Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
30.04.24 - klo:13:01

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Stats
43247 viestiä 2141 aihetta kirjoittanut 246 jäsentä
Uusin jäsen: mattp
Haku:     Tarkempi haku
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Munkkiliiga
|-+  Munkkiliiga
| |-+  Liigan kulmanurkkaus
| | |-+  Teng's magazine
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
äänestys
Kysymys: Montako kiekkoa Suomi iskee verkon perukoille Ruotsia vastaan?
0 - 2 (25%)
1 - 1 (12.5%)
2 - 4 (50%)
3 - 1 (12.5%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
+5 - 0 (0%)
äänestäjiä yhteensä: 7

Sivuja: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 32 Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Teng's magazine  (Luettu 157540 kertaa)
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #255 : 07.08.16 - klo:01:19 »

30. Extraordinary

29. Viherjaakko23

28. lemonlight

27. HUUHAATONTTU

26. Mihawk

25. justus pirpana

24. _Lisa98_
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #256 : 08.08.16 - klo:00:35 »

23. Gents8 (21)

Joukkueensa Etanat viime kaudella ensimmäiseen finaalipaikkaan johtanut Gents8 on listan kahdeksas pelaaja. Vaikkei Gents8 ole listassa tämän ylempänä, ei häntä voi sivuuttaa kaikkein parhaimpia lentsikkapelaajia laajemmin pohdittaessa.

Gents8 oli vuonna 2012 mm. ifreetin, Futis Pojun ja abisnailin ohella lentsikassa suurimpien kehitysaskeleiden ottaneiden pelaajien joukossa. Nimenomaan silloin hän muuttui liigatason keltanokasta liigan kärkipelaajien tuntumaan nousseeksi pilotiksi. Vuoden 2013 lopulla Gents8:n saavuttaessa korkeimman tasonsa hän ei jäänyt juuri yhtään edes top 10 -lentäjistä ja hänen laskemisensa sellaiseksi ei välttämättä olisi ollut mikään huutava vääryys. Liigan uusimman paluun jälkeen Gents8 ei ole saanut koneistoaan yhtä hyvin käyntiin, vaan hänen pelitasonsa vaikuttaa olevan muutamaa pykälää alempi kuin parhaimpina aikoina. Jos se oli hänen etsikkoaikanaan 88 tai minimissään 87, on se tällä hetkellä noin 85. Kyse on siis yhä tänä päivänäkin pätevästä pilotista, vaikka vallalla tuntuu välillä olevan toisenlainen näkemys.

Jotta Gents8 olisi saanut tehtyä viimeisen läpimurron kärkipelaajien joukkoon on ilmeistä, missä hänen olisi pitänyt parantaa. Pelilliset puutteet voidaan karkeasti sanottuna jakaa seuraaviin: "eteenpäin ajamisen" määrään, toimintaan paineistettuna ja alhaalla pelaamiseen. Erityisesti kolme asiaa tuotti siis herralle harmia. Edellä mainituista seikoista Gents8:n suurin puute oli se, että hänellä oli taipumus kääntyä kohtaamisissa aivan liian aikaisin takaisin. Joskus Gents8 jätti etujensa vastaisesti pelaamatta itsensä asemaan, jossa hänet olisi unohdettu ja joskus hän ahnehti eturintaman perään tarjoten ilmaisen tapon vastustajalle. Vaikka kuvailtu olisi toistunut pariin otteeseen pelin aikana, ei hän tehnyt kaivattuja reagointeja pelitapaansa järin nopeasti. Toinen mainittu puute liittyi taas siihen, että Gents8 ei vaikuta tienneen mitä tehdä, kun hänen selkäänsä päästiin. Häneltä puuttui silloin loogisuus, hän pyöri ja hyöri ja ylipelasi tilanteen vauhdittaen omaa kuolemaansa. Kyseinen heikkous on jopa voimistunut liigan uudelleen tulemisen aikana. Kolmas ongelma, alhaalla pelaaminen, liittyi osittain edelliseen kohtaan: siellä ollaan usein heikommassa asemassa ja niissä tilanteissa Gents8 ei ollut parhaimmillaan. Mitä tulee heikkoon asemaan kohtaamisissa, eli suomeksi sanottuna etualapaikalla lentelyyn, tuntui Gents8:lla olevan "perusvaihtoehdot", mitä positiolta voi toteuttaa, hakusessa. Periaatteessa samalla heikkoudella oli siis monenlaiset kasvot.

Mitä tulee Gents8:n vahvuuksiin olivat ne ampumalinjojen haku, toiminta vahvassa asemassa ja jossain määrin myös kohteen valinta ja nopeat syöksytapot. Huomionarvoista on, että Gents8 oli ja on edelleen parempi kuin osa yli 90:n kokonaisuuden saavista kääntämään keulan vastustajaa kohtaan ampumatilanteissa ja listimään tämän heti hengiltä. Oikeastaan hänen pelinsä elää siitä Adjun ohella kaikista eniten tällä listalla olevista. Mitä tulee toiseen suurempaan kohtaan eli kyvykkyyteen pelata tilanteissa niskan päällä ollessa, esiintyi se taitona ohjata vastustajaa ampumisella ja ymmärryksellä lukea, mitä vastustaja tulee seuraavaksi tekemään. Nämä tekijät summaten yhteen päästään siihen, että Gents8:n hyöty joukkueelle on aina elänyt valtavasti roolituksesta ja osittain puolesta (hän on brissellä parempi). Kyse on mitä selkeimmästä etuyläpelaajasta huippujoukkueelle ja takayläpelaajasta heikommalle tiimille. Alapaikalle häntä ei aikaisemmin mainituista asioista johtuen kannata istuttaa.

Joukkue-edustukset: T.F.C, Fizz, Etana
Mitalisijoitukset: 0-1-2
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2013
Kokonaisuus: 88

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 30
Kokonaisuus: 86
Annetut arvot: 89-88-88-87-87-86-86-85-84-83-83

Hänestä sanottua
- Gents antoi itsestään jo vuosia sitten ikäistään aikuisemman kuvan. Asiallinen heppu, ja mitä ilmeisemmin vahva tiimipelaaja.
- yliarvostettu
- jostain syystä en pidä gentsiä juuri minään
- miks nää kaikki nykyiset pelaajat tuntuu et ois huonompii ku enne
- Ei juuri sanottavaa hepusta.

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Gents8: Yksilönä olin parhaimmillani Etanoiden toisella ja kolmannella kaudella.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Gents8: En kovinkaan korkealle, sillä en olisi sisällyttänyt itseäni tähän listaan (top-25). Joukkueissani on aina ollut henkilöitä, jotka ovat itseäni parempia.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Gents8: Parhaimpana aikana olin omasta mielestäni noin 89 tasoa. Nykyisemmin se on noin 5 pistettä alhaisempi.

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Gents8: Pelaamisen taso pysyy koko pelin samana. Pidän pääni kylmänä, joten herpaantumisia ei tule.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Gents8: Kohtaamisissa joudun huonoon paikkaan monesti putkeen. Halutun muutoksen tekeminen vie aivan liian paljon aikaa.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 08.08.16 - klo:06:51 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #257 : 08.08.16 - klo:21:28 »

22. juupeli k (22)

Gents8:n varjossa koko liigauransa ollut juupeli k on kuten odottaa sopii, jälleen kerran johtajansa kanssa peräkkäisillä sijoituksilla. Tällä kertaa asetelma on kuitenkin kääntynyt päälaelleen ja oppipojasta on niin sanotusti tullut oppi-isä.

juupeli k pelasi sen verran hyvin varsinkin viime kaudella, että tällä hetkellä tämä vääntö pitäaikaisen Etanan kakkospyssyn (Futis Pojun jälkeisestä) roolista kääntyy varsin selvästi hänen edukseen. Vaikkei herran edustama joukkue, Etanat, kyennyt pistämään finaalissa kampoihin kuten sopi odottaa, suoritti hän pelin taatulla laadulla. Karusti voisi sanoa, että juupeli k täytti vaaditun roolinsa Etanoiden historian tärkeimmässä pelissä, toisin kuin Gents8, joka ei ollut parhaimmillaan silloin kun sitä oltaisiin vaadittu. Täten ensimmäisenä mainittu ansaitsee myös historiallisessa listauksessa paremman sijoituksen, vaikkei hän koskaan päässyt ihan samalle tasolle kuin jälkimmäinen kummankin "huippukausina". Muttei mainio painehallintakyky ole ainoa asia, jossa juupeli k on kunnostautunut, vaan hän on kelpo lentäjä muutenkin.

juupeli k:n suurin vahvuus on silkka nelikkotason pelin ymmärrys - hän osaa ajatella asioita isossa mittakaavassa ja tehdä ratkaisunsa pelaiten siihen. Vahvuus näkyy monessa eri mielessä. Ensinnäkin, juupeli k ymmärtää alballa etupelaajan tärkeimmät tehtävät, eli vastustajan linjan rikkomisen ja pelin pirstaloittamisen osiin. Esimerkiksi loppuottelussa Tònksia vastaan hän teki jatkuvasti omille tilaa, ajamalla pitkälle päätyyn, sitomalla vastustajia itseensä ja pyrkimällä hävimämään niissä pisteitä mahdollisimman vähän. Toisekseen, juupeli k selvästi miettii ratkaisuaan, kohtaamisen edetessä pienempiin kamppailuihin. Mikäli hän tarvitsee "lisäinformaatiota" tilanteesta, ei hän epäröi laittaa jarruja hetkeksi pohjaan ja odottaa, josko näkyviin tulee jotain uutta tietoa, liikkuen sitten valitsemaansa suuntaan. Vaikka ratkaisut tapahtuvat välillä hiukan hitaasti ja korkeuden valinat menosuuntaa kohti ei ole aina täydellistä, edistää hän joukkueen peliä suuresti tekemällä suurimmaksi osaksi oikean ratkaisun. Kolmannekseen, juupeli k on hyvä ottamaan useamman koneen huomioon paineistaessaan yhtä, eikä hän joudu kiikkiin toiseen nähden, pyrkiessään ottamaan tappoa jostain. Kuvailuissa tilanteissa häneltä ei tosin onnistu liikeradan valinta ihan täydellisesti ja tappo tulee hiukan hitaasti, nostaen riskiä omasta menehtymisestä. Neljännekseen, juupeli k on etevä lähtöjen ohjaaja, oli kyseessä sitten ennaltasovitut tai lentävät pelipaikat. Hän odottaa rauhassa mitä omat tekevät ja mukautuu heidän liikkeisiinsä erinomaisesti. Mainittujen asioiden lisäksi, myös tappojen vähäinen antaminen, kyky tappaa toinen selkään pääsyn jälkeen ja toiminta pikaisen kuolemisen jälkeen kuuluvat juupeli k:n erikoisuuksiin.

Mitä juupeli k:n heikkouksiin tulee, löytyy niitä kourallinen. Yksi niistä on tietynlainen yksipuolisuus. Juupeli k on selvästikkin tottunut pelaamaan enimmäkseen määrätyillä pelipaikoilla ja ehkä juuri siksi, hän ei tunne kaikkien positioiden metkuja täydellisesti. Ongelma konkretisoituu sekä ylä- että takapaikalla. Ylhäällä juupeli k ei lue järkevimmän väistön valintaa niin hyvin, hän toteuttaa liikkeensä välillä turhan aikaisin ja lentää ylipäätään turhan alhaalla. Puolestaan takapaikalta hänen peliään vaivaa liiallinen rintamien murtaminen. Näiden seikkojen takia on oleellista, että juupeli k saa pelata omalla paikallaan, eli edessä-alhaalla. Kyseiselle paikalle hän sopii vallan mainiosti, mutta ihan viimeinen kliinisyys, vastustajaa alistavien ampumalinjojen hakujen muodossa, uupuu hiukan. Vaikka juupeli k osaa ampua mainiosti pitemmältä etäisyydeltä, on hänen pelissään hienoinen puute ampumatyöskentelyssä lähietäisyydeltä. Se taas johtuu niin ongelmista ajoittaa keulan kääntäminen oikein kuin suoraviivaisuuden karttamisessa tilanteissa, kun täydellinen linja toista kohtaan on löytynyt. Mitä muihin juupeli k:n heikkouksiin tulee, voidaan sellaiseksi laskea ei-niin-täydellisen väistötyöskentelyn toisen ollessa selässä ja vähäinen pelaaminen ylätilan kautta. Kyseiset puutteet (varsinkin jälkimmäinen) ovat tosin varsin yleisiä alle kokonaisuuden 90 ansaitseville lentäjille.

