Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
30.04.24 - klo:11:08

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 157534 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #270 : 21.08.16 - klo:11:52 »

10. Palomummo (9)

Palomummo on yksi heistä, jonka listasijoitus on vaihdellut TM:n virallisessa muistikansiossa paljon päivän mukaan ja hän on hätyytellyt jopa viidettä sijoitusta. Kysymys kuuluu, miten arvioida tätä viime vuosikymmenen lopun suurinta?

Myös tällä kertaa TM päätti olla nostamatta Palomummoa niin korkealle kuin olisi mahdollista. Hän on yhä kymmenen parhaan joukossa, mutta ei sen enempää. Urheilumiehenä tunnettu Palomummo ei lienekään järin tyytyväinen tähän maailman parhaan jalkapalloilijan pelinumeroa vastaavaan sijalukuun, koska niin paljon enempäänkin olisi aineksia. Hiukan erilaisissa olosuhteissa hänen nilkkapotkunsa tutkanopeus olisi saattanut riittää aivan listan kärkipäähän, sillä hänessä näkyi selvästi poikkeuksellisia pelilahjoja. Jos siirrytään jalkapallosta jääkiekkoiluun ja peilataan sitä lentsikkaan, oli hän eräällä tapaa kuin Eric Lindroos - pelaaja, jolla oli jumalattoman lahjat, mutta joka ei ulkoisten tekijöiden takia (aivotärähdykset vs tietokoneen hajoaminen) lunastanut koskaan täyttä potentiaaliaan. Paljon tämä lentsikan Lindroos ehti silti tekemään.

Palomummon korkeaa sijoitusta olisi puoltanut hänen peliotteensa vuonna 2008. Tuolloin juuri tämä mies oli pelin paras pelaaja - ei välttämättä suurella marginaalilla, mutta kuitenkin. Palomummo murtautui kierrospeleissä lentelemällä ripeästi lentsikan eliittiin ja nousi piikkipaikalle, samaan aikaan kun osa vasta mietti, että kuka hän on. Hänen kehitys oli paikoitellen sen verran huimaa, ettei toista vastaavaa löydy välttämättä lainkaan lentsikkahistoriasta. Voisia sanoa, että muutama kuukausi teki ylemmän keskitason pelaajasta pelin numero ykkösen. Siitä päästäänkin siihen, että mikäli tämän listan kärkiviisikon haluaa koostuvan pelkästään aikakautensa suurimmista tai juuri korkeimman potentiaalin omaavista kavereista, olisi Palomummo ilmeinen valinta sinne. Mikäli taas otetaan huomioon absoluuttinen pelitaso ja näytöt kovista peleistä, putoaa tämän henkilön sijoitus hiukan. Miten päin tahansa asiaa kääntelee, se ei kuitenkaan riitä millään viemään paikkaa kymmenen parhaan joukosta. Omien arviointikriteerieni mukaan nimimerkit kuten Avento, Adju, kellonaika ja Verno tuntuvat tarkemmalla ajattelulla olevan liian suuria suupaloja, joten heidän edelleen Palomummoa ei voi laittaa. Seuraavat kaverit listalla ovat niin kovia ja meritoituneita, että Palomummon olisi yksinkertaisesti pitänyt pelata tasollaan vielä pitempään ja kovemmassa paineessa ohittaakseen heidät. Tässä hän samalla kärsii koneensa hajoamisen lisäksi Munkkiliigan alhaisesta aktiivisuudesta omana etsikkoaikanaan, johon hän ei tietenkään itse ole syyllinen. Lopulta jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa, joko sijottaa Palomummo ääliö94:n eteen tai suoraan hänen peräänsä. Pitkän harkinnan ja oikkoilun jälkeen, myös tällä kertaa TM valitsee Palomummolle huonomman vaihtoehdon ja rankkaa hänet kyseisen herran taakse. Täten kohtaloksi jää sija kymmenen.

Suuri kysymys sitten on, että miten hyvä Palomummo tarkallaan ottaen oli? Tähän on jälleen kaksi näkökulmaa, eli suhteellinen ja absoluuttinen taso. Suhteellisesti pohdittuna Palomummon taso vuonna 2008 oli ehkäpä heikko 95. Puolestaan absoluuttisesti ajateltuna hän oli noin 92, eli jos suoraa verrokkia haetaan niin sellaiseksi voidaan mainita myöhemmin pelannut IneartheD, joka tulikin juuri listalla. Näiden numeroiden ja vähäisten liigapelien valossa kokonaisuuden 93 antaminen Palomummolle on melko yksinkertaista ja vaikeus tulee pelkästään oikean sijaluvun löytämisestä. Sijaluvun 10 langettaminen tälle henkilölle ei missään nimessä tunnu hyvältä, mutta häntä on hankala nostaa paljoa ylöspäinkään. Toivotaan, ettei Palomummo pilaa ansaittuja eläkepäiviään tämän takia.

Joukkuedustukset: Rise, MunQ
Mitalisijoitukset: 0-1-0
Ominaisin pelipaikka: -
Uran huippuhetki: Vuosi 2008
Kokonaisuus: 93

Tiesitkö, että... vaikka aiemmin tekstissä oli Lindroos-vertauksen myötä puhe enemmän jääkiekosta, kunnostautui Palomummo pikemmin jalkapallomiehenä. Hän oli siinä melkoisen hyvä, mikäli viime vuosikymmenen lopulla esitetty väite siitä, että hän pelasi Hongan edustusjoukkueen riveissä ja kuului Suomen u16-ryhmään, piti paikkaansa. Oliko Palomummon vähentyneen käyntimäärän takana juuri jalkapallopiireihin murtautuminen ja kuinka lähellä hän on paraikaa pääsyä joulukuusen kirkkaimmaksi tähdeksi, on toistaiseksi kysymyksiä, joiden vastaus on täysin pimennossa.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 7
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 94-94-92-91-88

Hänestä sanottua
- Herran lyhyestä kääntymisestä lentokonepelissä pystyi päättelemään kyllä, että kyseessä on ollut kova tekijä, kun ajoitukset alkoivat löytymään peräti viiden vuoden tauon jälkeen varsin nopeasti.
- aikansa paras pommittaja
- joskus ku pelasin tän kans en tienny yhtää kuka oli mut opin tuntemaan äkkiä
- tää vei mua joskus iha sale kiekois ei vittu :Ddd
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #271 : 21.08.16 - klo:11:56 »

16. abisnail

15. Futis poju

14. Koopa

13. mcboxerjr

12. torso pää

11. IneartheD

10. Palomummo
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #272 : 21.08.16 - klo:15:22 »

9. ääliö94 (8)

Kärkikymmenikön toinen henkilö on ensin Riseä ja sittemmin F.L:ää edustanut ääliö94. Hän on nyt yhtä sijalukua alempana kuin edellisellä kerralla, mutta paikka kymmenen parhaan joukolta näyttää tulevaisuudessakin suht varmalta. Sen verran hyvä ääliö94 sattui olemaan, ettei hänen ohitseen tulla ihan noin vain.

Paljolti käsitellyn Rise-sukupolven yksi merkittävimmistä henkilöistä oli selkeästi ääliö94. Hän ei ollut joukkueen johtaja, eikä välttämättä sen pelillinen ykkönen kaikista kovimmassa kokoonpanossa, mutta se ei poista silti tiettyjä tosiasioita. Esimerkikiksi sitä, että olisi valehtelua väittää, että Rise olisi ollut läheskään yhtä hyvä klaani ilman ääliö94:ää ja että sen rahkeet olisivat silloin varmuudella riittäneet liigan ykköseksi. Kummatkin esitykset ovat yksitoikkoisesti virheellisiä. Itseasiassa, nimenomaan tämä henkilö oli alkuperäisen Risen tasokkain jäsen, ei vaikkapa Novalog. Voisi sanoa, että ääliö94 oli alussa Risen paras pelaaja ja mahdollisti siten joukkueen pääsyn sellaiseen asemaan, että he kykenivät värväämään henkilöitä kuten Hedonist, Palomummo ja torso pää. Samalla hänen merkitys oli erittäin oleellinen siinä, että Rise ylipäätään onnistui pysymään MunQia parempana joukkueena myös siinä vaiheessa kun Palomummo jätti joukkueen ja siirtyi pahimpaan kilpailijatiimiin. Aikaisempien vuosien kaltainen meno jatkui myös syksyllä 2011 tapahtuneen paluun jälkeen, jolloin toinen vuoden 2008 suurista, F.L, rekrytoi ääliö94:n itselleen. Seuraavan vuoden aikana hän kykeni vielä kehittymään ja pelaamaan korkeammalla tasolla kuin koskaan aiemmin, säilyen yhtenä pelin parhaimmista lentäjistä loppuun saakka. Näyttöjä löytyy siis kummaltakin vuosikymmeneltä yllin kyllin.

Pelityyliltään ääliö94 jos joku oli etevä pelaaja kohtaamisten alkuvaiheessa. Hänen yhtenä suurimmasta vahvuuksista voidaankin pitää silkkaa väistelykykyä. Se sujui kerta toisensa jälkeen mainiosti ja tuppasi pysymään vastustajan kannalta arvoituksellisena koko ottelun ajan. Väistötyylin analysoinnin voi hoitaa toteamalla, että tällä henkilöllä oli taipumus tehdä melko voimakkaita liikkeitä ja toteuttaa niitä aivan viimeisille hetkille saakka, hyödyntämällä etevää tilanteen lukemista ja oivaa reagointikykyä. Vaikkei ole kärkipelaajien tapaista ja lentsikkaohjekirjan pykälän 14.2 mukaista turvautua hirveän suuriin liikkeisiin väistötilanteissa, onnistui ääliö94 rikkomaan peruskäsityksiä ja pelaamaan omalla tavallaan hämmästyttävän hyvin. Ainoa heikkous tässä oli se, että hänen oli käytännössä pakko pelata yläpelaajana ja vähän tilaa tarvitsevan alapilotin kanssa. Sama laadukas meno jatkui myös osapuolien vaihtuessa. Ampumatilanteissa ääliö94:lla oli tapana suorittaa viime hetken liike vastustajaan nähden, joka pohjautui usein toisen väistötavan aavistamiseen. Häntä kohtaan tehdyt yläväistöt päättyivät siis monesti kuolemaan, sillä vastustajan lukeminen tapahtui laadukkaalla tavalla ja keula kääntyi vikkelästi ylöspäin. Kokonaisuudessaan valikoimasta löytyi siis niin väistö- kuin ampumataitoa poikkeuksellisen paljon. Se, kumpaa ääliö94 painotti enemmän oli paljon kiinni pelaajien lukumäärästä ja pelipuolesta, aivan siis kuten pitää. Noin muuten ääliö94 oli äärettömän hyvä iskemään suoraan vastustajan selustaan, hän haki paikat älykkäästi ja tappoi ripeästi. Vahvuudet eivät rajottuneet pelkästään kohtaamisten alkuvaiheeseen, vaan kyse oli myös taitavasta pelaajasta kohtaamisen muuttuessa pienkamppailuiksi. Mainitun seikkojen lisäksi kohtaamisiin lähtemisen ohjaamisessa ääliö94 oli hirvittävän taitava. Sen takia hänelle annettiin aikoinaan F.L:ssa päävastuu niiden hoitamiseen ja eturintaman vahvuuden vaihteluun ottelun sisällä. Tässä oli kaveri, jonka olosuhteiden lukemiseen tiesin pystyväni luottamaan.

