Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
30.04.24 - klo:18:47

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 157549 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #285 : 31.08.16 - klo:01:05 »

Vuosittaiset top -listat
TM on kaivanut vuosien takaisia muistiinpanoja, herätellyt mieleen vanhoja muistikuviaan ja kysynyt osan kanssapelureiden mielipiteitä, saaden kasaan jokaisen aikakauden pelaajasijoittelun. Tätä on samalla käytetty tukena top 30 -listaa laatiessa.

2006-2007
1. -2pac-
2. Adju
3. Koopa
4. torso pää
5. Verno
6. Avento
7. vovan987
8. BugsBunny
9. Creazure
10. Nopsakka

2008-2009
1. Palomummo
2. Adju
3. Avento
4. torso pää
5. Novalog
6. ääliö94
7. Verno
8. Jibuy
9. justus pirpana
10. Mihawk

2011-2012
1. Novalog
2. Adju
3. Avento
4. Verno
5. ääliö94
6. IneartheD
7. Vata56
8. ifreetti
9. kellonaika
10. FireStrom xx

2013
1. Vata56
2. Verno
3. IneartheD
4. ifreetti
5. Adju
6. kellonaika
7. Futis Poju
8. mcboxerjr
9. abisnaill
10. Hedgehog

2014
1. Vata56
2. ifreetti
3. Verno
4. IneartheD
5. kellonaika
6. mcboxerjr
7. Adju
8. Hedgehog
9. Futis Poju
10. FireStrom xx

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #286 : 31.08.16 - klo:01:07 »

Loppusanat
Kuukauden vienyt julkaisu ja vielä kauemmin kestänyt toteutus on nyt takanapäin. Mitä tästä kaikesta jäi käteen? Miten tästä jatketaan eteenpäin kohti uusia haasteita?

Tässä sitä nyt ollaan. TM:n selkeästi suurin projekti jokaisella mahdollisella tavalla on nyt ohitse. Enää ei ole yhtään nimimerkkiä top 30 -listauksessa jäljellä. Enää ei ole ketään, jonka lukuisista vahvuuksista pääsisin poimimaan haluamani ja jonka pienimmästäkin erheestä vääntäisin kateuspäissäni yleispätevän heikkouden, jota korostamalla painaisin kyseessä olevaa henkilöä alaspäin, tuntien sisällä suunnatonta tyydytystä. Enää ei ole ketään, jolle antaisin numeraalisen arvon ja ilmaisisin siten selkeimmällä mahdollisella tavalla kuinka paljon henkilö jää täydellisyydestä.

Pohjimmainen tunne kaiken tämän jälkeen on tietynlainen haikeus. Projektin toteutus on ehdottomasti vaatinut todellista paneutumista lentokonepelin nykyisyyteen ja historiaan, vaatien ajankäytöksellisesti paljon, mutta toisaalta kaikki on tuntunut palkitsevalta. On ollut äärimmäisen mielenkiintoista katsella vanhoja liigaotteluita, palauttaen mieleen sen tapahtumia ja muodostaa uuden käsityksen kaikesta, käyttäen nykyistä katsontatapaansa miten peliä tulee pelata. Samalla on pitänyt arvioida missä kohdin kyse on yksittäisestä virheestä ja milloin selkeästä pelinäkemyksellisestä ristiriidasta. Lopulta nähty materiaali ja sen johtopäätökset on pitänyt laittaa tekstiksi, korostaen tilanteen mukaan kutakin asiaa. Kaiken kaikkiaan voisi siis sanoa, että projekti on ollut monivaiheisempi kuin mitä lopullinen jälki antaa ymmärtää.

Se mitä top 30 -listaukselta hain oli osittain juuri henkilökohtainen mielenkiinto päästä lähemmäksi sitä, miten lentokonepeliä on tarkoituksenmukaista pelata ja miten koen kunkin siinä onnistuneen. Osittain kyse on myös ollut halusta jakaa peliopillisia käsityksiään liigalaisille, muodostaa kunnon väittelyitä ja antaa usealle henkilölle heidän ansaitsema arvostus. Vaikka koen onnistuneeni useassa asiassa mitä tavoittelin, ei ainakaan jälkeenpäin ajateltuna viimeinen seikka välittynyt teksteissäni kenties niin hyvin kuin olisin halunnut ja jotkut pätkät tulivat kiistatta liian ankariksi. Tekstin kriittiseen sävyyn ei välttämättä ole syyllinen henkilö itse, vaan myös asiat kuten millaisessa mielentilassa tekstiä laadin ja millainen oli viimeinen pelikertani asianomaisen kanssa, jättivät jälkensä. Lopulta listalla oli kuitenkin niin raudanlujia pelimiehiä, että oli kirjoitustapa mikä tahansa, tunnen suurta kunnioitusta jokaista kohtaan.

Iso ongelma tässä kaikessa on myös se, että lentokonepeli on pohjimmiltaan joukkuepeli. Hyvä joukkue koostuu luonnollisesti laadukkaista yksilöistä, mutta silti nimenomaan joukkuepelaamisen merkitystä ei voi aliarvioida. Osassa yksilöissä on yksinkertaisesti sitä selittämätöntä jotain enemmän kuin toisissa, jonka myötä heidän tiiminsä ovat kerta toisensa jälkeen enemmän kuin osiensa summa. Tässä kohden on ihan selvää, ettei minulla ollut aineksia päästä asian ytimeen (esimerkiksi kunnollisten tilastojen muodossa) ja se muuttaa aivan varmasti järjestystä optimaalisesta. Samalla kyseisen asia toimii hyvin aasinsiltana sille, että koska minulla ei ole ollut käsillä kaikkea vaadittavaa materiaalia, mahdollisuutta paneutua siihen ja arviointi on muutenkin ollut niin subjektiivista, ei minun tai asiantuntijoiden totuus ole oikea. Tilannetta korostaa se, että jo tässä vaiheessa kun lista on juuri saatu ulos, tekisin muutamat sijoittelut ja kokonaisuusarviot toisin kuin mitä nyt toteutin.

Viimeinen asia jota haluan sanoa on se, että koen päässeeni ilmaisemaan itseäni viimeaikoina yllin kyllin ja ihmettelen, jos se ei ole lukijoiden keskuudessa herättänyt minkäänlaista kyllästymisen tunnetta. Siksi ja koska liigalaisten keskuudessa löytyy takuulla painavaa sanottavaa, aion palauttaa TM:n ainakin hetkeksi kohti niitä tarkoitusperiä, joilta se reilu neljä vuotta sitten lähti liikkeelle. Lehden tulevaisuus näyttää yhä valoisalta, mutta nyt se painottuu enemmän haastatteluiden suuntaan.

Kiitokset kaikille yhteisestä matkasta.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #287 : 04.09.16 - klo:12:07 »

Asiantuntijoiden viimeiset sanat (osa 1/2)
TM on puhunut, mutta nyt on prosessi mukana olleiden asiantuntijoiden vuoro. Yhdessä he ovat jakaneet tuntojaan top 30 -listan asioista.

1. TM ja 14-hengen asiantuntijaryhmä tekivät oman top 30 -listauksensa. Kummalle niistä annatte korkeamman legitimiteetin?

Hankala sanoo. Laajemman otannan pitäisi ehkäistä että joku saa henkilökohtaisista syistä epäoikeudenmukaisen arvostelun. Tämän vastapainoks asiantuntijoilla on kuitenkin joitakin suuria ongelmia. Yksi niistä on se, että ihmisillä vaikuttaa olevan hyvin erilainen arviontitapa. Siinä missä toinen saattaa heitellä yli 93:n arvoja jatkuvasti, voi se olla toisen korkein arvo. Ylipäätään sanoisin, että kummassakin on puutteensa, mutta TM:n lista on kenties oleellisempi (selkeästi perehtynyt asiaan, ei ole antanut vanhoille klaanitovereille "kaverilisää"). Kaikista paras ratkaisu olisi kuitenkin ollut koota noin neljän hengen raati (eri klaaneista ja aikakausilta), joka olisi jakanut tuntojaan, väitellyt aiheesta ja lopulta yhdessä asettanut kullekin arvosanan. Hyvä ryhmä olisi esimerkiksi ollut nelikko Tengsinge, juupeli k, larry ja Hedonist. Siinä olisi yhdistynyt eri aikakausien kokemus, laaja klaaniedustus, ihanteelliset persoonat ja sopiva aste listan ulkopuolisuutta (ei houkutusta laittaa itseään ylöspäin).

Vaikka asiantuntijat on asiantuntijoita, annan silti enemmän arvoa TM:n listalle. Tekijällä on näkemystä on suurin piirtein kaikilta Munkkiliigan ajoilta ja listan tekemiseen on käytetty valtava määrä aikaa. TM:n listassa oletettavasti ei ole yhtään puolueellisuutta. Jos kaikki asiantuntijat perehtyisivät videomateriaaleihin ja olisivat pelanneet hyvin kauan ja käyttäisivät paljon aikaa tiedon hakemiseen, luultavasti se lista olisi hyvin samalla tasolla ellei jopa parempi.

Tengsingen listalla on muutamia erittäin suuria näkemyseroja kanssani, mutta asiantuntijoiden listalla noita pieniä eroavaisuuksia on enemmän. Ongelmaksi tulee, että eri ihmiset käyttävät asteikkoa eri tavalla. Tässä tulee väkisin erikoisia arvosanoja kun eri ihmiset antavat arvosanoja eri tavalla ja eri pelaajille.

Molemmat oli iha yössä omia arvionteja ku kahtoo se levii lukemille 79-92 (vai 91en jaks tarkistaa) eli tommone kepeä 13 pojoo tunnu missää ja oikea arviohan on siellä 79 paikkeilla sentää yks asiantuntija oli päiväs. Ja singen listan tappaa sen märät lapsuusmuistot vuonna 2007 se pac dominoi teitä jonneikäsii noobei ei jeesus herätys?? Ainii ja toi asiantuntijaraati oli täynnä hyvävelikavereita kauheeta paskaa sanonko suoraan

Niin paljon kuin asiantuntijaryhmällä on viisautta, vetää TM pitemmän korren. Hänellä on kokemusta kaikilta aikakausilta, jota raadin kaikklla jäsenillä ei ole.


2. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla TM:n listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

Adju mitä vittua??? Tarviin psykologii et pääsen yli tästä nään jo painajaisii adjusta ja sen top 10 sijotuksest ei uskomatonta. Ja torso ja mikälie firestormi ei todellakaa kuulu noi ylhääl ei kuuna kullan päivänä hohhoijakkaa

Adjun(adju älä suutu). Lisäksi jos Palomummo ja Koopa todella olivat niin dominoivia pelaajia omina aikakausinaan, tulisi heidät sijoittaa ylemmäksi.

Yksittäisiä näkemyseroja löytyy luonnollisesti paljon, mutta jos jokin pitää poimita ylitse muiden niin olisin kenties sijoittanut HUUHAATONTU:n hiukan ylöspäin. Myös Tähtiyksikkö olisi voitu sisällyttää joukkoon kun lista kerran paisui niin suureksi

Kummastuttaa eniten tuo, että justus pirpanan huippuhetkeksi on laitettu 2016. Hän on joskus ollut siellä 87 tasolla, mutta nykytaso on sielä 82-84. Avennon ja adjun keskinäistä järjestystä muuttaisin. Verno olisi minulla top 3, sinulla Tengsinge hän on vasta sijalla 8.

Tais olla futis poju.


3. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla asiantuntijoiden listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

Kuten sanottu, on tuolla paljon hienosäätöä. Turhapa lähteä spekuloimaan kun suurimmassa osassa melko monta vastaajaa. Kuten sanottua, olisi kaikille pitänyt kunnolla selventää miten sinä Tengsinge tuota asteikkoa käytät. Nyt osa pihtaa 90 arvosanaa, kun toiset viskovat 95 arvosanaa sinne sun tänne. Jotain kertoo tästä se, että 15 pelaajalla 30 pelaajan listalla on vähintään yksi 94 arvosana.

Ja osittain asiantuntijat oli oikees enemmä ku singe mut sen hyvävelisysteemi tappo kaiken mut siis joo esim fpn arvio oli realistisempi ku singen listas

Nimimerkit Tähtiyksikkö ja seva2 voisivat vaihtaa paikkoja keskenään...

Extraordinary ei minun näkökulmastani kuulu listalle. Adju myös alemmas.


4. TM:n mukaan lentsikkahistorian top 3 on -2pac-, ifreetti ja Novalog kun taas asiantuntijoilla on ifreetin tilalla Koopa. Mikä on oma vastineesi tälle?

Novalog on aino joka tohon porukkaan kuuluu. 2pacista ei mitään tietoo mut joku pallosalaman faijalt vaikuttais koko jannu. Tähän vaikuttaa niin paljon eri asiat jotka vaikuttaa ihmisten ajatteluun ja mieliin arvostella pelaaja. Avaan teille hiukan miten ihmiset ajattelee muista pelaajista.
Esim 1.) Pelaako pelaaja salmson koneella? Joka taas on aasisiltana suuriin pisteisiin ja samalla markkinoiden mieliin. Molemmissa listoissa lähes 50% edustus salmsonpelaajia, joilla isot pisteet niin mättö kuin liigapeleissäkin.
2.) Pelaako pelaaja lähes aina täysiä ja kunnolla jopa ihan tavallisissa puuhastelupeleissä tai vaikka SP-pelien iltamissa?
Jos minimoi kuolemat ja odottelee kentässä omia joka kerta eteen lentelemään näkyy sama taasen statseissa ja sitä kautta ihmisten mielissä. Juuri tämä asia tekee jostain pelaajasta ''erittäin vaikean tiputettavan''.
3.) Missä joukkueessa pelaaja on pelannut?
Kummasakaan listassa ei ole ketään, joka olisi pelannut aikakautiensa top-4 joukkueiden ulkopuolella ellei liigan uudempia kausia oteta huomioon. Ainoat poikkeukset lienevät Apeliz, pallosalama ja Viherjaakko23.
4.) Onko pelaaja takapelaaja?
Lähes poikkeuksetta takapelaajan ränkin on jopa kolmea astetta kovempi mitä saman klaanin etupelaajan. Vaikka takana on enemmän ''vastuuta'' näkyy se arvostuksen määrässä jos jokaisessa matsissa pääsee takana lentämään.

Näiden seikkojen perusteella löytyy listojen top3 pelaajista lähes esimerkin kaltaisia pelaajia. Koopan pelipaikasta tai otteista taasen ei ole tietoa.

Mutta ifreetin nostamista koko lentsikkahistorian top 3 en missään nimessä allekirjoita. Oli vielä pimennossa pelin huippuvuosina 2011-2013 eikä sen jälkeen ole nähty kuin jämämestaruuksia ylivoimaisesti materiaaliltaan parhaimman klaanin takayläpelaajana.

Oman kokemuksen ja historiaa peilaten valitsisin top3 ifreetin sijasta kellonajan, joka on 2010 nälkävuosien, liigan uuden tulemisen, huippuajan (lagiongelmista huolimatta), sekä myöhemmän ajan jälkeen pystynyt säilyttämään suhteellisen tasonsa. On myös absoluuttisesti top-2 pelaaja tällä hetkellä pienpeleissä sekä liigassa, sillä ifreetin ailahtelevuus ei missään nimessä kanna historian top3 pelaajan titteliä. Novalogin ja kellonajan väliin tipahtaisi sellainen vaatimaton nimi nimeltä Tengsinge joka tulee ''listan ulkopuolelta''.

Tässä on jälleen ongelmana se, etten ole päässyt seuraamaan kunnolla muitten kuin ifreetin peliä. Vääryys hänen laittamisensa listalle tuskin olisi, kun ottaa huomioon nykyisen kovan tason, mutta olivatko kaikki menneet suuruudet todella sellaisia, etteivät listalle kuulu? Heitänpä siis seuraavat: Tengsinge, Novalog, Palomummo, Koopa, 2pac

Nojoo, en kyllä tiedä mitä raadin jäsenillä on pyörinyt päässään, heidän antaessaan alle 95 pojoa ifreetille. Novalog on saavuttanut jonkinsortin jumalan aseman liigaväen keskuudessa – en itsekään häntä näkemäni perusteella alle top 5 pelaajana näe, mutta väittäisin että nyky-fuubert vs. 2012 Novalog ei olisi tiukka taisto, vaan ifreetti veisi ottelua selvin lukemin. Taisin antaa Koopalle tuon 96 pojoa siinä missä ifreetille 95 ja -2pac-ille 98, mutta tässä on otettava huomioon se, että vaikka elämme lentokan kuolinvuotta, pelaajien taso on kasvanut huimasti.

Ongelma tällaisen top 3 lentsikkahistorialistauksen tekemisessä on juurikin se, että tässä verrataan Lasse Viréniä ja Usain Boltia. Asiantuntijakoplan top 3 jäisi nykystandardeilla kauas ifreetin tasosta, joskin Novalogilla näkisin olevan realistiset saumat ruosteiden pudistelun jälkeen saavuttaa nykyhetkelläkin vanha asemansa. -2pac- ja Koopa todennäköisesti tippuisivat minun käsissäni yhtä helposti kun lähes vuosikymmen sitten.

Itsellä ei hirveämmin ole omakohtaisia kokemuksia Koopasta ja 2pacista, joten en osaa sanoa heistä paljoakaan. Niinpä joudun sanomaan Novalog, Verno, ifreetti.

singe oot paras sitte novanob ja sitte wäz tuotko rotan ens kaudel ootte pallosalamoi


5. Mitä mieltä olitte TM:n ja asiantuntijoiden arviosta itsestänne? Olitteko jostain erityisen paljon samoilla linjoilla tai eri mieltä?

Gents8: Hieman liian korkealla TM:n listalla. Asiantuntijoiden antama arvio todenmukaisempi.

lemonlight: 87 olisin itselleni suonut. (sain muuten netin kuntoon, niin pääsen puolen vuoden helvetin jälkeen taas pelaamaan kunnolla)

mcboxerjr: Olen molemmissa listoissa suurinpiirtein samassa kohdassa (sijat 13 ja 14). Asiantuntijoiden listassa ratingia on vaan vähemmän. Olen aikalailla samaa mieltä oman sijoitukseni ja ratingin kanssa. Nykyvirettä vastaa tuo 92-93. Myös aikasemmin koen olevani tasolla 92. Mutta siinä välillä, kun armeija oli ja sun muuta, niin taso laski kyllä alle 90.

