Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
20.04.24 - klo:04:45

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Uutiset
| | |-+  YP huomauttaa: Foorumin säännöt!
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: YP huomauttaa: Foorumin säännöt!  (Luettu 5812 kertaa)
Legend JJL
Vieras
YP huomauttaa: Foorumin säännöt!
« : 05.07.11 - klo:21:48 »

REKISTERÖINTI

1. Sähköpostiosoite
Kun luot tunnuksen sinun tulee laittaa toimiva sähköpostiosoite siihen varattuun kenttään, jotta voit aktivoida tunnuksesi sähköpostiin saapuvan viestin avulla. Aktivoimattomat tunnukset poistetaan n. 2kk kuluessa. Jos ongelmia ilmenee, ota yhteys ylläpitoon.

2. Usean tunnuksen rekisteröinti
Usean tunnuksen rekisteröiminen itsellesi ei ole suotavaa ja siitä rangaistaan. Omalle tunnukselle saatua porttikieltoa ei siis kannata yrittää ohittaa tekemällä uuden tunnuksen. Jos haluat vaihtaa tunnuksesi tai nimimerkkisi, tai sinulla on muita ongelmia, ota yhteyttä ylläpitoon.

3. Nimimerkin asiallisuus
Nimimerkin tulee olla asiallinen, se ei saa siis sisältää kirosanoja tai muuta herjaavaa/loukkaavaa tekstiä. Foorumin ylläpito tarvittaessa muokkaa tai poistaa asiattoman nimimerkin.


YLEISET

1. Uuden aiheen tekeminen
Käytä hakua ennen kuin teet uuden aiheen. Jos asiasta löytyy jo aihe, katso löytyykö sieltä vastaus kysymykseesi. Mikäli vastausta ei löydy, mutta aihe ei ole yli 2 kuukautta vanha ja asiasi liittyy kyseiseen aiheeseen, käytä sitä aihetta hyödyksesi. Muussa tapauksessa tee uusi.

2. Aiheen otsikko ja sen sijoittaminen oikeaan alueeseen
Yleisen järjestyksen vuoksi varmista ennen aiheen lähettämistä, että aiheen otsikko vastaa viestin sisältöä mahdollisimman tarkkaan ja on muutenkin fiksu sekä selkeä. Huomaa myös aiheen tekeminen oikealle alueelle asiaan liittyen.

3. Vastaaminen
PERUSTELE VASTAUKSESI. Mikäli sinulla ei ole mitään järkevää sanottavaa kyseiseen asiaan, ole hiljaa. Kukaan ei hyödy siitä, jos sanot esim. "Joo" tai "Ei". Tämä foorumi ei ole chat.

4. Aiemman viestin lainaaminen
Lainaa ("lainaa" -toiminto) vain se teksti, jota kommentoit. Älä siis lainaa koko aihetta/viestiä sillä pitkä lainaus tekee viestistäsi epäselvän ja ärsyttävää lukea.

5. Samojen vastausten kertominen moneen kertaan
Jos joku on jo vastannut kysymykseen, ei sinun tarvitse enää toista (tai kolmatta tai neljättä...) kertaa vastata samaan asiaan samalla tai hieman eri tavalla.

6. Kirjoita suomea
Vältä kirjoittamasta huonoa suomenkieltä, yhdys sanat, kirjoitusvihreät ja muut voi helposti välttää esilukemalla tekstinsä ennen "lähetä" napin painamista. Tähän auttaa myös "esikatselu" toiminto ja jos moka sattuu, käytetään "muokkaa" nappulaa eikä tehdä uutta viestiä. Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi.

7. Älä käytä turhaan tekstin muotoilua
Jos sinulla ei ole tarvetta lihavoida, kursivoida, alleviivata, yliviivata tai muuten muotoilla tekstiä niin älä käytä sitä. Tekstistä tulee todella epämiellyttävä lukea turhien muotoilujen takia.

8. Älä kiroile
Kiroilu ei ole tarpeellista ja liika kirosanojen käyttö vähentää niiden tarkoitusta sekä tätä kautta pilaa kielemme. Ne eivät ole myöskään tarpeellisia vaikka kuinka miehiseltä niiden kirjoittamisen jälkeen tuntuisikin.

9. Älä floodaa (toista samaa merkkiä/sanaa/lausetta/hymiöitä monta kertaa)
Floodaaminen eli saman merkin, sanan, lauseen tai hymiön toistaminen moneen kertaan ei auta ketään. Päinvastoin se tekee tekstistä vain vaikealukuisempaa, ärsyttävää lukea sekä antaa kirjoittajasta huonon kuvan.

