Tervetuloa,
Vieras
. Ole hyvä ja
kirjaudu
tai
rekisteröidy
.
29.11.24 - klo:00:11
1 Tunti
1 Päivä
1 Viikko
1 Kuukausi
Ikuisesti
Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247
viestiä
2141
aihetta kirjoittanut
245
jäsentä
Uusin jäsen:
mattp
Haku:
Tarkempi haku
Munkkiliiga
Pääkokonaisuudet
Turnaukset & kilpailut
King of lentokka
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
« edellinen
seuraava »
äänestys
Kysymys:
Järjestetäänkö uusi kausi? (äänestys päättynyt: 15.04.16 - klo:15:25)
Joo
14 (82.4%)
Ei
3 (17.6%)
äänestäjiä yhteensä: 15
Sivuja:
[
1
]
2
3
...
6
Kirjoittaja
Aihe: King of lentokka (Luettu 23045 kertaa)
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
King of lentokka
«
:
12.02.16 - klo:22:17 »
Tällaisen pienen turnaussarjan ajattelin vaihteeksi pyöräyttää käyntiin teidän kaikkien innokkaiden lentokan ystävien viihdyttämiseksi. 2v2 pelejä siis tiedossa, mutta turnaussysteemi on lentokassa ennennäkemätön. Itselleni se on tullut tutuksi rantalentiksen viikkokisoista, mutta hieman sovellettuna se mielestäni sopii oivallisesti myös lentokonepeliin. Tarkoitus olisi ensin pelata 16 hengen avausturnaus, jotta pelaajille saadaan jonkinlainen lähtötaso määriteltyä. Ne, jotka eivät osallistu avausturnaukseen ja tulevat mukaan myöhempiin turnauksiin, aloittavat nollatasolta eli alimmasta lohkosta.
Avausturnaus:
Turnaus pidetään
lauantaina 20.2.2016 klo 18:00
alkaen. Eli siis jo viikon päästä.
Sinun ei tarvitse hankkia paria, vaan ilmoitat vain ja ainoastaan itsesi. Mukaan otetaan tasan 16 ensimmäistä ilmoittautujaa (toki jos joku jättää tulematta, niin tilalle tarvitaan varapelaaj(i)a). Osallistujat arvotaan neljään 4 hengen lohkoon. Joka lohkossa pelataan tavallisia 2-eräisiä pelejä 5 minuutin erillä. Aina pelin jälkeen vaihdetaan jakoja siten, että kaikki 3 eri kombinaatiota tulee käytyä kertaalleen läpi. Pelimenestyksen perusteella määräytyvät jatkopaikat toiselle kierrokselle.
Joka alkulohkosta 1. ja 2. sijoittuneet jatkavat ylempiin jatkolohkoihin ja 3. ja 4. alempiin. Ylemmistä jatkolohkoista taas joka ryhmän 1. ja 2. selviävät A-finaaliin ja 3. ja 4. jäävät B-finaaliin. Vastaavasti alempien jatkolohkojen 1. ja 2. menevät C-finaaliin ja neljänneksi jääneiden kohtaloksi jää pelata D-finaali. Kaikille osallistujille tulee siis turnauksessa 9 peliä pelattavaksi, eli väliajat huomioiden turnaus kestänee n. 2 tuntia.
Miten sitten pelaajat laitetaan pelien perusteella paremmuusjärjestykseen? Joka pelin jälkeen kukin pelaaja saa tiimien välisen kokonaispiste-erotuksen verran plussaa tai miinusta tililleen. Lopuksi nämä lasketaan yhteen ja se, jolla on eniten plussaa on ryhmän voittaja. Eli esimerkiksi jos oma tiimini voittaa ensimmäisen pelin 50 pisteellä, häviää toisen 100 pisteellä ja voittaa kolmannen 20 pisteellä, oma henkilökohtainen tulokseni on -30 pistettä huolimatta siitä, että voitin 2 peliä. Tässä tapauksessa muiden lohkossani pelanneiden tulokset olisivat 130, 70 ja -170, joten sijoittuisin lohkossani kolmanneksi.
Turnaussijoitusten ja finaalikierroksen tulosten perusteella lasketaan kullekin pelaajalle lähtöranking turnaussarjaa varten.
Pelitulokset ilmoittaa tähän avaukseen aina lohkon ensimmäiseksi merkattu pelaaja. Laiskoille tiedoksi, että kunhan pelaatte pelit oikeassa järjestyksessä, niin eräkohtaisten tulosten sijaan voi ilmoittaa myös pelkän kokonaispiste-eron 2 erän jälkeen.
Turnauskaavio & ilmoittautuneet
Turnaussarja
Avausturnauksen jälkeen tulen järjestämään kevään aikana viisi kertaa viikkoturnauksen, joka kestää puolisen tuntia ja siinä siis jokainen pelaaja pelaa vain yhden lohkon pelit. Näihin jokaiseen ilmoittaudutaan erikseen. Pelaajat jaetaan turnauksessa neljän pelaajan lohkoihin ranking-pisteiden mukaisessa järjestyksessä.
Ilmoittautuminen aina tähän foorumiavaukseen turnauspäivänä, jos olet tulossa mukaan!
Myös aulasta pääsee mukaan, mutta säädön vähentämiseksi etukäteisilmoittautuminen on suotavaa.
Kussakin lohkossa käydään läpi kaikki joukkuekombinaatiot, samoin kuin avausturnauksessa. Ensiksi pelataan aina lohkon 1. & 2. vs 3.&4. Sitten 1.&3. vs 2. ja 4. ja viimeisenä 1. & 4. vs 2. & 3. Lohkon ykkössijoitetun vastuulla on ottaa ylös ja ilmoittaa tulokset tähän avaukseen (tai delegoida se jollekin halukkaalle). Laitan pelit aina foorumille, mutta ne löytää myös
turnaustaulukosta.
