Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
30.04.24 - klo:12:24

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 157538 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #240 : 22.05.16 - klo:15:02 »

Starojen haastattelu
TM kääntyi jälleen mestaruutta hamuavien klaanien jäsenten puoleen. Haastateltavaksi valikoitu viisi lentokonepelin erittäin ansioitunutta henkilöä. Yhdessä he avaavat lukijoille loppukauden kannalta olennaisimmat seikat. He tuovat esiin asioita, jotka tekevät eron voittajien ja häviäjien välillä. Estradi on teidän.

1. Kahdeksan liigan tähtipeluria arvosteli Teng's magazinessa mestariehdokkaiden nelikkoja. Herättikö annetut mielipiteet teissä mitään ajatuksia?

Fär: Loistavasti arvosteli asiantuntijat

KIRSI2: Ihan rehellisesti, en katsonut niin tarkkaan sitä kirjoitusta. Eikai ne mielipiteet herättäny mitään ajatuksia.

Gents8: Odotin itse olevani hieman muita alempana, johtuen inaktiivisuudestani. Muutoin luvut ovat melko tarkkoja ja käyvät yksiin omien mielipiteideni kanssa. Tulee kuitenkin pitää mielessä ettei luvuilla ole niinkään suurta merkitystä, koska muuttujia on pelissä aina niin paljon.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: En rehellisesti sanottuna jaksanut lukea, noita tuplaD aanelosia tulee kuitenkin lähes päivittäin.


2. Tulevana sunnuntaina käydään sekä MM-finaali, että liuta liigan tärkeimpiä otteluita. Kumpi ajaa edelle?

Fär: TORILLA TAVATAAN

KIRSI2: Ei ole oma peli ja MM päällekkäin keskenään niin ei oo mitään huolta. Jos ne olisi samaan aikaan niin silloin MM ois taustalla kuulumassa ja mä pelaamassa lentokkaa. Kumman niistä silmät huomioi, on lentokka...

Gents8: Jääkiekon MM-finaali ajaa edelle, etenkin kun Suomi ottelee siinä.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Olen epäisänmaallinen ihminen enkä seuraa ampumahiihtoa.


3. Pudotuspelijoukkueiden riveistä löytyy fanaattisia kannattajia. Minkä joukueen sikakatsomo vie pisimmän korren? Koetteko, että matsi ratkaistaan myös lehtereiden taistossa?

Fär: juu

KIRSI2: En ymmärrä kysymyksiä, mutta käytetään nyt sentään tila hyödyksi ja sanotaan terveisiä Adjulle...

Gents8: Eiköhän tuon duff-beerin kotikatsomo ole aivan omaa luokkaansa heppatyttöineen ja putkitelkkareineen.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Liittoutumattomien. Jos Adju tulee katsomoon niin hänen possuilukykynsä on muita valtavasti edellä.

En mä usko katsomovouhotuksella olevan osaa taikka arpaa -  mutta tiedä vaikka siellä joku kävisi kirjaimellisesti kirkon lehterillä rukoilemassa pakanajumalia.


4. Osa liigalaisista saattaa avata saunassa oluen lauantaina. Näettekö jotkut yksilöt erityisen alttiina houkutukselle? Käryyäkö kukaan lentsikkajuopumuksesta?

Fär: larens

KIRSI2: Eipä siinä mitään pahaa ole jos saunassa olutta juo. Kunhan ei liikaa. En näe. Käryää. Pakko kärytä, muuten mikään ei ole mitään ja Late nousee yksin munkkiliigan voittajaksi.

Gents8: Kyllä ainakin Etanoista jokainen on enemmän tai vähemmän altis. Lentsikkajuopumusta lienee ollut jokaisella, allekirjoittaneellakin. Onkin siis harvinaista ettei pelissä olisi jonakin kellonaikana yhtään henkilöä, joka ei olisi edes krapulassa.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Oon pudonnut kelkasta viimevuosina, enkä osaa ajankohtaisesti ottaa kantaa tähän asiaan, mutta ilmeisesti sima on alkanut maistumaan yhä useammalle liigalaiselle heidän tullessa tiettyyn ikään milloin päihtyminen on uutta ja hienoa pakkopullaa. Jopa kalsarikännit.


5. Liigaotteluiden symbooliksi on alkanut muodostua Jussen oleminen katsomossa. Mitä otteluita luulette hänen seuraavan? Tuoko hän mukanaan onnea vai epäonnea?

Fär: jusse on boss ja tykkää pelata tinytownia

KIRSI2:  Jos Jusse ei ole juomassa vappusimaa niin hän katsoo tyqin pelin. Pelaako tyq edes sunnuntaina? Jos ei niin hän katsoo f.l2 vs joku ja kannattaa sitä toista joukkuetta. Hän tuo mukanaan rutkasti epäonnea päinvastoinpäivinä.

Gents8: Jusse seuraa varmasti F.L2 - Tonks, siitä voi olla jokainen varma. Jusse ei taida kovin harvinainen pepe olla, joten hänen läsnäolonsa tuskin paljon onnea tuo.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Jussella on aika lievä vaikutus tuuriin, Unrik on se liigan pyhä lehmä jota pitäisi toivoa katsomoon.


6. Kun peli kovenevat on kaikki pistettävä likoon. Mitä vaatetusta suositte lentelyä varten? Millaisilla kuteilla saavutetaan pelillistä etua muihin nähden?

Fär: pelit pelataan alasti

KIRSI2: Puen joka sunnuntai päälleni iltapuvun eli esimerkiksi pikku myy-kuvioisen yöpaidan ja pyjamahousut + villasukat ja hupparin. Joskus tyydyn vähempään tyylikkyyteen pukeutumalla normaaleihin päivävaatteisiin.
Yleisesti ottaen parhaat tulokset saavutetaan silloin, kun vaatteet ovat päällä ja ne eivät roiku niin, että peittävät silmät tai kädet.

Gents8: Flanellipaita ja farkut ovat omiaan. Riittävän rentoja että pystyy keskittymään peliin ja riittävän tyylikkäitä. Minkäs sille voi kun swägä on niin mehu?

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Piereskelyverkkarit ja wife-beater shirt. Liian tiukassa vaatetuksessa privaattialueet pääsevät hikoontumaan ja se näkyy suoraan performanssissa.


7. Myös ottelun aikana on elintärkeää hoitaa nesteytys oikein. Mitä juomaa lasiin kannattaa pistää tärkeillä hetkillä? Mikä on oikea juomalasi koko?

Fär: ES, säki juot sitä älä väitä vastaan

KIRSI2: Hmm.. ehkä alan pelaamaan paremmin, jos hoidan tuon nestepuolen kuntoon. Kannatan vissyä, sopivan virkistävää ja herättävää. Riittävän suuri, shottilasi ei kelpaa.

Gents8: Matsissa juodaan kirsikkakokista tai 7up cherryä. Lonkerot ja mallaspohjaiset kohtuullisissa määrin myös hyväksyttäneen, mutta muut alkavat sitten vaikuttaa jo negatiivisesti. Juomalasia ei käytetä, vaan nesteet juodaan suoraan pullosta tai tölkistä. Säästyy tiskiltä ja muutenkin parempi.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Vesi on paras janojuoma. Maito (rasvaton) tulee toisena.


8. Joillakin liigalaisilla on kotonaan lemmikki. Tuleeko tämän herättää jotain etukäteisvalmisteluja ihmisissä? Miten kissan tulemiseen syliin pitäisi reagoida?

Fär: adju voi kertoa paremmin

KIRSI2: Riippuu mikä kissa syliin hyppää, tiikeri on jo hengenvaarallinen ja suosittelen nostamaan sen hellävaroen pois sylistä, olettaen että olet viellä hengissä siinä vaiheessa.
Perus kotikissa sen sijaan ei syö sinua, maistelee vain joskus. Liigapelien aikaan maistelu voi häiritä joten sitä yleensä pyritään estämään sillä, että ruokitaan kissa ennen peliä. Kylläinen kissa ei myöskään paljoa hypi (kyllä hyppii) joten ongelma on ratkaistu kun ei se syliin pääse.

Normaaliolosuhteissa kotikissan syliinhyppääminen on rakkaudenosoitus joka kannattaa ottaa vastaan.

Gents8: Koira on hyvä käyttää ulkona ennen peliä, ellei halua riskeerata mattojaan (nimimerkillä kokemusta on). Kissa taas saa köllöttää missä haluaa. Sitä ei tulisi siirtää sylistä pois, sillä se kumminkin hyppää syliin uudestaan jolloin ollaan taas lähtöpisteessä.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Kissat > kaikki muu. Peli jätetään vaikka kesken siinä vaiheessa.


9. Suuria tapahtumia ennen on tapana laulaa maamme laulu. Kenen toivoisitte tulkitsevan sen ennen pudotuspelimatseja?

Fär: jaa

KIRSI2: Tengsingen.

Gents8: Sinänsä jännä, että kyseessä on saksalaisen säveltämä, alunperin ruotsinkielinen runo, joka on myös virolaisten kansallislaulu. Huuhaatontulta löytyisi varmasti herkkiä ja syvällisiä tulkintoja aiheeseen liittyen.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: CONTS lienee se musikaalisesti tunnetuin herra sekavassa yhteisössämme.


10. Mitä odotatte Munkkiliigan loppukaudelta?

Fär: loistavia pelejä, ja odotan näkeväni Doven finaalissa

KIRSI2: Tengsingen laulamaa Maamme laulua ja kivoja pelejä.

Gents8: Odotan loppukauden viimeisten pelien järjestämisen olevan hankalahkoa, sillä niistä on vielä epäselvyyksiä. Toivottavasti ajankohdat peleille löytyvät ja finaalista saadaan tiukin moneen kauteen.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

larry: Epävarma

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.05.16 - klo:15:08 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #241 : 29.05.16 - klo:02:35 »

[F.L2] Tengsinge

F.L2 onnistui hiukan yllättäen taistelemaan voitosta Tónksin kanssa. Mitä pelissä tapahtui? Mitä ajattelette kamppailusta noin muuten?
Ensinnäkin pitää sanoa, että matsi oli erittäin hyvä. Tappiosta huolimatta on rehellistä tunnustaa, että ottelun kyky yhdistää panoksellisuus, tunnetaso ja pelitaso oli paras näkemäni sitten kauden '14 (01) välierän F.L-MunQ. Juhlakauden arvoinen välierä siis tosiaankin saatiin, vaikka tässä ei nyt ihan käynyt kuten piti.

Lähtöasetelma oli, että lähdimme matsiin selvänä altavastaajana, aivan kuten kysymyksen asettelusta voi päätellä. Neljännen kierroksen ryöpytys, jossa hävisimme jokaisen erän aivan pystyyn söi takuulla useimpien uskon voittoomme. Niin tapahtui kieltämättä myös allekirjoittaneen ja suurimman osan tähtipelaajistamme kohdalle, vaikka pidin itse sitä enemmän kuin mahdollisena, jos Mansen kaksikko pelaisi kauden parhaan matsinsa. Kuten olen tuonut paljon esiin, näin siis "keskikaksikkomme" onnistumisen elinehtona menestyksellemme.

Lopulta matsi lähti kannaltamme käyntiin erinomaisesti. Emme lämmitelleet yhdessä toisin kuin vastustajat, mutta pallosalaman palopuhe sytytti ilmiselvästi liekkeihin koko jengin. Ottelun ensimmäisen 5 minuutin aikana liekit roihusivat voimakkaasti ja menimme näytöstyyliin noin 150 pisteen johtoon. Loppua kohden palokunta yritti pienillä letkuillaan sammuttaa tulipaloa, mutta niiden teho jäi liian pieneksi. Voitimme erän lopulta yli 50 pisteen turvin ja otimme kiinnityksen elintärkeään yv-erävoittoon. Sen myötä tiesimme, että kv-erien hoitaminen tulisi riittämään finaalipaikkaan.

Jos mietitään tarkemmin avaintekijöitä ensimmäisen erän menestyksemme takana, listan muodostavat pallosalaman kommentit, aloituspuolen mahdollistama helpompi otteluun "sisään pääseminen" ja murskaava osumatarkkuus kohtaamisten alkuvaiheessa. Myönnän sen, että tuuri oli myös meidän puolellamme, mutta toisaalta se heikkeni oleellisesti vastapuolta suosivammaksi erän jälkimmäisellä puoliskolla. Muutenkaan en osaa olla pahoillani siitä, että henkilökohtaisella tasolla hyödyin koko ottelussa kymmeniä pisteitä pelin virheellisistä fysiikoista, sillä se, mitä sain kokea edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme oli jotain aivan uskomatonta.

Toinen erä oli puolestaan paljon tasaisempi ja johtoasema vaihteli jatkuvasti. Onnistuimme kuitenkin olemaan hiukan terävämpiä lopussa ja kääntämään sen niukasti itsellemme. Kahden erän jälkeen lukemat olivat siis 2-0 ja kaikki näytti hyvältä. Samalla se merkitsi sitä, että seuraava erä kadotti osittain merkitystään. Ensimmäisen erän voittamisen myötä kokonaispisteillä ei ollut niin suurta merkitystä, vaan "helpoimmaksi" tavaksi hoitaa matsi tuli viimeisen erän voittaminen. Koska oli yhdentekevää, häviäisimmekö 65 vai 650 pisteellä, lähdimme riskialttiisti yrittämään kiriä eroa salmilla. Se ei kuitenkaan auttanut lainkaan ja otimme varsin selvästi takkiimme, mutta ottaen huomioon puolten eriäväisyydet, emme niin pahasti.

Neljänteen erään lähdettäessä tilanne oli selvä, sen voittaja etenisi juhlakauden finaaliin ennakkosuosikkina. Puolellamme oli kv-etu, eli meidän ei tarvinnut olla parempia voittaaksemme erän, vaan riitti, että häviäisimme suhteessa tarpeeksi vähän. Ensimmäiset pari-kolme minuuttia hermostuneisuus näkyi ilmassa ja pistemäärät pysyivät pieninä ja tasaisina, kunnes pääsimme hyvän kohtaamisen avulla 40 pisteen johtoon. Tähän Tónks kuitenkin vastasi terävästi ja ajassa 5:45 pisteet olivat 135-156. Sitten tapahtui ratkaiseva asia - lähdimme kohtaamiseen ilman jp:ta, pallosalama keulilla ennen muita ja ottaen pommin niskaansa, mun ja Rammin kuollessa HUUHAATONTUN ammuksiin ja jp:n lopulta tuhoutuessa yksin ollessaan. Tilanne oli yhtäkkiä ajassa 5:25 130-226. Hävisimme yhdessä kohtaamisessa 75 pistettä.