Vata56: Itse asiassa minulle jo muuan asiantuntija pahoittelikin ettei voinut antaa korkeita pisteitä koska ei ole omakohtaista kokemusta mun huippuajoista. Sama voi päteä johonkin toiseenkin asiantuntijaan, joka on joutunut arvioimaan mua pelkästään '15-'16 satunnaispelailujen ja huhujen perusteella. Asiantuntijoiden top 6 on kuitenkin hyvin lähellä todellista sijoitustani, joten samoilla linjoilla ollaan pääasiassa. Pieni osa mua kuitenkin väkisin miettii että entäpäs jos peliputkeni olisikin päässyt jatkumaan myös tälle kellon ja ifreetin kultakaudelle? No mutta, takaa-ajo-asemasta tämä onkin hauskempaa...


6. Jäikö listalta mielestänne uupumaan joku tai jotkut henkilöt, jotka olisivat ansainneet pääsyn sinne?

Onhan tossa noita nimiä kuten Creazure ja Small Myy jotka sinne kai joutaisi. Ballak96 myös todella surullinen varmasti listalta poisjoutumisen johdosta. TM itse toki myös tietää listalle kuuluvansa, mutta lienee vaikea omaa itseänsä arvioida objektiivisesti.

Tengsinge puuttuu listalta. Mahduttaisin hänet sille.

Tenginge ja seva2.

Growwi > Extra. Hää hä.


7. Jäikö jonkun henkilön kohdalla mielestänne sanomatta jotain? Tässä voitte halutessanne vapaasti kirjoittaa jostakin käyttäjästä.

Ei kai, loppukaneetin voin kirjoittaa. Eli; miksi tämä listaus on täyttä puppua.

Tässä verrataan hammasharjaa ja vessapaperirullaa. Ymmärrän halun tehdä top-listaus, joka kattaa koko historian lentokonepelin pelaajat, mutta ajatus itsessään on aika mahdoton. Liigapelien rakenne on muuttunut erittäin paljon. Vuosina 2006-2008 TyQ olisi ollut liigamestari kaudesta toiseen, Junkers oli kova sana. Suurin mullistus tänä aikakautena oli F-18 ja se, että oli oikeita taktiikkakuvioita… Minulle tuntemattomaksi jäänyt kierrosliigojen aika oli myös varmasti täysin erilaista taitoa vaativaa, jotain mitä ei voi nykypeleihin suoraan verrata. -2pac-in, torso pään ja Koopan listan kärkipäähän laittaminen on oikeastaan rikos nykyajan taitopelaajia kohtaan.

He eivät olleet missään nimessä huonoja pelaajia aikoinaan, mutta verno/vernoon/kusti/!!vastus!! (tuliko liian vähän huutomerkkejä) oli jo silloin kova nimi, ja olisi sitä yhä tänä päivänä jos vain pelaisi liigaa. Samaa ei voi sanoa näistä kolmesta muusta. Koopaa ja torso päätä olen nähnyt näiden vuosien jälkeen, ja mikäli arvostelu ei olisi tullut lähes vuosikymmenen vanhan muistikuvan jälkeen (paras pelikausi), ei heidän saamansa pisteet tulisi edes koskettamaan top 10 listaa.

Adju on sysipaska en ymmärrä paskat läpät paska ihminen ja kehtaa kutsua itseään listan parhaaksi?Huh Tää on sama ku väittäis vuoden 1939 suomen jääkiekkomaajoukkuetta parhaaksi mikä on ikinä ollut wtf

Ja haluun et singest tehää tollane samanlaine arviointi vai mitä sanoo ASIANTUNTIJARAATI

Käyttäjä Tengsinges puuttuu listalta. Laittaisin hänet vähintään sijalle 3,ifreetin edelle siis

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 04.09.16 - klo:12:24 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #288 : 04.09.16 - klo:21:23 »

Asiantuntijoiden viimeiset sanat (osa 2/2)

1. TM ja 14-hengen asiantuntijaryhmä tekivät oman top 30 -listauksensa. Kummalle niistä annatte korkeamman legitimiteetin?

Hmm, kysymys on melko vaikea. Voisin kirjoittaa tästä vastauksesta vaikka kuinka pitkän, mutta pidän sen lyhyenä; arvostan enemmän TM:n mielipidettä. Luotan siihen että arviointi on tehty niin objektiivisesti kuin vaan rahalla saa, ja lisäksi TM:n pääkirjoittelija on kokenut ja nähnyt kaiken lentokan saralla. Laatu korvaa määrän tällä kertaa.

Ikävä kyllä en voi ottaa kovinkaan paljoa kantaa etenkään sijoitusten kärkisijoihin, puutteellisesta pelaajien taitojen otannasta johtuen. Jos olisin päässyt pelaamaan suuremmissa määrin kaikkia vastaan etenkin heidän huippuhetkinään, olisin voinut kenties laittaa heitä järjestykseenkin. Mielestäni Adju ei kuulu noin korkealle, ellei ole sitten pelannut aivan epätodellista peliä ennen vanhaan.

Aika multaa puistot… -2pac-in, Koopan, Adjun ja Novalogin korkea arvostus johtuu siitä, että heitä arvostellaan aikakautensa mukaan, jolloin he luonnollisesti olivat aikakaudellaan sanottua tasoa. Listaus, oli se sitten TM:n tai raadin tekemä luettelointi, on epäpätevä, joskaan siitä ei voi syyttää kumpaakaan lähdettä. TM:n arvio menee kuitenkin todennäköisesti lähemmäksi totuutta, vaikka  on siinäkin omia puutteitaan. Sen lisäksi myös klaanijäsenyyksiä arvostetaan erittäin paljon – Rise, MunQ, F.L, Kalja, F-18 -jäsenyydet ovat selkeästi tuoneet joillekin arvosteltaville paikan näiden 33:n arvosteltavan joukossa.

Kyl magasiinin arvio realistisempi on, vaikka joiltain osin oonkin eri mieltä. Asiantuntijaraadissa erityisesti henkilöt, jotka sai vain vähän arvioita sekä tietyt hyväveliverkostosta hyötyvät/kärsivät henkilöarviot vääristivät tulosta liikaa.

No en nyt oikeen tiiä ku TM teki nää molemmat ja otti vaa vähä osviittaa ränkeist nii eipä siin hirveesti eroa ees tullu muutaku joidenki käyttäjien kohal. Lisäks esim futis pojun arviota tm pönkitti molemmissa listoissa vaikka analyytikot oli toista mieltä. Toisaalta tää on vaa yhen ihmisen lista sekä mielipide järjestyksest ja nää ränk jutut oli ihan hyvi suuntaa-antavii. Tietty kun toiset käyttäjät arvioi toisii tulee siihen pieni mauste mukaan vaikkakin anonyymisti tehty.


2. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla TM:n listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

Ei toi pac kyllä noin kärkeen kuulu, vaikka kiistatta aikakautensa paras olikin. Aikakauden taso on vain niin kaukana nykyisestä, että ei sitä voi verrata. Palomummoa oisin itse heittänyt korkeammalle ja toisaalta torsoa alemmas. Adju myös hieman liian korkealla, vaikka kova kaveri onkin ollu koko lentokan historian ajan.

Ei näin jälkikäteen mainittavia erimielisyyksiä, kenties jos itse tekisin tällaisen syväluotaavan rankingin niin parit paikat saattaisivat vaihtua, esim. Kusti nousisi ehkä pykälän.

HUUHAATONTTU ja lemonlight ansaitsisivat paikan paljon korkeammalla listauksessa. On myöskin silmäänpistävää, että Viherjaakko23 on aivan Extraordinaryn jaloissa, vaikka tasoero on todellisuudessa aina ollut huomattava. Jälkimmäisenä mainitun + Apelizin näkyminen listalla ylipäätään on uskomaton arviointivirhe.

Laittaisin vernon pari sijaa ylemmäs. Muuten lista vastaa aika hyvin omaa näkemystäni, tietenkin jotain yhden pykälän hyppyjä voi olla. Myös loppupäästä voi olla montaa mieltä.

Adjulla liian korkea sijoitus.


3. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla asiantuntijoiden listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

Extra ja Koopa alemmas. Asiantuntijoiden listassa on nuo erot tasojen välillä myös niin minimaalisia esim jos ajattelen kahta henkilöä, vaikea näin nopeasti ajatella kumpi kuuluisi toista pelaajaa ylemmäs jos ero on hyvin pieni. Mutta kyllä asiantuntijoidenkin lista ihan hyvällä mallilla on.

Tähän nostaisin Koopan, jota mahdollisesti arvioitiin nostalgiakakkulat päässä.

No kyllä extralle annettii ihan uskomattoman kovat ränkit samaten firestormin 89 on käsittämättömän kova kans ku ei kaveri juuri pelannu muutakun liigapeleis

Koopa ja pac liian korkealla.

Extraordinary ja Apeliz.


4. TM:n mukaan lentsikkahistorian top 3 on -2pac-, ifreetti ja Novalog kun taas asiantuntijoilla on ifreetin tilalla Koopa. Mikä on oma vastineesi tälle?

Koopaa arvostellut vain 4 henkilöä, joten voiko tuollaisella otannalla tullutta vastausta edes ottaa tosissaan, vieläpä kun suurin ja pienin arvio otetaan pois(miksi otetaan pois kun arvioitakin vain 4?). Oma listani 1. novalog(97) 2.  2pac(95) 3. verno(95) ja 4. Ifreetti(94).

Novalog kärjessä ja -2pac- toinen. Mutta kolmannesta en ole täysin varma. Mietin tätä yöllä jonkin aikaa, mutta en vieläkään saanut ihan täydellistä kuvaa mieleeni kuka kolmossijalle asettuisi. Muuten tämä olisi helppo jos voisin laittaa käyttäjän Tengsinge sijalle 2. Mutta pitkän pohdinnan jälkeen laittaisin sijalle 3 Vernon.

Turhauttavaa vastata tähänkin kun en koskaan ole -2pacia- oikein nähnyt pelikentillä, mutta olen melko vakuuttunut hypestä. Niinpä menen tällä Nova > -2pac- > ifreetti

pac ja koopa ainakin pois, mutta en tosin tiedä kenet nostaisin tilalle.


5. Mitä mieltä olitte TM:n ja asiantuntijoiden arviosta itsestänne? Olitteko jostain erityisen paljon samoilla linjoilla tai eri mieltä?

Adju: ne on tietysti alakanttiin..

justus pirpana: Aivan hyvä arvio, vaikka tosin oon sitä mieltä että listalta löytyy joitakin (lopettaneita), jotka ei eläissään oo ollu allekirjoittanutta paremmalla tasolla millään ajanhetkellä lentokan historiassa..

pallosalama: Enpä sano tähän mitään ettei kukaan pahoita mieltään

Viherjaakko23: Ihan ok arvio noin kärjistetysti, mutta kyllähän näihin vaikuttaa juurikin edellä mainitut seikat. Lisäksi hirveän paljon on painotettu aktiivipelaajien viimeaikaisimpiin otteisiin ja virheisiin.


6. Jäikö listalta mielestänne uupumaan joku tai jotkut henkilöt, jotka olisivat ansainneet pääsyn sinne?

Kyllä on muutama pelaaja, jotka absoluuttisella tasollaan voisivat yltää listalle, mutta joilta ei minkäänlaista liiganäyttöä ole tarjottavana. Esimerkkejä näistä ovat ziekra, Evil1337, poeka-27, futis1221, jormariitta sekä kenties piisami h.

Nojaa ei ehk sillai mut muutama henkilö nykypelaajist ansaitsee tunnustusta eli aristotele jazazka ja singes joka ei vielä tällä kertaa yleisestä mielipiteestä huolimatta yltänyt listalle

Muuan Tengsinge huutaa poissaolollaan.

Eipä kai


7. Jäikö jonkun henkilön kohdalla mielestänne sanomatta jotain? Tässä voitte halutessanne vapaasti kirjoittaa jostakin käyttäjästä.

Tengsinge on loistava pelaaja varustettuna uskomattomalla tarkkuudella ja tiimipelillä. Heikkouksina liika tarkkuuteen luottaminen ja liiat alaspäin vihun kimppuun syöksyt sen seurauksena. Alaspäin syösyissään hänen pitäisi useammin ampua hajasarjaa suoran sarjan sijaan. Unelmatiimikaveri, jonka kanssa keiden tahansa on helppo loistaa. Valitettavasti moitteeton käytös on alkanut vähän lipsua ifreettimäiseen suuntaan viimeaikoina.

Ränkingit käsiteltynä oli lista kaikin puolin viihdyttävää luettavaa ja koko hommasta jäi positiivinen maku. Tuskin kukaan oikeasti mieltänsä pahoittaa listan arvioista, vaikkakin näitä listoja kiellettiin syvästi tekemästä foorumeille. Tuo tiesitkö että - fakta oli hyvä lisä pelaajan lopuukaneetiksi ja olisin toivonut että jokaisesta olisi löytynyt jotakin sanomisen arvoista pelin ulkopuolelta.

Noh varsinaisesti ei ehkä listalle kuulukaan, mutta legendaarisista maajoukkuepeleistä olisi voinut kirjoitella enemmänkin.

Palautenurkassa on aivan liian vähän kehuja tämän listan laatijalle, joka ironista kyllä puuttuu myös listan kärkikymmeniköstä. Kiitoksia vielä

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 05.09.16 - klo:15:59 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #289 : 05.09.16 - klo:19:05 »

Ulkopuolisten näkemykset

1. TM ja 14-hengen asiantuntijaryhmä tekivät oman top 30 -listauksensa. Kummalle niistä annatte korkeamman legitimiteetin?

CONST: Lehden listaukselle. Luin asiantuntijoiden arvioita sivusilmällä kolmesta ensimmäisestä käyttäjästä ja eihän niitä edes huumorilla jaksanut lukea. Määrän sijaan oltaisiin voitu ihan oikeasti panostaa laatuun ja suosiolla seuloa pois lähes poikkeuksetta jokaisen kohdalla todettu "yliarvostettu" tai "täys nolla" -arvio.

Kukin toki tyylillään mutta kyllä tämän listauksen tasoa olisi nostanut koko "asiantuntijaryhmän" hylkääminen heti alkumetreillä.

pehmo: Noin niinkuin yleensä työryhmiltä pitäisi saada parempaa inputtia, koska useammasta fiksusta päästä pitäisi löytyä enemmän tietoa, kuin yhdestä. Yllättävä kyllä asiantuntijaryhmän arvioissa tuntuu olevan erikoista heittelyä puolesta toiseen. Luulen, että asiantuntija-arvioihin vaikuttaa se, että niissä "asiantuntijoissa" on paljon top 30 -pelaajia joiden ongelmana on saada asioista objektiivista näkemystä oman suorittamisensa ulkopuolelta.

Kyllä me menemme Teng's Magazinen arvioilla. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että päätoimittaja on pitänyt objektiivisuudestaan kiinni niinkin pitkälle, ettei ole nimennyt itseään kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi, vaikka kiusaus siihen on varmasti ollut suuri.

Saial: Olen varmasti hieman huono arvioimaan, kumpi listoista on pätevämpi, koska osaa pelaajien toimia tositoimissa en ole itse päässyt totemaan. Siksi valintani menee TM-listaukseen, koska kärkipelaajalistajäsenien otteita olen itse päässyt todistamaan enemmän.

Tähtiyksikkö: pikaisesti molempia listoja vilkaistuani on helppo olla tm-listauksen puolella, se yksinkertaisesti arvostaa nykyisiä aktiivipelaajia hieman korkeammalle entä joskus vuonna nakki pelanneita joista osa ei itselle tosiaan edes sano mitään

VVL 01: asiantuntija ryhmällä parempi koska enemmän mielipiteitä sen parempi

WäZ: TM:n mahtava toimittaja on varmasti miettiny näitä juttui monena unettomana yönä nii vastaan et TM molempiin.


2. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla TM:n listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

CONST: En osallistunut asiantuntijaryhmään enkä tästä johtuen anna listalla olevista näkemyksiä tässäkään vaiheessa.

pehmo: Sijoituksien 20-30 pelaajat voisi järjestellä monellakin eri tavalla, Teng's Magazinen tapa ei ole välttämättä väärä, mutta itse rankkaisin tuon "häntäpään" vähän eri tavalla.. muutama pelaaja on näemmä päässyt pelikenttien ulkopuolisella verbaaliakrobatialla aika korkealle listalla. Päällisin puolin tuohon listaukseen voi kuitenkin olla varsin tyytyväinen.

Saial: Ehkäpä juurikin näiden pelaajien kohdalla, joita en tunnista, koska en voi tietää kuinka kovia pelaajia he ovat. Lista siis on top 20 osalta: -2pac-, ääliö94, Palomummo, torso pää, Koopa, Jibuy. Ei sillä, että väittäisin näitä huonoiksi, en vain tiedä kuinka hyviä ne ovat. Muiden kohdalla ehkä saattaisin joissain tilanteissa vaihtaa päikseen paikan, mutta luulen sen noin yleensä olevan melko lähellä totuutta.

Tähtiyksikkö: jage sais kyl olla korkeemmalla tolla listalla

VVL 01: lista oli hyvä ei moitteita

WäZ: Tos 30-20 sijoil oli semmosia muutama mitä itte laittasin eri kohtiin. Esim. Gents, Lisa ja justus oli turhan korkeal, ottaa huomioon et niitten takana oli v23, huuhaa ja lemo jotk oisin itte laittanu korkeemmalle.


3. Kenen tai keiden käyttäjien kohdalla asiantuntijoiden listalla näkemyksesi poikkesivat kaikista eniten?

CONST: En edelleenkään aio arvioida yhtäkään pelaajaa.

pehmo: Asiantuntijoilla tuntuu tulevan jonkillainen nostalgialisä vanhan polven pelaajille, kun eivät uskalla äänestää itseäänkään (saati kilpakumppaneitaan). Teng's Magazine arvostelee esimerkiksi -2pacin-, koopan, sekä palomummon maltillisemmin kuin asiantuntijaraati, mikä kuuluu mielestäni asiaan.

Toki on aina vaikeaa suhteuttaa keskenään nykyisiä pelikentän tähtiä ja kavereita joita ei ole näkynyt kymmeneen vuoteen. Joidenkin menneiden aikojen tähtien comebackit ovat kuitenkin antaneet jonkillaista osviittaa asiasta. Kaikki kunnia vanhoille tähdille, mutta minusta kuitenkin vaikuttaa siltä, että nyt aapelin iltaruskon aikaan meillä on lentokonepelin bittitaivaalla luultavasti koko pelihistorian parhaat pelaajat.

Saial: Tästä listasta voin sanoa samaa kuin edellisestä, sillä poikkeuksella, että kärkipaikat ovat vallanneet käytännössä vain he, joiden peliotteita en ole päässyt lainkaan toteamaan. Tuolla listalla itse nostaisin kuitenkin Kellonajan ja Mcboxerjr:n kohdalla selkeästi korkeammalle kuin he siinä ovat. Mutta syy nostoon lienee juurikin se, että en noita tiettyjä pelaajia tiedosta lainkaan.