10. Offtopic (kommentointi asian vierestä)
Vältä Offtopicia ja offtopiciin vastaamista. Offtopic viestit kasvattavat turhaan aiheiden viestimäärää, vaikeuttavat aiheen keskustelua ja tekevät aiheesta ärsyttävää lukea.

11. Käytä hakua
Ennen kuin harkitset tekeväsi uuden aiheen, käytä foorumin hakutoimintoa apunasi vastauksen löytämiseen. Näin vältät turhat aiheet sekä ihmisten, moderaattoreiden ja ylläpidon valituksen, kuinka tästäkin asiasta on tehty jo vaikka kuinka monta aihetta.

12. Vältä kuvia
Jotkut ihmiset surffaavat vielä modeemilla tai nykyään useammin GPRS-yhteydellä, mikä ei ole nopea. Vältä siis kuvien käyttöä viesteissä ja korvaa ne suorilla linkeillä kuviin. Jos kuva on "pakko" laittaa, kuvat ovat rajoitettu kokoon 140 x 140. Allekirjoituksessa suurien kuvien käyttö on täysin kielletty!

13. Älä julkaise epäasiallisia linkkejä
Älä julkaise linkkejä, jotka sekoittavat/jumiuttavat koneen tai ovat muuten epäasiallisia tai loukkaavia.

14. Mainostaminen
Mainostaminen on kiellettyä muualla kuin mainostus -alueella. Mainoksissa ei saa viitata toisten epäkohtiin, tai verrata omaa aihetta toisen aiheeseen. Mainostus siis tapahtuu neutraalina, provosointi on myös kielletty. Mainostaminen vain rekisteröidyllä nimimerkillä (jotta ip osoitteesi on ylläpitäjien/valvojien nähtävissä.)

15. Äänestykset
Äänestyksissä ei saa haukkua tai herjata ketään. Asiattomat äänestykset tullaan muokkaamaan tai poistamaan.

16. Laittomuudet
Kaikenlaiset laittomuudet, kuten laittomien linkkien ja neuvojen jakeleminen ja kyseleminen on kiellettyä tällä Foorumilla. Aiheet, jotka ovat moraalisesti arveluttavia tullaan moderoimaan äärimmäisen tarkasti tai lukitsemaan. Suomen lakia rikkovat tai lain rikkomiseen selkeästi yllyttävät keskustelut tullaan poistamaan. Muista myös tekijänoikeudet eli linkitä sen sijaan, että kopioisit toisen materiaalia palstalle.

17. Ei henkilökohtaisia tietoja aiheettomasti
Ihmisten nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita tai muita henkilökohtaisiksi luokiteltavia asioita ei saa aiheettomasti laittaa foorumiin ihmisten kunnianloukkauksien välttämiseksi.

18. Älä leiki moderaattoria
Foorumilla on virallisia moderaattoreita ja ylläpito, jotka siivoavat viestejä ja aiheita sekä rankaisevat rikkomuksista. Tämän vuoksi sinun ei tarvitse huudella aiheissa "LUKKO!" , "TURHA!" , "POISTOON!".

19. Valvonta
Ylläpitoa ei tarvitse pelätä. Me olemme ihmisiä siinä missä muutkin.
Moderaattoreilla ja Ylläpidolla on yksinoikeus päättää mikä on sääntöjen mukaista, mitkä viestit ja viestiketjut suljetaan ja/tai poistetaan kokonaan sekä kuka käyttäjä joutuu "jäähylle" tai poistetaan kokonaan. Jos sinua on mielestäsi kohdeltu epäreilusti, ota yhteys Ylläpitoon palautteella. Yleiset keskustelut Moderaattoreiden tai Ylläpidon päätöksistä suljetaan. Sääntörikkomuksista voi seurata nimimerkin ja IP - osoitteen väliaikainen tai pysyvä hyllytys. Kukaan ei ole saanut moderaattorin tai ylläpitäjän oikeuksia vain siksi, että hän haluaisi leikkiä jumalaa.

20. Käytä maalaisjärkeä!
Fiksuin tapa toimia keskustealueella on käyttää maalaisjärkeä sekä hyviä käytöstapoja.


KUINKA KYSYÄ?

Kysymällä kohteliaasti sekä selkeästi saat järkeviä vastauksia. Myös täsmällisyys täytyy muistaa eli mitä haluat tietää.

Sääntöjen rikkomisesta annetaan porttikieltoa tunnukselle. Moderaattorit antavat porttikieltoa tapauskohtaisesti yhdestä päivästä pysyvään!
« Viimeksi muokattu: 05.10.11 - klo:21:21 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024