. Foorumille laitettua valmistekstiä kannattaa toki hyödyntää tuloksia ilmoittaessa. Pelit olisi suotavaa pelata merkityssä järjestyksessä.
Mikäli viimeinen lohko jää vajaaksi ja ketään ei saada täyttämään sitä, niin se voidaan pelata muiden lohkojen päätyttyä siten, että joku vapaaehtoinen ylemmistä lohkoista toimii täydennyspelaajana. Täydennyspelaajana toimiminen ei vaikuta omaan rankingiin.
Turnaus käydään aina SP-pelien lomassa
perjantaisin 19:30
alkaen. Ihan vain sen vuoksi, että siinä vaiheessa iltaa osa pelaajista on viimeaikaisten kokemusteni mukaan jo hieman tympääntynyt isoihin peleihin, joten muutama kierros tiukkoja 2v2 matseja siihen väliin tekee varmasti terää. Turnauksen jälkeen innokkaiden kanssa toki jatketaan SP-pelejä niin kauan kuin intoa riittää
Rankingin laskenta
Joka lohkon jokainen sijoitus antaa tietyt peruspisteet (ks.
taulukko
) Avausturnauksessa käytetty peruspistetaulukko on poikkeava. Tämän lisäksi pelaajan +/- tulos lohkostaan kerrotaan kertoimella 0,5 ja lisätään peruspisteisiin. Näin saatu summa on pelaajan saama rankingpistemäärä kyseisestä turnauksesta. Mikäli useampi pelaaja on tasapisteissä jaetaan kaikille tasapisteissä oleville pelaajille peruspisteinä sijojen pisteiden keskiarvo.
Lohkojako turnauksiin
Järjestysperuste on osallistujan viimeisimmän turnauksen suorituksen perusteella laskettu ranking. Jos mukana on useampia uusia pelaajia tai tasapisteissä olevia pelaajia, heidät sijoitetaan lohkoihin ilmoittautumisjärjestyksessä.
Päätösturnaus
Viiden turnauksen jälkeen pelataan sarjan päätösturnaus. Päätösturnauksen lohkot muodostetaan siten, että joka pelaajalta otetaan 3 parhaiten mennyttä turnausta, ja lasketaan niistä saadut rankingpisteet yhteen. Ja mikäli sarjasta tulee riittävän suosittu, niin myös lisäkaudet ovat mahdollisia. Se jää nähtäväksi
«
Viimeksi muokattu: 25.02.16 - klo:18:19 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #1 :
13.02.16 - klo:14:09 »
Nyt saatiin vihdoin turnaus mihin myös meidän, jotka emme ole yhtä suosittuja kuin GCKatariina ennen koulutanssijaisia on helppo osallistua. Annan tähän kiintoisaan ideaan pienenmuotoisen palautteen, sillä en usko että turhan moni jaksaa perehtyä systeemiin kunnolla. Luin avausviestin läpi kolmeen otteeseen, mutta järjestelmä on sen verran sekava etten ihmettele jos huomioideni sekaan mahtuu virheitä.
- Mielestäni turnaus on järkevämpi pitää perjantai-iltana, mutta jätin nyt äänestämättä kun se ei vaikuta omaan osallistumiseen. Nähdäkseni kolme lentsikkapäivää on yksinkertaisesti liikaa, kun ottaa huomioon millaisessa tilantessa peli on. TyQistien ylläpitäjän pitäisi erityisen hyvin tietää mitä siitä seuraa, jos yhtäkkisen kiinnostuspiikin johdosta lähtee laajentamaan virallisia peliaikoja. 30 minuutin pariturnaussessiot tuskin tulee pilaamaan SP-pelejä, vaan kuten sanottu, niin se voi tukea niitä tarjoamalla hengähdystauon isokokoisemmista peleistä. Perjantain asemaa "toissijaisena lentsikkapäivänä" kannattaa vahvistaa tällä sarjalla, ottamalla duoturnaukseen mukaan SP-pelejen ydinryhmän ja pari ulkopuolista vahvistusta. Mahdollisia lisäpelureita on myös helpompi löytää ajankohtana, jolloin lähtökohtaisesti pyörii enemmän väkeä aulassa.
- En koe järkeväksi että kokonaispisteet ratkaisevat kaiken. Erityisen raaka tilanne oli sellainen, jossa huoneen selvästi paras pelaaja marssisi voitosta voittoon alkulohkon viimeiseen erään saakka, jossa hänen tiimikaverinsa netti katkeasi ja vastapuoli saisi parisataa pistettä tuhoamalla kenttiä. Tälläisessä systeemissä voit siis voittaa ensin viisi erää, mutta yhden huonon viisminuuttisen tai nettiongelman takia pudota jatkosta. Myönnän toki että jonkinlaista kokonaispisteiden huomiointia tarvitaan jotta panos pysyisi paremmin yllä, mutta määräisin sijoitukset puhtaasti ML-tyylisesti.
- Pitkään sääntöjä lukiessa olin sitä mieltä, että turnauksessa kannattaa jättäytyä pois ensimmäisestä kerrasta niin pääsee vetämään kokoajan B- tai C-tasolla helpompia vastuksia vastaan. Kohta "
Järjestysperuste on kahden edellisen kisan yhteispisteet tai ainoan kisan pisteet tuplattuna
" estää kuitenkin tuon ja on siten nähdäkseni erittäin tarpeellinen. Se ei silti muuta sitä porsaanreikää, että pelaajan ei kannata välttämättä olla kaikilla kausilla A:ssa saavuttaakseen maksimaaliset pisteet. Nähdäkseni tuo 90p (30 per peli, 15 per erä) hyöty että pelaa A:ssa eikä B:ssa ei ole siis niin suuri, että henkilön joka haluaa voittaa turnauksen kannattaisi pelata kokoajan täysillä.