Joukkuedustukset: T.F.C, F.B, Etana
Mitalisijoitukset: 0-1-2
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 88

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 22
Kokonaisuus: 88
Annetut arvot:  91-91-90-89-88-88-88-87-87-86-86-82

Hänestä sanottua
- Kaudella 16'02 todella laadukkaita otteita näyttänyt juupeli k näytti viimein nousseen horroksesta, jossa oli pitkään maannut. Erinomaista peliä näytellyt juupeli pelasi joukkuelleen sekä pisteiden että tappojen valossa.
- aliarvostettu, ehkä jopa aliarvostetuin nykyisellä tasollaan
- etanoilla kaikki iha semi mut joku näistä aina uupuu
- varmaa liigan paras pelaaja rissel eli annetaa 87 sen takii ja ei oo paska pelaaja muilkaa koneil
- Yliarvostettu.

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
juupeli k: Kaikkien muistissa on varmasti Etanoiden viime kaudella 2016 (02) saavuttama hopeamitali. Kyseessä oli koko tiimin saavutus, mutta menestykseen johtivat mielestäni kaksi tärkeää muutosta klaanissa. Mcboxerin klaaniin liittymisen ohella klaanimme taso nousi selkeästi oman pelikiinnostukseni takia. Pystyin kauden aikana nostamaan tasoani klaanin heikoimmasta lenkistä pelillisesti tärkeään asemaan. Kauden kannalta tärkeissä peleissä olin mielestäni kaikkein aikojen parhaimmassa vireessä. Erityisesti runkosarja pelissä F.L2 vastaan venyin yhteen parhaimmista suorituksistani. Samaan pystyin mielestäni myös finaalipelissä, mutta suoritukseni jäi tuolloin ylivoimaisen Tonksin varjoon. Koen olleeni jo vuosia aiemmin muutaman kuukauden ajan pelillisesti lähes samalla tasolla. Kauden 2012 (01) aikana henkilökohtaisista syistä en juuri poistunut kotoa. Vietin tuolloin useamman kuukauden lähes yksinomaan lentokonepelin parissa. Tuohon aikaan jäin kuitenkin klaanilaisteni varjoon ja kehitykseni pysähtyi aktiivisuuteni laskettua kauden jälkeen. Nostan viimekauden ratkaisupelit kuitenkin ylitse muiden. Näissä peleissä pystyin tekemään jotain, johon en aikaisempina vuosina kyennyt. Onnituin lähes jatkuvasti tekemään itsemurhan tilanteessa, jossa olisin varmasti kuollut ja jossa sen tekeminen oli mahdollista.

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
juupeli k: Olen ollut liigassa mukana verrattain vähän aikaa, jotta tuntisin kaikki menneiden vuosien mestarit ja pitämäni tauko myös heikentää kykyäni arvioida sijoitustani. Katsoessani vanhaa listaa nostin itseni pari sijoitusta ylemmäs. Tämän jälkeen lisäsin muutaman pelaajan, jotka ovat viime kausina pelanneet erinomaista peliä. Tämän jälkeen päädyin sijoitukseen 22, joka on sama kuin reilu vuosi sitten Teng’s magazinen antama.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
juupeli k: Omalla asteikollani välillä 50-99 antaisin itselleni 87.

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
juupeli k: Pelillisenä vahvuutenani pidän kohtaamispeliä ja harkittuja itsemurhia. Kohtaamisessa varsinkin osumatarkkuus ja samalla kutien väistely luonnistuvat erinomaisesti. Liigapeleissä pelaan tiimille enkä jakele tappoja turhaan.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
juupeli k: Olen aivan surkea alba bristol pelin ulkopuolella. En osaa pelata muita koneita kuin keskinkertaisesti ja lisäksi salmson ja sopwith tuottavat minulle paljon ongelmia liigapeleissä. Alba bristol pelissäkin minulla on ongelmia kohtaamisten jälkeen. Kohtaamisten jälkeen tapahtuvissa pienissä käännöstaisteluissa teen jatkuvasti tyhmiä virheitä. Kukaan ei ole täydellinen ja virheitä tekevät kaikki. Pelivideoita katsoessani olen kuitenkin huomannut, että minulle kyseisiä virheitä sattuu enemmän, kuin muille samalla tasolla pelaaville.

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #258 : 10.08.16 - klo:23:28 »

21. Apeliz (-)

Viime listautuksesta kokonaan ulos jäänyt Apeliz on tällä kertaa heittämällä mukana siinä. Juuri Apeliz onkin oiva osoitus siitä, että vaikka pelejä ei ole enää paljoa tarjolla, on kehittyminen yhä täysin mahdollista ja paljolti kiinni itsestä.

Apeliz on ottanut huimia kehitysaskelia lyhyen ajan sisään ja on ilmiselvää, ettei raja ole vielä tullut vastaan. Apeliz lukeutuukin siihen harvalukuiseen kärkipelaajien joukkoon, jolla on vielä lunastamatonta potentiaalia. Hänestä välittyy selvää ainesta muutamaa kokonaistasoa korkeammalle kuin missä hän nyt on. Nähtäväksi jääkin, että yltääkö Apeliz koskaan niille kokonaistasoille (noin 91-92), joille hän "lentsikkalahjojen" puolesta voisi päästä. Paljon jää kiinni juuri siitä osa-alueesta, johon on hänen kohdallaan kohdistunut aina pienoisia kysymysmerkkejä, nimittäin korvien väliin ja pään kestämiseen. Riittääkö motivaatio? Huvittaako häntä lisäjalostaa vahvuuksiaan? Ja ennen kaikkea, jaksaako hän keskittyä kehittämään puutteitaan?

Apelizin rakettimainen nousu lentsikan huipulle on pohjautunut paljolti hänen albapeliinsä. Hän on kyseisellä koneella jo nyt hyvin taitava tämän listan mittapuulla. Katsoessa alballa lentelyä huomio kiinnittyy useaan asiaan, jotka hoituvat erinomaisesti. Ensinnäkin, Apeliz väistää mainiosti ja oikeaoppisesti. Toisekseen, hän liikkuu koneella hirvittävän mallikkaasti, reagoiden koneiden asemiin ja vastustajan siirtoihin nähden älykkäästi. Kolmannekseen, Apeliz käyttää ylätilaa juuri kuten pitää, eli antaa sille tarpeeksi painoarvoa, odotellen rauhassa milloin kannattaa iskeä ja valiten oikean kohteen. Juuri tässä asiassa Apeliz on kehittynyt muutaman viime kuukauden aikana hirvittävästi. Kyseiset seikat tekevät Apelizista jo nyt alballa kokonaisuuden 90 ansaitsevan lentäjän. Ainoa selkeä asia, jossa löytyy parantamisen varaa on kyky lukea milloin kannattaa pelata aggressiivisesti ja taito toteuttaa se. Apelizin ajoittaiset "jarrutushyökkäykset" (jarrut pohjaan ja keskittyy pelkästään ampumaan vastustajaa) kohtaamisten alkuvaiheessa on yleensä toteutettu tarpeettomasti. Herää vaikutelma, että hän on vaan etukäteen päättänyt tehdä sellasen, sen sijaan, että ratkaisu tapahtuisi pelitilanteen lukemisen pohjalta. Puute lukea olosuhteita täydellisesti vaikuttaa myös nopean tapon vaativissa kamppailutilanteissa, joissa Apeliz saattaa joutua vetäytymään kun hän ei saa vastustajaa alas riittävän vikkelästi.

Apelizin heikkouksia laajemmin pohtiessa voimme jatkaa suoraan edellisestä kohdasta, mutta keskittyä bristoliin. Hänen yksi iso puute on osumatarkkuus ampumisessa. Ampuminen ei muiltakaan osin ole täydellistä, sillä se tapahtuu turhan paljon samaan alueeseen kohtaamisissa ja variaatiot loistavat poissaolollaan. Koska Apeliz tulee ja ampuu bristolilla lähes aina korkealle, on vastustajan yläpelaajan yksinkertaista ohittaa hänet alaväistöllä. Sen ja parin muun seikan takia, Apeliz ei ole yhtä etevä bristolilla kuin alballa. Onkin suorastaan hämmästyttävää havaita, miten paljon heikommin liikehdintä tapahtuu bristolilla. Samat asiat, jotka ovat hänen vahvuuksia alballa, ovat bristolilla heikkouksia. Apeliz esimerkiksi luopuu bristolilla turhan helposti ylätilasta ja keskittyy usein väärään vastustajaan, hän kääntyy liikaa vastustajan eturintaman perään ja heidät ohittaessaankin tulee turhan aikaisin takaisin. Kokonaisuudessaan voi sanoa, että alba-Apeliz ja bristol-Apeliz ovat kuin kaksi eri pelaajaa - bristolilla Apelizin kokonaisuus ei ole ainakaan 86:ta enempää. Vaikka Apeliz korjaa jotenkin puutettaan olemalla salmilla lähes yhtä hyvä kuin alballa, on bristolin osaamattomuus sen verran suuri puute, ettei hänelle voi mitenkään antaa 90:n kokonaisuutta ja myös valinta tasojen 88 ja 89 välillä kääntyy herralle tappiolliseksi. Mikäli henkilö sitä kuitenkin itse tahtoo, nousee hän takuulla lähitulevaisuudessa ylemmille arvoille. Nähtäväksi jää, kuinka paljon.

Joukkuedustukset: MLP, Burn, PALLO, stUka, Dove
Mitalisijoitukset: 0-1-0
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 88

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 25
Kokonaisuus: 87
Annetut arvot: 92-89-89-89-89-88-88-88-87-85-84-82-79

Hänestä sanottua
- täys nolla ei vittu mikä pelle mitä tekee ees täl listal alotti uransa MLPssä mikä ois nykyään pelaajarungoltaan liigan parhaita jengejä perkele nii repikää siitä joo
- Apeliz kuuluu allekirjoittaneen silmissä lentokonepelin uusiin pelaajiin. Persoonallisuutensa puolesta luonut kuvan mieleeni kiivaasta teinipojasta. Taitokehitys on positiivista, mutta kanssapelaajien huomioon ottaminen (tai sen puute) laskee arvosanaa 3-4 pisteellä.
- Kun lentokasta on väki vähentynyt, Apeliz on kiivennyt jäljelle jäävien keskuudessa korkeammalle, joskaan ei huipulle. Semi-stabiili pelityyli, turhautuu usein eikä silloin oikein kulje.
- jos pelais eikä vineis nii ysikybän äijii
- spede

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
Apeliz: Aina ollu tasasen paska taso vaa heikentyny ympäriltä mut siis totta kai uran huippukohta ajoittuu eiku häh en ees tiiä no ehkä joku muu osaa kertoo

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
Apeliz: No en ainakaa tälläsel listal haloo kuka näit kysymyksii esittää jos joku vitun adju on täl listal meikän edel vois lähtee menee kyl ei jumalauta

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
Apeliz: :Dddd 6/5

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
Apeliz: Osaan olla pallosalama

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
Apeliz: Joskus oon aika pallosalama

Ok vastaan uusiks vikoiji kysymyksidid

No ok en oikeest joo oon siin hyvä ku vien kaikkii ps pallosalama oot pallosalama no ok oon vahva tiimipelis jos jaksaa yrittää eli vaatii vähä panosta et jaksaa syttyy mut nii tasasen hyvä kaikil koneil lukuunottamatta royal koneita mitä ne ees tekee täs pelis??? No ok vien niilläki kyl vitsi vitsi ja sitten ei saa unohtaa herrasmiesmäistä suhtautumista ei pelkästään kentällä vaan myös sen ulkopuolella vallitseviin peleihin ja keskusteluihin eli aika täydellinen paketti muijat ottakaa yhteyttä I know what YOU want;)) ainii ja oon hyvä tekee valkosii

Joo menee tunteisii tää kysymys eihä taikuritkaa paljasta temppujaa en mäkää virheitäni saati heikkouksii no ok pinna saattaa palaa jos omat joukkuelaiset alkaa nobbailee ja sit saatan spämmii prlllöökl koko chatin nii ja oon hävyttömän huono vaihtopelaaja huhhuh sinne jos päätyy nii terve sit voi sanoo et johtaja on kujalla ja sillo sopimusrikekää ei oo kaukana vink vink ja sit oon epätasasen huono kaikil koneil mut oon kohtuu hyvä vaihtopelaaja vähä niiku duff beer eli meikän ku sit jostai syystä kentälle asettaa on varmaa joko voitto tai häviö eli fifty-fifty (jos tääl jotki nobot tulee huutelee tasapelin mahdollisuudesta nii sit tiiätte olevanne sellasii) oon myös huono kentän ulkopuolel et huonous ei rajoitu pelkästää kentälle vaa paskuus leviää ku epidemia tai no sanotaa ny pandemia meikän johdosta hupipeleis ja chatis mitä niit ny onkaan oon huono myös sijoittumisessa ja joukkuepelissä unohtamatta vihollisee osumista ammuksilla tai pommeilla oon myös huono tai no hyvähän mä oon nousemaa omii päi ja oon hyvä omien ampumises en myöskää osaa herjaa kovien klaanien tageja eiku ainii ei mun tarvii koska PRO

Ps siistin tän ulkoasua monee kertaa rajoittamal kirosanojen käyttöä koska saial alkoi jyskyttämään pääkopassa


palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #259 : 11.08.16 - klo:18:12 »

20. Jibuy (17)

Listaan sijalla 20 oleva henkilö on kirjattu "Jibuy":ksi, koska nimenomaan sen alaisuudessa hän operoi kaikista tehokkaimmin lentokonepelissä.

