Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
28.04.24 - klo:00:02

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  SP-pelit perjantaisin 18:30
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Ovatko rhöh-pelit moraalisesti väärin?
Kyllä - 10 (32.3%)
Ei - 21 (67.7%)
äänestäjiä yhteensä: 27

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: SP-pelit perjantaisin 18:30  (Luettu 52543 kertaa)
pallosalama
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 750


PC ♥


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #165 : 21.11.16 - klo:00:01 »

Sunnuntaisin pelataan  liigapelejä, niitä edeltävästi kyllä on usein kyllä kiitettävästikin pelaajia, mutta nämä lähtevät sitten peleihinsä. Usein eka(t) pelit on jo 19:00, jolloinka sp-pelejä ehdittäisiin pelaamaan vain puoli tuntia.
tallennettu

(Megazone)Saa pistää ratioo paremmaks Hymyilee
Lainaus käyttäjältä: Stephen King
Tietenkin! Owen ajatteli. Tuo käy järkeen. Hän sai puhelun pistooliin. Sitähän sattuu vähän väliä.Unensieppaaja, sivu 415
Lainaus käyttäjältä: Crayak
There must be a game. If there is no game there is nothing for me.
[22:48] <@Adju> oon robotti
Sieni is unstoppable!
<heni1> etkö oikeesti tee mutuaa kun pelaa tätät
<Tengsinge> pallo-salama on ehkä huumorintajusin henkilö täälä
<mcboxerjr> sit voi vessan hytis kans
1986 - No brave new world, no brave new world.
2000 - A brave new world, in a brave new world

jeu de voyance gratuit tarot forum voyance gratuite immediate voyance question gratuite voyance par tarot gratuit chat voyance gratuite voyance gratuite sms voyance avenir question gratuite voyance par tchat entierement gratuite jeux de voyance amour gratuit voyances gratuite ici voyance amoureuse gratuite voyance gratuite amour sans inscription claire voyance gratuite tchat gratuit voyance premiere voyance gratuite par telephone voyance gratuite tarot de l'amour voyance 100 gratuite en ligne voyance arabe gratuite en ligne site voyance gratuit voyance gratuite posez votre question voyance premiere consultation gratuite telephone voyance gratuite en ligne chat
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #166 : 21.11.16 - klo:00:11 »

Ensinnäkin, kukaan ei oo menny pilaamaan rhöh -pelien järjestäjistä SP-pelejä. Ikinä ei olla sovittu mitään tälläisiä pelejä perjantaille näiden pelien päälle. Mutta miettikää ihan mitä tahansa muutakin peliä, esim jotain isoa fps peliä tai jotain pienempää. Näissä peleissä yleensä on muoto casual ja competitive. Ne ketkä pelaa casuaalia pelaa sitä hauskuuden mielessä ja tykkää siitä, joten niille riittää ihan hyvin se. Mut sitten on niitä pelaajia, kuten esim minä, joka tykkää pelata peliä korkeammalla tasolla tietyillä taktiikoilla koska itse en enää saa nautintoa normaali mätöstä, kun tätä peliä on tullut pelattua jonkin aikaa. Tämä sama on käynyt itsellä muiden pelien kanssa.

Sitten kun mietitään itse niitä pelaajia ketkä sinne pääsee. Eihän muissa peleissäkään kuulu sen ranking järjestelmän toimia niin että huono rankkiset pääsee pelaamaan isompi rankkisten peliin, eihän se ole kenellekkään kivaa, kuka on vähänkin kilpailullinen. Me sovitaan nää pelit yksityisesti ja kutsutaan niihin niitä pelaajia joita me koetaan että on tarpeeksi hyviä ja joihin voi pelitilaanteessa luottaa. Hauskan ymmärtämisen ihan hyvin ymmärrän, ja sitä varten onkin nämä SP pelit ja liiga. Ja tuossa nyt kirnukin just sanoi että tuo aika on hänelle ihan perseestä. Että ei nekään sitten aina kaikille sovi. Mutta kun kaikille pelaajille se hauska ei ole sitä että lennellään mätössä. Jutella voi hyvien ihmisten kanssa esim teamspeakissa ja aulassa, jos ei jaksa lennellä. Ja kukaan ei estä niitä ihmisiä pelaamasta mättöä ketkä ei aina pääse pro peleihin. Joten en nää mitään kiusaamista tai syrjimistä olevan näissä peleissä. Ne pohjautuu ihan suoraan taitotasoon, ja kyllä mekin välillä pelataan MÄTTÖÄ ja sun muuta pelejä mitä vaan joku saa järjestettyä. Mut suuri syy miksi me pelataan ja varmaan se pääsyy on että liiga ei tuota varmaan monelle niin suurta iloa enää koska taso on heikompaa.

Tiedän että niitä harmittaa ketkä ei pääse katsomosta pelaamaan, ja se on vaan karu tosiasia et jos pelaajat jakaantuu niin suuresti taitotasollisesti eri luokkiin, ei kaikki nauti toistensa kanssa pelaamisesta vaikka kuinka yrittää. Ja se ei todellakaan mee naamakertoimella, vaan taitotasokertoimella. Vaikka siellä välillä kaikenlaista huutelua tapahtuukin, mut kaikin puolin pelaajat tonne kutsutaan taitotasoon perustuen.