Tästä eteenpäin otimme hiukan kiinni ja minuuttia myöhemmin, ajassa 4:25, tilanne oli kutkuttavasti 187-227. Ottaen huomioon puolten eriäväisyyden tilanne oli siis ihan tasan. Tällä kertaa lähdimme kohtaamiseen normaalisti, mutta samanlainen katastrofi oli taas tosiasia. Pallosalama ei päässyt kunnolla läpi etubrisseistä ja lähti ajamaan määrätietoisesti kohti ifreettiä ottaen pommin itseensä, kun taas toisaalla Jazazka surmasi sekä jp:n että Rammin. Mun hengissä selviäminen ei auttanut paljoa, vaan tilanne oli 192-272. Hävisimme jälleen yhdessä kohtaamisessa liikaa ja nousuun olisi vaadittu ihmettä.

Tätä ihmettä ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Tónks onnistui viimeiset neljä minuuttia pitämään eron koko ajan siinä 100 pisteen hujakoilla. Unelma oli mennyt hetkessä säpäleiksi. Olimme hyvin sujuneen ensimmäisen matsin puolikkaan jälkeen töhrineet joukkueen ensimmäisen sauman finaalivoittoon ja pallosalaman elämän tilaisuuden liigamestaruuteen. Tappio pelistä, jonka jopa suorasta katkaisusta eläteltiin toiveita oli tosiasia. Millään ei ollut enää mitään merkitystä. Elämä kadotti merkityksensä hetkeksi ja jäljelle jäi pelkkä tyhjyyden tunne. Tuo tyhjyys tulisi vainoamaan meitä ikuisesti.


2. Olette ehtineet pelaamaan lukuisissa kärkikamppailussa. Miten arvioisitte kaikkein parhaimpien joukkueiden voimasuhteita? Anna numeraaliset arvot niille.
Jep jep, oon jo jonkun aikaa lupaillu vastausta kysymykseen. Jossain vaiheessa mietin tekeväni jonkinnäköistä "top 25 lentsikkapelaajat" kaltaista listaa, mutta totesin toteutuksen liian vaikeaksi ja inspiraationi loppui lyhyeen. En keskity joukkueisiin niin laajalla säteellä vaan pohdin pelkästään terävintä kärkeä.

Mestaruusmääriä tutkimalla voimme huomata, että MunQilla on niitä neljä, kun taas F.L:lla ja Kaljalla kolme. Todellisuudessa mestaruuksien arvo kuitenkin vaihtelee, emmekä voi vetää suoraa johtopäätöstä paremmuudesta pelkästään ykköstiloja tutkimalla. Toki ne ovat tärkeä mittari, mutta eivät anna suoraa vastausta siihen, että mikä nelikko on ollut kaikkein kovin. Esimerkiksi MunQin kauden '14 (02) mestaruutta, jonka se sai voittamatta yhtäkään suurta, on hankala pitää yhtä arvokkaana kuin esimerkiksi sen voittamaa '11 (03) kautta.

Miettiessä joukkueita on tärkeää pohtia niiden kovinta koostumusta. MunQin ja F.L:n kohdalla on yksinkertaista oivaltaa mikä se on, kun taas Kaljan nelikko on hankalampi muodostaa. Sillä ei ollut yhtä selkeätä "parasta kokoonpanoa" kuin kilpailijoillaan.

MunQ: Adju, Avento, IneartheD, Novalog
F.L: FireStrom XX, Hedgehog, Tengsinge, ääliö94
Kalja: ifreetti, kellonaika, Vata56, Verno

Vertailussa on tärkeää miettiä mihin ajanjaksoon keskitytään ja miten keskinäiset pelit menivät. Jälkimmäistä pohdittaessa voimme huomata, että F.L hävisi sekä MunQille että Kaljoille parhailla kokoonpanoilla käytävissä matseissa.

F.L-MunQ 0-3 ['11 (03) finaali]
F.L-Kalja 2-3 ['12 (01) runkosarja]
F.L-Kalja 2-3 ['12 (01) välierä]

Lähtökohtaisesti F.L jää siis hiukan Kaljalle ja MunQille jälkeen. Allekirjoittaneen mielestä F.L ja Kalja seisoivat aikalailla samalla viivalla vielä keväällä 2012, Kaljan kahdesta voitosta huolimatta. Ottelun luonne huomioon ottaen välierä olisi voinut päättyä kummin päin tahansa. Käytännössä Kaljat meni kuitenkin F.L:n ohitse ääliö94:n lopettamisen myötä, jossa he olisivat hänen jatkaessaankin tosin onnistuneet syksyllä 2012.

Huomionarvoista on, että vaikka F.L ei ihan yltänyt kahden muun suuren jätin tasolle kovinta kokoonpanoa pohdittaessa, on se ollut osa kaikkia Munkkiliigan kovatasoisimpia otteluita. Lähestulkoon joka kerta sen rooli on ollut olla häviävä osapuoli, mutta toisaalta se on pysynyt suhtkoht hyvin mukana ja pakottanut vastustajan pistämään kaikki likoon. Sen "unelmanelikon" kokonaistaso on juuri ääliö94:n edustama taso 93. Myöhemmin nähdyn F.L:n, jossa ääliö94 oli vaihtunut justus pirpanaan, taso oli selvästikkin 92.

Mutta entäpä Kalja ja MunQ, kumpi on parempi? Miten olisi käynyt, jos tämä "unelmien otteluksi" kaavailtu peli olisi toteutunut? Olisiko Kalja kyennyt haastamaan MunQin tosissaan? Annan tähän vastauksen vähän eri tavalla.

Olen tuonut aika laajalti esiin, että mielestäni lentsikan tämän hetkisen kärkiduon kellonaika & ifreetti tasot ovat reilusti yli 90, mutta eivät yli 95. Oman viimeisimmän arvioni mukaan kellonaika majailee siellä 93:n ja 94:n välimaastossa, kun taas ifreetti on selvä 95. Jos herätellään liigalaisissa todellisia kauhukuvia ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta ja kuvitellaan, että ifreetti ja kellonaika kloonaisivat itsensä päästään aika lailla asian ytimeen.

Olettaen, että käytäisiin pelit nykyinen ifreetti vs MunQ ja nykyinen kellonaika vs Kalja päästään samaan lopputulemaan. Ensimmäisessä pelissä ifreetit voittaisivat MunQin parhaan nelikon lukemin 3-2, kun taas kellonaika tekisi saman kovimman Kaljan kohdalla. Koska marginaali olisi todella pieni, voidaan sanoa, että tämän hetken ifreetti edustaa MunQin perustasoa ja kellonaika Kaljan. Ero on niin pieni, että he ansaitsevat saman kokonaistason kuin verrokkinsa. MunQ on siis 95 ja Kalja 93-94, jos tulkitsee asteikkoa kuten minä.

Mikäli Kalja olisi saanut kauden '12 (01) parhaan miehistönsä paikalle, oma uskomukseni on, että he olisivat niukasti onnistuneet voittamaan keskusvaltaeränsä. Kokonaispiste-ero olisi kuitenkin mennyt noin 250:llä pisteellä MunQille, joten todellinen kamppailu olisi jäänyt syntymättä. Mikäli peli oltaisiin puolestaan käyty syksyllä 2012, olisi se ollut asteen tasaisempi. Tällöin Kalja olisi pystynyt voittamaan kv-eränsä 50:llä pisteellä ja kp-ero olisi ollut MunQille 88 pistettä. Matsi olisi samalla ollut liigahistorian kovatasoisin.

Eli F.L: 93, MunQ: 95, Kalja: 93-94.


3. Liigassa oli aikoinaan käytössä elin nimeltä liigavaltuusto. Miksi sen toiminta oli nähdyn kaltaista? Onko se osoitus siitä, ettei demokratia kannata?
On ihan paikallaan tunnustaa, että kysymyksen asettelu on totuudenmukainen. En voi kiistää, etteikö liigavaltuusto olisi ollut monelta osin epäonnistunut ja suuri osa sen ratkaisuista mahdottomia puolusteltavia. Mistä tuo sitten johtui on jännä kysymys.

Mielestäni liigavaltuuston toiminta alussa oli ihan mallikasta, vaikka se sortuikin ehkä hienoiseen pikkutarkkuuteen. Onkin tärkeää huomata, ettei se alusta asti ollut toimimaton elin, vaan tuo vaihe iski vasta myöhemmin päälle. Kesken kaiken vähän jokaisessa jäsenessä iski asenteen muutosta siten, että jengi jakaantui kahteen leiriin. Toinen puolisko halusi ilmaista tyytymättömyyttään yrittämällä vaikeuttaa liigavaltuuston toimintaa ja äänestämällä järjettömiä ratkaisuja, kun taas toinen puolisko keskittyi valittamaan, miten muut pilaavat kaiken. Välitien kulkijoita ei tuntunut olevan juuri yhtään ja se oli ongelma.

Mielestäni on tärkeää tehdä myös ero, että miltä osin liigavaltuusto oli toimimaton. Asia, mitä moni ei kenties ole tullut ajatelleeksi on se, että jotkut kysymykset se ratkoi varsin hyvin. Tällä viittaan asioihin, jotka eivät liittyneet sääntörikkeisiin. Sääntörikkeissä sen järkevät ratkaisut olivat enemmän poikkeus kuin sääntö, mutta esimerkiksi peliaikoja, sarjajärjestelmää ja adminien asemaa koskevat puinnit menivät hyvin. Silloin väki vaikutti äänestävän vilpittömin aikein ja lopputulokset olivat loogisia.

Uskon, että perimmäinen ongelma ei siis ollut se, että liigavaltuuston jäsenillä olisi ollut hirvittävän huono moraalikäsitys tai että he olisivat olleet tyhmiä. Halutessaan he olisivat kyllä kyenneet äänestämään kaikissa asioissa järkevästi. Jotenkin he eivät ehkä vaan kokeneet, että jonkun yksittäisen liigalaisen saaman rangaistuksen suuruus vaikuttaisi heidän sunnuntai-iltojensa elämykseen pätkääkään. Niiden asioiden kohdalla, jotka he henkilökohtaisesti kokivat tärkeiksi ja joista oli helppoa nähdä, että asian lopputulema vaikuttaa liigaan, kukin vaikutti toimivan totisemmin. Kun jutulla "ei ollut mitään väliä" homma alkoi vähitellen lipsumaan hetki hetkeltä käsistä ja lopputulemana oli täysi katastrofi.

Näen jälkimmäisessä kysymyksessä tietynlaista perää. Jos laajennetaan ajattelutapaa pehmomaisesti Munkkiliigasta yhteiskuntaan, päästään oman ajatuksenjuoksuni ytimeen. Koen demokratian hyväksi lähtökohtaksi, mutta mielestäni oikeuslaitoksen ei pidä toimia sen pohjalta. Systeemi, jossa pieni oikeusoppinut "eliitti" hoitaa rikkeiden tuominnan on paras ratkaisu. Heidän kykynsä arvioida syy- seuraussuhteita on paljon parempi kuin normaalin tallaajan, mikä johtaa siihen, että enemmistön tahto ei ole välttämättä oikea tie. Siksi on ihan perusteltua ja järkevää, että ihmisten käsitykset tuomioista poikkeavat siitä, mitä ne todella ovat. Niiden ei loppupeleissä ole pakko edes olla keskenään balanssissa.

Tietysti pitää paikkansa, ettei edes Munkkiliigan admineilla tai klaaninjohtajilla ole duff-beeriä lukuun ottamatta lakimiehen tutkintoa takataskussaan. Silti sulkeutunut ryhmä, jolla on enemmän intressejä pitää homma toimivana ja joka pienen kokonsa turvin kykenee johdonmukaisempiin päätöksiin, on sopiva tuomitsemaan sääntörikkeitä. Kaikkien klaanien edustus saa homman näyttämään ulospäin myös paremmalta, aivan siis kuten tällä hetkellä on. Sen lisäksi on myös plussaa, mikäli porukka sisältää älykkäitä ihmisiä, mutta mä en näe sitä loppupeleissä edes tärkeimpänä asiana.

Virheistä oppineena voimme sanoa, että nykyinen ratkaisu, jossa klaanineuvosto hoitaa liigavaltuuston sijaan sääntörikkeiden tuomitsemisen on kaiken kaikkiaan paljon parempi ratkaisu. Aikoinaan liigavaltuustoa ei olisi välttämättä tarvinnut lakkauttaa, mutta sen tehtävistä olisi pitänyt tulla täysin erilaiset.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 31.05.16 - klo:15:14 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #242 : 29.05.16 - klo:10:31 »

Starojen haastattelu (osa 1)

Kysymykset koskevat välieräottelua Tónks-F.L2. Vastaajiksi on valikoitunut osapuolten pelillisesti neljä tärkeintä henkilöä.


1. Kuvaile joukkueesi ja henkilöhtaista esitystänne.

ifreetti: Uskomaton nousu joukkueelta sillasta. Näytimme todellisen luonteemme ja otimme suuren taistelu voiton. Valitettavasti henkilökohtainen suoritukseni ottelussa ei ollut taattua laatua, mikä nostaa entisestään voiton arvoa

larry: Me harjoitellaan kuviokelluntaa joka torstai 16:00 Tenojoen juoksuilla. Tää näkyy suoraan pelissä loistavana tiimihenkenä. Verno ja seva2 käy joskus meidän kanssa kuviokellumassa myös. Ite tykkään esiintyä lähinnä performanssitaiteen parissa.

kellonaika: Totta puhuen pelasimme koko ottelun huonosti. Moni tiimi olisi kahden erätappion jälkeen jo vaipunut epätoivoon, mutta meiltä sellaista on turha odottaa. Upea nousu tiimiltämme sen alkukankeuden jälkeen.

Itsekin olin aika yössä etenkin yv-erissä, eikä kv-erätkään pisteistä huolimatta tuntunut kulkevan missään vaiheessa.

visavi: Tulostaulullahan se näkyy ei auta. Huonosti lähti, mutta ei auta kyl ne sen meni kääntää. Henkilökohtainen panos Ruun kanssa oli maailmanluokkaa.


2. Miten 2-0 tappioasema muuttui 3-2 voitoksi?

ifreetti: Tappioasemaan joutuessaan joukkue heräsi unestaan ja päästi taas todellisen potentiaalinsa valloilleen, tuloksena 2 selkeää erävoittoa ja ottelun kääntäminen.

larry: No siinä kävi silleen et visavi ja mä hoidettiin tää peli katsomosta käsin, huudeltiin koko pelin ajan että jes hävitään. Tietysti niiden meidän kenttäpelaajien piti sitten pilata meidän fiilikset ottamalla kolmannessa erässä sekä erävoitto että 150p pistejohto.

