Tervetuloa,
Vieras
. Ole hyvä ja
kirjaudu
tai
rekisteröidy
.
29.11.24 - klo:03:16
1 Tunti
1 Päivä
1 Viikko
1 Kuukausi
Ikuisesti
Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247
viestiä
2141
aihetta kirjoittanut
245
jäsentä
Uusin jäsen:
mattp
Haku:
Tarkempi haku
Munkkiliiga
Pääkokonaisuudet
Lentokonepeli
Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
« edellinen
seuraava »
Sivuja:
[
1
]
Kirjoittaja
Aihe: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä (Luettu 4726 kertaa)
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
:
13.12.11 - klo:17:13 »
Esipuhe:
Mietin kyllä hieman, kannattaako tätä julkistaa vai kärsiikö oman klaanimme etu tästä liikaa
Mutta eiköhän suurin osa tästä ole joka tapauksessa huippuklaanien tiedossa. Ja mikäli tästä on apua muille klaaneille niin ei se ainakaan huono asia ole. Etenkin aloittelevien liigapelaajien olisi hyvä lukea ainakin Yleistä -osa.
Kommentteja ja palautetta otetaan luonnollisesti vastaan, myös Tengsingesin toteamus: "Turha"
Yleistä:
- Sooloilu ei kannata. Siinä yksi tärkeimmistä asioista, joka liigapelaajan pitäisi sisäistää. Yksinään lentelevät koneet ovat helppoa riistaa yhteistyötä tekeville klaaneille, oli sitten kyse minkä tahansa taktiikan käytöstä. Eli odota aina vähintään toinen tiimisi jäsen mukaan, mieluiten kaikki. Pareittain eteneminen on silti parempi vaihtoehto kuin se, että lennetään kolmistaan ja jätetään jäljelle jäänyt yksin helpoksi saaliiksi. Kannattaa myös seurata oikeasta yläkulmasta omien koneiden tuhoutumisia ja toimia sen mukaan.
- Suojaa muiden koneiden etenemistä ampumalla näiden yli (varo toki osumasta omaan) ja ampumalla edellä lentävän koneen perään kääntyvät vastustajat. Älä räiski summassa, jos edessä on omia, mutta jos tiedät siellä olevan vain viholliskoneita niin anna palaa täydeltä laidalta.
- Älä mieti henkilökohtaisia pisteitäsi, joukkueen edun pitäisi mennä oman loistosi edelle. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun tulisi mieluummin tappaa itsesi kuin antaa tappo vastustajalle. Vastustaja saa koneesi ja lentäjäsi tappamisesta (esimerkiksi pommilla) 20 pistettä. Jos sen sijaan tapat itse itsesi lentämällä maahan, oma tiimisi saa -10 pistettä. Toisin sanoen jälkimmäinen vaihtoehto on 10 pistettä oman tiimisi hyväksi.
Samoin jos vastustaja ampuu konekiväärillä koneesi rikki ja hyppäät vastustajan ammuttavaksi, saldona on +20 pistettä vastustajalle. Jos sen sijaan odotat rauhallisesti ja rysähdät maahan koneesi mukana, vastustaja saa vain 10 pistettä oman tiimisi menettäessä 5: viiden pisteen hyöty.
Ainoat tapaukset, joissa koneesta hyppääminen kannattaa: 1) oman kentän lähellä, mikäli varmasti tiedät, ettet tule tapetuksi, 2) itsemurhan nopeuttaminen hyppäämällä maahan avaamatta varjoa (erityisesti jos uhkana on, että vastustaja pommittaa koneen raatosi). Useimmiten ei kannata hypätä siinä toivossa, että saisi pikaisen koston osumalla vastustajaan lentäjän hernepyssyllä.
- Jos tarkoituksena on tuhota kentät niin yleensä ei kannata yrittää palata takaisin omalle kentälle pommituksen jälkeen, vaan ajaa koneella kenttään. Useimmiten palaaminen tarkoittaa vain ilmaisia pisteitä vastustajalle, kun taas kenttään päin ajo omalta osaltaan nopeuttaa sen tuhoamista. Samalla säästyy myös aikaa.
Lentueiden kokoonpanot
Tässä kolme yleisintä(?) taktiikkaa kummallekin puolelle lentokoneiden osalta. Mikä niistä sopii parhaiten kullekin klaanille, riippuu pitkälti klaanin jäsenien osaamisesta kullakin koneella.
Keskusvallat
"4 junkea ja tuhotaan kentät"
Klassisin pelin taktiikka periytyy ajalta, jolloin liigapelejä pelattiin vain classicissa. Se on edelleen käypä taktiikka myös nykyään käytössä olevassa classic2:ssa. Taktiikan oleellisimpia osia on suojaus, joka toimii erityisen hyvin, jos vastustajan taktiikka perustuu Salmsoneihin. Bristoleita vastaan taktiikka ei ole yhtä hyvä.
"4 albaa ja pisteitä"
Tällä taktiikalla pelaava tiimi ei yritäkään tuhota vastustajan kenttiä, vaan luottaa siihen, että on ilmataisteluissa vastustajaa vahvempi ja voittaa puhtaasti sen turvin. Alboihin voi luottaa, oli vastassa sitten mitä tahansa taktiikkaa käyttävä vastustaja.