Yritin pitää tän tekstin jotenkin siistinä mut aika vaikeaa koska mun kirjottaminen ei oo mitään maailman kaunista.

Niin ja muutenkin mättö on vähentynyt entisistä ajoista ihan hirveästi ihan vaan sen takia että pelaajamäärät on pudonnut. Ja mättöpeleistä on siirrytty tosi paljon 4v4 muotoon liigan ulkopuolellakin. 

tallennettu

Boxx
kouluontyhmää
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 247


Valkoistentekijä


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #167 : 21.11.16 - klo:00:16 »

Jooh kieltämättä varmaan monikin kävisi lentokassa useammin katsomassa, jos olisi edes teoreettinen mahdollisuus, että 5+ ihmistä huoneessa pelaamassa/ valmiina pelaamaan normaalipeliä. Tuo perjantai ei tosiaan pakolti se paras päivä. Uskoisin, että paras olisi tiistai tai ehkä keskiviikko.
Ne rhöh pelit varmaan mieleisiä monille, joten pidettäköön se heillä. MUTTA jos lentokassa paljon populaa ja hyvät pelit, niin tarvitseeko niitä aloittaa kun valtaosalla olisi vielä intoa pelata perus "mättöjä"? Noi mätöt kestää nykyään yleensä sen puolituntia ja sitten loppuu se into pelailla. Joten eikö sen pienen ajan voi antaa mättöihmisten nautti?. siinähän voi vähän käydä ottamassa mättöjä vieroksuvatkin lämpöä ja pelailla 3min-30min. Nuo rhöh pelit saattavat kuitenkin kestää sen 3h. Jatkuvat usein erittäinkin myöhään, joten voiko ne jättää alottamassa seitsemältä, mikäli oikeasti on ne lyhytkestoiset laatumätöt menossa?
tallennettu

Valkoistentekijä
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #168 : 21.11.16 - klo:00:23 »

Nuo rhöh pelit saattavat kuitenkin kestää sen 3h. Jatkuvat usein erittäinkin myöhään, joten voiko ne jättää alottamassa seitsemältä, mikäli oikeasti on ne lyhytkestoiset laatumätöt menossa?

No näin se yleensä on mennykkin. Jos mättö on käynnissä, yleensä meidän rhöhpelit ei ala heti silloin jos siellä on mättö käynnissä. Koska kyllä meistäkin välillä tuntuu siltä että me halutaan pelata mättöä, esim ifreetti rakastaa mättöä suuresti. Mutta erittäin harvoin on ollut tällänen tilanne, että kun me ollaan tultu pelaamaan rhöhpeliä kerran viikossa yleensä tiistai-keskiviikko-torstai, niin mitään mättöä ei ole ikinä käynnissä.
tallennettu

Boxx
kouluontyhmää
Jäsen

Poissa Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 247


Valkoistentekijä


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #169 : 21.11.16 - klo:00:26 »

Jees no sehän ei sitten teidän vikanne ole. Ehkä mättääjiäkin kannattaisi käyttää munkkiliigan foorumeja paremmin hyväkseen? Huudella edellisenä päivänä, että tuleeko huomenna kasilta porukkaa pelaan ja muistuttaa vielä paria tuntia ennen sessiota.
tallennettu

Valkoistentekijä
larry
Vieras
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #170 : 21.11.16 - klo:00:32 »

Jätän tän vaan tähän:

Klik
Klik
Klik
tallennettu
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #171 : 21.11.16 - klo:13:21 »

Laitetaan nyt tänne alueeseen kun kuulin ton haastattelun ja täällä jo puhuttiin.

Eli CONST nyt ajattelee että hän ja hänen porukka on jotenkin parempia ihmisiä, että pitäis mennä niin että kaikki ajattelevat niinkuin hän ajattelee ja kaikki saavat sen innon siitä pelistä miten hänkin saa? mitä vittua. Jos tää peli jakaantuu tällä hetkellä niin suuriin taitotasoeroihin ja yks pelin tärkeimmistä puolista on tasasuus ja ne pelaajat kenellä sitä taitoa löytyy haluu pelaa toisiaan vastaan ja saa siitä sen innon. Ja kun sitten sä vielä oletat että  tällä määrällä mitä pelaajia meitä löytyy täältä niin sulle ne pelit on aina tarjottimella siellä. Me järjestetään pelit ihan alusta asti kokoamalla taitotason perusteella ja siinä ei ole mun mielestä mitään väärää jos jokaiselle pelaajalle asetetaan joku taitotaso. Tämä on erittäin monessa pelissä näin.