Strategisesti ajateltuna voi siis kannattaa tehdä siten, että pelaa turnaukset 1 3 ja 5 parhaan kykynsä mukaan ja kerää niistä mahdollisimman kovat pisteet, vetäen avaus-, 2- ja 4-turnauksen riittävän huonosti ettei päädy A-sarjaan, välttäen myös D-sarjaa, jossa voittopisteet ovat todella alhaisia ja saattaa olla myöhemmin tulleita kovia pelureita. Tietysti tässä on riski, että muut ajattelevat samoin tai joku kerta menee niin huonosti että tämä uhkapelaaminen kostautuu, mutta olen lähtökohtaisesti sitä mieltä että alempien sarjojen ykköstiloista saa niin korkeat pisteet, että pieni kikkailu kannattaa. Todellinen tilanne on kiinni siitä miten muut tekevät ja millainen taso-ero sarjojen välillä oikeasti vallitsee.
e. Kerroin olikin 0.3, eli se muuttaakin tilannetta huomattavan paljon järkevämmäksi. Se on niin matala että vaihtuvuus tulee olemaan pientä, mutta eipä se oo välttämättä mikään huono asia.
- Luultavasti turnauksessa tulee tosiaan monta kertaa sellaisia tilanteita, jossa alin lohko jää ilman pelaajaa/pelaajia. Tuuraajan ulottaminen myös tähän turnaukseen on järkevä ja melkein jopa pakollinen asia, joten hyvä että se tehtiin. Pienenmutoinen ongelma tulee kuitenkin siinä, että sen tuuraajan tasolla on suuri merkitys vaikka kaikki pääsisivätkin lentelemään hänen kanssaan kerran. Ettei tulisi sellaista tilannetta vastaan että koko kolmikko jää miinuksille, niin olisi järkevintä pyrkiä käyttämään vain yhtä sarjaporrasta korkeammalla olevaa lisäpeluria.
- Nähtäväksi jää miten motivoitunutta jengi on pelaamaan. Tilanteessa jossa omat saumat ykköstilaan ovat menneet voi kannattaa pelata vika peli huonosti, ettei kukaan saa mitään hirveän korkeita pisteitä. Tosin liika kikkailu voi johtaa sarjapaikan alenemiseen, joten se estää hiukan sabotointiyrityksiä josta itse hyötyy.
«
Viimeksi muokattu: 13.02.16 - klo:14:42 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #2 :
13.02.16 - klo:18:46 »
Tervetuloa Saialille, duffille ja pallolle ja kiitos palautteesta tengille. Järjestelmä voi kieltämättä alkuun vaikuttaa sekavalta ja voi olla, etten onnistunut sitä selkeimmällä mahdollisella tavalla kuvailemaan, mutta käytännön toiminta on kuitenkin varsin yksinkertaista.
Ajankohdan suhteen olemme näköjään samaa mieltä, hyvä pointti täydennyspelaajista, joita on helpompi saada perjantaisin.
Ilmeisesti tarkoitat avausturnausta viittauksellasi siihen, että kokonaispisteet ratkaisevat kaiken? Toki sen voisi toteuttaa niinkin, että erävoitot ratkaisivat ensisijaisesti paremmuuden, mutta mieluummin pidän sen samassa hengessä kuin tulevat viikkoturnaukset. Toki avausturnaus on siinä mielessä erilainen, että kahden ensimmäisen kierroksen pelien +/- tilastolla ei ole rankingin kannalta merkitystä, toisin kuin viikkoturnauksessa. Mietin asiaa (vaikka se vaatisikin taulukoiden tekemistä uusiksi). Toki kuulen mielelläni myös muiden mielipiteitä.
Olet oikeassa, että alemmissa lohkoissa kovia piste-eroja vetämällä voi saavuttaa korkeampia tuloksia kuin ykköslohkossa, jos pelit siellä ovat tiukkoja. Yritin kuitenkin tasapainottaa testien avulla sekä kertoimen, että peruspistetaulukon sellaiseksi, että ykköslohkon voittamalla pitäisi lähes aina saada myös turnauksen korkein ranking, ellei kakkoslohkossa tapahdu jotain todella extremeä. Samoin koetin tasapainottaa ne siten, että liian isoja kertahyppyjä ei tapahtuisi sen enempää ylös kuin alaspäinkään, mutta siten, että muutoksia kuitenkin olisi. Esim. alkuperäisillä asetuksilla ykköslohkon neljänneksi sijoittunut olisi saanut lähtökohtaisesti huonomman rankingin kuin kolmoslohkon ykköseksi sijoittunut ja sen päälle tulisi vielä +/- tilastosta tuleva erotus ja vastaavasti kolmoslohkon ykkönen olisi usein saanut 3. tai 4. eniten rankingia, mikä on mielestäni hieman liioiteltua.
Testasin näitä kyllä jonkin verran, mutta voisin tehdä lisää testejä erilaisilla "pelaajaprofiileilla" ja laittaa niitä näkyville.
Vikan lohkon täytepelaajien olisi tosiaan hyvä olla lähellä lohkon muiden pelaajien tasoa, jotta tulokset eivät liiaksi vääristyisi. Tärkeintä on kuitenkin saada myös viimeisen lohkon pelit pelattua.