Välimuodot
Usein näkee käytettävän myös erilaisia Junkersien ja Albatrossien yhdistelmiä. Tällöin tavoitteena on useimmiten tuhota vastustajalta 1-2 kenttää ja tämän toteuduttua siirtyä 4 alban taktiikkaan. Kolmea junkea käyttäen saattaa ehtiä tuhota jopa kaikki kentät alban huolehtiessa suojaamisesta & puolustamisesta.
Ympärysvallat
"3 brisseä ja salmi"
Ehkäpä toimivin kokoonpano sellaista vastustajaa vastaan, joka yrittää tuhota kenttänne. 3 Bristolin tulivoima hoitaa suurimman osan vastustajan pommikoneista alas ja osaava salmikuski pommittaa ne, jotka tulimuurista läpi pääsevät. Omien ampumiseen vahingossa kannattaa kiinnittää huomiota tätä taktiikkaa käytettäessä. Taktiikka toimii myös Albatrosseja vastaan, mutta vaatii erityisen hyvää joukkuepeliä.
"2 brisseä, soppa ja salmi" tai "3 brisseä ja soppa"
Variaatioita edellisestä. Voidaan käyttää 4 Albatrossin taktiikalla pelaavaa klaania vastaan. Ideana taas, että Bristolit hoitavat tulivoimallaan suurimman osan vastustajista ja muut koneet jäljelle jääneet -ennen kuin ne saavat helpot tapot bristoleista kaksinkamppailuissa.
"3 salmia ja brisse"
Tätä taktiikkaa käyttävä joukkue pyrkii useimmiten tuhoamaan ainakin yhden vastustajan kentistä, brissen (ja mahdollisesti yhden salmin) keskittyessä puolustamaan ja ampumaan alas Junkerseja. Taktiikka oli enemmän huudossa menneinä classic -kentän aikoina. Tätä nykyä brisse on yksinään aika voimaton yhdessä lentäviä junkeja vastaan. Jos joukkueessa on monta vahvaa salmimunkittajaa, niin taktiikka soveltuu myös pisteidenkeruuseen. Tällöin mahdollinen kenttien tuhoaminen on pelkästään extraa.
Muuta
- Taktiikan vaihto tilanteen mukaan kesken pelin on oleellinen osa liigapeliä. Jos yksi taktiikka on pään seinään hakkaamista niin kannattaa kokeilla jotain toista. Vaihdoksesta voi toki olla myös haittaa; saattaa olla parempi ottaa suosiolla lievä erätappio kuin yrittää jotain epätoivoista, jonka seurauksena erä päättyy murskatappioon ja kokonaispistevoitto jää haaveeksi.
«
Viimeksi muokattu: 23.01.12 - klo:00:52 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #1 :
27.12.11 - klo:08:45 »
Anteeksi kun jouduit odottamaan vastauksiani mutta parempi myöhään kun ei millonkaan.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
Kommentteja ja palautetta otetaan luonnollisesti vastaan, myös Tengsingesin toteamus: "Turha"
Turha.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
Odota aina vähintään yksi oman tiimisi jäsen mukaan, mieluiten kaikki 3.
Kaikki kolme, mitä tarkoitat? Tuo kolmistaan meno on yleensä todella typerää, jää se yksi ylimääräinen nuolemaan näppejään kun muut menevät edeltä. Asia on sitten eri jos joku pelaa pommikoneille aikaa kiusaamalla vastustajia heidän kenttänsä päällä. Todella loistava keino saada pisteitä ja moni (mukanalukien F.L viime finaalissa) on pulassa näiden kanssa.
F.L:n viimeaikoina harrastama pareittain lentely suojaajan+pommikoneen kanssa toimii oikein mainiosti pommittamiseen. Saa painetta jatkuvasti vastustajan päätyyn ja niin peli pyörii siellä. Pelityyli edellyttää todella korkeaa yksilötaitoa joten kaikille se ei sovi. Kaikkien mennessä yhdessä ehtii vastustaja keräämään rivejään niin kauan että läpi pääseminen on todella hankalaa kun tulivoimassa ei pärjää bristoleille. Vaatii sitä että ekojen minuuttien aikana saadaa painopiste toiseen päätyyn toimiakseen.
Olen huomannut että kokemattomilla klaaneilla puolustuksessa mättää se, että oma kenttä ruuhkautetaan aivan liikaa. Ei ole mitään mahdollisuuksia jos kaikki lentävät kenttänsä päällä ja kääntyilevät viimetingassa jonkun perään. Jos vihollisen pommikoneet pääsevät aina omalle kentälle asti, on usein fiksua siirtää painopiste muualle ja lentää vaan heidän ohi ja näin heidän läpipääsynsä vaikeutuu jatkossa.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
- Suojaa muiden koneiden etenemistä ampumalla näiden yli (varo toki osumasta omaan) ja ampumalla edellä lentävän koneen perään kääntyvät vastustajat.