Jos Tengsinge ja Late heittää argumenttia mille löytyy perustelua ja fakta tietoa, mut sä heität sun perustelut vaan pohjauten siihen että EHKÄ aapelin palvelimet kaatuu ja kukaan ei voi enää pelata ja siihen että SINÄ ajattelet niin että kaikki saisi siitä ilon kun mennään pelaamaan mättöä, pommittamaan kenttiä, lentelemään ja niin edespäin. Mutta kun se ei mene näin. Ja kun näin on, niin niitä pelejä kannattaa sopia täällä foorumeilla, simple as that. Sä et ole pahemmin ole sopinut mitään pelejä ja oletat että kaikki muut järjestää sulle mätöt täällä mihin on kiva tulla pelaamaan eihän se nyt perkele niin mene. Jos liiga on muuttunut näin, niin eihän se nyt todellakaan se muutos liity siihen miten me ollaan perustettu jotain omia pelejämme vaan siihen miten yksinkertaisesti liigaan ei ole saatavilla enää tarpeeksi kovatasoisia tiimejä ja tarpeeksi keskikastiin liittyviä tiimejä jotta kaikki saa tasasia pelejä. Monet monet pelaajat on lopettanut. Ja kun kukaan koskaan ei oo kieltänyt mennä pelaamaan sitä mättöä. Ja kun ihmisluonto ei valitettavasti toimi siten että pelataan sitä kauan ja esitetään iloista ja wuhuu tämä on hauskaa pelata ja sitten ollaan siellä. Ei ihminen suostu tohon ellei ole pakko. Ja minä pidän yhteyttä hyviin ihmisiin ihan muita kautta ja mätössä pelailaan sitten aina välillä jos joku esimerkiksi kysyy mukaan pelaamaan.

Ja tuohon aapelin juttuun vielä. Kukaan ei tiedä sitä mitä tulevaisuudessa itse Aapelin sivustolle tulee käymään mutta ihan selvästi ne vielä välittää tästä jotenkin jos huoltokatkojakin on tai sit piti pikkujoululomat. Jos ne päättää niin että noniin nyt javatuki loppui uusilta selaimilta, meillä ei ole enää mitään järkeä pitää sivustoa yllä --> ei ole profit no money. Mutta jos kuitenkin niillä käy asiakkaita vielä tai niille tän sivuston ylläpitäminen ei maksa paljoa mitään niin ihan hyvin on mahdollisuus että sivusto pyörii. Ja kun kaikkien pitäisi pitää hauskaa peleissä ja viettää viimisiä hetkiään pelin ääressä niin ihan hyvä tulkaa vaan kaikki viettämään aikaa pelaamaan se on hyvä. Mut harvemminhan mitään mättöä tai toista pienpeliä on alkamassa. Esim ne ketkä käy pro peleissä, monet niistä tunnen vain täällä aapelissa ja käyn katsomassa niitä täällä peleissä. Mut monet muut tunnen ihan oikealta nimeltä, olen nähnyt ja niin edespäin. Ja niiden kanssa pidän yhteyttä muualla ja pelaillaan sitten yhdessä kun siltä tuntuu.

Ja voisit vielä opetella ettei kannata puhua päälle ja ottaa huomioon mitä toinen sanoo, eikä vaan jankuttaa samaa paskaa juttua kun muut argumentoi kunnolla.
tallennettu

Boxx
WäZ
Nokka

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 688



Profiili
Vs: Palautetopic Teng's magazinelle
« Vastaus #172 : 21.11.16 - klo:13:29 »

CONST miten voit sanoa, ettei oo liigan ulkopuolel pelei minne kaikki mahtuu, kun et melkein koskaan oo arkisin paikalla? Jo viimmekaudesta alkaen on kolmesta etiäpäi on pelailtu 2v2 ja 3v3 pelejä useampi tunti. Meillä on ollu yhdinryhmä missä KIRSI,vvl, nasse ja minä pelaillu ja sitten on aina tullut muutama muu mukaan jos on ollu pelihaluja. Me ei koskaa laiteta mitään tuloksia yms mihinkää, eikä sen tarkemmi olla sovittu tosin (mut ollaa pelattu jo nii kaua ja eri päivin, että ne jotka kaipailee pelei ois jo löytäny meiät), mutta ei voi väittää tommosta jos ei oo ollu paikalla. Muutenkin on usein huudeltu peleille ja näin, että pelejä on. Oon ittekki alkanu ymmärtää miks rhöh pelei järjestetään, koska nää kovatasoset kaverit saa pelata tasokkaita pelejä ja näi. Voin ainaki omasta puolesta sanoa, että oon kehittyny ku oon pelannu näit minipelei ja samaa voisin sanoa kirsistä, nassesta ja vvl:stä. Muutenkin aika hyvin on ollut sunnuntai iltana 4 paikalla klaaneilla, jos verrataa muutama vuos takaperi ku tuli luovutusvoittoja usei ja pelattii 2v4 pelei yms. Ja on 90% ollu tiedossa ettei klaani saa kaikkia kasaan ja ollaan pystytty sopimaan tuurajaa tai vastaava. Ja tota että ei oo ollu palvelua aapelin puolesta, nii aika nopiaa korjattii se vieras bugi ja huoltokatkoki hoidettii nopeaa. Ja toho javatuki juttuu oisko ollu kello tai joku, joka sano jonku ratkaisun siihe et liiga pyöris Ep&#228;varma
Ja sekin vielä, että rhöh pelien keskuudes on usein pelaajia ainakin 2v2 peliin, mutta harvoin saa pelaajia pelaan vaikka kui on kysellyt, vaan kaikki kyttää vaa katsomossa. Peli-into ei tippuis, jos asia tekee tehtäis jotain eikä vaa harmitella rhöh pelei.


