Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
06.10.24 - klo:12:20

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 245 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Arkisto
| |-+  Roskakori
| | |-+  lentokka lagaa
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: lentokka lagaa  (Luettu 1767 kertaa)
Banaani
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 126

F.L


Profiili
lentokka lagaa
« : 30.09.11 - klo:18:44 »

Jollain ehdotuksii mitä voisin tehä ku lentokassa iha älytön bugimine??

Jo tehty: Virukset etitty (ei ollu)
poistettu turhii tiedostoi
poistettu sivuhistoriat
testattu eri selaimii
...
tallennettu

No jo on ihme säätäjä
Legend JJL
Vieras
Vs: lentokka lagaa
« Vastaus #1 : 30.09.11 - klo:19:09 »

Nostitko niitä prioriteettejä?
tallennettu
Legend JJL
Vieras
Vs: lentokka lagaa
« Vastaus #2 : 30.09.11 - klo:19:24 »

Niin missä tilanteissa tuo lagi alkaa vai onko sitä aina (myös 4 hengen huoneissa)?

Voidaan pitää tätä lähes viimeisenä oljenkortena:


Lataa JavaRa ja pura se työpöydällesi.

***Sulje kaikki päällä olevat Internet Explorerin ikkunat ennen jatkamista!***

* Tuplaklikkaa JavaRa.exeä käynnistääksesi ohjelma.
* Valitse English pudotusvalikosta valitaksesi kieleksi englannin ja klikkaa Select.
* Klikkaa Remove Older Versions poistaaksesi vanhat Java-versiot koneeltasi.
* Klikkaa Yes kun pyydetään. Kun JavaRa on valmis, se ilmoittaa, että lokitiedosto on luotu. Klikkaa OK.


tallennettu
Legend JJL
Vieras
Vs: lentokka lagaa
« Vastaus #3 : 07.10.11 - klo:19:15 »

Ilmeisesti edellä oleva ei auttanut...
Tee ensiksi tämä testi ja kerro noi saadut nopeudet (mieluiten kone siinä tilassa, kun menisit pelaan lentokkaa, eli muut kuin testisivu pois päältä): http://www.sonera.fi/tietokone+ja+yhteydet/nettiyhteydet/mittaa+nopeutesi/


Kauanko koneen avaamisessa menee? Tai no jos menee yli 4 min ja kone on ylipäätään hidas, niin tee seuraavaa:

Voit suorittaa Windowsin oman käyttöjärjestelmän puhdistusohjelman siten, että avaat Suorita-ikkunan (Windows-näppäin + R tai Käynnistä -> Suorita) ja kirjoitat avautuvaan ikkunaan "cleanmgr". Tällöin pääset vielä vähäsen puhdistelemaan kiintolevyjäsi ja vapauttamaan tilaa. Vaihtoehtoinen tapa tälle on avata Oma Tietokone ja valita avautuvasta ikkunasta kiintolevy jota haluat puhdistaa, sitten hiiren toinen nappi -> Ominaisuudet -> Levyn siivous -nappi.

Jos aijempaa et uskalla/osaa tehdä, katso tuo linkki, jos sieltä löytyisi apua:
http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2004/02/kunnonkohotus/

Näiden toimenpiteiden jälkeen jälkeen voit eheyttää levyn. Avaa Oma Tietokone (Windows-näppäin + E), valitse eheytettävä kiintolevy, paina hiiren toista nappia -> Ominaisuudet -> Työkalut-välilehti-> Eheytä... -nappi. Kunnollista eheytystä varten sinulla tulisi olla vähintään 15 % vapaata tilaa sillä kiintolevyllä, millä eheytys tapahtuu. Jos näin ei ole, niin muuta vaihtoehtoa ei ole kuin vapauttaa lisää tilaa. Eheytyksen voi suorittaa alle 15 %:in tyhjällä tilalla, mutta tällöin eheytys ei ole paras mahdollinen.
HUOM! Tämä ei ole mikään yhden illan projekti. Siinä saattaa mennä koko yö - tai jopa kokonainen päivä.