Lisäisin tähän että yleisesti ottaen pelaajat lentävät aivan liian korkealta mikä ei mahdollista suojausta. Ekana olevan pitää laskea reilusti alas niin toinen voi ampua kutinsa juuri siihen päälle. Yleensä vastustaja tulee tähän väliin ja näin suojaaja saa helposti pudotettua hänet alas. On sitten ekana menevän väistelytaidoista kiinni, kuoleeko hän samalla.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
Taktiikan oleellisimpia osia on suojaus, joka toimii erityisen hyvin, jos vastustajan taktiikka perustuu Salmsoneihin. Bristoleita vastaan taktiikka ei ole yhtä hyvä.
Mitä enemmän / laadukkaampia salmpelaajia vastustajilla on niin sen enemmän alboja tarvitaan. Osoitus tästä finaalissa MunQin 250p häviö 3+1 taktiikalla mutta voitto kun käytettiin 1+3.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
"4 albaa ja pisteitä"
Tällä taktiikalla pelaava tiimi ei yritäkään tuhota vastustajan kenttiä, vaan luottaa siihen, että on ilmataisteluissa vastustajaa vahvempi ja voittaa puhtaasti sen turvin. Alboihin voi luottaa, oli vastassa sitten mitä tahansa taktiikkaa käyttävä vastustaja.
Aika tylsästi käsitelty aihe lisäämättä mielipiteitä. Noh sanon itse sitten jotain tähän. Tälläisen taktiikan toteutus vaatii pitkää pelaamista yhdessä ja todella korkeaa joukkuepeliä. Alboilla häviää auttamatta brisseillä tulivoimassa, joten pelaajien on osattava väistellä ja pelata muille joukkuelaisille paikkoja ampua. Tälläisiä pelaajia arvostetaan aivan liian vähän, sillä se on hyvin näkymätöntä työtä.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
Välimuodot
Kolmea junkea käyttäen saattaa ehtiä tuhota jopa kaikki kentät alban huolehtiessa suojaamisesta & puolustamisesta.
Turha maininta. Jos näin tapahtuu, on joukkueiden välillä hirvittävä tasoero tai toinen ei edes koita puolustaa. Samalla logiikalla voisi mainita että neljällä alballa voi tuhota kolme kenttää, näinhän teimme F.L:n kanssa yhdessä harjoitusottelussa.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
"3 brisseä ja salmi"
Taktiikka toimii myös Albatrosseja vastaan, mutta vaatii erityisen hyvää joukkuepeliä.
Nojaa ei siinä määrin mitä alboilla peluu. Brisseillä vaan suoraan kohti ja rukoillaan että vastustaja lentää kuteihin. Väistely ja ampumapaikkojen peluu vaatii paljon enemmän joukkuepeliä kun suoran tulitaistelun käyminen.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
"2 brisseä, soppa ja salmi" tai "3 brisseä ja soppa"
Variaatioita edellisestä. Voidaan käyttää 4 Albatrossin taktiikalla pelaavaa klaania vastaan. Ideana taas, että Bristolit hoitavat tulivoimallaan suurimman osan vastustajista ja muut koneet jäljelle jääneet -ennen kuin ne saavat helpot tapot bristoleista kaksinkamppailuissa.
Turha maininta joka vaikuttaa väkisin keksityltä, niin harvakseltaan käytetty taktiikka.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.12.11 - klo:17:13
Tätä nykyä brisse on yksinään aika voimaton yhdessä lentäviä junkeja vastaan. Jos joukkueessa on monta vahvaa salmimunkittajaa, niin taktiikka soveltuu myös pisteidenkeruuseen.
Ekausta lauseesta: Olen yllättynyt että noin vanhan koulukunnan pelaaja on tajunnut tuon. Vuosina 06-08 kaikki käyttivät ympillä tuota taktiikkaa, ne jotka ehdottivat muuta naurettiin maanrakoon.
Tokaan lauseeseen: Eri mieltä. Liigassa on n. 5 pelaajaa jotka ovat tarpeeksi hyviä että tällä tavalla peluu on järkevää. Perustat mielipiteesi aivan liikaa tilanteisiin missä joukkueet ovat epätasaisia. Ok, Dash-MunQ ottelu on esimerkki sen suuntaisesta, mutta MunQit pelasivat järkyttävän surkeasti niin en anna mitään painoarvoa tälle.
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #2 :
15.01.12 - klo:21:20 »
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges - 27.12.11 - klo:08:45
Anteeksi kun jouduit odottamaan vastauksiani mutta parempi myöhään kun ei millonkaan.
Eipä mitään.
Lainaus
Turha.
Kiitos
Lainaus
Kaikki kolme, mitä tarkoitat? Tuo kolmistaan meno on yleensä todella typerää, jää se yksi ylimääräinen nuolemaan näppejään kun muut menevät edeltä. Asia on sitten eri jos joku pelaa pommikoneille aikaa kiusaamalla vastustajia heidän kenttänsä päällä. Todella loistava keino saada pisteitä ja moni (mukanalukien F.L viime finaalissa) on pulassa näiden kanssa.
F.L:n viimeaikoina harrastama pareittain lentely suojaajan+pommikoneen kanssa toimii oikein mainiosti pommittamiseen. Saa painetta jatkuvasti vastustajan päätyyn ja niin peli pyörii siellä. Pelityyli edellyttää todella korkeaa yksilötaitoa joten kaikille se ei sovi. Kaikkien mennessä yhdessä ehtii vastustaja keräämään rivejään niin kauan että läpi pääseminen on todella hankalaa kun tulivoimassa ei pärjää bristoleille. Vaatii sitä että ekojen minuuttien aikana saadaa painopiste toiseen päätyyn toimiakseen.