EDIT: Oho en nähny noit SP peli aiheen viestei sori kaikki
« Viimeksi muokattu: 21.11.16 - klo:13:37 kirjoittanut WäZ » tallennettu

Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
myway
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 301



Profiili WWW
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #173 : 21.11.16 - klo:13:49 »

^ miksi eri taitotasoiset eivät voisi pelata yhdessä? Siksikö kun se ei tuo elitisteille tarpeeksi mielihyvää? Miksi pienemmän porukan peli-into on tärkeämpi säilyttää kuin koko liigan etu?

Const ja hänen porukkansa ei pidä itseään muita parempina, heillä ei ole noussut kusi päähän yhtä pahasti kuin teillä.
tallennettu
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #174 : 21.11.16 - klo:13:58 »

^ miksi eri taitotasoiset eivät voisi pelata yhdessä?
HuhHuhHuhHuhHuhHuh kyllähän ne voi pelata yhdessä ei tota olla kielletty missään vaiheessa.


No juuri mä tossa selitin että miksi me pelataan noita pelejä. Koska me saadaan niistä intoa eikä niistä että me lennellään tuhoamassa heikompia kokoajan jossain mätössä. Ja mitenniin me ollaan pienempi porukka? Me ollaan täällä paljon useammin pelaamassa kun sinä tai CONST. Kyllä mekin niissä peleissä käydään jos siellä ihmisiä on pelaamassa ja niiden kanssa kenen kanssa pelataan. Mutta ei meillä mikään kusi päähän ole noussut. Ja kyllä mä voin suoraan sanoa et mä pidän itteäni parempana pelaajana kun sä mut en mä parempana ihmisenä itseäni pidä. Mut et sä voi olettaa meiltä että me miellytetään sun ja constin ajatusmaailmaa et aina oltais pelaamassa siellä missä tekin.

Me pelataan ihan samoja pelejä siinä missä tekin ja sen lisäksi me pelataan rhöhpelejä. Ja varmasti monet muutkin pelaajat pelaa täällä ihan vapaasti pelejänsä ja eikä jää murehtimaan sitä että joku muu porukka pelaa välillä taitopelejä ja sitten taas välilä ne pelaa mättöpelejä. Vaihtelu virkistää aina välillä.
« Viimeksi muokattu: 21.11.16 - klo:14:00 kirjoittanut Mcboxer » tallennettu

Boxx
ifreetti
Tónks

Poissa Poissa

Viestejä: 733



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #175 : 21.11.16 - klo:14:35 »

Const ja hänen porukkansa ei pidä itseään muita parempina, heillä ei ole noussut kusi päähän yhtä pahasti kuin teillä.

asia puhetta! emme ole parempia kuin muut, vaan muut ovat vain huonompia kun me
tallennettu
JP
Rhöh

Poissa Poissa

Viestejä: 190


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #176 : 21.11.16 - klo:14:38 »

Well, that escalated quickly (again).

Ihan hyvää keskustelua, mutta rhöh-pelien vastustajat tuntuvat unohtavan sen tosiasian, että suurin osa rhöh -pelien vakiokasvoista ei halua pelata muita pelejä, koska eivät yksinkertaisesti saa niistä enää mitään irti. 10 vuotta mättöä on riittänyt monille ja parhaat (osalle ainoat) ilonhetket pelin parissa yksinkertaisesti tulevat pelkästään tasokkaista peleistä arkena JA tasaisista liigapeleistä, joita viimekausilla on pyritty hakemaan. Rhöh-pelejä voisi myös verrata ranking- ja harjoituspeleihin, ei niihinkään päästetä kentälle kuin etukäteen sovitut pelaajat.

Lisäksi mun aikana ei ole rhöh pelejä taidettu ikinä aloittaa niin, että muista peleistä olisi kutsuttu pelaajia toiseen huoneeseen. Eli optiot ovat olleet lähinnä täysin tyhjät huoneet tai rhöhpelit.

Wäzillä myös hyviä pointteja ja on asian ytimessä.