Täysin mun ja visavin ansiota siis.

kellonaika: Sen pitemmittä puheitta : Hyvällä tiimihengellä, vahvoilla taustajoukoilla (lörde ja visa) sekä yksinkertaisesti taidolla ja vastustajan tuurin minimoimisella. Lisäksi osoitimme, että olemme myös henkiseltä kantiltamme liigan ylivoimaisesti paras tiimi.

visavi: Siteeraan tähän lättyä: "No siinä kävi silleen et visavi ja mä hoidettiin tää peli katsomosta käsin, huudeltiin koko pelin ajan että jes hävitään. Tietysti niiden meidän kenttäpelaajien piti sitten pilata meidän fiilikset ottamalla kolmannessa erässä sekä erävoitto että 150p pistejohto.

Täysin mun ja visavin ansiota siis.No siinä kävi silleen et visavi ja mä hoidettiin tää peli katsomosta käsin, huudeltiin koko pelin ajan että jes hävitään. Tietysti niiden meidän kenttäpelaajien piti sitten pilata meidän fiilikset ottamalla kolmannessa erässä sekä erävoitto että 150p pistejohto.

Täysin mun ja visavin ansiota siis."

Team talk was just amazing and they started to give some pressure go over the top and started to do what was required. Proud for lads didn't need to give hairdryer treatment before going to Seoul.


3. Koetteko vastustajan hyötyneen rivien tiivistämisestä neljään?

ifreetti: Tuskin ainakaan niin paljoa mitä vastustaja joukkueen johtaja kuvittelee hyötyneensä. Ottelussa kuitenkin nähtiin yksi vuosikymmenen suurimmista sulamisista, joten voisi kuvitella että vaihtopelaaja olisi voinut tuoda uutta virtaa joukkueen otteisiin

larry: Kyllä se kai aina pelissä suoraan näkyy, jos koko peli pelataan ns. ykkösmiehityksellä. Pitkät syötöt, kakkospallon merkitys, junou. Tennis on vaativa laji.

kellonaika: Rehellisesti sanottuna itse olisin peluuttanut kovemmat pelit aina tuolla kokoonpanolla, joten kyllä.

visavi: Well, it depends on team instruction but if team is not team then it is always advantage of opposite side and in this case well.. Not sure is the fault of team management or just motivating of the players. Well just keep pushing and maybe one day... one day...


4. Listaa pelin suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

ifreetti: FLOPS
1. SINGE
pelillinen anti joukkueelle 0 vaikka oli kerrankin päättänyt jättää naurettavat itkunsa kentän laidalle ja keskittyä täysillä itse pelaamiseen

2. pallo
ottelun puolivälissä egona ollut pallosalama sai niellä hattunsa kun tuleva mestarijoukkue käänsikin pelin itselleen. jatkossa huutelut ottelun jälkeen kiitos mikäli tulos on sen mukainen

3. IFreet
voittavan joukkueen pelaaja ei dominoinutkaan kentällä kuten odottaa sopi, mutta teki sen mitä piti

TOPS
1. kellonaika
ottelun kiistaton ykkös tykki näytti kyntensä kantaen joukkuetta vaikeissa paikoissa etenkin keskus valloilla. saatiinko tästä suorituksesta lisä potkua singe lehden aina niin melodramaattiseen pohdintaan lentokonepelin kuninkaasta?

2. huuhaa tonttu
illasta toiseen entistä vakuuttavampia suorituksia tekevä Tonttu kuului ottelun onnistujiin. pelinparas singe listalla 2025?

3. RAMMI 96
fllän ainoa onnistuja ottelussa ennakko odotuksiin nähden. perusvarma suoritus ja joukkueensa ainoa joka ei osallistunut joukkueen kollektiiviseen sulamiseen kahden erän jälkeen

larry: Tähän ei voi vastata ilman että pallosalamalle tulee paha mieli joten

Suurin onnistuja: pallosalama
Suurin epäonnistuja: pallosalama

Lähdin katsomosta kesken pelin pois kun alettiin voittaa niin en mä osaa tällasiin silleen ottaa kantaa.

kellonaika: TOP : HUUHAATONTTU. Järkevää pelaamista läpi ottelun.
FLOP : pallosalama. On aivan käsittämätöntä, että kaveri miettii vain omia pisteitään kesken erän/ottelun eikä löydä paikkaansa tarpeeksi nopeasti.

visavi: The biggest achievement that we manage to get nice game and manage to test teams mental abilities some of players can take it and some of them... well can look to mirror and why they were on losing side.


5. Uskotteko finaalin olevan yhtä tiukka?

ifreetti: Finaali tulee päättymään lukemiin 4-1 näennäisen tiukasti. Todellisuudessa ottelu on täysin hallussa kuten välierässäkin.

larry: Riippuu ketkä pelaa. Jos mä joudun/pääsen kentälle niin hävitään. Jos ifreetti ja kello pääsee molemmat paikalle niin en mä tuota tiukaksi usko. Fizz on pelannut aikoinaan tasaisia pelejä Etanoita vastaan, eikä kokoonpanon henkilöstö ole muuttunut Etanoilla kun jussufin kepapin myötä. Taidot toki varmasti kehittyneet.

kellonaika: Oli hyvä, että kauden huonoin pelimme osui juuri välierään, koska finaalissa voimme vain parantaa. Jos välierässä vastassa olisi ollut Etanat, niin jopa tappio olisi kyseisellä pelillä ollut mahdollista, sillä Etanat ovat tunnetusti pelillisesti F.L2 edellä.

Finaalissa tulemme kuitenkin pelaamaan jälleen omaa rautaista peliämme, joten se tulee päättymään meidän voittoon lukemien ollessa 4-1.

visavi: We need to keep on pushing to achieve our goal. I have full faith for the lads and well no hard feelings will see how it goes. Push it baby! Push it real good.
« Viimeksi muokattu: 29.05.16 - klo:10:34 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #243 : 29.05.16 - klo:11:14 »

Starojen haastattelu (osa 2)

1. Kuvailkaa henkilökohtaista ja joukkueenne esitystä.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

justus pirpana: Henk. koht eka erä meni todella hyvin, toka oli perusok mut sit kolmannessa tapahtu jotain ja suoritin surkesti ja sen seurauksen viimenenkään erä ei ollut järin hyvä. Kokonaisuutena joukkue pelasi ihan hyvin, mutta 2-0 aseman kääntyminen tappioksi on kyllä jotain mitä ei vaan pitäisi tapahtua vaikka vastustaja vähän otteitaan paransikin..

Rammi96: Keskinkertainen esitys miulta, vaikka se menikin vähän sähellykseks loppua kohti, mutta koin tuon pelin omalta osaltani paljon helpommaks kuin Etana-pelin. Muut pelas nähdäkseni ihan hyvin ja tasollaan.. vaikka jp joutukin vähän kiusaamisen kohteeks pallon heitelles tätä fokeilla ja miun antaes joitain miinuspisteitä.. mut ei siinä, en keksi moittimista muiden pelaamisesta.

Tengsinge: Joukkuetasolla peli oli paras esityksemme tähän saakka. Sinällään meillä on ollut pelkästään yksi joukkuekohtainen surkea matsi ja se oli kolmannen kierroksen ottelu Dovea vastaan. Muuten mahdolliset puutteet ovat pääosin liittyneet yksilöiden epäonnistumisiin kamppailutilanteissa. Kokonaisuudessaan kaikkien kanssa on kuitenkin ollut jatkuvasti helpompi pelata ja on ollut ilo huomata, kuinka ihan pienet jutut lähtöisin merelle lentelevään reagoimisesta odotuspaikkoihin ja ylle päästämiseen ovat kehittyneet kauden mittaan. Moni pieni asia meni välierässä paremmin kuin koskaan aiemmin ja se lämmittää sydäntä.

Vaikkei se tässä vaiheessa lohduta liikaa, olen henkilökohtaiseen esitykseeni suht tyytyväinen. Koin suorittaneeni oman taitotason ylärajoilla ja vetäneeni selkeästi parhaan matsini liigan uudelleen tulemisen jälkeen. Ensimmäisen erän toisella puoliskolla mulla oli vaikeuksia vastata vihollisen osumatarkkuuteen ja toisessa erässä katkaisin rintamat pari kertaa vain kuollakseni, mutta muuten peli oli ihan ok-mallilla. Suurempia notkahduksia ei sattunut ja koen hyödyntäneeni omien tarjoamat paikat niin hyvin kuin suinkin kykenen. Tässä kaikessa saattoi auttaa myös se, etten normaalista poiketen keskittänyt lainkaan energiaa vastapuolen jäsenten haukkumiseen ja lähdin matsiin muutenkin latautuneena.


2. Miten 2-0 johto muuttui 3-2 tappioksi? Oliko tappio kirvelevin kokemanne?

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

justus pirpana: En ymmärrä ja oli kyllä aivan heittämällä. Vieläkin vituttaa.

Rammi96: En tiedä, kai Tonks vaan paransi pelaamistaan koko ajan ensimmäisen erän jälkeen. Ei se ollut, enkä ennen peliä oikeen edes uskonut meidän voittoon edellisen Tonks-pelin perusteella.

Tengsinge: Tämän kunnolliseen vastaamiseen tarvitsisin tarkemman katsauksen videomateriaaliin. Uskon, että kyse oli jossain määrin yksilötasolla tapahtuneista muutoksista. Osittain oli kyse myös tilanteen herättämästä vääristymästä: ekassa erässä teimme johdon alkuvaiheessa ja loppuvaihe oli pikemminkin selviytymistä kuin yritystä kasvattaa eroa, kun taas toisen erän hävisimme ottaen huomioon puolten eriäväisyyden. Se ei silti poista sitä tosiseikkaa, että jos neljänteen erään lähdettäessä tiedät, että pelkkä erävoitto keskusvalloilla riittää finaalipaikkaan, et voi mitenkään hävitä ottelua. Silloin se tulee kairata vaikka väkisin tai et ole loppuottelun arvoinen.

Tappio oli totta tosiaan kirvelevä. Olimme määrätietoisesti asettaneet juhlakauden tavoitteeksi liigamestaruuden tietoisena siitä, että uutta saumaa ei välttämättä tule. Tämän saavuttamiseksi olimme aikaisemmasta poiketen valmiita tinkimään tasaisesta peluutuksesta tärkeimmissä peleissä. Samalla se oli perimmäinen syy johtajanimitykseni takana. Pahimmassa tapauksessa voi nimittäin olla, että kesän jälkeen Munkkiliiga ei ole enää pystyssä. Lähdinkin otteluun sillä mielialalla, että en todennäköisesti tule pelaamaan yhtä "suurta" matsia enää koskaan, joten aivan kaikki on jätettävä kentälle. Pyrin antamaan kaikkeni jokaisen lennon jokaisessa kamppailussa, ettei mun tarvitsisi jälkeenpäin muistella, että jos vain voisin palata johonkin hetkeen niin suorittaisin paljon paremmin.

Finaalipaikka oli tavallaan lähellä ja tavallaan kaukana, mutta se, millaisista asetelmista lähdimme viimeiseen erään, tekee tappiosta sydäntä särkevän. On hankala sanoa, oliko tämä yhtä kova paikka kuin kauden '14 (02) välierän F.L-MunQ tai kauden '11 (01) välierän F.L-Kalja häviäminen. Noissa koen olleeni vahvemmin osallisena kuin tässä tappiossa, sillä ensimmäisessä tapauksessa vedimme alun neljännestä erästä alivoimalla nettiongelmieni takia ja jälkimmäisessä otin ratkaisevan Vatan pommin niskaani noin sekunnin ennen pelin loppua. Siinä mielessä Tónks-tappio ei siis ole ihan samalla tasolla, että syyttelisin siitä itseäni läpi kesän, mutta top 3 pahimpia häviöitä se silti on. En tule pääsemään yli tapahtuneesta ihan hetkessä ja saatan joutua kääntymään ammattiauttajan puoleen.


3. Koetteko että Tonks on ollut yhtä lähellä tappiota vielä?

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

justus pirpana: Ei ainakaan liigapelissä, eikä palljon ton lähempänä voi ollakaan.

Rammi96: Ei kai se aikaisempien tuloksien mukaan.

Tengsinge: Muistaakseni liigaottelussa Tónks oli ainoastaan kerran tätä ennen hävinnyt kaksi erää ja se oli se ainokainen matsi välillämme viime kaudella. Nyt kun onnistuimme siinä toistamiseen ja voitimme nimenomaan kaksi ekaa erää, voi kai sanoa heidän olleen lähellä tappiota. Lopulta heidän osoittamansa selkärankaisuus ja periksiantamattomuus oli kuitenkin meille mahdoton pala purtavaksi ja kaksi vikaa erää menivät varsin selvästi heille. Silti he taisivat olla lähempänä tappiota kuin koskaan aiemmin, joten vastaus kysymykseen on ei.


4. Listatkaa pelin suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

justus pirpana: Onnistujat: Tonks, epäonnistujat: FL2. Yksilötasolla en osaa sanoa kuin omasta suorittamisesta, mikä puolivälin sulamisen jälkeen luetaan raskaasti epäonnistuneisiin.

Rammi96: Haastateltavan vastaus on sensuroitu asiattoman kielenkäytön johdosta.

Tengsinge: Joudun jälleen kerran vetoamaan siihen, että en ole katsonut peliä kunnolla. Olen ollut osallisena siinä, vilkuillut sitä pallosalaman perspektiivistä ja selannut latesofin luomia ansiokkaita tilastoja, mutta ihan tarkka katsaus puuttuu. Sanomaani kannattaa siis suhtautua pienellä varauksella.

Todistamieni seikkojen valossa nostan esiin nimet kellonaika ja Rammi96. Molemmat onnistuivat olemaan parhaimmillaan ottelussa, jossa oli todella panosta. Se on juttu, jota henkilökohtaisesti arvostan. Kellonaika oli jatkuvasti vaarallinen ja pisti painetta sekä meidän edessä pelaaville että takana lentäville. Erityisesti kv:lla mulle tuotti hankaluuksia, kun hän vaihteli painotuspisteitä ja otti pariin kertaan alas aika surutta, kun yritin sännätä heikäläisten etupelaajien perään. Jotain kertonee myös se, että kellonaika sai 48% (25/52) musta otetuista tapoista, vaikka pelasi paikalla, jossa meidän ei olisi pitänyt joutua hirveästi mittelemään paremmuudesta. Näin siis läheltä, kuinka hän ei tyytynyt kakkosviulun soittoon vaan veti jatkuvasti korkealla tasolla samaan aikaan, kun ifreetti nukkui ruususen untaan.