Aiemmista kehuista huolimatta, edes ääliö94 ei ole täydellinen pelaaja. Suurimmaksi heikkoudeksi hänen pelissään voidaan lukea kyvyn lukea oman aseman vahvuutta suhteessa vastustajan ja taidon tehdä ratkaisu sen mukaan. Kyseinen puute näkyi pelin tiimellyksessä usealla eri tavalla. Ensinnäkin, ääliö94 ei ollut hirvittävän hyvä pelaamaan alhalla, hän yliarvioin usein positionsa laatua siellä ja toteutti turhan aggressiivisia liikkeitä, jotka mahdollistivat vastustajan pääsemisen suoraan selkään ja riskin pikaisesta kuolemasta. Toisekseen, ääliö94 jäi välillä turhan pitkäksi aikaa kamppailuihin ja menetti siten sauman palata kotipesälleen, joka kostautui erityisesti tasokkaita vastustajia vastaan. Kolmanneksi, hän antoi hetkittäin turhan paljon pisteitä ja jätti ajamatta maahan tilanteissa, jossa se olisi selkeästi kannattanut. Vaikka kyse on periaatteessa ainoastaan yhdestä puutteesta, on sen vaikutus moneen pelitilanteeseen äärettömän suuri. Voisi väittää, että yleensä heikosta peluusta huonossa asemassa kärsivät eivät kykene nousemaan kärkipelaajaksi. Epäilemättä ääliö94 onnistui rikkomaan kyseisen nyrkkisäännön, mutta se eväsi silti pääsyn ylemmäs. Itseasiassa, jos tämä puute olisi kääntynyt vahvuudeksi, ei ääliö94:n sijoittaminen aina viidenneksi saakka olisi ollut mikään huutava vääryys. Hänellä oli perusedellytykset kunnossa päästä lähelle huippua, mutta niitä ei onnistuttu täydellisesti täyttämään. Siitä huolimatta, ääliö94 on jättänyt taakseen monta äärettömän kovaa pelimiestä ja sija yhdeksän luo aihetta ylpeyteen.

Joukkuedustukset: Rise, F.L
Mitalisijoitukset: 2-2-0
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 93

Tiesitkö, että... ääliö94 olisi keskiajalla syntyessään saattanut estää maapallon ylikansoittumisen. Hän oivalsi nimittäin lentokonepelin aulassa yhtenä lauantaina kuinka monikäyttöinen väline sukka on. Ääliö94:n mielestä sukka kävi hädän tullen täydellisesti ehkäisemään vahinkoja, sillä sellainen on aina käden ulottuvilla, sitä voi käyttää useaan otteeseen ja se tulee edulliseksi. Onko ääliö94 keskittynyt lentsikan lopettamisensa jälkeen patenttioikeuksien hieromiseen ja löytyykö tästä tulevan kesän hittituote on vielä pimennossa.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 12
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 95-93-93-92-91-91-90-90

Hänestä sanottua
- fl oli kovimmillaan ku singe oli salmilla ja ääliö brissellä
- nimi kertoo kaiken
« Viimeksi muokattu: 22.08.16 - klo:12:19 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #273 : 21.08.16 - klo:21:59 »

8. Verno (7)

Verno jos joku on kyennyt mukautumaan jokaisen aikakauden vaatimuksiin. Päivät ovat vierineet, kalenterivuodet ovat vaihtuneet ja peliseura on ehtinyt menemään täysin uusiksi, mutta yksi asia ei muutu: Verno on yksi pelin parhaista.

Kuten pitempään mukana olleet tietävät, on Verno aina parhaiden aktiivipelaajien joukossa. Tarkasteltavalla aikajaksolla ei ole oikeastaan väliä, sillä Verno on käytännössä koko lentsikan olemassaolon ajan kuulunut pelin ehdottomaan kärkeen. Vernolta ei ole missään vaiheessa havaittu pelillistä notkahdusta, toisin kuin ainoalta vastaavanlaisella pelurilta, Adjulta (vuosien 2013 ja 2014 aikana). Verno jos joku säilyttää tasonsa aina munan kuoriutumisesta tulevaan viimeiseen lentoon saakka. Ei ole valehtelua väittää, että Verno on onnistunut siirtymään aikajaksolta toiselle paremmin kuin kukaan toinen pelaaja ja hän ansaitsee siitä hyvästä kunnollisen tunnustuksen. Tämä henkilö ei välttämättä ole koskaan ollut pelin absoluuttisesti paras pelaaja, mutta nimenomaan se miten tasaisen erinomainen hän on ollut jatkuvasti, on kunnioitettava saavutus. Vernon F-18:sta liikkeelle lähtenyt tarunomainen lentsikkaura tarjosi mm. kokonaan uuden kärkisukupolven johdattamisen pelin ykkösklaaniksi vuoden 2012 aikana, pitkään voimassa olleen liigan eräkohtaisten piste-ennätyksen ja kiusallisia käyntejä lukuisissa tiimeissä. Kyse oli varsinkin tällä vuosikymmenellä heittämällä top5-pelurista ja parhaimmillaan (2013) hän suorastaan hengitti ykköstilan haltian selkään. Verno tuli, pelasi ja voitti.

Vernon siipien vahvuus mahdollistui muutaman eri asian ansiosta. Hänen pelinsä ei aina ollut maailman kauneimman näköistä, mutta se oli taatusti sitäkin tehokkaampaa. Vaikka Vernon jarrujen käyttö loisti poissaolollaan, ei se tuntunut haittavan menoa hirveästi. Hän onnistui kankealta näyttävältä pelitavastaan huolimatta pääsemään vastustajan selkään kohtaamisten jälkikahinoissa hämmästyttävällä prosentilla. Sinne ajautuessaan, hiillostuskin sujui moitteetta. Verno jos joku oli jahtaustilanteissa mainio yhdistämään tarkan ampumisen ja loogisen likkumatyöskentelyn. Useasti kun käsillä oli syvälle vastustajan päätyyn pakottava jahtaustilanne, hän lähti uskaliaasti koneen perään, jatkoi yrittämistä vaikka suojaajien todennäköisyys nousi, sellaisen tullessa väisti hyvin tähän nähden ja sai lopulta jahdattavan hengiltä. Suurin osa muista pelaajista joutuisi vastaavanlaisessa tilanteessa vetäytymään tai toteuttaisi suojaajaa kohden ennalta-arvattavan alaväistön ja joutuisi surmatuksi, mutta ei Verno. Hän ei ollut tyypillinen mies, sillä yhden asian yhdistäminen toiseen ei tuntunut syövään tehokkuutta kummaltakaan. Samanlainen meno jatkui osien kääntyessä, eli homma pelitti upealla tavalla. Sen lisäksi, että Verno oli etevä jahtaamaan toista, on hän nimittäin aina ollut hyvä reagoimaan tilanteissa kun vastustaja on hänen selässään kiinni. Hän osasi väistellä ammuksia upeasti, tehdä ratkaisustaan hämyillä ennalta-arvaamattomiksi ja ajoittaa mahdolliset alakoukkunsa oikeaoppisesti. Siitä huolimatta, hänelle ei ollut ominaista mennä yliyrittämisen puolelle. Juuri pelaamisessa heikossa asemassa Verno on koko listan parhaita. Mainittujen vahvuuksien lisäksi, Verno oli hyvä lukemaan milloin omille kentille kannattaa palata ja milloin jäädä kamppailemaan. Laadukkaan toiminnan heikossa asemassa ja kyvykkeen ymmärtää milloin paeta kamppailusta myötä, hänen tuhoutumismääränsä (ja annetut pisteet) olivat usein kanssapelureita alhaisempia. Viimeisiksi Vernon vahvuuksi voi mainita ymmärryksen tukea omia oikeassa paikassa ja etevyyden valita salmsonin suojaajana oikean korkeuden juuri siihen tilanteeseen.

Ongelmakohtiin keskittyessä, ei voi välttyä jatkamasta Vernon kankeasta pelityylistä. Hän on omalla esimerkillään osoittanut, että myös puutteellisella jarrujen käytöllä voi nousta pelin kärkeen, jos muut ominaisuudet ovat riittävän hyvin kunnossa. Silti on kiistatonta, että tuollainen puute asettaa jonkinnäköiset rajat. Huomionarvoista on, että Verno kärsii viastaan erityisesti hyvin jarruttelevia vihollisia vastaan, jolloin hän saattaa menettää asemansa heikkoutensa vuoksi. Tämä nousee esiin erityisesti tasavertaisessa kamppailussa, jonka tuoksinnassa Verno ajaa usein itsensä heikkoon paikkaan ja joutuu tapetuksi tai on pakotettu vetäytymään tilanteesta. Voisi sanoa, että Verno paremmassa ja huonommassa asemassa eliittipelaaja, mutta saman arvoisessa kamppailutilanteessa vain hyvä. Noin muuten Verno voisi olla vielä parempi kohtaamisten alkuvaiheessa. Ensinnäkin, hänen ampumatyöskentelynsä painottuu turhan paljon ylös ampumiseen, eikä hän keskity riittävästi suoraan vastustajaan. Verno on selvästi enemmän "alueammuntaa" kuin "miesammuntaa" suosiva henkilö, joka on huono asia lentsikassa. Hän ei myöskään löydä vaadittuja ampumalinjoja niin nopeasti. Toisekseen, ampumisen lisäksi myös Vernon väistely on liian riippuvaista ylätilasta. Mikäli ylätilan väistö ei ole tilanteessa järkevä, jähmettyy Vernon pelaaminen ja hän tekee täriseviä pienliikkeitä, vailla ajatusta miten vastustaja tulisi ohittaa. Kolmanneksi, Verno ei lähde kohtaamisiin täydellisesti. Hän saattaa esimerkiksi takapaikalle pyrkiessä lähteä suotta kolmannesta tallista ja pyrkiä ajamaan muut kiinni, kun vaihtoehtona olisi nousta tokasta kentästä ja tehdä tarvittaessa pienkäännöksiä siellä. Sillä tavoin joukkuelaisille välittyisi paremmin signaali, että nyt hän on taas ilmassa ja valmiina lähtemään.

Joukkuedustukset: F-18, KKK, Kalja
Mitalisijoitukset: 1-1-3
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2013
Kokonaisuus: 93

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 4
Kokonaisuus: 94
Annetut arvot: 96-96-96-95-94-94-94-94-91-90-87

Hänestä sanottua
- Alusta asti mukana ollut Verno muistetaan ennen kaikkea siitä, kuinka kovalla tasolla hän pystyi pelaamaan heti palattuaan takaisin riippumatta siitä, miten pitkään hän oli ollut poissa. Pisimpään mukana olleista pelaajista varmasti tasaisin suorittaja, joka olisi taatusti vahvistus mihin tahansa joukkueeseen tämän päivän Munkkiliigassa.
- Outo, pohjimmiltaan rento kaveri, josta en ole koskaan ottanut oikein selvää. Pisteet tulee totisen pelaamisen mukaan, vaan turhan usein nähty myös se, että peli vedetään ihan leikiksi
- Vie tämän tästä vastustajansa kahville. Hallitsee koneen kuin koneen ja olisi todella arvokas lisä mihin tahansa tiimiin.
- jos pelaa kunnol nii vie
- tääki on nobampi nykyää ku enne tai en tiiä mut aika nob silti
- kova

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #274 : 22.08.16 - klo:12:11 »

7. Avento (6)

Kesään 2012 ainakin virallisesti lentokonepelin lopettanut Avento on ollut jo neljä vuotta poissa. Hän pelasi kuitenkin riittävän pitkään osoittaakseen, kuinka kova luu hän on. Avento onkin heittämällä kymmenen parhaan joukossa.

Jos aiemmin esitelty Verno oli aina pelatessaan äärettömän taitava, voidaan Avennosta sanoa täysin samaa. Avento kuului aivan pelin alkuajoista aina pilottilasien ripustamiseensa saakka pelin ehdottomaan eliittiin. Hän ei välttämättä luonut yhtä pitkää ja kaikilta osin yhtä ansiokasta uraa kuin vaikkapa juuri Verno, mutta jossain asioissa hän onnistui lähes täydellisesti. Avento esimerkiksi voitti pari liigan kiihkeimmän aikajakson mestaruutta, menestyi jatkuvasti dueliturnauksissa loistavasti ja oli absoluuttisesti kokoajan pelin parhaita. Paljon kertoo se, että ollessaan suhteellisesti heikoimmillaan (lentsikan alkuaikoina) kyse oli TM:n arvion mukaan "vasta" kuudenneksi parhaasta pilotista. Puolestaan myöhemmin hän murtautui kolmen parhaan aktiivipelaajan joukkoon, pysen sellaisena lopettamiseensa saakka. Historiallisessa listauksessa Avento ei kuitenkaan mitenkään yllä läheskään niin korkealle, vaan kohtaloksi jää "ainoastaan" sija seitsemän.