Ei muuta kuin aihetta pystyyn ja muutkin kuin kello ja teng järjestämään pelejä vaikkapa tämän foorumin kautta, niin saadaan vielä lentokka kukoistamaan. Selvästi pelihalusia löytyy, ilmeisesti niin mättöön kuin vakavampiinkin, mutta kaikille avoimiin, peleihin. Jos tavoitteena on kehittyä pelaajina, niin kannattaa pyrkiä järjestämään ns. vakavampia pelejä, joissa pyritään hakemaan tasaisia jakoja ja pelaamaan 2 eräisi otteluita ilman sooloilua ja perseilyä. Nimenomaan tuo tosissaan tiimin puolesta pelaaminen on tainnut olla alkuperäinen rhöhpelien idea ehkä jopa tasokkuutta enemmän.

ps. perjantai on kyllä sp-pelien ajankohtana hirveä.
tallennettu
CONST
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 974



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #177 : 21.11.16 - klo:18:35 »

Seison edelleen sanojeni takana: mielestäni on täysin naurettavaa jakaa liigayhteisö useampaan eri osaan pelitaitojen osalta. Mulla on pelin puolesta myös kymmenvuotinen historia ja nostan heti käteni ylös siinä kohtaa, kun kysytään pelitaitojen puolesta liigayhteisön häntäpäähän kuuluvia lentäjiä. Joku on joskus puhunut että nykyiset muodostetun sisäpiirin pelit luovat pohjan jokaiselle kehittyä omantasoisessa porukassaan vaan höpönlöpön - jokainen meistä ei kehity ja monet meistä eivät myöskään siihen tähtää. Käytännössä sen myötä esimerkiksi multa on aika tehokkaasti evätty mahdollisuus pelata sunnuntain liigapelejä lukuunottamatta merkittävänkokoista osaa yhteisössä olevia vastaan, koska heillä on omat pelinsä joihin kuulumallani osalla yhteisöä ei tule koskaan olemaan mitään asiaa. Kuten moni tässä avauksessa on jo todennut, muodostettuun sisäpiiriin kuuluvia kun ei muiden kanssa kiinnosta pelata.

Mitä meikäläisen aktiivisuuteen tulee, lopetin aulassa päivystämisen siihen, kun huomasin etten ole kyseisiin peleihin tervetullut. Jossain kohtaa foorumeille ilmestyi julkisia viestejä peleistä klo se ja se, joihin varasin (ja sen on tehnyt kysymäni mukaan moni muukin) aikaa ja ilmestyin paikalle huomatakseni, etten päässytkään mukaan. Viimeistään tässä vaiheessa yllätyn, jos joku ihmettelee pelihalujeni olevan nolla ja sitä miksen jaksa päivystää aulassa.

Näin pienessä yhteisössä en näe mitään järkeä porukan jakamisessa kahteen/kolmeen ryhmään taitotason perusteella - päinvastoin. Jämien on tällä hetkellä pakko tyytyä siihen mitä jää ja toivoa saavansa edes jonkinlaisia räpellyksiä aikaan. Se ei mielestäni ole kovinkaan kohtuullista meitä kohtaan.

Perjantain ajankohdan kelvollisuus on kyseenalaistettu tässä aiheessa jo muutamaan otteeseen, olen itsekin tuolloin ollut viimeiset pari kuukautta lähes poikkeuksetta pois joten en osaa sanoa niiden toimivuudesta juuta enkä jaata.

Kuten olen myös aikaisemmin todennut, Aapelin ylläpidon antamat näytöt palvelun jatkumisen puolesta eivät ole viimeisimmästä huoltokatkosta tai taannoisesta suomalaisen pelihuoneen korjaamisesta huolimatta kovinkaan vahvat. Viimeisiä tässä joka tapauksessa viedään ja mielestäni on järkyttävää nähdä, että ne viedään läpi näin vahvassa eriarvoisuudessa ja jaottelussa ottaen huomioon liigalaisten historian tiiviinä nippuna, joka on yhtä köyttä vetämällä pitänyt Aapelin mittakaavassa melko kehnon pelin elossa näinkin pitkään. Olisi kiva pelata vielä loppuun asti koko Munkkiliigan yhteisön kanssa, ei vain kolmasosan kanssa tai pahimmillaan ei ollenkaan.

Toin mielipiteeni julki ja sain siihen kaikua sekä vastaan että myötä, juuri kuten tiesin käyvänkin. Vaikka osa porukasta onkin saattanut ymmärtää perimmäiseksi tavoitteekseni väistämättömän täyskäännöksen nykytilanteesta takaisin vanhaan vaikka mikä tulisi, niin ei mielestäni kummankaan osapuoliryhmittymän kannata lähteä ehdon tahdoin todistamaan toisen puolen väärässäoloa, se kun ei loppupeleissä paranna tilannetta millään tapaa. Vaikka toteaisimmekin uudestaan ja uudestaan pelaajien riittämättömyyden useampaan eri taitotasoon perustuvaan sisäpiiriin, niin tilanne itsessään ei tule muuttumaan saunakaverien pyörittäessä toimintaa kuin muuan suomalaisten urheiluliittoa jättäen meille muille luun käteen kerrasta toiseen. Se tässä lienee joka tapauksessa todettu, minkäs teet.