Itse haluaisin uskoa, että jokainen pelaa jokaisen erän niin hyvin kuin pystyy, sillä jokainen piste vaikuttaa rankingin muodostumiseen. Pelaamalla viimeisen erän huonosti hävittyään kaksi erää niukasti itse asiassa auttaa vastapuolella olevia kahta pelaajaa saamaan hyvät rankit ja samalla aiheuttaa hieman ikävän tilanteen viimeisen erän parilleen. Toivon ainakin, että tällaista tahallista sabotaasia ei tulla näkemään ja jos nähdään niin siihen puututaan. Ja jos se on yleistä, niin sillä on tunnetut vaikutukset innokkuuteen järjestää ylipäänsä mitään.
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #3 :
13.02.16 - klo:21:07 »
Tervetuloa. Pareja ei siis arvota, vaan avausturnaukseen arvotaan 4 pelaajan lohkoja, joiden sisällä kaikki pelaavat kaikkien kanssa. Eli esim. jos pallosalama, sinä, Saial ja duff osuisitte samaan lohkoon niin pelaisitte 1. kierroksella pelit:
pallosalama & duff-beer - Saial & VVL 01
pallosalama & Saial - duff-beer & VVL 01
pallosalama & VVL 01 - duff-beer & Saial
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Saial
Moderaattori / TyQ
Poissa
Viestejä: 996
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #4 :
14.02.16 - klo:12:59 »
No niin luin säännöt. Onhan ne helpot sittenkin. Kaskeasti sanottuna: pelataan paripelinä, pari vaihtuu ja tiimin miinus/plus pisteet menevät jokaisen henkilökohtaiseen pistetaulukkoon pelien mukaan ja kokonaispisteet ovat henkilön "ranking".
Kuulostaa mielenkiintoiselta
(Mhh, luin nyt Tengin viestin.. öö.. enkö tajunnut jotain, kun kerran ekalla lukemalta tajusin, missä mennään? en jaksanut aiemmin vain lukea tuota määrää tekstiä.. Pelkään nyt, etten tajunnut, kun kerran...)
Ainoa huoleni on tosiaan se, että jos perjantaina pelit alkaa 19.30 ja kestää n. 2h (Sori, en lukenut viimeisintä viestiä, ajattelin, että tässä on vielä ilmoittautumisaikaa)... mun pitää tehdä valitettavasti ylitöitä, joten hieman jännittää, ehdinkö tuohon kellonaikaan, ja jos ehdin, ehdinkö tehdä ruoan ja syödä sen ennen kuin kahden tunnin rupeama alkaa, milloin ei ehdi syödä tai tehdä sitä ruokaa. (Minut käytännössä laskettiin seuraavaksi 2,5kk ajaksi tekevän joka viikko useamman tunnin ylitöitä (1-3h/pvä) ja pitäis ehtiä harrastaakkin...)
tallennettu
Jos maailma ahdistaa, pakene
Bub-kissan
söpöön maailmaan.
jääkuningatar
TyQ- kieli = suomennos
jääkuningatar (naisesta) = henkilö, joka on voittavan tiimin
pakkasherra (miehestä) ainoa miinuksilla oleva pelaaja.
Lähde: Pehmon sanakirja
Tee uuden vuoden lupaus: Ajattele ympäristöä-
valitse ihmismoottori tai julkinen kulkuväline matkustaessasi
aina, kun se on mahdollista.
Muistakaa vältellä myös katkarapujen syömistä
, sillä ne pyydystetään tuhoamalla merenpohja elinkelvottomaksi useaksi vuosikymmeneksi... täysin elinkelvottomaksi, viemällä kasvit ja maa-aineskin. Miettikää sitä.
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #5 :
14.02.16 - klo:15:01 »
Eka avausturnaus pidetään ensi lauantaina 18:00 ja se kestää sen parisen tuntia. Sen jälkeen loput turnaukset aina puolituntisina perjantaisin 19:30 alkaen.
Huomautan tässä vielä, mikäli se ei tullut avausviestistä selväksi, että osallistuminen avausturnaukseen ei sido osallistumaan turnaussarjaan jatkossa. Eli voit osallistua turnaussarjassa vain niihin turnauksiin, jotka itsellesi sopivat, eli vaikka vain yhteen.
«
Viimeksi muokattu: 14.02.16 - klo:17:42 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #6 :
15.02.16 - klo:20:31 »
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.02.16 - klo:18:46
Järjestelmä voi kieltämättä alkuun vaikuttaa sekavalta ja voi olla, etten onnistunut sitä selkeimmällä mahdollisella tavalla kuvailemaan, mutta käytännön toiminta on kuitenkin varsin yksinkertaista.
Järjestelmä on kuitenkin kaikesta huolimatta erittäin hyvä, sen unohdin sanoa. Tekisin toki tiettyjä asioita toisin, mutta toisaalta multa uupuu kokemus lentopallopiireistä.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.02.16 - klo:18:46
Ajankohdan suhteen olemme näköjään samaa mieltä, hyvä pointti täydennyspelaajista, joita on helpompi saada perjantaisin.
Samoin ajattelevat näemmä myös muut ML-foorumin selaajat, joten teit ilmeisen oikean ratkaisun valitessasi perjantain.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.02.16 - klo:18:46
Ilmeisesti tarkoitat avausturnausta viittauksellasi siihen, että kokonaispisteet ratkaisevat kaiken? Toki sen voisi toteuttaa niinkin, että erävoitot ratkaisivat ensisijaisesti paremmuuden, mutta mieluummin pidän sen samassa hengessä kuin tulevat viikkoturnaukset. Toki avausturnaus on siinä mielessä erilainen, että kahden ensimmäisen kierroksen pelien +/- tilastolla ei ole rankingin kannalta merkitystä, toisin kuin viikkoturnauksessa. Mietin asiaa (vaikka se vaatisikin taulukoiden tekemistä uusiksi). Toki kuulen mielelläni myös muiden mielipiteitä.