Meidän puolelta taas pitää antaa tunnustusta Rammi96:lle. Mielestäni hän on jo aiemmin vetänyt hyviä matseja erityisesti kovia tiimejä vastaan, mutta hän on kärsinyt, kun takarintama ei ole tarjonnut kummoista suojaa ja hänet on jätetty aika yksin. Kuvailemani näkyi erityisesti ottelussa Etanoita vastaan. Nyt kun tuli parempaa tulitukea Rammi puhkesi kukkaan ja veti todella hyvän matsin tarjoten takana olleelle pelaajalle, eli mulle, useita "ilmaisia" tappoja. Jos asiantuntijaraadin mukaan hänen piti olla kentän huonoin pelaaja niin se ei kyllä nyt toteutunut. Jotkut puheet siitä, että veisimme 3 vs 3 -matsissa on tän perusteella todella laimeita ja huonosti perusteltuja, sillä me ei jääty "nelospelaajassa" pätkääkään - tai en nyt edes tiedä kuka se tällä kertaa ylipäätään oli.

Muita onnistujia olivat nähdäkseni HUUHAATONTTU ja pallosalama. HUUHAATONTTU pelasi muutenkin mallikkaan matsin, mutta hän onnistui tilastossa, jonka henkilökohtaisesti arvostan korkealle, eli pitämään osuuden tuhoutumisista, joita vastustaja on aiheuttanut, erittäin pienenä. Hänen lukemansa 47,1 % on selvästi pienin omasta tiimistään, joten hän teki takuulla paljon näkymätöntä työtä. Tätä korostaa annettujen lentäjien vähyys (3 kpl). Pallosalama taasen teki sen mitä kaipasinkin, eli veti kokonaisvaltaisemman matsin ilman sen suurempia nukahduksia. Toki hän ei ollut kaikista terävimmillään ottelun viimeisellä viisiminuuttisella, mutta esitys oli silti plusmerkkinen. Hän pelasi paljon ifreettiä vastaan ja suoritui siitä melko mallikkaasti, tuhoutumisten mennessä 25-26. Nyt nähtiin vihdoin sitä pallosalamaa, jota olen kauden mittaan kaipaillut. Parannus Etana-matsiin nähden oli roima.

Epäonnistuneiden listaamiseen mulla on liian iso sydän. Adjun oleminen vieraalla katsomossa on kuitenkin jonkinasteinen FLÖP, vaikka hän jakoikin kehuja ottelun jännittävyydelle. Miten voi olla, ettei aikuinen mies uskalla ilmaantua lehtereille omalla nimimerkillään?


5. Luuletteko finaalin olevan yhtä tiukka

CONST: Haastateltava kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

justus pirpana: Toivotaan ja jos parhaat pelaa molemmilta tiimeiltä niin eiköhän se aika tiukka ole

Ramm96: Tuskin. Eiköhän Tonks vie sen melko varmasti.

Tengsinge: Ainakin toivon sitä. Pidin Etanoita varteenotettavana mestarikandidaattina kuultuani ensimmäiset huhut mcboxerjr:n siirrosta joukkueeseen, eivätkä luuloni ole ainakaan heikentyneet. Materiaalinsa puolesta jengit eivät eroa merkittävästi, vaikka Tónksilla on kieltämättä puolellaan pienoinen etu.

Odottelen finaalia kovasti ja jännitän miten käy. Vaikka finaalipaikka on Etanoille ensimmäinen, ei heidän pidä lähteä yhtään ujostelemaan, sillä saumat mestaruuteen ovat todella olemassa äärimmäisen tasaisen pakan ansiosta. Myönnän samalla ajattelevani, että näkisin nimenomaan heidät mieluummin trillerimäisen loppuottelun voittajana. Ennen kaikkea toivon kuitenkin sitä, molemmat saavat kärkinelikkonsa paikalle ja emme näe 3-0 -peliä.

palaute tänne

-----------

TM vetäytyy määrittelemättömän ajan kestävälle kesätauolle.
« Viimeksi muokattu: 31.05.16 - klo:15:16 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #244 : 10.07.16 - klo:18:50 »

Virallisesti kesälomalla oleva TM on kaikessa hiljaisuudessaan toteuttanut selvästi suurinta projektia tähän saakka. Sen saamiseksi valmiiksi on vielä pitkä matka ja siinä onnistumiseen tarvitaan myös ulkopuolisten apua. Tehtävänä olisi arvostella ennalta annetut käyttäjät nimettömästi, mahdollisesti kirjoitellen jotain loruja. Yhteydenottoon paras tapa on yksäri täällä.
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #245 : 22.07.16 - klo:16:28 »

TM palaa kesätauolta

latesofi käynnisti eilen ilmoittautumisen ensi kautta varten. Mitä odotatte tulevalta kaudelta? Miten kaudesta tulee onnistunut? Miten saadaan aikaan parempi taisto kultamitalista kuin parilla viimeisimmällä yrittämällä?
Sepä siinä onkin, kun ei tiedä yhtään mitä odottaa. Huonoimmassa mahdollisessa skenaariossa tiimejä tulee vain kourallinen ja kausi toimii lähtölaukaisimena liigan lopullisella alasyöksylle, mutta parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa saamme yhden parhaista kausista koskaan. Kauden perumiseen en mitenkään jaksa uskoa, mutta on se paikalla tunnustaa, että kysymysmerkkejä on ilmassa ja paljon. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä mitä tuleva tuo tullessaan.

Kauden onnistuneisuutta pohdittaessa nousee ensimmäisenä asiana esiin edellä mainitsemani seikka, eli liigatiimien lukumäärä. Se on ehdottomasti kauden runko ja jatkuvuuden kannalta olennainen asia, että joukkueita löytyy, mutta ne eivät missään nimessä ole ainoa tärkeä tekijä. Uskon, että vaikkemme yltäisikään parin viime kauden kahdeksaan klaaniin, voimme saada aikaan loistavan kauden, jos muut asiat ovat riittävältä osin kunnossa. Näillä muilla asioilla viittaan esimerkiksi pelaajat paikalle saaviin joukkueisiin, joustaviin klaaninjohtajiin, tasaväkisen vastuksen löytämiseen jokaiselle ja luonnollisesti kunnolliseen mestaruuskilpaan. Uskoakseni kuusi tai jopa viisi klaania mahdollistaa erinomaisen kauden, mutta ilman muita osa-alueita käteen jää pelkkä luu. Pienet jutut muodostavat hyvän kokonaisuuden tässäkin tapauksessa.

Analysoisin tilannetta siten, että paljon tulee olemaan pelaajien pienistä valinnoista kiinni miten käy. Ensimmäinen asia on se, kuinka yksittäiset pelaajat, joiden innostuksella on suuri vaikutus muihin, jaksavat kiinnostua tulevasta. Tälläisiä henkilöitä ovat tällä kertaa esimerkiksi Adju, Apeliz, Gents8, Hedonist, piisami h, larry ja WäZ. Jokaisen heidän ratkaisu vaikuttaa suoraan ainakin muutaman ihmisen motivaatioon ja kiertoteitse vielä useampaan. Toisekseksi nähdäkseni nyt on pakollista tehdä tarkempia klaanivalintoja kuin koskaan aiemmin ja pohjata liikkeitään valtavasti ulkopuolisiin tekijöihin. Jos moni valitsee liigatiiminsä puhtaasti sen perusteella, että keiden kanssa tulee parhaiten toimeen, keiden seurassa on aiemmin lennellyt tai ketkä ovat mahdollisimman hyviä pelaamaan, tulee meille kinkkiset paikat. Ainakin osan pelaajista on yksinkertaisesti pakko uhrautua ja valita joukkue, joka tarvitsee tätä kipeimmin, sen sijaan, että kaikki menevät sinne missä tuntevat olonsa varmimmiksi. Esimerkki kuvailemastani oli Viherjaakko23:n siirto toissakauden Doveen, joka osoitti sen, että tälläisiä kaikkien etuja ajattelevia henkilöitä todella löytyy. Jos riittävän moni toimii samalla moraalilla, en epäile hetkeäkään, etteikö tällä kaudella olisi saumat olla paras ikuisuuteen.

Seuraava asia, joka jatkaa äskeistä on mestaruustaisto. Mestaruuden ratkeaminen on yksi liigan suolista ja eräällä tapaa koko liigan yhteentuova elementti. Lähes kaikkia kiinnostaa, että kuka hoitaa potin itselleen ja tekee sen, jota (ainakin periaatteessa) jokainen joukkue lähtee kauden alussa tavoittelemaan. Siksi tulee olemaan olennaista, että se todella on kilpa, emmekä lähde kauteen tietäen mikä joukkue sen nappaa. Ottelun pelaamisen ja katsomisen ilo yksinkertaisesti laskee valtavasti, jos ottelulla ei ole kuin yksin mahdollinen lopputulema. Näen lisäksi nimenomaan taiston mestaruudesta olennaisena symbolisena asiana koko liigalle. Sellainen kehitys olisi tärkeä saada katkaistua, että yksi porukka voittaa mestaruuden kausi toisensa perään ja muilla ei ole mitään palaa.

Asian tila on nyt sellainen, että pari viime mestaruutta voittanut Tónks on osoittanut kerta toisensa jälkeen, miten järjettömän kova tiimi se on moderniin liigaan. Se ei yllä ihan lentsikkahistorian kovimpien tiimien tasolle, mutta nimenomaan tämän hetkiseen liigaan se on erittäin vaikea voitettava. Se on todistanut jokaiselle lentsikasta mitään ymmärtävälle tasonsa ja syövyttänyt ainakin osittain taistelun mestaruudesta.

Seison yhä sen takana, että pelaajamateriaaliltaan Tónksin tasoisia joukkueita on tällä hetkellä mahdollista kasata kaksi kappaletta. Käytännössä ainoastaan yhden sen voittamaan kykenevän tiimin luominen on mahdollista, koska vaadittuja pelaajia ei mitenkään saada järjestettyä kahteen porukkaan. Jos yksi saataisiin aikaan, olisi kaikki ainekset kaikkien aikojen loppuottelulle, mutta se taas loisi valtavan loven seuraaviin tiimeihin. Liigassa olisi tällöin kaksi ylitse muiden ja he voittaisivat kaikki muut kuin keskinnäiset ottelunsa pelaamalla vasemmalla kädellä. Sellainen tilanne taas ei ole kovinkaan monen henkilön kannalta hyvä. Ainakaan itselläni ei ole enää mitään intressejä pelata joukkueessa, joka joutuu pelaamaan pari matsia kaudessa tosissaan ja voi muuten seilailla miten tahtoon. Samalla uskon ja toivon, että ajatuksen jakavia löytyy useampikin.

Tästä päästään siihen, että erityisesti Tónksilta ja sen johtajalta ifreetiltä tullaan vaatimaan jotain sellaista, jota ei saisi vaatia yhdeltäkään liigatiimiltä tai sen käskyttäjältä. Rehellisesti sanottuna en vaan näe tässä mitään muuta järkevää lopputulemaa kuin että he hajottavat joukkueensa tai tekevät jonkinnäköisiä siirtoja sen heikentämiseksi. Muussa tapauksessa he voittavat liigan vielä selvemmin kuin kahdella edellisellä kerralla. Samalla vastuu pysyy tietysti myös muilla. Ulkopuoliset korkean tason pelaajat eivät voi järjestyä yhdeksi tähtitiimiksi, joka vaan ottaa Tònksin aseman ja marssi helposti voitosta voittoon. Sen sijaan on tehtävä samanlainen tasonheikennys kärkijoukkueisiin kuin vuoden 2014 jälkeen käytiin läpi, joka on mahdollistanut nykyisen liigan pelattavuuden. Jos käytetään jälleen omaa asteikkoani, siirryttiin silloin tasojen 92-94 kärkiklaaneista nykyisiin 87-89:n tiimeihin ja seuraavaksi on mentävä tason 85:n hujakoille.

Voin jatkaa äskeisestä, "näyttämällä" miten yksi hypoteettinen muutos saisi aikaan kenties kaikkien aikojen mielenkiintoisimmat lähtökohdat kauteen. Se olisi kellonajan siirto Doveen. Tämän tapahtuessa Dovella olisi jälleen varma nelikkonsa, joka pääsisi lähes aina peleihin ja olisi muutenkin erittäin tiivis. Se taas vapauttaisi lemonlightin ja Apelizin johonkin muuhun tiimiin. Järkevintä olisi silloin, että he ottaisivat pallosalaman mukaan ja palauttaisivat joukkueen, jossa he kaikki vaikuttivat viihtyvän, eli toissakauden hopeamitalisti PALLO:n. Neljänneksi he voisivat ottaa vaikkapa Aristotele77:n, koska Nokka hajoaa lähes varmuudella ja hän on siten vapaa mies. Jos he haluavat tehdä kaudesta vielä kutkuttavamman ja osoittaa solidaarisuutta muita kohtaan, ottavat he muutamaa kokonaisastetta heikomman lentäjän.

Äskeisestä päästään siihen, että "Tónks" olisi kellonaikaa köyhempi, mutta hänen pelaavan roolinsa voisivat jakaa visavi ja larry. Tällöin tämä nimeään luultavasti vaihtava tiimi heikkenisi huomattavasti ja lähtisi kauteen altavastaajana, mutta sillä olisi yhä saumat mestaruuteen. Oletettavasti he saisivat myös jokaiseen otteluun tarpeeksi pelaajia. Puolestaan F.L2:n viime kauden nelikko olisi ilman pallosalamaa aika ideaalia tasoa muihin nähden ja siihen ei välttämättä tarvitsisi tehdä muutoksia. Jos taas joukkue ei saa sovitettua sisäisiä ristiriitojaan, syntyisi iskukykyinen tiimi pelkästään sillä, että justus pirpana ja Tengsinge hyppäävät saman ratsun selkään.

Käsillä olisi siis jo neljä noin kokonaisuuden 85 ansaitsevaa joukkuetta, mutta enempäänkin olisi aineksia. Mikäli MunQin paluu viedään päätyyn asti ja sinne siirtyisi myös Vata56, olisi silläkin saumat mestaruuteen. Puolestaan Etanat jäisi todella kinkkiseen asemaan vähäisen pelaajamäärän vuoksi, mutta jos se saisi jotenkin tiimin kokoon, kykenisi se hätyyttelemään kärkijoukkueita. Tämä tosin vaatisi joko Gaxorin tai Tähtiyksikön aktivoitumista ja yhtä siirtoa pelaajamarkkinoilta tai esimerkiksi Growwin/xVrackin paluuta, joten helpolla ei päästäisi. Nimenomaan Etanat ovatkin koko paletin epävarmin tekijä ja heidän jatkonsa tulee näyttelemään valtaisaa roolia liigan tulevaisuuden kannalta. Mikäli Etanat ovat mukana, tulee kausi luultavasti olemaan onnistunut.