Tähtiyksikkö: kellolla aika alhainen saldo tasoon nähden

VVL 01: juuri tuossa novalog on kohdalla että hän ei olut ykkösenä vaan -2pac- oli ykkösenä

WäZ: Apelizille oltiin turhan ilkeitä ja ehkä Koopa oli niitte listal turhan korkeal


4. TM:n mukaan lentsikkahistorian top 3 on -2pac-, ifreetti ja Novalog kun taas asiantuntijoilla on ifreetin tilalla Koopa. Mikä on oma vastineesi tälle?

CONST: Niin.

pehmo: Novalogin nostalgialisä sallittakoon, koska tulin alkuaikoina treenanneeksi kaverin kanssa. ifreet jees. Allekirjoittaneella ei ole mitään havaintoa -2pac-ista, joten en voi antaa top3-sijaa pelkkien huhupuheiden perusteella, sori se on varmaan ollut tosi kova. Nokitetaan sitten vaikka IneartheDilla... eli uusi top3 olisi..

1. King of the Lentokka ifreetti
2. Novalog
3. IneartheD

Saial: En usko, että olen pätevä arvioimaan täysin pelaajien paremmuutta. Novalog oli taannoin ihan huikea, mutta jos keskittyisin tähän päivään... tämä lista ei ole parhaimmuusjärkässä, väittäisin top3:n koostuvan pelaajista Ifreeti, Kellonaika, Tengsinges, McBoxerjr, Pallosalama, Vata56... ja kyllä tiedän, ettei matematiikkani ole täysin perusteltu edellisessä lauseessani, sillä tarkoitin noiden kaikkien kuuluvan top3:een Hymyilee leveästi

Tähtiyksikkö: niin paljon kuin se mairititteleeki tai ei mairittele tm lehden pääkirjoittajaa niin omassa silmissäni top 3 olis Novalog, ifreetti, TengSinge

VVL 01: novalog,-2pac- ifreetti juuri sama kuin sinulla

WäZ: 1. jussi "säkä" kepponen 2. pieni ukkeli 3. ruoskapoika


5. Jäikö listalta mielestänne uupumaan joku tai jotkut henkilöt, jotka olisivat ansainneet pääsyn sinne?

CONST: Ja näin

pehmo: Listan tekijä, Tengsinge mahtuisi TOP 20:n joukkoon.

Saial: Hieman silmääni kyllä pisti naisten vähyys. Varsinkin, mikäli jotkut olisivat edelleen aktiivisia, heidän paikkansa varmasti olisi perustellumpi, mutta toisaalta jos listoilla on edelleen 10 vuotta siten pelanneita, miksei myös 5 vuotta sitten aktiivisesti pelanneita? Eli erikoismainninnan listalta Growwi ja Small Myy. Toisella mielestäni on ainakin ollut aktiiviaikoinaan kovat yksilötaidot ja toisella tiimipelaamistaidot, minun heikoilla amatöörisilmilläni katsottuna. Voi olla, että kumpikin on kummassakin sarjassa yhtä kova... en vain osaa vielä katsoa peliä samalla tavalla kuin nuo yyberhyvät pelaajat.

Tähtiyksikkö: kyl toi aika hyvä lista noin kaikin puolin on, kiitokset sen laatijalle, huomaa et asiaan on käytetty kohtalaisesti aika

VVL 01: Turre_The_Master ehdottomasti hän ok antanut pelille todella paljon ja on vanha konkari se on oma mielipiteeni

WäZ: No kyllä jussi kepposen puuttuminen jäi vähä harmittamaan.


6. Jäikö jonkun henkilön kohdalla mielestänne sanomatta jotain? Tässä voitte halutessanne vapaasti kirjoittaa jostakin käyttäjästä..

CONST: Tahtoisin vain sanoa teille kaikille, että koko tämän rankkaussysteemin voisi lähettää pikapostina mahdollisimman kauas ja olla palauttamatta sitä yhteisöön enää koskaan. Vihaan sitä kuinka porukalla sovitaan jotain pelejä liigamatsien ulkopuolelle ja lopputulema on se, että aulasta valitaan näiden täysin keksittyjen rankingpongojen pohjalta kahdeksan "kärkipelaajaa" jolloin muut odottavat kiltisti aulassa ja toivovat mahdollista mukaan pääsyä jopa useamman tunnin ajan. Jos jollekulle tulee se yllätyksenä niin Lentokonepeli kaatuu about 200 päivän päästä Javan mukana ja mättöpelien avulla saadaan viimeinen mahdollisuus kaikille halukkaille pelata porukalla. Nämä "rhöhöh pro pelit" voidaan käydä sitten sunnuntaisin liigamittelöinä sillä se on niille oikea paikka.

pehmo: Kaikki sanottava tuntuu olevan sanottu tältä erää. Palataan asiaan, kun järjestetään lentokonepelin vuosittaisia palkintogaaloja.

Saial: Siis tässäkö mun pitää roastata ihmisiä? Olen kuullut kommenttia, että joidenkin pelaajien kohdalla olet jättänyt mainitsematta heidän kaikki klaaninsa, missä ovat pelanneet ja olen huomannut myös samaa itsekkin. Mutta noin yleisesti, mitä luin pelaajista, ne olivat varsin kattavat ja laajat, joten en usko että putsattujen klaanien listan jälkeen olisi jotain suurta jäänyt mainistematta. Varsinkin haastatteluosuudet olivat mielenkiintoisia.

Tähtiyksikkö: eipä juuri

VVL 01: kirjoitukset olivat hyvät ei moittimista

WäZ: kaikki on ihan perseestä

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 05.09.16 - klo:19:07 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #290 : 06.09.16 - klo:10:47 »

Liigan ilmottautumisen on tarkoitus loppua ylihuomenna, mutta mukana on tällä hetkellä ainoastaan kaksi joukkuetta. Tulisiko tässä olla huolestunut?
Kaksi ilmoittautunutta joukkuetta on kieltämättä erittäin alhainen määrä tässä vaiheessa, varsinkin kun ottaa huomioon, että TyQ on toinen niistä. Tämä näyttää kuitenkin olevan pitkäaikaisen kehityksen jatkumo, että ilmoittautumista pantataan loppuun saakka ja pidetään siten muita jännityksessä. Osassa tapauksista saattaa olla kyse joukkueen keskeneräisyydestä ja osassa periaatteellisista syistä. Esimerkiksi Hartolassa ollaan niin pitkään kun minä jaksan muistaa tarkoituksella jätetty ilmoittautuminen viimeiselle viisiminuuttiselle (joskus jopa ylitetty aika). Mukaan on siis takuulla tulossa vielä tiimejä.

Omien tunnusteluideni mukaan toinen puolisko viime viikkoa oli olennainen. Siinä vaiheessa pakka oli vielä varsin levällään, mutta vähitellen palaset alkoivat loksahtamaan paikoilleen. Silloin kourallinen pelaaja löysi oman tiiminsä ja joukkueet alkoivat menemään kohti lopullista muotoaan. Samalla tuli paremmin vastauksia sille, että mitkä tiimit ovat todella mukana ja mitkä eivät. Tällä hetkellä on alkanut yhä vahvemmin näyttämään siltä, että lopullinen joukkueiden lukumäärä tulee olemaan seitsemän. Jos näin on, niin on oltava erittäin tyytyväinen, vaikka tässä onkin yksi tiimi takapakkia verrattuna pariin edelliseen kauteen. Kuten sanottu, mittareita hyvään kauteen on paljon enemmän kuin klaanien määrä.

Myös seuraavat päivät tulevat kuitenkin olemaan hirvittävän olennaisia. Mikään joukkue ei ole mukana Munkkiliigassa ennen ilmoittautumista ja hyväksymistään, joten tällä hetkellä osapuolia on ainoastaan kaksi kappaletta. On samalla mahdollista, että joku päättää yhtäkkiä vetäytyä kaudelta ja siihen tyssää koko jengin taival. Mikäli kuitenkin kaikki sujuu hyvin ja tulevat pari päivää menevät kuten on ollut viitteitä, olen innoissani. Meillä on kaikki syy odottaa yhtä kaikkien aikojen parhaista kausista. Varsinkin mestaruuskilvan kannalta asetelma tulee olemaan kihelmöivämpiä kuin koskaan aiemmin, sillä kandidaatteja tulee olemaan paljon totuttua enemmän.

Tunnelma on kuitenkin tietyllä tapaa yhä odottavainen. Meidän on tarkoitus käydä tämän viikon sunnuntaina ensimmäinen liigakierros, mutta toisaalta emme tiedä varmuudella kuin pari tiimiä, jotka silloin pelaavat. Sopii vaan toivoa, että asiat etenevät siten kun on ollut puhe.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #291 : 06.09.16 - klo:10:48 »

Joukkueanalyysit '16 (04) (osa 1/3)
Kesäloma on loppunut ja Munkkiliiga on palannut. Ja millaisena se palasikaan. On helppo sanoa, että lähdökohdat kauteen ovat paremmat kuin koskaan aikaisemmin ja vain katto on rajana. TM suorastaan koki velvoitteekseen tarkastella nykyisen liigan joukkueita.

Anal
Liigadebytantti Anarkistiset analyytikot, eli tuttavallisemmin Anal, on kauteen lähdettäessä yksi hankalimmista arvioitavista. Joukkue on tietävästi kasattu aivan viimeisillä metreillä, mutta tunnemme jo lähihistoriasta tapauksen, jossa vastaava nopea viritelmä on kantanut hedelmää. Analista on hankala odottaa Tónksin kaltaista menestystarinaa, mutta ainesta kyllä löytyy. Klaanilla on kaiken mennessä putkeen saumat aivan kenen tahansa päihittämiseen.

Odotukset Analin kohdalla kohdistuvat paljolti johtajaduoon Viherjaakko23 & Vata56. Kummankin löytäessä elämänsä vireen päälle, joukkueen kärkipelaajat eivät jää muille kuin MunQin kaksikolle kellonaika & mcboxerjr juurikaan. Siksi on myös oletettavaa, että nämä kaksi Kaljojen vanhaa taituria sijoitetaan taakse ja muille jää eturintama hoitaakseen. Kiinnostavaksi jää nähdä, että ottaako näyttämisten haluja uhkuva ja lentsikan parhaaksi pelaajaksi paluun hamuava Vata56 joukkueen kantaakseen. On myös selvää, että mikäli hän ei saa nostettua tasoaan kohti vuosien 2013-2014 loistetta, tulee joukkueelle kovat paikat yltää mitalipeleihin. Samalla myös toisen "superparin" osapuolelta "V23:lta", vaaditaan pelityylin hiomista ja nousua kohti niitä rankinglukuja, joita hän myös tosissaan hakee.

Analin muuta osastoa pohtiessa ollaan jännän äärellä. Silmämääräisesti se on melko tasainen ja on hankala sanoa, että miten peluutus on suunniteltu hoidettavan. Varsinkin kolmikko Hedonist, KIRSI2, ja VVL 01 on niin aktiivinen, että jossain vaiheessa joudutaan todennäköisesti pohtimaan, että kuka tai ketkä edistävät joukkuetta eniten. TM:n mielestä juoksukilpailun järjestys on tällä hetkellä sama kuin aakkosjärjestys. Toisaalta, VVL 01 omaa selvästi lahjoja paljon nykyistä parempaankin esittämiseen, eivätkä lentokonepelin aulassa kiertäneet puheet hänestä lentokonepelin seuraavana starana, ole välttämättä täysin tuulesta tempaistuja. Ajankohtaista tällä hetkellä se ei kuitenkaan missään nimessä ole. Siitä huolimatta, VVL 01:lla on kaikki eväät nousta joukkueen iskukykyä edistävään rooliin jo tämän kauden aikana.

Lähtökohtaisesti kolmikon ensimmäisen, Hedonistin, pitäisi voida olla jo melko varma paikastaan nelikon avauksessa. Hän teki allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen viime kauden aikana, onnistuessaan tuomaan pelinsä niin nopeasti moderneihin liigataistoihin. Varsinkin edessä pelatessaan hän tulee olemaan oiva palanen Analia, erityisesti jos uuden opin imeminen itseensä jatkuu nähdyn kaltaisena. Ainoa mahdollinen skenaario, jonka avulla hänet voitaisiin syöstä pois avauksesta, on WäZin kunnollinen paluu, yhdistettynä VVL 01:n suureen kehitykseen tai KIRSI2:n melko suureen kehitykseen.

Analin viimeistä palasta, eli WäZiä, pohdittaessa on huomionarvoista se, että hänen paluunsa vakavuutta on hankala tietää. Voi olla, että hän ei ilmesty matseihin kunnolla tai sitten innostuu lentsikasta taas kunnolla. Myös tämä asia tulee olemaan tärkeä Analin menestyksen kannalta. WäZ on henkilö, jonka hyvät otteet ovat kenties jääneet hiukan pimentoon liigan uusimman paluun jälkeen. Hän on paljon parempi pelaaja tällä hetkellä kuin mitä hän oli pari vuotta sitten ja on jo nyt mitat täyttävä etupelaaja. Lähtökohtaisesti hän on hiukan edellä jopa Hedonistia, joten WäZin rooli tulee olemaan paljon kiinni hänestä itsestään.

Seuraa häntä: KIRSI2. Aikaisemmin joukkuepeluun kanssa vaikeuksista kärsinyt KIRSI2 on viimeaikoina ottanut askeleen parempaan kenties suurimman ongelmansa kanssa. Hän on vähentänyt linjojen leikkaamistaan, alkanut liikkua loogisemmin ja ajaa päätyyn pitemmälle kuin aiemmin. Mikäli KIRSI2 jatkaa samaa rataa ja kehittää itseään vielä väistämään omia etevämmin, odottamaan kohtaamiseen lähtöä oikeassa paikassa ja ottamaan etupaikan kuten pitää, voi KIRSI2 nousta arvokkaaksi pelaajaksi. Nähtäväksi jää, murtautuuko hän Analin avausnelikkoon vai jääkö kohtaloksi olla rotaatiopelaaja.

Arvio: Alku tulee olemaan hankala ja joukkue häviää ensimmäisen kierroksen ottelun Etanoille. Myös sen jälkeen on odotettavissa kylmää kyytiä parin kierroksen ajan. Kauden edetessä Analin kone alkaa lämpiämään, mutta silloin on kenties jo myöhäistä. Joukkue jää niukalla marginaalilla ulos pudotuspeleistä ja päätyy B-finaaliin.

Kokonaisuus: 84


Etana
Viime kauden hopeamitalisti Etanat teki viime kaudella sen, jota siltä oli odotettu niin kauan. Se saapui kärkiotteluihin latautuneena, sai kentälle parhaan miehistönsä ja pelaajat esiintyivät tasollaan. Jälki näkyi erityisesti F.L2:ta vastaan upealla tavalla. Kauden viimeinen ottelu ei sujunut ihan vastaavanlaisella tasolla, mutta se ei silti poista plusmerkinteistä kautta. Ainakin itse näin välisessämme runkosarjapelissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 sen Etanan, jota vastaan ei voi antaa tuumaakaan periksi tai kävi kylmät. Kysymys kuuluukin, että oliko kyse vahvistuksen tuomasta vääristymästä vai jatkuuko sama meno?

Etanat lähtevät kauteen täysin erilaisista lähtökohdista kuin mihin he päättivät edellisen. Joukkueen johtohahmo, mcboxerjr, on palannut kotiinsa MunQiin ja jättänyt Etanat taakseen. Se olisi mille tahansa joukkueelle valtava menetys, mutta erityisesti nyt sen vaikutukset ovat huimat. Etanat on aina ollut joukkue, joka omaa valtavasti laajuutta, mutta siltä on uupunut isompiensa kaltainen ykköspelaaja, vaikka sen jäsenistä Futis poju olikin äärettömän hyvä Etanoiden kulta-aikana. Viime kauden lopulla tapahtuneen mcboxerjr:n siirron myötä Etanat saivat vihdoin mitat täyttävät ykköstykin itselleen, mutta lopulta tämäkin oli melko avuton niillä hetkillä kun hätä oli kovimmillaan. Mutta nyt heillä ei ole jäljellä edes sitä.

On päivänselvää, että Etanat on paljon heikompi tiimi kun mcboxerjr on poissa. Samalla realiteetti on kuitenkin se, että koko kärkikasti on nyt viime kauden vastaavaa pari askelta perässä. Mestaruuteen ei yksinkertaisesti vaadita samaa tasoa olevaa nippua kuin kahdella edellisellä kerralla. Täten Etanoilla olisi hyvät saumat mihin tahansa, jos asiat olisivat mcboxerjr:n siirtymistä lukuun ottamatta kuten ennen. Niin ei kuitenkaan ole, vaan myös juupeli k on ainakin puoliksi ulkona joukkueesta. Se, että Etanat joutuu selviämään suurimmasta osasta otteluista ilman liigan viime kauden parasta eturintamalaista, on menetys, jota on mahdoton kestää. Homma on niinkin yksinkertaista kuin se, että Etanoiden mestaruussaumat elävät vastustajien halukkuudessa aikaistaa pelejä, puolustusvoimien halukkuudessa myöntää iltavapaita ja juupelin maanantai-lomien määrässä. Muussa tapauksessa se on mahdottomuus.

Mutta voisi Etanoista sanoa jotain hyvääkin. Ensinnäkin on valtavan ilahduttavaa nähdä, että joukkue päätti jälleen kerran tulla mukaan. Allekirjoittaneen mielestä liigan uudelleen tuleminen ei olisi toteutunut ilman nimenomaan Etanoita ja myös sitä seuraavat kaudet olisivat olleet kuin varjo nyt nähdystä, mikäli joukkue ei olisi ollut mittelemässä sunnuntai-iltojen herruudesta. Nyt kun he joutuivat hankalamman tilanteen eteen kuin ennen aikaisempia kauden alkuja, oli erityisen iso helpotus nähdä lopullinen ilmoittautuminen. Sen merkitys koko Munkkiliigan kannalta oli järkyttävän suuri.

Jos mietitään Etanoiden tilannetta ja tämän hetkistä liigakokoonpanoa, nousee esiin yksi henkilö ylitse muiden. Tämä henkilö on Tähtiyksikkö. Tähtiyksikössä on viimeaikoina näkynyt pelihaluja ja hän oli mitä ilmeisemmin yksi Etanoiden ilmoittautumisen suurimmista puolestapuhujista. Se, että hän on nyt oletettavasti vahvemmin osana Etanoiden liigatiimiä on valtavan iso asia. Tähtiyksikkö on kuitenkin kärkiklaanien yleistasoa vastaava henkilö, jota Etanat tarvitsevat kipeästi menestymiseen. Varsinkin mikäli hän sen lisäksi, että saapuu peleihin paikalle, lentelee aikaisempaa nöyremmin ja lähtee joukkueen etu edellä, on tässä vastaus moneen asiaan. Tässä on se herra, jota kannattaa istuttaa "Bobon" tilalle takarintamaan, suoraan Futis pojun viereen.