Siis, ratkaisisin jatkoonmenijät aina ensisijaisesti kussakin ottelussa jaettavan kolmen pisteen perusteella. Olen samaa mieltä siitä että tuota ei kannata vaihtaa missään vaiheessa, vaan pysyit sitten alkuperäisessä laskutavassa tai mun ehdottamassa niin tulee olla jämpti. Pidän muutosta silti järkevänä, sillä nähdäkseni kokonaispisteet otetaan jo riittävän hyvin huomioon kun ne lisätään tai miinustetaan kustakin sijoitusta annettavaan rankingmäärään.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.02.16 - klo:18:46
Olet oikeassa, että alemmissa lohkoissa kovia piste-eroja vetämällä voi saavuttaa korkeampia tuloksia kuin ykköslohkossa, jos pelit siellä ovat tiukkoja. Yritin kuitenkin tasapainottaa testien avulla sekä kertoimen, että peruspistetaulukon sellaiseksi, että ykköslohkon voittamalla pitäisi lähes aina saada myös turnauksen korkein ranking, ellei kakkoslohkossa tapahdu jotain todella extremeä. Samoin koetin tasapainottaa ne siten, että liian isoja kertahyppyjä ei tapahtuisi sen enempää ylös kuin alaspäinkään, mutta siten, että muutoksia kuitenkin olisi. Esim. alkuperäisillä asetuksilla ykköslohkon neljänneksi sijoittunut olisi saanut lähtökohtaisesti huonomman rankingin kuin kolmoslohkon ykköseksi sijoittunut ja sen päälle tulisi vielä +/- tilastosta tuleva erotus ja vastaavasti kolmoslohkon ykkönen olisi usein saanut 3. tai 4. eniten rankingia, mikä on mielestäni hieman liioiteltua.
Noin pienen kertoimen käyttäminen muuttaa tilannetta oleellisesti, joten otan takaisin sanani siitä että kannattaa pelata alemmissa lohkoissa saadakseen maksimaaliset pisteet.
Muita pienoisia kysymysmerkkejä mitä mulle tulee systeemistäs on, että painotetaanko ykköstilaa liikaa ja meneekö myöhässä ilmoittautuvalle tasokkaalle pelaajalle turhan pitkään päästä ylimmälle tasolle.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 13.02.16 - klo:18:46
Itse haluaisin uskoa, että jokainen pelaa jokaisen erän niin hyvin kuin pystyy, sillä jokainen piste vaikuttaa rankingin muodostumiseen. Pelaamalla viimeisen erän huonosti hävittyään kaksi erää niukasti itse asiassa auttaa vastapuolella olevia kahta pelaajaa saamaan hyvät rankit ja samalla aiheuttaa hieman ikävän tilanteen viimeisen erän parilleen. Toivon ainakin, että tällaista tahallista sabotaasia ei tulla näkemään ja jos nähdään niin siihen puututaan. Ja jos se on yleistä, niin sillä on tunnetut vaikutukset innokkuuteen järjestää ylipäänsä mitään.
Tähtäsin siis nimenomaisesti siihen, että henkilö pyrkisi järjestämään viimeisen erän parilleen huonot pisteet edistääkseen omia menestymismahdollisuuksiaan. Tämä ajatus heräsi kun huomasin lohkon parhaan ja huonoimman pelaavan viimeisenä yhdessä, jolloin jos ranking peilaa täydellisesti taitotasoa niin toinen voi lähteä kahden voiton ja toinen kahden tappion siivittämänä kohti yhteistä taivalta. Tälläisessä tilanteessa huonosti menestyneen henkilön saattaa kannattaa estää lohkoa johtavaa saamasta hyviä pisteitä, ettei omat mahdollisuudet päästä lopulliseen top neloseen kokisi kolausta. Toki siten häneltä menisi myös omat pisteet huonommaksi, mutta jos hän on muutenkin jo hävinnyt pari matsia niin kenties kyse ei olisi muutenkaan turnauksesta, jonka pistesaldon hän uskoisi lopulta jäävän voimaan.
«
Viimeksi muokattu: 15.02.16 - klo:20:43 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #7 :
15.02.16 - klo:22:11 »
Lainaus käyttäjältä: Tengsinges - 15.02.16 - klo:20:31
Muita pienoisia kysymysmerkkejä mitä mulle tulee systeemistäs on, että painotetaanko ykköstilaa liikaa ja meneekö myöhässä ilmoittautuvalle tasokkaalle pelaajalle turhan pitkään päästä ylimmälle tasolle.
Tämä on myös oma huoleni testieni perusteella. Kääntöpuolena, jos rankingista tekee sellaisen, että se nousee nopeasti onnistumisen seurauksena, niin epäonnistunut turnaus puolestaan laskee sen hieman epäreilusti alaspäin. Esim. biitsiturnauksissa omalla kohdallani kun olen joskus onnistunut ykköslohkoon pääsemään, sijoittunut siellä viimeiseksi saaden -5 joka erästä, niin seuraavalla kerralla olenkin löytänyt itseni 3 tai 4 lohkosta. Tätä haluaisin hieman välttää tässä, että kertaepäonnistumisesta pudotus ei olisi ihan näin raju.