Jos kaikki tämä toteutuisi, ei liigassa olisi kaksi- tai kolme liigamestaruuteen saumat omaavaa joukkuetta, vaan hulppeat kuusi kappaletta. Alla vielä kunkin joukkueen nelikot ja heidän kokonaistasonsa.

[Dove] Fär, kellonaika, KIRSI2, Viherjaakko23 ... 85
[Etana] duff-beer, Gents8, Futis Poju, Tähtiyksikkö ... 83
[F.L2] justus pirpana, myway, Rammi96, Tengsinge ... 85
[MunQ] Adju, JussePal/Kenraali koiskis, mcboxerjr, Vata56 ... 86
[PALLO] Apeliz, "Aristotele77", lemonlight, pallosalama ... 86
["Tónks"] HUUHAATONTTU, ifreetti, Jazazka, larry/visavi ... 85

Tällöin vahvin tiimi olisi PALLO, mutta MunQ tulisi aivan perässä ja myös muilla tiimeillä olisi hyvät saumat ykköstilaan. Vaikka tällaisen skenaarion toteutuminen on erittäin epätodennäköistä, käy se mainiosti osoituksena siitä, miten paljon tiukemmassa liigassa voisimmekaan pelata. Jos kuitenkin kaikki tuo tapahtuisi todella, kykenisi esimerkiksi TyQ (tai joku Hedon lisätiimi) ottamaan erän miltä tahansa joukkueelta ja "välipelien" määrä romahtaisi totaalisesti. Silloin olisi mahdollista saapua joka sunnuntaina lentsikkaan varmana siitä, että ainakaan puhdas voitto ei tule helpolla.

Puin tulevaisuutta vähän yksipuolisesti, mutta sanottakoon vielä, että on jännä nähdä miten käy. Odottelen hiukan pelonsekaisin tuntein tulevaa, mutta samalla innokkaana siitä, että pian pääsee taas lentämään liigassa, johon on kaikkien vuosien varrella ehtinyt kiintymään kovasti. Erästä suuresti kunnioittamaani ihmistä lainaten, toivotaan parasta, pelätään pahinta.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 22.07.16 - klo:18:24 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #246 : 26.07.16 - klo:12:28 »

TM:n kesän mittaan toteuttama urakka on alkamassa lähestymään päätöstä. Se on jo niin hyvällä mallilla, että julkaisu on tarkoitus aloittaa ensi viikon maanantaina, eli elokuun ensimmäinen päivä. Tästä eteenpäin materiaalia tulee tänne tasaisin väliajoin koko elokuun ajan, kunnes kuun viimeinen päivä on koittanut. Elokuun 31. päivä olisi tarkoitus julkaista viimeinen osa tätä valtaisaa projektia.

Tämä urakka, jota on toteutettu, on kuten jotkut varmastikin jo tietävät, uusi pelaajalistaus. Päätin laajentaa sitä viidellä henkilölle viime kertaan nähden, joten tällä kertaa kyse on top-30 -listasta. Olen koonnut siihen taas nähdäkseni eniten ansioituneimmat pilotit, analysoinut heidän ominaisuuksiaan ja antanut lopulta arvosanan, joten tämä ei noudattele täysin samaa kaavaa kuin edellinen listaus. Suurin muutos viime kertaan nähden on kuitenkin se, että tällä kertaa on kysytty asiantuntijaraadin mielipidettä kustakin pelaajasta. He ovat tarjonneet niin kirjallisia kuin numeraalisia arvioita kaikkein kauneimmista.

Mikäli joku haluaa vielä avittaa listan teossa, ottakaa yhteyttä mitä pikimmiten. Erityisesti kirjallisia asioita (muistoja, mielipiteitä, jne.) ottaisin ilomielin vastaan seuraavista käyttäjistä: -2pac-, abisnail, Adju, Apeliz, Avento, Exe-ler, Extraordinary, Futis poju, FireStrom xx, Gents8, Hedgehog, HUUHAATONTTU, ifreetti, IneartheD, Jibuy, justus pirpana, juupeli k, kellonaika, Koopa, lemonlight, _Lisa98_, mcboxerjr, Mihawk, Novalog, pallosalama, Palomummo, seva2, torso pää, Tähtiyksikkö, Vata56, Verno, Viherjaakko23, ääliö94.

Kiitos jo etukäteen kaikesta avusta.
« Viimeksi muokattu: 14.08.16 - klo:05:18 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #247 : 01.08.16 - klo:03:17 »

Esipuhe

Edellisestä listauksesta on lähes kahdeksan kuukautta aikaa, joka on periaatteessa lyhyt aika, mutta silti tavallaan pitkä. Ainakin pelissä nimeltä lentokonepeli se tuntuu ikuisuudelta. Viime kerran jälkeen en uskonut enää tekeväni vastaavaa sijoittelua, mutta tässä sitä nyt ollaan. Reilun kuukauden vienyt toteutus ja vielä kauemmin kestänyt ajatteluprosessi on nyt saatettu loppuun saakka. Voisi sanoa, että vihdoinkin. Urakka on nimittäin ollut erittäin palkitseva, mutta samalla toisinaan työlään tuntuinen. Saatuun pakettiin olen kuitenkin tyytyväinen.

Päinvastoin kuin edellisellä kerralla, hyödynsin nyt tässä aiheessa listattuja lentsikkavideoita. Olen katsonut kyseisiä videoita huolella lävitse ja pohjannut aineistoni sekä niihin että omiin muistikuviini. Ongelmana on kuitenkin ollut se, ettei jokaisesta ole ollut saatavilla videokuvaa, joka mahdollistaisi syvemmän analyysin tekemisen. En ole yrittänyt ratkaista ongelmaa laatimalla hatarien uskomusten perusteella yleispätevää ruodintaa, vaan olen turvautunut erilaiseen lähestymistapaan. Kaikki analyysit eivät siksi ole samankaltaisia ja osa pohjautuu enemmän jonkinnäköisten muistojen jakamiseen ja yleiseen pohdintaan kuin tarkkojen pelillisten ominaisuuksien pyörittelyyn.

Toinen hienoinen ongelma on eri aikakauden välisten pelaajien vertaileminen keskenään. Peli on yksinkertaisesti muuttunut valtavasti sitten alkuaikojen ja sen mukana myös pelaajat. Se asettaa ison dilemman: tulisiko entisaikojen suuruuksia arvioida sen mukaan, miten eteviä he todella olivat (absoluuttinen taso) vai pikemmin peilata heitä muihin sen ajan pilotteihin (suhteellinen taso). Edes pohdittuani asiaa kuukauden päivät en ole tullut ratkaisuun, jonka oikeellisuudesta olisin täysin varma. Pyrin kuitenkin tällaisissä tilanteissa avaamaan ajatusjuoksuani mahdollisimman hyvin, jotta lukija voi itse muodostaa paremmin oman arvionsa.

Yksi muutos viime kertaan nähden on myös se, että olen tällä kertaa vastannut päälistan sijoituksista täysin itse. En siis ole suoraan hyödyntänyt neuvonantajien mielipiteitä oman järjestykseni laatimiseen, vaan olen TM:n arvioista vastuussa täysin itse. Tällä kertaa mukana on kuitenkin uusi ulottuvuus, kun olen pyytänyt "tietäjiltä" erillistä arviota listan pelaajista. Yhteensä 14 henkilön asiantuntijaryhmä on antanut pelaajille kokonaisuudet ja kirjoittanut mietteitään kyseessä olevasta henkilöstä. Joissakin tapauksissa myös henkilö itse on tavoitettu vastaamaan muutamaan kysymykseen, mutta suurimman osan kohdalla siinä ei ole onnistuttu.

Asiantuntijoita on lähestetty seuraavalla viestillä:

"Arvostele seuraavat pelaajat antamalla heille kokonaistaso välillä 50 ja 99. Anna kokonaistaso henkilön uran huippuhetken (vähintään joitakin kuukausia kestänyt) mukaan. Mikäli et jostain syystä koe kykeneväsi arvioimaan henkilöä, jätä se mielummin välistä. Painota haluamallasi tavalla virallisia pelejä suhteessa hupitaistoihin. Halutessasi saat kirjoittaa henkilöstä arvion/muistelon. Vastaukset julkaistaan nimettömänä."

Asetettu kokonaisuus perustuu siis henkilön etsikkoaikaan lentokonepelaajana. Kaikille on annettu vapaat kädet päättää, kuinka pitkä kyseinen jakso tarkalleen ottaen on tai keitä he ovat ylipäätään kykeneväisiä arvioimaan. Nähtyäni asiantuntijoiden arviot olen myös tyytyväinen kyseisen puolen toteutumiseen. Kenties ainoa ongelma, jonka havaitsin tällä saralla oli se, että väellä vaikutti olevan erilainen skaala arvioilleen. Osittain nämä heitot ovat kuitenkin syöneet toisiaan pois ja keskiarvot vaikuttavat loogisilta. Tässä edesauttaa nähdäkseni vielä se, että olen karsinut lopullisesta arvosta ääripäät pois. Jokaisesta arviosta on otettu pois vähintään matalin ja korkein numero, ja jos arvioita on annettu vähintään kahdeksan, on karsittujen arvojen lukumäärä neljä (kaksi kummastakin päästä).

Viimeinen, muttei suinkaan vähäisin suurempi asia mitä haluan sanoa on se, että ominaisuuksien arviointi on suhteutettu henkilön pelitasoon. Koska sain viimeksi palautetta, että suhtauduin top-listassa oleviin liian silkkihansikkain, olen nyt hieman koventanut otettani ja siten arvioinut myös jokaisen heikkouksia. Jotkut arviot on saatettu esittää negatiivissävytteisemmin kuin oli tarkoitus, joten pahoitteluni siitä jo nyt. Toivon, että listalla oleminen otetaan ennen kaikkea kunnianosoituksena erinomaisista otteista, sillä sellaiseksi se on tarkoitettu. Mukana ei ole yhtäkään henkilöä, jota en jollain tasolla kunnioittaisi vastustajana ja tiimiläisenä. Ja mitä tulee heihin, jotka eivät ole mukana listalla: muistakaa, ettei TM:n totuus ole ainoa totuus. Lisäksi olemme myös tähän listaan nähneet useita upeita nousuja, joten kenties juuri sinulla on mahdollisuus olla osa mahdollista seuraavaa top-listaa.

Ja ennen kaikkea: muistakaa kommentoida ja haastaa, jos olette eri mieltä jostain. Otan eriävät mielipiteet ilomielin vastaan. Nautinnollisia lukuhetkiä lukijoille!

Tekstit: Tengsinge
Editointi: JussePal
Asiantuntijat: Adju, Apeliz, Gents8, Hedonist, ifreetti, justus pirpana, juupeli k, kellonaika, larry, lemonlight, mcboxerjr, pallosalama, Vata56, Viherjaakko23
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:04 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #248 : 01.08.16 - klo:03:32 »

30. Extraordinary (-)

Joukon kiintiöulkomaalainen kuuluu 30 parhaan listatun ryhmään sekä tasa-arvovaltuutetun tyydyttämiseksi että puhtaasti pelillisistä ansioista.

Listan ensimmäisen taiturin historiaa pohtiessa on mainittava, että hän ei lentsikan ensimmäisen vuosikymmenen aikana tullut nousseeksi järin merkittäväksi pilotiksi. Vuonna 2009 alkoi näkymään ensimmäisiä viitteitä asteen paremmasta lentäjästä, mutta vasta 2011 hänestä kuoriutui myöhemmin nähdyn kaltainen osaaja. Kyseisen vuoden syksynä hän kasvoi suuremmaksi kuin hänelle kaavailtu rooli oli, joka omalta osaltaan mahdollisti F.L:n yllätyksellisen mestaruuden kaudella '11 (02). Seuraavan kauden legendaarisessa loppuottelussa MunQia vastaan hän ei välttämättä ollut parhaimmillaan ja jotkut katsojat muistavat kenties herran käymisen 60. pakkaspisteen pohjoispuolella ja sitä seuranneen katsomokeskustelun. Kyseinen peli ei välttämättä tehnyt täyttä oikeutta Extraordinaryn arvolle lentokonepelaajana, sillä kuten asiantuntijoiden myöhemmästä arviosta voi päätellä, oli kyse oikeasti hyvästä pelaajasta. Aktiivivuosien tasolla oleva Extraordinary olisi nytkin vahvistus lähes jokaiselle liigatiimille.

Extraordinary oli hyvä sellaisissa asioissa kuten tilan etsinnässä, pelin rikkomisessa ja oikean taistelualueen painottamisessa. Nämä seikat olivatkin kenties hänen kolme suurinta vahvuuttaan. "Extralle" oli samalla ominaista se, että jos ympärillä oli useampia koneita, ei hän välttämättä tiennyt, mihin kannattaa iskeä. Toisaalta hän korvasi osittain puutettaan oivaltamalla, miten ajaa ulos tilanteesta. Tällöin hän havainnoi etevästi, minkä koneiden välissä on paikka ohitukselle ilman törmäystä tai suurta riskiä joutua ammutuksi, tehden sitten liikkeensä ja ajautuen ulos keskittymästä. Mikäli tilanne oli puolestaan käänteinen ja Extraordinary oli taisteluytimen ulkopuolella, teki hän valinnan liittymisestä pääsääntöisesti oikein. Hän vaikutti näkevän mainiosti sen, kannattaako omia tukea vai "tilanne sulkea" ja olla rynnimättä hätiin. Tällaiset ominaisuudet olivat suuresti hyödyksi, jos iso osa koneista selvisi kohtaamisvaiheesta. Mitä tulee asianomaisen muihin vahvuuksiin, sellaiseksi voidaan laskea kutien väistely sekä kohtaamisissa että jahdatuksi joutuessa. Tästä päästään väistötyöskentelyyn: Extraordinary osasi ajoittaa varsinkin yläpositiolta yläväistönsä hyvin ja tehdä ne lennokkaan näköisiksi, eikä hän ollut onneton myöskään alhaalla. Alapaikalla Extraordinary tajusi näille sijaluvuille oleviin herroihin verrattuna mainiosti sen, kuinka suuressa määrin peliä tulee muokata suoraviivaisemmaksi siellä. Koskien toimintaa paineistetussa tilanteessa on huomioitava se, että Extraordinary päätti tällöin liikkua kohti oikeaa lentokorkeutta ja toteuttaa väistöt alueen sisällä oikein mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan hänen pelistään löytyi siis monia hyviä elementtejä.