Avento oli pelaajana erikoisimmista päästä. Hänellä löytyi suuri yhtäläisyys listan alkupäässä esitellyn justus pirpanan kanssa vaihtelevien otteiden muodossa. Samalla tavalla kuin "jp":lla, Avennolla oli taipumuksia suuriin tason heittelyihin ottelun tai jopa erän sisällä. Huomasin tämän omakohtaisesti kun pelasimme keskenämme royaldueleita jossain vaiheessa lähes päivittäin. Jonain päivänä Avennosta ei ollut mihinkään, mutta toisena hän luki toisen toistotapoja ja keksi siihen lääkkeet nerokkaalla tavalla, hoitaen kamppailutilanteetkin mallikkaasti. Täysin sama meno jatkui myös Munkkiliigassa - esimerkkejä hyvistä ja huonoista peleistä löytyy yllin kyllin (vieläpä tärkeistä otteluista). Yksi kerta kun Avento ei ollut parhaimmillaan ja hänestä ei tuntunut olevan mihinkään oli kauden '11 (02) loppuottelu F.L:ää vastaan. Siinä hän imi jatkuvasti pommeja itseensä ja menestyi kamppailutilanteissa kehnosti. Vastakkainen tapahtuma kävi kuitenkin toteen sitä seuraavissa kauden 12 (01) ja '12 (02) finaaleissa. Hän oli sekä F.L:ää, että Kaljoja vastaan käydyissä loppuottelussa jatkuvasti mies paikallaan. Ei olekaan sattumaa, että MunQ hävisi sen finaalin, jossa Avento ei ollut oma itsensä, mutta voitti pari seuraavaa. Hän mahdollisti MunQin äärettömän kovan keskikaistan olemassaolon ja oli paikoitellen jopa tiiminsä paras pelaaja. Tämä siitä huolimatta, että Novalog sai suuren yleisön ja kirkuvien teinityttöjen huomion itselleen, eikä joukkueessa välillä tahdottu nähdä muuta.

Tutkittaessa Avennon pelityyliä on merkillepantavaa se, että hänen ehdoton vahvuutensa oli tilan etsiminen (varsinkin kohtaamisten alkuvaiheessa). Avento oli siihen pyrkiessään erinomainen löytämään raot, joiden kautta hän ajautui vastustajan ulottumattomiin. Hän ei sitä tehdessään ollut ennalta-arvattava tai toteuttanut liiaksi perinteisiä alaväistöjä, vaan lentelyssä näkyi myös myöhään tehtyjä yläliikkeitä. Ongelmalliseksi Avennon kannalta koitui kuitenkin se, että hän ei aina pyrkinyt tyhjään tilaan kun se olisi kannattanut. Tilanteessa, jossa vastustaja oli Avennon selän takana tämä yritti liian usein kääntyä takaisin ja tappaa hänet, sen sijaan että olisi lentänyt karkuun viholliselta tai ajanut maahan. Kääntyminen tapahtui myös sikäli hiukan virheellisesti, että etäisyys ei ehtinyt venähtämään riittävän suureksi hänen toteuttaman liikkeen toteuttamiseen (usein haasto tarkkuudessa). Muiksi heikkouksiksi voi lukea pelitasoon nähden surkean pelaamisen salmeja vastaan ja uupuvan harmonisen jarrutyöskentelyn hallittuine syöksyineen ja ylätilan hyödyntämisineen. Avento ei siis ainakaan huippujoukkueelle ole koskaan ollut omimmillaan parhaalla positioilla (takaylä) tai muutenkaan yksin joukkuetta kannattelevassa roolissa. Hän on rooliltaan mitä selvin taka-alapelaaja.

Joukkuedustukset: MunQ
Mitalisijoitukset: 2-3-0
Ominaisin pelipaikka: Alapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 93

Tiesitkö, että... Avento on tietävästi ensimmäinen pelaaja, joka on poistettu liigaottelusta tagin käyttämättömyyden takia. Vuoden 2012 alussa Avento joutui tiukkana valvojana tunnetun Nalayanan kickaamaksi, kieltäydyttyään kehotuksista huolimatta laittamaan tagia ylleen. Silloin asiasta ei noussut sen suurempaa kohua, mutta reilua vuotta myöhemmin sattuneet tapahtumat lienevät kaikkien muistissa. Voimme vaan kysyä, että oliko se nimenomaan Avento, joka laukaisi myöhemmät ongelmat niskuroinnillaan?

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 8
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 95-95-94-94-93-92-92-91-90-89-89

Hänestä sanottua
- Jekkuilija. Suksimiehen kanssa on ollut sukset joskus ristissä, ja joskus taas oltu hyvää pataa. Vaikka Avento kuuluu ehdottomasti liigan kärkikastiin, hän ei yllä varsinaisesti ”pelinrakentaja” -tasolle, vaan vahvuus piilee hyvässä tiimipelissä. Yksilötaidoissa jää kärkikastia jälkeen lievästi (mutta tarpeeksi jotta asian huomaa).
- omien kokemusten pohjalta 90:nen kaveri, mutta liigan aiemmissa vaiheissa saattanut ylittää tämän. Todella varma pelaaja joka paineissakin pääsee hyvin lähelle omaa tasoaan. Siinä missä en muista huonoja suorituksia Aven osalta, ei ole toisaalta mieleen jäänyt äärimmäisiä huippusuorituksia.
- tätä henkilöö tulee aina välillä kaipailtua. toi jotenki aina lisäarvoa pelaamiseen vaikka pidin usein avea melko mulkkuna jätkänä.
- cheater
- hieno mies

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.08.16 - klo:12:20 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #275 : 23.08.16 - klo:13:23 »

6. Adju (5)

Hartolaa neljä kertaa lautapelin SM-kisoissa edustanut Adju on jälleen sijoitettu listan kärkipäähän. Adjua ei nimittäin voi syyttää lentsikkataitojen puutteesta, vaikkei hän välttämättä olisi mieluisin tiimikaveri-kilpailun ykkönen.

Adju on hyvin poikkeuksellinen yksilö. Adju on niittänyt menestystä niin lentokonepelin kuin Afrikan tähdenkin puolella, joten hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saamaan valtavasti aikaan. Moni vajaa parikymppinen mies ei ole kerennyt tekemään edes puolia siitä mitä Adju on saavuttanut vastaavassa ajassa. Jos yksi järjestelyperuste olisi elämässä onnistuminen, olisi hän siis mitä suurimmilta todennäköisyyksin aivan kärkipäässä. Tässä listauksessa Adjun asettaminen huipulle on kuitenkin hankalaa, muun muassa siksi, että hän on liian riippuvainen ympäröivästä seurasta. Joukkueessa, jossa on liuta huippupelaajia rinnalla Adju käy jatkeeksi erittäin hyvin, mutta itsessään joukkueen kannattelemiseen hänestä ei ole koskaan ollut. Adju suorastaan elää siitä, että hänen rinnallaan on muutama muu taitava pelaaja. Kun Adju vuonna 2012 sai ympärilleen itselleen sopivan seuran, nousi hänen peli kertaheitolla täysin uuteen ulottuvuuteen ja hän pelasi lentokonepeliä paremmin kuin koskaan aiemmin. Vastaavaa Hartolan päällikköä ei enää sen koommin nähtykkään, vaan kyseisen vuoden jälkeen alkoi hidas vajoaminen alaspäin. Tarkasteltavalla aikajaksolla on yksinkertaisesti valtava merkitys siihen minkä arvon antaa Adjulle. Siinä missä hän oli parhaimpina aikoinaan 93, ei nykyään voida puhua edes 90:n paremmalle puoliskolle pääsevästä henkilöstä. Hyvä lentokonepelaaja Adju on kuitenkin aina ollut ja tulee aina olemaan.

Lentokonepeliväki lienee varsin yksimielinen siinä, että Adju on päässyt pelaamaan parhaassa nelikossa koskaan. Se, että hän otti paikkansa tasokkaimmassa kokoonpanossa mitä tullaan luultavasti koskaan näkemään, mahdollistui erinnäisten asioiden kautta. Kenties tärkeimmäksi tekijäksi voidaan nostaa poikkeuksellinen lahjakkuus kohtaamisten alkuvaiheessa. Adju on yksinkertaisesti sillä saralla monessa asiassa äärettömän hyvä. Hän lukee tilannetta useassa mielessä erinomaisesti, esimerkiksi keulan käännön ajoitus on kohdillaan ja toteutuks tapahtuu sopivassa määrin (oikea jyrkkyys). Samalla Adju tietää lähes aina minkä koneen kimppuun on viisainta iskeä ja kuinka suurelta osin. Välillä Adju on melko aggressiivinen, mutta se taas johtuu sinällään ihan järkevästä pyrkimyksestä ottaa oma mies ulos. Samalla Adjun pelitapa ja mentaliteetti toimii kuitenkin rajoittimena aikaisemmin mainitulle asialle, eli mahdollisuudelle pistää hänet joukkuetta kannattelevaan rooliin. Nämä seikan huomioon ottaen onkin selvää, että hänen vahvuutensa pääsivät esiin erityisesti suuressa pelimuodossa ja bristolilla pelatessa. Kyseisellä koneella parhaan Adjun kokonaistaso lienee ainakin kahta kokonaisastetta parempi (94 vs 92) kuin vastaava albatrosilla. Adju yksinkertaisesti ampuu paremmin kuin liikkuu ja siksi hän hyötyy suuresti, jos vaadittivat ominaisuudet painottuvat enemmän toisen osumiseen kuin omaan selviytymiseen vähillä vahingoilla.

Mitä tulee Adjun heikkouksiin on helppo sanoa sama kun aiemmin ja todeta, että hänen liikkumisensa ei ole täydellistä. Edes vuoden 2013 Adju ei ollut liikkumisessa niin taidokas, että hänen pitäisi sen puolesta olla näin korkealla listalla kuin mitä hän on. Muuten taas Adjua peliä vaivaa liiallinen pyrkimys ajaa toisen osapuolen päätyyn ja pysyä siellä kauan. Tämä taas näkyy turhan nopeiden lähtöjen ohjaamisena ja kyvyttömyytenä ajaa itsensä rakoihin, joista paluu omille kentille on mahdollinen. Nämä kyseiset puutteet varjostavat Adjun peliä yhä tänä päivänä ja laskevat hänen arvoansa oleellisesti. On varsin yleistä, että Adju olettaa muiden tulevan pian ulos tallista ja lähtee itse liikkeelle, huomaten äkkiä kuinka monta vastustajaa on saartanut hänet. Toisaalta, hän on näissä tilanteissa etevä tajuamaan milloin kuolema on väistämätön ja ylimääräisiä tappoja ei siksi heru, mutta Adjun nopeiden lähtöjen negatiivinen vaikutus nelikkotasolla on silti merkittävää. Mitä tulee Adjun pienempiin heikkouksiin, voidaan sellaiseksi nostaa työskentely paineistetussa tilassa ja reagointi sen sattumisen riskiin. Kun Hartolan ylpeyttä hiillostetaan, ampuu hän silloin turhan paljon omia ja ei ole täysin kykeneväinen löytämään parasta tietä ulos. Puolestaan joskus Adju menee turhan hanakasti mukaan keskeisimpään taistelutantereeseen, vaikka olisi järkevämpää pysyttäytyä tilanteen ulkopuolella ja pelata itsensä tilanteeseen, jossa hänet unohdetaan. Kaikki asiat yhteen summaten Adju on varsin selvä etupelaaja, vaikka hänen lähtöjen ohjaaminen on puutteellista.

Joukkuedustukset: MunQ
Mitalisijoitukset: 4-5-2
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 93

Tiesitkö, että... Adju aiheutti alkuvuodesta 2012 kohun estyttyään pelaamaan liigaottelussa syliin tulleen kissan myötä. Omien sanojensa mukaan tämä liigamaailmaa järisyttänyt tapahtuma johti siihen, että Adju rupesi kuvamaan itseänsä otteluiden ajan. Se tulisi ikään kuin toimimaan halpana henkivakuutuksensa vastaavan varalle. Tarina ei kuitenkaan kerro sitä, että päätyikö tämä kymmenien tuntien videomateriaali yhdenkään Akseli-nimisen henkilön käsiin.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 10
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 96-94-94-93-92-91-90-90-87

Hänestä sanottua
- Eräänlainen koko Lentokonepelin isähahmo, jota saamme suurilta osin kiittää siitä, ettei kenenkään meistä ole tarvinnut pelata peliäkään Fokkeliigaa. Pelikenttien ulkopuolisen panoksensa lisäksi on Adju yli kymmenvuotisen pelaajauransa aikana osoittanut lukemattomia kertoja olevansa yksi pelin suurimmista. Siinä missä Adju ei ehkä yksilötaidoiltaan ole se kaikkein näyttävin pelaaja, korvaa hän sen ainutlaatuisella peliälyllään ja tekee aina kaikkensa joukkueen menestymisen eteen.
- Hartolan lahja maailmalle, 100% isänmaallinen hetero, taitopelaaja. Tykkää kissoista.
- olen nähnyt pelaamassa mutta huippukohta sijoittunee pre-2010- ajalle
- teampelaamine ja pisteiden minimaalinen anto plussaa
- omalaatuinen mutta ihan hieno mies
- lähtöjen ajoittaminen parasta a luokkaa
- aika nobba annan pyöreen 50 ja en ees vitsaile

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Adju: neljä vuotta sitten.. en oo enään 2012 jälkeen pelannu tosissani

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Adju: sijoittaisin itteni tottakai kärkeen

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Adju: njaa.. olisiko 99 realistinen

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Adju: en osaa sanoa

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Adju: ei minulla sellaisia olekkaan

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 29.08.16 - klo:12:22 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #276 : 25.08.16 - klo:15:03 »

5. kellonaika (11)

Edellisellä kerralla kymmenen parhaan pelaajan ulkopuolelle jäänyt kellonaika on tällä kertaa heittämällä mukana siinä. Tämän vuoden otteet eivät ole jääneet TM:lta huomaamatta ja nousu on sen mukainen.