Olen huomannut että kokemattomilla klaaneilla puolustuksessa mättää se, että oma kenttä ruuhkautetaan aivan liikaa. Ei ole mitään mahdollisuuksia jos kaikki lentävät kenttänsä päällä ja kääntyilevät viimetingassa jonkun perään. Jos vihollisen pommikoneet pääsevät aina omalle kentälle asti, on usein fiksua siirtää painopiste muualle ja lentää vaan heidän ohi ja näin heidän läpipääsynsä vaikeutuu jatkossa.
Eli tarkoitin kolmella kolmea muuta itsesi lisäksi. Eli edetä siinä neljän ryhmässä, jos suinkin vain mahdollista. Eli ei sitä kolmen koneen etenemistä, 2 tai 4 on parhaat vaihtoehdot. Tuota taktiikkaa, että yksi kiusaa vastustajia alballa (tai jopa fokella) vastustajan kenttien päällä suosittelen myös. Varsin menestyksekäs, etenkin jos vastustaja ei ole siihen varautunut ja alkaa pommittaa omia kenttiä ja seurata useammalla koneella härnääjää. Ei toimi ihan yhtä hyvin bristoleita vastaan.
Lainaus
Lisäisin tähän että yleisesti ottaen pelaajat lentävät aivan liian korkealta mikä ei mahdollista suojausta. Ekana olevan pitää laskea reilusti alas niin toinen voi ampua kutinsa juuri siihen päälle. Yleensä vastustaja tulee tähän väliin ja näin suojaaja saa helposti pudotettua hänet alas. On sitten ekana menevän väistelytaidoista kiinni, kuoleeko hän samalla.
Totta tämäkin, etenkin neljän ryhmässä mentäessä tulee ensimmäisen laskea suosiolla alemmas kuin mitä normaalipelissä on tottunut. Suojaukseen voisin lisätä vielä, että takana tulevan kannattaa ampua suosiolla suoraan edellä olevan yli, mutta ei ihan lähelle kuitenkaan, edellä tuleva voi itse nousta siihen luotisuihkun alle parhaimpaan suojaan. Vähentää riskiä ampua suojattava alas. Suojauksessa kannattaa muistaa, että pommejakin kannatta usein 1-2 kappaletta käyttää bristolien harventamiseen, tasoittaa hieman tulivoimaeroa. Mutta osa toki kannattaa säästää kenttien tuhoamiseen.
Lainaus
Mitä enemmän / laadukkaampia salmpelaajia vastustajilla on niin sen enemmän alboja tarvitaan. Osoitus tästä finaalissa MunQin 250p häviö 3+1 taktiikalla mutta voitto kun käytettiin 1+3.
Sanon silti, että hyvällä junkersien yhteispelillä on helpompi pelata salmeja vastaan kuin bristoleita vastaan.
Lainaus
Aika tylsästi käsitelty aihe lisäämättä mielipiteitä. Noh sanon itse sitten jotain tähän. Tälläisen taktiikan toteutus vaatii pitkää pelaamista yhdessä ja todella korkeaa joukkuepeliä. Alboilla häviää auttamatta brisseillä tulivoimassa, joten pelaajien on osattava väistellä ja pelata muille joukkuelaisille paikkoja ampua. Tälläisiä pelaajia arvostetaan aivan liian vähän, sillä se on hyvin näkymätöntä työtä.
Aihetta käsiteltiin varsin niukasti johtuen omasta kokemattomuudestani sen soveltamisessa. Vanhan polven pelaajana vannon pommituksen nimiin. Mutta kiitos lisäyksistä.
Lainaus
Turha maininta. Jos näin tapahtuu, on joukkueiden välillä hirvittävä tasoero tai toinen ei edes koita puolustaa. Samalla logiikalla voisi mainita että neljällä alballa voi tuhota kolme kenttää, näinhän teimme F.L:n kanssa yhdessä harjoitusottelussa.
Ehkei tuo lausahdus niitä tämän oppaan helmiä ole, mutta se ei ollut tuon välimuodon tärkein pointti kuitenkaan.
Lainaus
Nojaa ei siinä määrin mitä alboilla peluu. Brisseillä vaan suoraan kohti ja rukoillaan että vastustaja lentää kuteihin. Väistely ja ampumapaikkojen peluu vaatii paljon enemmän joukkuepeliä kun suoran tulitaistelun käyminen.
Kuka sanoo, ettei brisseillä pelatessa tuota tarvitsisi sen jälkeen kun ensikohtaaminen on tapahtunut?
Lainaus
Turha maininta joka vaikuttaa väkisin keksityltä, niin harvakseltaan käytetty taktiikka.
MunQ on käyttänyt tämäntyyppistä satunnaisesti. Myönnän toki, että useimmissa peleissä soppa on pelkkää tykinruokaa vastustajalle.
Lainaus
Ekausta lauseesta: Olen yllättynyt että noin vanhan koulukunnan pelaaja on tajunnut tuon. Vuosina 06-08 kaikki käyttivät ympillä tuota taktiikkaa, ne jotka ehdottivat muuta naurettiin maanrakoon.