Mutta miksei Extraordinary sitten ole F.L-historian ykköspyssy? Noh, vastaus on se, että vaikka katsojien kannalta hän oli takuulla niityn kaunein kukka, söivät pelillisesti ajatellen muutamat rikkaruohot lopullista hohdokkuutta. Yksi pulma oli alhaalla olemisen painottaminen. Extraordinary hakeutui luonnostaan paikkoihin pyrkimällä hakemaan vauhtia alta ja iskemään sieltä vastustajien selustaan, vaikka järkevämpi ratkaisu olisi ollut laittaa jarrut pohjaan, pysyttäytyä ylhäällä, odottaa, että vastustaja joutuu liikkumaan epäedullisempaan asemaan ja iskeä sitten yleisen syyttäjän raivolla kimppuun. Puute saattoi heijastua toisesta ongelmasta, eli siitä, että Extraordinary ei ollut parhaimmasta päästä tekemään yläsyöksyjä. Hän haistoi niiden saumat kohtuullisen hyvin, mutta tarkka ajoitus ja toteutus tapahtui epäsuotuisasti. Useimmiten syöksytilanteissa Extraordinary ei saanut toteutettua tarpeeksi tehokasta syöksyä, vaan vastustajalle jäi vielä pari kutia kestävyyttä ja hän pääsi hiillostamaan Bosnian kansallissankaria tai tämä ajoi maahan. Mainittujen seikkojen lisäksi Extraordinarylla oli vielä ainakin pari heikkoutta. Ensimmäinen asia oli ampuminen. Extraordinarylla vaikutti olevan hakusessa peruskorkeudet, joilta vastustaja yleensä tulee ja kyky peilata sitä ampumiseensa, eikä hän myöskään pelin tiimellyksessä takuulla kiinnittänyt minkäänlaista huomiota asiaan. Sinällään keulan kääntämiset ennen ampumatilannetta sujuivat häneltä ok-tasolla, mutta puhtaan ampumisen voi silti laskea heikkoudeksi. Toinen asia oli puolestaan Extraordinaryn linjojen murtamiset. Hän oli välillä niin keskittynyt vastustajaan, että omat vaikuttivat unohtuvan ja se heijastui koko tiimin lentelyyn. Siksi hänen seurassaan oleminen vaati tietynlaista lisätarkkuutta ja se ei ole koskaan hyvä asia. Tästä huolimatta hän on huomionsa ansainnut.

Joukkue-edustukset: F.L
Mitalisijoitukset: 1-3-2 (kullat, hopeat, pronssit)
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 85

Tiesitkö, että... Extraordinary on kenties ainoa liigapelaaja, joka on tuhonnut vastustajan kentän kokonaan konekiväärillä liigapelissä. Tämä toimi rankaisutoimenpiteenä hänen jatkuvalle taipumukselleen nousta päin laskeutuvaa konetta. Extraordinary itse ei ymmärtänyt, miksi hän olisi vastuussa siitä, että joku laskeutuu väärään aikaan väärään paikkaan, vaan hän näki itsensä uhrina. Näkemyserosta huolimatta Extraordinary toteutti silti valitun rankaisumetodin moitteettomasti ja teki siten jonkinlaista historiaa.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 20
Kokonaisuus: 88
Annetut arvot: 90-90-89-89-88-87-82-78

Hänestä sanottua
- Ilman tätä miestä, Turkulaiset pizzeriat kärsisivät homehtuneen kanan kirouksesta, eikä Supermanveeralla ja Pinksyllä olisi ollut mitään syytä käydä lentokonepelissä. Naistenmies. Miestenmies. Messias. Pelikentillä otteet eivät ikävä kyllä vakuuttaneet.
- en kauheest oo tätä tuntenu joskus 2013 kai näin ku pelas mut osaa sanoo oikee mitään paitsi et mahtaa olla maahanmuuttaja ja oon huomannu mite extraa kiusataan rasistisesti perkele homot nyt herätys
- hupipelaaja

Asianomaisen haastattelu
Haastattelun on antanut asianomaisen salainen manageri.

1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Manageri: Se on suhteellista.. Jos kuitenki pidetään tää meiän kahenkeskisenä juttuna ettei youtuben serverit mee rikki mun pelivideoiden kattomisesta...

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Manageri: Qustin jälkeen ja IneartheDin äidin yläpuolelle. :--------------3

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Manageri: Kaiketi arvojen 98 ja 99 väliltä. Siin on hieno numerosarja.. tulee mieleen itse piru.. Lege.

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Manageri: Kulta sulaa 1064 celsiusasteessa mut minä en. En oo traktori.. oon jyrä... ainakin jos haluun. Tallon kaiken joka tulee eteen ja en kysele lupia. Jos satut tielle niin kannattaa väistyä suosiolla.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Manageri: En voi käyttää alkoholin juomista tekosyynä huonolle päivälle ja veden juominen kesken pelin meinas koituu mun kohtaloksi jo kertaalleen. Nolostunut

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 08.08.16 - klo:06:49 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #249 : 02.08.16 - klo:00:03 »

29. Viherjaakko23 (-)

Toisena TM:n top 30-listauksessa oleva Viherjaakko23, hieraissee silmiään, havaittuaan kohtalonsa yhtenä tämän juoksukilpailun kilpikonnista.

Mikäli lista olisi tehty täysin demokraattisesti, olisi Viherjaakko23 todennäköisesti kilvan kissa tai koira. Tällöin olisi kyse muutamaa kokonaistasoa ja ehkä noin kymmentä sijalukua ylempänä oleva henkilö. Puolestaan asiantuntijaraati olisi hiukan maltillisempi nostossaan, mutta ei myöskään hyväksyisi näin heikkoa sijoitusta tai tasoa. TM ei kuitenkaan suostu tässä kohtaan antamaan periksi, vaan pysyy edellisessä nopeusarviossaan. Kyse ei ole Rion olympialaisiin Usain Boltin vierelle pääsevästä pikakiiturista, vaan hän on mitä selvin Markus Pöyhönen. Ainesta kyllä löytyisi parempaankin, mutta puutteellinen valmennus, keskivartalon pyöreys ja tehoboosterin käyttämättömyys, estävät läpimurron kansainvälisillä radoilla.

TM:n päätoimittajan kanssa pienpeleissä lennelleille ei liene epäselvää, miksi Viherjaakko23 ei nauti yhtä suurta kunnioitusta journalistien kuin mitä kanssapelureiden keskuudessa. Oman arvioni mukaan, "V23":n kielteiset vaikutuksensa asioissa kuten paineen purussa, kohtaamisiin lähdöissä ja vaihtoehtojen tarjoamisessa omille, ovat omiaan pudottamaan hänen kokonaisuuttaan reippaasti. Näkökulmasta riippuen pahinta tai parasta tilanteessa on se, että usealle kohdalle olisi yksinkertaista tehdä jotain. Ongelmilla on monta muotoa. Ensinnäkin, Viherjaakko23 nousee jatkuvasti väärästä tallista. Puute näkyy kun vastustajilla on paine päällä tai tiimiläiset ovat lähdössä jo kohtaamisiin, jolloin hän jää tarpeettomasti jälkeen, noustessaan toisesta tai kolmannesta tallista. Toisekseen, Viherjaakko23 vaikeuttaa omille paikoille menemistä ja nostaa törmäysriskiä tekemällä epäluonnollisia liikkeitä ja odottamalla väärässä paikassa muita. Hän saattaa esimerkiksi sopwithilla lennellessään odottaa omia ensimmäisen kentän edustalla ja aiheuttaa sekasortoa, yrittäessään päästä omien nousun jälkeen takapaikalle. Kolmannekseen, Viherjaakko23 rajaa usein yllä pelaavan koneen liikkumamahdollisuuksia tarpeettomasti, nostamalla korkeutensa lähes tämän tasolle ja ampumalla ihan ylös. Sama meno jatkuu myös kohtaamisten edetessä ja synnyttää pari vastaavanlaista pulmaa: omat kuolevat solkenaan hänen kuteihin ja heillä ei ole pelivaraa liikkeilleen. "V23:n erikoinen" on omiaan syövyttämään yläkerran henkilön peliä ja tekee herran sijoittamisen alas mahdottomaksi - hänen on yksinkertaisesti pakko saada lentää itse ylhäällä. Noin muuten Viherjaakko23 voisi ajaa niin alballa kuin bristolilla hiukan pitemmälle päätyyn ja välttää väkinäiset rintamalinjojen leikkaukset (varsinkin etupelaajana) sekä ampua vähemmän omia kamppailutilanteissa.

Mutta on Viherjaakko23:ssa kaikesta huolimatta jotain hyvääkin. Vaikkei hänen väistötyöskentelynsä ole aivan listan kärkipäätä, tajuaa hän alballa yläpaikalla pysyä liikkeellä ja olla tarjoamatta vastustajalle suoraa ampumalinjaa, ellei tilanne näytä siltä, että itselle on ensin siunautumassa vastaavaa. Lisäksi Viherjaakko23 ymmärtää kokoajan etsiä pääsyä vastustajan selkään ja ottaa edes yhden vastapuolen koneen ulos, hän tuntee milloin hän on joutumassa huonoon paikkaan ja pyrkii pelaamaan itsensä sieltä pois, hän väistelee kuteja mainiosti ja tappaa bristolilla tilaisuuden auetessa ripeästi. Häneltä löytyy siis myös iso kasa vahvuuksia puutteidensa vastapainoksi. Huomionarvoista on myös se, että Viherjaakko23:n kannalta pelimuoto (myös tiimiläiset) näyttelee suurta roolia hänen arvossaan. Kyse on pienemmällä pelimuodolla 1-2 kokonaistasoa taitavammasta pelaajasta kuin noin muuten. Hän yksinkertaisesti soveltuu tilaviin 2 vs 2 tai 3 vs 3-taistoihin paljon paremmin kuin liigapelien ahtaaseen 4 vs 4-muotoon, joissa hänen heikkouksista (varsinkin rintamien leikkaamisista) rokotetaan kovemmalla kädellä. Tuo saattaakin syödä jonkun kokonaisasteen siitä mitä hänelle nyt heltiää ja olla omiaan kasvattamaan TM:n ja asiantuntijoiden näkemyseroa. Näillä arviointikriteereillä häntä ei voi kuitenkaan nostaa ylöspäin.

Joukkuedustukset: Kalja, Dove
Mitalisijoitukset: 2-0-2
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 86

Tiesitkö, että... Viherjaakko23 on tullut tunnetuksi myös "cleani"-termin tuomisesta lentokonepeliin. Tämä "puhtaiden tappojen" isä on mahdollistanut kokonaan uuden ulottuvuuden syntymisen pelaamiselle, kun tuhoamisille annetaan eri arvo näyttävyyden mukaan. Tarina ei kuitenkaan kerro sitä, että oliko tällä tupa 20:nen yläpunkan sotasankarilla tapana cleanata lippaansa myös hyökkäysharjoituksissa.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijotus: 24
Kokonaisuus: 88
Annetut arvot: 91-89-89-89-88-88-87-87-87-87-86-85

Hänestä sanottua
- en tiiä onks joskus ollu parempiki ku nykyää. ärsyttää hänes se et jos käskee pelaa edessä alhaalla hän pelaa silloin edessä keskellä mitä hittoa niiku cmon nyt keskellä on eri asia kui alhaalla haloo
- Kyseisen pelaajan otteet vaihtelevat todella paljon pelistä peliin, joten arviointi on vaikeaa. Joukkuepelaamista vaikeuttavat ajoittain holtiton ampuminen ja odottamattomat käännökset.
- Yksi vaikeampia arvosteltavia, mieli tekisi nostaa arvosanaa (91) jopa kahdella pisteellä, mutta nyt on mentävä tämänhetkisellä perstuntumalla.
- Huuhaan lisäksi toinen cleanien mestari. Varmaa ja tasokasta pelaamista matsista toiseen.
- eiks tää oo avento mitä vittua
- huumorintajunen jäbä jonka kans on nasta vääntää
- hieno mies

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Viherjaakko23: Tää vuos on ollu pelillisesti ihan jees, toki 2010 divided salmi alba dueleis olin kova ettei kovi moni voittanu. Liigapeleiki pelaillu vasta viime kausin.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Viherjaakko23: oon kärkikastii jos kuntohuippu osuu kohillee, ailahtelevuus vie pari pykälää pois mut jos osuu peli uriin ja pääsen takan pelaa nii sit oon kentän mvp-pelaajii. oma suorittaminen riippuu teamist aik paljo.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Viherjaakko23: oon sellanen 90 base card rating mut boostil pääsen jopa 92 93 lukemiin jos pikkusen tuuria mukana, esim suoral

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Viherjaakko23: kyllähä se toi meitsin erikoinen, sekä vauhdikkaat linjoja rikkovat käännökset. Oon aik hyvä lukee pelii ja sillee.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Viherjaakko23: liikaa virheit, omien tappo ku suojaan ja välillä ei kulje yhtää. liikaa helppoja kuolemii. tietynlaine tappamisen tehokkuus uupuu.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:05 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #250 : 03.08.16 - klo:14:47 »

28. lemonlight (-)

Niin pelikentän sisä- kuin ulkopuolellakin otteitaan parantanut lemonlight on tämän listan kolmas lueteltu pelaaja. Kuka olisikaan uskonut pari vuotta sitten, että tämä nykyään hyväkäytöksinen henkilö nostaa osakkeitaan niin paljon niin lyhyessä ajassa?

Huolimatta siitä, että lemonlight oli etevä pelaaja jo tämän vuosikymmenen alussa, voidaan lopullisen läpimurron ylempään keskikastiin ja kärjen tuntumaan nähdä tapahtuneen vasta viimeisimpien kausien aikana. Hän on onnistunut tuomaan peliinsä jotain sellaista, jota siinä ei ollut vielä vuoden 2013 lopulla P-K:ssa tai seuraavana vuonna Nokassa ja kehittynyt varsinkin nelikkotason pelissä huimasti. Lemonlight olikin yksi avaintekijä heikkosalama joukkueen yltämisessä finaaliin ja osasyy siihen, miksi viime kauden Dove pystyi edes haaveilemaan vastaavasta. Todennäköisesti juuri hänen olemisensa pari erää vaihdossa vesitti saumat Etanoiden kunnolliseen haastamiseen välierässä. Tässä on nimittäin sellainen pelaaja, jonka merkityksen joukkueelle huomaa parhaiten vasta silloin, kun hän on poissa pelistä ja nauttii poppareistaan katsomossa.