Mitä Jibuy:n myöhempään nimimerkkiin tulee, liittyy se siihen, että hän pisti huutomerkin perään hyödyntääkseen Aapelin taatelibugia. Silti pelitaidot eivät vähäisen pelimäärän takia tulleet kasvaneneeksi yhtä voimakkaasti kuin setelit kylpyammeessa. Siispä lentsikan "keski-ikä" (2008-2009) tuli olleeksi Jibuyn etsikkoaikaa. Hän ei myöhemmillä esiintymisillään noussut enää aikaisemmalle tasolleen, vaikka hän pelasikin ihan mukiin menevästi myös modernissa liigassa. Mutta Jibuyn pelaaminen ennen vuosikymmenen vaihdetta oli sitä luokkaa, että hänet on aivan pakko noteerata top-listassa. Samaa mieltä olivat myös hänet arvostelleet asiantuntijat, jotka tunnustivat myös henkilön tason ja antoivat hyvän sijoituksen. Itseasiassa on suorastaan hämmästyttävää, miten samanlaiseen lopputulokseen he päätyivät Jibuyn kohdalla. Hänen maineensa elää siis selvästi edelleen.

Jibuyn pelityylin arviointi on ilmeisen hankalaa, koska tarjolla ei ole aineistoa hänen huippuajoiltaan. Sen takia sen käsittely on pakko tehdä muistikuvien ja suppean materiaalian pohjalta. Yksi huomioitava seikka on esimerkiksi se, että niissä videoissa peleissä, missä Jibuy esiintyi (mm. kauden '12 (01) finaali) näkyi tietyissä asioissa voimakkaasti rutiinin puute alba vs bristol -muotoisessa 4 vs 4 -taistossa. Hyvin esimerkistä käy vastustajan painottaminen ja parin askeleen päähän näkeminen. Jibuylla oli nimittäin useasta vastustajasta vaikeuksia poimia keneen tulisi keskittyä, sillä hän ajoi välillä itsensä huonoon asemaan toiseen koneeseen nähden, pyrkiessään surmaamaan jonkun. Tämän takia hän saattoi joutua tarpeettomasti surmatuksi tai vetäytymään tilanteesta. Ei tosin ole epäilystäkään, etteikö Jibuy olisi kehittynyt kyseisellä saralla saadessaan hiukan lisätuntumaa moderneihin kärkikamppailuihin. Pelitapana lentely, jossa toinen keskittyy tuhoamaan kenttää ja toinen puolustamaan sitä on niin erilaista, että pienet "kasvukivut" siirtymävaiheessa kuuluvat täysin asiaan. Muutoksen tapahtuminen tuskin olisi vienyt montaa ottelua.

Noin muuten Jibuyn pelityylille ominaista oli se, että hän oli reilusti parempi kohtaamisten alkuvaiheessa kuin niiden edetessä. Mitä tulee kohtaamisten lähtemisten ohjaamiseen, tilan jättämiseen ja ampumalinjan hakemiseen, voimme todeta niiden olleiden asioita, joissa Jibuy oli mainio. Hän sopi siis etupelaajaksi kuin rasvattu. Takapelaajaksi (ainakaan alballa) Jibuyn kyky lukea pienempiä kamppailutilanteita ei ihan enää riittäisi, sillä hän ei nykyisiin kärkipelaajiin verrattuna tuntenut yhtä hyvin, että milloin tulee hyökätä kohti vihollista ja milloin tulee mennä vastustajan ulottumattomiin tai miten se toteutetaan. Johtopäätös on, että oikeanlaisella roolituksella Jibuy voitaisiin tänäkin päivänä repiä minkä tahansa klaanin avausnelikkoon luottaen siihen, että hän kykenee panoksellaan vahvistamaan sitä. Parhaimmillaan Jibuyn taso oli nimittäin nykyisiin pelaajiin verrattuna joko 87 tai 88, eli hän oli suunnilleen yhtä taitava kuin juupeli k tai nyky-Adju. Puolestaan oman aikakautensa pelaajiin nähden Jibuyn taso oli välillä 90-91. Jaettakoon hänelle kokonaisuus 89, koska verrokkina seuraavana esiteltävä henkilö vaikuttaa mitä sopivimmalta.

Joukkuedustukset: Rise, KKK, Kalja
Mitalisijoitukset: 1-2-4
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2009
Kokonaisuus: 89

Tiesitkö, että... Jibuy erosi vuonna 2008 Risestä kyllästyttyään sen ylivoimaan. Vuonna 2012 hän puolestaan paljasti Kaljoihin liittymisen johtuneen osittain siitä, että hän yksinkertaisesti halusi taistella voittojensa eteen kärkipeleissä. Hän lupautui Kaljoihin mukaan vasta selvitettyään, että muut kärkitiimit saavat jalkeille riittävän iskukykyiset joukkueet. Jibuyn voidaankin nähdä olleen ensimmäinen suuren luokan lentäjä, joka pohjasi klaanivalintansa niin voimakkaasti ulkoisiin tekijöihin ja tiukkojen taistojen saamiseen. Tämän herran kohdalla varmaa oli se, ettei voitto herättänyt minkäänlaista tyydytystä, jos se tuli pelaajiltaan heikompaa joukkuetta vastaan.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 19
Kokonaisuus: 89
Annetut arvot: 90-90-89-89-88-88

Hänestä sanottua
- joku pallon tasonen sälli
- oli brissellä kova ku näin pelaamassa
- ainoo mitä nähny salmil
- en koskaa pelannu kunnon matsia kaverin kans

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 12.08.16 - klo:03:28 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #260 : 12.08.16 - klo:03:25 »

19. FireStrom xx (19)

F.L:ää käytännössä koko lentsikkahistoriansa ajan edustanut FireStrom on listan sijalla 19. Huomionarvoista hänen kohdallaan on kuitenkin se, että todellinen arvo määriytyy paljon seuran perusteella. Aika ja paikka näyttelevät suurta osaa.

FireStrom xx sopii ominaisuuksiltaan tietynlaiseen huippuklaaniin täydellisesti, mutta keskitasoista joukkuetta hän ei välttämättä vahvistaisi yhtä paljon kuin jotkut alempana listauksessa olevat. Tämä mainittu puute vie juuri ja juuri FireStrom xx:lta 9:lla alkavan kokonaisuuden. Edustamaansa F.L:ään, jossa "Firken" ei tarvinnut olla tiimiä kannattelevessa roolissa, hän sopi kuitenkin todella hyvin ja auttoi omalta osaltaan joukkuetta kolmeen liigamestaruuteensa. Herra esiintyikin F.L:n kuuden loppuottelun jokaisessa erässä, eikä kertaakaan ollut lähellä tilanne, että hänet olisi pasittettu vaihtopenkin puolelle. Mestaruuksien voittamisesta huolimatta FireStrom xx:ää ei välttämättä arvostettu joukkueensa ulkopuolella niin paljon kuin olisi pitänyt ja joskus häntä pidettiin tiimin heikoimpana lenkkinä. On kuitenkin ilahduttavaa huomata, että asiantuntijat ovat antaneet herralle sen arvon mitä hänelle kuuluukin. Itseasiassa, he ovat sijoittaneet FireStrom xx:n jopa TM:ää korkeammalle.

FireStrom xx mahdollisti omalta osaltaan F.L:n liigamestaruudet hyvän tiimipelaamisensa ansiosta. Jos hän oli kentällä, tuntui että koko joukkueen peli parani kertaheitolla ja muilla alkoi rullaammaan paremmin kuin aiemmin. F.L oli aina paljon parempi joukkue "Firen" kanssa kuin ilman. Syitä tähän oli useita. FireStrom xx tiesi miten ja missä tiimiläisiin tulee odottaa, miten heidät päästetään sujuvasti paikoilleen, hän liikkui omien kannalta loogisesti, jätti tilaa heille, eikä tehnyt tarpeettomia liikkumalinjojen leikkauksia. Kyseiset ominaisuudet ovat nelikkopelissä elintärkeitä. Sen ja muutenkin leppoisan luonteen takia, allekirjoittanut on pitänyt juuri FireStromia kaikista miellyttävimpänä partnerina mihin tahansa pelimuotoon, kuten vaikkapa 2 vs 2-taistoihin. FireStromista saatiin myös 4 vs 4 peleissä paljon irti, erityisesti oikein roolitettuna. Teknisiltä piirteiltään hän oli nimittäin melko sujuvaliikkeinen, taitava ampumaan ylös ja hyvä rikkomaan peliä. Juuri pelin pirstaloittamisella hän järjesti tilaa yksilötaidoiltaan taitaville joukkuelaisilleen ja oli siten melko optimaalinen etupelaaja. Kamppailun jakautuessa osiin, FireStromista myös tiesi, että hän osasi tukea oikeassa paikassa omia ja ottaa ylivoimatilanteeseen sinne minne piti. Niissä tarkka kohteen valitseminen ei ollut ihan täydellistä, mutta toisaalta hän tajusi olla iskemättä kiinni vastustajaan, jos omalla joukkuelaisella oli tilanne hanskassa. FireStrom xx ei ollut henkilö, joka ahnehti saadakseen henkilökohtaisia pisteitä - häntä kiinnosti ainoastaan joukkueen voitto.

Ihan terävimpään kärkeen yltämiseen, FireStrom xx:n olisi kuitenkin pitänyt parantaa peliään muutamassa asiassa. Yksi heikkous oli yhteen toimintatapaan jumittuminen ja kyvyttömyys reagoida muuttuviin olosuhteisiin. Kuvailtu näkyi esimerkiksi siinä, että FireStrom xx kääntyi erityisesti bristolilla liian monta kertaa vastustajan eturintaman perään, saatuaan pari onnistunutta suoritusta alle ja tarjosi siten vastustajalle sauman päästä selkään. Samalla hän saattoi tehdä yläväistön turhan monta kertaa putkeen ja tällöin erityisesti salmia suojaava takabristoli, joka keskittyi blokkaamaan nimenomaan sitä aluetta, saattoi rokottaa siitä pahasti. Sen vuoksi FireStrom xx:lle tuli taitavia, pelitapaansa vaihtelevien ja hyvin vastapuolta lukevia vastustajia vastaan usein joitakin suvantovaiheita ottelun sisälle. Lukuisissa yläväistöissä näkyikin osittain hänen pelityylinsä, joka pohjautui paljolti korkealle ajamiseen ja sieltä liikkeiden tekemiseen. Sinne päästessään FireStrom xx oli aivan listan kärkinimiin verrattavalla olevalla tasolla mitä tulee ammusten väistämiseen, mutta häneltä puuttui aivan viimeinen iskukyky hyökätessä vastustajan ytimeen. Hän sai ylhäältä yleensä vastustajan hengiltä, mutta yhden vastustajan listiminen ja tilanteesta ulospääsemisen kanssa oli hankalampaa. Tietynlainen nopea tilanteen lukeminen ja parin askeleen päähän näkeminen uupui siis. Siitä huolimatta, FireStrom xx on ehdottomasti 20:nen parhaan lentokonepeliä pelanneen joukossa.

