei sillä, että väittäisin sekaravinnon syöjänä, että metsästäminen olisi väärin. Ymmärrän, että oman hengenpitimiksi metsästetty ruoka on jopa inhimmillisempää kuin tehotuotettu, pienissä häkeissä kasvatettu stressiliha. Itseasiassa joudun nyt hetken palamaan mun kasvispainotteisemmasta ruoasta takaisin lihaisampaan ruokaan, jotta pystyn selvittämään, mikä/ mitkä raaka-aineet eivät sovellu mulle.) Olen lukenut, että ensimmäisinä kertoina, kun tappaa, voi joutua sellaiseen tärinäkohtaukseen, koska onhan se varmasti pysäyttävä hetki. Eli mitä yritän sanoa, on että hieman mietin myös, että vaikka ne lapset olivatkin superselviytyjiä, tässä ei käsitelty tuota asiaa.

Enivei, pidin elokuvasta äärettömän paljon, se oli hauska, lämmin peitto, ajatuksia herättävä, äärettömän surullinen.. Negatiivista on se, että tämä on elokuva, missä ainakin herkempi ihminen on täysissä kyynelissä vaiheessa, missä leffateattereiden valot lävästään päälle. Ihana elokuva kuitenkin!

Näin leffassa mainoksen.. mulla on tällä hetkellä paljon leffoja, mihin pitäisi jotenkin löytää aikaa katsoa, mutta samalla odotan kovasti Snowden -elokuvaa.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #207 : 01.10.16 - klo:18:49 »

Paljon elokuvia...

Snowden  Cool Cool Cool Järkyttynyt Järkyttynyt
Click!

Synopsis
Kaikki tietää, mikä on elokuvan idea. Tämä kertoo kuvallisesti, mistä koko hommassa on ollut kyse.

Kaikki, jotka ovat koskaan sanonneet kommentin: "Mulla ei oo mitään salattavaa" pitäisi katsoa tämä. Myös muiden. Kuinka moni luottaa, ettei tätä enää tapahdu? Ilmeisesti ovat luvanneet, etteivät enää jenkkiläisiä seuraa, mutta muulle maailmalle eivät ole luvanneet samaa... ja pitääkö se lupaus edes jenkeissä? Epäilen syvästi. Tengsingesinkin sietää miettiä seuraavalla kerralla, kun menee epäillyttäville sivuille, että keille kaikille menee tieto. Olen jo itse todistanut kuinka puhelimen vieressä sanottu sana aiheuttaa mainoksia, joita et ole koskaan aiemmin saanut. Ja niin, elokuva on vielä loistava. Suosittelen kaikille.

Swiss army man  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Virnistää
Click!

Synopsis
Autiosaarelle joutunut Hank löytää piereskelevän ruumiin, jonka avulla hän pääsee takaisin sivistyksen pariin.

Hulvaton komedia epätavallisesta ystävyydestä. Jopa niin hyvin tehty, että olisin toivinut, että homma jatkuu samalla absurdilla linjalla ihan loppuun asti, mutta mun pettymykseksi se vakavoituu todentuntuisemmaksi hetkeksi. Se vei yhden pisteen pois leffalta.

Florence  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Virnistää
Click!

Synopsis
Tositapahtumiin perustuva (joo joo, väritetty Hollywoodtarinamaisin lisämaustein, mikä vei hieman uskottavuutta) tarina naisesta, joka haluaa laulaa konserteissa, vaikkei enää ääni kovin hyvin toimikkaan.

Lämmin komedia ihanista ihmisistä. Noh, päähenkilömies oli hetken aikaa vähemmän mukava, mutta noin muuten ihanista ihmisistä ja oli hänkin melkein koko ajan sellainen. koska Meryl Streep saa joka vuosi Oscar-ehdokkuuden, luulen että saa tästäkin, eikä se tule huonosta suorituksesta. Ihana elokuva haaveiden tavoittelusta ja hyväsydämmisyydestä.

Jason Bourne  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee
Click!

Synopsis
Jason Bourne is back! Nicky on hakkeroinnut Treadstone tiedostoja itselleen ja alkaa taas ihmisjahti pitkin maapalloa.

Vanha kunnon taattu Jason Bourne -elokuva. Hyvin tehty, mielenkiintoinen ja jaksaa taas hieman yllättää. Tykkäsin kovasti.

Sully - uroteko Hudson-joella  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee -
Click!

Synopsis
Muistatteko sen uutisen, missä kapteeni oli lentänyt lentokoneen Hudson joelle, kun se oli juuri noussut lentokentältä? Tämä on tarina siitä, tai siis siitä, mitä tapahtui sen jälkeen. Suomessa uutisia ei seurattu niin tarkkaan.

Mielenkiintoinen ja hyvä. Toki Clint Eastwood (ohjaaja) teki elokuvan miehistä. En tiedä oliko kellään muulla naisella lainkaan nimeä, paitsi Sullyn vaimolla. Se jotenkin paistoi läpi leffasta, vaikka hyvä olikin.

Skiptrace  Hymyilee Hymyilee Hymyilee leveästi
Click!

Synopsis
Renny Harlinin ja Jackie Chanin, sekä Johnny Knoxvillen uusin elokuva. Kertoo amerikkalaisesta pikkuhuijarista, joka joutuu isojen rikollisten tielle ja Jackie Chan yrittää saada miehen takaisin Hong Kongiin, jotta ei tapahtuisi enempää ikäviä asioita.

Hauska toimintaseikkailu, missä on hieman odotettu juonikuvio. Olisin itse laittanu Knoxvillen päätymään yhteen erään toisen ihmisen kanssa... mutta eipä siitä sen enempää, ettei mene spolerien puolelle.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #208 : 15.07.17 - klo:21:09 »

Spider-Man: Homecoming

Parasta pitkään aikaan!

 Hymyilee Hymyilee Hymyilee Virnistää Virnistää

Joo, tarina jatkuu siitä Captain Amerika -leffasta. Siinä vilahtaa Tony Stark ja Captain Amerika. Teineille suunnattu, mutta mä diggasin. Jotenkin inhimmillinen elokuva.
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Saial
Moderaattori / TyQ

Poissa Poissa

Viestejä: 996



Profiili
Vs: Leffat
« Vastaus #209 : 13.08.17 - klo:12:44 »

Dunkirk

En ole silleen sotaleffafani, joten aluksi aattelin, etten käy kattoo tätä. Mutta tästä tuntu olevan monessa paikassa juttua ja eräs liigalainen puhui, että huippu äänimaailma.
Odotin ääniltä paljon ja olihan ne tosiaan 5/5.
Tarina/ juoni oli mun makuun ehkä 3+/5, eli ihan viihdyttävä ja perusleffa, ei lainkaan huono.
Se, kumman annan lopullisissa pisteissä painaa enemmän, onkin kinkkinen puoli.
Noh, sanotaan  Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee
tallennettu

Jos maailma ahdistaa, pakene Bub-kissan söpöön maailmaan.

jääkuningatar

TyQ- kieli                      =  suomennos
jääkuningatar (naisesta) =  henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä)      ainoa miinuksilla oleva pelaaja.

Lähde: Pehmon sanakirja


Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä- valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi aina, kun se on mahdollista.

Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024