Lemonlightin lenteny voidaan jakaa kohtaamisten alku- ja loppupelaamiseen. Tällainen vertailu paljastaa parhaiten hänen lentelynsä ominaisuuksia. Ensinnäkin lemonlightin lähtöjen ohjaaminen on parasta a-luokkaa - hänellä ei ole tapana mennä ilman muita, eikä pyrkiä väkinäisesti tietyllä paikalle, ellei niitä ole erikseen sovittu. Nämä seikat korostuvat erityisesti vähemmän vakavissa peleissä, joihin lemonlight on melko ihanteellinen pelipartneri. Mutta ei hyvää ilman jotain pahaakin. Pelin edetessä alkaa nimittäin tulemaan ensimmäiset vaikeudet vastaan, siinä vaiheessa kun vihollinen alkaa pääsemään iholle kiinni. "Ongelma" on nimeltään väistötyöskentely. Aikaisemmin lemonlight toteutti turhan vähän viime tinkaan tehtyjä yläväistöjä, mutta nyt hän vaikuttaa lisänneen niitä hiukan keinovalikoimaansa. Suurin pulma tällä hetkellä on siksi se, että väistöt vaikuttavat olevan turhan usein sattumanvaraisesti toteutettu ja täydellinen tilanteen lukeminen loistaa poissaolollaan. Välillä nähdään väläyksiä paremmasta lennokkaan yläväistön tai ristiväistön kautta, mutta sama johdonmukaisuus uupuu kuin esimerkiksi hänen pitkäaikaisella joukkuetoverillaan Apelizilla on. Siitä päästäänkin kolikon toisen puoleen - ampumalinjojen etsimiseen. Ampumalinjojen hakemisen kohdalla kyse on yhdestä lemonlightin suurimmista heikkoudesta. Hän ei yksinkertaisesti taida järin laadukkaasti keulan kääntämisen hoitamisen kun on tarkoitus alkaa tähtäämään suoraan kohti toista. Se syö peliä varsinkin bristolilla jonkin verran.

Alkukohtaamisen jäljiltä lemonlightilla on tyypillisesti kolmen kudin edestä kestävyyttä jäljellä, etupaikkansa ja heikkouksiensa johdosta. Tällöin alkaa kuitenkin se vaihe, jolloin lemonlight on vahvempi. Jos vastustajan takarintama ei tule hirvittävän kaukana edessä olevien perässä, ei lemonlight murra rintamaa. Hänelle ei ole tyypillistä katkaista sitä turhaan ja joutua surmatuksi sen takia. Jos taas käy siten, että vastustaja takarintama saa tehtyä lisävahinkoa eturintaman aiheuttamaan kahden kudin menetykseen, tajuaa lemonlight ajaa riittävän kauas ja iskeä sieltä oikeaan henkilöön kiinni. Hän osaa nimittäin useasta henkilöstä valita oikein ja varsinkin pitemmältä etäisyydeltä tappaa sujuvasti. Jos taas hän jää pyörryksiin vahvaan asemaan taistelutantereen ytimeen, onnistuu kohteen valinta melko hyvin, mutta tapon toteutus ontuu tietynlaisissa olosuhteissa. Erityisesti lähietäisyydellä ja eri korkeudella olevan vastustajan surmaaminen ei suju hirveän vaivatta. Toisaalta kun vastustaja on kauempana tai hän on päässyt tämän selkään, tapahtuu viimeistely paljon mallikkaammin. Silloin hän saa lähes aina hyödynnettyä paremman asemansa. Puolestaan kamppailun viimeisen 1 vs 1 -taistelun lemonlight häviää yleensä taitavampiaan vastaan, mutta toisaalta hän ymmärtää usein mennä pakoon, jos ennuste ei ole hyvä. Lopulta lemonlight on varsin selvä kokonaisuuden 86 edustaja.

Joukkuedustukset: P-K-, Nokka, Jämät, PALLO, stUka, Dove
Mitalisijoitukset: 0-2-0
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 86

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 28
Kokonaisuus: 87
Annetut arvot: 90-89-89-88-87-87-87-86-86-86-85-85

Hänestä sanottua
- Tekee joukkuelaistensa pelaamisen paljon helpommaksi, ollen välimuoto ns. tukipelaajan(näkymätöntä työtä) ja "tappopelaajan" välillä. Käyttää tilan hyvin, sekä osaa välttää pisteiden antamista.
- Miellyttävää peliseuraa, hyvä tiimikaveri. Potentiaalia löytyisi yksilötasolla vielä tämänhetkistä tasoa (90) kovempiin suorituksiin. Yksilötaidot: 88, Tiimipelitaidot: 94, 1v1: 89
- ehdottomasti yksi lentokonepelin historian valovoimaisimmista persoonista niin kentällä kuin sen ulkopuolella.
- järkevöityny selvästi intin jälkeen
- aikuistuneena jees

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
lemonlight: aika paha sanoo. Nykyään kun ei ole ollut aktiivinen pitkiä aikoja yhteen juoksuun. Sen enempää pyörittelemättä sanon olleeni teknisesti parhaimmillani 2012 paikkeilla(jolloin siis jatkuva 4v4 ei olisi sujunut sitten yhtään) ja liigapeleissä parhaimmillani 1,5 vuotta sitten.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
lemonlight: en sijoita itseäni

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
lemonlight: en anna itselleni kokonaistasoa

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
lemonlight: ehkäpä pelitilanteiden lukeminen

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
lemonlight: käynnistymisvaikeudet. 1-2 erää olen aina ihan jäässä enkä saa itseäni heräteltyä tositoimiin. Ei ole auttanut vaikka kuinka lämppää.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:06 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #251 : 04.08.16 - klo:04:02 »

27. HUUHAATONTTU (-)

HUUHAATONTTU jaksaa hämmästyttää. Aina kun hänen kokonaisarvioitaan päivittää ylöspäin, joutuu miettimään, että riittääkö sekään.

HUUHAATONTUN nousu muutaman viime kuukauden aikana on ollut suorastaan sensaatiomainen. Muiden siivellä aluksi lennelleestä pilotista on parin viime kauden aikana kasvanut täysin mitat täyttävä kärkiklaanin jäsen. Hänen kehityksensä on tehnyt edustamastaan Tónksista aikakauden ylivoimaisen ykkösen, saattanut TM:n erittäin kiusalliseen valoon aikaisemman 81-kokonaisarvionsa kanssa ja pistänyt miettimään, että kuinka kauan tämä kaikki voi jatkua. HUUHAATONTUN otteet eivät takuulla ole jäänyt keneltäkään huomioimatta ja tästä on osoituksena myös asiantuntijoiden antamat arviot. He menevät jopa allekirjoittanutta pitemmälle pisteytyksessään ja voikin olla, että saan jälleen pian tajuta olleeni väärässä ja päivittää sitä ylöspäin. Enää on hankala yllättyä mistään mitä tämä henkilö tekee.

Kehitys on pohjautunut useampaan eri asiaan. Yksi merkittävimmistä nousun avaimista on kuitenkin HUUHAATONTUn parantunut työskentely niin paineistavassa kuin paineistetussa tilassa. Suuri muutos on se, että hän lukee paljon paremmin vastustajan liikkeitä ja ei esimerkiksi enää aja itseään vastustajan ohitse pyrkiessään tappamaan tämän. Puolestaan osien vaihtuessa, hoituu lentely myös mallikkaasti. Ensinnäkin HUUHAATONTTUun on aikaisempaa hankalampi kohdistaa tehokkaita syöksyjä, koska hän ennaltaehkäisee ne paremmin jarrujen käytöllään, mutta myös jouduttuaan paineistettuun tilaan ovat ratkaisut oikeita. Jos alakoukku ei ole mahdollinen, ei HUUHAATONTTU sorru samanlaisiin typeriin käännöksiin kuin mitä hän olisi saattanut tehdä aiemmin, vaan sen sijaan ajaa suoraan, väistellen parhaansa mukaan ammuksia ja järjestäen mahdollisesti täydellisen paikan tiimiläisilleen. Monesti juuri tällainen tilanne on konkretisoitunut liigapeleissä ja poikinut arvokkaita pisteitä joukkueelle. Mitä muihin vahvuuksiin tulee, on mainittava kaksi asiaa, jotka omalta osaltaan tekevät HUUHAATONTUsta niin hyvän etupelaajan. Toinen on lähtöjen ohjaaminen ja toinen päätyyn ajamisen määrä. HUUHAATONTTU lukee erittäin taitavasti, että milloin kannattaa mennä liikkeelle ja mukautuu muihin mainiosti. Välillä hän tosin voisi tehdä rohkeammin itse ratkaisuja ja esimerkiksi kun joku oma on jo lähdössä, ajaa voimakkaammin takaisin omille kentille ja näyttää siten selkeämmän signaalin (olettaen ettei tulikohtaaminen vaikuta juuri olevan tulossa). Puolestaan päätyyn ajamisen määrän hän hoitaa pääsääntöisesti todella hyvin (varsinkin heikolla koneella), mutta yksittäisissä tilanteissa hän saattaa kääntyä liian aikaisin toteuttaakseen sitä seuraavan ratkaisun (haaston suorassa ampumisessa).

Mutta ei HUUHAATONTTU vieläkään ole täydellinen. Vaikka väistely itsessään on melko hyvännäköistä niin alhaalla kuin ylhäällä ja HUUHAATONTTU näkee yläväistöjen saumat melko hyvin (eikä tee niitä liian voimakkaasti), jää häneltä kaipaamaan yhtä asiaa. Mikäli tilaa on todella vähän, ei oikean väistön lukeminen ja toteuttaminen luonnistu yhtä tyylikkäästi. Hän ei esimerkiksi tiimiläisensä kellonajan tavoin toteuta alapaikalla aivan pieniä väistöjä maarajaa hipoen, vaan väistää näissä tilanteissa aina ylös, jos on ylipäätään väistääkseen. Siitä päästäänkin HUUHAATONTUn toiseen heikkouteen, eli liialliseen ampumiseen. Sinällään hän on suhtkoht etevä löytämään ampumalinjoja, mutta joskus niiden kaivaminen esiin ja toteuttaminen tapahtuu turhan paljon väistämisen kustannuksella. Hän haki varsinkin aiemmin tilaisuutta tappaa vastustaja suoraan, vaikka järkevämpi ratkaisu olisi ollut väistö. Kenties tässä näkyi silloin hienoinen itseluottamuksen puute. Merkillinen asia HUUHAATONTU:n pelissä on myös se, että jos hän on alapaikalla ja vastustajan käänteinen peluri lentää pari astetta ylempänä, nostaa hän itsensä samalle korkeudella ja ampuu tätä. Mikäli ei halua väistää, olisi oikea ratkaisu lähteä haastamaan tätä alempaa ja siten hyödyntää vastustajan keulan sojottamisen muualle. Myös tässä hänen tiimiläisensä, kellonaika, saisi pitää oppitunnin miten se tehdään. Noin muuten HUUHAATONTTU ei ole vielä ihan täydellinen pelaaja 1 vs 1-kamppailutilanteissa, vaan jää ihan pelin taitavimpien jalkoihin. Vaikka jarrujen käyttö on mennyt kokoajan parempaan päin, ei hän edelleenkään ole järin hyvä tekemään jarrujen avulla tehokkaita syöksyjä tai tekemään sen avulla tiukkoja käännöksiä, kun se kannattaisi. Nähtäväksi jää, joutuuko tuotakin arviota pian korjaamaan.

Joukkuedustukset: Fizz, Kalja, Tónks
Mitalisijoitukset: 2-0-0
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 86

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 21
Kokonaisuus: 88
Annetut arvot: 90-90-89-89-89-89-88-88-88-88-86-86-84-83

Hänestä sanottua
- Tällä ihmeellisen tarkalla pelaajalla on ajoittaisia ongelmia sijoittumisen ja takaisin kääntymisen ajoituksen kanssa.
- Mistä helvetistä tämä kaveri kiskoo cleanejaan, sitä en vieläkään tiedä. Eturintaman ukko, hoitaa paikkansa yleensä kiitettävästi.
- nouseva stara
- Liigan aliarvostetuin pelaaja.
- liigan yliarvostetuin aliarvostettu
- tää ukko ei oikee osaa muuta ku ampuu suoraa ja vetää säkäl cleanei

Asianomaisen haastattelu
Haastattelun on antanut asianomaisen manageri, visavi.

1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
visavi: Silloin kun ympärillä on voittajapersoonat, ilman isoissa peleissä sulavia pelaajia= voittajajoukkue

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
visavi: I am the very best omassa kategoassani. Ei mulle oo väliä kuinka rankattu olen itselleni olen the very best.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
visavi: 69 lol? Skyrim mittaril 99.

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
visavi: Jumalallinen tarkkuus viimeistellä ja napata samalla pokemonei.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
visavi: Muu joukkue mulla ei oo heikkouksia.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:13 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #252 : 05.08.16 - klo:00:05 »

26. Mihawk (20)

Listan viides henkilö, Mihawk, lienee kenties se tuntemattomin nimimerkki TM:n top-30-pelaajien joukosta. Turhin hän ei kuitenkaan missään nimessä ole.

Mihawkin parhaista ajoista on kulunut jo noin kahdeksan vuotta aikaa ja hän ei ole tehnyt tällä vuosikymmenellä virallisissa peleissä yhtään esiintymistä, joten ei ihmekkään, jos hän ei ole ensimmäisenä mieleen tulevia käyttäjiä. Mihawk on silti henkilö, joka jokaisen lentsikkaa vakavammin pelaavan tulisi tietää. Sen lisäksi, että Mihawk oli itsekin taitava pelaaja, tuli hän näytelleeksi isoa roolia useamman muun lentsikkauran kannalta. Hän on yksi pelin historian keskeisimmistä hahmoista ja yksi kaikkien aikojen suurimmista johtajista. Hän tuli avanneeksi lukuisille myöhemmille huippupelureille portin paratiisiin ja auttaneeksi heitä nousussaan huipulle. Vaikutukset tästä voimme yhä tuntea nahoissamme.

Vuoden 2007 lopulla ja erityisesti seuraavan vuoden alussa tapahtunut Risen huikea esiin marssi henkilöityi paljolti juuri Mihawkiin. Hän onki veljensä kanssa joukkueeseensa mm. ääliö94:n, Novalogin, justus pirpanan, Jibuyn ja Palomummon (myöhemmin Hedonistin ja torso pään), lähtien näiden kanssa etsimään vastuksia klaanipeleihin. Sattuipahan lentsikkaan yhtenä päivänä eräs toinen suuri johtaja, samaan aikaan kun Rise murskasi jonkun pienemmän joukkueen, todeten suulaasti, että F.L kaataisi heidät milloin tahansa. Tämän suureena haasteena ja mahdollisuutena nähnyt Mihawk ryhtyikin pian tosissaan puuhailemaan klaaniottelua joukkueiden välille. Sen koittaessa, paremmuudesta miteltiin 3 vs 3-pelimuodolla ja lopulta Rise veti selkeästi pitemmän korren. Myös jälkimmäisellä kerralla kun ottelu käytiin 4 vs 4-muotoisena, Rise oli jälleen voittava osapuoli. Nämä kuin tyhjästä ilmestyneet nimimerkit olivat saapuneet, lennelleet ja kukistaneet vastustajansa, sekoittaen totaalisesti silloista voimatasapainoa. Juuri Risen ja siten myös Mihawkin merkitys oli erittäin suuri siinä, että liiga saatiin palautettua pitkittyneestä vuonna 2007 olleesta kesälomasta. Hän tuli tuoneeksi mukanaan raikkaita tuulahduksia ja kokonaan uuden lentsikkasukupolven. Munkkiliigassa Rise seilasi erinomaisen materiaalinsa ansiosta voitosta voittoon ja oli aikakauden laadukkain joukkue, ohitse F.L:n sekä MunQin. Ansio siitä kuuluu suuremmin Mihawkille kuin kenellekkään toiselle yksittäiselle pelaajalle.