Pohdittaessa Etanoita noin muuten, voidaan Tähtiyksikön perään ottaa esiin nimet Gents8 ja Futis poju. Nimenomaan nämä kolme herraa muodostavat Etanoille vankan kolmikon, jonka varaan joukkue voi laskea. Tämän trion keskimääräinen pelillinen taso tulee riittämään vastaamaan minkä tahansa liigatiimin nelikon taitoihin. Siksi kysymysmerkit kohdistuvat Etanoiden neljänteen pelaajaan: kuka toimii neliön viimeisenä kulmana? Paljon tulee olemaan kiinni siitä, miten Gaxor saapuu liigapeleihin. TM:n tietojen mukaan, Etanoiden jäsenillä on hyvät yhteydet keskenään ja Gaxor on osa tätä verkostoa, joten periaatteessa myös hänen varaansa pitäisi voida laskea. Ilmeisesti myös viime kaudella hän oli useasti käytettävissä, mutta kun hänelle ei ollut tarvetta, jätti tämä ilmestymättä paikalle. Tulevalla kaudella tarvetta tulee kuitenkin takuulla olemaan, joten suotavaa olisi, että hän tarjoaisi jälleen palveluksiaan.

Seuraa häntä: Futis poju. Futis poju on yksi heistä, joka ei ole päässyt liigan paluun jälkeen samanlaiseen vireeseen kuin aikaisemmin. Hänen otteitaan tunnutaan kuitenkin tällä hetkellä aliarvostettavan. TM:n arvion mukaan, Futis pojun viime kaudella esittämä taso oli päivänselvä 88. Jos tämä Etanoiden ykköspyssy kykenee pääsemään kohti vuoden 2013 virettään, nousee joukkueen iskukyky helisten ja tässä on liigakauden musta hevonen. Mutta miten paljon Futis pojua kiinnostaa tällä hetkellä lentokonepeli?

Arvio: Paljon Etanoiden kohtalosta ratkeaa tulevana sunnuntaina. Anal-ottelun lopputulema näyttelee isoa roolia siinä, että riittääkö Etanoiden rahkeet pudotuspeleihin vaiko ei. Mikäli he pääsevät sinne, riippuu kauden jatko juupeli k:n pelimahdollisuuksista.

Kokonaisuus: 85


emt
Virallisesti uutena liigatiiminä aloittava Hupiukko, taginaan emt, on yhdistelmä toissa kauden heikkosalamaa ja viime kauden F.L2:ta. Joukkueessa on vahvat jäljet kummastakin tiimistä, sillä peräti kolme joukkueen pelaajaa tulee kummastakin. Yhdistävänä linkkinä tässä tapauksessa toimii pallosalama, joka edusti niin heikkosalamaa kuin F.L2:ta. Hänellä lienee vahva vaikutus siihen, että tämä klaani saatiin ylipäätään kasaan, vaikka lemonlight onkin virallinen johtaja. Mutta onnistuuko joukkue kirkastamaan heikkosalaman hopean ja F.L2:n pronssin, voittaen vihdoin ja viimein pallosalamalle liigamestaruuden?

Pikainen vastaus edelliseen kysymykseen on se, että kaikki näyttää ainakin nyt hyvältä. TM:n mielestä joukkue lähtee liigakauteen suurimpana suosikkina ja todennäköisimpänä mestaruuden voittajana. Tosin paradoksaalista kyllä, on silti todennäköisempää, että emt ei voita sitä. Ainakin varmaa on se, että joukkueella tulee olemaan monta estettä ylitettävänään ennen kun voidaan julistaa heidät kauden '16 (04) voittajaksi. Emt saa takuulla tuntea nahoissaan sen, että ykkössuosikin asemasta huolimatta tie on kivinen, kun lähellä on niin älyttömän monta kilpailijaa. Mikäli joukkue ei onnistu kehittämään peliään yhtä paljon kuin muut, tullaan siitä nopeasti ohitse vasemmalta ja oikealta.

Joukkueen sisällä erityisesti lemonlight näyttelee suurta roolia. Näkemykseni mukaan, hän oli pallosalaman "sillanrakentajan" asemasta huolimatta oikea valinta klaanin johtajaksi (ainakin nimelliseksi). Lemonlight tulee olemaan emt:n yhtenäisyyden kannalta oleellinen henkilö johtajastatuksensa takia, mutta myös siksi, että hän tasapainottaa tiimiä mukavasti. Mikäli pinnan alla kytevä pienoinen riski tiimin sisäisestä konfliktista konkretisoituu, tulee lemonlight olemaan mitä parhain hahmo joukkueen auktoriteettihenkilöksi. Hän on joukosta se, joka tietää miten käsitellä Apelizia kun tämä menettää motivaationsa, hän osaa perustella mywaylle miksi Apelizia pitää sietää ja miksi peluutus hoidetaan tietyllä tavalla, hän evää Rammi96:n vallankaappausyrityksen kun sen aika koittaa ja mikä tärkeintä, hän sanoo pallosalamalle ne vaadittavat kauniit sanat kun hallitsevan liigamestarin johtaja hyppii silmille. Sisäisten tekijöiden lisäksi, lemonlight on myös ulkopuolisten näkökulmasta neutraalimpi hahmo joukkueen johtajaksi kuin mitä esimerkiksi pallosalama olisi. Se taas parantaa emt:n asemaa monessa mielessä: tuurauslupia heltiää kenties helpommin, vastustajat saattavat siirtää helpommin pelejä ja otteluiden valvonta sujuu mutkattomammin. Ainakin TM:n mielessä oli jo kauhukuvia pallosalamasta ja Adjusta valvomassa yhdessä liigapeliä. Tosin sopii muistaa, että Adjun omien sanojen mukaan: "pallo on palikka, mut valvoa se osaa".

Jos palataan Hartolasta tähän maailmaan, voidaan siirtyä pelikeskeisempään ajatteluun. Pelillisesti emt:n iskukyky lepää luonnollisesti Apelizissa ja pallosalamassa. Joukkue elää ja kuolee heidän mukanaan. Heidän roolinsa tulee korostumaan erityisesti silloin, jos joukkue tekee kuten tässä tilanteessa tulisi ja sijoittaa heidät taakse. Kummatkin ovat yksilötaitojensa vuoksi tämän tiimin selkeät takapelaajat ja olisi suorastaan pallosalaman potentiaalin heittämistä hukkaan, mikäli hän lentelisi esimerkiksi etualapelaajana. Mitä tulee yläpaikkojen jakamiseen, olisi Apelizille järkevintä antaa yläpaikka takaa, kun taas pallosalamalle kunnia olla hänen allaan. Puolestaan ympärysvalloilla olisi fiksua kokeilla myös salmsonin hyötyä, langettamalla sen vastuu Apelizille. Mikäli kokeilu ei ota tuulta alleen, olisi järkevintä siirtyä pikemmin neljään bristoliin kuin pallosalaman laittamiseen salmsonille.

Mitä tulee kolmikkoon lemonlight, Rammi96 ja myway, lienee selvää, että lemonlight on joukkueen kolmas varma avauskokoonpanon pelaaja. Vaikka Rammi96 ja myway ovat kehittyneet parin viime kauden aikana taitamaan paremmin modernien kärkikamppailujen salat, on hankala nähdä, että molemmat olisivat kauden lopussa samalla viivalla hänen kanssaan. Siksi nelospaikan jakaminen tapahtuu lähtökohtaisesti heidän välillään. Oman näkemykseni mukaan, Rammi96 on tällä hetkellä kaksikosta se, joka on bristolilla selvästi edellä ja alballa niukasti. Siksi joukkueen suorittamisen kannalta TM näkee oleelliseksi, että Rammi96 pelaa ympärysvaltaerät. Keskusvaltojen peluutuksella ei ole niin suurta merkitystä, koska ero ei ennestäänkään ollut kovin suuri ja vastustajien tason heikentyminen suhteessa viime kauteen pienentää sitä. Samalla heille jäävä tontti lienee etualapelaajan paikka, jolla mywaylla on paljon enemmän kokemusta kuin Rammilla. Siksi, koska joukkueen yhtenäisyyden kannalta on paras peluuttaa kumpaakin ja koska klaaninjohtajalla on erilainen käsitys kuin allekirjoittaneella kaksikon voimasuhteista, on todennäköisin ja kenties paras ratkaisu peluuttaa heitä ratkaisupeleissä puoliksi.

Seuraa häntä: Apeliz. Apeliz ei viime kaudella onnistunut kunnolla jatkamaan liigapeleissä siitä, mihin hän jäi kaudella '16 (01) ja ottamaan vauhdikkaita askelia kohti pelin ehdotonta huippua. Tiedossa on kuitenkin se, kuinka korkea hänen potentiaalinsa on ja miten hyvin hän tuppaa onnistumaan tärkeimmissä otteluissa. Onko hänestä johdattamaan joukkueensa siihen, jonka takia pallosalama olisi valmis menettämään toisen kätensä?

Arvio: Joukkue on varma pudotuspeleihin etenijä ja todennäköinen finalisti. Loppuottelu ratkeaa pallosalaman henkilökohtaiseen onnistumiseen.

Kokonaisuus: 86
« Viimeksi muokattu: 06.09.16 - klo:10:51 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #292 : 06.09.16 - klo:10:50 »

Joukkueanalyysit '16 (04) (osa 3/3)

Jetal
Kolmas kauden uusi klaani on nimeltään Jetal. Jetal taas on yhdistelmä viime kauden F.L2:sta ja Rottaa, vivahteella Nokkia. Itseasiassa, joukkue sisältää jokaisen äsken mainitun viime kauden johtajan. Johtohahmojen puutteesta ei siis pitäis olla pulaa. Noin muuten erästä suurta ajattelijaa myötäillen voisi todeta, että "Jetal on Rotta steroideilla". Mutta onnistuuko tämä huippuunsa pumpattu joukkue olemaan enemmänkin kuin B-finaalin voittaja? Riittävätkö rahkeet mitalipeleihin tai jopa päätyyn saakka?

Siitä huolimatta, että Jetalia verrattiin äsken Rottaan ja puolet sen pelaajista omaavat menneisyyttä siellä, on F.L2 verrokkina sopivampi. Voisi sanoa, että Jetal on lähtökohtaisesti aikalailla samalla viivalla kuin F.L2 ilman Hedgehogia ja pallosalamaa. Sillä on sama ylempi kaksikko F.L2:n kanssa (justus pirpana & Tengsinge) ja lähestulkoon yhtä hyvä alempi duo kuin mitä myway ja Rammi96 olivat. Varsinkin jos Jetal pääsee lentämään parhaalla kokoonpanolla, on se kuin kopio viime kauden alun F.L2:sta. Se puolestaan takaa lähtöasetelmat Etanoiden rinnalla, sijoilla 4-5. Mutta koska marginaalit ovat niin mitättömän pienet, on kaikki välillä liigamestaruus ja B-finaalin häviäminen mahdollista (sijat 1-6).

Pelillisesti ajateltuna paljon lepää kaksikon justus pirpana & Tengsinge harteilla. Jos he suorittavat samalla tavalla kuin yhteisissä 2 vs. 2-peleissään, on kyse ylempien kaksikkojen numero ykkösestä. Realistisempaa lienee kuitenkin se, että he ottavat MunQin poikien jälkeen aseman numero kakkosena. Ainakin kaksikot ifreetti & HUUHAATONTTU, Apeliz & pallosalama ja Vata56 & Viherjaakko23 on yksinkertaisesti pakko kyetä päihittämään jonkinlaisella marginaalilla, jos Jetal mielii mitalipeleihin. Se taas vaatii useampaa asiaa.

Ensinnäkin, Tengsingen ei välttämättä tarvitse pelata jokaista ottelua samalla tasolla kuin mitä Tónks-välierä sujui, mutta runkosarjapeleihin on silti pystyttävä saamaan mahdollisimman samanlainen lataus kuin mitä katkaisupeleihin. Nyt nimittäin jokainen peli on elintärkeä mestaruushaaveiden säilyttämiseksi. Toisekseen, hänen on vastustajien heikkenemisen ja joukkueen kasvaneen tasoeron myötä alettava ottamaan suurempaa roolia myös ympärysvaltapelistä. Se taas tarkoittaa suomeksi salmille siirtymistä. Kyseisellä koneella, Tengsinge on viimeaikaisissa pienpeleissä alkanut väläyttelemään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, vuosien 2011-2012 parin loppuottelun kaltaisia esityksiään. Mikäli taas "singen" "pro-koneella" peluu on samanlaista kuin suurimmassa osassa liigapeleissä sen jälkeen, on Jetalilla edessään vaikeat ajat. Puolestaan justus pirpana on myös valtava vastuu. Hän on kenties ensimmäistä kertaa sen tilanteen edessä, että siirto takapaikalle on järkevin ratkaisu. Se taas tulee nostamaan pienkamppailujen määrää entisestään ja luultavasti tuottamaan jonkinnäköisiä kasvukipuja alkuun. Selvää on myös se, että hän ei voi kadota kuvasta ottelun tärkeinä hetkinä. Nyt justus pirpana ei ole se tähtipelaajien vierellä lentävä henkilö, jonka tehtävänä on hajottaa peliä, raivata tilaa omille ja ottaa yksi mies ulos, vaan hänen tulee olla se eron muodostava tekijä. Tällöin myös vastuu on sen tapainen, että ohiminuutteihin ei ole varaa. Miten justus pirpana ne pystyy välttämään, ratkaisee paljon tässä yhtälössä.

Mitä tulee joukkueeseen noin muuten, on otettava kiinni herraan nimeltä Aristotele77. Aristotele77 on joiltain osin hyvin samankaltaisessa tilanteessa kuin edellä esitellyn emt:n lemonlight. Lähtökohtaisesti hän on Jetalin nokkimisjärjestyksen selvä numero kolmonen, eli on hankalaa nähdä, että ainakaan pari henkilöä ajaisi kauden mittaan ohitse, mutta myös ylempi duo on jonkin matkan päässä. Aristotele77 lankeaa vähän luonnostaan paikka eturintamasta ja melko sinetöity edustus kauden tärkeimpinä hetkinä. Aristotele77 on nimenomaan edessä pelatessaan ollut pienpeleissä mainio, osoittaen kerta toisensa jälkeen, että hän kykee oikeanlaisen joukkueen kanssa selviytymään myös tämän kauden kärkipelejä tasokkaimmassa karkeloissa. Se tosin vaatii sitä, että herra sijoitetaan etualapelaajaksi. Noin muuten Aristotele77:sta tulee paljolti mieleen HUUHAATONTTU. Mikäli hän onnistuu ottamaan edes puolet niistä kehitysaskelista, mitä hänen pelityylikaimansa otti kahden viime kauden aikana, on Jetalin asiat erinomaisesti. TM ei yhtään ujostele arviossaan, vaan näkee tämän hetken Aristotele77:n jo nyt parempana pelaajana kuin mitä HUUHAATONTTU oli kauden '16 (01) alussa. Mutta nähtäväksi jää, pystyykö hän olemaan "Jetalin HUUHA".

Mitä tulee muuhun kolmikkoon, eli Chessmateen, GCKatariinaan ja Primeraan, on huomionarvoista se, että he ovat nimenomaan joukkueen Rotta-trio. Onkin selvää, että vaikka heissä on ainesta vaikka mihin, kärsivät he suuresti kärkikamppailujen pelaamisen puutteesta. Rotan riveissä kentän tuhoaminen oli järkevintä jokseenkin samaa tasoa olevia joukkueita vastaan, kun taas nykyisessä tiimissä se ei tule kuuloonkaan. Yhtälö on todella hankala. Ainakin yhden heistä pitäisi kyetä mukautumaan nopealla aikataululla vastustajan linjan läpi pääseväksi eturintamalaiseksi, joka kykenee vetämään vastustajan tähtipelaajat sivuun ja tekemään jotain vahinkoa tähän, keräten siinä sivussa satunnaisia tappoja. Mutta kuka se on? Kenestä on astumaan valtaviin saappaisiin?

Ilmeinen vastaus edelliseen pähkinään olisi Chessmate. Hän on kolmikosta se ainoa, joka on koskaan pelannut tasokkaassa joukkueessa (SatQ), joka lentelee matsista toiseen alba-bristol -peliä. Vaikka ongelmia tuottaa se fakta, että niistä ajoista on vierähtänyt jo pari vuotta, on todellinen pulma herran kyvyttömyys päästä aikaisiin liigapeleihin. Sen takia osaston GCKatariina & Primera merkitys nousee arvoon arvaamattomaan. Vähintään toisen, kenties jopa molempien, on lennettävä kauden tärkeimpinäkin hetkinä vihollisia vastaan, jotka omaavat vuosien kokemuksen modernien kärkipelien saloista. Tehtävä ei ole helppo, mutta he jos jotkut kykenevät siihen. Tai ainakin Jetalin ei auta kuin toivoa, että he kykenevät.

Seuraa häntä: GCKatariina. Pariturnauksien pelätyin kombinaatio TengKatte on nyt täällä. Vastustajien vapinan voi tuntea jo luissaan. Kun katteli kätsytius tuo samanlaiset otteet liigapeleihin, on jälki murskaavaa.

Arvio: Runkosarjassa isompien täydellinen haastaminen ei onnistu kunnolla, vaan ratkaisevaan osaan nousevat liigakauden kaksi viimeistä ottelua (Analia ja Etanoita vastaan). Toteen käyvässä tapahtumaketjussa Jetal voittaa kauden viimeisen ottelunsa.

Kokonaisuus: 85


MunQ
Jättiläinen on palannut. MunQ on täällä taas. Munkkiliigan perustamishetkistä aina liigan viimeisimpään kaatumiseen saakka mukana ollut joukkue on vihdoin herännyt pari vuotta kestäneistä talvisunistaan. Se on liittynyt mukaan taistoon maailman parhaan lentsikkaliigan voitosta. Saman liigan, jonka ydinklaani sen voidaan katsoa olleen kymmenen vuoden ajan. Jännitys on käsin kosketeltava. Kaikkia kiinnostaa nähdä se, onko MunQ vain kaiku menneisyydestä vai onko se tullut luodakseen jatkoa tarinalleen. Tarinalle, jolle ei löydy vertaistaan näissä ympyröissä.