Tokaan lauseeseen: Eri mieltä. Liigassa on n. 5 pelaajaa jotka ovat tarpeeksi hyviä että tällä tavalla peluu on järkevää. Perustat mielipiteesi aivan liikaa tilanteisiin missä joukkueet ovat epätasaisia. Ok, Dash-MunQ ottelu on esimerkki sen suuntaisesta, mutta MunQit pelasivat järkyttävän surkeasti niin en anna mitään painoarvoa tälle.
Silti tämä taktiikka voi olla paras, jos suurin osa tiimin jäsenistä on pelaajia, jotka osaavat jollain tavalla salmittaa, mutta brissenkäyttö on hakusessa. Tässä oppaassa ei käsitellä pelkästään kahden keskimääräistä paremman klaanin kohtaamista.
«
Viimeksi muokattu: 23.01.12 - klo:01:02 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #3 :
23.01.12 - klo:00:14 »
Vähän hidas tahti minullakin, mutta mitäs tässä kiirehtimään. Petyin vähän ettei tämän parempaa keskustelua saatu aikaiseksi.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Eli tarkoitin kolmella kolmea muuta itsesi lisäksi. Eli edetä siinä neljän ryhmässä, jos suinkin vain mahdollista. Eli ei sitä kolmen koneen etenemistä, 2 tai 4 on parhaat vaihtoehdot. Tuota taktiikkaa, että yksi kiusaa vastustajia alballa (tai jopa fokella) vastustajan kenttien päällä suosittelen myös. Varsin menestyksekäs, etenkin jos vastustaja ei ole siihen varautunut ja alkaa pommittaa omia kenttiä ja seurata useammalla koneella härnääjää. Ei toimi ihan yhtä hyvin bristoleita vastaan.
Pahoittelen puuttellista lukutaitoani.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Totta tämäkin, etenkin neljän ryhmässä mentäessä tulee ensimmäisen laskea suosiolla alemmas kuin mitä normaalipelissä on tottunut. Suojaukseen voisin lisätä vielä, että takana tulevan kannattaa ampua suosiolla suoraan edellä olevan yli, mutta ei ihan lähelle kuitenkaan, edellä tuleva voi itse nousta siihen luotisuihkun alle parhaimpaan suojaan. Vähentää riskiä ampua suojattava alas.
Riippuu millä koneella pelataan kannattaanko ampua päälle. Tekemällä näin evätään aikailailla oman joukkuelaisen väistötila. Tulivoimaisesti heikommilla koneilla tätä tilaa tarvitaan, kun pitää kompensoida sitä puutetta fiksulla liikkumisella. Junkella tämä on oikea tapa, salmsoneilla ei missään nimessä.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Suojauksessa kannattaa muistaa, että pommejakin kannatta usein 1-2 kappaletta käyttää bristolien harventamiseen, tasoittaa hieman tulivoimaeroa. Mutta osa toki kannattaa säästää kenttien tuhoamiseen.
Juuri näin, mutta tuo että kaksi pommia bristoleihin saataisiin on melkeen mahdotonta ilman tasoeroa. Yleensä kun pommiin joutuu turvautumaan kuolee siihen samalla.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Sanon silti, että hyvällä junkersien yhteispelillä on helpompi pelata salmeja vastaan kuin bristoleita vastaan.
Osittain eri. Pienempi lukumäärä alboja tekee otollisemmaksi suuremman määrän salmin käyttämisen.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Aihetta käsiteltiin varsin niukasti johtuen omasta kokemattomuudestani sen soveltamisessa. Vanhan polven pelaajana vannon pommituksen nimiin. Mutta kiitos lisäyksistä.
Valitettavasti aika on ajanut jo pommittamisen ohi.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Ehkei tuo lausahdus niitä tämän oppaan helmiä ole, mutta se ei ollut tuon välimuodon tärkein pointti kuitenkaan.
Silti turha.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Kuka sanoo, ettei brisseillä pelatessa tuota tarvitsisi sen jälkeen kun ensikohtaaminen on tapahtunut?
Ei kukaan, mutta sen sanon ettei siinä määrin mitä alboilla peluu vaatii. Bristolit eivät pysy mitenkään albojen perässä kohtaamisen jälkeen kankeutensa vuoksi. Ainoa toivo on saada kohtaamisessa kunnolla tuhoa aikaan. Sanon tämän uusiksi kun sopii tähän, suoran tulitaistelun käyminen vaatii huomattavasti vähemmän joukkuepeliä kun väistely ja ampumapaikkojen peluu. Bristolin mahdollisuudet ovat enemmän ensimmäisessä ja alban jälkimmäisessä.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
MunQ on käyttänyt tämäntyyppistä satunnaisesti. Myönnän toki, että useimmissa peleissä soppa on pelkkää tykinruokaa vastustajalle.
Saadaan oma kirja kun aletaan listamaan jokaisen liigaklaanin käyttämää taktiikka. Se että MunQ on käyttänyt tuollaista ei tee siitä mainitsemisen arvoista.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 15.01.12 - klo:21:20
Silti tämä taktiikka voi olla paras, jos suurin osa tiimin jäsenistä on pelaajia, jotka osaavat jollain tavalla salmittaa, mutta brissenkäyttö on hakusessa. Tässä oppaassa ei käsitellä pelkästään kahden keskimääräistä paremman klaanin kohtaamista.