Jälkeenpäin ajateltuna tuntuu helpolta sanoa, että edellisellä kerralla kellonaika kärsi selvästi vähäisistä esiintymisistään huippupeleissä. Sen myötä hän sai kenties ansaitsemaansa huonomman sijoituksen, tullessaan rankatuksi numerolle 11. Nyt tilanne on kuitenkin kääntynyt päälaelleen ja kellonaika pikemmin hyötyy olosuhteista kuin kärsii niistä. Tällä hetkellä lentokonepelin kärki on nimittäin aikaisempaa kapeampi ja siten kellonaika erottautuu joukosta paljon enemmän kuin mihin hän olisi kyennyt pari vuotta sitten. Loppupeleissä vaikka kellonajalle sopivan kokonaistason asettaminen tuntuu yksinkertaiselta, aiheuttaa ongelmia juuri sijoituksen täydellinen määrittely. Sitä on aivan mahdotonta tehdä oikein. Oikeastaan kellonajan voi pistää sekä kolmikon ääliö94 & Palomummo & Verno eteen tai taakse, että duon Adju & Avento perään tai juuri ylemmäs. Mahdollisia vaihtoehtoja ja perusteltuja ratkaisuja löytyy siis yllin kyllin. Nyt kellonaika on kuitenkin asetettu koko ryhmän ensimmäiseksi ja jopa sijaluvulle viisi. Syiksi TM luettelee seuraavat: kellonaika on asteen edellä mainittuja nimimerkkejä monipuolisempi lentäjä, hän on oman etsikkoaikansa täysin selvä pelillinen kakkonen, tärkeiden otteluiden takuuvarma onnistuja ja ehkäpä myös absoluuttisesti kaikista paras. Sijoitus on siksi hyvä, mutta toisaalta niin on pelaajakin.

Kellonajan suurin vahvuus lentokonepelaajana on kliininen pelaaminen alhaalla. Hän on erityisesti kohtaamisten alkuvaiheessa kuin tehty alapelaajaksi: väistöt on ajoitettu täydellisesti, ampumalinjojen haku onnistuu mainiosti ja yläpelaajalle jää rutkasti tilaa. Erityisesti lentokorkeus ja väistöjen toteutus ovat asioita, joista häneltä kannattaa ottaa mallia. Eikä kellonaika ole yläpaikalla kohtaamisten alkuvaiheessa hirvittävästi sen huonompi, vaan myös siellä nähdyt väistöt ovat laadukkaita. Siellä näkyy vielä paremmin sama asia kuin hänen alapelissään, eli vaikkei väistötavan valinta onnistu aina täydellisesti, tapahtuu toteutus mahdottoman oikea-aikaisesti. Usein käy siten, että kellonaika tekee tilanteeseen sopimattoman alaväistön, mutta pelastaa erheensä välttämällä, että väistö toteutuu liian aikasin (suuri riski että toinen saa linjan) tai turhan myöhään (kokee suurta vahinkoa). Kyseinen asia on valtavan tärkeä asia lentokonepelissä ja antaa paljolti anteeksi virhearvioita. Mutta mitä tulee kellonajan muihin vahvuuksiin, voidaan sellaiseksi luetella päätyyn ajamisen oikea määrä kun hän pyrkii sinne (tosin välillä kääntyy liian aikaisin voidakseen toteuttaa vastustajan suoraa ampumista), erinomainen pelaaminen ukolla (kenties pelin paras pelaaja sillä) ja toiminta kohtaamisiin lähtemisissä (odottaa oikeassa paikassa, ajoittaa tulonsa muotoon oikein, antaa selkeitä signaaleja jne). Lisäksi kellonaika on taitava ottamaan huomioon kamppailuun tulevat uudet koneet (ei jää suojaajan "pussiin", pakenee kun se on järkevää) ja vähäinen omien ampuminen tukalissa paikoissa (ei räiski turhaan). Vahvuuksia löytyy siis vaikka muille jakaa.

Mitä tulee kellonajan heikkouksiin, eivät ne näin korkealla listalla olevan henkilön kohdalla ole välttämättä suoraan heikkouksia, vaan pikemmin asioita, joissa hän voisi olla parempi. Yksi sellainen on tietyt piirteet liikkumatyöskentelyssä. Kellonaika on ehdottomasti hyvä liikkumaan, muttei kenties kaikessa yhtä hyvä listalla ylempänä olevien kanssa. Karkeasti voisi sanoa, että kellonaika ajaa itsensä lähes yhtä hyvin tavoittamattomiin kuin esimerkiksi vanha klaanilaisensa, ifreetti, muttei osaa etsiä iskupaikkoja ja hyödyntää niitä yhtä etevästi kuin verrokkinsa. Kellonajalla ei vaikuta leikkaavan ihan yhtä nopeasti kuin pelipartnerillaan, että mihin ja milloin kannattaa hyökätä ja miten esimerkiksi toteuttaa ylhäältä tehdyt syöksyt. Oikeastaan hän on heikommassa asemassa suhteellisesti paljon parempi (varsinkin alhaalla bristolilla jatkuva uhka). Sen lisäksi ongelmia tuottaa joskus hänen "aaltomainen", tärisevältä näyttävä, liikkumisensa. Joskus se saattaa johtaa suurimpaan alttiuteen saada ammuksia itseensä, toisina hetkinä taas hidastaa ajamista johonkin paikkaan. Samalla kellonaika hakee joskus suoraa ampumalinjaa kamppailutilanteessa, jossa täydellinen pelaaja väistäisi ja iskisi vasta sitten kiinni. Mitä muuten tulee hänen ampumalinjojen hakemiseen, on sen toteutus kohtaamisten alkutilanteissa kaksiteräinen miekka. Hän keskittyy salmsonia suojatessaan epäluonnollisen paljon ampumaan ylätilaan, pyrkien saamaan erityisesti vastustajan etuyläpelaajan ulos. Liigapeleissä se on toiminnut hämmästyttävän hyvin ja viholliset ovat kerta toisensa jälkeen samaan astuneet samaan ansaan, mutta liigapelien ulkopuolella asia kääntyy välillä itseään vastaan. Kellonajan ennalta-arvattava pelaaminen bristolilla tarjoaa etuyläpelaajalle melko hyvän sauman tulla vähän tätä alempaa ja saada täydellisen linjan. Mitä muihin kellonajan heikompiin puoliin tulee, on sellaisia ajoittaiset liialliset rintamien katkaisemiset alballa (ei päästä vastustajaa selkään, mutta tukee tarpeettomasti 2 vs 1-tilanteessa), jahkailu palatakko talleille vai ei (ei kuole sen takia, mutta menettää tukemismahdollisuuttaan vahvalla koneella), toiminta kuoltua (lähtee välillä keskimmäisestä tallista ja ei mene tukemaan kun se kannattaisi) ja väärän lentokorkeuden valinta kohtaamisten jälkitilanteista palatessa (tulee aina ihan ylhäältä). Niin tai näin, asema paratiisissa on taattu.

Joukkuedustukset: KKK, Kalja, MunQ, Tónks
Mitalisijoitukset: 8-1-4
Ominaisin pelipaikka: Alapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 93

Tiesitkö, että... kahdeksan mestaruuden kellonaika on numero ykkönen niiden määrässä ja on erittäin epätodennäköistä, että kukaan ehtisi kirimään hänen ohitseen tai pääsisi edes rinnalle. Saavutuksen merkittävyyttä korostaa se, että kellonajan edustama joukkue on hävinnyt ainoastaan kertaalleen loppuottelussa, eikä tällöin asianomainen esiintynyt kentällä. Liekö mestaruuksien määrä ja huima menestys finaaleissa kiinni täydellisestä suorittamisesta h-hetkillä, erinomaisista tiimiläisistä vai silkasta tuuria, onkin kinkkisempi kysymys.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 9
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 94-94-93-93-92-92-92-92-92-92-91

Hänestä sanottua
- Kyseinen herra pelillisen antinsa lisäksi on jättänyt suuret saappaanjäljet pelin historiaan johtamalla joukkuettaan Kaljoja menestyksekkäästi useaan mestaruuteen ja ansaitsee työstään huomattavasti enemmän kunniaa ja kiitosta, kuin mitä sai aikanaan ulkopuolisilta, saati sitten joukkueen sisältä. Oli ylivoimaisesti joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, jota ilman joukkue ei olisi pysynyt kasassa, saati sitten koskaan perustettukaan. Ulkopuolinen tuskin pystyy koskaan täysin ymmärtämään miten tärkeä kello oli joukkueen sisäisen harmonian kannalta mukautumalla ja sopeutumalla tarvittaessa. Suuri joukkuepelaaja ja pelillisesti isompaankin olisi ollut eväitä, mutta muilta osin enempää ei olisi voinut toivoakaan. Hyvät naiset ja herrat - hattu pois päästä
- Ilman lagia / yleisesti paskaa päivää kelon peli nostaisi pisteitä tuosta parilla. Voi olla, että kellonaika ”säästää” itseään tärkeisiin peleihin, sillä näyttöjä on nimimerkki ifreetin kanssa myös tasolle 95-96.
- "Publassa" niittää vastustajaa sen minkä ehtii mutta kunnon matseissa esim. Kaljan aikaan usein penkillä lagin tai stressin takia. Taidoista ei ole pulaa. Kun yhteys pelaa eikä sydän petä niin hoitaa homman kotiin.
- riippuu iha päiväst onko yössä vai aamussa
- tääki ukko nii vitun soolo et ei jumaliste
- iha ok tyyppi

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
kellonaika: 2012-->

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
kellonaika: nobbakonepelin ykköseksi

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
kellonaika: 99

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
kellonaika: ei tila riittäisi vastaamaan jos kaikki vahvuudet pitäisi listata

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
kellonaika: tosipeleissä heikkouksia minulla ei ole yhtään

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 26.08.16 - klo:21:49 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #277 : 26.08.16 - klo:21:37 »

4. Vata56 (2)

Edellisellä kerralla peräti toiseksi sijoitettu Vata56 on jälleen kerran huipulla. Nyt hänen ohitseen on kuitenkin kiilannut pari edellisen kilvan seuraavaa.

Viimeksi Vata56:n sijoitus vaikutti olevan yksi niistä, joita osan oli vaikea käsittää. Mikäli lista olisi toteutettu useamman kanssapelurin joukolla, olisi hän todennäköisesti ollut muutamaa pykälää alempana. Samaa mieltä oli nyt myös osa asiantuntijoista arvioidensa perusteella. Asiaa ei edesauta yhtään se, että Vata56:n esitykset liigan uusimman tulemisen jälkeen eivät tunnu vakuuttaneen lentsikkalaisia. Eikä ihmekään, sillä otteet ovat luvalla sanoen olleet valtaisa pettymys. Tämän Vata56:n tiedostaa kuitenkin takuulla itsekin ja hänen puolustukseksi on sanottava, että lagiongelmat ja vähäinen pelimäärä, eivät takuulla ole luoneet ihanteellisia puitteita entisaikojen kaltaisen loistoon pääsemiseen. Oli asian tila miten tahansa, olivat Vata56:n otteet vuosina 2012-2014 sellaisia, että niitä on mahdotonta unohtaa. Hän oli TM:n rankkauksen mukaan vuosina 2013 ja 2014 lentokonepelin paras pelaaja ja suurin pelillinen syy Kaljan mestaruuksien takana. Hänet muistetaankin yksilötason taitojen lisäksi yhtenä suurimpana menestyjänä joukkuetasolla kautta aikojen. Vata56 onnistui lentsikan etsikkoaikana lähes jokaisella mahdollisella mittarilla ja sitä mikään tai kukaan ei pysty muuttamaan.