MunQin arvo kesästä tokeutuvalle liigalle on lievesti sanottuna suuri. Olisi hankala kuvitella edes pohdittavan tätä kaikkien aikojen kautena, ellei juuri kyseinen joukkue olisi mukana. Doven ja F.L-organisaation lähtemisen myötä, liigasta uupuu legendaarisimmista päästä oleva klaanit. MunQ tarjoaa kuitenkin täydellisesti sen mitä liiga kaipaa: se on aivan muuta kuin muovinen viritelmä, joka on kasattu liigan saamiseksi jännittäväksi. Se on yksinkertaisesti täysin eri maata kuin me muut. MunQ on perinteikäs ja pitkän historian omaava tiimi, joka herättää meissä kaikissa jonkinnäköisiä tunteita. Ja se, jos mikä tekee MunQista koko kauden mielenkiintoisimman joukkueen. Ei liene kauheasti liioiteltua väittää, että koko liiga odottaa parhaillaan henkeä pidätellen näkevänsä heidät taas ilmassa.

Jättiläisen paluu lähti käyntiin ryminällä. Joukkueen johtaja, Adju, vähät välitti normaalista tavasta kasata tiimi, vaan hänellä oli oma visionsa miten se kannattaa hoitaa. Adju ei itse selvittänyt pelaajiltaan, että kuka tahtoo olla mukana ja kuka ei, vaan hän antoi ohjat halukkaiden jäsenten käsiin ja odotti heidän aloitettaan. Ja niiden joiden kohdalla valittu strategia ei tepsinyt, selvitti vastustajatiimin pelaajat tarvittavan. Sehän oli täysin poissuljettu ajatus, että Adju itse utelisi jotain henkilöä mukaan MunQiin. Eikä siinä vielä kaikki: tapahtumaketju sai nimittäin jatkoa viimeisenä ilmoittautumispäivänä, kun Adju vähät välitti takarajan menemisestä kohti loppua. Hän antoi kaikkien muiden tehdä ensin liikkeensä ja vei homman äärimmilleen, pihdatessaan ilmoittautumista aina viimeiselle mahdolliselle hetkelle saakka: adminit vastaanottivat MunQin ilmoittautumisen 23.59. Myöskään sen tullessa kaikki ei mennyt ihan putkeen, sillä Adju ei ollut varmistanut, että jokainen joukkueen jäsen oli rekisteröitynyt ja siten liigakelpoinen. Voisi sanoa, että mikään ei siis ole muuttunut parin vuoden takaisesta.

Hartolasta voimmekin siirtyä iloisiin asioihin. Iloisilla asioilla tarkoitetaan tässä tapauksessa MunQin kokoonpanoa. Mitä kokoonpanoon tulee, herää suupieleen iso hymy sitä kuinka hyvin asiat ovat. MunQilla on riveissään sen ydinjäsenet Adju ja JussPal, aivan siis kuten aina ennenkin. Puolestaan kolmannen palan muodostaa mcboxerjr, jonka voidaan myös nähdä nousseen yhdeksi keskeisimmäksi hahmoista MunQ-historiassa. Sitten tulee kellonaika, joka hänkin on lennellyt aiemmin MunQissa, jota seuraa liigadebytantti Kenraali Koiskis. Yhteensä jäsenlista muodostuu siis viidestä urheasta soturista. Nämä soturit ovat vieläpä aitoja sellaisia, jotka rakentavat yhdessä upean legioonan. On helppo todeta, että joukkue on todella se aito ja oikea MunQ, eikä mikään halpa jäljitelmä siitä, kuten musiikkimaailmassa on totuttu näkemään. Oikeastaan voisi sanoa, että se on kasattu täydellisesti ottamaan huomioon niin joukkueen historia kuin ulkoiset tekijät. On erittäin ilahduttavaa nähdä, että MunQ on itseltään näyttävä tiimi, mutta samalla sillä on sopiva määrä iskukykyä suhteessa kauden yleistasoon. Se ei ehkä voita kilpaa kaikkien aikojen vaikeimmin kukistettavasta MunQista, mutta tiimi on silti nappisuoritus: tämä on se klaani, jota opin yhtäaikaisesti vihaamaan ja rakastamaan. Joukkue ei todella jätä ketään kylmäksi.

MunQin kokoonpanoa tarkemmin katsellessa silmät eksyvät erityisesti kahteen nimimerkkiin. Nämä nimimerkit ovat kellonaika ja mcboxerjr. He muodostavat tällä kaudella todellisen kauhukaksikon, jota voidaan ongelmitta verrata viime kausien duoon ifreetti & kellonaika. Lähtökohdat ovat ainakin täysin samat: on odotettavaa ja suorastaan välttämätöntä, että he kykenevät ottamaan kahdestaan eriä omalle joukkueelle. Samalla on selvää, että kaksikko on epäonnistunut roolissaan, jos se ei kykene olemaan liigan paras parivaljakko. Heidän on yksinkertaisesti yksilöinä kyettävä hoitamaan enemmän kuin oma neljännes ja kaksikkona reilusti enemmän kuin oma puolisko. Vastavuoroisesti se tarkoittaa luottamuksen antamista heidän suuntaansa: kummatkin tulee sijoittaa taakse ja antaa heille siten nelikon parhaat paikat. Loppu jää kaksikon omalle vastuulle, heidän on itse otettava MunQ reppuselkäänsä ja esiinnyttävä yhtä mallikkaasti kuin mitä kellonaika teki viime kauden välierässä ja pystyttävä parempaan kuin mcboxerjr:n viime finaalin "ihan kohtalainen peli" - suoritus.

Mikäli Hartolasta löytyy yhtään aivosoluja, pistetään kauhukaksikko siis taakse. Olisi suorastaan idiotismia toimia millään muulla tavalla. Ainoa asia mille jää hieman pelivaraa on se, että miten hoidetaan heidän keskinnäinen sijoittaminen, eli kumpi on päällä ja kumpi alla? Tarvitaanko salmia? TM näkee ympärysvalloilla tilanteen siten, että kellonajan kannattaa ottaa salmson alleen ja mcboxerjr:n pelata bristolilla. Viime kausilla kellonaika tuli täysin ifreetin syrjäyttämäksi "pro koneella" heikompien otteiden takia, mutta toisaalta myös siksi, että hän tuli eteväksi bristolilla hyödyntämään vastustajan typerät toistotavat ja heikot liikkeet kamppailutilanteissa. Silloin oli siis selvää, että kellonajan ei kannattanut pelata salmsonilla. Nyt kun vertailtavaksi kohteeksi muuttuu mcboxerjr, on edessä vaihdon aika. Vaikka mcboxerjr väläyttelee jatkuvasti luovia ratkaisuja salmilla, on hänen suoritusvarmuutensa kyseisellä koneella kellonaikaa jäljessä. Samalla mcboxerjr on kehittynyt bristolilla paljon parempaan päin ja hän ajaa salmia suojaavan henkivartijan roolin täydellisesti. Todennäköisesti myös kaksikko itse on päätynyt samaan ratkaisuun. Mitä tulee keskusvaltoihin, on tilanne hankalampi. Myös sillä puolella Tónksilla oli viime kausilla käsissään helppo päätös, sillä kellonaika osoitti kerta toisensa jälkeen olevansa ifreettiä parempi alapelaaja, kun taas tämä oli ylhäällä erinomainen. MunQin kohdalla tilanne on hiukan erilainen, mutta ei täysin. Voimasuhteet vaikuttavat menevän siten, että alapelaajana kellonaika on jonkin verran parempi, kun taas yläpelaajina ero on melko mitätön. Suhteellisesti katsoen "Bobo" on kuitenkin yläpelaajana kellonaikaa edellä, joten sen takia "nobbeajan" tulisi antaa jatkaa siinä, missä hän on niin hyvä. Samalla se on kompromissiratkaisuna ja signaalina mainio: kummallekin lankeaa yhden puolen tärkein rooli ja siten he eivät voi piiloutua edes toistensa taakse. Nyt on aika tulla esiin ja loistaa.

Valtavan terävän kärjen jälkeen päästään takaisin lentokonepelaajien lempikaupunkiin (5p vinkki: se ei ole Vaasa). Sieltä käsin joukkuetta luotsaava Adju on nimittäin niin pelillisesti kuin ei-pelillisesti tärkeä henkilö. Pelillisesti Adjulle lankeaa iso vastuu eturintaman toiminnasta, sillä hän on päävastuussa esimerkiksi lähdöistä, kun taas ei-pelillisesti hänen on muistettava herätä otteluihin ajoissa. Vastuuta ei siis todellaakan puutu. Tilanne on niinkin yksinkertainen kuin että Adjun ansiosta MunQ ei ole ainoastaan kärkikaksikkonsa puolesta rautaa, vaan se on myös kolmikkotasolla täyttä metallia  Lähtökohtaisesti siis myös 3 vs 3 -liiga päättyisi MunQin selvään mestaruuteen. Tarkemmin Adjua pohtiessa nousee kuitenkin esiin kysymys, että mikä on hänen tämän hetken tasonsa? Mikä on hänen antinsa MunQille? TM lähestyy asiaa siten, että viimeaikaiset pienpelit ovat antaneet viitteitä lämpenevästä koneistosta, mutta parempaankin olisi ainesta. Adju ei siis tällä hetkellä ole entisaikojensa loistossa, mutta toisaalta hän sopii nykyliigan kärkitaisteluihin vaivatta. Jos pelillistä verrokkia haetaan, on juupeli k melko hyvä sellainen. Adjulta on siis lupa odottaa mitä tahansa vastustajaa vastaan mallikkaita suorituksia ja hyvää tukea kellonajalle ja mcboxerjr:lle. Hänen ei tarvitse tehdä eturintamasta eron muodostava tekijä, mutta hänen tulee yksilönä kyetä olemaan osa sitä.

Kolmen koplan jälkeen MunQista lyötyy myös JussePal ja Kenraali Koiskis. Tämän kaksikon voidaan nähdä edustavan kahta ääripäätä: siinä missä toinen on melkein kaiken voittanut vuosien liigaveteraani, on toinen käynyt ilmassa vain muutamaan otteeseen. Kyseessä on siis todellinen tulokas-konkari -asetelma. Jos mietitään heitä tämän hetken tason puolesta, lienee selvää, että JussePalin tulisi olla joukkueen neljäs pelaaja. Mikäli MunQ pelaisi tänä sunnuntaina finaalin, jota se lähtee tosissaan voittamaan, olisi Kenraali Koiskista hankala laittaa kentälle. Hänen kokemuksensa on olematonta ja on kohtuutonta odottaa häneltä yhtään mitään. JussePalkaan ei ole välttämättä se meritoitunein alba-bristol -pelaaja, mutta toisaalta hän on pelannut lentokonepeliä edes joskus vakavissaan. Samalla TM:lle kantautujen tietojen mukaan, Jussen esitykset hiljattain pelatuissa pienpeleissä olivat yllättävän hyvällä tolalla ja häneltä löytyy potentiaalia vielä kehittää peliään. Nimenomaan Jussen mukautuminen omaan rooliinsa ratkaiseekin paljolti sen, että onko MunQ kauden '16 (04) voittaja vai putoaako se jo esimerkiksi välierävaiheessa. Mitään liikapaineita sysäämättä liigan twitter-vastaavalle ja TM:n viralliselle editoijalle, mutta hänen panos vaikuttaa tällä hetkellä olevan yksi mestaruuden eniten ratkaisevista tekijöistä. Jos JussePal on pelikentällä yhtä hyvä kuin sen ulkopuolella muokkaamaan tekstejäni, ei MunQin mestaruusjunaa pysäytä mikään.

Seuraa häntä: Kenraali Koiskis. Kenraali Koiskikselle tuleva kausi on ensimmäinen laatuaan, mutta silti hän aloittaa pelinsä suoraan MunQista. Hän on saavuttanut siis jo sen, johon jotkut kymmenen vuodet konkaritkaan eivät ole koskaan kyenneet. Mutta onnistuuko Kenraali Koiskis saavuttamaan seuraavan virstanpylvään ja oppimaan pelaamaan lentokonepeliä? Ainakaan lähtökohdat eivät voisi olla paljoa paremmat, sillä vieressä oleva seura on laadukasta, hänellä on kannustava ympäristö ja geenit pitäisi olla kohdallaan.

Arvio: Epävarmuudestaan huolimattaan MunQ lähtee kauteen emt:n kovimpana haastajana. Sillä on luultavasti alkuun vaikeuksia ja pistemenetyksiä voi tulla lähes kenelle tahansa, mutta mitä pitemmälle edetään, sen vahvempi joukkue on. Kukaan tuskin haluaa olla se klaani, joka saa vastaansa huippuunsa treenatun MunQin välierävaiheessa. Sinne he tulevat myös pääsemään, ellei ihmeitä tapahdu.

Kokonaisuus: 86
« Viimeksi muokattu: 06.09.16 - klo:10:52 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #293 : 06.09.16 - klo:10:51 »

Joukkueanalyysit '16 (04) (osa 3/3)

Tónks
Liigakauden '16 (01) ja '16 (02) mestari Tónks on täällä taas. Tai ainakin se on tavallaan taas keskuudessamme. Joukkueen menetettyä luottojäsenensä kellonajan MunQille, kärsii se merkittävän menetyksen. Muilta osin joukkue on kuitenkin toistaiseksi pysynyt kesän jäljiltä kasassa ja matkaan on liittynyt uusi soturi. Nähtäväksi jää, riittääkö kellonajaton Tónks kauden '16 (04) mestaruuteen vai onko vihdoin ja viimein jonkun toisen vuoro. Mestaruus olisi samalla sikäli merkittävä, että nostaisi Tónksin F.L:n ja Kaljan rinnalle voitettujen mestaruuksien määrässä.

Jos Bobo oli iso menetys Etanoille, on kellonajan lähtö luokkaa jättimäinen. Se on millä mittarilla tahansa kesän suurin peliliike. On päivänselvää, että Tónks ilman kellonaikaa ei ole lähelläkään Tónksia kellonajan kanssa, vaikka joukkue pysyisi muuten miten hyvin tahansa kasassa. Sen myötä nimenvaihdos olisi oikeastaan ollut enemmän kuin perusteltu. Siitä huolimatta, että kyseiseen ratkaisuun ei päädytty, on nykyinen Tónks käytännössä uusi joukkue. Oikea Tónks on kahden mestaruuden napannut mestari, joka oli täysin pitelemätön modernissa liigassa ja joka ei hävinnyt peliäkään. Nyky-Tónksista ei voi sanoa samaa ja siihen tulisi suhtautua eri tavalla kuin aiempaan versioon. Se on yhä hyvä joukkue, mutta ei välttämättä ainakaan vielä sen enempää. Joukkue ei ole enää massiivinen suosikki, vaan itseasiassa pikemmin altavastaaja.

TM:n ennakkokaavailujen mukaan Tónks lähtee kauteen kolmanneksi paksuimmalla hauiksella. Sen ympärysmitta jää myös parhaalla kokoonpanolla operoivalle Etanoille jonkin verran, joten periaatteessa edes mitalisijoitta jääminen ei olisi shokki. Toisaalta, Tónksilla on omalla tavallaan vielä melko vankka asema liigassa. Joukkue saa pelaansa paikalle, sillä löytyy tietty varma suoritustaso, sen pelaajat ovat lennelleet paljon yhdessä ja rutiinia on vaikka muille jakaa. Sen yllä ei siis leiju läheskään yhtä paljon kysymysmerkkejä kuin esimerkiksi Analin ja Jetalin kohdalla. Voisi sen takia sanoa, että vaikkei joukkue lähde kauteen mestarisuosikkina ja liigasta löytyy peräti kuusi laadukasta tiimiä, olisi pudotuspeleistä putoaminen massiivisen luokan yllätys. Itseasiassa, mestaruuden voittaminen on paljon todennäköisempää kuin B-finaaliin päätyminen. Kaiken kaikkiaan lähtöasetelmat ovat siis yksinkertaiset: Tónks on varma pudotuspelijoukkue, mutta ei todennäköisin mestari.

Tutkiessa Tónksin kokoonpanoa huomataan, että siltä löytyy kuusi pelaajaa riveissään. Se on siis siltä osin samanlaisessa tilanteessa kuin parina viime kautena. Asetelma muuttunee kuitenkin lähiaikoina, kun visavi joutuu mitä ilmeisemmin jättämään tiimin. Visavin lähtö jättää mentaalipuolella ison loven Tónksiin, mutta pelillisesti menetys ei ole kestämätön. Vaikka visavi on ominaisuuksiltaan (tulee peleihin, tyytyy roolinsa)) ja tasoltaan (joukkue pysyy yhä iskukykyisenä hänen pelatessaan) täyden kympin vaihtomies, voidaan Thamlenin ajavan vastaavan roolin enemmän kuin hyvin. Samalla nimenomaan Thamlenin värväyksen myötä Tónksillä on selkeä viiden henkilön kokoonpano, jonka pitäisi päästä isolla prosentilla paikalle. Kokonaisuudessaan on helppo sanoa, että joukkue ei voisi olla juuri paremmin kasattu. Siinä toteutuu moni seikka, jota täydellisessä miehistössä tulee olla.

Pelillisesti ajateltuna Tónksin ylemmän kaksikon muodostavat tällä kaudella luonnollisesti HUUHAATONTTU ja ifreetti. Parivaljakkona se menee aivan listan kärkipäähän ja kestää vertailun lähes minkä tahansa kaksikon kanssa. Oikeastaan ainoa pari, joka vaikuttaa olevan tavoittamattomissa on MunQin kellonaika & mcboxerjr -duo, kun taas muita vastaan sen ei pitäisi jäädä ainakaan paljoa jälkeen. Sikäli tilanne on kuitenkin nyt pariin viime kauteen nähden erilainen, ettei voittokkuutta pysty perustamaan yhtä paljon dominoivan takarintaman varaan. Esimerkiksi juuri MunQia vastaan eron on tultava nimenomaan etupelaajissa ja takapelaajien on keskityttävä häviämään mahdollisimman vähän. Se asettaa kuitenkin aikaisempien kausien kaltaisen paineen Tónksin taitavimpien pelaajien niskoille. HUUHATONTUN tulee jatkaa samaan malliin kuin aikasemmin, kun taas ifreetin pitää olla se parin viime finaalin ja F.L2-välierän neljännen erän kaltainen dominoiva pelaaja. Hän ei voi odotella mihin suuntaan ottelu lähtee ja luottaa joukkueen nousevan 0-2 -tilanteesta voittoon. Hänen tulee ottaaa jokainen peli isännän ottein haltuunsa alusta lähtien ja oltava maatilan tehokkain renki.