Käynnistyksen yhteydessä käynnistyvä ylimääräinen sonta

Valitse käynnistä -> suorita (Windows-nappi + R). Kirjoita laatikkoon "msconfig". Eteesi aukeaa järjestelmän säätämistyökalu (vapaa suomennos). Valitse oikeanpuoleisin välilehti "Käynnistys". Avautuvasta valikosta voit ottaa pois erilaisia ohjelmia käynnistymästä itsestään. Pieni varoituksen sana lienee tässä kuitenkin paikallaan, älä ota mitään käynnistymästä pois, jos et ole täysin varma mikä ohjelma on kyseessä.
Voit raksittaa pois esimerkiksi "Reader_sl", "daemon", "itype", "MMTray", "MMTray2k", "MMTraySli", "NBJ", "Nerocheck", "nTuneCmd", "QTTask", "winampa" -ohjelmat, jos nämä sinulta löytyvät. Näitä ohjelmia on muitakin, joita voidaan raksittaa pois. Se mitä sinun koneeltasi voi löytyä riippuu tietenkin siitä, mitä olet asentanut. Google tietää ja kaverilta voi aina kysyä, sillä tähän olisi mahdoton listata kaikki turvallisesti pois raksittavat vaihtoehdot. Msconfigista näet ohjelman polun, eli sen paikan, mistä *.exe -tiedosto käynnistyy. Tästä tiedosta voit päätellä, tarvitsetko tätä ohjelmaa käynnistymään vai et.
Kun olet säätösi tehnyt, paina ok. Nyt järjestelmäsi kysyy käynnistetäänkö uudelleen vai ei. Voit valita mieleisesi. Kun seuraavan kerran käynnistät koneesi, niin samannäköinen ikkuna hyppää esiin ja ilmoittaa että järjestelmään on tehty muutoksia. Kyseisessä ikkunassa on ruksi "Älä näytä tätä viestiä" jonka voit ruksittaa, ettei sinun tarvitsisi joka kerta koneen käynnistyessä tätä ilmoitusta nähdä.
Eri ohjelmat pyrkivät asennuksen yhteydessä tunkemaan itsensä käynnistyvien ohjelmien joukkoon, joten "msconfig" on ihan kätevä tapa hallita näitä ohjelmia. Tällä säädöllä nopeutat tietokoneesi käynnistymistä ja saatat löytää yllättäviäkin ohjelmia, joita ei tarvitse käynnistää ehkä laisinkaan.

Poista käytöstä turhat laitteet.


Turhat laitteet kannattaa poistaa käytöstä laitehallinnan avulla (esim. ylimääräiset peliohjaimet, 3½" -levykeasema). Laitteet poistetaan käytöstä näin: paina hiiren toisella napilla Oma Tietokone -kuvakkeen päältä ja klikkaa ominaisuudet (Windows-näppäin + Pause Break). Avautuvasta ikkunasta valitaan laitteisto (hardware) -välilehti. Klikkaa ylimmäistä laitehallinta-nappia. Avautuvasta laitehallinta-ikkunasta etsitään ylimääräiset laitteet ja jälleen hiiren toisella napilla klikkaamalla voidaan poistaa laite käytöstä (disable). Itse poistin käytöstä mm. vanhan levykeasema-ohjaimen, tulostimen portin LPT1 sekä SCSI/RAID-ohjaimet. Sinun koneellasi voi poistettavaa olla enemmän tai vähemmän, mutta varmaan jotakin löytyy, mitä et tarvitse. Nämä laitteet voidaan tarvittaessa ottaa myös takaisin käyttöön samaa menetelmää käyttäen.
tallennettu
Banaani
F.L

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 126

F.L


Profiili
Vs: lentokka lagaa
« Vastaus #4 : 07.10.11 - klo:20:41 »

Juu kiitos, ton JavaRan jälkee alko toimimaan aikas hyvin Hymyilee kaikki muut toiminnat tietty pitää olla pois jne... Ja kone käynnistyy alle minuutissa että ei oo siitä kiinni Hymyilee leveästi 
tallennettu

No jo on ihme säätäjä
Sivuja: [1] Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024