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #8 :
17.02.16 - klo:22:35 »
Tein pienen turnaussimulaation täysin kuvitteellisilla pelaajilla. Myönnän, ettei tämä ole mikään täydellinen simulaatio, mutta mielestäni kohtuullisen hyvin tuottaa kuitenkin kokonaispiste-eroja realistisesti, vaikka eräpisteet saattavat olla hieman reiluhkoja. Tosin vaikeaa on myös etukäteen arvioida, millaisia tuloksia peleissä tulee syntymään tätä systeemiä käyttäen.
Käytin siis pelaajien tasoa kuvaamaan satunnaisarvoja välillä 50-100. Jokainen erätulos puolestaan on muodostettu samalla puolella olevien pelaajien tason summana, johon on lisätty/josta on vähennetty satunnaisluku väliltä -50 ... +50, joka kuvaa parin onnistumista kyseisessä pelissä suhteessa omaan tasoonsa. Joten uskokaa pois, että simuloidun avausturnauksen lopputuloksesta huolimatta kaikki perustuu täysin satunnaisiin muuttujiin!
Avausturnaussimulaatio
Avausturnauksen tuloksista huomaa, että siinä rankingin mukaan järjestetyt nimet ovat lähes samassa järjestyksessä kuin suoraan sijoitusten mukaan järjestetyt nimet. Näin oli myös tarkoitus, jotta kukaan ei tarkoituksella jäisi alempaan lohkoon kuin taidot antavat myöten. Turnauksen finaalikierroksella on tarkoitus lähinnä antaa pelaajille mahdollisuus hyvällä pelillä nostaa aloitusrankingiaan lohkon verran ylemmäs hyvällä pelillä, ei merkittävästi muuttaa järjestystä muuten.
Avausturnauksen jälkeen päätin simuloida myös koko turnaussarjan, jälleen kuvitteellisilla pelaajilla, joita tulee 4 uutta lisää joka turnaukseen. 16 pelaajalle käytin avausturnauksesta saatuja rankingeja. Todellisuudessa kaikki aiemmin osallistuneet tuskin osallistuisivat jokaiseen turnaukseen jatkossa, mutta simulaatiossa laitoin näin kuitenkin tapahtumaan, just for the sake of it. Tuloksia voi tutkiskella täältä:
Turnaussarjasimulaatio
Palautetta otan mielelläni vastaan niiltä, jotka jaksavat hieman paneutua aiheeseen. Onko rankingin nousu riittävän nopeaa pohjalta aloittaessa kesken turnaussarjan? Esimerkiksi TUUHAAHONTTU -nimimerkki tulee mukaan jo toiseen viikkoturnaukseen aloittaen 6. lohkosta. Hän voittaa lohkonsa jääden 139 pistettä plussalle, mikä tuo hänelle rankingia 1601.7 pisteen verran (16. eniten 24 osallistujasta). Seuraavalla kerralla hän aloittaa 5 lohkon ykkösenä ja voittaa taas lohkonsa saaden 187 plussaa. Tämä tuo hänelle 1706.1 pistettä (11. eniten 28 osallistujasta). 3. kerralla hän joutuu jälleen 5. lohkoon, mutta voittaa 524 pistettä plussalle jääden. tämä tuo hänelle 1807,2 pistettä (7. eniten 32 osallistujasta). Viimeiseen turnaukseen ennen finaalia hän siis pääsee kakkoslohkoon, jossa hänen voittokulkunsa lopulta päättyy ja hän jää lohkon kolmanneksi -18 suorituksella. Tämäkin tuo hänelle 1794,6 pistettä, joka on 9. eniten sen kerran osallistujista. Finaalissa hän pelaa kolmoslohkossa, jonka voittaa 185 pisteen turvin (Saaden 1885,5 eli 4. parhaat pisteet).
Tältä pohjalta voisi kai todeta, että nousu pohjalta ylös on hieman liian hidasta. Toisaalta tämä painottaa avausturnaukseen osallistumisen merkitystä.
Toisenlaisiakin tarinoita esimerkkejä tutkailemalla voi löytää, esimerkkinä vaikkapa pelaaja frititee, joka avausturnauksessa sijoittui tasoonsa nähden sensaatiomaisesti kolmanneksi. Viikkoturnauksissa hän jäi joka kerta lohkonsa 3. tai 4. tippuen toiseen turnaukseensa 2 lohkoon, kolmanteen turnaukseensa niukasti 2 lohkoon uudelleen, neljännessä 3 lohkoon, päätyen viidennessä viikkoturnauksessaan aloittamaan lohkosta 4. Olisiko tippuminen noilla esityksillä saanut olla nopeampaakin?
Voisin kyllä kallistua näiden esimerkkien pohjalta siihen, että nostan pistekerrointa 0.3 hieman. Mitä mieltä muut ovat?
Esimerkiksi käyttämällä kerrointa 0.5 ensimmäisen viikkoturnauksen rankingit näyttäisivät
tältä
. Tällöin toisen kisan aloituslohkot näyttäisivät
tältä
. Vertailukohdan löytää aiemmin linkatusta taulukosta.
Edit. Toki tässä täytyy huomioida myös se aiemminkin mainittu asia, että mielestäni kakkos- tai kolmoslohkosta ei tulisi saada missään olosuhteissa korkeampia pisteitä kuin ykköslohkon voitosta. Tai ainakaan merkittävästi korkeampia. Tämän välttämiseksi miinuksista/plussista saatavaa kerrointa ei voi muokata liian suureksi. Ehkä hyvä kompromissi olisi sen sijaan muokata alempien lohkojen peruspistetaulukkoa sellaiseksi, että se mahdollistaisi suuremman liikkuvuuden.