Ennakkoon ajateltuna ifreetille sopii paineiden kasautuminen harteilleen mainiosti. Hän on osoittanut kuinka viileät hermot hänellä tärkeinäkin hetkinä ja miten hänen pelityylinsä istuu nykyliigaan kuin hame Adjun päälle. Ifreetin vahvuudet korostuvat ja heikkoudet kitkeytyvät tämän hetken kärkipeleissä massiivisella tavalla. On helppo sanoa, että nimenomaan hänen mukanaolonsa tekee Tónksin mestaruudesta yhä mahdollisen. Täysin samaa voi sanoa myös HUUHAATONTUSTA, joka tuntee nahoissaan samalla tavalla paineen kasvamisen. Enää ei riitä, että hän on liigan parhaimpien etumiesten joukossa ja tekee perusasiat kuten väistötyöskentely ja ampumalinjojen haku kohtaamisissa laadukkaasti, vaan nyt vaaditaan enemmän. Mikäli pienpelien välähdykset etevästä kamppailutilannepelaamisesta saadaan tuotua vielä paremmin liigapeleihin, on Tónksin asiat hyvin. Silloin joukkue saattaa vallan hyvin päästä tämän kauden loppuotteluun ja ottaa sen jälleen nimiinsä.

Puolestaan Tónksin avauskokoonpanon kolmannen ja neljännen paikan täyttö jää Jazazkalle ja larrylle. Tällä hetkellä Jazazka vaikuttaa olevan se, joka on pelillisesti kaksikosta asteen edellä. Varsinkin Jetal-ottelussa hän pelasi paineistavassa asemassa paremmin kuin pitkään aikaan, ja saman menon jatkuessa ovat asiat hyvin. Seuraava kehityskohta mitä häneltä vaaditaan on parempi toiminta lähtötilanteissa. Uudistuneella Tónksilla tuntuu olleen ensimmäisessä ottelussaan vaikeuksia saada lähdöt yhtä harmoonisiksi kuin viime kaudella ja iso syyllinen siihen on Jazazka. Hänen tulee saada hiottua itseään paremmaksi arvioimaan milloin peruspaikoista tulee luopua, terävöittää muiden odotteluaan ja opiskella miten toinen päästetään ylle tai mennään itse sinne. Jos se ei onnistu, lienee Tónks pakotettu laittamaan loistavana lähtöjen ohjaajana tunnetun HUUHAATONTUN eteen ja se taas on takarintaman iskukyvystä turhan paljon pois. Mitä taas tulee larryyn, on hänen tämän hetken tasonsa pienoinen arvoitus. Jos hän oli se sama larry kuin vuoden 2013 vastaava, olisi Tónks tällä hetkellä samalla viivalla kuin emt ja MunQ. Hänellä on Tónksin avauskokoonpanosta selkeästi eniten mahdollisuutta nostaa peliään korkeammalla tasolle, joten merkitys on huima. Mitä kiinnostuneenpi larry on peliä kohtaan ja mitä useammin hän jaksaa tavoitella menneiden aikojen virettään, sitä todennäköisemmäksi Tónksin mestaruus muuttuu.

Seuraa häntä: Thamlen. Lähtökohtaisesti joukkueen vaihtomiehenä toimiva Thamlen on vaihtanut ääripäästä toiseen, siirtyessään TyQistä Tónksin riveihin. Nyt hän pääsee pelaamaan melko paineettomassa tilassa ja lentelemään luultavasti paria erää ottelua kohden. Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten Thamlenia ajetaan sisään. Yritetäänkö hänestä esimerkiksi koulia toisen puolen spesialistia? Jos yritetään, mikä se on?

Arvio: Vihdoin ja viimein on aika jonkun toisen voittaa. Tónks pääsee pudotuspeleihin helposti, mutta häviää välierässä niukasti emt:lle. Pronssiottelussa joukkue onnistuu jatkamaan mitaliputkeen.

Kokonaisuus: 86
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #294 : 06.09.16 - klo:10:52 »

[Tónks] larry

1. Jokaisella yhteisöllä on jonkinlaiset johtohahmot, jotka enemmän tai vähemmän hallitsevat asioita. Miten Munkkiliigaa johdetaan tällä hetkellä?
Johdetaanko tätä liigaa nykyään enää mitenkään? Ehkä olen kasvanut ihmisenä muutakin kuin leveyttä, mutten ole löytänyt mitään narinan aihetta administon toiminnasta tämänkertaisella visiitilläni täällä. Männävuosina kun meininki oli vähänkin liian totista, jostain klaanitagistakin väännettiin kuukausitolkulla.

Nykyään tuntuu, että kaikki toimii niinku pitääkin, eli lohkot nakutellaan kasaan, pelien ”ultimate-ajankohdat” kerrotaan, ja annetaan homman pyöriä omalla painollaan. Eli juuri niin kuin asioiden pitäisikin mennä. Kysymykseen vastaten; liigaa johdetaan tällä hetkellä täysin oikein.

2. Johtamanne Sir oli aikoinaan laadukas ryhmä, mutta jäi kenties kolmesta suuresta hiukan. Nyt kun kärki on paria astetta heikompi, voittaisiko vanha Sir kauden '16 (04)?
Tämä riippuu täysin siitä, olisiko Sir:in kärkinelikko samassa iskussa kuin ennen. Jos olisi, niin vähintään finaalipaikka olisi melko selviö. Jos taas sama rosteri kaivettaisiin kolme vuotta ikääntyneenä kentille, ei pelistä tulisi välttämättä yhtään mitään. Nimimerkit dev_null ja Gruusom eivät ole lähelläkään entistä tasoaan, ja Bondragon sekä nimimerkki3113:n viimeisimmät havainnot ovat samaten vuosien takaa.

Huomionarvoista on myös se seikka, että mainitsin vain nämä neljä pelaajaa. Klaanissahan ehti käymään monta muutakin jäsentä, mutta todellisuudessa edellämainitut olivat se ydinjoukko, joka Sir:istä teki iskukykyisen.

3. Aikojen saatossa liigassa on nähty rutkasti upeita pelaajia, joista aika on jättänyt. Ikävöittekö jotain tai joitakin yksilöitä erityisen paljon?
Abisnail, Pahvii, Ladaneito88… Kyllähän näitä useita on. Myöskään tässä yhteydessä ei saa unohtaa nimimerkkiä ballak96, joka jaksoi illasta toiseen puhua rune ukostaan aulassa.

4. Liigassa on useita pelaajia, joille ei ole annettu hirveästi tunnustusta. Kuka on mielestänne tämän hetken aliarvostetuin pilotti?
Tällä hetkellä heittäisin hatusta sellaisen nimen kuin Thamlen. Väitän hänen olevan Tónksin kolmanneksi kovin pelaaja tällä hetkellä, ja hänen potentiaalinsa olevan suurempi kuin persoonalla nimimerkin jorgosz takana. Vaikka pidän herrasta ihan persoonallisuutensakin takia, niin en olisi häntä Tónksiin pyrkinyt puhumaan kauden alkaessa sisään, mikäli en olisi nähnyt hänessä uskomattomia tiimi- ja yksilöpelitaitoja. Jos hän saisi psyykkeensä pidettyä juuri oikeissa asetuksissa, ja hioisi muutamat toistuvat virheliikkeet pois repertuaaristaan, tekisi hänen tiimissä mukanaolo Tónksista yhä vahvemman kauden mestarisuosikin, kun mitä me jo mielissämme valmiiksi olemme.

5. Kumman kaa

A: Saunaa, uimista ja makkaraa Hedonistin kanssa Kuopiossa vai duff-beerin kanssa biljardia ja olutta Bandidosin kerhotiloilla?
Vaikea, hyvin vaikea valinta. Molemmat annetut vaihtoehdot ovat toki loputtoman mielenkiintoisia ihmisiä, mutta en oikein välitä makkarasta, salaneuvvoksesta, oluesta enkä bandidoksen kerhotiloista. Valitsemme vaihtoehdon öö) Hedonist.

B: Lautapelejä Adjun kanssa Hartolassa vai tsumbaa latesofin seurassa Oulussa?
Adjun kanssa lautapelejä. Haluaisin nähdä tämän Afrikan Tähden hopeamitalistin itse toiminnassa – hänen on kuitenkin väitetty olevan tuuripelien vastustaja, mutta kuitenkin on melkoinen onnen kultapoika jos hän on todella niittänyt mainetta ja kunniaa Afrikan Tähden parissa.

C: Pallosalaman kanssa megazonessa vai ifreetin kera taidegalleriassa Jurvakaisissa?
Ifreetti koska se ei oo pallosalama.

D: Jazazkan kanssa hirvimetsällä Rovaniemellä vai pehmon kanssa sekoilua Vaasan yöelämässä?
Jopa vaikeampi valinta kun ensimmäinen lajinsa kysymys. Väkisinkin kiinnostaisi nähdä, mikä on tämän ikinuoren hentoäänisen opiskelijan käsitys siitä, mitä tarkoittaa yöelämässä sekoileminen, mutta toisaalta taas µapazkan kanssa olisi ilo lähteä metsille. Vaihtoehdossa µap näen jopa jotain järkevääkin toimintaa, joten lukitsemme sen vastauksen

6. Jos Adju, ifreetti, pallosalama ja piisami h ottaisivat taistelun kukkulan kuninkuudesta niin kuka olisi last man standing?
Adju hämmentyisi tilanteesta heti alkuunsa, ja kyselisi raivon vallassa että ”mitä tarkoittaa 'last man standing'? Puhu suomea olenme suomalaisia”. Hän siis putoaisi kukkulalta heti ensimmäisenä alas, pyörien kuperkeikkaa pallosalaman oksanpaksuisen ruumiin yli, johdattaen pallosalaman lähes katatoniseen tilaan. Ainoat merkit miehistä olisivat olut-lippalakki ja stetson, jotka pilkistäisivät multakasasta ulos. Piisami h ei katkaisuhoidostaan huolimatta saa pidettyä korkkia kiinni, joten hänkin sammuisi ylös kavutessaan keskelle kukkulaa. Ifreetti selviytyisi tilanteesta täten suvereenina voittajana. Kuninkaat eivät koskaan kuole.

7. Mikä olisi unelmajoukkueesi, jos käytössä olisi jokainen liigalainen (uudet ja vanhat)?
En kokoa kaverijoukkuetta, enkä kunnioita vahvaa yksilötaitoa ja soolosuorituksia yli kaiken muun. En tiedä, kysyttiinkö tässä tiukkaa neljän (4) pelaajan rosteria, mutta luistan hieman siinä, ja valitsen lisäkseni viisi (5) pelaajaa.

Itse olen perinteisesti etupelaaja, ominaisin paikka lienee etuala. Siitä huolimatta, olen näyttänyt kynteni myös toimivana takamiehenä, varsinkin keskusvalloilla.  Etupariksi itselle variaatiota; juupeli k ja Thamlen. Jälkimmäiseksi mainitun kanssa olemme pelanneet valtavan hyvin yhteen.

Loput kolme paikkaa täyttäisin seuraavilla nimillä; Mcboxerjr, Tengsinge ja Avento. Nähtäväksi jäisi, miten moinen setuppi pelaisi yhteen, mutta kokemukseni kunkin henkilön kanssa joko liiga- tai ”pienpelejä” pelatessa ovat osoittautuneet positiivisiksi.

Tässä tiimissä kiteytyisi juuri se, mitä liigapeleissä etsin – sopivan (muttei liian) vakavamielistä pelaamista, oikea asenne, erinomainen tiimipelisopeutuvaisuus, Avennon terävän kielen kruunatessa kakun.

8. Liiga on tasaisempi kuin koskaan aikaisemmin, mutta yksi matelee muiden perässä. Mitä ajattelette TyQin tilanteesta?
Mh… Tätä on ilkeä lähteä arvostelemaan. Itsellä ei olisi mielenkiintoa pelata joukkueessa, missä ei ole menestyksestä toivoakaan, ilman vastustajajoukkueiden pelaajakatoa. TyQissä on kuitenkin monta ”täytepelaajan” roolin hyvin suorittavaa pelaajaa, joten ulkopuolisen silmin voi vain arvailla, mikä heidät sai jatkamaan yhdessä.

Uskon, että heillä on yhä kyky löytää liigapeleistä jotain mukavaa, ilman että tarvitsee verhoutua saikku-konstamaisen typerän klaaniuskollisuuden väliin piiloon. Itse monet kaveriklaanit kasanneena ei moinen jatkuva altavastaajan roolissa pelailu nappaisi, mutta kenties he nauttivat hullunkurisen perheen tavoin eriskummallisista asioista (mikä ei latesofin tuntien tulisi yllätyksenä).

That said (Adju: tämä tarkoittaa ”Tämän mainittuani”), uskon TyQin tilanteen olevan heidän kannaltaan ihan sama kuin jokaisena kautena tähän asti. TyQ tuo myös olemassaolollaan mukavan random number generatorin (Adju: tämä tarkoittaa sattumanvaraista numero-generaattoria) sarjataulukkoa ajatellen, sillä puhtaita 5-0 tappioita TyQ on kärsinyt vasta Tónksia ja MunQia vastaan.

9. Nimeä kolme asiaa, joille annat vähintään rankingin 95.
1. Tän haastattelun kysymykset
2. Small Myyn visiitti lentokonepeliin
3. Vladimir Putinin lihaskunto

10. Oletteko isänmaallinen ja 100 % hetero?
Mä en ole varsinaisesti patriootti. Mielestäni meillä suomalaisilla on rikas kieli ja kaunis luonto, mutta itsenäisiähän me emme ole olleet sitten vuoden 1994, lahjoitettuamme kansakuntamme fiktiiviset perintökalleudet EU:n byrokraateille.

En henkeen ja vereen liputa Suomea jokaikisessä pussihypyn suomi-ruotsi -taistossa, enkä fanita Simo Häyhää, Timo Jutilaa saatika Tony Halmetta.

Summa summarum (Adju: tämä tarkoittaa ”loppujen lopuksi”) – en ole isänmaallinen siinä mielessä, miten se tahdotaan normaalisti ymmärtää.

Seksuaalisuus taas on niin nestemäinen käsite, etten ymmärrä noita prosentteja tuossa. En ole ikinä tietääkseni tuntenut seksuaalista vetoa miestä kohtaan, mutta tietynlaisia bromanceja tulee aina sielunveljien kanssa. Eli toisinsanoen, heteroksi itseäni väitän aina siihen asti että sen joku onnistuu vääräksi osoittamaan.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #295 : 06.09.16 - klo:10:53 »

[TyQ] latesofi

1. Kun latesofin kiinnostus Munkkiliigaa kohtaan loppui loppukeväänä 2014, ei sen jalat kantaneet pitkään ja alkoi hidas vajoaminen. Miten korkea mielenkiintosi liigaa kohtaan on tällä hetkellä?
Korkeampi kuin tuolloin 2014, jolloin useampikin syy johti mielenkiinnon madaltumiseen. Toki vuosi sitten kiinnostus oli huomattavasti korkeammalla kuin nyt, mutta se johtui pelkästään luonteestani, joka asioihin syttyessään syttyy kunnolla, jonka jälkeen liekki aina pikku hiljaa laimenee ajan myötä. Mutta suurella mielenkiinnolla odotan joka sunnuntain pelejä tästä huolimatta edelleen ja foorumitkin tulee päivittäin tsekattua ja tarpeelliset ylläpitotoimet tehtyä.

2. TyQ on pysynyt muuttumattomana, vaikka sen potentiaaliset kilpailijat (Dove, stUka, Rotta) ovat poissa kuvioista. Miksi näin? Mitä joukkueenne oikein saa irti liigasta tällä hetkellä?
Tämä voi toki menestyksennälkäisen ulkopuolisen silmin vaikuttaa oudolta. Mutta uskoisin kaikkien jäsentemme nauttivan pelaamisesta TyQin riveissä.

Yksi syistä siihen on TyQin tasaisen peluutuksen käytäntö. Kun tulet TyQin peliin niin käytännössä tiedät pääseväsi pelaamaan 3 tai 4 erää pelistä. Kaikissa klaaneissa ei mitä luultavimmin vastaava toteutuisi, etenkään ns. tärkeissä peleissä. Tämä voi joillekin olla menestysmahdollisuuksia tärkeämpää. Tähän liittyen jokainen pelaaja myös tietää olevansa keskeinen osa tiimiä sen sijaan, että olisi pelkkä luotettava tukihenkilö, joka varmistaa ettei alivoimalla tarvitse pelata. Jokainen pelaajamme myös tietää, että tarvitsemme jokaiseen erävoittoon jokaisen pelaajan 100% panoksen, jotta erävoittoihin on mahdollisuuksia. Ja kyllä, meille jokainen erävoitto on suoritus, josta voimme olla ylpeitä onnistuttuamme osoittamaan ennakko-oletukset vääriksi.

Itse pidän myös positiivisena asiana pitää yllä perinnettä siitä, että liigapelejä voi pelata myös muuten kuin pelkkänä brissealbana. Olen ylpeä siitä, että me voimme olla se tiimi, joka testaa, onko klaanista pelkän brissealban lisäksi myös puolustautumaan koordinoitua kenttien tuhoamista vastaan.

Kannattaa varmaan kysyä klaanimme pelaajilta myös suoraan, mitä he saavat irti TyQissä pelaamisesta, nämähän ovat vain omia oletuksiani!

3. Munkkiliigan tulevaisuus koki kenties jonkinnäkösen kolauksen Suomen lentsikan kaatumisen myötä. Näettekö asian todellisena uhkakuvana? Kuinka pitkään uskotte liigatoiminnan jatkuvan?
Suurin ongelma on ehkä ajoittainen lagi, jota Saksan servereillä tuntuu esiintyvän enemmän kuin Suomessa. En usko kuitenkaan sen kaatavan liigaa, vaikka yksittäisten pelaajien mielenkiintoa se saattaa laskea. Pelaajien mielenkiinnon puolesta liigaa olisi mahdollista jatkaa vielä jopa vuosia. Muut asiat voivat kuitenkin johtaa liigatoiminnan ennenaikaiseen loppumiseen.

4. Tuurasitte MunQia yhden erän ajan ottelussa Analia vastaan. Miltä tuntui pukea klaanitagi jälleen ylleen ja lennellä Adjun rinnalla? Kuinka paljon tämän hetken latesofissa on jäljellä MunQ-sydäntä?
Koen edelleen vahvasti kuuluvani MunQiin huolimatta siitä, etten virallisesti ole ollut vuosiin sen jäsenenä. Kannan tagia ylpeydellä ja Adjun kanssa on aina upeaa pelata.

5. TyQ on aikojen saatossa pysynyt melko muuttumattomana, mutta myös pieniä vaihteluja ollaan nähty. Minkä TyQin koostumuksen koitte kaikista miellyttävimmäksi?
Pinksy, pehmo, Saial, latesofi oli ehkä se kokoonpano, jonka itse koin kaikista toimivimmaksi. Nykyinen kokoonpano pääsee aika lähelle. Mitenkään väheksymättä muita!