Vata56 on pelaajana monipuolista konevalikoimaa käyttävä henkilö, oli kyse sitten hupipeleistä tai liigaotteluista. Sen takia hänen otteitaan on yksinkertaisinta ruotia ympärysvalta- keskusvalta -jaolla. Keskusvalloilla Vata56 turvautuu satunnaisesti myös junkersiin, mutta suurin osa lennoista sujuu luonnollisesti alban alaisuudessa. Kyseessä on samalla kone, jolla tämä henkilö on kaikista vahvimmillaan. Huippuaikoinaan Vata56 pelasi alballa suurimmaksi osaksi taka-alapelaajana ja teki sen vieläpä erittäin hyvin. Hän tuli muokanneeksi myös allekirjoittaneen näkemyksiä siitä, miten kyseisellä positiolla on mahdollista pelata. Hämmästyttävää oli nimittäin se, miten voimakkaasti Vata56 pystyi vaikuttamaan pelin kulkuun paikalta, joka ei ollut edes kaikista paras. Hän ei tyytynyt pelkästään matalalla lentelyyn, vastustajan etupelaajan haastamiseen tulivoimassa, tappamaan tämän oman etupelaajan heikennyksen avulla ja sitten vähentämään jotain jäljellä olevaa (mutta ei surmaamaan). Vata56 näytti omalla esimerkillään sen, että myös takapaikoista huonommalla on tarkoituksenmukaista pyrkiä enempään kuin pelkästään oman miehen ottamiseen ulos. Sen hän ei tehnyt olemalla poikkeuksellinen lahjakas hakemaan ampumalinjoja tulikohtaamisissa tai väistämään vastustajaa sulavammin kuin kukaan toinen, vaan loistokkuus tuli muiden avujen kautta. Erityisen laadukasta oli Vata56:n työskentely juuri niiden parin sekuntin jälkeen kun vastustajan ensimmäinen kone oli ohitettu. Hänen loistokkuutensa perustui siihen, että hän tiesi välittömästi mihin kannattaa jatkaa lentoa kun peli oli alkamassa pirstaloitumaan osiin. Jos se tarkoitti rintamien leikkaamista ja vastustajan eturintaman perään kääntymistä Vata56 ei epäröinyt tehdä sitä, jos se tarkoitti vastustajan taka-alapelaajan haastamista osumatarkkuudessa tai hänen ohitse lentämistä tämä henkilö teki sen, tai jos taas järkevintä oli nostaa lentokorkeutta voimakkaasti ja lähteä hakemaan ampumalinjaa vastustajan taka-yläpelaajaan (tai salmin) tapahtui se taatusti. Tämän puolen Vata56 hoiti parhaimpina aikoinaan etevämmin kuin kenties kukaan toinen. Mutta mitä tulee hänen muihin vahvuuksiin albatrosilla, voidaan sellaiseksi lukea kyky paeta kamppailussa riittävän ajoissa (ei pelikaverinsa ifreetin tavoin jää liian pitkäksi aikaa taistelemaan), hyvä pelaaminen kamppailutilanteissa (kenties lukuun ottamatta hetkiä kuin hän on suoraan toisen päällä) ja looginen toiminta kohtaamisiin mentäessä (ottaa takapaikan kuten pitää). Heikkouksiksi puolestaan voi lukea omaan standardikorkeuteensa jumittuminen (on oikea korkeus, mutta voisi vaihdella sitä hiukan ja tulla välillä kellonaikamaisesti ihan maarajaa hipoen) ja nopeissa tappotilanteissa ampumalinjojen löytäminen.

Ympärysvalloilla taas Vata56 turvautuu sekä bristoliin, että salmsoniin. Se, kummalla hän suoriutuu paremmin on paljolti päiväkohtaista. Bristolilla Vata56 kärsii merkittävästi heikkoudestaan löytää ampumalinjoja koneiden keulojen ollessa toisia kohti. Hän ei edes asteen itseään huonompia pelaajia vastaan kykene muodostamaan eroa hoitamalla keulan kääntämisen ja tarkan osumisen tätä laadukkaammin. Siksi Vata56 on bristolilla (usein myös alballa) erityisesti kohtaamisten alkuvaiheessa hätää kärsimässä ja se on hänen kannaltaan melko selviytymispainotteista. Oikeastaan ongelmalliseksi ei muodostu pelkästään huono osumatarkkuus, vaan myös liikkumissuunnat kohtaamisten alussa. Alban vaihtuessa bristoliksi muuttuu valtava vahvuus heikkoudeksi ja Vata56 on ironista kyllä hiukan hukassa mitä tehdä kun vastustajan ensimmäinen rintama on ohitettu. Silloin hän ei aina tiedä, että tulisiko ajaa alas vai ylös (eikä kuinka pitkälle päätyyn ajaa). Puolestaan siinä vaiheessa kun tämä ratkaisu on tehty tapahtuu tarkka kohteen valinta kylläkin melko hyvin, mutta alkuperäisissä liikkeissä näkyy silti ripaus sattumanvaraista toteutusta ja herran heikkous valita painotettava alue on selkeästi haitaksi. Sen takia voisi sanoa, että Vata56:n pelilliset ominaisuudet eivät sovi bristolille yhtä hyvin kuin alballe ja hänestä ei välttämättä koskaan tule erinomaista etupelaajaa. Lisäheikkoudeksi hänen bristopelissään on mukautumiskyky lähtötilanteissa (varsinkin kun pitäisi ottaa etupaikka). Suurimpia vahvuuksia taas on oiva reagointi kun hän on joutumassa huonoon asemaan (varsinkin alakoukut laadukkaita) ja pelaaminen kun hän joutuu heikkoon jamaan (lähes mcboxerjrmäisen fenomenaali alhaalla). Mitä taas tulee salmsonpelaamiseen, on vahvoja puolia älyttömän laadukas ampumatyöskentely (ohjaa hienosti vastustajaa sillä), keskipitkältä etäisyydeltä laitetut pommit (osuu hämmästyttävällä prosentilla) ja toiminta kun kuolema näyttää väistämättömältä (luovia heittopommien yrityksiä joilla ei menetä mitään). Heikkouksia taas on ajoittainen suoritusvarmuuden uupuminen kun vastustaja suuntaa suoraan kohti ja hetkittäiset helpot virheet, jotka tulevat yliyrittämisen seuraamuksena.

Joukkuedustukset: Kalja, KKK, MunQ
Mitalisijoitukset: 7-1-4
Omainaisi pelipaikka: Takapelaaja
Uraan huippuhetki: 2014
Kokonaisuus: 94

Tiesitkö, että... Vata56 vastasi kenties allekirjoittaneen mustimmasta hetkestä lentokonepelin parissa. Liigan palatessa vuonna 2011 Kaljat pääsivät välierävaiheeseen ja lähtivät F.L:ää vastaan altavastaajana. Lopulta ottelusta kuitenkin muodostui tiukaakin tiukempi ja ottelu ratkesi kirjaimellisesti vain sekunti ennen loppua. Vata56 sai kunnian olla ratkaisevassa roolissa, osuessaan minuun pommilla viimeisellä mahdollisella hetkellä. Sen myötä Kaljat voittivat ottelun 18. pisteellä ja etenivät loppuotteluun, jonka he niin ikään voittivat. Tapahtumien muistelu tekee näin reilu viidenkin vuoden jälkeen äärimmäisen kipeää ainakin toiselle osapuolelle.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 6
Kokonaisuus: 93
Annetut arvot: 96-95-95-95-94-94-93-93-90-87.5-86

Hänestä sanottua
- Tämä idän pikajuna on aina ollut kärkivalintani joukkueeseen, oli pelimuoto mikä tahansa. Kaikista niistä joiden rinnalla vuosien varrella olen päässyt pelaamaan, on hän kellonajan ohella ylivoimaisesti sellainen pelaaja, jonka kanssa pelaaminen on helpointa; se on ominaisuus, jota osaa todella arvostaa vasta sitten kun on kokenut molemmat ääripäät. Pelimäärät ovat olleet jo pitkään alhaisia, mutta vielä 2012, 13 tai 14 se ei tuntunut hidastavan menoa tippaakaan, pikemminkin päinvastoin. Pelaaja, jonka paikalle tuloon ja suorittamiseen kentällä saattoi aina luottaa.
- Oli osana lentokonepelin parasta klaania, joka kertoo jo kaiken oleellisen. Tärkeiden pelien mies, joka ratkaisi joukkueelleen monet ottelut. Oli hienoa pelata hänen rinnallaan niin liigassa kuin sen ulkopuolellakin. Kaikki muistoni hänestä ovat positiivisia, joita tulen lämmöllä muistamaan vielä vuosikymmenienkin päästä.
- ei oo varmaa nokas päässy samaa lentoo mis enne mut en ymmärrä miks tää äijä oli singen listal jossai vitun top 3 ei jumalauta oikeesti mikä vitsi :Ddddddd jostai lagist on puhuttu tän ukon ympäril mut kaikkiha tietää et lentokkalagi on legendaa ja selllast ei oikeesti oo ikinä ees esiintyny täs pelissä ootteko vähä vajaita??
- yliarvostettu ainakin myöhempien suoritusten perusteella
- nykyää aika nobba

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Vata56: Vuosien 2013 loppupuolelta 2014 lopun tienoille oli se meikäläisen kulta-aika. 2015 alkuvuodesta peli oli vielä ihan mallikasta mutta pelailu hiipui pian melko lailla kirjoitusten takia ja kesäkuussa intti laukaisi pitemmän tauon. Lomilla pelailin silloin tällöin, mutta tuolloin laginen yhteys pilasi viimeisetkin motivaatiot.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Vata56: Kyllä sinne all-time top seitsemään koen realistisesti ainakin yltäväni, tilkkasen korkeammallekin kun paras draivi päällä. Ja tämä siis tietenkin vuosien 2013-14 taidoilla ja näytöillä.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Vata56: Tämä annettu asteikko on varmaan kaikkien nupissa vähän erilainen sen perusteella mitä on nähnyt ja kokenut, ja lisäksi pitää pohtia että arvioidaanko tässä absoluuttista vai suhteellista tasoa. Vähän kun niitä miksailen niin sanoisin uran huippukohdan tasoksi 93-95. Nykyhetkellä taso jää kiikkumaan kenties 85 paikkeille (toistaiseksi...) koska yleinen taso aktiivisten joukossa on korkeampi kuin aiemmin.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Vata56: Tässä avaan aika runsaalla kädellä taustaani, toivottavasti edes jollain riittää kiinnostus lukea. Heikkouksista haluan puhua ensin, koska eräästä puutteesta on helppo johtaa mun koko pelityylin "kaava", jota olen nyt vasta herran vuonna 2016 toden teolla yrittänyt alkaa purkaa.

Ensimmäiset 3-4 vuotta (~2007-2011) pelasin lentokkaa wanhalla pöytäkoneella, jossa oli säädetty resoluutioksi 800x600, mikä tarkoitti sitä että lentokassa ruutuni alalaita oli juuri ja juuri pelikellon alapuolella, en siis nähnyt tutkaa, tiimien pisteitä, bensoja ym. Sain kyllä ennen pitkää tietää tämän kojelaudan olemassaolosta mutta olin jo tottunut pelaamaan ilman, joten en muutellut mitään asetuksiani. Pelasin myös käytännössä pelkkiä kierroksia (jatkuvaa vain jos muualla ei ollut porukkaa) ja siellä tutkattomuus oli aluksi todella suuri puute. Muut pelaajat ampuivat kohti jo kaukaa, paremmat pelaajat pudottelivat suorilla. Mulla ei ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin mutkitella kunnes näin luotisuihkun/lentokoneen ja sitten koettaa pudottaa se. Kohtaamisessa ammuin vain sokkona yksittäisiä luoteja tai lyhyitä sarjoja leveälle alueelle, joten todella harvoin mä olin se jolla oli koneiden kohdatessa enemmän HPta jäljellä. Käytännössä siis lensin mutkitellen n. keskikorkeudella (ettei kukaan mene huomaamatta ali) ja pyrin väistön kautta pääsemään lähelle. Kun porukka vuoden 2009 jälkeen kiinnostui liigasta ja jatkuvasta entistä enemmän, "muutin" saksaan pelailemaan kierroksia ger-stylellä. Siellä kikkaileva pelityylini sniputteluineen oli tehokasta, mutta toisaalta korosti jatkuvaan sopimatonta tyyliäni entisestään. Mutta mitäpä väliä, olinhan aktiivisten kierrospelaajien joukossa korkealla.