En ole koskaan törmännyt kehenkään jolla olisi noin. Hiljattain annoin neuvoja yhdelle liigalaisella joka käsitteli bristolia erittäin hyvin mutta salmista ei saamaa voinut sanoa. Hän ihmetteli kovasti kun sanoin tämän ja kertoi että kaikki väittävät hänen olevan parempi salmilla. Pointti oli siis että nykyään on järkyttävää katsoa kuinka jokaisen pitää olla salmsonpelaaja ja vain sellaista arvostetaan. Salmson on paljon parempi kun bristol 1 vs 1 tilanteissa minkä vuoksi joillekkin tulee tuo typerä käsitys että he olisivat toisella koneella parempia.
Väitteeni on, että ei ole olemassa sellaisia pelaajia jotka osaisivat pelata salmilla mutta eivät brissellä. Tai jos on, se menee sen piikkiin että he ovat kokeilleet konetta vaan kerran. Jos osaat yhdellä koneella osaat myös muilla, samoja taitoja pitää osata niilläkin. Ja mainitsemalla osaamisen tarkoitan hyvää pelaajaa, en mitään aloittelijaa. Pommikoneilla pelatessa tulee muutaman lisäelementti mutta ei sekään hirveästi eroa muista.
Tokaan lauseeseen sitten, spekuloinkin tilanteista missä joukkueet ovat tasaiset. Oli se sitten nobbasarja tai vitosdivari. Nämä keskinkertaiset pelaajat eivät osaa hyödyntää salmin tarjoamia etuja kun se on lastattu myös pommeilla. Se vaikuttaa huomattavasti enemmän salmilla peluuseen kun esimerkiksi alballa.
«
Viimeksi muokattu: 23.01.12 - klo:00:19 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #4 :
23.01.12 - klo:01:29 »
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges - 23.01.12 - klo:00:14
Vähän hidas tahti minullakin, mutta mitäs tässä kiirehtimään. Petyin vähän ettei tämän parempaa keskustelua saatu aikaiseksi.
Ehtiihän tässä. Itsekin odottelin
myös muiden kannanottoja
aiheeseen. Ainakin vähän enemmän väriä olisi mukaan saatu.
Lainaus
Pahoittelen puuttellista lukutaitoani.
Olihan tuo epäselvästi kirjoitettu, korjattu nyt selkeämmäksi.
Lainaus
Riippuu millä koneella pelataan kannattaanko ampua päälle. Tekemällä näin evätään aikailailla oman joukkuelaisen väistötila. Tulivoimaisesti heikommilla koneilla tätä tilaa tarvitaan, kun pitää kompensoida sitä puutetta fiksulla liikkumisella. Junkella tämä on oikea tapa, salmsoneilla ei missään nimessä.
Jokseenkin samaa mieltä. Väistötilaa saa tosin luotua vähän enemmän edellä kulkevalle ampumalla yläviistoon edellä olevan yli sen sijaan että ampuisi suoraan.
Lainaus
Juuri näin, mutta tuo että kaksi pommia bristoleihin saataisiin on melkeen mahdotonta ilman tasoeroa. Yleensä kun pommiin joutuu turvautumaan kuolee siihen samalla.
Usein näin, mutta junkella siitä voi myös päästä vähillä healtheillä jatkamaan, vaikka pommi räjähtäisikin päällä tuhoten vastustajan. Ei sillä, että tuolla suurta merkitystä olisi.
Lainaus
Osittain eri. Pienempi lukumäärä alboja tekee otollisemmaksi suuremman määrän salmin käyttämisen.
Tuokin on totta, mutta käytännössä useimpien tiimien kannattaa silti valita ne brisset.
Lainaus
Valitettavasti aika on ajanut jo pommittamisen ohi.
Tähän voin vain todeta samantyyppisen lauseen kuin sain vastaukseksi aiemmin tässä avauksessa Salmsonien käytön suhteen: Liigassa ei ole kovinkaan montaa klaania, jonka puolustuspelaaminen ympärysvalloilla on riittävä vastustamaan hyvää Junkersien yhteistyötä kenttien tuhoamisessa.
Lainaus
Ei kukaan, mutta sen sanon ettei siinä määrin mitä alboilla peluu vaatii. Bristolit eivät pysy mitenkään albojen perässä kohtaamisen jälkeen kankeutensa vuoksi. Ainoa toivo on saada kohtaamisessa kunnolla tuhoa aikaan. Sanon tämän uusiksi kun sopii tähän, suoran tulitaistelun käyminen vaatii huomattavasti vähemmän joukkuepeliä kun väistely ja ampumapaikkojen peluu. Bristolin mahdollisuudet ovat enemmän ensimmäisessä ja alban jälkimmäisessä.
Juuri siihen kömpelyyden kompensointiin bristoleilla tarvitaan yhteispeliä.
Lainaus
Saadaan oma kirja kun aletaan listamaan jokaisen liigaklaanin käyttämää taktiikka. Se että MunQ on käyttänyt tuollaista ei tee siitä mainitsemisen arvoista.
Tekee silloin kun avauksen tekijä kuuluu kyseiseen klaaniin
Muiden klaanien edustajat voivat vapaasti kirjoitella omia taktiikoitaan.