Totta kai, on olemassa myös muita vaihtoehtoja. Mikäli viimeisin muodostettu sisäpiiri ja sen mukanaan tuoma systeemi ei miellytä, kannatan kaikkia sitä vastustavia äänestämään jaloillaan kuten mitä luultavimmin itse teen. Mitään "const ja hänen porukkansa" -klikkiä ei ole, on vain olemassa mielipide jonka mitä ilmeisimmin jaan muutaman kanssapelaajan kanssa.
« Viimeksi muokattu: 21.11.16 - klo:18:38 kirjoittanut CONST » tallennettu

Vuoden herrasmiespelaaja (2012), kiitos äänestäneille!
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges
Ja sit kun se on niin ilonen nii kukaan ei jaksa mököttää sille yhtää...
Mcboxer
Jäsen

Poissa Poissa

Viestejä: 400


Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #178 : 21.11.16 - klo:19:12 »

Seison edelleen sanojeni takana: mielestäni on täysin naurettavaa jakaa liigayhteisö useampaan eri osaan pelitaitojen osalta. Mulla on pelin puolesta myös kymmenvuotinen historia ja nostan heti käteni ylös siinä kohtaa, kun kysytään pelitaitojen puolesta liigayhteisön häntäpäähän kuuluvia lentäjiä. Joku on joskus puhunut että nykyiset muodostetun sisäpiirin pelit luovat pohjan jokaiselle kehittyä omantasoisessa porukassaan vaan höpönlöpön - jokainen meistä ei kehity ja monet meistä eivät myöskään siihen tähtää. Käytännössä sen myötä esimerkiksi multa on aika tehokkaasti evätty mahdollisuus pelata sunnuntain liigapelejä lukuunottamatta merkittävänkokoista osaa yhteisössä olevia vastaan, koska heillä on omat pelinsä joihin kuulumallani osalla yhteisöä ei tule koskaan olemaan mitään asiaa. Kuten moni tässä avauksessa on jo todennut, muodostettuun sisäpiiriin kuuluvia kun ei muiden kanssa kiinnosta pelata.

Joo ei siinä mitään että seisot sanojen takana koska ymmärrän että harmittaa. Mutta nyt oli vasta eka kerta kun puhut asiallisesti etkä lähde kokoajan provoomaan haastettulussa esim siitä miten mun klaani ei saa paikalle porukkaa (joka on muuten ihan suoraa vittuilua, ja tiiät sen vallan hyvin itsekkin kuinka haastattelussa oikeen nautit provoomisesta) ja selität vaan samaa juttua että sinun mielestä on naurettavaa jakaa taitotasoihin ja miten et ole päässyt pelaamaan. Mut puhuit siitä sillä tavalla että meidän muiden pitäis jotenkin suostua siihen tahtoon pelata sellaista peliä mistä me ei yhtään välitetä. Kyllä mä yhteisöstä pidän kiinni, tykkään kaikista miitti-ideoista ja olen tavannut aika monta hyvää tyyppiä täältä ja luultavasti lisää tulen näkemään.

Olen samaa mieltä että jokainen ei kehity, on olemassa monta sellaista pelaajaa ketkä pelaa vaikka kuinka kauan mutta ei silti kehity, kenties kyseessä halu pitää vain hauskaa. Ja tosiaan, aina ei ole edes sellainen tilanne että muiden kanssa ei kiinnosta pelata, koska välillä on tosiaan mukava jutella ja pelailla huoneessa, mutta yleensä sitä en itse jaksa kovin kauaa.

Mitä meikäläisen aktiivisuuteen tulee, lopetin aulassa päivystämisen siihen, kun huomasin etten ole kyseisiin peleihin tervetullut. Jossain kohtaa foorumeille ilmestyi julkisia viestejä peleistä klo se ja se, joihin varasin (ja sen on tehnyt kysymäni mukaan moni muukin) aikaa ja ilmestyin paikalle huomatakseni, etten päässytkään mukaan. Viimeistään tässä vaiheessa yllätyn, jos joku ihmettelee pelihalujeni olevan nolla ja sitä miksen jaksa päivystää aulassa.

Tälläinen tilanne on varmaan käynyt sulle kerran, mutta olet tehnyt oletuksen että asia olisi joka kerta näin että me pelataan joka ilta rhöhpelejä ja joka kerta me syrjitään muita. Näin ei todellakaan ole. Me ei jyrätä alta käynnissä olevia pelejä eikä myöskään sovita niitä jo sovittujen pelien päälle. Varsinkin mättöaikoja kannattaa sopia foorumeilla ja muita pienpeliaiheita jos niitä haluaa pelata, paljon suurempi todennäköisyys päästä pelaamaan kuin nopeasti keräilemällä aulasta niitä halukkaita.

Joku on joskus puhunut että nykyiset muodostetun sisäpiirin pelit luovat pohjan jokaiselle kehittyä omantasoisessa porukassaan vaan höpönlöpön - jokainen meistä ei kehity ja monet meistä eivät myöskään siihen tähtää.

Näin pienessä yhteisössä en näe mitään järkeä porukan jakamisessa kahteen/kolmeen ryhmään taitotason perusteella - päinvastoin. Jämien on tällä hetkellä pakko tyytyä siihen mitä jää ja toivoa saavansa edes jonkinlaisia räpellyksiä aikaan. Se ei mielestäni ole kovinkaan kohtuullista meitä kohtaan.