Joukkuedustukset: F.L
Mitalisijoitukset: 3-4-4
Ominaisin pelipaikka: Etupelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2013
Kokonaisuus: 89

Tiesitkö, että... FireStrom xx ei käytännössä pelannut liigaotteluiden lisäksi lainkaan liigan palaamisen jälkeen vuonna 2011. Onkin hieman hämmästyttävää miten vähän se vaikutti nähtyyn lentelyn tasoon. FireStrom xx oli aina ottelun alusta saakka hereillä ja usein tuntui siltä, että hän oli ennen matsia käynyt madolla ottamassa lämpöä alle. Tämä voisi selittää sen, miksi häntä oli turha odottaa aulaan ennen otteluajaksi määrättyä kellonlyömää.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 18
Kokonaisuus: 89
Annetut arvot: 93-90-90-90-89-88-87-87

Hänestä sanottua
- Tämä arvostelu menee täysin mutuna. Näin Firkeä vain harvoin massapeleissä, mutta jos F.L vaihtoi Firken kentille liigapelissä, koko tiimin peli parani huomattavasti.
- aika hiljanen kaveri mut osas pelata ihan hyvin
- taas yks fl kaveri jonka singe häätäny pois
- tän jätkän moti ihailtavaa
- en tunne tätäkää vaik oon nähny pelaamas

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 12.08.16 - klo:03:28 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #261 : 13.08.16 - klo:01:56 »

18. pallosalama (24)

Lentokonepelin yksi kiistanalaisimmista persoonista, pallosalama, on yksi suurimmista nousijoista viime listaukseen nähden. Edellisellä kerralla sijallaluvulla 24 ollut pallosalama on nyt peräti kuutta sijaa korkeammalla.

Pallosalama on onnistunut liigan uusimman paluun jälkeen säväyttämään niin pelikentän sisä- kuin ulkopuolella sen verran suuresti, että on aiheellista laskea hänet kautta aikojen 20:nen parhaan lentsikkapelaajan joukkoon. Hän on osoittanut kuinka sadat pelitunnit voivat kantaa hedelmää, hän on näyttänyt kuinka paljon häviämistä tulee vihata ja miten täysin voi elää yhdestä sotapelistä. Pallosalama on liigamestaruudestaan uupumisesta huolimatta ehtinyt jättämään puumerkkinsä historiankirjoihin ja tämä henkilö tuntien, lisää on varmasti tulossa. Tämä Lempäälän lahja maailmalla ei nimittäin takuulla ole tyytyväinen aikaan saannokseensa, ennen kun hän nousee suoraan idolinsa, Novalogin, viereen lentsikan Hall of Fameen ja hänet lasketaan yhdeksi pelin parhaista piloteista. Pallosalama jos joku haluaa osoittaa mistä puusta hänet on veistetty ja jättää perintönsä lentsikkaan.

Pallosalaman sielumaailmasta päästäänkin suoraan hänen vahvuuksiin. Suurimmaksi sellaiseksi voi laskea väistely- ja liikkumatyöskentelyn. Kyse on osaavasta pelaajasta mitä tulee väistöjen ajoittamiseen ja toteuttamiseen. Hän tuntee erityisesti alapelaajana sen, millaisia liikkeitä positiolta kannattaa toteuttaa ja miten haetaan ampumalinjat. Jos vastustajalla on parempi linja, tajuaa pallosalama väistää ja välttyy siten kuolemalta. Hän on siten ominaisuuksiltaan enemmän alapelaaja, vaikka hänet pystyy tarvittaessa laittamaan myös ylös. Ylhäällä pallosalaman liikkuminen on niin ikään mallikasta ja hän osaa löytää tyhjän tilan itselleen upealla tavalla. Pallosalaman perusliikkuvuus (varsinkin kohtaamistilanteissa) antaisi oikeastaan mahdollisuuden jopa kokonaisuuteen 92, vaikkei hän olekkaan kamppailutilanteissa ylhäällä ihan omimmillaan. Muita pallosalaman vahvoja puolia ovat viime kaudella merkittäviä kehitysaskelia ottaneet pienet seikat kuten muiden odottelu lähtötilanteissa, yläpelaajan päästäminen päälle ja nousujen toteutus. Näiden muiden tiimiläisten peliä edistävien parannusten ansiosta TM antaa pitkien harkintojen jälkeen pallosalamalle ensimmäistä kertaa 9:lla alkavan kokonaisuuden. Samaan ratkaisuun ovat päätyneet myös asiantuntijat, jotka oikkoilun jälkeen nostivat "pallukan" uudelle kymmenykselle.

Syitä, miksi pallosalama kuitenkin jää liikkumisensa mahdollistamasta 92 kokonaistasosta on kuitenkin yhä jäljellä lukuisia. Suurimmaksi syyksi voi mainita "pallojen" tekemisen. Kansan kielellä sillä tarkoitetaan ahnehtemista ukon tai koneen perään ja siinä samassa kuolemista. On helppo väittää, että pallosalama kuolee edelleen turhan usein sännätessään vastustajan perään ja suojaajan tappaessa tämän. Ihan viimeisinä kuukausina ongelma on kuitenkin saanut toisenlaisen puolen, eli että pallosalama jättää jahtamatta tilanteissa, joissa pitäisi. Hänellä on siis ongelmia lukea seikkoja kuten kuinka nopesti vastustajan saa alas, milloin tämä saa tulitukea, milloin omat tulevat ja miten vaikutukset heijastuvat nelikkopeliin, esimerkiksi huonon lähdön kautta. Sama näkyy tilanteissa kun hän on kuollut nopeasti, nousee ylös ja miettii mitä tehdä. Tällöin pallosalama ei tunnu tietävän, että kannattaako lähteä tukemaan omia vai jäädä odottelemaan uuteen kohtamiseen lähtemistä. Hänelle tyypillinen ratkaisu sellaisissa tilanteissa on hidastaa pelasturetkelle lähtöään nostamalla paljon lentokorkeutta ja kenties tekemällä jonkinnäköisen käännöksen, mutta päättää sitteä lähteä ja lopulta ottaa pommi niskaan, kun pääkamppailu on jo päättynyt. Periaatteessa samalla heikkoudella on siis monta muotoa. Muiksi pallosalaman heikkouksiksi voi laskea liian vähäisen eturintaman tukemisen (katkaisee liian usein rintamat alapaikalta), toiminnan yhden kestävyyden omaavan koneen kanssa (ajaa välillä turhaan maahan tai lähtee liian vaikeaan hyökkäykseen), aggressiivinen toiminta ylivoimatilanteissa (kuolee sen takia joskus 2 vs 1-tilanteissa turhaan) ja pelaaminen salmeja vastaan (lähtee aivan liian suoraan niitä kohden). Viimeinen seikka kostautui erityisesti Tónks-välieräottelun viimeisessä erässä, jossa pallosalama otti peräti 8 pommia itseensä.

Joukkuedustukset: Dash, B.F.B, MLP, Sir, P-K, Sieni, ALKO, Nokka, PALLO, F.L2
Mitalisijoitukset: 0-4-1
Ominaisin pelipaikka: Alapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2016
Kokonaisuus: 90

Tiesitkö, että... pallosalaman kilpailuhenkisyys ei rajoitu pelkästään lentokonepeliin. Myös megazonessa ollessaan häneltä löytyy sitä samaa tappajan katsetta ja kykyä antaa aivan kaikkensa. Tiedetäänpähän pallosalaman erään kerran eksyneen ala-asteikäisten synttäreitä viettävän porukan kanssa samaan pelierään ja alkaneen neuvomaan heitä parhaansa mukaan, kun nämä eivät tienneet miten voitto kairataan kotiin. Tajuttuaan, ettei kenestäkään ollut vastusta hänelle ja joukkueelleen, halusi hän korjata tilanteen pelaamalla yksin. Peliohjaajan vastaus oli silti tällä kertaa kielteinen. Nähtäväksi kuitenkin jää, milloin pallosalama yltää myös lentsikassa sillä tasolle, että yksin pelaaminen Munkkiliigassa tulee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 17
Kokonaisuus: 90
Annetut arvot: 92-90-90-90-90-90-90-89.5-89-89-88-88-88

Hänestä sanottua
- en tiiä pitäskö kirjottaa kivasti vai vittuilevasti mut oon pelannu pallon kans iha liia mones klaanis yhes mut silti jaksan katella sitä mitä vittua niiku joo eli ukko joka on parhaimmillaa vitun hyvä mut sitku pää hajoo kovis paikois nii turpii tulee nii vitusti. Iha sale hupipelien mestari ku kysees pisteitten keräämine eli osaa viedä nobbia iha 100000-0.
- Kaikella rakkaudella sanottuna – yksi  hankalimmista tiimikavereista mitä on, vain muutaman mennessä ohitse. Yksilötaidot: 95, Tiimipelitaidot: 79, 1v1: 88
- Vaikka moni ei halua tätä ääneen myöntää, niin pallo on ahkeralla grindaamisellaan nostanut itsensä viime kausina kovalle tasolle.
- omalaatuinen persoona joka käy välillä kaikkien hermoille, mutta jota ilman lentsikka olisi paljon köyhempi paikka
- tält jäbält lentää välil niin kreisii jerryy et meinaa pakki revetä
- aliarvostettu, joskin yksilö ja joukkuetaidoissa suuri
- liikaa virheit

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
pallosalama: Sanoisin melkeinpä pellanneeni parhaimmillani viime kausilla

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
pallosalama: Sijoittaisin itseni nykypelaajien viiden parhaan joukkoon. Jätän alltime sijoittelut paremmin tietäville.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
pallosalama: Jos sopii nii jätän vastaamatta.

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
pallosalama: Pelllisesti suurimpana vahvuutena pitäisin kykyä sopia lähes mihin tahansa rooliin.

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
pallosalama: Suurimpana heikkoutena ehdottomasti ajoittainen suoritusten heittely laidasta laitaan.

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 26.08.16 - klo:07:38 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #262 : 14.08.16 - klo:05:03 »

17. Hedgehog (16)

Listan sijalla 17 oleva Hedgehog on vajonnut yhden sijan sitten viime kerran. Hänessä on paljon eliittipelaajan ominaisuuksia, mutta silti jotain puuttuu.

Hedgehog on yksi heistä, joka ei onnistunut ensimmäisinä pelivuosinaan saaman hirveän paljon aikaan, mutta joka tuli toiselle vuosikymmenelle kuin uudestisyntyneenä. Nimenomaan jälkimmäinen vuosikymmen lentsikkahistoriassa toi tarinalle uuden luvun ja teki Hedgehogin taidot tunnetuksi. Aivan viimeinen murtautuminen eliittiin, esimerkiksi nousemalla viiden parhaan aktiivipelaajan joukkoon, jäi kuitenkin jostain syystä joka kerta odotuttamaan itseään. Hedgehog oli jossain vaiheessa samalla viivalla tai jopa edellä montaa sukupolvensa pelaajista (mm. kellonaika, IneartheD, Vata56, ifreetti, mcboxerjr), mutta kehitys ei jatkunut samankaltaisena kuin heillä. Mistä se lie johtunut, on kysymys, johon vain yksi henkilö osannee vastata. Toki ei sovi unohtaa, että Hedgehog teki nytkin itsestään muistettavan henkilön. Sija 16 ei ole missään nimessä häpeällinen asia.

Pelillisesti Hedgehogin suurin vahvuus oli kyky tuntea mihin rakoon ajaa. Hän siirtyi oikeisiin paikkoihin, jääden tarpeen tullen taistelemaan ja tarpeen tullen säntäsi rintamakarkurin tavoin tiehensä. Hän tunsi siis mainiosti iskukykynsä suhteessa muihin ja osasi peilata sitä ratkaisuunsa vaadittavalla tavalla. Juuri tämään herran ansiosta tekstin kirjoittaja sai tuntea useamman vuoden ajan, millaista on lennellä taitavan taka-alapelaajan kanssa. Hedgehog todella edisti yllä olevan henkilön peliä jättämällä väylän auki syöksyä varten, jos tällä oli parempa asema listiä vihollinen hengiltä kuin hänellä itsellään. Samalla hän tuki myös eturintamaa, iskemällä välillä kiinni syvälle vastustajan selustaan. Näiden asioiden painotus sujui häneltä äärettömän hyvin. Lisäksi Hedgehogilla oli kyky tarpeen tullen hyökätä alhaalta vastustajan selkään, mikäli nämä painottivat normaalia enemmän yllä lentävän henkilön alas saamista. Hänessä oli siis sekä passiivisessa että aggressiivisessa pelissä paljon hyvää. Hedghog oli hyvä sekoitus tilan jättämiseen kykenevää ja vastustajan heikon puolen kaivamiseen kykenevää pilottia.