Lainaus
En ole koskaan törmännyt kehenkään jolla olisi noin. Hiljattain annoin neuvoja yhdelle liigalaisella joka käsitteli bristolia erittäin hyvin mutta salmista ei saamaa voinut sanoa. Hän ihmetteli kovasti kun sanoin tämän ja kertoi että kaikki väittävät hänen olevan parempi salmilla. Pointti oli siis että nykyään on järkyttävää katsoa kuinka jokaisen pitää olla salmsonpelaaja ja vain sellaista arvostetaan. Salmson on paljon parempi kun bristol 1 vs 1 tilanteissa minkä vuoksi joillekkin tulee tuo typerä käsitys että he olisivat toisella koneella parempia.
Väitteeni on, että ei ole olemassa sellaisia pelaajia jotka osaisivat pelata salmilla mutta eivät brissellä. Tai jos on, se menee sen piikkiin että he ovat kokeilleet konetta vaan kerran. Jos osaat yhdellä koneella osaat myös muilla, samoja taitoja pitää osata niilläkin. Ja mainitsemalla osaamisen tarkoitan hyvää pelaajaa, en mitään aloittelijaa. Pommikoneilla pelatessa tulee muutaman lisäelementti mutta ei sekään hirveästi eroa muista.
En kiistä, etteikö salmittaminen olisi yliarvostettua. Mutta silti en täysin sulata väitettäsi. Tottakai jos osaa lentää yhdellä niin osaa lentää kaikilla, mutta silti osa koneista sopi toisille paremmin kuin toiset koneet. Joten on luonnollista, että mieluiten lentää tällä itselleen ja pelityylilleen parhaiten sopivalla koneella ja kehittää taitojaan sillä.
Tässä tulee toki eteen se, tulisiko pelaajan kehittää tasaisesti kykyjään jokaisella koneella riippumatta siitä, minkä tuntee parhaiten itselleen sopivan, vaiko keskittyä omaan vahvuusalueeseensa. Myönnettäköön, että moni tekee ratkaisunsa liian vähäisten kokeilujen tuloksena.. ja hullujenhuone ei tosiaan ole paras paikka opetella bristolin käyttöä muiden lennellessä salmsoneilla
Lainaus
Tokaan lauseeseen sitten, spekuloinkin tilanteista missä joukkueet ovat tasaiset. Oli se sitten nobbasarja tai vitosdivari. Nämä keskinkertaiset pelaajat eivät osaa hyödyntää salmin tarjoamia etuja kun se on lastattu myös pommeilla. Se vaikuttaa huomattavasti enemmän salmilla peluuseen kun esimerkiksi alballa.
Kahden tasaisen klaanin kohtaaminen on taktiikoiden käytön suhteen eri asia riippuen siitä, minkä tason peli on kyseessä. Nobbasarjan klaanien jäsenillä on usein enemmän heikkouksia ja vahvuuksia koneiden käytössä kuin korkeamman tason klaanien jäsenillä. (Väite, jota et sulata, mutta jonka sanon silti)
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #5 :
24.01.12 - klo:18:15 »
Samaa mieltä muusta.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Ehtiihän tässä. Itsekin odottelin myös muiden kannanottoja aiheeseen. Ainakin vähän enemmän väriä olisi mukaan saatu.
Noh, jos aihe on tälläinen, ei kaikilla ole kompotenssiä ottaa kantaa. Ei minuakaan huvita alkaa väittelemään kenenkään kanssa siitä, onko "aalloittain" ampuminen järkevää.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Juuri siihen kömpelyyden kompensointiin bristoleilla tarvitaan yhteispeliä.
Ihan fiksusti ajateltu, mutta ei käytännössä ihan mene noin. Bristolin vahvuudet eivät tule samalla tapaa esiin. Se on liian hidas, että tuollaisessa ampumapaikkojen peluussa, voisi tosissaan kilpailla alban kanssa. Tuo ajatuksesi, on vähän samankaltainen kun "bristolin hyvää konekivääriä pitää komensoida ampumalla alballa tarkasti". Noin ei voi ajatella, sillä toisen koneen vahvuuksia ei voi käyttää sitä vastaan. Jos näin pystyy tekemään, on joukkueiden välillä tasoeroa.
Minun mielestä, tuo hyvä joukkuepelaaminen tarkoittaa juuri sitä että osaa pelata omalle joukkuelaisille hyviä ampumapaikkoja. Toinen asia minkä takia sanon että alboilla yhteispeli on tärkeämpää, on että muodostelmat on tärkeämpi osata alboilla kun brisseillä. Kuitenkin joukkuepelistä puhutessa, aika turhaa liikkua niin alkeellisellä tasolla kun että "ei saa hypätä". Jokainen Munkkiliigalainen tietää tuon (tai ainakin tahdon uskoa niin).
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Silti tämä taktiikka voi olla paras, jos suurin osa tiimin jäsenistä on pelaajia, jotka osaavat jollain tavalla salmittaa, mutta brissenkäyttö on hakusessa
Väitteeni on, että ei ole olemassa sellaisia pelaajia jotka osaisivat pelata salmilla mutta eivät brissellä...