«
Viimeksi muokattu: 18.02.16 - klo:16:31 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #9 :
18.02.16 - klo:16:33 »
Tulkaahan muuten tosiaan loputkin osallistumista vielä harkitsevat mukaan tämän lauantain avausturnaukseen. Paikkoja on vielä 9 auki.
Tein muuten toisen simulaation turnaussarjasta. Samat avausturnausrankingit, mutta muokkasin peruspistetaulukkoa siten, että ykköslohko ja kakkoslohkon sijat 1-2 menevät kuten ennenkin, mutta sen jälkeen mennään samalla kaavalla kuin biitsiturnauksissakin. Lisäksi käytin kerrointa 0.5 kokonaispiste-erotuksiin. Omasta mielestäni vaikuttaa toimivammalta kuin edellinen. Edellisen turnauksen pisteet tasapainottavat kuitenkin jonkin verran muutoksia.
Turnaussarjasimulaatio v2
«
Viimeksi muokattu: 18.02.16 - klo:23:21 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #10 :
19.02.16 - klo:15:51 »
Tuohon kertoimen käyttöön on hankala ottaa tarkkaan kantaa kun sen määrittää niin moni tekijä. Jos tehtäisiin ne muutokset mitä itse toteuttaisin, eli lohkon ykköstilan merkityksen pienentäminen ja sijoitusten ratkeaminen eräpisteillä niin vastaus olisi kokonaan eri kuin nykyisellään. Siksi sun kannattaa tehdä lopulliset päätökset niistä ensin ennen kuin alat lopullisesti pohtimaan mikä on kokonaispisteiden kerroin.
- Mikäli pysyt ratkaisussa että lohkon sijoitukset määräytyvät kokonaispisteiden perusteella, niin kannattanee käyttää pienempää kerrointa kuin eräpisteillä ratkeavassa mallissa. Itse suosittelen sua vielä kysymään joiltain luottohenkilöiltä tai osallistujilta, että haluavatko he tosiaan mallin jossa hetkittäinen suonenveto tai notkahdus "tuplalasketaan" rankingiin.
- Sijoitusten mukaan jaettavissa perusrankingeissa hyppäys on mielestäni liian suuri. Laittaisin itse sen reilusti pienemmäksi nykyisestä 60:sta, ettei yksittäisten kohtaamisten arvo korostu liikaa. Samalla myös myöhemmin tulleiden tasokkaiden pelurien nousu kohti kärkeä helpottuu. Ristiriitaista kyllä nähdäkseni toinen pulma on että nykyisellään alempien lohkojen ykköstilasta saa liikaa pisteitä, eli sen sijaan että siitä saa enemmän kuin ylemmän lohkon kolmostilasta, niin sen kuuluisi nähdäkseni olla vain vähän arvokkaampi kuin nelossijan. Se kompensoituu sitten kokonaispiste-eron myötä, jolloin esimerkiksi B-lohkon ykkönen saa todennäköisesti kolmanneksi suurimman rankingin kaikista, pienempien hyppäysten ansiosta.
Tekisin näin:
2000 1970 1940 1910
1920 1890 1860 1830
1840 1810 1780 1750
1760 1730 1700 1670
kertoimena 0.5
-
"Toki tässä täytyy huomioida myös se aiemminkin mainittu asia, että mielestäni kakkos- tai kolmoslohkosta ei tulisi saada missään olosuhteissa korkeampia pisteitä kuin ykköslohkon voitosta."
Täysin samaa mieltä, siksi mietin hetken aikaa että tulisiko asettaa pistekatto. Arvioisin että käytännössä huonoin pistesaldo, jolla lohkon voi voittaa on noin +60. Sun mallissa tällöin saisi 2040p ja omassani 2030p, jolloin kakkoslohkon voittajalta vaadittaisiin 0.5 kertoimella +240p tai +220p, jotta tämä pääsisi edes tasoihin. Se on niin korkea määrä viiden minuutin erillä, etten jaksa uskoa että kukaan pelaisi tarkoituksella itsensä alempaan lohkoon.
«
Viimeksi muokattu: 19.02.16 - klo:16:35 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
latesofi
Modiktaattori / MunQ
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 3 211
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #11 :
19.02.16 - klo:16:41 »
Ehdottamassasi mallissa olisi vain tuskallisen hidasta uudelle hyvälle pelaajalle saada rankinginsa nousemaan sille tasolle, että pääsee pelaamaan omantasoistensa kanssa. Mallisi olisi kyllä ideaali silloin, jos kaikilla olisi valmiiksi jokin ranking. Toki tuon voisi toteuttaa myös niin, että 2 viimeisimmän kisan sijaan seuraavassa kisassa käytetty ranking olisi suoraan edellisessä kisassa saatu pistemäärä. Tuollaisessa maltillisemmassa peruspistetaulukossa se voisi toimia melko hyvin?
En näe sitä, miten ehdotuksesi helpottaisi tasokkaiden pelaajien nousua kohti kärkeä, kun olisi mahdollista nousta käytännössä vain pari sijaa kerrallaan.
Pitäydyn tuossa, että ratkaiseva tekijä on kokonaispiste-ero ja erävoitoilla ei sinänsä ole merkitystä. Sen reiluudesta voi olla toki montaa mieltä, omasta mielestäni se on reilua. Myönnän, että biitsipiireissäkin on hieman kaksijakoista suhtautumista tähän turnaussysteemiin, mutta on se sielläkin yleisesti varsin hyväksytty, vaikka tavallisissa peleissä erävoitot ovat se ratkaiseva tekijä.
«
Viimeksi muokattu: 19.02.16 - klo:16:44 kirjoittanut latesofi
»
tallennettu
Kooste kaikista turnauksistani
Tykisti
,
MunQ
-klaanin jäsen,
liiga-admin
, sekä
Vuoden rantaleijona 2012!