Kun sitten 2010-11 mulle ehdotettiin ekaa kertaa jatkuvan pelaamista liigajoukkueessa, piti mun totta kai vaihtaa viimein näyttöni asetukset ja tutustua tutkaan. Aloin pelata jatkuvaa publassa ja harjoittelin tutka-ampumista, mutta en tuntunut osuvan juuri mihinkään (pommien kanssa sopeutuminen oli helpompaa). Nämä seikat + se, että olin alusta lähtien takapelaaja juurikin tutka-kokemattomuuteni takia johtivat kenties selkeimpään heikkouteeni:

Vielä urani huippuhetkelläkin olin aivan jäätävän paska hakemaan ampumalinjaa kohtaamisiin. Sen lisäksi etten osunut mihinkään, myös lähdöt vaikeutuivat välillä kun pyrin kaikin keinoin välttämään etupaikkaa. Alban ollessa nopea ja jokseenkin ketterä tämä ongelma helpotti heti kun olin päässyt vihun selustaan, mutta rissellä menoani kohtaamisen jälkeen ei voinut kovin usein kutsua kovin sulavaksi. Jos totta puhutaan, en vieläkään aivan hahmota rissen lakikorkeutta ja kääntyvyyttä joissakin oudoimmissa tilanteissa. Heikkouksiini voi lisäksi lukea ainakin turhankin kunnianhimoiset tappojahdit sekä spontaani hyppiminen.


4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Vata56: Nyt kun taustat ja heikkoudet ovat selvillä tähän kysymykseen on helpompi käydä kiinni. Vaikka mun junkersista on tullut eräänlainen meemi mun nimen yhteyteen ja rissellä olen tahkonnut tulosta, niin lienee silti selvää että alba ja salmi ovat olleet ne kaksi konetta joilla olen pelannut ratkaisevasti, ja suurimmat vahvuuteni tulevat esiin näillä koneilla.

Koska alkuaikoinani tutka-ammuntani oli suljettu pois, kompensoin sitä ampumalta näkyvää vihollista tehokkaasti. Täten albapelini perustuikin 13-14 melko lailla siihen, että ammuin kohtaamisessa vihollista kohti välillä melko suurpiirteisesti, sillä avainliike mulle oli päästä vihun ensimmäisen (ja monesti toisenkin) rintaman taakse. Tutka ei ollut tulitusväline, vaan se auttoi pujottelemaan ja tekemään päätöksiä kenet ampua alas. Näköetäisyydelle päästyäni taitava lentäminen ja tehokas ampuminen tuottivat tulosta.

Salmi-onnistumisessa olikin sitten enemmän hajontaa, mutta oikean driven sattuessa päälle jälki ylitti odotukset. Tutkapommituksesta pääsin jokseenkin jyvälle, mutta kierroksien jäljet näkyivät; eniten tuhosin vihollista läheltä ja keskimatkalta. Kenties tunnusomaisinta mulle oli heittää "yläswengejä" vastaan tulevaan viholliseen, jonka jälkeen väistin alakautta tai taklasin pommiin. Tasokasta vihollista vastaan liian kaavamainen pelaaminen kuitenkin kostautui välillä ja piti hakea uusia paikkoja. Sijoittuminen olikin yksi suuri vahvuuteni, vaikka toisinaan tajusinkin matsissa turhan myöhään että olen lentänyt monta kertaa peräkkäin liian samalla tavalla.

Haluaisin myös lukea mukautumisen ja mielikuvituksen jonkinlaiseksi vahvuudekseni, ja juuri sen perässä olenkin viime aikoina ollut mm. tuomalla junkkea peleihin ja liittymällä pienemmän rankingin tiimeihin.


palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 28.08.16 - klo:01:24 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #278 : 28.08.16 - klo:16:49 »

3. ifreetti (4)

Mikäli valintakriteeri olisi asiallinen kielenkäyttö, kanssapelureiden kunnioittaminen, k*siaivottomuus tai herrasmiesmäinen pelaaminen, ei ifreetillä olisi mitään asiaa listalle. Järjestelyperuste ei kuitenkaan ole mikään äskeisistä.

Ifreetti on tällä hetkellä vastustajien eniten pelkäämä vastustaja, jos vetää johtopäätöksiä liigalaisten uusimmista tai aiemmin antamista pelaaja-arvioinneista. Hän sai jälleen kerran lähes jokaiselta vastaajalta aktiivipelaajista korkeimman kokonaisuuden, joten viimeistään nyt tilanne kahden kärjen osalta voidaan toistaiseksi rauhoittaa. Siksi kiinostavamman ajatusjuoksun saa aikaan pohtimalla, että kuinka selvä ykkönen ifreetti on. TM:n vastaus tähän on se, että -2pac- (2006 & 2007) ja Novalog (2011 & 2012) olivat ifreettiä selkemmin oman aikakautensa kuninkaita, mutta Palomummolla (2008 & 2009) ja Vata56:lla (2013 & 2014) ei ollut valtikkaa yhtä tiukasti käsivarressaan. Siispä suhteelliselta tasoltaan ifreetti on kautta aikojen numero kolmonen, kun taas absoluuttisesti hän on selvästi numero kakkonen. Jäljelle jää lopulta kaksi potentiaalista vaihtoehtoa: sija kolme Vata56:n ja -2pacin- välissä tai sija kaksi Novalogin takana. TM ei ennakkokaavailuistaan huolimatta suostu kuitenkaan ihan vielä nostamaan ifreettiä -2pac-:n ohitse, mutta luultavasti se päivä koittaa vielä. Se, että riittääkö hänellä rahkeet vielä Novalogin haastamiseen on myös mielenkiintoinen pohdinnan aihe. Oman tulkintani mukaan se ei ole todennäköistä, mutta sen toteutuminen lienee mahdollisempi skenaario kuin jonkun nousu hätyyttelemään kolmostilaa - sen verran rauhassa ifreetti saa tällä hetkellä olla haastajiltaan. Niin etevä pilotti ifreetti on paraikaa, ettei hänen ohitseen tulla noin vain.

Mutta mikä tekee ifreetin hyvän lentsikassa? Vastaus on, että ifreetti on ilmiömäinen liikkumaan. Hän väistää erinomaisesti, hakeutuu ylös kamppailutilanteessa kuten pitää, tekee viisaita ratkaisuja paineistetussa olosuhteessa ja jopa vaihtelee korkeuttaan pelin ulkopuolella täydellisesti. Mainittujen asioiden lisäksi, ifreetti on äärimmäisen hyvä hyökkäämistilanteissa: hän toteuttaa paljon muita nykyisiä kärkipelaajia paremmin yläsyöksyjä ja hoitaa tappamisen muutenkin melko moitteettomasti. Nämä kaikki asiat yhteen summaten saadaan loistelias pelaaja. Muilta osin ifreetti löytyy vielä piirteitä, joissa hän erottuu selvästi edukseen, mutta joissa hän ei suhteellisesti katsoen ole vahvimmillaan. Tälläisiä asioita ovat rintaminen murtamiset (pääosin hyviä, mutta välillä tarpeettomia), toiminta pienessä tilassa (vähän liikaa alaväistöjä välillä) ja ennakkopommien laitto salmilla (ohjaavat omaa asemaa välillä liian alas). Kaikissa hän on kuitenkin kuten sanottu todella hyvä, jopa absoluuttisesti kaikkien aikojen parhaita. Jos kyse olisi lähestulkoon kenestä tahansa muusta pelaajasta, laskettaisiin ne siis ilman muuta vahvuuksiksi.

Mutta miten paljon ja missä ifreetti sitten jää Novalogille? Oma näkökantani laajan videokatsonnan perusteella on se, että ero on pienempi kuin etukäteen kuvittelin ja taatusti vähäisempi kuin miksikä yleinen mielpide sen näkee. Seison vahvana sen takana, ettei se ole yhtä kokonaistasoa enempää. Enää en pidä näkemystä hulluna, jos joku kokee ifreetin olevan lentsikkahistorian kautta aikojen ykkönen. Ifreetti on nimittäin etevämpi joissakin liikkumiseen liittyvissa nyansseissa kuin Novalog ja tekee vähemmän huomautettavia virheitä. Siitä huolimatta, ehkä häneltä kuitenkin uupuu vielä se jokin "Novan" täydelliseen haastamiseen, esimerkiksi suoritustason tasaisuuden muodossa. Muiksi eron tekeviksi asioiksi voisi laskea ampumalinjojen haun, pelaamisen samaa tasoa olevia yksilöitä vastaan ja toiminnan alhaalla. Jos syventymistä jatketaan, päästään siihen ettei ifreetti ole yhtä nopea kuin Novalog hakemaan ampumalinjoja, kun kahden koneen keulat osoittavat toisiaan vastaan. Alballa lennellessään hän ei kärsi paljoa puutteestaan, koska väistötyöskentely on niin hyvää kuin se on, mutta bristolilla esiintyessään tämän yhden työkalun osittainen puute on ehdottomasti haitaksi. Puolestaan alhaalla pelatessaan ifreetti lentelee kohtaamisten alkuvaiheessa turhan paljon samalla tavalla kuin yllä ollessaan, tehden rohkeita yläväistöjä ja nostaen paljon korkeuttaan. Se taas rajoittaa yllä olevan mahdollisuuksia ja johtaa herkästi alttiuteen kuolla. Tämän vuoksi ifreetti on lähestulkoon pakko sijoittaa ylös. Mitä muihin herran heikkouksiin tulee, on pelin ulkopuolelle jääminen näkyvä sellainen. Ifreetti jää usein turhan pitkäksi aikaa vastustajan päätyyn taistelemaan tai lähtee ajamaan sinne kun oikea liike olisi odotella muita. Toiminnallaan hän altistaa itsensä yksilönä riskille joutua tapetuksi ja joukkuetasolla saumalle nelikon pelin sekavoittamiselle. Erityisesti pelatessa tasokkaasssa peliseurassa ifreetin toiminta saattaa maksaa kallisarvoisia pisteitä, kun vastustaja osaa hyödyntää ylivoimatilanteensa ja oma joukkue ei kykene pelkän yksilötaidon turvin kääntämään olosuhteita edukseen. Ifreetin virhearvioiden vaikutukset ovat pahimmillaan erittäin kauskantoisia ja ennen kuin hän onnistuu kitkemään kyseisen heikkouden pelistään, on häntä hankala nostaa samalle viivalle Novalogin kanssa. Jos hän kuitenkin kykenee parantamaan menettelyään ja oppii milloin on aika vetäytyä, sekä pienentää eroaan hyvän ja huonon päivän välillä, on ifreetillä kaikki edellytykset nousta lentsikan kautta aikojen isoimmaksi muutenkin kuin tietokonetuolin kantaman vastuksen muodossa.