Pelillisesti ajattelen Mihawk ei ollut missään nimessä yhtä hyvä kuin esimerkiksi Palomummo, Novalog ja ääliö94, eikä hän vetänyt välttämättä justus pirpanellekkaan vertoja, mutta hän tuli varmasti perässä. Vuoden 2008 mittakaavassa Mihawkin pelitaso oli hiukan alle 90, joka riitti silloin niukasti top 10-sijoitukseen, mutta nykyiseen pelitasoon peilaten se olisi ehkäpä karvan päälle 85. Minkä kokonaistason tuosta haarukasta valitsee on vähän makuasia, mutta uskoakseni, jos Mihawk olisi jatkanut pelaamistaan pitempään, olisi hänen tasonsa vakiintunut tasoon 87 tai 88. Verrokkina kokonaisuutta 87 edustava justus pirpana tuntuu kuitenkin kaikista sopivimmalta, sillä he olivat Rise-aikana aikalailla yhtä hyviä. Jääköön Mihawkin tasoksi maailman parhaan jääkiekkoilijan pelinumero ja joitakin tiloja alempi sijoitus kuin viimeksi. Näin laadukkaassa seurassa se ei ole kuitenkaan häpeä.

Joukkuedustukset: Rise, RR
Mitalisijoitukset: 0-0-1
Ominaisin pelipaikka: -
Uran huippuhetki: Vuosi 2008
Kokonaisuus: 87

Tiesitkö että... Rise nimi tulee kuten arvata saattaa Rise Against-nimisestä yhtyeestä. Mihawk oli suuri bändin ystävä ja tiesi siitä melkeinpä kaiken. Hänen ehdoton lempikappaleensa oli Rise Against - The Good Left Undone. Tiedossa ei kuitenkaan ole se, että oliko se juuri kyseinen yhtye, joka toimi pelimusiikkina ja siivitti Mihawkin upeisiin suorituksiinsa tai kuuluiko klaanin pääsyvaatimuksiin kappaleen lyriikan tunteminen.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 31
Kokonaisuus: 86
Annetut arvot: 86-85

Hänestä sanottua
- ei mitään tietoo (et kuka tää on)
- yhden kaikkien aikojen parhaan tiimin johtaja

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:07 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #253 : 05.08.16 - klo:22:57 »

25. justus pirpana (25)

Käyttäjä justus pirpana jättää paljon sijaa jossittelulle. Josko nyt olisi hyvä pelipäivä? Josko otteet säilyisivät pitkään? Josko vire tulisi jäädäkseen?

Erityisesti tämän henkilön arviointi herättää ristiriitaisia tunteita. On yksinkertaisesti hankala arvioida, kuinka hyvä lentäjä justus pirpana loppupeleissä on. Varsinkin viimeaikaiset tapahtumat ovat tehneet hommasta vielä vaikeampaa ja pistäneet miettimään, miten painottaa kutakin asiaa keskenään. Yhtenä päivänä saatat pelata justus pirpanan kanssa 2 vs 2-taiston kahta lentokonepelin parasta pelaajaa vastaan, nujertaa heidät tiukasti ja tajuta herran olleen parempi puolisko tiimiä, mutta toisena hän voi olla ylemmän keskitason 4 vs 4-pelissä joukon heikoin lenkki. Yhtään totuutta venyttämättä voi väittää, että justus pirpana on kerta toisensa jälkeen osoittanut kykenevänsä lentämään pienpeleissä yksittäisiä eriä yli 90:n kokonaisuudella, mutta täysmittaisessa taistoissa ollut ajoittain huonompi kuin tason 80 ansaitsevat. Kuilu hyvän ja huonon päivän tai jopa erän välillä on siis valtaisa. Jos kuitenkin hakee "jp:lle" perustasoja, on se pienemmässä pelimuodossa 89, kun taas suuremmassa 86. Jopa pelaajien lukumäärä näyttelee siis valtavaa roolia justus pirpanan tasossa. Hän ei siis ole mikään maailman helpoin arvosteltava.

Hyvää justus pirpanan pelissä on muutaman perusasian tunteminen. Justus pirpana yksinkertaisesti tietää asemansa nelikossa: hän lentää oikealla korkeudella, varioi sitä kohtaamisten mukaan järkevästi ja tuntee mistä vastustaja oletettavasti tulee. Hän ymmärtää väistellä myös bristolilla ja jää siksi harvoin täysin vastustajan jalkoihin kamppailun alkuvaiheessa, vaikkei välttämättä onnistukaan tekemään pesäeroa tähän. Mitä väistöihin muuten tulee, ei justus pirpana aina kykene lukemaan milloin on yläväistön paikka ja häntä vaivaa joskus väistöjen liian aikainen toteutus, mutta muuten perustekniikat ovat kunnossa. Muilta osin häneltä löytyy varastossa vielä pari vahvuutta. Ensimmäisekseen justus pirpana on kehittynyt eteväksi pelaajaksi lukemaan kuinka pitkälle kannattaa ajaa, jos toinen on selässä. Toisekseen hän raivaa tilaa omille pelityylillään ja järjestää siinä samassa heille mainioita ampumapaikkoja. Kolmannekseen hän on eräs parhaista toimimaan kuoltuaan. Jos justus pirpana menehtyy ennen muita, tapahtuu omien tukeminen liki täydellisesti: hän lähtee liikkeelle oikealta korkeudelta (matalalta), tajuaa nostaa sitä mitä pitemmälle mennään ja tekee oikean valinnan kannattaako liittyä kamppailuun. Tämä on asia, johon "jp:n" pelissä kannattaa erityisen paljon kiinnittää huomiota.

Ei-niin-hyvää justus pirpanan otteissa on toiminta kamppailutilanteissa, ampumalinjojen haku ja reagointi vastustajaan. Erityisesti pelaaminen kohtaamisten jälkeisissä kamppailutilanteissa on eräänlainen mysteeri. Toisaalta hänen otteensa vaikuttavat niissä asteen kömpelöiltä, mutta välillä näkyy välähdyksiä niin paljon paremmasta. Ongelma tuntuu olevan, että jarrujen käyttö on melko puutteellista ja yläkorkeudesta luopuminen tapahtuu turhan helpolla. Varsinkin kun on tarkoitus tappaa vastustaja lyhyeltä etäisyydeltä, ongelmat alkavat ilmaantua kertaheitolla. Merkillistä on tosin se, että kun justus pirpanalta ei vaadita nopeaa tappoa ja hän voi viimeistellä tämän heikommassa asemassa olevan koneen hitaammin, näyttää hän välittömästi paljon paremmalta pelaajalta. Sellaisissa tapauksissa jarrut menevät pohjaan ja vastustaja kuolee melko varmasti. Tämä on myös ainoa selitys, joka äkkiseltään tulee mieleen syyksi, miksi justus pirpana sopii paremmin pienempiin peleihin - hän paineistaa järkyttävästi paremmin, kun hänellä ei ole riskiä joutua itse paineistetuksi. Muilta osin justus pirpanalla on vaikeuksia hyvin väistäviä ja korkeuttaan vaihtelevia vihollisia kohtaan. Hän ei ole salamannopea kääntämään keulaa ampumatilanteessa ja reagoimaan vastustajan vikkeliin liikkeisiin, eikä osaa oikein hakea ampumalinjaa ylempää tulevaan kohteeseen. Kun vastustaja lentää ylempää, saattaa justus pirpana tehdä tarpeettoman jarrutusliikkeen ja siten hidastaa linjan löytämistä, joka ei muutenkaan tapahdu valtavan vikkelästi. Hänellä on siis pikkasen samanlainen heikkous kuin edellä esitellyllä HUUHAATONTU:lla, vaikka se esiintyykin erilaisena.

Joukkuedustukset: Rise, F.B, Dove, F.L
Mitalisijoitukset: 2-1-4
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 87

Tiesitkö, että... Mikäli lentsikkalaisille jaettaisiin luottoluokitukset, kuuluisi justus pirpana samaan kategoriaan kuin Kreikan valtiolaina. Pelatessamme vuonna 2008 dividedillä 2 vs 1 -hupipelejä pommikoneilla D e u C C i:n ja justus pirpanan kanssa, jälkimmäinen huvittui pelimuodon järjellisyydestä. Niinpä hän tarjoutui ostamaan kummallekin 50 a-päivää, mikäli kykenemme junkerseilla päihittämään hänet 10 kertaa putkeen. Teimme kuin teimme sen, vaikka jouduimme pari kertaan 1 vs 1-tilanteeseen. Tapahtumille saatiin kuitenkin ikävä päätös kun justus pirpana vähät välitti lupauksestaan ja jätti maksamatta summan. Yhä tänä päivänä odottelemme, että jospa kokemamme suuri vääryys olisi hyvitetty ja tilille olisi ilmestynyt ylimääräisiä taateleita.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 26
Kokonaisuus: 87
Annetut arvot: 90-89-89-88-88-88-87-87-86-85.5-84-83

Hänestä sanottua
- Pelaajan suoritusten vaihdellessa paljon pelien välillä ja sisällä on todellisen tason arviointi vaikeaa.
- liigan yliarvostetuin pelaaja ehkä samaa tasoa ku etanat
- ehkä aavistuksen (arviotani) kovempi mut viimeaikaset pelit jättäny ränkkii
- 2vs2 90-91, 4vs4 87

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
justus pirpana: Parhaimmat suoritukset erätasolla on tullu viimesen vuoden aikana, mutta nykyisen tason heittelyn vuoksi kokonaisvaltaisesti ja suhteessa muihin pelaajiin olin varmaan parhaimmillani -08.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
justus pirpana: Korkealle

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
justus pirpana: 98

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
justus pirpana: parhaimmilani oon erinomainen tarjoilemaan myös tiimiläisille hyviä paikkoja, enkä myöskään yleensä ahnedi.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
justus pirpana: Ihmeellisen suuri tason heilahtelu viimeaikoina

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 07.08.16 - klo:02:08 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #254 : 07.08.16 - klo:01:17 »

24. _Lisa98_ (-)

Sijalla 24 olevaa _Lisa98_-käyttäjää ei voi kohdata kysymättä, että miten tulisi arvioida henkilöä, jonka pelitaidot ovat joiltain osin kiistattomat, mutta jonka näytöt oikeista peleistä ovat luokkaa nolla?

Helposti voidaan todeta vain se, että se ei ole ainakaan helppoa. Siksi juuri _Lisa98_ aiheutti unettomia öitä ja harmaita hiuksia listan tekijälle. Sen lisäksi, että voidaan kysyä, kuinka korkealle hänet tulisi sijoittaa, voidaan miettiä, tulisiko henkilön olla ylipäätään mukana listalla. Reilua ratkaisua niin _Lisa98_:aa kuin kanssapelureitaankin kohtaan ei tunnu olevan ja se on yksi tekijä, joka saa listan laatimisen tuntumaan epämiellyttävämmältä ja laskee järjestyksen oikeellisuutta. Kärjistetysti sanoen hän voisi olla sijalla 15 tai kokonaan tämän ulkopuolella. Painotettavat asiat nousevat siis arvoon arvaamattomaan.

Päinvastoin kuin viime kerralla näin nyt aiheelliseksi sisällyttää _Lisa98_:n top-listaan. Silloinen listan ulkopuolelle jättäminen jäi jälkeenpäin hieman harmittamaan, koska joiltain osin perusteet mukana olemiseen olivat helposti kunnossa. Tämä Saksan lahja lentokonepelille lensi nimittäin sen verran korkealla tasolla erityisesti vuoden 2012 hupipeleissä, ettei ole epäilystäkään, etteikö hän kuuluisi 25 parhaan lentsikkapelaajan joukkoon. Hän oli lahjakas kuin mikä ja erittäin vaikea tiputettava kenelle tahansa. Mikäli on omia muistikuviani uskominen oli todellisuudessa _Lisa98_:n esittämä taso aikalailla 91, joka oikeuttaisi reilusti tätä korkeampaan sijoitukseen. Ainakaan alle 90:n hänen tasonsa ei missään nimessä ollut liigan ulkopuolisissa peleissä.

Mutta sitten ollaan taas väistämättä sen kysymyksen äärellä, voiko ainoastaan heikkotasoisempien, huonommin organisoitujen ja vähemmän vakavien pelien esityksille antaa juurikaan painoarvoa? Moni elementti muuttuu täysillä pelattavaan liigapeliin siirryttäessä, eikä vähiten sen tuoman "painetilan" takia. _Lisa98_:n kohdalla tätä elementtiä ei ole punnittu kunnolla ja sen takia hänelle on mahdotonta antaa 9:llä alkavaa kokonaisuutta. Muut sen saaneet ovat osoittaneet kykenevänsä pelaamaan huipputasolla kovimmissakin paikoissa ja se on asia, jossa _Lisa98_ ei ole onnistunut. Hän ei ole esiintynyt neljänteen erään menneessä Munkkiliiga-finaalissa tai ollut mukana voittamassa välieräottelua. Se verottaa sijoitusta jonkin verran, mutta hän ansaitsee silti ehdottomasti tunnustuksen taidoistaan. Du bist ein gut Spieler und schrecklich Person zu Spielen gegen.

Joukkue-edustukset: Dash, DnZ
Mitalisijoitukset: 0-0-0
Ominaisin pelipaikka: -
Uran huippuhetki: Vuosi 2012
Kokonaisuus: 88

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 27
Kokonaisuus: 87
Annetut arvot: 92-88-88-87-87-87-87-86

Hänestä sanottua
- onks tää joku vitsi (et tää on listalla)
- jos oikee muistan nii joskus pelasin tän kans ger stylee ja ei oo mikää paska pelaaja mut ikin oo nähny kentäl tositoimis mut iha hyvä tyyppi onks tää muija??

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 08.08.16 - klo:06:50 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024