Nää 2 juttua on vähän ristiriidassa. Eli ensiksi sanot että monet ei tähtää kehitykseen ja ilmeisesti haluavat vain pelailla jotain. Mutta sitten kuitenkin ns "Jämät" joita kuitenkin kuule riittää voivat vain toivoa että saavat jotain aikaan. Eli kuitenkin haluaisivat pelata jotain kunnon pienpelejä ja ilmeisesti kehittyä? Ja mun mielestä taitotasoluokkia on paljon enemmän kuin 2 tai 3. Ja kuitenkaan sitä porukkaa ei jaeta kaikkialla. Kuten JP tossa aikasemmin sanoin, näitä rhöh pelejä voi tosi hyvin verrata rankingpeleihin tai harjotuspeleihin. Ei niistä ole ikinä mitään ongelmaa ollut. Joten teet tästä asiasta kärpäsestä härkäsen.

mielipide jonka mitä ilmeisimmin jaan muutaman kanssapelaajan kanssa.

Niin, eli teitä suurinpiirtein on yhden käden verran niitä henkilöitä ketä kokee että nämä sisäpiiripelit on huono asia. Ja kun se ei ole kiveen hakattu mikä se sisäpiiri on. Kyllä me sinne aikaajoin otetaan myös huonommalta taitotasolta pelaajia, kunhan pelit säilyy tasaisena. Ja jos oot kerran kokenut vääryyttä kun et ole päässyt pelaamaan kun muut ovat pelanneet, niin itse en ainakaan luovuttaisi yhteen kertaan vaan kyllä sitten niitä pelejä voi järjestää uudestaan. Mutta siihen tarvitaan foorumiaktiivisuutta. Meillä on tässä hyvin toimivat sivut, joita kuitenkin erittäin monet lentokanpelaajat seuraa aika aktiivisesti niin mikäs sen parempi paikka sanoa että milloin pelataan.

tallennettu

Boxx
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: SP-pelit perjantaisin 18:30
« Vastaus #179 : 22.11.16 - klo:09:50 »

Yritin olla vastaamatta, mutta se on näemmä mahdottomuus mulle..

Ajatuksenjuoksemme CONST ristiävät nyt eniten siinä, että sä koet että rhöh-pelit syövät ylenpaltittomasti muita pelejä. Sä näet että on olemassa joku tietty porukka, jonka lentely kerran-pari kertaa viikossa yhdessä pilaa muiden saumat lennellä arkisin. Mä itse -- yllättävää kyllä -- koen tilanteen hieman erilailla. Yritän avata sulle vielä pari näkökulmaa miksi en allekirjoita näkemyksiäsi.

Rhöh-pelit lähtivät liikkeelle viime vuoden lopussa - tämän vuoden alussa siitä, että oli selkeää kysyntää tasokkaille, tavoitteellisille ja järjestäytyneille peleille, jossa pelattaisiin totisemmin kuin normaaleissa taistoissa. Niitä ei ollut oikein millään muulla tapaa saatavilla, joten kellonajan joukkojen kokoaminen tuli useamman kärkipelaajan kannalta todella tarpeeseen. Siispä pelailimme alussa vähän satunnaisemmin ja pian sitten enemmän, kun kävi ilmi, että nämä olivat osalle paras tapa saada irti jotain pelistä. Vähitellen peleistä kasvoi jotai isompaa ja siitä alkoi tulla viikoittainen rutiini, pelien venyessä välillä jopa nelituntiseksi. Siitä tuli jotain, joka liigan ohella palautti muun muassa singen yli 1.5 vuotta poissa olleen kiinnostuksen lentsikkaa kohtaan. Siitä tuli jotain, jota jaksoi päivällä ruokailessa tai jopa aamulla herätessä odottaa.

Tällä hetkellä rhöh-peleillä on takanaan noin kahdeksan kuukautta aktiivista pelaamista ja lähes vuoden päivät jossain muodossa. Kyseessä ei siis ole ilmiö, joka olisi syntynyt kesän tai viime kuukausien aikana. Siksi osa ihmetyksestäni kohdistuu puhtaasti siihen, että miksi nuhteet tulevat niin voimakkaasti vasta nyt? Miksi niitä ei tullut maaliskuussa tai huhtikuussa, jolloin rhöh-pelejä käytiin pitkälti samalla kaavalla kuin mitä tänä päivänä? Miksi vasta marraskuussa "kissa nostetaan pöydälle" ja sanotaan, että rhöh-pelaaminen on suurin vääryys maan päällä?