Joukkuedustukset: Kalja, SatQ, Tónks
Mitalisijoitukset: 6-2-1
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uraan huippuhetki: 2016
Kokonaisuus: 95

Tiesitkö, että... vaikka ifreetin ulkokuori vaikuttaa välillä kovalta, lienee hänellä sisällään jonkinlainen pehmeämpi puoli. Näin voisi ainakin päätellä sitä taustaa vasten, että toukokuussa ensin kokeiluluonteisesti käytössä ollut kuukauden lihaton ruokavalio muuttui täyspäiväiseksi vegaanisuudeksi. Samalla hän on myös ensimmäistä kertaa alkanut kierrättämään lasia, mikäli on hänen omia sanojaan uskominen. Onkin mielenkiintoista miettiä, että miksi henkilö, joka ei kaiken järjen mukaan saa lisääntyä laillisesti, on yhtään kiinostunut ekojäljestä jonka hän jättää tuleville sukupolville.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 5
Kokonaisuus: 94
Annetut arvot: 95-95-95-95-95-94-94-93-93-93-93-93-92

Hänestä sanottua
- Olen saanut henkilökohtaisesti seurata tämän pelaajan kehitystä jo hänen ensimmäisestä pelipäivästään lähtien ja matka kohti ylintä huippua on ollut huimaa todistettavaa. Lyhyesti sanottuna: ifreetti teki läpimurtonsa pelatessaan Kaljamahoissa ja nosti itsensä nopeasti lentokonepelin eliittiin jo vuonna 2012. Siitä lähtien hän on ollut yksi tärkeimmistä pelaajista kaikissa niissä joukkueissa, joissa hän on pelannut - niin liigakentillä kuin sen ulkopuolellakin. Hän on yksi niistä todella harvoista henkilöistä, joiden kanssa pelaaminen on aina tuntunut äärimmäisen helpolta. Ifreetti onkin ollut jo pitkään pelin parhaimpia niin yksilö- kuin tiimipelitaidoiltaankin (kun pelataan kunnolla), eivätkä hänen kätensä tunnu myöskään tärisevän missään tilanteessa. Kokonaisuudessaan on ollut suuri kunnia pelata hänen rinnallaan monen vuoden ajan. Antakaamme raikuvat aplodit tälle taiturille, joka on käytännössä saavuttanut sekä voittanut aivan kaiken mahdollisen nobbakonepelissä.
- Paras pelaaja, kuka munkkiliigassa on viimeaikoina pelannut. Sen lisäksi psykologinen sodankäynti (lue: vastustajille vittuilu) on täysin omaa luokkaansa.
- Hämyinen pelityyli mutta tulokset puhuvat puolestaan. Yksilötaitoa on vaikka muille jakaa. Maskottimainen käytös ei pure kaikkiin ja on ärsyttänyt välillä tiimitovereitakin, mutta kun mies pelaa omaa peliään niin kypärät tärisee.
- Vuosi vuodelta taidoiltaan parantunut pelaaja, joka taidoiltaan on kirkkainta kärkeä. Kuitenkin muutamissa yksinkertaisissa seikoissa on vielä hiottavaa, mm. kyseinen pelaaja sooloaa todella paljon, josta aiheutunee enempi haittaa joukkueelleen kuin hyötyä. Antaa myös paljon pisteitä typerien hyppyjen seurauksena.
- tän listan pellein ukko siitä ei ole toista sanaa eli annetaanpa vaikka 94 pojoo koska ei oo taidoiltaa listan paskimmasta päästä mut nii vitun soolo äijä aina välil et vituttais pelaa sen jengis hyi helvetti
- yliarvostettu tääki vähän
- pelle, mutta ihan ok pelaamaa

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 30.08.16 - klo:16:26 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #279 : 29.08.16 - klo:12:14 »

2. -2pac- (3)

Jokaisella tai ainakin useimmalla aloittelevalla pilotilla lienee jonkinlainen esikuva, jonka otteita ei voi katsella kuin ihmetellen ja hämmästellen. Sitä tämä toiseksi sijoitettu -2pac- nimenomaan edusti lukemaasi tekstiä laativalle ja usealle muulle. Olihan hän niin älyttömän taitava.


Astuttuani lentokonepelin ihmeelliseen maailmaan
, yksi henkilö tuntui varastavan kaikkien muiden huomion itselleen. Hän oli kuin eri universumista muihin nähden ja harva tuntui pysyvän hänen tahdissaan mukana. Silloin hän oli se pelaaja, jonka päänahan jokainen tahtoi saada itselleen. Joka kerta kun tämä herra astui pelihuoneeseen, alkoi väki pistämään itseään enemmän likoon ja halusi saada hänet alas. Voisi sanoa, että harva edes kykeni haaveilemaan olevansa samalla tasolla kuin mitä -2pac- oli. Miettiessä hänen saavutuksiaan isossa mittakaavassa ja peilatessa sitä jälleen jääkiekkoon, voi tätä herraa verrata erääseen Mario Lemieux -nimiseen jääkiekkoilijaan. Eli vaikkei hän absoluuttisesti olekaan historian kaikkein parhaimpien joukossa, on hän ollut aikansa suurin älyttömällä marginaalilla ja se jos mikä on olennaista. Ajat muuttuvat ja ainakin osittain henkilöä tulee verrata vallitsevaan yleistasoon oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi.

Kuten TM:n edellisessä listauksessa kerroin ja olen vähän nytkin vihjaissut, en näe että kukaan on koskaan ollut niin selvällä marginaalilla pelin taidokkain yksilö kuin mitä -2pac- oli omalla valtakaudellaan. Jos nykyinen ero ykkös- ja kakkospilotin välillä on vajaa kaksi kokonaisastetta, oli "jorma" jopa kolmea kokonaistasoa silloista kakkosta, Adjua, edellä. Luonnollisesti silloin ei absoluuttisesti katsoen liikuttu mitenkään tasoissa 95 ja 93, eikä käsillä ollut yhtä monipuolisia lentäjiä kuin nykypäivän taiturit ovat, mutta eipä -2pac- jäänyt siitä valtavan paljoa. Niin hyvä -2pac- oli varsinkin vuoden 2007 loppupuoliskolla, että hän kestää myös absoluuttisella tasolla vertailun myöhempien aikojen suuruuksien kanssa. Hän ei säväyttänyt välttämättä pommikoneilla tai ollut älyttömiä tappomääriä keräilevä pisterohmu, mutta peruspeli oli älyttömän hyvässä kuosissa. Hän oli parhaimmillaan juuri niillä koneilla (alba ja bristol), jotka todella merkitsevät tänä päivänä.

Erityisesti  vuosi 2007 oli siis sitä aikakautta kun -2pac- kylvi tuhoa. Hänen pelimääränsä olivat todella korkeita ja hän pystyi käyttämään helposti viisi-kuusi tai jopa seitsemän tuntia päivässä lentelyyn. Kesäisinä päivinä jotkut olivat rannalla, toiset puistossa, mutta -2pac- pelasi lentsikkaa. Välillä tuntui siltä, ettei muu elämä ohjannut lentsikkaa, vaan lentsikka ohjasi muuta elämää. Kuinka korkealle tasolla -2pac- pääsi kuntohuipun koittaessa on tässä vaiheessa, lähes kymmentä vuotta myöhemmin, täysin mahdotonta sanoa. Omien muistikuvieni mukaan se oli nykypelaajiin verraten aikalailla tasoa 92-93. Silloisiin standardeihin nähden hän oli kuitenkin noin kokonaisuuden 96-97 lentäjä. Näiden numeroiden pyörittelyn jälkeen arvo 95 tuntuu oikealta. Uskoakseni se on samalla taso, jolle -2pac- olisi yltänyt, mikäli pelaaminen olisi jatkunut tämän vuosikymmenen puolelle. Häneltä jos joltain löytyi sen verran poikkeuksellisia lahjoja, että vastaavanlaisia voi väittää olleen vain muutamalla muulla.

Joukkuedustukset: F-18, MunQ
Mitalisijoitukset: 1-3-0
Ominaisin pelipaikka: -
Uran huippuhetki: Vuosi 2007
Kokonaisuus: 95

Tiesitkö, että... -2pac- oli varsin äkkipikainen henkilö. Erehdyin pelaamaan hänen kanssaan kahteen otteeseen Travian nimistä verkkopeliä ja molemmilla kerroilla lopputulema oli yhtä katastrofaalinen. "Jorma" oli tyytymätön muihin tunnuksen pelaajiin, sillä hän itse valvoi kaikki yöt ja aamut asioita hoidellen, muiden käyttäessä vain pari tuntia päivässä peliin. Tiedetäänpähän -2pac-:n hankkineen kylävahti pelkästään siksi, että hän meni pizzeriaan nauttimaan iskenderkebabia. "Jorma" teki asioista omat johtopäätöksensä ja päätti antaa elämän opetuksen kanssapelureilleen, tuhoamalla kahteen otteeseen kuukausien työn räjäyttämällä omat kylät tiehensä yön pimeillä tunneilla. Itse -2pac- luonnehti tekojaan sanoilla "sikoja rankastiin". TM:n tiedossa ei kuitenkaan ole lausuuko "jorma" kyseiset sanat myös joulupöydässä, hänen isän ottaessa yön yli kypsennetyn sian ulos uunista.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 1
Kokonaisuus: 96
Annetut arvot: 98-98-97-94-88

Hänestä sanottua
- Siviilissä enemmä kalan ja kana miehii, pelikentillä armoton lihansyöjä, jonka peliotteet olivat Lentokonepelin alkuaikoina aivan omaa luokkaansa. Tämä virtuoosimainen lentäjä oli valmis uhraamaan Lentokonepelissä menestymisen eteen kaikkensa: koulun, työn ja jopa oman perheensä.  Vain siten hänen oli mahdollista toteuttaa vaativaa ja Lentokonepelin mittapuulla ainutlaatuista harjoitusohjelmaansa, jossa pelitunteja kertyi päivittäin toistakymmentä. Jorma on meille kaikille oivallinen esimerkki siitä, miten kovalla työnteolla voi saavuttaa
- Persoonallinen tapa ilmaista itseään, omalaatuinen huumorintaju, kiistattomat pelitaidot ja legenda on valmis. Hänet paremmin tuntevana voin vielä sanoa että hän on mitä mainiointa seuraa ja mainettaan älykkäämpi kaveri.
- Kyseisellä herralla pelitunteja enemmän, kun pallosalamalla tähän päivään mennessä – näkyi peliotteissa. Kulunut vuosikymmen on hämäröittänyt muistikuvaa henkilöstä, mutta kauniisti sanottuna persoonallinen oli hänkin.
- hieno mies, ehkä yliarvostettu
- legenda jonka kerra nähny ilmassa, oli iha paska
- muistan vaa jotai juttuja tosta.. ku pelas junG

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 29.08.16 - klo:12:19 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #280 : 30.08.16 - klo:00:00 »

1. Novalog (1)

Edellisessä listauksessa ensimmäiseksi sijoitettu Novalog jatkaa itseoikeutetusti piikkipaikalla. Vaikka Novalogia ei ole tiettävästi nähty ilmassa kesällä 2012 sattuneen mystisen katoamisen jälkeen, on hänen vaikutuksensa lentokonepelissä valtaisa. Neljä vuotta ei mitenkään riitä unohtamaan tätä kaikkea.

Huomionarvoista on, että Novalog vaikutti pitkään varsin normaalilta pelaajalta. Loppuvuodesta 2007 hän pelaili päivät pitkät kierrospelejä, mutta häntä ei tunnuttu vielä arvostavan hirveästi. Moni epäili sitä, että kykeneekö hän koskaan tuomaan peliään jatkuvan pelimoodin vaatimuksien kaltaiseksi. Harva ymmärsi, millainen timantti oli käsillä. Tässä vaiheessa jälkiviisaus on helppoa ja epäilijöiden voidaan nähdä tehneen elämänsä virhearvion. Novalog totta tosiaan pärjäsi myös jatkuvassa ilman mitään ongelmia ja ylitti villeimmätkin luulot hänen osaamisesta. Sen lisäksi, että "Nova" hiljensi tietyn ryhmän totaalisesti, onnistui hän tekemään valtavasti muitakin asioita lentsikkataipaleensa aikana. Novalog muun muuassa osoitti millainen liki täydellisen pelinelikon viimeisen lukon tulee olla, kuinka kierrospelimoodin kasvatti voi nousta kenttien pelätyimmäksi vastustajaksi, miten salmsonia on mahdollista käyttää liigatasolla, miten hyvä joku voi olla huonoinakin hetkinä ja miten pienetkin asiat voi tehdä niin oikein. Hän on lähimpänä täydellistä pelaajaa, mitä lentsikassa on koskaan nähty ja samalla se pilotti, jonka pudottaminen on tuottanut aina itselleni ylivoimaisesti suurinta nautintoa. Harvinaista herkkua se ainakin oli tämän herran kanssa pelatessa.