Vastavuoroisesti Hedgehogilla oli yksi valtaisa heikkous. Se oli nimeltään ampumalinjojen haku ja niiden hyödyntäminen. Hän on tämän listan mittapuulla heikommasta päästä mitä tulee keulan kääntämiseen kun on tarkoitus ampua vastustajaa. Se tapahtui usein ajoituksellisesti virheellisesti ja väärään suuntaan. Puutei heijastui sekä pelaamisessa kohtaamisen alkuvaiheessa, että nopeita liikkeitä vaativissa kamppailutilanteissa. Kenties juuri äskeisestä johtuen, Hedgehog keskittyi jopa bristolilla paljolti väistelemään tulikohtaamisissa, hän ei vaihtanut paljoa korkeuttaan (useimmiten korkealta) tai ampumatapaansa ja teki lopulliset ratkaisut pientaistoissa joskus hitaasti. Yks ongelma jätti siis monella tapaa jälkensä Hedgehogin peliin. Jos mietitään hänen muita heikkouksiin, nousee esiin väistöjen sulavuus vastustajan tullessa suoraan kohti. Se ei ollut ainakaan alballa ihan parasta a-luokkaa, vaan Hedgehogilla oli taipumus "spagettimaisiin" liikkeisiin. Se taas kostautui erityisesti tilanteissa, jossa bristolilla lentävä vastustaja tuli hiukan Hedgehogin tulokohtaa alempana ja osasi tähdätä. Tällöin Hedgehog saattoi yliväistää tilanteen, kun hän ei myöskään osannut täysin vastata tämän tulen tarkkuuteen. Nämä asiat yhteen summaten, voidaan todeta, että erityisesti lentelyä kohtaamisten alkuvaiheessa olisi tullut kehittää paremman sijoituksen edistämiseksi.

Joukkuedustukset: Kalja, KKK, F.L
Mitalisijoitukset: 3-5-2
Ominaisin pelipaikka: Takapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2014
Kokonaisuus: 90

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 16
Kokonaisuus: 90
Annetut arvot: 94-91-91-91-90-90-89-89-89-89-87-86

Hänestä sanottua
- Huippuhetki on kenties jo takanapäin mutta tämän miehen salmi ja alba muistetaan varmasti edelleen.
- nojaa tää huhujen mukaa iha hyvä mut ei kyl siel tähdistöpeleis ku pelattii samas jengis oliks se ulkopuoliset
- Menee samaan kastiin Firken kanssa – paljoa en miehestä tiedä.
- jotain tästä hepust uupu et olis olis ollu ihan kurko
- hieman yliarvostettu
- huippu

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 14.08.16 - klo:05:08 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #263 : 14.08.16 - klo:05:13 »

23. Gents8

22. juupeli k

21. Apeliz

20. Jibuy

19. FireStrom xx

18. pallosalama

17. Hedgehog
« Viimeksi muokattu: 14.08.16 - klo:05:15 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #264 : 15.08.16 - klo:00:46 »

16. abisnail (18)

Abisnailin poistumisesta on jo lähes kolme vuotta aikaa. Toisaalta se tuntuu paljolta, mutta toisaalta kaikki tuntuu kuin eilen tapahtuneelta. Varmaa on kuitenkin se, että kului samanlaisia pätkiä kuinka paljon tahansa, tulee tietty ihmisryhmä muistamaan hänet aina. Olihan lentsikassa(kin) aika kova sälli.

Tämä Dashissa ja sittemmin Kaljoissa mainetta luonut abisnail, tuli osoittaneeksi hänelle ympäröiville monta asiaa niin lentsikasta kuin sen ulkopuolelta. Jälkimmäisestä usealla meistä riittäisi takuulla useampi esimerkki, mutta kaikki ei jää siihen. Onnistuihan abisnail yhdessä tärkeimmässä asiassa mitä ihminen voi saavuttaa ja oli erinomainen pelaaja lentokonepelissä. Itseasiassa, hän oli pitkään yksi allekirjoittaneen eniten aliarvostamista lentäjistä. Alunperin listaa laatiessa olin nimittäin antamassa arvoa 89 ja sijalukua 21. Katsottuani videonauhoja lävitse, huomasin kuitenkin miten kovalla tasolla abisnail pelasi vuoden 2013 videoiduissa Munkkiliigapeleissä. Hänelle on niiden perusteella annettava korkeampi listasijoitus kuin viime kerralla ja 9:lla alkava kokonaisuus. Tämä on erityisen kova suoritus siksi, ettei abisnail ehtinyt mitenkään lunastamaan täyttä potentiaaliaan. Jos hän olisi pystynyt suomaan kanssapelureille kunnian pelata hänen kanssaan vielä pitempään, olisi jälki voinut olla kannaltamme tuhoisaa. Silloin abisnail olisi todennäköisesti paria kokonaisastetta ylempänä ja kenties kymmenen parhaan joukossa.

Abisnailin pelissä oli valtavasti hyvää. Vahvat otteet eivät olleet yksittäisiä suonenvetoja, vaan ne toistuivat useaan otteeseen. Yksi iso seikka oli esimerkiksi se, että hänen ampumalinjojen hakemisensa oli erityisesti bristolilla huippuluokka. Se taas teki abisnailista valtavan arvokkaan kohtaamisen alussa. Toinen merkittävä asia, josta abisnailin pelistä ei voinut olla pitämättä oli väistötyöskentely: hän teki väistön varsinkin ekaa rintamaa kohtaan todella hyvin, eikä myöhemminkään mennyt heikosti. Toisaalta abisnailin yläväistöt oli usein tehty ajoituksellisesti siten (pääliike tapahtui myöhään), ettei se saattanut häntä suureen riskiin joutua suoraan etupelaajaan tappamaksi ja samalla hän kykeni yleensä selviämään olemattomin vahingoin. Puolestaan alhaalla herra tunsi siellä lentelyn salat, riittävinee aggressiivisuutinee ja uskalluksinee mennä ihan maata hipoen. Hän oli siksi varsinkin huippuklaaniin omimmillaan etualapelaajana. Kokonaisuudessaan voisimme sanoa, että abisnail oli valtavan taitava niiden sekuntien aikana, jolloin otettiin tulikosketus vastustajaan ja tehtiin sitä seuraavat liikkeet. Myöskään myöhemmin hän ei jäänyt pahasti muiden jalkoihin. Yksi merkittävä asia abisnailin pelaamisessa kohtaamisen edetessä oli se, että hänellä oli kyky nähdä täydellisesti milloin kamppailun pääpainopisteesta kannattaa mennä pelin ulkopuolelle ja milloin palata sieltä. Voisi sanoa, että hän oli aikaansa reilusti edellä ja monella tämän hetken kärkipilotillakin riittäisi opittavaa häneltä.

Abisnailin heikkouksia ei ole yhtä helppo listata kuin vahvuuksia. Itse jäin kuitenkin kaipamaan esimerkiksi ylhäältä syöksymisen ajoituksen ja oikean kohteen valinnan parempaa taitamista. Väärän kohteen valinta näkyi vaikkapa tilanteissa, jossa joku vihollinen oli tukemisetäisyydellä siihen koneeseen nähden, jonka kimppuun abisnail hyökkäsi. Sellaisissa olosuhteissa häneltä puuttui tietynlaista tilannereaktiota, eli hän teki syöksyn ottaen huomioon vain ensimmäisen kaverin. Vastaava näkyi myös muunlaisissa tilanteissa, jossa lyhyen etäisyyden päässä olevat koneet sekoittivat kamppailutilannetta. Vaikkapa väistötilanteissa abisnail saattoi pelata itsensä ensimmäisen koneen ohitse mainiosti, mutta vetää itsensä pussiin toiseen nähden ja reagoida siihen hiukan kömpelösti. Konkreettinen esimerkki on se, että abisnail sattoi etuyläpelaajana väistää vastustajan eturintamaa ihan ylös (niiin korkealle että nopeus laskee) ja joutua alttiiksi heidän takayläpelaajaan ammuksille, paikaten tilanteen tekemällä erittäin voimakkaan liikkeen alas (oikea ratkaisu oli laskea korkeuttaan hiukaan ja haastaa aggressiivisesti). Se söi hänen peliään tietyissä tilanteissa melko paljon. Mutta noin muuten abisnail olisi voinut kehittyä pelaamisessa painestetussa tilassa kohtaamisen jälkikahinoissa. Hän ei esimerkiksi tiennyt aina miten tulee reagoida, kun hän on omalla kenttäpuoliskolla ja matka kohti omia kenttiä, kun vastustaja hyökkää yhtäkkiä kimppuun. Kuvailussa tilanteessa, abisnail saattoi tarpeettomasti kääntyä takaisin ja vauhdittaa kuolemaansa, sen sijaan, että hän pakottaisi vastustajan tulemaan syvemmälle omaan päätyyn ja keskittyisi saamaan oikean kulman koneen raadolle (jotta tämä menisi omille kentille saakka). On kuitenkin päinselvää, että olosuhteiden niin salliessa, olisi ainakin osa heikkouksista ollut historiaa.

Joukkuedustukset: Dash, Kalja
Mitalisijoitukset: 2-1-3
Ominaisin pelipaikka: Alapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2013
Kokonaisuus: 91

Tiesitkö että... abisnailin testosteroiinitasot olivat tietävästi huipussaan ja hän oli ilmeisen ylpeä asiasta. Havaittuaan koulussa shortsikelien koittaessa, että häneltä löytyy luokkansa karvaisimmat sääret, oli ilo huipussaan. Hän tunsi saavutteensa jotain ja piti sitä jumalan lahjana itselleen. Muuten ei-niin-uskovainen abisnail paljasti tämän olleen yksi elämänsä parhaista hetkistä.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 15
Kokonaisuus: 90
Annetut arvot: 93-93-92-91-90-89-88-88-88-87

Hänestä sanottua
- Uransa huippuhetkellä (Kaljojen aikaan) todella varma pelaaja ja takoi välillä keskikovissakin peleissä armottomia pisteitä. Toisinaan tuntui kuitenkin että kovassa matsissa ei kyennyt ideaalisuorituksiin jos stressi iski puseroon.
- en tunne mut oli kova vetää leukoi ja varmasti ois noussu lentokan kärkipelaajaks ellei sit jo ollu siellä rip abi♥♥
- Aikoinaan Kaljojen parhaimmistoa, ja liigan rennoimpia ja aidoimpia ihmisiä. Kevyet mullat jne.
- täs jätkäs oli enemmän sydäntä ku meissä muissa yhteensä
- rip
- hieno mies

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #265 : 15.08.16 - klo:15:10 »

15. Futis poju (12)

Futis Poju on muutaman pykälän alempana kuin viimeksi, mutta hänen pelillinen antinsa vuosina 2012-2013 ei hevillä unohdu. Juuri ne vuodet olivat hänelle maagisia ja siivittävät hänet näin hyvään sijoitukseen.

Syksyllä 2011 D&Psta liikkeelle lähtenyt Munkkiliigaura käynnistyi niin myöhään, että vaikutti pitkän aikaa epätodennäköiseltä, että Futis pojusta tulisi yhtään mitään. Sitä seurannut siirto Fizzin riveihin oli kuitenkin lottovoitto hänelle ja varsinkin kauden '12 (01) aikana tapahtui jotain. Silloin hän pääsi voittoihin kykenevään joukkueeseen, sai reilusti vastuuta ja pelasi liigan ulkopuolellakin runsaasti. Siirryttyään kesän jälkeen juuri aloittaneeseen Etana-joukkueeseen, kyse oli jo valmiista pelaajasta. Hän hioi kuitenkin peliään vielä siitä ja murtautui seuraavana vuonna pelin kärkipilotiksi. Vuosi 2013 oli sitä aikaa, jolloin Futis poju pelasi uransa parasta lentsikkapeliä ja nousi heittämällä kymmenen parhaan aktiivipelaajan joukkoon. Sen jälkeen paluu samanlaiselle tasolle ei ole enää onnistunut, mutta kyse on myös myöhemmin ollut top-10 -lentäjästä ja melkein tason 90:n ansaitsevasta henkilöstä. Hän oli samalla TM:n näkemyksen mukaan viime finaalissa Tónksia vastaan niiden Etanalaisten joukossa (juupeli k:n ohella), jotka hoitivat oman tonttinsa mainiosti. Se, että ottelusta ei tullut sen tiukempaa, ei ainakaan suoraan ollut tämän herran syytä.