Todennäköisesti vastaus äskeisiin kysymyksiin on se, että rhöh-pelit jäivät alkuvuodesta enemmän pimentoon koska muita taistoja oli tarjolla runsaammin. Silloin huomio ei kiinnittynyt meihin samoissa määrin, koska oli olemassa myös muita ryhmittymiä, jotka pelasivat keskenään säännöllisesti pientaistoja. Oikeastaan meidän toiminnassa mikään ei ole muuttunut yli puoleen vuoteen, mutta koska ulkopuolella on tapahtunut pientä notkahdusta, tunnut langettavan syyn surutta tänne päin. Se taas tuntuu melko epäreilulta, että vain koska muut eivät saa vääntöjä enää samoissa määrin luotua, vastuumme nykytilasta olisi aikaisempaa suurempi. 

Tunnut myös korostavan rhöh-pelien sulkeutuneisuutta turhan paljon. Oman pikaisen laskutoimituksen mukaan, muutaman viime viikon aikana niissä on käynyt yhteensä 21 henkilöä. Pelit eivät siis todellakaan ole pelkästään kahdeksan elitistin huvia ja muut jätetään joka kerta rannelle ruikuttamaan. On ihan totta, että nämä 21 henkilöä eivät ole lennelleet yhtä paljon ja eivät ole myöskään nokkimisjärjestyksessä välttämättä täysin samalla viivalla, mutta siinä taas ei ole kyse missään henkilökohtaisesta. Böxer avasikin asiaa aikaisemmin edellä, joten en koe tarvetta mennä samaan enempää.

Se ettei nää reilu parikymmentä henkilöä ole lennellyt tismalleen samaa määrää tuntuu olevan sulle se ongelma, josta teet valtavan suuren periaatekysmyksen. Pyydän kuitenkin miettimään, että onko ainoa lähtökohta mietiä kuinka paljon joltain henkilöltä jää eriä pelaamatta eriarvoisuuden vuoksi? Voisiko ajatella, että nimenomaan koska on tiettyä nokkimisjärjestystä, pelit ovat kukoistaneet ja ne ovat niin voimissaan? Voisiko ajatella, että se on johtanut siihen, että myös keskitason ja ylemmän keskitason pelaajat saavat lennellä eriä, joita eivät muuten saisi?

Mä menisin niin pitkälle että väittäisin hyödyn ulottuvan myös ydinporukan ulkopuolelle. Koen siis CONST eri tavalla kuin sinä, että lentsikassa lenneltyjen erien kokonaissumma olisi lähellekkään kiintömäinen. Siinä missä sä vaikutat kuvittelevan, että jos laajennetaan huone 16 pelaajaan pelit pyörivät yhä sen neljä tuntia, mä sanon sen pikemmin johtavan siihen, että pelaajat lähtevät menemään ja taistot kuihtuvat hetkessä kasaan. Toki jos kokee tasa-arvoisuuden sen verran tärkeäksi, että kokee totaalisen pelaamattomuuden paremmaksi niin mikäs siinä.

Viimeinen pääpointtini on kyseenalaistaa väitteet mitä esität alla. En nimittäin muista nähneeni vastaavaa kertaakaan, joten toivon sun avaavan tilannetta.
Lainaus
Mitä meikäläisen aktiivisuuteen tulee, lopetin aulassa päivystämisen siihen, kun huomasin etten ole kyseisiin peleihin tervetullut. Jossain kohtaa foorumeille ilmestyi julkisia viestejä peleistä klo se ja se, joihin varasin (ja sen on tehnyt kysymäni mukaan moni muukin) aikaa ja ilmestyin paikalle huomatakseni, etten päässytkään mukaan

Kysyn siis seuraavia: puhutaanko nyt keväästä, kesästä vai syksystä? Kuka nämä viestit foorumeille toimitti? Ketkä olivat pelien aikaan lentelemässä? Oliko viestin välittänyt henkilö mukana? Kuinka kauan olit aulassa odottelemassa? Tarjottiinko sinulle ja muille jotain syytä miksette päässyt mukaan? Kuinka moni kuuluu viiteryhmään "moni muu"? Oliko heitä niin paljon, että olisitte voineet pelata keskenään siinä sivulla? Kuinka monta kertaa näin kävi? Voisitko kenties pyytää heitä omalla nimellään tai anonyymisti avaamaan tapahtunutta?

Jos kertomasi pitää paikkaansa tapaan jolla sen esität, ollaan sinua kohtaan selkeästi menetelty väärin ja rikottu perusperiaatetta, jota noudatamme toiminnassamme.

---

Voidaan jatkaa keskustelua vielä jos tahdot, mutta sen mä nyt sanon vielä että on sääli jos vedät uhkauksesi toteen ja sä ja lentuees lopetatte pelaamisen rhöh-toiminnan takia. Sitä että kuoppaamme pelimme ei nimittäin tällä haavaa ole näköpiirissä, vaikka kuinka jokin ryhmä asettaisi sen ehdokseen yhteisöön jäämiseksi. Sitä vastoin jos on jotain pienempiä toimintatapoja, joita koet että meidän pitäisi uudistaa niin anna nyt tulla kerralla kaikki. Jos taas haluat alkaa organisoimaan mättöpelejä, lupaan vastaisuudessa pistää sulle viestiä rhöh-pelien aikatauluista välittömästi kun niistä tulee varmuus, ettei nämä kaksi osu samalle päivälle.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024