6. Lensitte kausilla '11 (01) ja '11 (03) MunQin riveissä ja kummallakin kausilla ylsitte loppuotteluun. Kuinka korkealle arvostette kyseisiä saavutuksia? Miten usein kadutte sitä, että vaihdoitte liigan kärkipään klaanista häntäpään tiimiin?
Hienoja aikojahan ne olivat ja tunnen suurta ylpeyttä sen ajan tukipelaajan roolistani. En silti kadu päätöstäni koota kokonaan uusista liigapelaajista kasaan joukkue, jossa pääsen toteuttamaan itseäni.

7. TyQ tuntuu ottelusta toiseen sulavan keskusvaltaeriensä viimeisillä minuuteilla. Onko teidät noiduttu vai miksi kompastutte aina loppusuoralla? Miksi ette tyydy kahden kentään tuhoamiseen?
Kieltämättä näin on useasti käynyt, mutta minkäänlaisesta kirouksesta ei silti ole kyse. Vastustaja vain on ollut loppuhetkillä parempi ja ehkä meillä on ollut yksittäisten pelaajien hermoilua.

Usein toistuu kysymys, miksemme vaihda alboihin siinä vaiheessa, jos aikaa ei enää ole seuraavan kentän tuhoamiseen. Kysyn vain, miksi pitäisi vaihtaa pois toimivasta taktiikasta, jos olemme sillä kyenneet koko erän ajan pelaamaan jokseenkin tasan vastustajan kanssa. Joskus kun olemme vaihtaneet alboihin, niin silloin sitä vasta on sulamista tapahtunutkin. Treenin puutetta, on helppo sanoa. Samoin, että eihän se koskaan parane, ellemme treenaa sitä peleissä. Mutta kun tasomme kuitenkin riittää johtoaseman pitämiseen myös junkeilla, niin en näe kovinkaan suurta syytä siihen. Tavoite ei suinkaan ole saada väkipakolla sitä viimeistä kenttää. Tämän seikan monet ovat ymmärtäneet väärin TyQin pelistä.

8. Adju antoi tukallenne rankingin 60. Miten suhtaudutte asiaan? Pyrittekö seuraavaan arvostelujaksoon mennessä nostamaan hiuksienne arvoa jokseenkin siedettävälle tasolle?
Entisen klaanijohtajani mielipide ei paina tässä asiassa yhtä paljon kuin petikaverieni mielipide, joten en koe tarvetta muutokseen tässäkään asiassa! Iskee silmää

9. Nimeä jokin liike, jota voi tehdä yhdessä tai ryhmissä, joka auttaa polttamaan kesällä kertyneet makkarasta aiheutuneet kilot?
Vain yksi liike? Tähän on vain yksi vastaus: Yleisliike eli kyykkyburpee punnerruksella ja kerähypyllä. Eli lyhyesti: Seisot leveässä haara-asennossa, teet syväkyykyn ja laitat kädet lattiaan. Heität jalat taakse lankkuun päästämättä selkää notkahtamaan. Teet punnerruksen, vedät jalat takaisin syväkyykkyasentoon ja hyppäät sieltä niin korkealle kuin pääset vetäen samalla jalat koukussa polviasi kiinni rintakehään. Sieltä voitkin laskeutua suoraan uuteen syväkyykkyyn ja toistaa liikesarjaa mielesi mukaan! Katso toki esimerkkisuoritus!

Tämä liike kehittää monipuolisesti niin lihaskuntoa, liikkuvuutta, hapenottokykyä kuin kestävyyttäkin! Ja kaikkea muuta mitä kuvitella voit, poimi vain mieleisesi. Hyvä yhdistää esimerkiksi juoksulenkin keskelle pienen vaihtelun aikaansaamiseksi!

10. Voidaan kai viimeistään nyt julistaa kesä päättyneeksi. Kerro jotain kesästäsi.
Kuten monet tarkkaavaiset liigalaiset ovat ehkä huomanneetkin, kävin tänä kesänä ensimmäistä kertaa ulkomailla yli 10 vuoteen. Eli Tallinnassa. Tai no, sen lisäksi myös Kiinassa tuli vietettyä muutama viikko lomailemassa ihastuttavan tyttöystäväni kanssa. Hän on hieman valokuvausaddikti, joten sain muutaman kerran poseerata mitä erilaisimmissa tilanteissa. Kyllä, oli unohtumaton reissu!

Noin muuten kesä kului mm. rantalentopallon merkeissä, tuli erään kaverini kanssa yksi turnauskin järjestettyä eräänä viikonloppuna (kenelle tämä tuli yllätyksenä?) Eikä kuntoilua sopinut täysin kesälläkään unohtaa, joten vähintään kerran viikossa tuli käytyä myös salilla treenailemassa. Gritti, steppi, attack ja kahvakuulapainotteisesti. Keille nämä sitten kertovatkin jotain Hymyilee leveästi

Loppukesästä kävin myös muutaman kerran frisbeegolfailemassa ensimmäistä kertaa vuosiin, tuloksena uusi henkilökohtainen ennätys Meri-Toppilan radalle, joka parani vielä myöhemmin tulokseen 58 (+2 par). Liekö osuutensa ollut sillä, kun kävin myös seuraamassa Oulussa järjestettyjä frisbeegolfin EM-kisoja. Palautui pikkuhiljaa taas mieleen, miten hieno laji sekin parhaimmillaan on!

Tutustuin myös mobiilipelaamisen kiehtovaan maailmaan pelin nimeltä The Sandbox Evolution muodossa. Suosittelen! Jos eksyt sinne, niin käy toki kokeilemassa luomiani kenttiä, joista listaus löytyy täältä!

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #296 : 06.09.16 - klo:10:53 »

[TyQ] pehmo

1. Pelien saamiseksi tasaisiksi liigajoukkueiden manipulaatiota on harrastettu lähes aina. Nyt homma on  kuitenkin mennyt pitemmälle kuin koskaan aiemmin ja yhä suurempi osuus päätöksistä tehdään ajatellen sen vaikutuksia voimasuhteisiin. Onko tällainen menettely mielestänne järkevää? Onko nykyinen liiga turhan muovinen?
Liigan pelaajien vaihtuvuus on ollut viime vuosina huomattavan pientä. Tällä kaudella liigassa ei taida lennellä (Koiskiksen lisäksi) yhtään liigadebydanttia ja edelliselläkin kaudella taisi tulla vain Nasse-setä. Tässä vaiheessa kaikki liigapelaajat tuntuvat tuntevan jo toisensa. On selvää, että joukkueiden pelaajavalinnoissa painotetaan entistä enemmän pelitaitoja ja aloittelijalle ilman suhteita pääsy pelaamaan liigaa voisi olla korkea. Nykytilanteessa asia ei ole kuitenkaan ongelma, koska uutta pelaajamateriaalia ei ole enää tulossa ja pahasti näyttää siltä, että aapelin ylläpitokin on jättänyt meidät. Kokeneiden pelaajien suosimisen järkevyyden arviointi on taas hyvä säilyttää klaaninjohtajien harteilla. Mikäli homma menee aivan älyttömäksi siitä kärsivät nimittäin ensimmäiseksi ne joukkueet jotka hankkivat pelaajansa teksti-tv:n perusteella.

2. Muutaman vuoden takainen MunQin nelikko Adju-mcboxerjr-IneartheD-pehmo oli kiistatta myös silloiseen liigaan kova joukkue, mutta se jäi kenties F.L:lle ja Kaljoille hiukan. Jaatteko tulkinnan vai oletteko eri mieltä? Uskotteko, että tämän hetken liigasta löytyisi yhtäkään pysäyttäjää kyseiselle kokoonpanolle?
MunQin silloinen kokoonpano oli vähemmän kuin osiensa summa. Joukkueilta joiden tiimipeli oli kunnossa oli odotettavissa kylmää kyytiä, alasarjan joukkueita taas vietiin pelkän pelaajamateriaalin turvin. Liigassa on nyt niin monta uudelleen muodostettua joukkuetta, että kyseisellä kokoonpanolla tulisi taatusti vähintäänkin kohtuullista menestystä. Varsinkin kun pelaamiseen saataisiin joku roti.

3. Liiga on tasaisempi kuin koskaan aiemmin, mutta yksi vaikuttaa laahaavan muiden perässä.  Onko mielestänne TyQillä realistiset saumat voittaa yhtäkään ottelua tämän hetken liigassa, mikäli peli käydään normaaleissa olosuhteissa (ei poissaoloja, ei lageja, kummatkin pelaavat kunnolla)?
TyQ lähtee jokaiseen kauden otteluun altavastaajan roolista. TyQin saumat ovat yhteispelaamisessa ja ikävuosiltaan kokeneessa pelaajakalustossa, jolla ei ole tarvetta höntyillä otteluissa puolelta toiselle. Noin niinkuin ideaalitilanteessa, jolloin verrataan pelaajalistoja, jokainen erävoitto on TyQille haaste.

4.  Edustitte useamman kauden ajan MunQia, joka oli kärkiklaani, kun taas tämän hetken TyQ on jotain aivan muuta. Kuinka paljon ikävöitte aikoja, jolloin joukkueellasi oli saumat voittaa Munkkiliiga? Onko pehmon MunQ-sydän yhä tallella vai onko mennyt mennyttä?
En arvota joukkueita sen mukaan, mikä on niiden loppusijoitus liigassa. Jos puhutaan joukkueesta jolla on saumat voittaa munkkiliiga niin nostetaan esiin ALKO kaudella 2014(04). Sitä kokoonpanoa minulla on jokseenkin ikävä ja olen hieman pettynyt siihen, ettei olla saatu enää liigajoukkuetta kasaan vaikka sitä on yritetty taustalla. Tosin silloin olisin taas vaikeassa valintatilanteessa. Niin ja siinä MunQissa olisi taas se oma pelillinen haasteensa, joka olisi kyllä tervetullut.

Toisaalta elän mieluummin nykyhetkessä. Nykyisessä joukkueessani saan pelata paineettomassa tilassa, jossa on kyllä puolensa.

5. Miltä pehmon unelmatiimi näyttäisi, jos valinta pitäisi kohdistaa sellaisiin pelaajiin, joiden kanssa et ole pelannut yhtä kautta enempää? Millaisin tavoittein klaani lähtisi liigakauteen?
Luvassa on siis kuuden pelaajan rosteri.

eturintamalle: Growwi ja Jazazka
taakse: Pallosalama ja ..sanotaan nyt vaikka Avento, kun itseänikään en kehtaa merkata..
penkinlämmittäjäksi: Gruusom
pukuhuonepelaajaksi: duff-beer

..ja jäi paljon pelaajia ulos.. ainakin ifreettiä olisi hauska katsella, mutta ei ihan tuossa kokoonpanossa.. ja tietenkin minäkin haluaisin itse kentälle!

6. Kuka on tämän hetken aliarvostetuin liigapelaaja?
Tiimipelaajat ovat aina aliarvostettuja, mutta jos nyt sellainen nopea nosto nykytilanteesta, että vastikään Analiin ilmoitettu Small myy voi olla tasolleen päästessään hyvinkin paljon kovempi vahvistus kuin listasijoitus antaisi ymmärtää.

7. Munkkiliigassa ei ole sen uusimman tulemisen nähty sen koommin sääntörikkeitä. Miten voi olla mahdollista, että yksi valtaisa ongelma on lakannut olemasta yhtäkkiä? Toimiiko mielestänne tämän hetken liiga paremmin kuin koskaan aiemmin?
Uusimpaa tulemista edeltävä tauko teki hyvää liigan yhteishengelle. Ei nyt mennä niin pitkälle meneviin johtopäätöksiin, että tämä olisi kaikkien aikojen parhaiten toimiva liiga. Kai liigan alkukausistakin kymmenisen vuotta sitten löytyy jotain valonpilkkuja, vaikka me ei kaikki oltu todistamassa sitä. Porukan aikuistuminen ja aapelin iltarusko ovat kuitenkin tuoneet näille kausille aivan oman sävynsä. Ehkä kukaan ei enää tässä vaiheessa halua jäädä historian kirjoihin huonoilullaan. En tiedä toimisiko tämäkään liiga enää pitemmän päälle, mutta kyllä tästä haikea mieli jää jos aapeli sulkee pelin näissä tunnelmissa.

8.  Anna rankingit seuraaville asioille:

Apulannan musiikkituotanto

80, hyvä bändi jolla on monia musiikinulkopuolisia saavutuksia, mutta itse en ole päässyt koskaan kunnolla sisälle musiikkiin.

Kärppien tämän hetkinen liigajoukkue
85, potentiaalinen mutta ei missään suhteessa ylivoimainen kokoonpano tulevaa kautta varten. Kaipaa lisää hyökkäyspään osaamista.

Helsingin Sanomat
90, Suomen paras sanomalehti niin paperilehtenä, kuin verkkolehtenäkin. Kuitenkin liian Helsinki-painotteinen koko maan lehdeksi, Vaasassa kannattaa lukea Pohjalaista, Oulussa Kalevaa.

Adjun johtajataidot
50, olisi helpompi arvostella, jos olisi joskus nähnyt niitä.

pehmon kiinnostus ML kohtaan
45, hauskanpito ja liigan kunnioittaminen edustamalla etusijalla. Pelilliset tavoitteet kadonneet jonnekkin takavasemmalle.

latesofin hiukset
80, hienommat kuin minulla

9. Jääkiekon World Cup alkaa pian ja asetelmat ovat vähintäänkin kyseenalaiset:  toisaalta turnaus on kenties kovatasoisempi kuin mikään jääkiekkoturnaus koskaan aiemmin, mutta sitten joukossa on pari kokoelmajoukkuetta. Miten paljon odotatte turnausta? Miten pehmon mitaliveikkaukset menevät?
Tällä hetkellä odotan enemmän Liigakiekon alkamista. WC:tä tulee kuitenkin varmasti seurattua ja odotukset sekä kiinnostus nousevat turnauksen edetessä..
1. Kanada
2. Ruotsi
3. Suomi

10. Vaikutatte nykyään Oulun sijasta Vaasassa. Miten olette päässeet sisään Vaasaan? Mikä rankiningin antaisitte Vaasalle ja Oululle?
Vaasa vaikuttaa vuosi vuodelta yhä enemmän kodiltani.

Oulu 95, lähes täydellinen kaupunki.
Vaasa 90, varsinkin kesällä.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #297 : 06.09.16 - klo:10:59 »

VVL 01

1. Lähditte jokaisen liigapelin hävinneen Analin riveistä toissa sunnuntain Tónks -pelin jälkeen. Miksi? Onko oikein jättää uppoava laiva?
Peli ei kulkenut en soveltunut siihen joukkueeseen, ja kyllä tein väärin muitten kannalta mutta omalla kohdalla tein oikein

2. Entinen johtajanne Viherjaakko23 on osoittanut suurta luottoa teitä kohtaan ja väittänyt sinun olevan pelin seuraava stara. Miltä niin kokeneen pilotin kuin "V23:n" tuki teille merkitsee?
Se merkitsee todella paljon minulle,hienoa että joku uskoo minuun noin hyvin ps: sori jake ku lähin ei ollu mun paikka olla siellä

3. Jokaisella meillä on takuulla jonkinnäköinen käsitys siitä, kuinka etevä olemme itse lentokonepelissä. Mikä on henkilökohtainen käsityksenne tasostanne: kuinka hyvä lentäjä koette olevanne?
normaalitasoni on se 77 mutta "kun loistan" tasoni on 85
(Olisin sen 80-85 jos pelini ei olisi noin ailahtelevaa,pyrin saamaan sen kuntoon ja  pelini on hyvää katseltavaa.)

4. Anna rankingit seuraaville asioille

A: ifreetin verbaaliset lahjat
joo onhan se siin aika pro eli 90

B: Kunnioituksenne JussePalia kohtaan
89 tärkeä henkillö munkkiliigalle kunnioitan

C: KIRSI2:n miellyttävyys tiimikaverina
Heh,moi kirsi 75... Toki riippuu missä se pelaa...

D: V23 johtajana
Hmmh ei niin johtajatyyppiä mut ihan ok 87


5. Voititte kanssani pari kuukautta sitten pariturnauksen ja toistitte temppunne viime viikolla "V23:n" kanssa. Miten olette onnistuneet siinä? Kuinka paljon arvostatte kyseisiä voittoja?
no olen aina pelannut hyvin 2vs2 turnuksissa en tiedä jotenkin sytyn parhaiten 2vs2 ja 3vs3 peleissä pelaamaan, mutta tm ja jake osaavat molemmat pelata huomioikaa se  Hymyilee v23 illan rating oli 92 loistavaa salmi pelaamista loistavaa sijoittumista nautin pelata hänen kanssaan,kiitos siitä. Toki minullakin oli hyviä eriä ja jotenkin olen aina parempi noissa peleissä kuin liigapeleissä onko sitten parempi keskittyminen tai jotain,saman kun saisi liigapelihin... Ja arvostan niitä aika suuresti,mutta harmittavasti päävastus jäi pois Ifreetti ei tullutkaan mukaan,joten paha sanoa miten olisi voinut käydä...

6. Kauden alla sinulle tarjottiin kaikkien muiden ex. Rottalaisten tapaan paikkaa Jetalista, mutta ette tarttuneet syöttiin. Miksi?
Tämä on valetta etten tarttunut,totuus on en huomannut minulle ykstyisviestejä jotka olivat tulleet tänne ml:n puolelle olisin toki tullut,mutta huomasin jaken viestit aikaisemmin. Ja olisin ilomielinkin palannut pelaamaan vanhojen kasvojen kanssa Hymyilee

7. Anna rankingit seuraaville asioille

A: Koulun jatkumisen miellyttävyys
noh tää nyt on niin ja näin 82

B: Pokemon-GO pelin laatu
No itsehän en pelaa kyseistä peliä,mutta kaippa se on ihan ok 85

C: Suomen World Cup -joukkueen taso
87 kovempikin vois olla... Mitä Esa Lindell tekee  kokoonpanossa kun oli jotain aivan muutakun odotin seuratesani MM-kisoja minusta olisi löytynyt joku muukin parempi, Henkilö on todella lahjakas,mutta ei ollut hyvä mmkisoissa,mutta saa nähdä tuleeko nyt parannus.Ja toinen henkilö Jussi Jokinen jätkällä alkaa jo ikä painaa ja nuorempiakin olisi voinut ottaa tilalle,tuhlaa aika reilusti maalipaikkoja

D: Uuno Turhopuro -elokuvien viihdyttävyys
Ne ovat todella hyviä Hymyilee leveästi 91


8. Ette ole ehtineet pelaamaan niin monta liigaottelua kuin osa meistä, mutta kerkesitte luultavasti muodostamaan vankan käsityksen siitä miten niissä lennellään. Mitkä ovat VVL 01:n matsipäivän rutiinit?
No nukkuminen pitkään,hyvä aamupala,jotain pikkuhommia,vähän ulkoilua,lentsikassa pieni pelailu päivällä,ruoka,pientä pötköttelyä,sitten monesti katson munkkiliiga otteluita vanhoja ja nykyisiä ja yritän oppia kun kuvassa joku pro pelaaja että miten hän lentelee

9. Suomen MM-karsinnat alkavat tuota pikaa (alkoivat eilen). Elättelettekö suuria toiveita siitä, että nämä ovat ne karsinnat kun Suomi selvittää tiensä eteenpäin? Kuinka kiinnostunut olette MM-karsinnoista?