Futis poju pelaaminen voidaan jakaa kahden pelin osapuolen mukaisesti. Voimme aloittaa ympärysvalloista. Ympärysvalloilla Futis pojulla on ollut käytössään sekä bristol, että salmson. Huippuaikoinaan hän tuppasi lentelemään salmsonilla, mutta viimeaikoina hän on turvautunut enemmän bristoliin. Jos mietitään ensin salmsonia, on heti ensin sanottava, että hän oli varsinkin vuonna 2013 erittäin etevä pelaaja sillä. Näkyviä vahvuuksia välittyi ainakin kolme kappaletta. Ensinnäkin, mikäli joku pyrki käymään suoraan hänen kimppuunsa, rokotettiin siitä karmaisevalla prosentilla niskaan tulleen pommin muodossa. Toiseksi, jos tiimiläistä jahdattiin, oli Futis poju todella hyvä listimään hiillostajan hengiltä. Kolmanneksi, Futis poju luotti koneen suurimpaan vahvuuteen (korkeaan ilmatilaan pääsemisen) erinomaisesti, eikä luopunut siitä turhaan, vaan hän kykeni jäämään sinne ja pelaamaan itsensä asemaan, josta häneen ei saa kohdistettua hyökkäyksiä hyvällä ampumalinjalla. Mutta ei Futis poju silti ihan mikään Novalog ollut. Suurin heikkous oli se, että hän ei turvautunut pahemmin ampumiseen ja koittanut sitä kautta saada vastustajaa alas, vaan hän haki väkisin pommiosumaa. Lisäksi Futis poju ei onnistunut tekemään kaukaa laitetuista pommeistaan hirveän suurta uhkaa ja hän ei ollut pienkamppailuissa ihan täydellinen. Jos vielä mietitään lyhyesti Futis pojun suoriutumista bristolilla, voidaan vahvuuksiksi laskea pelisilmän rintamien murtamisen kanssa, kyvyn päästä paineistetusta tilasta pois ja oikeaoppiset ratkaisut millon palata kentälle. Puolestaan huonoin puoli Futis pojun "brissettämisessä" oli ampuminen kohtaamisen alkuvaiheessa. Hän oli hiukan väkinnäisesti ylhäällä olevien koneiden linjan etsimisen perässä, arvaili huonosti heidän väistöjään ja kohdisti usein kutinsa heidän ylleen. Futis pojulta uupui samanlainen vastustajien nopea havannointi, keulan oikeaoppinen kääntäminen ja vastustajien mahdollisten väistöjen sopiva huomiointi kuin esimerkiksi hänen johtajallaan, Gents8:lla, luonnostaan oli.

Albaan siirryttäessä voidaan hiukan jatkaa siitä mistä äsken jäätiin. Huomionarvioitavaa on nimittäin se, että Futis pojulla oli myös sillä koneella erinomainen keinovalikoima kun toinen pääsee hänen selkäänsä. Jos Futis pojua äsken verrattiin johtajaansa ja sanottiin, että hän jäi kohtaamisen alkuvaiheen ampumisessa tämän jalkoihin, on nyt tilanne käänteinen. Nimenomaan Futis poju on kyseisestä kaksikosta se, joka tunsi milloin kannattaa tehdä alakoukku, milloin hämätä että alakoukku on tulossa, milloin lyödä jarrut pohjaan ja milloin jatkaa suoraan liikkumista, jos joku lyö painetta. Se on aina tehnyt Futis pojusta tärkeän miehen Etanoille silloin kun muilla joukkuelaisilla ei suju hyvin. Mutta on hänessä muutakin. Futis pojun muiksi vahvuuksiksi alboilla voi lukea taitavan reagoinnin vastustajan jarrutteluihin (ei ole tässä enää yhtä hyvä), salamannopeat käännökset kun hän on päättänyt liikkua johonkin suuntaan (hänellä leikkaa myös nopeasti minne ne kannattaa suunnata) ja sopiva maltti pienkamppailussa hakea hyvää paikkaa (ei tyydy turhaan hakemaan "tasapeliä"). Vastapainona on kuitenkin pari merkittävää heikkoutta. Kenties Futis pojun suurin ongelma hänen albatrospelissä oli liiallinen pyrkimys mennä ylös. Hän yritti parhaina pelivuosinaan ja yrittää yhä jostain syystä jatkuvasti hakeutua korkealle, vaikka alhaalla olisi vapaampi väylä selvitä kohtaamisesta. Sinänsä hän vaikuttaa lukevan seuraavan koneen melko hyvin, mutta moinen tapa ajaa itsensä heikompaan asemaan osoittaa jonkinnäköistä nelikkotason asemien dynamiikan ymmärryksen puutetta. Ongelma ei siis itsessään ole välttämättä se, että Futis poju väistää ylös, vaan se, että hän tekee niin voimakkaan väistöliikkeen, jatkaa liikeradallaan kun kone on tullut ohitse ja väistää mahdollisesti myös tokaa rintamaa sinne. Kyseinen toimintamalli saattaa tosin myös olla seuraamusta siitä, ettei Futis pojulla ole täysin aggressiivista vivahdetta pelityylissään ja hän ei esimerkiksi hae vastapuolta alempana ollessaan linjaa tähän. Sen takia Futis poju on pikemmin ylä- kuin alapelaaja. Mutta jos pohditaan Futis pojun heikkouksia alballa noin muuten, voidaan sellaiseksi mainita ajoittaisen liiallisen ahneuden kun omallakin on paikka ja lentokorkeuden valinnan kohtaamisen jälkitilanteesta palattaessa (tulee liian korkealta). Siitä huolimatta, nimenomaan tämän henkilön alhaista arvostusta asiantuntijoiden keskuudessa TM:n on hankala allekirjoittaa.

Joukkuedustukset: D&P, Fizz, Etana, F.L2
Mitalisijoitukset: 0-1-2
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uraan huippuhetki: 2013
Kokonaisuus: 91

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 23
Kokonaisuus: 88
Annetut arvot: 92-92-90-89-89-88-88-87-87-86-86-86-85

Hänestä sanottua
- Ainoa mielikuva, mikä FP:stä on jäänyt, on se, että kävi paljon ~vieraana pelaamassa. Jos matosalmista oli vaivaa, niin puikoissa oli suurella todennäköisyydellä Futis poju. Yksilötasolla pisteitä irtoisi jopa 92, mutta tiimipelaamisen puutteista jäänyt vahva muistikuva, mikä tiputtaa arvosanaa alas.
- FP:n uran huippuhetki sijoittuu lähelle kausia 15 ja 16. Tällöin ollut verrattain vähän porukkaa joten rankingissa päässyt korkeammalle. Tekisi välillä mieli leimata yliarvostetuksi mutta jos matsissa lähtee tätä kaveria aliarvioimaan niin saattaa käydä keljusti.
- olis aikoinaan mahtunu minkä tahansa jengin avauskokoonpanoon
- aika säkä äijä salminsa kans mut osaa kai pelaakki välil
- yliarvostettu
- yliarvostettu tää

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 15.08.16 - klo:15:13 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #266 : 16.08.16 - klo:12:48 »

14. Koopa (15)

Lentokonepelin nimimerkillä GolfKoopa aloittanut, mutta sittemmin etuliitteestään luopunut Koopa on luonnollisesti mukana tässä listassa. Onhan hänen merkittävyytensä lentsikan ensimmäisen vuosikymmenen kannalta kiistatonta.

Koopa kuuluu kategoriaan lentokonepelaajat, jotka olivat alussa aktiivisesti mukana toiminnassa, mutta jotka unohtivat sitten pelin lähes täysin. Sen myötä myöskään Koopa ei ole välttämättä lentsikan myöhemmin aloittaneille maailman tutuin nimi, mutta jokainen pelin alkuaikoina lennellyt tunsi tämän herran. Hän oli silloin yksin pelille eniten omistautuneista henkilöistä ja äärimmäisen taitava pilotti. Olihan tämä lentsikan parhaan joukkueen, F-18:n varajohtaja, Suomen edustaja kahdessa maaottelussa Saksaa vastaan ja muutenkin kolmen hankalimman tiputettavan joukossa. Eikä sovi myöskään unohtaa hänen loistavia letkautuksiaan, joista hän ei koskaan saanut ansaitsemaansa arvostusta kanssapelureiltaan. Koopa jos joku oli omaperäisen luonteensa ja korkeiden pelitaitojen ansiosta laadukasta peliseuraa. Ainakin jälkimmäisen allekirjoittavat myös asiantuntijat, jotka nostavat Koopan peräti listan sijalle kolme ja antavat kokonaisuuden 94. TM ei kuitenkaan mitenkään pysty tekemään samaa, vaan tekee aiemmista kehuista huolimatta roiman pudotuksen suhteessa siihen. Siitä huolimatta, hyvä sijoitus Koopalle on taattu.

Koopan etsikkoaika rajoittuu erityisesti vuosiin 2006 ja 2007. Varsinkin keväällä 2007, jolloin allekirjoittanut alkoi pääsemään isojen poikien peleihin, Koopa oli yksi heistä, jonka perässä oli yksinkertaisesti mahdotonta pysyä. Hän oli varsinkin "peruskoneilla" (alba ja bristol) suorastaan fenomenaali. Sittemmin Koopa ei ehkä palannut alkuaikojensa loistoon, mutta hänen otteensa myöhemminkin olivat pelimäärään nähden mallikkaita. Tämän sain henkilökohtaisesti tuntea vuosina 2008-09, lennellessäni muutamat ottelut hänen kanssaan F.L:ssa. Hän oli tauon pituudesta huolimatta aina mies paikallaan ja ruutunsa täyttävä henkilö. Myös loppuvuoden 2012 pariturnauksessa, jossa esiinnyin Koopan kanssa huomasin äkkiä, että taidot eivät olleet kadonneet minnekkään. Tämä pari vuotta olemattomilla pelimäärillä ollut henkilö kykeni kanssani sijoittumaan kolmanneksi 16. parivaljakon turnauksessa, hävitessämme ainoastaan turnauksen voittaneelle Adju-Novalog-duolle 2-1 (41p) ja kaataen matkan varrella esim. kaksikot Extraordinary & IneartheD ja kellonaika & Vata56. Myös vuotta myöhemmin kun hän osallistui pariturnaukseen kylmiltään Vernon kanssa, tuomisena oli top 4-sijoitus. Sittemmin Koopa lienee esiintynyt vain keväällä 2013 yhdessä ottelussa Doven riveissä, eli hänen pelinsä tällä vuosikymmenellä ovat vähissä.

Koopan peliä koskeva materiaalia ei juurikaan ole, sillä johtopäätökset voi tehdä ainoastaan kahden videon ja noin viiden minuutin otannan pohjalta. Kaiken kukkuraksi aineisto on vuosia Koopan etsikkoajan jälkeen, eli yleispäteviä arvioita on yksinkertaisesti mahdotonta vetää. Nähdyn perusteella, Koopan vahvuuksia oli laadukas väistösuuntojen valinta kamppailujen alkuvaiheessa ja ylätilan käyttö. Suurin ongelma liittyi vastavuoroisesti alhaalla pelaamiseen: hän nousi sieltä riskialttiisti ylöspäin, ei kyennyt reagoimaan vastustajan syöksyihin ja ei pelannut tarpeeksi suoraviivaisesti suoraan edessä olevia vihollisia kohtaan. Muiksi heikkouksiksi lyhyen katsastuksen perusteella voi luetella toiminnan paineistetussa tilassa (kääntyy takaisin vastustajan ollessa selässä), toiminta suoraan oman kentän läheisyydessä ja liiallisten hyppyjen suorittaminen. Noin muutenkin Koopa kokonaistasoa on erittäin hankala määrittää. Hänen tasonsa ei nykyhetken valossa välttämättä koskaan ylittänyt 88:aa, mutta vuonna 2007 hänen voidaan nähdä olla siihen tasoon peilaten noin 93. TM ei anna yhtä suurta arvostusta Koopalle kuin mitä asiantuntijaraati, mutta tekee hänestä silti kokonaisuuden 91 saaneen henkilön. Se oikeuttaa tässä listauksessa sijalukuun 14, jonka senkin voidaan nähdä olevan mainio.