Novalogin vahvuuksien ja heikkouksien pohdinta on yksinkertaisinta tehdä jakamalla se kahtia: ympärysvalta- ja keskusvaltapelaamiseen. Ympärysvalloilla Novalog pelasi käytännössä aina salmsonilla, oli vastustajien taso tai oman joukkueen koostumus mikä tahansa. Hänen esiintymisensä kaikista kovimpiakin pelaajia vastaan kyseisellä koneella mahdollistui erinomaisen reagointikyvyn ja tilannetajun ansiosta. Vahvuutta korosti se, että kuinka erinomainen Novalog oli ottamaan vähintään "omansa ulos" vaikka tila vietiin pois. Lisäksi hän kykeni valitsemaan kohteensa oikein, hän osasi nokkelasti ampumisellaan ohjata vastustajaa ja oli kokonaisuudessaan kohtaamisen alkuvaiheessa lähes täydellinen paketti. Ainoaksi suuremmaksi heikkoudeksi Novalogin salmson -pelaamisessa kohtaamisten alkuvaiheessa voidaan lukea asteen puutteellisen "ennakkopommien" laitto (verrattuna esimerkiksi ifreettiin). Puolestaan kohtaamisen edetessä Novalog oli välillä turhan aktiivisesti taistelualueen ytimessä ja ajoi välillä itsensä ulos tilanteesta tarpeettomilla syöksyillä. Suotakoon kuitenkin se tälle salmimestarille, sillä olihan hän muutenkin niin jättimäinen pelote.

Kolikon toiseen puoleen perehtyessä voimme huomata, että myöskään alballa Novalog ei ollut mikään tunari. Hänen väistötyöskentelynsä kohtaamisten alkuvaiheessa oli jotain maagista - väistöt menivät suurimmaksi osaksi eri suuntaan rintamiin nähden, mutta mikäli vastustajan koneiden keulojen asennot siihen pakottivat, ei hän epäröinyt rikkoa perusperiaatetta. Muita Novalogin ehdottomia vahvuuksia alballa oli loistelias lähtöjen ohjaaminen/tasapainottaminen (missä hän oli valovuoden esim. Adjua edellä), kobran nopeudella tulleet linjojen hakemiset ampumiseen kamppailutilanteessa, kyky jättää tilaa omille ja taito lukea, milloin salmi tulee ottaa ulos. Suurimmat puutteet Novalogin albatyöskentelyssä liittyvät ihmeellisiin "loppuliikkeisiin" vastustajan tullessa ohitse (hän teki joskus luonnottomia korjauksia kohti vastustajaa, sen sijaan että olisi jatkanut suuntaan, johon hän oli päättänyt liikkua), suhteellinen pieni lentokorkeuden hyödyntäminen (ei kauheasti hallittuja yläsyöksyjä) ja tilanteen ulkopuolelle menemisen karttamiseen (ei aina ajanut tarpeeksi pitkälle kun vastustaja kimpussa). Edes edellä mainitut seikat eivät kuitenkaan muuta kokonaiskuvaa: mikäli etsii lentsikkahistorian taitavinta pilottia, ei Novalogin kohtaamiselta voi välttyä. Hän oli jumalaton pelaaja ja kuten eräs asiantuntija tilannetta luonnehti, ei Novan saappaita täytetä välttämättä koskaan. Annettakoon "Novalle" kaikki hänelle kuuluva arvostus.

Joukkuedustukset: Rise, MunQ
Mitalisijoitukset: 2-3-1
Ominaisin pelipaikka: Takapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 96

Tiesitkö että... Novalogin nimimerkki tuli juttua kirjoittavan toimittajan ehdottamana. Novalog tajusi eräänä synkkänä maanantaisena iltana vuonna 2007, että hänen entinen tunnuksensa, joka sisälsi hänen etunimensä ja synnyinvuotensa, ei luonut kaikista mairittelevinta ensivaikutelmaa herrasta. Luova prosessi lähti liikkeelle siten, että laitoin wikipediaan sanan, käänsin kielen latinaksi ja tarjosin näkemiäni hassuja sanoja hänelle. Lopulta kun mikään ei tahtonut kelpaavan hänelle, käännyin jo käytössä olevien nimimerkkien puoleen ja luettelin Travianista katsottuja tunnuksia. Lopulta "Novalogic" iski häneen niin voimakkaasti, että se sai muunneltuna tulla etuliitteeksi. Saatuaan myöhemmin tietää, mistä tunnus oli peräisin, Novalog pahoitti mielensä syvästi. Yhtä vihaiseksi tätä yleensä niin rauhallista henkilöä ei enää saatu viiden vuoden lentsikkataipaleensa aikana, vaikka osa vastustajista toisinaan uhkaili hänen maaoravansa syömisellä.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 2
Kokonaisuus: 96
Annetut arvot: 99-98-98-97-97-96-96-96-94-94-93-93

Hänestä sanottua
- Hiljainen poika takapulpetissa, joka nyt vain sattui olemaan äärettömän kova pelaamaan Lentokonepeliä. Novalog piti aina tasonsa, eikä ohipelejä tullut juuri koskaan. Yksilötaidoiltaan kiistatta historian taitavin ja tarkin pelaaja, joka erottui kentältä aina edukseen, pelasi sitten missä seurassa tahansa.
- Unohtumaton pelaaja ja kulttilegenda. Tämän miehen saappaita tuskin tullaan koskaan täyttämään kokonaan.
- ois kiva pelaa vastaa tänä päivän
- pallon märkä unelma, annetaan 100 pojoo sen ansiost

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 30.08.16 - klo:00:41 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #281 : 30.08.16 - klo:00:03 »

Lopulliset listat

Teng's magazinen lista
1. Novalog: 96
2. -2pac-: 95
3. ifreetti: 95
4. Vata56: 94
5. kellonaika: 93
6. Adju: 93
7. Avento: 93
8. Verno: 93
9. ääliö94: 93
10. Palomummo: 93
11. IneartheD: 92
12. torso pää: 92
13. mcboxerjr: 92
14. Koopa: 91
15. Futis poju: 91
16. abisnail: 91
17. Hedgehog: 90
18. pallosalama: 90
19. FireStrom xx: 89
20. Jibuy: 89
21. Apeliz: 88
22. juupeli k: 88
23. Gents8: 88
24. _Lisa98_: 88
25. justus pirpana: 87
26. Mihawk: 87
27. HUUHAATONTTU: 86
28. lemonlight: 86
29. Viherjaakko23: 86
30. Extraordinary: 85



Asiantuntijoiden lista
1. -2pac- 96.3
2. Novalog: 96.0
3. Koopa: 94.0
4. Verno 94.0
5. ifreetti: 93.9
6. Vata56: 93.4
7. Palomummo: 92.3
8. Avento: 92.3
9. kellonaika: 92.2
10. Adju: 92.0
11. IneartheD: 92.0
12. ääliö94: 91.8
13. torso pää: 90.8
14. mcboxerjr: 90.6
15. abisnail: 90.1
16. Hedgehog: 89.8
17. pallosalama: 89.5
18. FireStrom xx: 89.3
19. Jibuy: 89.0
20. Extraordinary: 88.3
21. HUUHAATONTTU: 88.0
22. juupeli k: 87.9
23. Futis poju: 87.8
24. Viherjaakko23: 87.8
25. Apeliz: 87.4
26. justus pirpana: 87.3
27. _Lisa98_: 87.3
28. lemonlight: 87.0
29. seva2: 86.8
30. Gents8: 86.1
-----------------------
31. Mihawk: 85.5
32. Tähtiyksikkö: 85.4
33. Exe-ler: 84.6
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #282 : 30.08.16 - klo:00:10 »

Listalta ulos jääneet

Exe-ler
Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 33
Kokonaisuus: 85
Annetut arvot: 89-88-87-86-86-85-84-83-81-80-78

Hänestä sanottua
- En osaa hahmottaa uran huippukohtaa, ollut aina hieman vaihtelevan oloinen pelaaja. Tarvitsee tietyn draivin suoriutuakseen hyvin. Turhautuminen vaikuttaa peliin negatiivisesti.
- Laadukas pelaaja puhdasta taitoa arvioitaessa, mutta pelillisiä näyttöjään varjosti runsas hyppiminen ja näin pisteiden vääristyminen.

- ei oo ollu viime kaudel oikee iskus mut parhaimpina päivinää semmone 85
- Keskitason puurtaja.
- in aktiivine


seva2
Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 29
Kokonaisuus: 87
Annetut arvot: 90-89-88-88-87-87-86-85-80-80

Hänestä sanottua
- Yksi nimistä Cumquadin, Exe-lerin ja Apelizin ohessa, mikä aiheutti hämmennystä listassa, mikäli tarkoituksena oli kerätä top 30 pelaajia liigasta, sillä  hänen entinen tiimikaverinsa Small Myy menee taidollisesti ohi 3-4 pisteellä.
- oliks tää pelaamas viime kaudel emt mut en siis ukon taitoi kauheest tunne mut ei kummiskaa mikää kova oo kysees annan vaik 80
- hupi


Tähtiyksikkö
Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 32
Kokonaisuus: 85
Annetut arvot: 88-88-87-87-86-86-85-85-85-84-84-80-77

Hänestä sanottua
- tuntu et tält ukolt loppu moti viime kaudel jos tää jaksais keskittyy ja pelaa kunnol nii ois samal viival muitte etanoitte kans mut koska ei nii annan 84 silti koska parhaat päivät huoh
- Arviointi saattaa olla alakanttiin – Tähtiyksiköllä olisi ainakin rutkasti potentiaalia kovempiin lukemiin parhaimmillaan. Juupeli k:n / Yusuf–in kanssa suhteellisen samaa tasoa.
- miks tää on tääl

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 30.08.16 - klo:03:52 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #283 : 30.08.16 - klo:13:55 »

Erikoismaininnat
Henkilöitä, jotka eivät yltäneet top 30 -listaan, mutta joiden laittaminen sinne ei olisi vääryys. Myös heidän antinsa lentokonepelissä on ollut poikkeuksellisen suuri ja he ansaitsevat erikoismaininnan.

Ankatin
agent 93 pro
Aristotele77
Bondrago
BugsBunny
Creazure
Gaxor
Growwi
Gruusom
Fär
FinnishCommuter
jauota
Jazazka
Kiekkolordi
-Maserking6vj
Nopsakka
Salpo
Small Myy
The Legend JJL
Turre_The_Master
vovan987
Yayoottenubs

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #284 : 30.08.16 - klo:13:58 »

Muut kommentit
Listan julkaisun ulkopuolelle jäi kasa asiantuntijoiden kommentteja. Tässä ne ovat.

- miks nimettömänä iha munantont touhuu sellane

JA MISSÄ EINSTEIN ?? no mut eikkaha oli munqliigan ikioma homo ja ihana sellainen toivottavast eikal on kaikki hyvin elämässä ihana ihminen kaiken kaikkiaan :** täys satku ehdottomasti

ja koska singeä ei löydy listalta mikä on aivan pakko jokaisen huomata ja joka osoittaa kuinka egoisti kyseinen henkilö on koska vähättelee itseään jotta ihmiset alkais ylistää ei vittu perun sanani ifreetti ei ookkaa listan pellein ukko etusivu uusiksi ja kirjotan nää jutut iha retu järkäs et älä ihmettele sit et juu nii singe on ehdottomasti 98,9

melkee vois aristoteleenki tähä lisää mut se ny on aika rajoil iha hyvä vääntää 1v1 mut peleis se pelinlukutaito sit välil on jossai iha muual


- ERIKOIS ARVOSTELU KÄYTTÄJÄLLE TENGSINGE: pelitaidot eivät vastaa egon tasoa arvo sana 69. Rehellinen mielipide: lukuisia kyseen alaisia luonteen piirteitä omaavan singen (sanokaa mitä sanotte singen saunomis tottumukset eivät ole normaaleja) omistautuminen lento kone pelille on liikuttavaa tasoa. aatelkaa miten rikas kaveri voisi olla jos olisi aikansa käyttänyt johonkin cs ssään.. fiksummat päättelisi jo tosta mieli piteeni mutta sanotaan muillekkin. kärjen joukossa vaan ei kärjessä...aika noloa olisikin jos kaikkien peli tuntien jälkeen olisi vielä noppa. 93 (tämä sillä oletuksella että kaverilla on laitteisto etu puolellaan. laitappa kaveri samalle viivalle kun muut ja taso on alle 90)

- No joo mukava ois ollu useemmastakin kaverista raaputella tekstiä, mutta nyt vie uni voiton. Ja ehkä parempikin niin.

- lista arvijoitu kahdes minuutis 22sekunnis sen mukaan mihin parhaimmillaan ovat yltäneet lento kone pelissä allekirjoittajan mielestä..

- Listalta puuttuu Tengsinges: 95, Small Myy: 88.

- BONUS: TenGsinGE: 87 (joukkue peli 83)

- singe : 96
tallennettu
Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024