Nopeimmin saat yhteyttä foorumin y-viestillä.
Givimmo
Jäsen
Poissa
Viestejä: 1
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #12 :
19.02.16 - klo:17:27 »
Mukana =)
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 5 920
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #13 :
19.02.16 - klo:18:08 »
Mallini vaikeuttaa toki hieman tasokkaan pelaajan nousemista verrattuna toiseen kaavailuusi, mutta alkuperäiseen verrattuna se helpottaa. Kaikessa on kyse tasapainoiluista sen välillä, ettei joku joudu tahkomaan pitkää liian alhaalla ja toisaalta mainitsemasi karun lentopalloesimerkin kanssa. Tämä pitää sitten yhdistää käsitykseen minkä tasoisia henkilöitä kussakin lohkossa tulee olemaan, joten ei tämä mikään maailman helpoin yhtälö ole.
Jos kuitenkin yritän ottaa kiinni miksi en pidä tätä liian raakana heille jotka tulevat myöhässä ..
Olettaen että pelaaja aloittaa D:sta, hän käytännössä nousee C-lohkoon voittamalla lohkonsa, B-lohkoon n. +200 kokonaispisteellä ja A-lohkoon +400 pisteellä. Mielestäni nuo ovat varsin kohtuullisia vaatimuksia, sillä koen ettei ylimpään sarjaan tulisi päästä suoraan alimmalta portaalta ja uskon, että hyvä pelaaja onnistuu saamaan sen +35p/erä mitä vaaditaan toisiksi ylimpään lokeroon pääsemiseen. Toki on olemassa riski että useampi tasokas henkilö aloittaa samaan aikaan, mutta niihin tilanteisiin sunkaan malli ei ole juurikaan paremmin varautunut. Se on vaara jota turnausessas piilee valitsi sitten miten tahansa, joten toivotaan ettei se konkretisoidu pahasti.
Lähdin siis nimenomaan liikkeelle logiikasta, että vain aikasempi turnaus määrää sijoitusrankingin. Muuten se nousu vaikeutuisi munkin makuun jo liiaksi.
Suurempi näkemysero meillä taitaa muuten olla kunkin sijan välisessä rankinghyppäyksessä kuin eri sarjatasojen suhteuttamisessa keskenään, joten pohdi nyt sitäkin puolta ihmeessä. Itse näen sijoituksen välillä olevan 60 pisteen aivan valtavan suureksi, kun miettii että kokonaispisteihin muunneltuina se on 120p. Saatat siis yhdessä kohtaamisessa hävitä 240 pisteen edestä, jos putot yhtäkkiä sijalta yksi kolmanneksi. Pudottaisi kyseisen määrän puoleen, kenties jopa vähempään.
Lainaus käyttäjältä: latesofi - 19.02.16 - klo:16:41
Pitäydyn tuossa, että ratkaiseva tekijä on kokonaispiste-ero ja erävoitoilla ei sinänsä ole merkitystä. Sen reiluudesta voi olla toki montaa mieltä, omasta mielestäni se on reilua. Myönnän, että biitsipiireissäkin on hieman kaksijakoista suhtautumista tähän turnaussysteemiin, mutta on se sielläkin yleisesti varsin hyväksytty, vaikka tavallisissa peleissä erävoitot ovat se ratkaiseva tekijä.
Tämä selvä, eiköhän kärjessä tule silti olemaan oikeat henkilöt.
Saattaisin itseasiassa lentopallossa kannattaa tuota systeemiä tai ainakin olisin melko neutraalilla kannalla, sillän eron siihen verrattuna lentsikkaan tekee tekniset ongelmat. Siinä missä rakkaassa nettipelissämme saattaa yhteys katketa tai tulla hetkittäistä lagia, niin lentopallomatseissa sitä tuskin pahemmin ilmenee..?
Ok kusetin, emmä sitä siltikään kannattaisi.
«
Viimeksi muokattu: 19.02.16 - klo:18:19 kirjoittanut Tengsinges
»
tallennettu
WäZ
Nokka
Poissa
Sukupuoli:
Viestejä: 1 688
Vs: King of lentokka
«
Vastaus #14 :
19.02.16 - klo:18:20 »
Mukan
tallennettu
Lainaus käyttäjältä: VVL 01 - 17.03.17 - klo:17:33
Ime sinä poika soiroa en oo tulossa sun pariks
Sivuja:
[
1
]
2
3
...
6
« edellinen
seuraava »
Siirry:
Ole hyvä ja valitse kohde:
-----------------------------
Munkkiliiga
-----------------------------
=> Uutiset
=> Liigan kulmanurkkaus
=> Liigapelikeskus
=> Tuloskeskus
=> Ilmoitukset
=> Siirtomarkkinat
-----------------------------
Klaanit
-----------------------------
=> Klaaniesittelyt
===> Edesmenneet klaanit
-----------------------------
Pääkokonaisuudet
-----------------------------
=> Kulmanurkkaus
=> Lentokonepeli
=> Turnaukset & kilpailut
-----------------------------
Arkisto
-----------------------------
=> Liiga-arkisto
===> Vanhat uutiset
===> Liigatuloksia
===> Klaaneja jäsenineen kausittain
===> Vanhat liigapelikeskusaiheet
===> Vanhat kierros -ja kausikeskustelut
===> Vanhat ilmoittautumiset
=> Palkintogaalat
===> Palkintogaala 2012
===> Palkintogaala 2013
===> Palkintogaala 2016
=> Roskakori
© MunQ 2005-2024