Joukkuedustukset: F-18, F.L, Dove
Mitalisijoitukset: 0-0-1
Ominaisin pelipaikka: Yläpelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2007
Kokonaisuus: 91

Tiesitkö että.. Järjestyksenvalvojana töitä tehnyt Koopa on yksi niistä henkilöistä, joka kuuluu kategoriaan "lentsikkapelaajien outolinnut". Hänellä oli tapanaan hämmentää vastapelaajiaan toinen toistaan kummallisemmilla kommenteillaan. Yhtenä hetkenä hän saattoi tehdä erikoisia nimiväännöksia kanssapelureistaan kesken kaiken ja toisena kertoa kuinka hän joutui pysähtymään tietä ylittävän sorsalauman takia. Myös yksi erityisen paljon mieleen jäänyt seikka on Koopan "rituaali" haistella sukkiaan ennen otteluita ja luulo, että puolta valitsemattomat henkilöt kykenevät lukemaan tiimichattia. Jos Koopa oli paikalla ja joku poistui ja liittyi teamspeakin aikana, käytti hän aina tilaisuuden hyväkseen ja "vuoti" virheellistä informaatiota joukkueen taktiikasta, kuvitellen että hän ratkaisisi erän oveluudellaan.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 3
Kokonaisuus: 94
Annetut arvot: 96-96-92-89

Hänestä sanottua
- Koopa, -2pac- ja Adjustmentersh olivat aikoinaan ainoat päänvaivaa tuottavat pelaajat – nyt ajat ovat toiset, kuten olisi todennäköisesti asianlaita myös Koopan kohdalla.
- oon kuullu juttuja tästä mut ihan mahdoton arvioitava ku ei oo pelannu hetkeen
- eiks tää oo joku minigolffin pelaaja, jossai pariturnees kerra nähny, ei vakuuttanu

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 25.08.16 - klo:15:15 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #267 : 17.08.16 - klo:12:19 »

13. mcboxerjr (14)

Turun lahja maailmalle nimeltä mcboxerjr on yksi heistä, jotka ovat vaikuttaneet keskuudessamme pitkään, mutta jonka viimeinen läpimurto jäi pitkään odottamaan itseään. Mutta voi pojat, millainen lentäjä hänestä lopulta tulikaan.

Ensimmäisinä pelivuosinaan mcboxerjr ei oikeastaan esittänyt mitään sellaista, että hänestä sopi odottaa niin hyvää lentäjää kuin hänestä lopulta tuli. Hänellä oli oma joukkueensa Ctrl, joka oli suunnilleen keskikastin joukkue, mutta yksilönä mcboxerjr ei pahemmin erottunut joukosta. Pyytäessäni häntä syksyllä 2011 F.B:hen hän oli mennyt eteenpäin niistä ajoista, mutta hän ei edelleenkään ollut liigan valovoimaisimpia henkilöitä. Mutta sitten tapahtui jotain, mikä muutti kaiken. Kehitys alkoi yhtäkkiä olemaan ällistyttävää. Ainakin jälkeenpäin ajateltuna käänteentekevänä vuotena voi pitää 2012:ta. Silloin mcboxerjr sitoutui peliin enemmän kuin koskaan aiemmin ja kehittyi jatkuvasti F.B:ssa useammasta syystä nousten kenties tiimin pelilliseksi ykköseksi. Lopulta hän siirtyi joukkueessa saavutetun pronssin jälkeen ensin kesäkaudeksi TyQiin ja sitten syksyksi MunQiin, jossa jälki jatkui tuhoisana. Loppuvuonna 2012 mcboxerjr:n voidaan viimeistään katsoa puhjenneen kukkaan ja siitä asti jatkunut tarina on upea. Vuonna 2013 kyse oli jo top 10 -lentäjästä ja seuraavana vuonna hän oli melkein viiden parhaan pilotin joukossa. Myös liigan palattua loppuvuodesta 2015 mcboxerjr osoitti, mikä on miehiään ja pelasi kenties parasta peliään koskaan. Allekirjoittaneen mielestä hän olikin kauden '15 (01) loppuottelun MVP. Se on paljon henkilöltä, kenestä ei koskaan pitänyt tulla mitään.

Mcboxerjr:n suurin vahvuus on silkka lentotaito. Se on ihan huippuluokkaa - hän ajaa fiksuihin rakoihin, keskittyy oikeaan vastustajaan ja kaivaa taistelutilanteissa vaikka väkisin esiin vastustajan heikon puolen. Siltä osin mcboxerjr kestää vertailun lähes keneen tahansa. Ainoat hienoiset puutteet liikkumisessa ovat väistöliikkeet, ne ovat välillä turhan voimakkaita ja rajoittavat toisen samalla rintamalla olevan liikkeitä. Toisaalta hän ei hirveästi syyllisty samaan alhaalla pelatessaan, vaan hän ymmärtää paikan rajallisuuden ja pelaa siellä enemmän tilaa antavasti. Alhaalla hänestä tosin välittyy toinen puute, mitä tulee väistämiseen, eli kyky lukea täydellisesti, milloin tulee väistää ja milloin suunnata suoraan kohti viholliskonetta. Painopiste pysyy turhan paljon pyrkimyksessä selvitä itse pienin vahingoin kuin yritykseen ottaa "oma ulos". Kamppailun edetessä pienoiset puutteet alhaalla pelaamisessa kuitenkin katoavat ja hän toimii upealla tavalla. Hän on ehkäpä aktiivipelaajien paras, mitä tulee samalla tasolla olevien yläpelaajien saamiseen alas. Kerta toisensa jälkeen, kun sitä luulee päässeensä alballa riittävän korkealle ja hyvään asemaan voidakseen kohdistaa tappavan syöksyn, mcboxerjr osoittaa luulot vääräksi ja tappaa juuri ennen kuin oma hyökkäyksesi on tuloillaan. Tämä mies osaa vastustajan kannalta masentavalla tehokkuudella reagoida siihen, että hän on joutumassa huonoon asemaan. Jos taas reagointi on mahdottomuus, tajuaa mcboxerjr asian ja ajaa nöyrästi maahan. Hänen kustannuksellaan on hankala repiä juurikaan ylimääräisiä pisteitä.

Laajemmin mcboxerjr:n ominaisuuksia pohdittaessa nousee hänestä aika lailla sama heikkous esiin kuin aiemmin esitellystä Hedgehogista: ampumalinjojen haku on hiukan heikolla tolalla. Vaikka mcboxerjr ei anna tässä asiassa yhtä paljon tasoitusta kuin verrokkinsa, kärsii hän varsinkin bristolilla pelatessaan suuresti puutteestaan. Häneltä uupuu aggressiivinen vivahde pelistään ja kyky hyödyntää tilanteet, joissa hänellä on keula kohti vastustajaa tämän keulan sojottaessa ihan jonnekin muualle. Kuvaillussa tilanteessa mcboxerjr luultavasti surmaa vastustajan niin hitaasti, että kokee tarpeetonta vahinkoa tai lentää kokonaan koneen ohitse. Pienempiä heikkouksia mcboxerjr:n pelissä puolestaan on eturintamalaisena liian aikaisin kääntyminen, toiminta kohtaamisiin lähdöissä ja salmsonin päästäminen ylleen. Kun yhdistetään kääntymisongelmat, vahva pelaaminen kamppailutilanteissa ja puute löytää ampumalinjoja, saadaan mcboxerjr:sta melko selvä takapelaaja. Mitä tulee ongelmiin lähtötilanteissa, liittyvät ne siihen, että mcboxerjr pyrkii varsinkin takapaikkoja jaettaessa turhan paljon ylös. Sen takia mcboxerjr hyötyy suuresti määrätyistä pelipaikoista verrattuna lentävään paikanhakuun.

Joukkue-edustukset: F.B, MunQ, Etana
Mitalisijoitukset: 3-3-3
Ominaisin pelipaikka: Takapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2015
Kokonaisuus: 92

Tiesitkö, että... ennen tammikuussa tapahtunutta asepalvelukseen astumista mcboxerjr lähti kasarmille varmana siitä, että puolen vuoden päästä hän istuisi Aurajoella hörppimässä mojitoja vapaana miehenä. Kaikki puheet 347 päivän palveluksesta kuitattiin mahdottomana ajatuksena, minkä sain itse huomata kerta toisensa jälkeen. Turha itsevarmuus kääntyi kuitenkin äkkiä nöyryydeksi, kun tämä 20 venäläistä pyssymiestä vastaava eliittisotilas sai tietää päätyvänsä kouluttajaksi. Päivien, viikkojen ja muutaman kuukauden vieriessä mcboxerjr kuitenkin ymmärsi, kuinka kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja hän halusi jättää jäljellä olevaa nautintoa myös tulevaisuuteen. Siispä hän piti sanansa ja oli kesäkuussa vapaa mies, vain hieman eri tavalla kuin mitä oli ensin tarkoitus.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 14
Kokonaisuus: 91
Annetut arvot: 94-93-93-92-92-92-91-91-88-88-88-88-86

Hänestä sanottua
- taas näitä sammuneita tähtiä enne oli kova tai sit se johtu siit et ite kehittyny ken tietää mut ei oo nykysin siis samal tasol mitä enne oli.
- Kovatasoinen riisi/alba ja tasavarmaa onnistumista.
- Kaikin puolin laadukas pelaaja

Asianomaisen haastattelu
1. Milloin koet olleesi pelillisesti parhaimmillasi?
mcboxerjr: no varmaan vahvimmillaan sillo vuosina 14-15

2. Kuinka korkealle sijoittaisit itsesi?
mcboxerjr: parempia on 2pac, avento, fretti, ine, kello, nova, vata, verno, ääliö. fire ympil parempi, albal aika sama, abi aika sama. sit koopaa mihawkii ja palomummoo en muista. sit sellanen käyttäjä ku pinkset oli kans kova.

3. Minkä kokonaistason antaisit itsellesi?
mcboxerjr: kesk 93 tai 94 hyvänä päivänä, ymp varmaanki sellanen 89

4. Mikä on pelillisesti suurin vahvuutesi?
mcboxerjr: alba kokonaisuudessaan ja monipuolisuus sil koneel

5. Mikä on pelillisesti suurin heikkoutesi?
mcboxerjr: bristolil ampuminen, menee kudit vähän minne sattuu

palaute tänne
« Viimeksi muokattu: 17.08.16 - klo:12:22 kirjoittanut Tengsinges » tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #268 : 18.08.16 - klo:14:02 »

12. torso pää (13)

Listan sijalla 12 oleva torso pää on mielenkiintoinen nimi ja tietysti mukana tässä listauksessa. Hän oli tunnettu henkilö jo aivan liigan alkuaikoina, jolloin hän kylvi tuhoa F-18:n riveissä erityisesti pommikoneilla. Sama meno jatkui myöhemminkin.

Lentsikan parin ensimmäisen vuoden aikana torso pää oli kiistatta yksi pelin taitavimmista pelaajista. Hän ei välttämättä ollut täysin samalla tasolla kuin yleisen mielipiteen mukainen top-3 (-2pac-, Adju, Koopa), mutta hän tuli heidän vanavedessä ja oli kenties numero nelonen. Jo pelkästään se oikeuttaisi mukana olemiseen tällä listalla. Merkittävä asia on kuitenkin se, kuinka hyvin torso pää kykeni kehittämään peliään ja säilyttämään suhteellisen tasonsa. Hän kykeni pistämään hanttiin näyttävän esiin marssin vuonna 2008 tehneelle "Rise-sukupolvelle" paljon paremmin kuin suurin osa alkuaikojen huipuista. Oikeastaan voisi väittää, että ainoastaan Palomummo onnistui pelillisesti menemään torso pään ohitse, sillä Novalog ja ääliö94 jäivät kenties hiukan konkarista. Samanaikaisesti torso pää ajoi vähäisestä pelimäärästä kärsineen Koopan ohitse, joten hän pysyi yhä nokkimisjärjestyksen numero nelosena. Hänen voidaan siksi katsoa olleen lentsikan ensimmäisen vuosikymmenen ja pelin historian yksi merkittävimmistä kasvoista. Sama meno jatkui myös pikaisen paluun tulessa vuonna 2013, jolloin torso pää oli suorastaan sensaatiomainen parissa F.L2:ssa pelaamassaan ottelussa. Teki listausta miten tahansa, ei torso päätä voi olla nostamatta top 30-lentsikkapelaajien parempaan puoliskoon. Tässä on rautainen pelimies, jolle ei löydy montaa vertaista.