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Mutta silti en täysin sulata väitettäsi. Tottakai jos osaa lentää yhdellä niin osaa lentää kaikilla...
En ihan ymmärrä mistä osasta olet eri mieltä ja ota selkoa noista ristiriitaisista puheista.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Nobbasarjan klaanien jäsenillä on usein enemmän heikkouksia ja vahvuuksia koneiden käytössä kuin korkeamman tason klaanien jäsenillä. (Väite, jota et sulata, mutta jonka sanon silti)
En nyt ole varma mitä ajoit takaa, mutta otaksun että tarkoitit henkilökohtaisia eroja koneiden käytössä. Samaa mieltä siitä, sen vuoksi sanoinkin että salm soveltuu harvoille vaikka vastakkain olisi tasaiset huonot joukkueet.
«
Viimeksi muokattu: 24.01.12 - klo:18:29 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
R-ankka
Vieras
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #6 :
24.01.12 - klo:18:16 »
Lainaan itseäni salaisilta sivuilta
Lainaus käyttäjältä: R-ankka - 07.11.11 - klo:10:44
R-ankan neuvot miten fragaa pommikoneilla
1. Lennä korkealle
2. Kun näät punasta, paina shiftiä
3. ???
4. Toivo ettei alapuolle ollu paljoa omia!
Kaikki muu lentokonepelissä on pelkkää theorycraftiä
«
Viimeksi muokattu: 24.01.12 - klo:18:19 kirjoittanut R-ankka
»
tallennettu
Elven
Airdash
Poissa
Viestejä: 339
Airdash 2009-2012
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #7 :
25.01.12 - klo:01:45 »
Lainaus käyttäjältä: R-ankka - 24.01.12 - klo:18:16
Lainaan itseäni salaisilta sivuilta Kaikki muu lentokonepelissä on pelkkää theorycraftiä
Hullujenhuoneessa pelataan hyvin pitkälti juuri neuvojesi mukaan.
«
Viimeksi muokattu: 26.01.12 - klo:09:16 kirjoittanut Elven
»
tallennettu
Dove -> Dash -> Sikala -> stUka -> TWC/Dash -> Dash
juupeli
Etanat
Poissa
Viestejä: 648
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #8 :
26.01.12 - klo:22:14 »
Kiitos tästä "lyhyestä" oppimäärästä. Laitoin meidän pelaajat lukemaan tän ja ennen kuin ne on lukenut tän niillä ei ole asiaa kentälle.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 23.01.12 - klo:01:29
Ehtiihän tässä. Itsekin odottelin
myös muiden kannanottoja
aiheeseen. Ainakin vähän enemmän väriä olisi mukaan saatu.
Tossa sulle väriä.
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges - 24.01.12 - klo:18:15
Kuitenkin joukkuepelistä puhutessa, aika turhaa liikkua niin alkeellisellä tasolla kun että "ei saa hypätä". Jokainen Munkkiliigalainen tietää tuon (tai ainakin tahdon uskoa niin).
T.F.C ja KKK1 eivät tuota käsitettä ole vielä tajunneet
Lainaus käyttäjältä: R-ankka - 24.01.12 - klo:18:16
Lainaan itseäni salaisilta sivuiltaKaikki muu lentokonepelissä on pelkkää theorycraftiä
Kappas. Heti ownasin kun en turhia ruvennut koneella mutkittelemaan vaan pelasin neuvojesi mukaisesti.
Harha laukauksia tuli vaan punabugin takia
tallennettu
Naggero
Dove
Poissa
Viestejä: 234
T.K is coming back
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #9 :
26.01.12 - klo:22:28 »
''T.F.C ja KKK1 eivät tuota käsitettä ole vielä tajunneet''
niinkö
?
tallennettu
me täs pelaamas, semi mässy snipu
MiB-Bail
Kaljamahat
Poissa
Viestejä: 598
Vs: Liigapelien taktiikat: lyhyt oppimäärä
«
Vastaus #10 :
26.01.12 - klo:23:14 »
Niin.
tallennettu
Lainaus käyttäjältä: duunipoju
mid mail älä kuule esitä kaikki kannustaa ketä haluaa ja olet itse urpo kun toisia hauktu
Sivuja:
[
1
]
« edellinen
seuraava »
Siirry:
Ole hyvä ja valitse kohde:
-----------------------------
Munkkiliiga
-----------------------------
=> Uutiset
=> Liigan kulmanurkkaus
=> Liigapelikeskus
=> Tuloskeskus
=> Ilmoitukset
=> Siirtomarkkinat
-----------------------------
Klaanit
-----------------------------
=> Klaaniesittelyt
===> Edesmenneet klaanit
-----------------------------
Pääkokonaisuudet
-----------------------------
=> Kulmanurkkaus
=> Lentokonepeli
=> Turnaukset & kilpailut
-----------------------------
Arkisto
-----------------------------
=> Liiga-arkisto
===> Vanhat uutiset
===> Liigatuloksia
===> Klaaneja jäsenineen kausittain
===> Vanhat liigapelikeskusaiheet
===> Vanhat kierros -ja kausikeskustelut
===> Vanhat ilmoittautumiset
=> Palkintogaalat
===> Palkintogaala 2012
===> Palkintogaala 2013
===> Palkintogaala 2016
=> Roskakori
© MunQ 2005-2024