No toivotaan näin,mutta epäilykset ovat kovat. En kauhean innostunut ole mutta tuloksia seuraan jotenkin.

10. Jokaisella meillä on takuulla ollut ja on yhä omat esikuvansa. Kenet voisit laskea omaksi idoliksesi?
Tässä pelissä idolinani toimii VW Touareg 10. Hän otti minut tiimiinsä kun alottelin sieltä se sitten on lähtenyt,harmi kun hän on lopettanut ;/ siellä oli nykyisiäkin kasvoja mm tähtiyksikkö,kirsi2,Thamlen eli raija123 ja jopa supermanveera jota harvemmin enää näkee,Kyllä olen kiitollinen vwlle siitä että uskoi minuun silloin Hymyilee

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 06.09.16 - klo:13:20 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #298 : 08.09.16 - klo:11:36 »

[Tónks] Thamlen

1. Olitte pitkään varjojen mailla, mutta sitten ilmestyitte kuin tyhjästä takaisin ja vaikutatte palanneen jäädäksenne. Onko tulkinta oikea? Mikä sai teidät heräämään ruususen uniltanne?
Tulkinta on hyvinkin oikea. Jonain päivänä päätin vain tulla katsomaan, onko lentokonepeli yhä elossa ja miten liiga voi, jos sekin vielä lentokan lisäksi on pystyssä. Sillä hetkellä en vielä ajatellut palaavani, mutta kuinkanollakkaan, koukutuin taas uudestaan peliin ja jäin taas näille teille. Oli muuten todella hienoa tulla takaisin ja nähdä taas samat vanhat kasvot ja jokaisen pelaajan kehitys siitä, mitä tasot olivat vielä 2013.

2. Siirryitte ensimmäisen kierroksen alla tuplamestari Tónksin riveihin. Kertoisitteko siirrosta?
Klaanimme stUka hajosi käsiin sen myötä, kun piisami h syystä tai toisesta jätti tulematta takaisin lupauksistaan huolimatta. Hedonist ei halunnut ottaa johtajan roolia, joten jokainen näki parhaaksi siirtyä jonnekin muualle. Hedonist sai työtarjouksen Viherjaakolta ja sai sinne puhuttua myös VVL:än ja Kirsin. Tässä vaiheessa itselleni iski pieni epäusko, että mihinköhän itse sitten liityn. Tiesin toki, että minulle olisi paikka TyQissä, mutta ajattelin, että mikäli Someone jatkaa vielä, olisin vain viemässä muiden eriä. Tiesin myös, etten nauttisi siellä pelaamisesta enää samalla tavalla kuin nautin takavuosina. Tässä vaiheessa käännyin larryn puoleen, koska itse en ifreetiltä tohtinut pääsyä kysyä.

3. Siinä missä olette etevä pelaaja lähtötilanteissa, tuntuu otteenne kamppailutilanteissa vaihtelevan valtavasti. Miksi heittonne hyvien ja huonojen hetkien välillä on niin suuri?
Sanoisin, että tähän vaikuttaa oikeastaan useampikin asia. Yksi lienee se, että tulin "vastikään" takaisin ja välillä on yhä vähän hakemista, että mitä voin tehdä ja mitä en. Toisena vaikuttaa hyvin paljon se, että aina keskittymiseni ei pidä täysin ja loppuun asti, vaan pääsee herpaantumaan (ei hätää tiimi, psykologi on palkattu tätä varten). Ehkä suurin asia on kuitenkin se, että pelinlukuni on ajoittain hieman hidasta ja kömpelöä. Tämä lienee molempien yllä mainittujen seikkojen summa, mutta uskoisin asioiden kehittyvän tässä pelaamisen myötä.

4. Liityitte 05.08 Tónksiin, eli olette olleet sen jäsen reilu kuukauden. Kuinka hyvin olette viihtyneet joukkueessa? Oletteko tyytyväinen rooliinne?
Olen viihtynyt hyvin, sillä pidän jokaisesta klaanini jäsenestä. Se on aina omanlaisensa extramotivaation tuottaja, sitä haluaa tehdä parhaansa päivästä toiseen ja kehittää itseään. En halua olla se riippakivi, jonka takia joukkueeni iskukyky heikkenisi merkittävästi minun ollessa kentällä, joten pyrin kitkemään heikkouksiani lento lennolta ja päivä päivältä enemmän pois. Mitä tulee rooliini, olen siihenkin tyytyväinen. Pärjään hyvin vaihdon puolella ja omaksun visavin roolin. Tietenkin olen aina myös iloinen päästessäni kentälle.

5.  Anna rankingeja

A: Johtajillesi johtotaidoille: ifreetti, Larens, latesofi, Nalayana, tode1, visavi
Ai hitsi pitäskö näitten kaikkien johtajataidot muistaa.. Sori jos jollaki menee alakanttiin. (Oonko ollu näin monessa klaanissa??)
ifreetti: 90,5 - Hakee henkistä niskalenkkiä vastustajasta tavalla tai toisella ja antaa tiimille hyvät ohjeet teamspeakin aikana (Hymyilee)
Larens: 86 - En muista kovin hyvin, mennää mutu-tuntumalla
latesofi: 92 - Ottaa huomioon pelaajan kuin pelaajan omassa organisaatiossaan.
Nalayana: 89 - Ongelmia muistamisessa myös. Muistelisin silti että ihan hyvinhän se meni.
tode1: 84 - Ranking laskee näin alas, koska oli visavin tossun alla.
Visavi: 94 - Superior team Tukka leader. Ei mulla muuta.

B: Golftaidot: Adju, duff-beer, Hedonist, JussePal, KIRSI2, larry
Adju: 91 - Meidän pelien paras pelisilmä ja ymmärrys kulmista ja krokkauksesta. Täydellisyyteen silti vielä matkaa.
duff-beer: 73 - sdfsdfsfdfs vitu random. Kehitettävää on, sortuu liialliseen hätäilyyn usein, etenkin viimiseks jäädessään.
Hedonist: 85 - Pelaaja, jolla hapotusstrateginen silmä on hyvä (millon jäädä kärkkyyn, millon ei). Voitto yhtä tärkeä kuin Adjulle, mutta jää silti monessa asiassa liian kauas taakse saadakseen rankkiaan vielä lähemmäs Adjua.
JussePal: 80 - Menee yleensä varminta kautta, eikä ota hirveästi riskejä. Paljon ois mahollista nostaa tuosta, kun taistelis voitosta ihan täysillä (hapottais muutenki ku vaan kostoksi).
KIRSI2: 80 - Jussen kanssa samaan kastiin. [Harmi, kun pyydettiin arvioimaan taidot, eikä tuuri. (Sry Kirsi, ei pahalla :p)]
larry: 83 - Hyvät ideat kans, toteutus ajottain huonoo ja suoriutuminen aika vaihtelevaa.

C: Naisten ulkoinen olemus: Halle Berry, Eveliina, Megan Fox, Michelle Keegan, Kiira Korpi, Carrie Underwood
Hehh  Hymyilee
Halle Berry: 84 - Ei iske niin hyvin ku voisi.
Eveliina (artisti?): 86
Megan Fox: 89
Michelle Keegan: 91
Kiira Korpi: 86
Carrie Underwood: 88

D: Miellyttävyys tiimikaverina: Hedonist, HUUHAATONTTU,  jänkä, Mercenary--, pehmo, Saial
Hedonist: 89 - Hedolla on aina hyvä idea miten toimia tilanteessa mut toteutus kusee. Pyrkii myös pitään tiimiä rauhallisena ja yleensä onnistuu.
HUUHAATONTTU: 91 - Mahtava pelaa äijän kaa tiimissä.
jänkä: 86 tai jotain... joo
Mercenary--: 90 - Hiljanen kaveri, mutta hois hommansa.
pehmo: 90 - Kaikin puolin kiva oli myös pehmon kanssa pelata aina.
Saial: 88 - Hitsi että on tää rankingien antaminen muuten vaikeeta ja aikaa vievää touhua.


6. Lentokonepelissä turvaudutaan kamppailuissa ammuksiin ja pommeihin, mutta pelin ulkopuolella niitä ei ole välttämättä saatavilla. Miten ratkaisette tilanteen: kuinka vedätte niskalenkin nakkikioskilla? Omaatteko kamppailulajimenneisyyttä?
En koe, että tarttis nakkikiskalla vetää niskalenkkejä, mulla on aikaa odottaa vuorooni yleensä. Keskustelemalla varmaan pääsee asian yli, jos ei oo aikaa. On, harrastin jonku puolisentoista vuotta potkunyrkkeilyä ja lukkopainia nuorempana.

7. Lämpötilojen lämmetessä hyvä keino viilentää itseään on suunnata uimaan. Oletteko kova poika uimaan? Missä teette sen mieluiten?
En kovin paljoo pidä uimisesta, mutta mieleisin paikka lienee järvi. Tykkäsin myös (ainaki ihan kokemuksena jos en muuten) Yyterissä käynnistäni, jolloin pääsin mereen uimaan.

8. Anna rankingeja

A: Yhteispelinne Jazazkan kanssa
Kyllähän tää on ihan hyvin sujunu.. 88. Parannettavaakin löytyy aika paljon kuitenkin.

B: Houkuttelevuus viettää Hedonistin kanssa mökkiviikonloppu
94 - Hedo on mielenkiintonen persoona ja varmasti keksisimme vähintään yhtä mielenkiintoista tekemistä (kuhastus, sienestys ym.).

C: Miellyttävyys suomentaa Adjulle ulkokielisiä sanoja
50 - Sen verran pitäis kyllä hyväksyä (ja ymmärtää?) anglismeja, ettei tarvis suomentaa koko ajan.

D: Ilolle ratkaista golfpeli hapottamalla larry
99 - Jos on vihutiimissä. Jos ei ole vihutiimissä nii taitaa samanen ranking pudota rankingtaulukon alle.


9. Liigajoukkueiden iskukykyä miettiessä tulee kenties liian helposti pohdinneeksi kuinka vahva joukkueen vahvin pelaaja on ja kuinka heikko heikoin. Entäpä jos siirrytään keskikaistaan (toisiksi ja kolmanneksi parhaisiin pelaajiin): mikä liigatiimi vie voiton?
Nimenomaan keskikaistan pelaajat ovat usein heitä, joiden erot pelejä ratkaisevat, eli se, kuinka hyvin kukin tiimin toiseksi ja kolmanneksi paras pelaaja pystyvät joko nostamaan tasoaan, tai pelaamaan siinä tasaisesti. Taitaa olla vain kolme, joilla on edes jotenkin näkyvästi ylitse muiden laadukkaammat 2. ja 3. pelaajat. Ne ovat Hupiukot (lemonlight & Apeliz), Tónks (HUUHAATONTTU & Jazazka/larry, vaikea sanoa kumpi on parempi) ja MunQ (Adju & mcboxerjr). Näistä paras kaksikko lienee kyllä Adju ja mcboxerjr.

10. Voitto liigapelissä on luonnollisesti tavoittelemisen arvoinen asia ja sitä tulee juhlia. Menettekö itse voitetun matsin jälkeen saunan vai palkitsetteko itsenne jotenkin muutoin?
Tapana on mennä matsin jälkeen joka tapauksessa saunaan. Mielekkäämpi ja palkitsevampi sauna tietysti on, mikäli voitto on tullut ja itsekin kentälle päässyt voitokkaissa merkeissä. Tappion jälkeen saunassa vallitsee tappiomieliala ja koko saunomisen ajan tulee analysoitua peliä ja mitä tuli tehtyä väärin.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #299 : 08.09.16 - klo:19:46 »

[Anal] Vata56

1. Edustitte triplamestaria Kaljoja useamman kauden ajan. Minkä tiimin koette näin jälkeenpäin ajateltuna olleen teidän kovin vastus? Kenen päihittäminen tuntui kaikista parhaalta?
Kovimman vastuksen titteli vaihtelee F.L:n ja MunQin välillä ja molempia vastaan täytyi kyllä laittaa kaikki peliin. Ainakin minulle F.L:n voittaminen oli kuitenkin aina se eksoottisin kokemus.

2. Olitte sen verran keskenäinen osa Kaljoja, että tunnette takuulla joukkueen sielunmaiseman paremmin kuin hyvin. Miten yhtenäiseksi koitte joukkueen? Oliko se kertaakaan lähellä kaatua sisäisten riitojen takia?
Todella yhtenäinen tiimi. Terveellistä vittuilua kyllä lensi suuntaan jos toiseenkin ja asioista voitiin olla eri mieltä, mutta mitään oikeita riitoja ei oikeastaan koskaan ollut.

3. Onko teillä jotain tai joitakin käyttäjiä, joita ikävöitte erityisen paljon?

On! Käyttäjiä joita kaipailisin takaisin on aika monia, mutta pidän listan lyhyehkönä.
Ensinnäkin enenemppu joka oli melko lailla ensimmäinen lentokkakaverini.
Agent 93 pro (= Booze) oli loistoheppu, joka olisi saanut viihtyä lentokassa pidempäänkin.
Abisnail pelaisi varmasti vieläkin jos vaan voisi. Ikävä on.
Novalogia kaipailisin takaisin vastustajaksi.
Ja lopulta hän, joka on toisaalta vielä lähellä mutta kuitenkin niin kaukana; Verno. Kusti ei koskaan ottanut peliä liian tosissaan mutta kuitenkin häneen saattoi aina luottaa. Saimmepa nauttia tästä hulvattomasta olemuksesta myös lentokan ulkopuolella Ventrilossa, ja tätä aikaa kaipaankin eniten.

4. Kumman kaa


A: kellonajan kanssa Provinssirockissa vai V23:n kanssa Weekendeillä?
Kellon kanssa provinssiin koska kamu kuoma vuosien takaa (ja musiikki kenties siedettävääkin.)

B: ifreetin seurassa airsoftausta vai mcboxerin kera kaahailua kartingradalla?
Fuun kanssa softaamaan koska haluan nähdä mikä mies nimimerkin takaa paljastuu. Tässä lajissa myös mahdollisuuteni selvitä hengissä ovat vähän korkeammat.

C: HUUHAATONTU:n kanssa MM-jalkapallon finaalissa Saksa-Brasilia vai Vernon kanssa kahden viikon lomalla Ibizalla?
Nyt on todella paha kysymys... Huun kanssa tekis mieli hengata, mutta kun nyt kuitenkin menin tunnustamaan palavan kaipuuni Kustia kohtaan niin Ibizallehan se on lähdettävä.

D: Small Myyn kanssa kylpylälomalla Saarenmaassa vai pallosalaman kanssa härkäjuoksuissa Espanjassa?
Nepun kanssa kylpyyn.


5. Joukkueellanne, Analilla, ei ole ainakan toistaiseksi kulkenut järin lujaa. Missä vika?
Pelaava nelikko vaihtelee niin paljon että se sekoittaa selkeästi peliä, mm. tänään MÄ pelasin kokonaisen erän etualhaalla, paikalla johon en ole koskaan koskenut liigamatsissa. Tarvitaan stabiili rosteri ja selkeä toiminta-ajatus ennen matsin alkua, ettei team chatissa tarvitse pähkäillä että kuka pelaa ja millä koneella. Tätä ongelmaa ei ole auttanut varsinkaan se että meiltä hiljattain lähti kaksi pelaajaa ovet paukkuen litomaan.
Tämän lisäksi meidän lähdöt on a) ihan b) vitusta (paitsi tänään emt:iä vastaan näytti jo paremmalta.)

6. Munkkiliigassa tuntuu olevan kyse muustakin kuin pelkästä yhteisestä pelistä, jota tahkoamme joka sunnuntai. Mitä pidätte yhteisöstämme?
Pidän yhteisöstä risuineen ja ruusuineen erittäin paljon. Sydäntä lämmittää erityisesti se että tauolle jääneitä pelaajia on alkanut virrata takaisin. Toivon että ensi kesälle kaavailtu miitti ottaa tuulta alleen.

7. Anna ranking seuraaville naisille: Anna Abreu, Martina Aitolehti, Kelly Brook, Kate Moss, Selena Gomez, Pamela Tola
Heh perusteluja tuskin vaaditaan? Pelkkä ulkomuoto suhteellisesti arvioituna asteikolla 50-99:
Anna Abreu 90
Martina Aitolehti 79
Kelly Brook 75
Kate Moss 62
Selena Gomez 88
Pamela Tola 75
Vähän bonusta valottamaan arviointiasteikkoa;
Kaya Scodelario 95
Jennifer Aniston 93
Natalia Imbruglia 97
Ja pakollinen suomalainen Mari Perankoski 93

8. Ette ole onnistuneet säväyttämään paluunne jälkeen vastaavalla tavalla kuin pari vuotta sitten. Miten aiotte nousta takaisin lentsikan huipulle?
Pelaamalla nykypelaajien kanssa. Yllättävin asia paluun jälkeen oli se miten nykyään keskitasoisemmatkin pelaajat tietää parin vuoden takaiset temput ja käännökset. Aion myös keskittyä omassa pelissäni vahvuuksieni lisäksi kohtaamisissa ampumiseen. Comeback on luvattu ja se myös tapahtuu.

9. Yksi lentokonepelaajan oleellisimpia asioita on kunnostaan huoli pitäminen. Minkä koette miellyttävimmäksi tavaksi hoitaa kesätreeni ja tikkiin pääseminen?
Mulle mielekkäin tapa vaalia vartaloa on erilaiset joukkuepelit. Sitten kun puhutaan ihan tikkiin pääsemisestä niin itsellä on listan kärjessä ehdottomasti erilaiset akrobaattiset liikeet, koska silloin harjoittelu ottaa koko kroppaan ja samalla myös motoriset taidot ja koordinaatio kehittyy. Salilla (ja miksei myös kotona) erilaiset kehonpainolla tehtävät liikkeet on ne mun juttu. Voima ja taito > lihasmassa in my books.

10. Minkä rankingin antaisit yläasteen koulusi siivoojan ulkoiselle olemukselle?
HMm tollanen 75. Kiva täti oli.

palaute tänne
tallennettu
Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024