Kirkkain tai ainakin mielekkäin omakohtainen muistoni torso päästä liittyy vuoden 2009 tienoille. Tuolloin olimme yhteisen joukkueemme, Tähtiportin, kanssa päässeet kolmanteen perättäiseen Energialiigan loppuotteluun. Vastassa oli kahdesta verivihollisestamme (Pyörätuolisukeltajat ja Sikala) se pahempi, eli Pyörätuolisukeltajat. Tuo ääliö94:n ja Novalogin vanhoista Riseläisistä koostuneen joukkueen piti olla paperilla todella kova ja ottelua odotettiin valtavasti. Peli koki kuitenkin suuren kolauksen, kun oma nettiyhteyteni ei toiminut pelipäivänä ja se jouduttiin käymään 2 vs 3-muotoisena. Otin silloin poissaolon erittäin raskaasti, enkä raaskinut kysyä tiimiläisiltäni, jauotalta ja torso päältä, mitä matsissa kävi. Pelatessani seuraavana päivänä kuitenkin lyhyeen aikaa, ääliö94 saapui mukaan lentelemään ja onnitteli mestaruudesta. Suorastaan järkytyin asiasta kuultuani. Hän kertoi ottelun kulusta vielä sen, että nimenomaan torso pää oli pitänyt vastapuolta pilkkanaan ja onnistunut tuomaan voiton kotiin, ylivoimalla ollutta vastustajaa vastaan. Kyse oli luonnollisesti pelkästään yhdestä pelistä, mutta tuona hetkenä tajusin, että voitokkuutemme perustui nimenomaan torso pään erinomaisuuteen.

Mikäli mietitään lukijoita enemmän kiinnostavaa osaa, eli torso pään pelitasoa, voidaan turvautua kahteen taikalukuun: 90 ja 94. Suhteellisesti ajateltuna torso pään pelitaso hänen parhaimpana pelivuotenaan, vuonna 2009, oli joko 93 tai 94, joka vastaa nykypäivään verrattuna kokonaisuuksia 89-91. Välitietä edustava 92 tuntuu siksi luontevalta valinnalta torso pään lopulliseksi kokonaisuudeksi. Varmuutta lisää se, että nähtyäni torso pään pelaamista läheltä hänen ollessa F.L2:ssa vuonna 2013, huomasin kuinka vikkelästi hän kykeni sulautumaan nykyisiin pelivaatimuksiin. Kyse oli jo silloin mitättömästä pelimäärästä huolimatta arvon 89 tai 90 lentäjästä. Heräteltyään virettään takaisin, totuttuaan vielä enemmän moderneihin huippupeleihin ja pelattuaan muutama kuukausi totisemmin, olisi torso pään kokonaisuudeksi mitä todennäköisimmin muodostunut nimenomaan 92. Näiden asioiden takia, tämä tuntui yhdeltä listan yksinkertaisimmista pisteytykseltä. Olkoon tämän taiturin eläkepäivät hyvät.

Joukkuedustukset: F-18, KKK, F.L2
Mitalisijoitukset: 2-0-1
Ominaisin pelipaikka: -
Uran huippuhetki: Vuosi 2009
Kokonaisuus: 92

Tiesitkö, että... torso pää on kenties suurikokoisin lentsikkapelaaja mitä maan päältä löytyy. Huimalla parin metrin varrellaan hän kiilannee ainakin tämän listan henkilöistä numero ykköseksi. Suuri kysymys kuuluukin, että avittaako asia oikean peliasennon löytämistä vai johtaako se lentosuoritusta haittaaviin nivelvaivoihin?

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 13
Kokonaisuus: 91
Annetut arvot: 93-92-91-91-90-90-87

Hänestä sanottua
- Nimimerkki ”torso pää” oli salmittajien pioneereja aikoinaan, ja kuului kenties vielä vuosia sitten liigan top 15 pelaajiin. Hänen viimevuosien otteita en ole päässyt itse todistamaan.
- kuulemma joku f18 jätkä mut ei muuten sano paljoo mitään
- tän jäbän kulta-ajat oli hiipunu ku näin ilmas, ei mikää kummone
- tää ukko on joki fl massaa eli en osaa sanoo

palaute tänne
tallennettu
Tengsinges
Munkkiliigan admin

Poissa Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5 920



Profiili
Vs: Teng's magazine
« Vastaus #269 : 20.08.16 - klo:11:42 »

11. IneartheD (10)

Yhdenneksitoista sijoitettu IneartheD on yhtä sijalukua alempana kuin edellisellä kerralla. Nyt hänen ohitseen on nimittäin tullut hänen vanha pelikaverinsa kellonaika. Sen myötä IneartheD ei ole enää kymmenen parhaan joukossa.

Edellisellä kerralla IneartheD oli varsin yksinkertaista laittaa oikealla sijaluvulle. Silloin pystyi vertaamaan IneartheDia pariin oman aikakautensa pelaajaan (mcboxerjr ja ääliö94) ja päästiin asian ytimeen. Tuntuu helpolta sanoa, ettei IneartheD edes vuoden 2013 jälkimmäisellä puoliskolla päässyt samalle tasolle kuin mitä ääliö94 esitti vuotta aiemmin, mutta mcboxerjr ei kerennyt kirimään verrokkinsa ohitse. Nyt tilanne on kuitenkin hankalampi. Vaikka mcboxerjr esiteltiin kahta sijalukua aiemmin, voidaan hänen nähdä ottaneen IneartheDin lähestulkoon kiinni ja lienee vain ajan kysymys milloin hänet pystyy nostamaan "Inen" ohitse. Saman teki jo aiemmin kellonaika, joka on onnistunut menemään IneartheDin edelle melko selvällä marginaalilla. Tässä kohden lienee ilmeistä, että IneartheD kärsii hiukan vuonna 2014 tapahtuneesta lopettamisestaan. Kyse oli nimittäin pari vuotta sitten paremmasta pelaajasta kuin nämä aiemmin mainitut herrat. Ei ole ollenkaan selvää, että IneartheD olisi pysynyt esimerkiksi kellonajan kehityksessä mukana, mutta on silti varmaa, ettei hän tullut yltäneeksi ihan maksimitasolleen. Siitä huolimatta, hän onnistui nytkin tekemään itsestään muistettavan. Löytyipähän lentsikasta aikoinaan ihmisiä, jotka pitivät IneartheDia silloin pelin parhaana pelaajana. Se, ettei siten ajattelevia passitettu Vaasan mielisairaalaan, kertoo kaiken oleellisen IneartheDin taidoista.

TM ei suostu menemään yhtä pitkälle kuin yksikään tänään 36 vuotta täyttävä vaasalainen (onnea vaan late sinne ruudun taakse), mutta antaa täyden tunnustuksen IneartheDin lentsikkauralle. Se ei ollut kenties niin pitkä kuin mitä joillakin näillä sijaluvuilla olevilla henkilöillä, mutta se oli sitäkin ansiokkaampi. Se piti sisällään niin pari kitkerää finaalitappiota kuin monta voitettua liigamestaruutta. Jälkimmäisestä "arvokkaimmat" lienevät ison yleisön mielestä vuonna 2012 tulleet pari liigamestaruutta. Silloin tämä henkilö oli osana Munkkiliigan kaksi kertaa voittanutta legendaarista Adju-Avento-IneartheD-Novalog -nelikkoa. Kyseisen nelikon voidaan samalla nähdä olleen paras lentokonepeliä koskaan pelannut kokoonpano. Sen sisällä IneartheD ei välttämättä ollut näkyvin tai tärkein henkilö, mutta jos uskoo edes osittain sanontaan "joukkue on niin heikko kuin sen heikoin lenkki", tajuaa "Inen" arvon. Mitä tulee tämän herrasmiehen myöhempään aikaan MunQissa, on huomionarvoista miten eri roolissa se sujui. Kesän 2012 jälkeen IneartheD nousi pakin pohjimmaisesta aivan huipulle ja pysyi MunQin tärkeimpänä pelaajana pari seuraavaa vuotta. Yksi esimerkki milloin hän täytti roolinsa täydellisesti oli kauden '12 (04) välierä MunQ-Kalja. Tuolloin IneartheDia pidettiin lentsikkapiireissä tärkeimpänä henkilönä sen takana, miksi MunQ kykeni sensaatiomaisesti voittamaan ottelun ja sekoittamaan täysin vallitsevaa tilannetta. Nimenomaan tämän herran selkeä niskalenkki pelaajista kuten ifreetti ja Vata56 toimi yhden lentsikkahistorian isoimman yllätyksen mahdollistavana tekijänä. Pelkästään tuon ottelun perusteella voi sanoa, että myös suuremmassa kuvassa IneartheD oli silloisen MunQin kovin syömähammas.

Peliteknillisesti pohdittuna IneartheD oli kaksiteräinen miekka. Yksi puute, jonka takia TM ei antanut alunperin kaavailemaansa 93 kokonaisuutta, on IneartheDin puutteellinen väistötyöskentely. Hän ei vaikuttanut keskittyvän hirveästi arvioimaan tilannetta ja pohjaamaan liikkeensä tulkintaansa, vaan toteutus perustui paljolti sattumanvaraisuuteen. Väistöt eivät yksinkertaisesti olleet tarpeeksi selkeitä ja niistä uupui tietty johdonmukaisuus. Toinen merkittävä pulma, johon TM tuli kiinnittäneeksi huomiota, oli IneartheDin pelaaminen heikossa asemassa. Kun tila vietiin pois ja liikkeille ei jäänyt paljoa pelivaraa, ei hän tajunnut asiaa aina riittävässä määrin ja paikkausliikkeet epäonnistuivat (menivät usein yliyrittämisen puolelle). Kyse vaikutti pohjimmiltaan olevan siitä, että IneartheD yliarvioi välillä todennäköisyyttään selvitä kamppailusta voittajana ja toteutti siksi väärän ratkaisun. Se taas kostautui erityisesti aivan kovimmista päästä olevissa otteluissa. Puolestaan päästessään parempaan asemaan IneartheD oli kuitenkin etevä lentäjä, sillä hän tappoi ripeästi ja osasi huomioida vastapuolen käännökset ja jarrutukset. Mitä pitemmälle kohtaaminen eteni, sitä suuremmaksi uhaksi IneartheD muodostui. Juuri siksi hän sopikin mainiosti jälkimmäisen MunQin takapelaajaksi ja hän saattoi jättäytyä aivan hännille. Tämä konkretisoitui erityisen hyvin juuri aiemmin mainitussa MunQ-Kalja -välieräottelussa, jossa "Ine" tuli jatkuvasti sopwithilla muita jäljessä ja otti alas vastustajia tappavalla tehokkuudella. Kun IneartheD oli hyvä päivä ja hän pääsi useasti hiillostamaan vastustajaa, ei menoa tuntunut pysäyttävän mikään. Parhaimmillaan hän oli pitelemätön.

Joukkuedustukset: KKK, MunQ
Mitalisijoitukset: 4-2-3
Ominaisin pelipaikka: Takapelaaja
Uran huippuhetki: Vuosi 2013
Kokonaisuus: 92

Tiesitkö, että... Kauden '12 (02) jälkeen IneartheD koki, että edustamassaan KKK:ssa mestaruuden voittaminen tulisi olemaan mahdottomuus. Niinpä hän teki omat johtopäätökset tilanteesta ja päätti haluavansa toiseen joukkueeseen. Hän kääntyi ensin minun puoleeni ja kysyi, että löytyisikö F.L:ssa tilaa. Ihmettelin asiaa suuresti. Vaikka olimme juuri voittaneet liigamestaruuden oli kysymys erikoinen, koska yhteiset golfpelimme eivät olleet menneet suurimmalla mahdollisella harmonialla ja klaanista löytyi jo entuudestaan iso kasa pelaajia. Vasta saatuaan kielteisen vastauksen, IneartheD suuntasi katseensa kaikilta osin loogisempaan vaihtoehtoon, eli Hartolaan. Tällä kertaa "Inellä" kuitenkin tärppäsi ja lopputuloksen voimme lukea historiankirjoista. Voimme silti kysyä itseltämme, että miten erilainen lentsikkahistoria olisikaan, jos tämä siirto olisi jäänyt toteutumatta tai suuntanut olisi ollut F.L.

---------------------------------------------------------------

Asiantuntijoiden arviot
Sijoitus: 11
Kokonaisuus: 92
Annetut arvot: 95-93-93-93-92-92-92-91-91-90-89

Hänestä sanottua
- Jos persoonallisuudesta voisi antaa miinuspisteitä, Ine ansaitsisi niitä runsain mitoin. Arvioita kun ei kuitenkaan anneta ”hyvä tyyppi” -asteikolla, vaan taitojen ja suorittamisen perusteella, lopputulos on kunnioitettava.
- aika vttumainen jätkä mut hyvä kyl pelaamaan
- mikä vitun nimi täl ukol on?? kuulemma ollu aika nobba et en lähe huutelee
- ihmemies
- munq glooria

palaute tänne
tallennettu
Sivuja: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 32 Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Validi XHTML 1.0! Validi CSS!
 
© MunQ 2005-2024